Dodaj do ulubionych

Chciałam pochwalić służbę zdrowia

16.02.22, 15:54
Niniejszym chciałbym pochwalić służbę zdrowia, jednak potrafi czasem działać sprawnie i skutecznie w ramach NFZ.

Okazuje się, że można zająć się od razu pacjentem przywiezionym na SOR, sprawnie przekierować na właściwy oddział, wdrożyć leczenie.
Ba, okazuje się, że można nawet pomagać niesamodzielnemu pacjentowi w jedzeniu, mimo że forumowe gwiazdy medycyny przekonywały, że to absolutnie wykluczone. Kontakt z rodziną może być regularny i prawidłowy, lekarz prowadzący potrafi zadzwonić 2x dziennie, odebrać telefon, wyjaśnić, opisać stan i leczenie, a potem dać szczegółowy wypis z receptami i zaleceniami.
I wypis może być na kwarantannie, bo nie ma potrzeby trzymania pacjenta w szpitalu, z ryzykiem, że jeszcze coś złapie. Transport medyczny też działa, z obsuwą czasową jak zwykle, ale działa.smile!
Jest haczyk, oczywiście, ale da się.
Obserwuj wątek
    • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 15:59
      Ten haczyk robi kolosalną różnicę…
      • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:03
        O, serio? Niemniej jak widać szpital/lekarz/personel na oddziale może, jak chce, działać bez zastrzeżeń.
        • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:21
          Dla kilku osób traktowanych lepiej się da, zrobienie tego samego dla wszystkich jest często fizycznie niemożliwe.
          Moja chrzestna właśnie dowiaduje się, że ma raka (czas teraźniejszy jest na miejscu, bo jest na początku drogi), póki co wszystko jak w dobrze naoliwionej maszynie, bo wyniki kiepskie. Problem widzę w tym, że na kolejnych etapach będzie jedną z wielu z kiepskimi wynikami i tu już tylko albo pieniądze (nie jest bogata) albo urok osobisty i uroda, którymi została szczodrze obdarzona.
      • lilia.z.doliny Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:43
        Ten haczyk robi kolosalną różnicę…
        No. Pacjent nazywa sie Jaro Kaczynski
        • leosia-wspaniala Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 20:45
          Eeee? Triss się chwali, że dała w łapę.
          • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 21:30
            Nie, ani bym nie zdążyła, ani nie wiedziała komu. Poza tym za duże ryzyko, że próba tylko pogorszy sytuację.
            • leosia-wspaniala Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 17:28
              Doczytałam, Technicznie prawie bez różnicy - no może taka, że kasę jakąś każdy wyskrobie w sytuacji granicznej, a znajomości nie wyczaruje. Tak się śmiejesz z "dzikich" krajów, a cieszysz się, że sama musiałaś zadziałać jak w dzikim kraju. Kretyński wątek, to jakby Obajtek założył wątek, że w Polsce świetnie się zarabia i chwali polskich pracodawców.
    • m_incubo Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:01
      A bez haczyka też się da?
      • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:06
        Rok temu próbowałam bez haczyka, powtarzanie eksperymentu byłoby zbyt drastyczne i ryzykowne, więc odpuściłam wrodzone poczucie obciachu.
        • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:22
          Więc po co ten wątek? Dopiero odkryłaś, że jak zapłacisz to masz lepszą usługę?
          • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:51
            Nie płaciłam ani grosza.
        • 35wcieniu Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:50
          Wrodzone poczucie obciachu to ty odpuściłaś z pierwszym oddechem.
        • arwena_11 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 21:25
          Ile ten haczyk wyniósł w gotówce?
        • evolventa Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 08:47
          A ten haczyk, to? osobista znajomość z kimś kto zna właściwego lekarza albo ordynatora?
      • kandyzowana3x Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:33
        myslisz, ze jakikolwiek lekarz moze 2x dziennie dzwonic do rodziny kazdego pacjenta?
        • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:53
          Tak, może przynajmniej odebrać telefon we wskazanych godzinach od-do. Jakoś przed covidem był możliwy kontakt ze szpitalem, w covidzie nagle ta możliwość zanikła.
    • heca7 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:06
      Super, tak powinno być. Ale czy ten haczyk nie jest finansowy? suspicious
      • milva24 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:08
        Podejrzewam, że tak.
      • literatka.7 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:09
        Raczej znajomości smile
      • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:12
        Nie, tego nie kupisz za żadne pieniądze. Po prostu, w momencie kiedy zapada decyzja, do którego szpitala karetka ma zawieźć pacjenta, czy zostanie przyjęty i co dalej, żadna kasa nie działa.
        • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:23
          Bzdura, a jeśli nie bzdura to w czym jest haczyk?
          • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:26
            W kilku telefonach po prośbie.
            • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:33
              Piszesz jak skumbrie o otwieraniu szkół, jest sposób, ale nie powiem jaki.
            • alicia033 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:19
              triss_merigold6 napisała:

> W kilku telefonach po prośbie.

czyli po prostu możliwości.
              Niestety większość takich nie ma i nie będzie miała.
        • heca7 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:26
          A to akurat rozumiem. Mój ojciec parę lat temu miał zawał. Ponieważ jakieś 15 lat wcześniej też już miał to już czuł na co się zbiera i sam wezwał karetkę. Zawiozła go do Anina, do Instytutu bo tam mamy najbliżej. Gdzie na izbie przyjęć stracił przytomność. Reanimowano go 1,5 godziny zanim serce znów ruszyło. Przeżył, wyszedł z tego bez szwanku. Jak zobaczyłam wnętrze oiomu to aż sama zamarzyłam tam się położyć tongue_out wszystko nowe, na najwyższym poziomie, elektronika jak z bajki. Wszystko na pilota, jedzenie jak w restauracji. U nas w okolicy mówi się, że za żadne skarby nie wolno pozwolić aby krewny pojechał do Otwocka. Tam jest nie szpital a umieralnia.
          • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:29
            W Otwocku nie ma chyba pracowni hemodynamiki, więc jak zawał to wiozą do IKwink
            • heca7 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:50
              Nie zawiozą. Cioteczny brat mojego teścia, którego znałam dobrze został odwieziony do Otwocka. Z zawałem. Położono go i obserwowano. W nocy zmarł bo nikt nim się nie zajął.
              • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:53
                Ale kiedy to bylo? To „rejon” moich rodziców i teraz wytyczne są takie, żeby wieźć tam gdzie jest hemodynamika i jak czytałam to traktują to dość poważnie.
        • riki_i Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:49

> Nie, tego nie kupisz za żadne pieniądze. Po prostu, w momencie kiedy zapada dec
          > yzja, do którego szpitala karetka ma zawieźć pacjenta, czy zostanie przyjęty i
          > co dalej, żadna kasa nie działa.

Nie wiem jak jest teraz , ale w 2009 roku jak ex trener kadry Janusz Wójcik zlecial ze schodów w swoim domu i był w ciężkim stanie , to jego żona przekupiła załogę karetki żeby zawieźli go na Wołoską a nie na Stępińską (w owym czasie ponura rejonowa umieralnia), co wówczas uratowało mu życie.
          • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:55
            Załoga karetki to były jakieś dzieci, bardzo miłe zresztą i delikatne w podejściu do pacjenta, ale nie oni decydują czy szpital przyjmie.
            • riki_i Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:36
              No tak, ale to oni wiozą na sor/izbę przyjęć. Jak zawiozą do miejsca x, to tam decydują o przyjęciu bądź nieprzyjęciu.
      • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:18
        Oczywiście, ze tak nie powinno być, bo chodzi o pacjenta, któremu konkretny szpital załatwiono po znajomosci.
        A taka opieka powinna być norma anie skutkiem posiadania połowy rodziny pracującej w ochronie zdrowia.
        • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:24
          Nie, możliwości rodzinne to nie ta liga, za słabe.
          • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:27
            A to zależy w jakiej lidze gra rodzinawink
            • gama2003 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:29
              Nos mi mówi, że rodzina gra w lidze medycznej. W drużynie Złoty Skalpel
              • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:35
                No właśnie w tej lidze, gdzie się wszystko załatwia po kilku telefonach (albo i po jednym), nie pisałaby, że możliwości rodzinne to za małowink
              • alicia033 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:20
                gama2003 napisała:

> Nos mi mówi, że rodzina gra w lidze medycznej. W drużynie Złoty Skalpel

W tym przypadku to raczej możliwości z miejsca pracy triss.
          • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:28
            Przestań się popisywać, nie załatwiłaś tego normalną droga, wiec nie jes to opcja dla każdego.
            Czyli kompletnie niczego nie dowodzi poza Twoim totalnym oderwaniem od rzeczywistości i przejęciu się własną zajebistoscią.
    • kasia_kar Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:09
      A ile PLN ten haczyk?
      • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:12
        Zero. W takich sytuacjach kasa nie działa.
        • aguar Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:21
          A co działa?
          • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:26
            Pół rodziny w ochronie zdrowia.
            Naprawdę zapaltwianie szpitala po znajomosci i udowadnianie, ze każdy tak może i każdy pacjent może tak mieć, jes tak żenujące, ze aż wstyd.
            Do tego nie każdy mieszka w Warszawie i ma do wyboru kilkanaście różnych szpitali.
            • aguar Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:31
              Ale mi się wcale nie wydaje to takie proste, że wystarczy znajomość. Znam wielu lekarzy z mojego miasta, ale jakoś nie widzę, aby np. z tego powodu, że znam lekarza z jakiegoś szpitala (np. z któregoś etapu edukacji, wspólnego uprawiania sportu, pracy w młodych latach i biorąc pod uwagę, że relacja była pozytywna, lubiliśmy się), cały personel stawał na głowie dla członka mojej rodziny. Może jak bym była kimś ważnym i znajomość ze mną wydawałaby się opłacać na przyszłość...
              • black_magic_women Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:48
                Z polecenia ordynatora szpitala (ale innego oddziału) trafiłam niespodziewanie dla siebie i rodziny na CC. Owszem znalazło łóżko na ten sam dzień, ale dano mi odczuć że jestem tu persona non grata. Czyli nie wystarczy "znać" tak jak pisze aguar. Trzeba czegoś więcej, czyli post założycielski jako ciekawostka z "wyższych sfer".
              • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:43
                Nie o takie znajomosci chodzi.
            • gama2003 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:32
              Zgadza się.
              Haczyk to ordynator w rodzinie albo tatuś burmistrz. Czy inny polityk.
              Obrzydliwe, bo zwykły pacjent ma w domyśle autorki poczuć się jak śmieć.
              • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:35
                Zwykły pacjent w takim wieku i stanie nie ma szans, po prostu. Co jest potworne i dlatego na hasło "konieczny szpital" najpierw dostałam histerii.
                • jednoraz0w0 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:45
                  czyli haczyk polega na tym, że nie jest się zwykłym pacjentem. Barrrrdzo serdecznie pani dziękuję, barrrrdzo serdecznie za zakładanie wątku o czymś, o czym wszyscy na tej planecie wiedzą.
                  • sundace46 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 05:01
                    jednoraz0w0 napisał(a):

> czyli haczyk polega na tym, że nie jest się zwykłym pacjentem. Barrrrdzo serdec
                    > znie pani dziękuję, barrrrdzo serdecznie za zakładanie wątku o czymś, o czym ws
                    > zyscy na tej planecie wiedzą.

Przecież że swoich pseudowyzyn musiała się pochwalić bo by się udusiła. Żałosne.
                    • lauren6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:39
                      A wiecie co jest najlepsze? Ja chyba wiem, który ona warszawski szpital ma na myśli. I faktycznie zdarzają tam się zaangażowani lekarze, którzy i odbierają telefony, i potrafią oddzwonić z informacją. Powiedzmy, że doświadczenia z mojego rodzinnego ogródka. Tyle, że nigdy nie przyszłoby mi do głowy chwalić się tym na forum, a co więcej sugerować, że to wyjątkowe traktowanie dzięki jakimś znajomościom 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
                • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:45
                  Czyli trzeba nie być zwykłym pacjentem.
                  I to jest powód do chwalenia ochrony zdrowia?
                  Chyba Ci się w głowie pomieszało.
            • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:33
              Nie, rodzinne możliwości nie sięgają tego poziomu. Pielęgniarka czy ratownik medyczny guano mogą, za przeproszeniem, nie teraz.
              Pokazuję to, o czym kiedyś pisała Krytyka Polityczną, a z czego wcześniej nie musiałam korzystać, bo nigdy dostęp do szpitala nie był tak syfiasty.
              • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:42
                No to nikt nie uderza do pielęgniarek czy ratowników szukając pomocy.
                • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:55
                  Dlatego piszę, że to nie ta liga.
            • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:54
              panna.nasturcja napisał(a):

> Pół rodziny w ochronie zdrowia.
              > Naprawdę zapaltwianie szpitala po znajomosci i udowadnianie, ze każdy tak może
              > i każdy pacjent może tak mieć, jes tak żenujące, ze aż wstyd.
              > Do tego nie każdy mieszka w Warszawie i ma do wyboru kilkanaście różnych szpita
              > li.

Ale to personel pomocniczy i niższego szczebla - taki, który łaził bez maseczek po szpitalu, twierdził, że wirusa nie ma i mówił triss, że pacjenci covidowi są wpisywani bo szpital ma z tego kasę
              Salowi raczej nic by nie załatwili-pamiętaj, że to nie jej rodzina - nie z linii wysoko postawionych wojskowych , wykształconych ludzi tylko rodzina konkubenta
          • hanusinamama Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:48
            Znajomości, po znajomości się udało. Żadna nowość...tylko co nam to daje. Jak nie masz znajomosci to masz przestrane.
    • gama2003 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:12
      Szkoda, że taka opowieść nie jest standardem.
      I krąży potem jako dowód anegdotyczny.
      • 35wcieniu Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:19
        Tak, ogromna szkoda big_grin
      • berdebul Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 21:01
        Znajomosci zawsze działały. 🤮
    • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:19
      Na kwarantannie pacjenta można wypisać bez problemu, nie można wypisać pacjenta w czasie izolacji, jeśli jest w szpitalu/oddziale covidowym.
      • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:37
        Widzisz, tego nie wiedziałam, znajomi mieli problemy, żeby im wypisano członka rodziny na kwarantannie.
        • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:48
          To nie wiem na jakiej podstawie, może po prostu pacjent potrzebował szpitala tak czy inaczej?
          Bo w czasie izolacji nie można, nawet jak nie potrzebuje, wiec pacjent leży i modli się żeby czegoś nie złapać.
          Właśnie przerabiałam, wiec jestem na czasie.
    • extereso Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:22
      Jeśli chodzi o to, jak się można czuć jeśli na oddziale pracuje ktoś z rodziny to wiadomo , to i pomarańcze ze skórki Ci obiorą i widelczyk przyniosą. Tylko, szkoda, że to nie o to chodzismile
    • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:25
      1. Nie mamy w Pl służby zdrowia
      2. Ty jesteś forumową gwiazdą medycyny i ty szczekałaś , że na NFZ nie da sie
      • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:40
        Ok, napiszę Ci wprost skoro nie rozumiesz - na NFZ bez żadnego trybu to pacjenta w takim wieku i stanie zostałby przewieziony do dzielnicowej umieralni, poleżał 2 doby na obserwacji na SOR, spokojnie umarł, a rodzina dostałaby info o zgonie z powodu niewydolności krążenia czy czegoś takiego.
        • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:55

> Ok, napiszę Ci wprost skoro nie rozumiesz - na NFZ bez żadnego trybu to pacjent
          > a w takim wieku i stanie zostałby przewieziony do dzielnicowej umieralni, poleż
          > ał 2 doby na obserwacji na SOR, spokojnie umarł, a rodzina dostałaby info o zgo
          > nie z powodu niewydolności krążenia czy czegoś takiego.

Tak, nie wątpię. Media aż huczą o tysiącach seniorów w takiej sytuacji
        • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:49
          I dlatego chwalisz służbę zdrowia, tak?
          • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 21:46
            Bo po fatalnych doświadczeniach ubiegłorocznych i biciu piany przez forumowe gwiazdy medycyny, że to, tamto i siamto (karmienie niesamodzielnego pacjenta, kontakt z rodziną, brak trzymania 2 doby na sali obserwacyjnej SOR) jest absolutnie NIEWYKONALNE, jestem pod wrażeniem, że jednak się da.
            • iwles Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 00:36

Skoro jest tak cudownie - to już zawsze korzystaj, jako anonimowy pacjent, ty i cała twoja rodzina, z normalnej drogi, bez znajomości.
            • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 00:40
              Przecież to Ty plujesz tu na ochronę zdrowia w każdej dyskusji na ten temat.

A co do szczegółów.
              Mój senior rodzinny trafił do szpitala covidowego. Przed szpitalem mieszkał sam i był samodzielny.
              Pani doktor przez telefon informowała, ze pacjent jest samoobsługowy i samodzielny dlatego nie należy mu się transport i mogę sama spokojnie zabrać do domu, wiedziała, ze mieszka sam.
              Tymczasem pacjent nie chodzi, nie wstaje, nie siada samodzielnie, jest w pampersach.
              Na moje pytanie, ze jednak pacjent przez telefon mówi, ze jest w zupełnie innym stanie pani doktor odrzekła, ze to ona jest na miejscu a ńie ja, wiec ona wie lepiej.
              Pacjent już odebrany ze szpitala.
              Nie kłamał, jest nawet w gorszym stanie niż mówił.
              Gdybym zaufała pani doktor zostałabym na szpitalnym parkingu z niechodzacym człowiek wymagającym całodobowej opieki.

Leżał trzy tygodnie, z czego większość w izolatce. Posiłku nie podał mu nikt a on nie siadał. Posadzono go RAZ. Poza tym jadł na leżąco jak umiał.
              Płynami nikt się nie przejmował, bo podawano w kroplówkach.
              Wiec jakby Ci tu ....
            • leosia-wspaniala Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 17:31
              >jestem pod wrażeniem, że jednak się da.

Tobie już do reszty odklepało. Tak, da się skakać nad JEDNYM pacjentem, nad którym nakazał skakać sam ordynator/wysoki urzędnik ministerstwa. Czy nawet nad kilkoma. Nie da się skakać nad wszystkimi przy takich brakach kadrowych.

PS. Nie mów, że w Korei Północnej nie da się najeść, przywódca pulchniutki jak pączuszek.
              • little_fish Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 18:25
                I jak skaczą intensywnie nad tym jednym, to cała reszta ma tego skakania jeszcze mniej ...😟
        • nowyniknik82 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 08:17
          Nareszcie ktoś zauważył błąd.
          Nie mamy służby zdrowia z i krew mnie zalewa jak ktoś mówi w ten sposób
        • hanusinamama Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:50
          Ale chwalisz się czy żalisz...bo nadal nie rozumiem?
    • primula.alpicola Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:28
      Jaki to haczyk?
      • afro.ninja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:36
        Znajomości.
      • kamin Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:42
        Ojciec zadzwonił do Urbana po starej znajomości.
        • primula.alpicola Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:51
          Nie wydaje mi się, żeby ojciec Triss był w stanie do kogokolwiek dzwonić żeby cokolwiek załatwiać. No ale może.
          • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:57
            Kolega tatusia, którego Triss targały za wąsy to po starej znajomości i opiekę koledze załatwiwink
        • black_magic_women Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:50
          kamin napisał(a):

> Ojciec zadzwonił do Urbana po starej znajomości.
          Po ostatnim wątku o Passencie 100/100
      • thank_you Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:47
        Koledzy dyrektorzy szpitali lub kilku liczących sie kierowników klinik, którzy znają innych kierowników klinik.
        • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:57
          thank_you napisała:

> Koledzy dyrektorzy szpitali lub kilku liczących sie kierowników klinik, którzy
          > znają innych kierowników klinik.

chyba koledzy kolegów kolegów z posmarowaną łapką
          ciekawe czy kolega lekarz znając cię dobrze i wiedząc jakie masz poglądy na dziadersów i wirusa którego nie ma tez by zechciał pomóc...

• 35wcieniu Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:01
            Pacjent to pewnie też jeden z tych co to wg triss już się nażyli i tylko przeszkadzają. XD
            • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:07
              35wcieniu napisał(a):

> Pacjent to pewnie też jeden z tych co to wg triss już się nażyli i tylko przesz
              > kadzają. XD
              >
              taaaa

ale rzyg..
              dno i kilo mułu
          • thank_you Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:20
            Ok, przez chwile pomyslalam, ze to o mnie! Myśle, ze pokorne ciele dwie matki ssie i poglady Triss tam nie dotarły.
            • hanusinamama Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:52
              Poglądy Triss to nie wychodzą poza to forum. Już nie raz jej tu wytknięto jak to kozaczy na forum...a w urzędzie karnie nosi maseczkę. Niestety widać efekty, gdy w domu ojciec ci poligon zgotuje. Tris ma wielką potrzebę odreagowania, jedyne miejsce - forum.
              • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 10:02
                hanusinamama napisała:

> Poglądy Triss to nie wychodzą poza to forum. Już nie raz jej tu wytknięto jak t
                > o kozaczy na forum...a w urzędzie karnie nosi maseczkę. Niestety widać efekty,
                > gdy w domu ojciec ci poligon zgotuje. Tris ma wielką potrzebę odreagowania, jed
                > yne miejsce - forum.
                >
                na takie okoliczności powstało powiedzenie :

Chojrak w necie, piz.da w świecie
    • bywalec.hoteli Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:39
      wydarłaś się?
      • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:44
        A społeczność szpitala padła od tego wrzasku… ze śmiechu
      • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:11
        Nie, po co.
    • starczy_tego Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:52
      tylko wiesz, stare znajomosci to na tatusia pewnie zadziałają, ale czy tak samo byłoby np. w przypadku córki czy syna? pewna nie jestem. dopóty dzban wodę nosi wink
    • little_fish Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 16:59
      Raczej chciałaś pochwalić własną zajebistość. Poziom mniej więcej ten sam, co scumbrie. Teraz w następnych wątkach o służbie zdrowia powinnaś wypisywać "ależ da się, wystarczy działać, a nie pisać na forum". A na pytanie " jak działać" odpowiadać"pisałam to już tutaj, użyj wyszukiwarki "
      • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:06
        little_fish napisała:

> Raczej chciałaś pochwalić własną zajebistość. Poziom mniej więcej ten sam, co s
        > cumbrie. Teraz w następnych wątkach o służbie zdrowia powinnaś wypisywać "ależ
        > da się, wystarczy działać, a nie pisać na forum". A na pytanie " jak działać" o
        > dpowiadać"pisałam to już tutaj, użyj wyszukiwarki "

Tak
        Obrzydliwa jest
        Przypomniał mi się jej wątek w którym się chwaliła Protipem na wcześniejsze zaszczepienie się
        Żałosna obrzydliwa hipokrytka
      • 35wcieniu Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:07
        Bo to pierwszy raz? Jak chodzi o innych starych ludzi to się nażyli i nie należy się nimi przejmować, jak to ktoś z jej rodziny - należy uruchomić znajomości.
        Gdyby jednakże ktoś inny tez uruchomił znajomości i lekarz zajmował się bliskim tej osoby, należałoby zrobić dżihad że opieka zdrowotna leży a wszystko przez wyimaginowanego wirusa. I tak w kółko. Że wszystkim. Człowiek- hipokryzja, z niewiadomo skąd wziętym poczuciem własnej wyższości, a równocześnie kompleksami przebijającymi w każdym zdaniu.
        Musi być strasznie nieszczęśliwa.
        • lwica_24 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:45
          Niestety nie pierwszy i zapewne nie ostatni.
          Ojciec Triss trafił na oddział, gdzie prawdopodobnie było sporo rezydentów i lekarz prowadzący mógl sobie pozwolic ( czasowo) na telefonowanie 2x dziennie. W sytuacji, gdy rezydentów nie ma po prostu nie wisialby na telefonie.
          Prawdopodobnie był w takim stanie, że kwalifikował się pilnie na oddział . Bez potrzeby nie przetrzymuje sie pacjentów na SORze.
          Jak jest przyjęcie to też nikt nie zwleka tylko bada się pacjenta, przegląda badania z SOR-u, zleca badania, leki. Zwłoka ( nie mylic ze zwłokami) jest najczęściej wtedy, gdy lekarz jest zajęty innym pacjentem, jest na konsultacji itd.
          Wypis zawsze ( sic!) zawiera zalecenia, w tym leki, które i jak nalezy stosować oraz recepty. Epikryza może być napisana bardziej lub mniej szczegółowo lepiej albo gorzej, ale jest.
          Triss nienawidzi lekarzy. Jest jednym wielkim kompleksem. A.... czyzby tatus Triss miał imię zaczynające się na Z?
          • kk345 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:14
            Już skorygowała, że to nie lekarz dzwonił, tylko telefon odebrał.
            • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:18
              Jedno i drugie, sam dzwonił i odbierał telefony.
              • hanusinamama Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:54
                A salutował??
              • mia_mia Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 18:19
                To teraz policz, niech lekarz ma tylko 10 pacjentów, i z każdą rodziną porozmawia 2 razy dziennie po kilka minut (swoją drogą o czym dwa razy dziennie rozmawiać z lekarzem w przypadku osoby przewlekle chorej) i już masz 1,5 godziny mniej na leczenie, poważnie takiej pracy lekarzy oczekujesz, czy może tylko jednego pacjenta tak należy traktować?
                • lwica_24 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 18:56
                  W pokoju lekarskim jest, najczęściej, jeden telefon. Lekarzy różnie - ja pracuję z 2 kolegami i 3 rezydentami. W sumie 6 osób. A bywa więcej. Rezydenci krążą, zmieniają się, czasem ich nie ma, ale najczęściej do jednego telefonu są 4-5 osób. I z tego numeru: dzwoni sie i umawia rózne badania, konsultacje, wzywa informatyków do stale psującego sie programu, dzwonia z laboratorium, z pracowni diagnostycznych, z SOR-u ( i na SOR). Dzwonia pielegniarki z odcinka. Dzwonia takze pracownicy administracji, kadr, . Wszystko to x12- -18, bo średnio 1 lekarz ( nie rezydent) ma 4-6 pacjentów. To i tak luksus. Telefon jest stale zajety. Ponaglamy, żeby kolega kończył, bo musimy zadzwonić pilnie po konsultanta ( chirurga, neurologa, urologa)...Tych telefonów jest sporo. Niech każdy trwa 3 minuty ( zapewniam, ze są takie, które trwaja pół godziny i dłuzej),I teraz tych 12-18 pacjentów x 2 rozmowy dziennie.
                  Po pierwsze - jeżeli z pacjentem nic sie nie dzieje to w jakim celu rozmawiac 2 razy. Po drugie -dzwoni rodzina, a my jesteśmy na obchodzie ( nieważne, ze prosimy o telefon między 12 a 13.00 , akurat rodzinie wygodnie o 10.00 więc czemu nie. Rezydent szuka nas po salach, korytarze długie- to trwa. Telefon zajęty. A rozmowa - najczęściej 10-15 minut,
                  Nie twierdze, że te kontakty sa niepotrzebne, wręcz przeciwnie. Sa cenne , przynoszą duzo pożytku dla chorego i rodziny, ale nie 2 razy dziennie każdego dnia.
                  • literalnie Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 20:42
                    Już widzę jak rezydent (siedzi przy telefonie zamiast brać udział w obchodzie) gania i ściąga lekarza z obchodu bo rodzina dzwoni zapytać co u chorego. Zresztą jak się dodzwoniła, skoro ciągle zajęte?
                    • lwica_24 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 20:57
                      To zapraszam, zobaczysz. To kilka innych rzeczy. Wiesz jest ciagle zajęte, ale czasem są krótkie przerwy.
                      • literalnie Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 21:52
                        Bywałam w szpitalach niestety. Wiem jakie są warunki pracy lekarzy, ale też nie opowiadaj że lekarz przerywa obchód bo rodzina pacjenta dzwoni.

System jest skopany, lekarze nie mają lekko, ale pacjent jest na samym dole tej piramidy.
      • hanusinamama Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 09:53
        Ale jaka zajebistośc...znajomosciami tatusia pojechała i tyle.
        Przypominam też, że o innych w wieku tatusia wypowiadała się, ze pora umierać, nazyli się.
        O tatusia walczyła każdym dostęnym środkiem aby nie zdychał w umieralni na NFZ...
    • sumire Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:05
      Och, kolejny protip, tym razem "wystarczy mieć znajomości na odpowiednim szczeblu".
      W życiu byśmy nie uwierzyły.
      • ajaksiowa Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:17
        Ten chory to sobowtór Prezesa? wink
    • angazetka Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:21
      Nie wiem, czemu skojarzyły mi się te memy o młodym Kulczyku, który do wszystkiego doszedł sam.

https://paczaizm.pl/content/wp-content/uploads/sebastian-kulczyk-kiedy-zaczynalem-mialem-tylko-2-rzeczy-marzenia-i-15-miliardow-spadku-po-ojcu.jpg
    • leni6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:28
      Cóż, też taka sytuację widziałam. Koleżanka potrzebowała badania na cito, oczywiście terminy jakie są na NFZ każdy wie, jak się poskarżyła mamusi to sami do niej zadzwonili z pytaniem kiedy chciałaby przyjść, a potem ordynator zaprowadził ją do gabinetu. Niestety taka obsługa jest dostępna tylko dla wybranych.
      • sylwianna2018 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:45
        leni6 napisała:

> Cóż, też taka sytuację widziałam. Koleżanka potrzebowała badania na cito, oczyw
        > iście terminy jakie są na NFZ każdy wie, jak się poskarżyła mamusi to sami do n
        > iej zadzwonili z pytaniem kiedy chciałaby przyjść, a potem ordynator zaprowadzi
        > ł ją do gabinetu. Niestety taka obsługa jest dostępna tylko dla wybranych.

Niestety. Ale ty byś nie prosiła mamy o pomoc gdyby miała taką sprawczość? Wszyscy spotykamy się z takimi sytuacjami i nieraz się wkurzamy. Ale mając samemu taką możliwość dojścia bez kolejki czy nie skorzystamy?
        A post bezsensu.
        • sylwianna2018 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:46

> A post bezsensu.

Post autorki nie twój.
        • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:52
          sylwianna2018 napisała:

>
          > Niestety. Ale ty byś nie prosiła mamy o pomoc gdyby miała taką sprawczość? Wszy
          > scy spotykamy się z takimi sytuacjami i nieraz się wkurzamy. Ale mając samemu t
          > aką możliwość dojścia bez kolejki czy nie skorzystamy?
          > A post bezsensu.

Oczywiście, że każdy skorzysta. Bliższa koszula ciału itd
          Ale żeby się tym chełpić wszem i wobec -
          Chyba ze-to jedyne wielkie osiągnięcie autorki-bo poza nim nie ma się za bardzo czym chwalić ( no i poza protip na szczepionki )
      • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:49
        leni6 napisała:

> Cóż, też taka sytuację widziałam. Koleżanka potrzebowała badania na cito, oczyw
        > iście terminy jakie są na NFZ każdy wie, jak się poskarżyła mamusi to sami do n
        > iej zadzwonili z pytaniem kiedy chciałaby przyjść, a potem ordynator zaprowadzi
        > ł ją do gabinetu. Niestety taka obsługa jest dostępna tylko dla wybranych.

dopytam
        koleżanka bez poczucia obciachu- ba, dumna z tego faktu -POCHWALIŁA się nim na publicznym forum, na którym pisze od niemal 20 lat, przedstawia różne szczegóły rodziny i z życia rodziny, opisy, w tym zakładu pracy i tylko w wyniku zwykłego farta nikomu nie zalazła za skórę jeszcze na tyle by zechciało mu się ją "dekodowac" ?
      • panna.nasturcja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 20:02
        I po czym stałam należy napisać post jaka to „służba” zdwoił jest wspaniała podczas, gdy od 20 lat wiesza się na niej na forum wszystkie psy?
        Oczywiście, ze ludzie korzystają ze znajomosci, jeśli je mają, bo wiedza jak jest i jak bywa a na bliskich im na ogół zależy.
        Ale post taki jak ten zaczynający wątek to jest żenada i całkowity brak poczucia obciachu.
        • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 21:37
          Nie wieszam psów na służbie zdrowia od 20 lat, tylko od 2, ściślej rzecz biorąc od covidowych cyrków. Z pediatrow dzieci i swojego lekarza POZ zawsze byłam zadowolona.
    • ludzikmichelin4245 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 17:58
      A o co chodzi z tym haczykiem?
      • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:08
        ludzikmichelin4245 napisał(a):

> A o co chodzi z tym haczykiem?

triss podaje protip
      • literalnie Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 13:01
        ludzikmichelin4245 napisał(a):

> A o co chodzi z tym haczykiem?

O to żeby ją prosić żeby to napisała.

Lekarze jej nienawidzą, odkryła sposób na szpitale. KLIKNIJ TU ABY SIĘ DOWIEDZIEĆ JAKI.
        • ludzikmichelin4245 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 17.02.22, 13:18
          😂
    • iwles Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:23

Domyślam się, że poleciałaś po znajomościach służbowych, nie patrząc z której opcji politycznej jest osobą, która "ma odpowiednie chody", choćby to był sam minister zdrowia.
      Niezły haczyk. Jesteś w stanie załatwić to wszystkim pacjentom? Wtedy bylibyśmy ci ogromnie wdzięczni.
      • pade Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:37
        Zapewne.
        Ja bym pewnie też korzystała, gdyby była taka konieczność.
        Ale wątku na ten temat, żeby ludzi wku.wić i pokazać jaką jestem bezduszną me..dą bym nie założyła.
        • triss_merigold6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:54
          Wkur.. ć to powinnaś się na ten parszywy, zdegenerowany system, który przeczołguje ludzi i zmusza do działań, których normalnie by nie zrobili.
          Bo to nie jest normalne, że w mediach i wszędzie wielkie aj waj, szpitale rzekomo pękają w szwach, pacjenci zostają zagłodzeni, ludzie dostają kopa z SOR bo ośmielają się tam pojawić, a przy odpowiedniej prośbie traktowanie jest diametralnie inne.
          Nigdy nie było aż tak syfiascie, nigdy nie musiałam ruszać wszystkich świętych, żeby starego i niesprawnego człowieka zawieźli i przyjęli do normalnego szpitala, a nie do jednej z dzielnicowych rzeźni.
          • pade Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:20
            Oczywiście, że w ochronie zdrowia nie było i nie jest normalnie. I, że liczą się znajomości.
            Tylko wiesz, jakby Ci to wytłumaczyć..., niektórzy nie mają tych znajomości a też, tak jak Ty, mają ciężko chorych bliskich. Jak sądzisz, jak się czują czytając to, co napisałaś?
            • fragile_f Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 22:49
              >Jak sądzisz, jak się czują czytając to, co napisałaś?

Nie czuje nic.

Czy przez ostatnie 5 lat triss napisala chociaz jedno zdanie w ktorym bylo widac jakiekolwiek oznaki empatii czy wspolczucia? Bo kiedys dawno temu tak, ale od jakiegos czasu jest empatyczna jak rekin.
              • pade Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 22:53
                To było pytanie retorycznesmile
              • umi Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:12
                Tym razem nic zlego nie zrobila tym, ze napisala. Skala tego, co sie w niektorych miejscach dzieje w czasie kowida jest delikatnie piszac poza skala. Miala prawo dac temu wyraz w watku. Tu akurat nie ma braku empatii czy jakies duzej, jest relacja.
                Odwalilo jej (moim zdaniem) ostatnio przy uchodzcach, ale generanie ma szkolne PTSD wiec bylo to do przewidzenia. Tu po prostu relacjonuje sytuacje. Ona powinna sie zmienic, bardzo zle ze jeszcze sie nie zmienila. Wiec chociaz wyzywala mnie od trolli, w dodatku, zdaje sie, niezrownowazonych, to jednak napisze ten post na obrone mimo, ze w niektorych sprawach rozwielitka ma od niej wiecej empatii.
                • pade Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:19
                  Może przeczytaj jej wypowiedzi jeszcze raz?
                  • umi Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:30
                    Jest zlosliwa, moim zdaniem. I nie jest pochwalna. W kazdym razie ja takiego zestawienia:
                    "Niniejszym chciałbym pochwalić służbę zdrowia, jednak potrafi czasem działać sprawnie i skutecznie w ramach NFZ." - poczatek.
                    Wypisanie jak wspaniale dzialali w srodku.
                    "Jest haczyk, oczywiście, ale da się." - koniec
                    nie umiem odebrac jako pochwale. To dla mnie wyglada jak polaczenie ironii ze zlosliwoscia. Nie bezzasadne.

Nie lubie jej ostatnio za wyzywanie swoich traum na mnie i dogryze przy jakiejs okazji, ale tutaj serio sadze, ze mogla tak zareagowac.
                    • umi Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:36
                      Cofam. Masz racje. Nie starter, ale to do nasturcji po uwadze o chwaleniu sluzby zdrowia:

"oo po fatalnych doświadczeniach ubiegłorocznych i biciu piany przez forumowe gwiazdy medycyny, że to, tamto i siamto (karmienie niesamodzielnego pacjenta, kontakt z rodziną, brak trzymania 2 doby na sali obserwacyjnej SOR) jest absolutnie NIEWYKONALNE, jestem pod wrażeniem, że jednak się da."

Chyba nigdy nie ogarne jej psychiki. Niemniej, watek interesujacy i jednak cenny.
                      • umi Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:47
                        * i nie mam pojecia jak mozna skonstruowac starter tak, ze wszyscy maja negatywny obraz osob ktore chce sie serio pochwalic. Bo ten pean pochwalny jest jak obelga, podtrzymuje to. I nie jest to tylko moje wrazenie, wszystkim sie skojarzylo od razu z lapowkarzami. To nie jest dowod na dobre dzialanie, tylko wrecz przeciwnie.
          • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:22

> Wkur.. ć to powinnaś się na ten parszywy, zdegenerowany system, który przeczołg
            > uje ludzi i zmusza do działań, których normalnie by nie zrobili.

Każdy się wkurwia. I kazdy orze jak może. Ale nie każdy wykazuje taki brak poczucia obciachu jak ty chełpiąc sie tym na forum- conajmniej jakbyś zrobiła coś zajebistego, dobrego, ważnego dla społeczeństwo. Tymczasem zrobiłaś to co ze szczepionką- wjebałaś się na czyjesz miejsce. Faktycznie, jest sie czym chwalic

> Bo to nie jest normalne, że w mediach i wszędzie wielkie aj waj, szpitale rzeko
            > mo pękają w szwach, pacjenci zostają zagłodzeni, ludzie dostają kopa z SOR bo o
            > śmielają się tam pojawić, a przy odpowiedniej prośbie traktowanie jest diametra
            > lnie inne.
            Rzekomo ? Szpitale nie pękają-pacjenci nie są głodzeni-ludzie nie dostają kopa -?
            Uwierz, bez odpowiedniej prośby pacjenci też są traktowani dobrze i godnie- kwestia miejsca, A może i człowieka. Może masz w sobie coś co sprawia, że traktują cię tak a nie inaczej

> Nigdy nie było aż tak syfiascie, nigdy nie musiałam ruszać wszystkich świętych,
            > żeby starego i niesprawnego człowieka zawieźli i przyjęli do normalnego szpita
            > la, a nie do jednej z dzielnicowych rzeźni.

Zawsze było syfiaście a ty nie miałas starego ojca z demencją
            P.,s. to jednak istnieją normalne szpitale ? tongue_out
            • geez_louise Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:27
              Nie nakręcajcie się. Na żadne miejsce się nie wepchała ani nic wielkiego nie załatwiła. Ojciec wymagał hospitalizacji, karetka przyjechała, zabrała tam gdzie było miejsce, była to akurat jednostka o wyższej referencyjności, więc Triss oszalała ze szczęścia. Jakby tam leczyli lepiej zum, czy co tam jej ojciec akurat miał. I transport odwiózł seniora do domu opieki, tak jak w 100% odwozi i innych.
            • umi Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:38
              Ale po co sie wqviac i na kogo? Bo nie na nia przeciez, nie ona jest autorka takiej maniany. Pretensje mozna miec do tego, kto prowadzi dany szpital tak, ze pacjenci sa zaniedbywani. I przeciw temu reagowac. Takie watki akurat pozyteczne sa.
    • geez_louise Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:46
      Oczywiście, tylko Triss potrafi to załatwić, reszta pacjentów wala się pod ścianami jak opakowania od igieł.

Wreszcie jej ojciec naprawdę zakwalifikował się do przjęcia do szpitala, to do końca życia będzie snuć opowieści dziwnej treści. Sama jestem ciekawa, czy uda jej się wymyślić, jakim cudem zmusiła kilkadziesiąt na co dzień odbijających się i gnębiących pacjentów pracowników, żeby nagle zachowywali się wzorowo.
    • g.r.uu Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 18:59
      Bez żadnych znajomości i haczyków mieliśmy tak samo, jak do szpitala trafiła teściowa. lekarz dzwonił, można się było wszystkiego dowiedzieć, wypisali z zaleceniami, opieka była w porządku.
      • geez_louise Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:06
        Na pewno ordynator robił codziennie zebranie opiekunkom i przypominał, że panią z łóżka 2 na sali 216 trzeba karmić, wyjątkowo, bo to matka gruu.
        • g.r.uu Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:12
          Pewnie nie usłyszał, myślał że nie gruu tylko GRU big_grin Może ja wylosowali do dobrej opieki, jakiś eksperyment medyczny? Co nie zmienia faktu, że babka po 80. z zapaleniem płuc i udarem została postawiona skutecznie na nogi, choć rokowania były fatalne.
      • wapaha Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:25
        g.r.uu napisała:

> Bez żadnych znajomości i haczyków mieliśmy tak samo, jak do szpitala trafiła te
        > ściowa. lekarz dzwonił, można się było wszystkiego dowiedzieć, wypisali z zalec
        > eniami, opieka była w porządku.

nie jestem GRU ani VIP a mój pobyt na SOR po kontuzji w szczycie 4 fali w szpitalu powiatowych trwał 1:08 min. Kolejny -na drugi dzień- 2 godz ( miasto wojewódzkie)
        a po 1 fali i na szczycie sraczki covidowej teściowa po kontuzji zadzwoniła po karetkę, która nawet przyjechała tongue_out ( 12 min) i zabrała ją na SOR
        Nie chce mi się pisac elaboratów z innych licznych SOR doświadczeń
        Nie będę nudzić i odciągać uwagi od tego obciachowego wątki w wykonaniu naszej dulskiej
      • swiezynka77 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:28
        Zakładam że nie w stolicy
        • g.r.uu Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:32
          W stolicy
          • swiezynka77 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:56
            No to cudnie.jak moja mama miała operację to przez 10 godzin nie mogłam się nic dowiedzieć, a z nią kontaktu nie było. okazało się że trafiła na OIOM dopiero jak wtargnęłam do szpitala to raczyli mi udzielić informacji. I przez resztę pobytu też tak było
      • umi Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:32
        Po prostu szpital byl porzadny. Inne psuja mu i calosci renome. Dlatego nieprawidlowosci nie powinny zostawac bez zmian.
    • swiezynka77 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:27
      To napisz chociaż który jest ten normalny szpital a który umieralnia żebyśmy mieli świadomość gdzie nas zawiozą, nawet jeśli wpływu na to mieć się nie da.
    • la_felicja Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:30
      Nie wiem, po co dajecie się wciągnąć w tę grę w 20 pytań i strojenie tajemniczych minek.
      • alicia033 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:41
        la_felicja napisała:

> Nie wiem, po co dajecie się wciągnąć w tę grę w 20 pytań i strojenie tajemniczych minek.

przecież tu od początku żadnej zagadki i tajemnicy nie było.
      • umi Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 23:14
        Nie, napisala co zrobila, tylko nie doslownie. Odpowiedz jest. Duzo rzeczy nalezy w najblizszym czasie poprawic i wszyscy powinni o to zabiegac.
    • kropkacom Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:44
      Zawsze przy takich wątkach mam ochotę spytać: chwalisz się, czy żalisz?
      • lauren6 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:52
        W punkt
    • engine8 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 19:47
      A pacjentow mozna odwiedzac?
    • em_em71 Re: Chciałam pochwalić służbę zdrowia 16.02.22, 21:44
      Miałam ostatnio trochę doświadczeń ze służbą zdrowia. Np. takie, że od wejścia z chorym do przychodni (badanie, skierowanie) do wyjścia ze szpitala po przyjęciu pacjenta na oddział minęło 3 godziny. Do szpitala jakieś 8 km przez miasto, w miedzyczasie poerót do domu, spakowanie rzeczy. Transport medyczny w drugą stronę, żaden problem. Lekarz sam nie dzwonił, ale pilęgniarki odbierające telefon, życzliwie informujące, ordynator uchwytny w godzinach urzędowania. Bez haczyków. Najbardziej porąbane, zaczepne teksty rzucała lekarka na izbie przyjęć, ale nie trafiła na odpowiedni grunt Jestem klientką w krawacie, nie awanturuję się, ale na łeb też sobie nie dam wskoczyć. Odpuściła durne teksty i zajęła się swoją robotą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka