23.01.22, 21:47

nie majac juz wyjscia (tyle ksiazek polecacie 😝) zmusilam sie do ebukow i audibukow, na legimi
i o ile rozumiem, ze czesc pozycji nie jest darmowa mimo abonamentu (okres probny na razie), tak mam pytanie to tych co dluzej uzytkuja, czy wszystkie audiobuki sa 'czytane' przez automat? irytujace to jest, ale moze tak ma byc?
Obserwuj wątek
    • esperantza Re: Legimi 23.01.22, 21:55
      Nie. Jeśli jest wydany normalny audiobook to nie, jeśli nie ma takiego z lektorem to wtedy automat.
      • mysiulek08 Re: Legimi 23.01.22, 21:57
        ok, dziekuje
        czyli jak sie trafi🤔
    • iwles Re: Legimi 23.01.22, 21:57

Nie, niektóre są czytane przez lektora.
      Nie cierpię tego automatu.
    • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Legimi 23.01.22, 22:16
      Ja mam 2 abonamenty: Legimi do ebooków (znacznie większy wybór niż empik), empikgo do audiobooków (znacznie więcej niż w L) i to rozwiązanie wydaje mi się optymalne. Przy ilości książek, które czytam/słucham te 90 zł w sumie czy tam 85 to jest zajebista oszczędność.
      • mysiulek08 Re: Legimi 23.01.22, 22:21
        za audiobook' ami nie przepadam, wiec nie musze miec super wyboru
      • magia Re: Legimi 24.01.22, 07:51
        mozna jeszcze taniej. Biblioteki maja darmowe kody do ebookow na Legimi, wazne miesiac.
        • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Legimi 24.01.22, 13:29
          magia napisała:

> mozna jeszcze taniej. Biblioteki maja darmowe kody do ebookow na Legimi, wazne
          > miesiac.

Mają. Ale oferta ebooków jest znacznie uboższa niż w normalnym abonamencie. Ja i tak jestem zachwycona, bo wydaję 1/5 tego co normalnie wydawałam na książki, a w każdej chwili mogę sobie wybrać coś fajnego do czytania/słuchania.
          • hanusinamama Re: Legimi 24.01.22, 13:46
            Ja wole wersje: kod biblioteczny na Legimi i abonament w Empiku.
      • hanusinamama Re: Legimi 24.01.22, 13:45
        Ja dostęp do e-booków na L mam z biblioteki. Raz w miesiacu jade po kod i wypożyczam online.
        Empik ma zdecydowanie wiecej audiobooków.
    • nightdream Re: Legimi 24.01.22, 00:44
      Szukaj w Legimi audiobooków lub synchrobooków (można w dowolnym momencie przełączać z audiobooka na eBook i odwrotnie).
      Te książki z automatycznym czytaniem nie są oznaczane jako audiobooki.
      Zgadzam się że są okropne wink
      • mysiulek08 Re: Legimi 24.01.22, 03:32
        jakoś specjalnie na audio mi nie zależy, wole czytać 🙂 ale sprawdzałam jak to działa i trafialam na automat
    • princy-mincy Re: Legimi 24.01.22, 09:12
      Dlatego lepsza oferta to dla mnie empik go.
      Zrezygnowałam po 2 latach z legimi właśnie na rzecz empik go i jestem zadowolona, bo audiobooki są czytane przez lektorów (choć pewnie wybór mniejszy).
    • tilijka123 Re: Legimi 24.01.22, 10:02
      Spytaj w bibliotece w swoim mieście czy nie mają kodów do Legimi. W Warszawie zależy to od dzielnicy. Jeśli nie ma w jednej dzielnicy, warto zapytać w innej.
      Niektóre nowości nie od razu są w abonamencie, warto za kilka tygodni, miesięcy spojrzeć jeszcze raz bo z często zostają dodane do abonamentu.

Audiobooków na Legimi nie słuchałam, mam dodatkowo abonament na storytel i tam słucham audiobooków. Wszystkie jakie do tej pory słuchałam były czytane przez lektora.
      • mysiulek08 Re: Legimi 24.01.22, 16:50
        to do mnie?
        do warszawy mam tak z 14000 km tongue_out
        • tilijka123 Re: Legimi 24.01.22, 19:42
          mysiulek08 napisała:

> to do mnie?
          > do warszawy mam tak z 14000 km tongue_out
          >

Nie wiedziałam, że masz monopol na otrzymywanie informacji w tym wątku wink

To informacja z myślą o mieszkankach Warszawy lub okolic. Nie każdy wie, że każda dzielnica ma własne biblioteki, które działają niezależnie od siebie i że nie każda dzielnica co roku wykupuje kody do legimi. Jako mieszkanka podwarszawskiego miasteczka jestem z tego powodu zapisana do bibliotek w trzech dzielnicach Warszawy.
          • mysiulek08 Re: Legimi 24.01.22, 19:54
            zalozylam watek, przyjelam, ze beda odpowiedzi do mnie tongue_out
    • gulcia77 Re: Legimi 24.01.22, 11:07
      Pewnie zależy, jak trafisz. Z audiobooków nie korzystam, bo ich nie znoszę. Jedynie czytam. Abonament mam podpięty pod telefon i nie mam żadnych ograniczeń.
    • afro.ninja Re: Legimi 24.01.22, 11:25
      Nie lubię audiobuków, mam tylko ebooki. Moim zdaniem większość ebookow jest darmowa, albo robi się po jakimś czasie darmowa. Na pewno nie ma w abonamencie niektórych poczytnych wydawnictw i wtedy trzeba kupić ebooka, albo książkę, albo odpuścić wydatek. smile
      • daniela34 Re: Legimi 24.01.22, 11:31
        Mam bardzo podobny sposób korzystania- audiobooki to nie dla mnie, korzystam tylko z ebooków. Naprawdę dużo jest w ramach abonamentu- i to nawet nowości. Część robi się darmowa po czasie. Część chyba nigdy wink
        • swinki_trzy Re: Legimi 24.01.22, 14:02
          daniela34 napisała:

> Część robi się darmowa po czasie. Część chyba nigdy wink

I to trochę dziwne, bo tyczy się często jednego autora. Z całego cyklu książek u nich dostępnych, ze dwie są niedostępne w abonamencie. Chyba, że tak ma być - chcesz przeczytać całość to dopłać 😂
        • mysiulek08 Re: Legimi 24.01.22, 16:53
          tez nie lubie ale jest w domu fan audio

mimo wszystko i tak wole papier, no ale poczta polska..... a bookdepository ma slaba oferte polskim jezyku
      • tilijka123 Re: Legimi 24.01.22, 13:56
        afro.ninja napisała:

> Nie lubię audiobuków, mam tylko ebooki. Moim zdaniem większość ebookow jest dar
        > mowa, albo robi się po jakimś czasie darmowa. Na pewno nie ma w abonamencie ni
        > ektórych poczytnych wydawnictw i wtedy trzeba kupić ebooka, albo książkę, albo
        > odpuścić wydatek. smile

Ja słucham w zasadzie tylko w samochodzie. Odkąd przerzuciłam się z dojazdu pociągiem do pracy na jazdę własnym samochodem czytam znacznie mniej książek. Słuchanie w samochodzie to trochę mi to rekompensuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka