Dodaj do ulubionych

Kubek termiczny

12.02.22, 22:38
Chciałabym kupić nowy, co polecacie? Z wygodną wylewką 😉
Obserwuj wątek
    • ga-ti Re: Kubek termiczny 12.02.22, 22:45
      Poszukaj w wątkach okołoświątecznych, prezentowych, było sporo, bo sama się zasugerowałam smile
      Kupiłam dziecku contigo west loop (linku nie mogę wkleić, bo wykrywa spam), ma dobre opinie, dziecko zadowolone, ale sama z niego nie piłam.
    • jola_ep Re: Kubek termiczny 12.02.22, 22:49
      My lubimy Contigo West Loop za wygodny uchwyt, po wypuszczeniu z rąk jest szczelny. Bezpieczny w użyciu np. w pociagu. Dobrze mi się z niego pije. Ale nie trzyma zbyt długo ciepła. Co jest wadą i zaletą. Na wędrówki mam termos. Irytuje mnie czasem, gdy chcę się napić, a tu wrzątek. Więc często zabieram Contigo+termos.
      • daszka_staszka Re: Kubek termiczny 13.02.22, 13:30
        Mam dwa i obydwa po ponad roku dalej są szczelne. Jedynie kolorowych nie wolno myć w zmywarce całych, tylko samo wieczko
        • jola_ep Re: Kubek termiczny 13.02.22, 17:39
          Dlatego mam stalowy tongue_out Córka swój kolorowy wrzuca do zmywarki, trochę obłazi z zewnątrz, ale na działanie nie wpływa.
          Ja mam swój od ... 10 lat? Tylko wieczko wymieniłam, bo te nowe były lepsze do mycia. Sentyment mam, nie da się ukryć. To był pierwszy kubek termiczny, który był szczelny. W sklepie turystycznym sprzedawca nalewał wody i demonstrował ("chciałem sprawdzić, czy rzeczywiście nie przecieka").
          Rodzina chwali jeszcze Fjord Nansena (chyba Lando). Ale ten działa na zasadzie: wciśnij przycisk - można pić - ponownie wciśnij - jest szczelny. W Contigo przycisk jest pod ręką trzymającą kubek - wciskany w czasie picia. Odłożony jest szczelny. Można też dodatkowo zablokować.
    • tol8 Re: Kubek termiczny 12.02.22, 22:56
      Contigo Byron.
      Kupiłam wszystkim domownikom po 6 latach korzystania ze swojego. Wrzątek trzyma fo kilku godzin, aż wkurzam się czasem że trzeba studzić
    • alina460 Re: Kubek termiczny 13.02.22, 13:08
      Super jest w Nespresso. Polecam, ale kosztuje ok.115 zł. Bardzo długo trzyma gorąco i nie cieknie. Jest metalowy z plastikową pokrywą.
      • esperantza Re: Kubek termiczny 13.02.22, 19:12
        Nie żartuj. Ja mam i nadaje się tylko do bardzo stabilnego korzystania w samochodzie. Mowy nie ma żeby wsadzić do plecaka.
        Contigo Rulez!
    • literalnie Re: Kubek termiczny 13.02.22, 13:31
      Zapasy na wojnę?
    • kotejka Re: Kubek termiczny 13.02.22, 13:42
      Contigo Byron mam i polecam
      Długo trzyma i jest bardzo szczelny
      łatwo się myje
    • odnawialna Re: Kubek termiczny 13.02.22, 13:53
      Dostałam w prezencie od córki tefala i jest bardzo dobry, herbata zrobiona rano, jest jeszcze gorąca po południu. Szczelny też jest, bez strachu wrzucam do torby.
      • bei Re: Kubek termiczny 13.02.22, 19:05
        Przez chwilę myślałam, co to za córka tefalasmile), ale już lecę szukać w sieci, nie wiedziałam, ze tefal ma w ofercie kubki. Dzięki!
        • odnawialna Re: Kubek termiczny 14.02.22, 11:36
          😀 kto to wie, co ten Tefal ma w ofercie 😀

A kubek mam ten
          tefal24.pl/pl/kubek-termiczny-tefal-travel-mug-360ml-zielony.html

Wbrew pozorom jest bardzo poręczny, pokryty czymś silikonowym bardzo dobrze się go trzyma.
    • kocynder Re: Kubek termiczny 13.02.22, 14:14
      Mój problem z kubkiem termicznym jest taki, że musi znieść traktowanie "po macoszemu". Czyli wrzucenie do torby a nie delikatne ustawianie,i podpieranie kalendarzem, żeby aby o pół stopnia od pionu się nie odchylił. Ok, wiadomo, że jak pełny to raczej niech ten pion trzyma, ale... Większość, po kilku "przewrotkach" zaczyna "puszczać" przy zakrętce - tak, jakby gwint się ciut rozszczelnił... Mam jeden kubek, no name, który nie tylko jest rewelacyjnie szczelny (i to pomimo noszenia w plecaku, torbie i ogólnie brutalnego podejścia) ale tez i genialnie trzyma ciepło (kiedyś w piątek po południu nalałam herbatę (gorącą), po czym zapomniałam i zostawiłam kubek w pracy - w poniedziałek herbata gorąca nie była, ale i nie była całkiem zimna!), ale niestety, powoli zaczyna się kończyć... W międzyczasie przetestowałam sześć czy siedem kubków różnych - i ŻADEN nie jest szczelny! sad
    • ukulelerege Re: Kubek termiczny 13.02.22, 18:06
      Tylko i wyłącznie Contigo, warto zapłacić.
    • riskylea Re: Kubek termiczny 13.02.22, 18:11
      Contigo - mamy west loopy, dzieci byrony - nic nie przecieka? Trzymają ciepło.
      • kocynder Re: Kubek termiczny 13.02.22, 20:47
        No to zdecydowałam - kupuję sobie Contigo Byron. Jak się okaże nieszczelny to oskarżę zbiorczo ciało e-matki o te, no... Niekorzystne zadysponowanie majątkiem. big_grin
        • milva24 Re: Kubek termiczny 13.02.22, 22:10
          Według mnie dobra decyzja, też miałam polecić Contigo.
    • welcome_back Re: Kubek termiczny 13.02.22, 18:23
      Contigo tylko i wyłącznie. Warte swojej niemałej ceny.
    • ruscello Re: Kubek termiczny 13.02.22, 18:49
      Contigo, ja uwielbiam west loop, mąż Byrona, ale ma znacznie większe dłonie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka