Dodaj do ulubionych

Wiosenne buty do dżinsów

16.02.22, 15:25
Może czymś wspomożecie? Oglądam niskie sneakersy, wybór duży, ale co jakieś ciekawsze to mi rozmiar wykupili. Szpilki itd wiadomo, to mam, czasem nałożę, ale szukam wygodnych a jednak stylowych butów. Balerinek nie lubię, mam ale już nie chcę, bo noszę te buty bez przyjemności. Co macie?
Obserwuj wątek
    • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:29
      Ja sobie niedawno kupiłam te. Skechersy bardziej do chodzenia z kijkami. Do dżinsów i spódnic te bordowe. No i mam jeszcze bardzo podobne, tylko krótsze.
      • homohominilupus Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:31
        Fajne te bordowe tylko ze jak dla mnie mało wiosenne.
        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:23
          One nie mają ocieplenia, więc to nie są buty zimowe
          • 35wcieniu Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:17
            Na obecne polskie zimy akurat. Od kilku lat tego typu buty traktuje jak zimowe (w sensie wysokości cholewki i braku ocieplenia)
            • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:39
              Ja bym w takich zmarzła i dla mnie to buty na wczesną wiosnę i jesień, ale rok temu w kwietniu mieliśmy pół metra śniegu 😄
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:31
        Te pierwsze fajne ale zbyt zimowe te drugie fajne ale zbyt sportowe ☺️ szukam do pracy. Załóżmy że jestem w szerszych dżinsach i swetrze albo koszuli.
        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:25
          Te pierwsze są nieocieplane. Na początek wiosny i jesień w sam raz. Przynajmniej dla mnie, bo ja zmarzlakiem jestem i muszę mieć ciepło w stopy.
        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:01
          Bardziej pracowo i koszulowo mam jeszcze takie, ale to nie są świeże zakupy.
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:21
            Fajne, Ty lubisz jesienną kolorystykę. Ja taką letnią, przydymiona. Ale butki przyjemne.
            • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:37
              Wiadomo, rzecz gustu. Ja dobrze wyglądam w ciemniej czerwieni, bordo, granacie i ogólnie w zdecydowanych kolorach i w takich mam ciuchy. Nie mam talentu do zabawy modą, więc buty też w takich kolorach kupuję. Zwłaszcza, że takie właśnie lubię, więc żaden problem.
              • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:56
                I na pewno ładnie w tym wyglądasz, bo pisałaś że jesteś ruda. Ja lubię takie,, tylko nie ma mnie. Jestem dość myszowata smile
                • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:25
                  Nie jestem ruda, ale prawie 😉. Jestem blondynką z takim złotym, rudawym nawet odcieniem blondu. Cerę mam typową dla rudzielca, czyli bardzo bladą z piegami plus zielone oczy. W bladych kolorach wyglądam jak bym była chora lub nieżywa, więc unikam. Choć jesienią kupiłam sobie nawet jedne szaro-różowe skechersy 😁.
                  • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:36
                    Musiałam sprawdzać w słowniku co to jest. Ok, nie znam marki to nic takiego ale przez chwilę balsam się że covid zaczyna zjadać mój słownik...
                    Zawsze chciałam być ruda 😏
                    • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:29
                      Jeszcze do niedawna to była marka butów dla dzieci i nastolatków. Przynajmniej u nas tylko takie kolorowe, błyszczące, świecące odjechane skechersy były. Podczas ubiegłorocznych wiosennych wyprzedaży odkryłam, że mają nawet damskie sandały! Wcześniej kupowałam starszemu synowi. Uwielbiam ich podeszwy z pianką memory.
                      • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:33
                        Mi właśnie przed chwilą te wpadły w oko, ale, kurde, nie potrzebuję kolejnych sneakersów...
                        • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:38
                          Skórzane?
                          • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:42
                            Nie sprawdzałam, bo nie chce kupować kolejnych, muszę wychodzić te, co mam :p
                            • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:44
                              mashcaron wklej mi proszę nazwę modelu tych butów, bo nie mam opcji wyszukania po obrazie tongue_out
                              • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:46
                                Skechers Uno
                                • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:53
                                  Dzięki, niestety syntetyk.
                        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:44
                          Fajne! Ale ja jestem niekompatybilna z białymi butami 😃
                      • manon.lescaut4 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:54
                        Sandały Skechers są świetne, polecam serie reggae.
                        • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:05
                          Widzicie, mój zanikający mózg dzięki Wam zaczął się rozwijać w drugą stronę
                        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:58
                          Kupiłam sobie jedne na ubiegłe lato i jestem zachwycona.
                          • manon.lescaut4 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:08
                            Ja jakieś 3 lata temu smile fakt, nie są jedynymi, jakie mam, ale trzymają się dobrze. Może kupię jakieś na to lato, one mi się tez po prostu podobają, jakiś ładny model zawsze się znajdzie.
                        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:08
                          www.dosenbach.ch/de-ch/p-m01915625/01915625

Takie mam. Kupiłam do zwiedzania i długiego łażenia. Sprawdziły się świetnie i nie widać po nich w ogóle zużycia.
        • basiastel Re: Wiosenne buty do dżinsów 18.02.22, 06:21
          Mokasyny?
      • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:32
        Fajne te bordowe, ale dla mnie to buty zimowe.
        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:27
          One nie są ocieplane, więc na zimę, przynajmniej u mnie, się nie nadają. Na początek wiosny, kiedy temperatury już w okolicach +10 są dla mnie w sam raz.
          • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:30
            Nie szkodzi, dla mnie to zimowe (te polskie pożal się boże zimy...). Z ociepleniem, to nie pamiętam, kiedy nosiłam.
            Przy 10+ noszę sneakersy, mokasyny i baleriny (często bez skarpetek, jeśli to jakieś krótkie wyjścia).
            • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:43
              Dla mnie wiosenne. Zimą to mogę takie założyć, jak pod domem wsiadam do samochodu i po dojechaniu robię max kilkaset metrów na zewnątrz. Na taką wiosnę, kiedy już jest słoneczko i kilkanaście stopni, to za ciepłe, ale tak do +10 w sam raz. No ale jak pisałam, ja zmarzlak jestem i nawet latem czasem skarpetki zakładam 😁
              • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:56
                Ja odwrotnie, wiecznie mi za ciepło w stopy!
            • mia_mia Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:50
              Dziś w Warszawie chodziłam w mokasynach bez skarpetek, fakt, że krótkie trasy, ale nie byłam jedynawink
              • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:57
                Ja po Warszawie nie chodzę.
            • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:58
              A jakie masz te mokasyny i co to w ogóle jest? Że wsuwane? A czym się od balerinek różnią? Kształtem noska? Serio nie wiem...
              • 35wcieniu Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:19
                Chyba przede wszystkim bardziej zabudowane. Do połowy stopy, od gory na nią patrząc xD
                • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:22
                  Dzięki wielkie.
                  • 35wcieniu Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:26
                    Mokasyny miałam kiedyś tego typu i były to najwygodniejsze buty świata no ale patrzeć się na to nie da big_grin https://www.lilonka.pl/userdata/public/gfx/26705/Mokasyny-Damskie-Zamszowe-20PB35-2003-Czarne-Donna-Mia.jpg
                    • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:28
                      Czemu, gdyby był jakiś super odcień beżu to bym chciała.
                      • 35wcieniu Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:32
                        Beżowych takich jest od cholery. Jak wpiszesz gdziekolwiek coś w stylu " mokasyny damskie beżowe zamsz" to znajdziesz lekko.
                        W kwestii wygody nie sądzę żeby się je dało czymkolwiek przebić, chociaż pewnie od modelu zależy, moje były z jakiegoś sklepu no-name i kosztowały grosze.
                      • senoj Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 07:07
                        Spójrz na ten pl.ecco.com/pl-PL/product/5643185554/ECCO-DEVINE-MOC
                        Mam takie czerwone i są wygodne
                        s.
                        • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 07:46
                          Dzięki
                    • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:30
                      Mnie się podobają.
                    • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:44
                      Ja nam problem z mokasynami, bo takie jak z twojego zdjęcia mi się nie podobają. Bardzo podobają mi się za to takie, jak wrzuciłam wyżej. W wyglądzie się zakochałam, ale noszę bardzo rzadko, bo nie da się w nich chodzić boso przez dłuższy czas, a przecież skarpet do takich butów też nie założę. Noszę ze stopkami, ale one muszą przynajmniej na pięcie wystawać z butów. Inaczej skóra zdarta do krwi.
                    • taje Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 10:59
                      Przecież bardzo ładne te mokasyny.
                    • princy-mincy Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 11:35
                      Dlaczego nie da się patrzeć? Mam kilka par, w różnych kolorach, uwielbiam je. Są o wiele wygodniejsze niż baleriny i wg mnie ładniejsze (wiem, kwestia gustu)
              • taki-sobie-nick Re: Wiosenne buty do dżinsów 18.02.22, 01:31
                Kształtem noska, owszem.
      • gama2003 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:47
        Mam podobne, tylko czarne i z żóltawą obwodką przy podeszwie. Bardzo wygodne.
        Granatowe bym chciała !
        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:28
          Granatowe też bym chętnie kupiła. Pasowałyby do moich kurtek, ale nigdzie nie widziałam.
    • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:30
      Właśnie kupiłam zamszowe płaskie czerwone z czubkiem.
      Baleriny CAPRICE
      9-24200-26 Red Suede 524
      eobuwie
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:32
        Fajne ale zbyt balerinowate 🙄
        • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:40
          Bardzo lubię taki fasonsmile
          To może mokasyny?
      • magdallenac Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:32
        Ja też mam kilka par takich z czubkiem i ostatnio kupiłam moje pierwsze mokasyny.
        • daniela34 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:41
          A ja właśnie miałam polecać mokasyny. Konkretnych nie wskażę, bo sama się dopiero rozglądam, ale do tego, co opisuje autorka powinny pasować (do dżinsów, ale jednak do biura).
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:48
            To brzmi dobrze, tylko ładnych nie mogę znaleźć.
            • daniela34 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:03
              Ja też szukam. Najchętniej zamszowych i bardzo delikatnych. Gruba podeszwa i sztywna skóra odpada. Może i modne, ale mnie pokaleczą stopy
              • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:08
                Jak coś znajdę, to wrzucęsmile
                • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:14
                  marshall-shoes.com/produkt/flat-mm/
                  Może coś takiego. Ale czy noga będzie w tym korzystnie wyglądać...raczej jak w balerinkach. To już może balerinki kupię ..
                  • daniela34 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:21
                    To już bardziej lordsy są i właśnie trochę za bardzo zabudowane z przodu. Nie wiem, jak będą na stopie wyglądać
                    • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:25
                      Właśnie, takich mam dwie pary kolorowych flexxów. Wygoda absolutna. Teraz zdecydowałam się (impulsywnie, jak to ja) na pumy, ale muszę jeszcze coś znaleźć na troszkę bardziej formalne dni, więc nie opuszczaj mniesmile Przez ten covid zbankrutuję do cnasmile
                      • daniela34 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:28
                        😃
                  • 35wcieniu Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:20
                    Nie będzie, na bank.
                    • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:22
                      No właśnie...
              • kafana Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 08:02
                Bardzo wygodne i w różnych kolorach mokasyny ma geox
                • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 08:17
                  Obejrzę, dziękuję
              • taje Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 11:01
                Kazar miewa wygodne.
    • bi_scotti Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:32
      Ja jestem team Clarks - forever & ever, od czasow studenckich szczurkow chyba z Otmetu smile Keep walking wink Cheers.
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:35
        Ja właśnie ( jak za Maciejką) za nimi nie przepadam. Już kiedyś pisałam, że na emamie odkryłam że jestem taka wybredna...
        • bi_scotti Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:10
          No idea co to Maciejka - kojarzy mi sie z kwiatkiem pachnacym wieczorem wink Pachnace pantofelki na wiosne - go for it big_grin Cheers.
          • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:12
            Bi_scotti przypomniałaś mi, że muszę koniecznie posiać sobie tej wiosny maciejkę w ogrodzie!
            • bi_scotti Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:20
              A ja planuje malwy - just because wink Cheers.
              • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:23
                Malwy też fajne!
                • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:55
                  Też bym poplanowala ale czekam na zupełnie niezaplanowane. Znaleźliśmy z mężem pełno cebulek kwiatowych, powtykal tu i tam i zobaczymy co to było. Kto je dostarczył do dziś nie wiemy
                  • bi_scotti Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:46
                    Story z zycia wiewiorek a wlasciwie humans otoczonych przez wiewiorki: wszyscy w okolicy grzecznie plant tulip bulbs w pazdzierniku zeby zdobily na wiosne. Wiewiorki sa hooligans a na dodatek zapominalskie. Poniewaz tulip bulbs sa slodkie, male potwory bardzo je lubia & wygrzebuja. Po czym gdzies zabieraja, czesto nawet nie jedzac & zakopuja na next time. Well ... zdarza sie, ze sasiad wsadzil bulbs czerwonych tulips i ... te wlasnie tulips kwitna wiosna u kogos 2 domy dalej big_grin Ja w ten sposob "zarobilam" kilka ciemno-fioletowych tulips, ktore urosly u mnie a nie u pewnej sasiadki wink I to wszystko byloby cute & nice gdyby nie wredzizna wiewiorek, ktore potrafia wlasnie zakwitajace tulips ordynarnie skrocic o glowe sad Nadgryzaja lodyzke i tyle cieszenia sie z kwiatka suspicious No ale nie ma ratunku - jak nie mozna czegos zmienic, trzeba to pokochac ... choc przyznam, ze gdy Burek nas odwiedza i wiewiorki sie nie pojawiaja przez kilka dni - I'm happy wink Cheers.
                    • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 07:48
                      Haha. U mnie mieszkają dwie wiewiórki. Może to one poprzebierali od sąsiadów i sobotę zgromadziły 😁
    • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:33
      Mam różne kolory i długości Converse'ów, w tym jedne szydełkowe, mi wystarczają jako obuwie wiosenne:p
      • mamkotanagoracymdachu Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:35
        No właśnie miałam proponować trampki, jedyna słuszna opcja od marca do października wink
      • swinki_trzy Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:00
        Conversom coś się stało, musiałam odesłać dopiero co zakupiony model, nr skopiowany z poprzednich zakupów. Za ciasne w palcach. I stopy mi się chyba nie rozlazły, że dopiero teraz za ciasne, we wcześniejszych gumowe czubki się nie rozciągnęły. Nie tylko ja na to narzekam.
        • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:07
          Ja mam stare, najstarsze mają chyba z 8 lat, najnowsze 3 :p
    • ivaz Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:40
      Ja mam takie sneakersy
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:46
        O takie to całkiem w moim stylu. Tylko chciałabym czegoś troszkę pokolorowanego
        • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:14
          Zobacz sobie pumy, mają milion kolorów wink i są bardzo wygodne.
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:17
            Zamówiłam lekki róż. Dziękismile
            • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:19
              Ja mam klasyczną czerń i grafit z fuksjowym znaczkiem:p moje ulubione buty na długie łażenie :p
              • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:26
                Super. Ja szukam w lżejszych kolorach teraz.
              • onewoman Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:54
                A jaki to model?
                • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:14
                  Ja mam czarne Puma Smash V2, szare chyba Vikky, ale one są bardzo podobne.
      • kamin Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:02
        Mam niemal identyczne,tylko innej firmy (bez krokodyla). Bardzo dobrze się noszą.

• extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:08
          Bardzo ładne, ale już te pumy kupiłam to teraz szukam na te dni kiedy mam białą koszulę 🤪
    • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:45
      www.zalando.pl/nike-sportswear-blazer-77-unisex-sneakersy-niskie-light-bonesummit-whiteuniversity-reddeep-royal-bluesailsummit-white-ni115o03a-a11.html

jakieś takie, tylko te loga formy mnie zniechęcają.?
      • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:46
        No, ok, najzwyklejsze sneakersy.
        • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:49
          tak, ale chciałabym wiosenny łądny kolor. Mam takie czarne i bordo, ale teraz szukam pasteli albo różu albo coś
      • mia_mia Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:49
        Wpisz w wyszukiwarkę tenisówki joop, gant, trusardi, pełno takich, tylko loga mają dyskretniejsze.
        • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:53
          dzięki
    • mia_mia Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:46
      Mokasyny albo jakieś inne wsuwane buty. Do szerszych spodni może coś na koturnie albo wyższym czy niższym grubym obcasie?
      Ja ostatnio kupiłam NB w jasno brzoskwiniowym kolorze, a poza tym lubię mokasyny, więc wiosną jest z czego wybierać.
    • szafireczek Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:48
      Zamszowe sztyblety na cienkiej podeszwie - jednolite, albo dziurkowany zamsz.
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:49
        OOO to jest nowy ale super trop.
        • sasha_m Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:54
          Kupiłam sobie te z linku poniżej, są wygodne, całe z naturalnej skóry, ozdoby można zdjąć, wymieniłam tylko rozmiar na mniejszy, bo przy tym fasonie mój rozmiar spadał mi ze stopy

allegro.pl/oferta/ellabut-wiosna-botki-zamsz-skora-capuccino-r39-dz-10252492859?fromVariant=10148561441
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:58
            Fajne i niedrogie.
            • sasha_m Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:14
              Ja u nich od lat kupuję sztyblety, zużyłam już kilka par. Jakość mają świetną i takie same ceny. Okazuje się, że można wyprodukować w Polsce coś z naturalnych materiałów i nie policzyć za to, jak za zboże.
              • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:16
                I myślisz że jak noszę 39 to powinnam kupić 38?
              • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:18
                I jeszcze czy ten łańcuch można odpiąć?
                • sasha_m Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:31
                  Te sznurki i łańcuch to całość i można to zdjąć, nawet taki miałam plan, ale okazało się, że całkiem fajnie to wygląda, więc noszę. Ja mam rozmiar 38, długość wkładki zawsze kupuję 25 przy półbutach, tutaj niestety standardowy rozmiar z wkładką 25 spadał mi ze stopy przy chodzeniu, odesłałam i zamówiłam mniejszy, to raptem pół centymetra, ale zrobiło różnicę.
                  • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:36
                    Dzięki
    • liliawodna222 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:49
      Trampki, adidasy, mokasyny, a nawet... sandały . Bardzo wcześnie zaczynam je nosić.
    • ren.s Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:49
      Ja kupiłam w tym tygodniu takie mokasyny:

www.rylko.com/kobieta/mokasyny/2zp99-x-9rl-kawowe-mokasyny-na-traktorowej-podeszwie,p-28242

Obawiałam się, że będą klocowate, ale nic z tych rzeczy. Do szerszych jeansów (wide leg) są super
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 15:54
        Może być, ta czarna podeszwa mnie zniechęca.
        • ren.s Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:02
          Ja kupiłam właśnie ze względu na czarną podeszwę smile
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:06
            No i dogódź tu każdemusmile
          • milupaa Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:26
            Mi się właśnie też podoba 😉 Białe bym chciała, albo kremowe.
      • milupaa Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:25
        O fajne. Nareszcie mokasyny bez tych różnych pierdolników, tylko kolor nie ten.
    • mayaalex Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:05
      sneakersy, mam czerwone i lawendowe NB oraz czarne i bladorozowe/liliowe nike, bardzo je wszystkie lubie, sa tak wygodne ze nosze je prawie codziennie. A jak juz chce czegos innego to mam kilka par balerin, w tym takie ze szpiczastym noskiem, i mokasyny.
      jest duzo ladnych mokasynow, w tym takie bardziej eleganckie, delikatne.
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:07
        Ja mam sneakersy turkus (delikatne), bordo i beż i granat. Więc też doceniam. Ale czemu znowu szukam? Może powinnam na te mokasyny popatrzeć, ale niezbyt umiemsmile
        • mayaalex Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:45
          a cos takiego?
          www.massimodutti.com/be/tumbled-leather-loafers-with-bamboo-buckle-l11528950%3Fcelement%3D1475031
          • mayaalex Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:47
            https://static.massimodutti.net/3/photos//2022/V/1/1/p/1528/950/800/1528950800_2_1_16.jpg?t=1642069735813&impolicy=massimodutti-itxmediumhigh&imwidth=800
            • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:13
              Dzięki, szukam jasnych albo kolorowych
    • kurt.wallander Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 16:13
      Niskie skórzane Conversy, wygodne marki Go Soft, takie juniorki trochę wink, i typowo sportowe, Nike, New Balance. Zwykłe materiałowe Conversy, wysokie lub niskie. Te buty noszę najczęściej wiosną.
      • pasquda77 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:40
        Niezmiennie moje ulubione NB 574, Adidas Falcon i trampki krótkie Big Star, w tym śmigam wiosną najczęściej
    • ajr27 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:09
      Kup sobie eleganckie oxfordy, pasują do wszystkiego
    • mysiulek08 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:13
      takie bym kupila smile

maciejka.pl/product-pol-4305-Botki-Maciejka-04492-17-00-5-na-slupku-Granatowe.html

maciejka.pl/product-pol-5564-Trzewiki-Maciejka-04744-16-00-5-lakierowane-Czarne-z-Czerwona-Krawedzia.html tu wyjatkowo czarne

maciejka.pl/product-pol-7642-Maciejka-Sandaly-damskie-skorzane-czarne.html pod warunkiem gdyby byly granatowe

maciejka.pl/product-pol-2201-Maciejka-Polbuty-Trzewiki-damskie-skorzane-Czerwone.html

nie znosze czarnych i na grubej podeszwie

akurat maciejka bo tak sobie ogladam tongue_out
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:20
        Mnie się z Twoich propozycji, za które dziękuję 🌷 tylko czarne, trzecie podobają. Ale czarne... W ogóle najwyraźniej barwniej się nosisz niż ja 🌷
        • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:33
          A mnie się podobają tylko te niebieskie :p
          • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:32
            Mnie tak samo. Tylko akurat mojego rozmiaru nie ma. Choć jak znam życie, to i tak potrzebowałabym 35, więc 🤷‍♀️
            • mysiulek08 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:38
              a ja sobie marze.. jak to po operacji haluksa (28lutego smile ) i po rehabiltacji zaczne nosic troche inne buty niz berkemany (ktore lubie za wygode ale ilez mozna wink )wiec przegladam strony butowe

mam nadzieje, ze do tego czasu poczta polska wreszcie sie ogarnie...
              • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:21
                Też lubię oglądać strony z butami, ale ostatnio poszalałam z zakupami i chyba na razie mi starczy 😃

A tobie życzę udanej rehabilitacji i zakupowego szaleństwa!
                • mysiulek08 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:15
                  dziekuje 😘

zanim zaczne zakupowe szalenstwo, przegladne szafe, mam tam spore zapasy 😝
          • iliri Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 08:14
            Są bardzo ładne, ale dziwnie wyglądają na nodze- mocno odstają. Nie tylko na mojej chudej nodze, bo myślałam, ze o to chodzi, ale przymierzała też moja mama/ podobny efekt kota w butach. Musiałam odesłać.
        • mysiulek08 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:17
          nie tyle barwniej co czern u mnie w szafie nie istnieje, poza jednym wyjsciowym bardzo, zestawem, spodnie i tunika z cienkiego aksamitu, ale .. to te bardziej ciemny grafit niz czern a butow czarnych nie posiadam w ogole, torebka czarna tylko mala kopetowka i wielkie torbiszcze zary

nie lubie nadrukow, wzrokow, kwiatkow, ciapek, paski sa ok tako to granat, szarosci, biele i zolc smile i wszystko chlodne
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:26
            Fajnie brzmi. Ja nawet teraz nie umiem opisać co lubię, umiałam jeszcze rok temu. Sama nie wiem co mi się zmienia.
            • mysiulek08 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:39
              kobieta zmienna jest 🤣😘
      • sasha_m Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:21
        Uwielbiam ich buty. Nie wszystkie mi się podobają, niektóre fasony są naprawdę odjechane, ale mają taki wybór, że każdy znajdzie coś dla siebie.
        • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:27
          A ja jestem ich antyklientem. Prawie nic mi się nie podoba. Czasem już prawie- prawie, i wtedy jakiś detal wszystko psuje. Tyle że ja się nie znam na modzie. Dla mnie jednak ich buty są takie " za bardzo".
        • hanusinamama Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:11
          Ja miałam jedne i tak niewygodne...ze nie chodzę.
    • leanne_paul_piper Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:55
      A może takie?
      Jakbym nie wydawała całej kasy na Afrykę i sprzęt IT, to już by do mnie jechały
      (nie bój się takiego obcasa, jak ma się złamać, to gruby też się złamie)

https://www.kazar.com/pl/zdjecia/produkty/czarno-biale-botki-damskie/40694/gallery4_41467eb4785e6b369127bf9c0520f6ac.jpg?v=1

https://www.kazar.com/pl/zdjecia/produkty/jasnobrazowe-botki-damskie/39742/gallery4_281e9833389a4bf61f11ef0ef7826c81.jpg?v=1
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 17:57
        Ha ha ha sobie fantazjuję że będę co drugi dzień do pracy chodziła pieszo ( 3 km) a jeśli nie to już na bank rowerem, co prawda elektrycznym.
        • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:26
          Będziesz stylowo wyglądać w tych botkach na rowerze 😄👍🏻
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:36
            🚴
          • primula.alpicola Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:08
            Albo na hulajnodzewink
            • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:12
              No! W sumie mogę odnaleźć stara hulajnogę córki dla tych butów.
    • gaga-sie Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 18:42
      Ja bym chciała mokasyny na grubszym spodzie. Ale żeby były lekkie, wygodne bez łańcuchów i o ile to możliwe zgrabne. Więc chyba nie kupię bo w sklepach widzialam same potwory. A do tego mam małą stopę, więc dziwnie to wygląda.
      • basiastel Re: Wiosenne buty do dżinsów 18.02.22, 06:32
        E-obuwie ma spory wybór mokasynów.
    • dvdva Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:24
      Kupilam takie, lekkie, wygodne, firma Clarks
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:37
        Fajne 😁
      • purchawka2020 Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 08:15
        Super. Lecę po nie!
        • purchawka2020 Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 08:21
          Nie ma takich sad
    • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 19:42
      Wklejalam je z 10 razy, ale co poradze, ze w tych chodzę najczęściej i wg mnie sa śliczne i pasują nawet na pogrzeb (żart):

https://vandanovak.com/wp-content/uploads/2020/02/042A2608.jpg

https://vandanovak.com/wp-content/uploads/2020/09/unnamed.jpg

https://vandanovak.com/wp-content/uploads/2021/03/2.jpg

Ręczę za ich urodę i wygodę. wink.
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:07
        A co to za jedne aparatki?
        • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:09
          Vanda Novak, polska marka, jedna z moich ulubionych.
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:39
            Fajne. Ale chyba kupię sobie tam te zimowe trapery na wyprzedaży, bo regularna cena dla mnie jest zbyt wysoka.
            • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:43
              Poluj na promocje jeśli Ci się podobają - one naprawdę są wspaniałe. Jakby co mają butik na Mokotowskiej.
      • mashcaron Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:40
        Fajne! Takie... czyste smile
        • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:43
          Właśnie. smile))
      • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:17
        Zupełnie nie moja bajka. Poza tym wyglądają na bardzo płaskie w podbiciu. Jeszcze nigdy żadne buty, w których wiązanie zaczyna się tak bardzo z przodu, nie były dla mnie wygodne.
        • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:26
          Nie ma butów idealnych dla wszystkich, podpisywałam extereso. smile Wiązanie maja standardowe dla tego typu butów.
          • eliszka25 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:47
            Wiadomo, że nie ma. Ja mam wysokie podbicie i butów z takim wiązaniem nie jestem w stanie dobrze zasznurować. Albo sznurowadła cisną mnie w podbiciu albo buty kłapią mi po piętach.
            • simply_z Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 01:08
              wiem o co chodzi, obawiam się, że rozmiarówka jest typowa. Przy moich wąskich stopach będą kłapaćsad.
              • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 08:03
                Mam szczupłe stopy, ale one rzeczywiście nie są z tych przylegających jak sportowe - po prostu mocniej je wiążę na gorze i super sie trzymają.
            • thank_you Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 08:04
              A trzeba sznurowadło mocno zawiązywać „po długości”?
    • mamakamilaikasi Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 20:53
      Ja sobie takie sprawilam..
    • scarlett74 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:18
      Sportowe, babciowe, zimowe (niby wiosenne), mokasyny...
      Wstawi może któraś coś bardziej sexy, jakieś szpileczki,słupeczki...http://emots.yetihehe.com/1/tak.gif
      • homohominilupus Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:48
        scarlett74 napisała:

> Sportowe, babciowe, zimowe (niby wiosenne), mokasyny...
        > Wstawi może któraś coś bardziej sexy, jakieś szpileczki,słupeczki...http
> ://emots.yetihehe.com/1/tak.gif

Sama sobie nos szpileczki czy słupeczki 😜
        Ja potrzebuje czegoś w czym zrobię więcej kroków niz z samochodu do restauracji czy z łazienki do łóżka.
    • strumien_swiadomosci Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:40
      Mam takie i jestem zachwycona tym fasonem - wsuwane, wygodne, gruba podeszwa.

Zapato kalejdoskop

Teraz dokupię chyba czarne, klasyczne, coś w tym stylu:
      Czarne

Wcześniej nosiłam głównie oksfordki albo jazzówki, ale je trzeba wiązać big_grin a ja jestem leniwa. Chociaż te mi się podobają big_grin
      Kropki
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:57
        Tylko zapato jak maciejka: nie wiem czemu ale mi nie pasują... Mi już wstyd pisać, bo jestem jakaś czepialska a nie chcę
        • strumien_swiadomosci Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:23
          Spoko, nie muszą przecież big_grin dla mnie jest ważne, że oni produkują rozmiar 42, bo ja z takim kopytem nie wszędzie buty kupię wink
    • milupaa Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:44
      Moje typy, któres sobie sprawię.
      • milupaa Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:45
        .
    • aguha Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:45
      NIKE AIR FORCE 1 (białe)
      Bardzo wygodne, pasują prawie do wszystkiego. Moje pierwsze buty, które wytrzymały tak długo, a noszę je bardzo często.
      • homohominilupus Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:50
        Wincyj, wincyj inspiracji!
        Tez bym chciała coś na wiosnę, coś przejściowego między botkami na obcasie i sneakersami NB!
        • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 21:57
          A widzisz, też skorzystasz !
          • manon.lescaut4 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:13
            Kochana, z wątków butowych wszystkie korzystamy smile Jestem butomaniaczka, głównie sneakersy właśnie, w każdym razie płaskie, i po cichutku skorzystałam z takich wątków nie raz smile
          • homohominilupus Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:26
            Ba, nawet sama coś podrzucę

www.zalando.es/skechers-breathe-easy-mocasines-navyblue-sk111a0ng-k11.html

Tylko po 1.troche drogie, po 2.bardzo sportowe, czy za bardzo? Po 3. czy wygodne? Nie miałam Sketchersow nigdy
            • mysiulek08 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:31
              skechersy sa wygodne, a czy ten konkretny model, to trudno wyrokowac, moim stopom chyba by sie spodobal 😉 mnie zreszta tez sie jakos 'nie widzi' cos pomiedzy butami do wspinaczki na sciance a butami na surfing, no nie, nie przekonuja mnie
              • homohominilupus Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:37
                Hehe, zarówno wspinaczka jak i surfing są bliskie memu sercu więc...
                Zaraz zaraz, wróć, buty na surfing?
                • mysiulek08 Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 23:22
                  moze nie dokladnie na surfing ale do jakis sportow wodnych 😝 ex mial podobny wlasnie na deske z zaglem 🤣
        • aguha Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 11:14
          Teraz planuję zakup tego samego modelu, ale jednak inny kolor smile
    • shmu Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:40
      Ecco. Już noszę drugą parę snickersow. W pierwszej zmieniłam sznurówki na wstążki, poniekąd do ślubu, ale potem już zostało. Były bardziej stylowe jako dodatek do niewiarygodnej wygody.
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 16.02.22, 22:46
        Ecco jedne mam i uwielbiam jedne przestrzeliłem
        .
        • shmu Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 15:39
          Prze-strze-li-las?
          • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 15:40
            Nie wiem co miałam na myśli, słownik widać uważa tak 😁
      • extereso Re: Wiosenne buty do dżinsów 17.02.22, 07:50
        Ich Snickersy mam i tak, jestem zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka