homohominilupus Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:08 Oesu, strasznie dużo mi wyszło, aż wstyd. A nie mam dzieci i nie biorę żadnych kąpieli w wannie bo mam prysznic. Winowajcą pewnie prysznic 2 razy dziennie, diesel i klimatyzacja ale tu gdzie mieszkam byłoby trudno się obyć bez. A, i kupowanie nowych ciuchów. Autorko wątku, masz doskonaly wynik, opowiedz coś o swoim stylu życia bo ja lekko zwatpilam. Odpowiedz Link Zgłoś
rich_coconut Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:23 Wydaje mi się że żyje dość przeciętnie, napisałam już gdzieś. Tyle że nie przegrzewam domu i mam go dobrze ocieplonego, no i nie jest duży. Nie kąpię się w wannie. Samochodem jeżdżę zaznaczyłam ok 300 km na m-c, czyli raczej mało, aczkolwiek z komunikacji nie korzystam. Sprzęty mam dość nowe, raczej energooszczędne. Co tam jeszcze było? Cichy kupuję wg uznania, czasem wcale, czasem dużo, więc, żeby być uczciwą zaznaczyłam, że podążam za modą, co nie jest prawdą... A... Mięso jemy sporadycznie. Rzadziej niż raz na tydzień. Żadnych ekoekscesów Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:26 Ja mięsa w ogóle nie jem...aha, brak izolacji budynku ale w Hiszpanii tak dziadosko budują 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:18 Jak policzyć transport cudzym samochodem? Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:23 Że jeździsz. Autobusem też się zwykle nie jeździ swoim Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:28 Tylko wtedy ten samochód będzie "policzony" razy 2-4 Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:33 w sunie autobus też to może chociaż proporcji nie zachwieje Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:30 Poza tym- nie ma pytan dotyczących innych zachowań typu ile drzew zasadziłeś Odpowiedz Link Zgłoś
rich_coconut Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:34 Nie ma też oczyszczalni, jak dziewczyny już zauważyły. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 11:36 nie zaszkodziłyby tylko jeszcze pytanie czy sadzonka się przymie, ile przeżyje i jaką to ma wagę znaczeniową. Czy w skrajnych przypadkach nie wyjdzie coś na zasadzie co roku lot do USA, ale za to polajkowanie strony o eko :p Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 11:52 Nie, najlepiej nic nie robić - dobrze jest Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 12:12 Czy ja mówię, że nic… po prostu działanie działaniu nierówne. Lajk nie zrównoważy lotu do USA co rok, kupno wege kosmetyku raz na miesiąc nie zrównoważy codziennego popylania autkiem Nie czarujmy się Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:35 u mnie 90% 108% 151% i zachodzę w głowę dlaczego aż tyle, skoro: nie mam samochodu jadam bardzo mało mięsa kupuję głównie używane ciuchy nie kąpię się, biorę prysznic segreguję śmieci co jest nie tak?... Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 13:26 chersona napisała: > u mnie 90% 108% 151% i zachodzę w głowę dlaczego aż tyle, skoro: > nie mam samochodu Ale korzystasz z komunikacji publicznej a powinnaś chodzić per pedes > jadam bardzo mało mięsa Mało, ale jadasz. A powinnaś trawę. > kupuję głównie używane ciuchy Głównie, czyli jakies nowe także. A powinnaś tylko używane, a najlepiej wiechcie z trawy. > nie kąpię się, biorę prysznic Ale za często. Powinnaś dwa razy w roku, w zimnej wodzie, a jeśli częściej, to kąpiel w rzece. > segreguję śmieci To znaczy, że masz co segregować. Niedobrze. > co jest nie tak?... Wszystko. Jeszcze dużo musisz zmienic w życiu, żeby byc wzorowym niewolnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 15:31 Ideal pakietu klimatycznego w jednej odpowiedzi na post Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:42 to jakaś ściema, zmieniłam liczbę osób w gospodarstwie z 4 na 2 i temperaturę w domu z 20 na 19 (na górze z w ogóle nie ogrzewamy i zimą mamy tam 16 stopni) i z 90% zrobiło się 73% 88% 123% Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:44 też robiłam różne symulacje - fakt , to się nie skleja. Ot rodzaj zabawy Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 21:03 i ja robiłam symulacje ale wniosek wyciągnęłam odwrotny - każda drobna zmiana dużo daje Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 22:06 Bo jak na, przykładowo, 70 metrach upchniesz 10 osób zamiast 2, to ci się ślad węglowy obniży. Odpowiedz Link Zgłoś
chersona Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 12:53 no nie, odwrotnie, jak upchnęłam mniej to i ślad węglowy wyszedł mi mniejszy, mimo że to nielogiczne Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 19:45 Może doliczyli hur dur się emitowane CO2 bo żyjecie zbrodniarze na planecie 😅 Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 19:48 Chyba, że rzeczywiście to ukryte pytanie o liczbę dzieci. Wówczas miałoby sens, że czteroosobowa rodzina generuje większy ślad węglowy niż para. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 21:40 chersona napisała: > no nie, odwrotnie, jak upchnęłam mniej to i ślad węglowy wyszedł mi mniejszy, m > imo że to nielogiczne Nie, to akurat bardzo logiczne. Mniej ludzi = mniej śmieci, mniej zużycia wody, mniej kupowanych ciuchów, zabawek, produktów chemicznych, pieluch, warzyw w plastiku, mięsa, wycieczek do szkoły, itp. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 10:43 Ciekawa też jestem jak obliczali średnią. Gwoli ścisłości - jestem za zachowaniami tzw pro ekologicznymi. Natomiast ten kalkulator to raczej zabawa. Wolałbym inną - tabele z informacjami typu Podróż krótkodystansowa - ile śladu zostawiasz idąc na piechotę, jadąc na rowerze, tramwajem, autobusem, ile śladu zostawia samochód na tej trasie. Mycie - ile śladu zostawia prysznic , ile średnia wanna itp itd. A potem zachowania pozytywne typu zasadzisz drzewko - niwelujesz tyle śladu itd Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 12:00 219/263/366 Kiepsko, ale pewnie z powodu domu i sposobu ogrzewania. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 13:20 Dlaczego kiepsko? Doskonały wynik. Zazdraszczam. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie.plum Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 13:08 72%, 86%, 120 % czyli tak średnio. zastanawia mnie, dlaczego wpędza się ludzi w poczucie winy, że kupują rzeczy opakowane w plastik, skoro producentom wolno pakować w plastik. nie, nie zastanawia mnie to, tylko wkurza... Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 15:54 Mnie też to oburza. Oczekiwanie że jednostki uratują planetę, a odgórnych, skutecznych działań i decyzji brak. Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 22:36 Mam podobnie... To nie ma szans zadziałać kiedy namówimy część ludzi aby zrezygnowała z zakupu w plastiku a wtedy kiedy wprowadzimy regulacje, ale to wymagało by działań na górze, a im mam wrażenie, że się ani nie chce ani nie opłaca, bo czyjeś interesy ważniejsze. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 22:43 Nie opłaca, bo ważniejsze. Jeszcze w okresie entuzjastycznej konsumpcji, kiedy słowa nie było o żadnej ekologii, twierdziłam, że należałoby ograniczyć produkcję, zwłaszcza tę wielkich firm. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 13:19 Ja mam 187/224/313%. Kto da więcej? Niestety, żarówki mam LEDowe, co mi zapewne troche obniżyło wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 13:39 Segreguję śmieci, ograniczyłam mięso, korzystam z komunikacji miejskiej. Nie jestem "biednym człowiekiem" - normalnym, zwykłym Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 20:39 Najlepiej jest, kiedy biedny człowiek mniema o sobie, że jest normalny, zwykły. Wtedy nie protestuje, nie buntuje się, tylko posłusznie robi to, co mu się każe. Odpowiedz Link Zgłoś
malenka9 Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 23:09 Jest taką bidną, nie oczekującego niczego wiecej od zycia owcą..Urodzila sie marnie i zemrze marnie jak ten robak wyciągnięty z ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 09:15 Do kogo? Do Matki Gai? Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 08:00 Do jakiego Boga? Marksa, Lenina_Wiecznie_Żywego? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 08:03 Bóg jest jeden. Nie wiesz? I Maryja Dziewica Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 09:17 Prawdziwy Bóg jest jeden, ale oprócz Niego jest wielu fałszywych. Dlatego pytałem, do którego sie modlisz. Bo jeśli modlisz się np. o prawo do aborcji, to chyba do któregoś z tych fałszywych. Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 14:32 Ale do którego? To taki wstyd sie przyznać? Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 14:34 Jedynego. Za zmarłgeo dyrektora CBA związanego z zakupem Pegasusa też się modlę wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28028715,tvn24-pl-zmarl-dyrektor-z-cba-ktory-byl-odpowiedzialny-za.html#s=BoxOpImg1 Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 14:49 Liczysz na to, że Najwyższy wysłuchuje modlitw zwolenników aborcji? Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 23.01.22, 10:04 Bardzo słusznie. Nie licz. Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 23.01.22, 10:32 A zatem nie wysłucha Bóg mojej modlitwy za was...... Odpowiedz Link Zgłoś
chococaffe Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 14:38 Tolerancja to za mało, bo ważna jest też miłość do braci wierzących inaczej - Jan Paweł II Odpowiedz Link Zgłoś
georgia.guidestones Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 14:38 zozizu napisała: > I biedny czlowieku mieszkaj tak a w środku tak, tylko bardziej przaśnie, wczesny Gierek albo późny Bierut, i bez pracownika obslugi. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: Wasz ślad węglowy 20.01.22, 21:01 Test jest bez sensu. Nie dostałam żadnego feedbacku co ma u mnie najistotniejszy wpływ na ślad węglowy- a to by było najważniejsze w tej całej zabawie. Niektóre pytania były niedokładne, na niektóre nie bardzo wiem co powiedzieć (np. nie mierzę temperatury w chacie, poza tym zakręcam kaloryfery w pomieszczeniach, gdzie nie przebywam i wychodząc z domu- jak to niby ująć?). Wynik mam coś podobny jak Ty, ale z przykrością stwierdzam, że nic to nie wnosi. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 11:08 58% 70% 98% niezbyt duzo chyba, ale zaniżone przez to, ze nie zaznaczyłam samochodu (jeżdżę tylko jako pasażerka, ostatnio raczej okazjonalnie, nie potrafiłam odpowiedzieć na niektóre pytania). Zresztą przy transporcie zbiorowym też ciężko mi określić, ile km miesięcznie czym pokonuję, szacunki były mocno przybliżone. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 11:53 Toć to pakiet klimatyczny. Może kilka osób sobie uświadomi z czym to się wiąże i że nie jest to tylko przyfasonię szera na fejsie bo to teraz modne Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 11:51 No wiesz....komunikacją też jedziesz jako pasażer ale to nie znaczy, że idziesz z buta Moim zdaniem do zaznaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 12:59 Ale nie wiem, ile ten samochód pali na km przykład, a takie są pytania. Mam zmyślić coś? Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 13:26 Musiałbyś sprawdzić, nie podpowiem-autem, autem nie jeżdżę w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 16:00 sprawdziłam w necie, ile średnio pali samochód tej marki i dałam średnią tej średniej. Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 11:52 Bo jak nie zaznaczę bo jako pasażer to brzmi jak słynne palę, ale się nie zaciągam Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 13:08 No dobra, zrobiłam korektę, ale wciąż mocno szacunkową i teraz mam 65%, 78% i 108% Najgorsze te pytania o transport. Może jak ktoś regularnie korzysta z każdego rodzaju, to jest to do obliczenia. Ja korzystam bardzo nieregularnie, z wszystkich rodzajów transportu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 13:22 średnia polskiej 92% średnia europejskiej 110% średnia światowej 153% zaznaczałem: - dom wolnostojący - pasywny - 200m2 - liczba osób 2 - pompa ciepła - temperatura w zimę 25 - klimatyzacja 15 - ciepła woda z pompy - prysznic i wanna 7 razy w tygodniu, wanna 450 litrów - urządzenia A+++, kuchnia gazowa, komputer wyłączam, mam panele, żarówki ledowe - samochód elektryczny przebieg 2000 km - nie korzystam z transportu publicznego - wybieram produkty lokalne - nie jem mięsa - wybieram produkty niepakowane - kupuję nowe ubrania gdy stare się zużyją - sortuję wszystkie odpady. - Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 20:06 Ciekawe. U mnie bez samochodu, powierzchnia mieszkania 45m, brak klimy, a wyszło >200 proc. Co zaznaczyłeś w pytaniu o samolot? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 20:17 że nie latam. Dużo podnosi ogrzewanie miejskie. O dziwo... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 17:36 Zapomnieli zapytac, jak czesto pierzesz posciel, reczniki i zaslony - 3 razy w tygodniu, 8 razy, czy moze 20 razy🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 18:19 U mnie 63, 75, 105. A zaznaczałam prawie wszystkie górne odpowiedzi. Dziecko jedno, mięsa nie jadam, transport publiczny sporadycznie, samochód również. Ciekawe jak wyszedłby ten test królowej Elżbiecie albo jej wnukom (Harry z tego co pamiętam dość mocno zainteresowany jest ochroną planety). Odpowiedz Link Zgłoś
zozizu Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 19:06 Harry to hipokryta. O jego podrozach odrzutowcami bylo nie tak dawno glosno. Geba pelna frazesow Kwestia sladu weglowego jest dla plebsu. Rasa paów nie musi sie z nim liczyc. Nastepna hipokrytka viva.pl/ludzie/newsy/greta-thunberg-skrytykowana-za-swoja-podroz-lodzia-na-szczyt-onz-120126-r1/ Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 21.01.22, 19:43 Harry nawet bardzo. Tylko niech kto inny ponosi konsekwencje w postaci zmiany stylu życia. Mnóstwo podróży, gigantyczna posiadłość, a kiedyś dla siebie i żony zarezerwował wszystkie miejsca w pociagu Odpowiedz Link Zgłoś
zozizu Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 00:54 Mnie to zastanawia. Jak ktos ma dom, z ogrodem to czeka go wysiedlenie do kurnika? Jak mu dowala oplaty, ze dorobek zycia przeminie z wiatrem, to chyba kazdy sie ugnie? Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 09:28 "Jak ktos ma dom, z ogrodem to czeka go wysiedlenie do kurnika?" Albo obowiazkowe dokwaterowanie. Bedzie jak w "Nie ma rozy bez ognia". Odpowiedz Link Zgłoś
bertie Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 11:45 U mnie wyszło blisko wyników autorki wątku: 69% średniej polskiej, 83% średniej europejskiej, 116% średniej światowej Potem zrobiłam test zakładając, że mieszkam w starym, ogrzewanym gazem domu rodziców, a nie w nowym bloku w mieście w swoim mieszkaniu. I tam wyszło 2x tyle. Więc uznaję, że mój wynik jest całkiem niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
demono2004 Re: Wasz ślad węglowy 22.01.22, 17:35 Mam zblizone wyniki do twopich a nie zyje nie wiadomo jak Wesoło bedzie. Cudowna przyszłość nas czeka Odpowiedz Link Zgłoś
premeda Re: Wasz ślad węglowy 23.01.22, 10:52 95, 114, 159 to mój wynik wychodzi, że jestem bardzo nieekologiczna Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Wasz ślad węglowy 24.01.22, 10:03 oko.press/bogaci-emituja-co2-jakby-jutra-mialo-nie-byc-polityka-klimatyczna-wymaga-redystrybucji/ Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Wasz ślad węglowy 24.01.22, 12:03 juz wiem czemu jestes taki otumaniony od czytania tej prymitywnej agitki dla cwiercmozgow a tu grazynki taki zarcik , normalne zycie trudno pogodzic o "ochrona klimatu" , nie ogrzewana szopa , rower z przydzialu dla szczesliwcow , dla reszty bydlowozy i raz w roku wyjazd na pobliskie jezioro pod namiot na dwa dni Podróże lotnicze, samochody, duże domy na przedmieściach — to wszystko trudno pogodzić z ochroną klimatu. Nawet jeśli “średniacy” wydają na te rzeczy dużo mniej niż najbogatsi, to wciąż ich styl życia wymaga zmiany. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Wasz ślad węglowy 24.01.22, 14:18 Z ociepleniem jak ze szczepionkami. Do debili nigdy nie dotrze póki nie ugryzie ich w dupę... Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 24.01.22, 14:29 Emopatusów w dupę ugryzie Oni bardzo kochają Hur dur planetę i zwierzątka, ale doktniesz autka i wakajek z zamiarem zabrania-zabiją Na poniższy styl życia: ogrzewana szopa , rower z przydzialu dla szczesliwcow , dla reszty bydlowozy i raz w roku wyjazd na pobliskie jezioro pod namiot na dwa dni Też się nie piszą. Chętnie Tobie pokibicuja jak na taki przejdziesz, od nich wara Pytałam niejednego. I zawsze to samo. Mam prawo do urlopu, auto to wygoda, komfort, przyzwyczailiśmy się, a w ogóle jesteśmy też przez czy tuz po 30 lub 40 i mamy bombelki 😁 Kurtyna Odpowiedz Link Zgłoś
dramatika Re: Wasz ślad węglowy 24.01.22, 14:46 vivi86 napisał(a): > Pytałam niejednego. I zawsze to samo. Mam prawo do urlopu, auto to wygoda, komf > ort, przyzwyczailiśmy się, a w ogóle jesteśmy też przez czy tuz po 30 lub 40 i > mamy bombelki 😁 I bardzo dobrze, że eko sreko tylko w gębie. Jak przyjdzie co do czego, to emateczka założy maskę na całą twarz, kaptur na łeb i pójdzie protestować za wyjściem z UE, jeśliby to miałoby uratować jej autko i wakacje Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 24.01.22, 16:16 Tak będzie ❤️ Zabierz auto i wakacje, wywolasz rebelię 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wasz ślad węglowy 24.01.22, 14:37 He he he. A ja 300% polskiej 450 europejskiej i 500 swiatowej😁😁😁 Odpowiedz Link Zgłoś
julita165 Re: Wasz ślad węglowy 25.01.22, 14:49 Dom 300 m na 3 os, ogrzewanie gazem, jazdy wylacznie autem, segregacja pi x drzwi, kupowanie jak i co popadnie 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Wasz ślad węglowy 30.01.22, 20:37 julita165 napisała: > Dom 300 m na 3 os, ogrzewanie gazem Jezus, współczuje. Dostałaś już rachunek za styczeń? 🖤 Odpowiedz Link Zgłoś
prawackie_trolliszcze Re: Wasz ślad węglowy 25.01.22, 09:19 Z ciekawości, jaka jest górna granica, uzyskałem: 1505/1805/2516% i x126 Jest moc. Ktoś spróbuje przebić? Odpowiedz Link Zgłoś
vivi86 Re: Wasz ślad węglowy 25.01.22, 14:06 skontaktuj się z licznymi celebrytami i innymi znanymi, ze szczególnym uwzględnieniem tych skuczących o planecie podane przez Ciebie liczby to mały pikuś Odpowiedz Link Zgłoś
palacinka2020 Re: Wasz ślad węglowy 31.01.22, 11:23 214/256/357 Mysle, ze u mnie slad podnosza podroze. Duzo jezdze (wszystkim: samochodem, pociagiem autobusem, tramwajem), duzo latam. Generalnie miesiac bez wycieczki kilkaset km sie nie zdarza. Jezdzilabym wiecej pociagiem gdyby byly polaczenia, promocje i scentralizowany system zakupu biletow, teraz to niewykonalne i nieoplacalne. Odpowiedz Link Zgłoś