joasik001
12.01.22, 12:17
Dziewczyny, może któraś miała podobne. Od ok.miesiąca bolą mnie ręce- Od ramion do dłoni. Charakter mojej pracy zmienił się na zdalny- więcej dużo więcej siedzę przed komputerem. Dłonie po całym dniu mnie bolą- są tkliwe, jak na moje oko jakieś takie bardziej zdrętwiałe. Kilkugodzinne trzymanie smartfona , też bardziej męczy dłoń ( emama, facebook itd). Bywa, że w nocy bolą mnie całe ręce od ramion do palców. Praktycznie codziennie w nocy,któraś z dłoni mi drętwienie -czasem cała ręka. W nocy, najczestrza moja pozycja do spania to leżenie na plecach z rękami zgiętymi w lokciach i dłonie na wysokości glowy. Czasami dłonie mam pod głową pod poduszką i wtedy mi tak drętwieją. Na codzień- jak boli to smaruję maścią naproksen, próbowałam loton 1000 i nalewką bursztynową na spirytusie- o dziwo ta ostatnia przynosi ulgę. Jestem tuż po 40, rozciągam te ręce w dzień- kupiłam sobie tez takie piłeczki do dłoni- twarde, z kolcami, miękkie. Mam wrażenie, że jak ćwiczę nimi przed snem to bardziej w nocy mi mrowieją- ale może tak jest na początku. Tabletek żadnych nie biorę. Moje BMI 26,5. Mama ma reumatoidalne zapalenie stawów - ale to dostała dobrze po 50, moje dziecko miało 2 razy poinfekcyjne zapalenie stawu biodrowego w wieku 3 i 4 lat. Ja, wiem że mam zniesioną lordoze szyjną- może to od tego? Na codzień łykam 4000j vit ď - bo miałam wynik 29, magnez, vit. B complex. Jak jeszcze można sobie pomóc? Do lekarza pójdę, ale chce poznać wasze doświadczenia. A I jeszcze co ciekawe jednego dnia bolą mnie mocno, a drugiego dnia bywa że budzę się i nie bolą mnie wcale i ten stan trwa kilka dni. W tamtym roku miałam podobnie z nogami - samo przeszło - w tym roku problem się nie powtórzył. Dodam , że mieszkanie mam bardzo ciepłe- nie ma wilgoci ( z tym kojarzy mi się reumatyzm). Pozdrawiam- może mi coś doradzice, czego nie byłam świadoma.