Dodaj do ulubionych

Onkolog urolog, rak prostaty

28.12.21, 13:38
Czy możecie mi kogoś polecić? Szukam dla taty. Dość pilna sprawa. Będę wdzięczna za jakąkolwiek podpowiedź.
Obserwuj wątek
    • renia77 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 28.12.21, 13:48
      Nie wiem skąd jesteś, ale we Wrocławiu przyjmuje bardzo dobry urolog Tomasz Szydełko. Leczymy tatę 10ty rok. Wyjsciowe PSA 286, gerlson 4+4
    • lwica_24 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 28.12.21, 17:26
      Podaj skąd jesteś- jeśli Warszawa mam 3 propozycje.
      • kotumila Re: Onkolog urolog, rak prostaty 28.12.21, 18:01
        Warszawa właśnie, więc bardzo się przydadzą. Oprócz Warszawy braliśmy też pod uwagę Bydgoszcz.
        • lwica_24 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 28.12.21, 20:04
          Dr Tomasz Chwaiński- urolog i onkolog. Ogromne doświadczenie , pracuje w szpitalu w Wieliszewie koło Warszawy i w prywatnym gabinecie. Ogromnie doświadczony i sympatyczny lekarz.
          Dr Wojciech Rogowski- przeogromne doswiadczenie, ale chyba już troche wypalony zawodowo. Ordynator ( chyba jeszcze) oddziału urologii w szpitalu MSW. Wieloletnia praca w Centrum Onkologii. Nie wiem czy przyjmuje prywatnie.
          Dr Zbigniew Kubicz - dobry ultrasonografista. Bardzo dokładny. Bardziej diagnosta niz klinicysta, ale dobra diagnoza to 3/4 sukcesu.
          Pierwszy jest 50++ drugi i trzeci byli razem na roku 60+
    • taniarada Re: Onkolog urolog, rak prostaty 28.12.21, 19:21
      Roman Sosnowski Na ten czas dobry . .www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://www.znanylekarz.pl/choroby/rak-prostaty/warszawa&ved=2ahUKEwjBr5bZiIf1AhUMmIsKHegeAnIQFnoECBwQAQ&usg=AOvVaw293LPBmh-kY4Tbm6jFLXuh
      • alfa36 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 12.04.22, 22:18
        Taniarada, co masz na myśli pisząc "na ten czas dobry"?
    • kotumila Re: Onkolog urolog, rak prostaty 29.12.21, 08:39
      Bardzo, bardzo dziękuję.
    • 1matka-polka Re: Onkolog urolog, rak prostaty 18.02.22, 11:04
      W Monachium, Sydney, na Kamczatce?
    • malenka9 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 18.02.22, 11:40
      Polecam Centrum Onkologii w Bydgoszczy. Mój tato wyleczył się z raka prostaty. Usunięcie prostaty plus radioterapia. Minęło 12 lat i jest dobrze.
      • malenka9 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 18.02.22, 11:42
        Prowadził go bodajże W.Mikołajczak.
    • anietka Re: Onkolog urolog, rak prostaty 03.03.22, 08:28
      Ja jedyne co to mogę dać namiar na świetnego urologa: profesora Letkiewicza. Przyjmuje w Urogen w Tarnowskich Górach. Warto do nich zadzwonić i zapytać się czy można się umówić w waszej sprawie.
    • alfa36 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 12.04.22, 12:29
      Tata jest po badaniach? MRI? PSA?
    • renia266 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 12.04.22, 12:29
      W Bydgoszczy jest bardzo dobre centrum które robi operacje metodą da Vinci. Mają bardzo dobrych operatorów, jeden przyjeżdża z Hiszpanii raz miesiącu i operuje. Teścia prowadził chyba dr Salwa, a operował ten Hiszpan. Mój teść tam przechodził zabieg, PSA radykalnie spadło, na razie bez nawrotów. Polecam metode da Vinci, jeżeli środki finansowe pozwalają ( ceny wszędzie podobne) i nie ma radyklanych przeciwskazań. Trzeba jednak znaleźć dobry sprawdzony ośrodek, bo samo posiadanie odpowiedniej aparatury nie wystarczy, musi byc operator z dużym doświadczeniem.
    • alfa36 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 12.04.22, 21:07
      Kotumila, odbierasz pocztę gazetową?
    • alfa36 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 13.04.22, 11:00
      Kotumila, zaglądasz?
    • ophelia78 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 13.04.22, 12:01
      W Katowicach, Zebrzydowicach czy w Zbąszynku?

Zgaduje ze w Warszawie bo to typowa stołeczna maniera zakładania ze Polska składa się z Warszawy i całej bezimiennej reszty
      • alfa36 Re: Onkolog urolog, rak prostaty 13.04.22, 12:25
        Często jednak jest tak, że jeśli mamy problem, szukamy w całej Polsce. Stąd nie zakładałabym złej woli wątkotwórczyni.
    • ivaz Re: Onkolog urolog, rak prostaty 13.04.22, 12:36
      Tu masz link z modelem procedur ustalonych przez AOTMiT w zakresie kompleksowej opieki nad pacjentem przy zdiagnozowanym nowotworze prostaty w Polsce, w różnych stadiach, są też wymienieni najlepsi eksperci w Polsce zajmujący się tego typu nowotworem bipold.aotm.gov.pl/assets/files/zlecenia_mz/2018/089/RPT/WS.4320.1.2019_RAPORT_RGK_BIP.pdf

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka