kotejka 15.01.22, 08:12 Nazbierało mi się trochę kocy, kołder, narzut Wiem, że schroniska dla zwierzat potrzebuja czasem,zwłaszcza w zimowym okresie Dzwonić pytać, czy jechać ? Co jeszcze zabrać przy okazji? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ajaksiowa Re: Schronisko 15.01.22, 08:21 Karma chyba zawsze mile widziana,jak gotują to może ryż,makaron? Odpowiedz Link Zgłoś
ykke Re: Schronisko 15.01.22, 08:50 Zawsze przyjmą, zawieź po prostu. Stare ręczniki też bardzo przydatne. Nie biorą tylko poduszek ( W sumie nie wiem jak z koldrami ), bo psy rozdziearają i moga zjadać wypełnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Schronisko 15.01.22, 08:52 O kołdry lepiej dopytać konkretnego schroniska, u nas nie przyjmują Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Schronisko 15.01.22, 08:55 Ok, dzięki, faktycznie mogą rozerwac te koldry Odpowiedz Link Zgłoś
bezsenna_pani Re: Schronisko 15.01.22, 09:01 Zdecydowanie zanim pojedziesz, warto zapytać. Niektóre ze schronisk mają na swoich stronach www powieszone listy, co jest przyjmowane, a co nie i w takim np. Paluchu można podjechać i wrzucić do kontenerów, ale to raczej wyjątek. Schroniska potrzebują i przyjmują różne rzeczy, ale jeśli akurat jest nadmiar, mają problem z ich przetrzymywaniem. Do tego nie wszystkie z rzeczy, które wymieniłaś są przyjmowane. Nawet jeśli chodzi o karmy, nie biorą jak leci ze względu na zdrowie zwierząt i aktualne zapotrzebowanie. Można zadzwonić albo napisać na fb do wybranego. Odpisują, sprawdzałam 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś