la_bonne_cusine Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:13 Większość komentarzy jest po stronie matki. Ok. Może z tą pedofilią przebiegłam, a może nie. W mojej ocenie jednak matka, która rytualnie karmi piersią przed snem 4 letnie dziecko oraz uspokaja je w sytuacji stresowej ( częstotliwości nie znam), śpiąca z nim i kapiąca się jest zaburzona. Przyczyn powyższe czynności są wykonywane łącznie, nie oddzielnie. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:14 Łącznie? Czyli przez sen karmi piersią w wannie? To faktycznie coś jest nie tak. Na szczęście Twoje oceny są zupełnie bez znaczenia dla cudzych wyborów rodzicielskich. Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:15 A jak jej relacje z ojcem dziecka? Czy dziecko rozwija się prawidłowo i buduje swoją tożsamość i samodzielność? Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:26 W sytuacji stresowej to i dorosły człowiek potrafi przyjąć pozycję embrionalną i zatęsknić za mamusią. No chyba, że ma spektrum, to może nie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:00 Dzieci masz?? Co to znaczy rytualnie?? Bo ja np karmiłam wieczorem po 2 każdą z córek...gdyz tak dzieci jedzą. Czy to było rytualnie? Jak łącznie: kąpię się, karmi i śpi na raz? Dośc niebezpieczne, można się utopić w wannie śpiąc w niej. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:15 No właśnie o to chodzi że dzieci lubią rytualy, czyli powtarzające się czynności jak codzienna kąpiel, bajka, mleko. To im porządkuje świat i o te rytualy trzeba dbać. Nie ona dzieci nie ma 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:27 No ale dzieci czesto sie wlasnie uspokajaja przy cycu. I jak sie odstawia, to kiedy sa np. chore, wracaja do ciumkania. Dzielna jest, ze tyle wytrzymuje, wiesz, ze jak dzieciak ma zeby to juz nie jest tak fajnie, a nawet jak nie ma, tez nie zawsze? Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:02 Ok,wiec ja tez jestem zaburzona. Karmilam,kapalam sie razem z dziecmi,spalam z nimi w lozku. I kurcze ,czasem tesknie ze ktorys z moich synow przyjdzie w nocy sie przytulkac. A i corka spi ze mna,ma 8 lat. Sama przylazi. Przyznaje jestem zaburzona! Ale jak slusznie zauwazyla jedna z ematek- psy /koty moga spac z nami a dzieci bede wyganiac?! Odpowiedz Link Zgłoś
madami Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:14 Matka zaspakaja bardziej swoją potrzebę emocjonalną ( zwykle chodzi o to, że ktoś bezbronny jest od niej zależny) niż seksualną więc raczej o pedofilii nie ma tu mowy. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:16 Raczej zaspokaja potrzebę dziecka. Mnie doprawdy długie karmienie nie było do szczęścia potrzebne, natomiast dziecku dawało bliskość, której potrzebowało. Jak dojrzało i przestało potrzebować to się odstawiło samo. Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:23 To działa w obie strony. Ta emocjonalna potrzeba wynika zazwyczaj z instynktu macierzyńskiego i służy zaspokojeniu potrzeb dziecka - istoty bezbronnej i zależnej. Czasem warto poobserwować zwierzęta, koty, psy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:02 No to chyba jakas potrzeba sadomasochistyczna...przynajmniej u mnie. Karmiłam kazda 2 lata i pod koniec czekałam keidy sie dzieciakowi juz ta zabawa odwidzi. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:06 Nie wiem, czy potrzebę emocjonalną, ale przyznam, że jestem w stanie wyobrazić sobie, że kp zaspokaja jakieś potrzeby matki. Podam dwa przykłady - jedna z moich koleżanek wydłużała kp przy kolejnych dzieciach, bo wtedy mogła bezkarnie jeść, co chce (w tym słodycze) i trzymała linię (kp bardzo ją odchudzało, zaprzestanie karmienia powodowało, że metabolizm jej zwalniał). Druga znajoma chciała mieć większe piersi, bo miała bez ciąży i kp naprawdę małe. I one mówiły o tym wprost - że będą karmić, ile się da. Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:54 Ale dziecko nie chciało a one je zmuszała? Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:04 A można zmusić dziecko do ssania piersi? To niewykonalne, a odruch ssania jest bardzo silny u noworodków, przecież to podstawa, żeby przeżyć. Podałam przykłady, że to patetyczne 'dobro dziecka' to nie jest jedyna i możliwe, że nie najważniejsza motywacja. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:15 Karmiłaś cyckiem?? Bo najpierw to jest ból, potem jest rozrzewnienie...które jednak trwa dośc krótko. Fakt, to jest wygodne, bo nie trzeba myc, wyparzać butelek, pilnować zeby mmiec zapas butelek, wody i mleka mm...z cycka leci w odpowiedniej temperaturze, odpowiednia ilość. No jest to o tyle wygodne...ale cycka nie odkręcisz. Nie zostawisz męzowi, babci czy komuś tam zeby nakarmiło. Masa dzieci wyłacznie na cycku z butelki mleka odciągnietego nie chce...moje nawet piły ale ta maszyna do odciągania to była tragedia. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:26 Znowu nie wiem, o co Ci chodzi. O order z ziemniaka? Moje ssaki uwielbiały moje mleko w każdej postaci, również odciągnięte. Tak, wiem, co to laktator. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:12 No u mnie akurat karmienie cyckiem wiązało się z restrykcyjną dietą - nie mogłam jeść krowy, mleka, nabiału, jajek, soi...a przy drugim dziecku i pszenicy. Moze niech kazda z własnym cyckiem się zajmie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:15 Ale co z tego? Nie piszę przecież o Tobie, dzieci koleżanki nie miały alergii. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:16 A ty wiesz czemu ona karmiła. Karmiłaś swoje jak chciałaś? Alleluja. Innym daj zyć po swojemu i karmić dzieci cyckiem czy MM, bez rozkładania na pierwiastki czemu to robią. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:22 A o co Ci teraz chodzi? Bo nie kumam. Wiesz lepiej niż sama zainteresowana i nieznajoma ci osoba? Ja jestem za dobrowolnością w temacie kp. Karmić karmiłam, ale nie wspominam wcale mile. I u mnie akurat karmienie nie sprzyjało chudnięciu. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:58 madami napisała: > Matka zaspakaja bardziej swoją potrzebę emocjonalną ( zwykle chodzi o to, że kt > oś bezbronny jest od niej zależny) niż seksualną więc raczej o pedofilii nie ma > tu mowy. Jakies tam doswiadczenia z kp mam,3 dzieci tak karmilam. I o ile pierwsze tygodnie kp powodowaly naplyw lez wzruszenia to samo kp wspominam jako meczace. I odliczalam czas do jego skonczenia. Jestem zdania ze KP sluzy tylko I wylacznie potrzebom dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:19 Kurde pojde sie przebadac. Piersia co prawda juz nie karmie, ale czasem biore prysznic z corka i co gorsza jak tylko jest okazja ona chce ze mna spac w jednym lozku, a ma 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:23 Tylko, że ja piszę o tych wszystkich czynnościach jednocześnie. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:46 Czyli karmić piersią w wannie podczas snu dziecka? Można i tak, tylko po co tak sie meczyc? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:47 Eee, dopiero zobaczyłam, ze to wątek naszego forumowego trolla. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:03 No to to jest juz zagrożenie zycia i zdrowia dziecka. Jak można spać, karmić i kąpać się w wannie jednocześnie...no chyba ze to jest rodzina syrenek Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:40 Rodzicielstwo, bliskość. Jest taka filozofia. Moja kumpela karmila syna bardzo dlugo, spokojnie 4 lata. Ja ze swoim się kompałam do czasu aż zaczal się kompać z psem, 6 lat miał, oczywiscie nie codziennie. Czy jak dodam, ze syn ma już ponad 10 lat i spi z nami w łózku, bo nie chce isc do swojego pokoju. Ale spoko psy moga spac z nami to i dziecku nie odmówię. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:54 >>>Ale spoko psy moga spac z nami to i dziecku nie odmówię. O właśnie, to też słuszna uwaga. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:12 No też tak patrzę i mi nie pasuje Kąpałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ojejkucozadzien Re: Matka pedofilka. 21.02.22, 18:32 >Ja ze swoim się kąpałam do czasu aż zaczal się kąpać z psem ekologicznie jeszcze można było pranie dorzucić Odpowiedz Link Zgłoś
mgla_jedwabna Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:59 "Długość karmienia pozostawia dziecku", które jest manipulowane - jak nie przyjdzie do cycka, to mamusi będzie przykro. Nawet nie musi mu tego mówić wprost, wystarczy westchnięcie, mina, komentarz w rodzaju "pewnie się brzydzisz mamusią" i już dziecko stara się zapewniać, że nie, bardzo mamusię kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:04 Ja też długośc karmienia zostawiłam dzieciom...na szczęscie zrezygnowały wczesniej niz mając 4 lata. Widac mniej je manipulowałam... Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:08 ja czekałam z utęsknieniem na koniec, wcale mi nie było przykro Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:11 „Pewnie się brzydzisz mamusia”????? Kto tak szantażuje emocjonalnie małe dziecko?? Jakaś skrajna patologia chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
me-lissa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:18 Że co? Ja karmiłam trzy lata bo właśnie w okolicach trzecich urodzin młoda przestała się domagać piersi. Pierwszy rok z lenistwa bo nie chciało mi się bawić z butelkami i mieszankami, a potem czekałam (niecierpliwie) aż się sama odstawi. Lubię sobie wypić zimne piwko w upały czy grzane winko na stoku, przymusowe prawie cztery lata totalnej abstynencji średnio mi pasowały. Z całą pewnością gdybym nie zdecydowała się czekać na jej decyzję (albo przewidziała że to tak długo potrwa) odstawilabym dużo wcześniej. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:30 Nie no, to zupełnie nie tak. To naprawdę nie jest tak, że długokarmiąca matka musi to koniecznie lubić. Ja nie lubiłam, ale też nie chciałam się o to bić - ograniczyłam karmienie do jednego wieczornego (rytualne, ha!) i zostawiałam dziecku w tym sensie, że jak się zgłaszała do tego jednego karmienia, to karmiłam, a jak nie, to nie, stopniowo zapominała coraz częściej. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:28 nikt nie lubi dkp za to każdy kto długo karmił decenia jakie to jest fajne narzędzie. Zawsze działa na wszystko w sumie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:17 Jest wygodne o tyle ze zawsze jest czym nakarmic dziecko. Ale po na moje powyzej tego 1,5 roku juz nie działało uspokajająco. Szczególnie na młodszą - diabła wcielonego. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 11:44 zależy od dziecka - dzieci maja naturalne rzuty odstawiania się - w 6 mcu w 1 roku itd trzeba wyczuć i wspólnie zakończyć proces. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:05 Kąpiel z dzieckiem w wannie wykluczam ze względów higienicznych. Reszta jest jak najbardziej ok. Nie masz dzieci, prawda? Bo jeśli je masz i takie herezje opowiadasz, to bardzo im współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
me-lissa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:21 Ktoś kto odbiera kp jako czynność seksualną z pewnością nigdy nie karmił. Albo ma ze sobą bardzo duży problem i od małych dzieci powinien się trzymać z daleka Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 09:50 Ma mniej więcej taki sam problem jak pedofil z nagością dziecka - zboczenie. Nie wiem czy to się leczy? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:25 Jeśli z czegoś do tego miałabym zastrzeżenia, to ewentualnie do kąpieli. Córkę karmiłam piersią prawie do trzecich urodzin i nie walczyłam za bardzo, żeby odstawić, raczej delikatnie nakierowywałam. Spała z nami trzyletnia na pewno, czteroletnia chyba już nie - no i nie od urodzenia, tylko gdzieś tak od pół roku, wcześniej była tak Ta maleńka, że się bałam. To nie jest nic specjalnie ponadstandardowego. Odpowiedz Link Zgłoś
semihora Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:51 No to widocznie dziecko jeszcze nie zdecydowało, że chce się odkleić od matczynego mleka. Na siłę mu ta kobita chyba piersi do gęby nie pcha? Zaraz uświadomię moje pacholę w wieku zbliżonym do wspomnianego u ciebie, że nie może chcieć spać z mamusią, bo to fuj i be. Pomyśl tak: większość ludzi dorosłych nie sypia w pojedynkę, nawet jeśli seksy to dla nich wyłącznie mgliste wspomnienie, ale dzieci, jeszcze małe, niedojrzałe i nierozumne, wywala się do osobnego pokoju. Czy one nie potrzebują bliskości rodziców? Tej bliskości, która zapewnia im poczucie bezpieczeństwa? Widocznie mają być dojrzalsze i mniej bojaźliwe niż ich rodzice, którym milej się śpi w towarzystwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:18 MI by było głupio dzieci wywalić...skoro kotów nie wywalam. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:45 Chyba tez jestem matka pedofilka bo karmilam corke przez 2 lata i 7 mcy. Probowalam odstawic gdy miala 1.5 roku ale konczylo sie wrzaskiem a pediatra powiedzial mi 'widocznie ona tego potrzebuje i pozwol jej sie samej odstawic'. I rzeczywiscie: pewnego dnia wkroczyla rano do sypialni i...nic. I to byl koniec. Nie mam tez problemu gdy corka wkroczy do sypialni gdy sie przebieram lub do lazienki gdy sie kapie bo musi mi o czyms waznym powiedziec np o tym, ze odkryto nowy gatunek niesporczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:56 Spaliśmy z młodym a raczej on z nami do ok 1,5 rż - inaczej się nie dało , darł japę ciągle. Potem niemal do 4 rż co noc przyłaził do nas w nocy. Potem do ok 7 rż przyłaził raz na jakiś czas. Teraz zdarza mu się to sporadycznie - raz na kilka miesięcy- zazwyczaj jak coś złego mu sie przyśni i nie potrafi sobie poradzi. Ma 10 lat i porąbane sny tak samo jak i ja Kąpałam się z nim do 4 rż - nie codziennie i intencjonalnie- ale dla wygłupu/oszczedności czasu/na wyjeździe itd Nie jestesmy pedofilami p.s. czy tam nie ma taty ? Odpowiedz Link Zgłoś
sunflowerin Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:41 Znam taką matkę, która karmiła piersią 4-latkę, ale to taka matka kwoka, która biegnie za dzieckiem, żeby to się przypadkiem nie przewróciło. Dziecko ma lat 5 i robi z nią co chce. Efektem karmienia przez 4 lata są totalnie popsute, czarne mleczaki, jeszcze czegoś takiego nie widziałam. Tu wchodzą raczej w grę jej problemy z dzieciństwa, o których dowiedziałam się niedawno. Ona na pewno nie ma tu nic wspólnego z pedofilią. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:43 Nie, czarne mleczaki są efektem zaniedbania higieny a nie karmienia piersią. I po prostu była matka kwoka - KP nie ma z tym nic wspólnego. Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:51 Czarne mleczarki nie są efektem karmienia piersią 🙈 Wręcz przeciwnie, to mm może być jego przyczyną podobnie jak smoczki - wady zgryzu. Może dziecko przyjmowało preparaty żelaza starego typu? Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:54 Raczej jadło to, co nieodpowiednie i nie miało po tym kutych zębów. Do tego nie chodziło do dentysty. Tu nie trzeba żadnej filozofii Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:42 To może być efektem karmienia ale raczej słodyczami, pojenia soczkami, dawania słodkich deserów i zaniedbywania mycia zębów. Nie ma żadnych dowodów na związek dkp z próchnicą. Moja karmiona przez 3,5 roku jakoś śladu próchnicy nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:53 g.r.uu napisała: > To może być efektem karmienia ale raczej słodyczami, pojenia soczkami, dawania > słodkich deserów i zaniedbywania mycia zębów. Nie ma żadnych dowodów na związek > dkp z próchnicą. Moja karmiona przez 3,5 roku jakoś śladu próchnicy nie ma jeden z moich byłych też ma piękne, mocne zdrowe zęby mimo że karmiony do 6rż Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:21 Tu bardzo czesto krzywdę robią np chrupki kukurydziane. Dziamdzianie przez pół dnia skorbi kukurydzianej robi dzieciom kuku na zębach...a nie mleko matki Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:20 Znam masę dzieci długo karmionych cyckiem ( moje tylko 2 lata ale w tym dobre 1,5 w nocy) i żadne nie ma próchnicy. Znam tez karmione MM z próchnicą i babcią biegającą za dzieckiem... Jakoś spośób karmienia nie ma połaczenie z tym czy dziecko jest samodzielne. O wymuszaniu przez dzieci nie napisże...bo mam zdanie, ze dzieci nie wymuszają... Odpowiedz Link Zgłoś
sunflowerin Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 22:41 Z tymi popsutymi zębami tak jej powiedział dentysta. Moje dzieci nie miały popsutych zębów mimo kp. Soczków to dziecko raczej nie pije, u nich tylko woda. Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 22:52 Dentyście coś się pomyliło. Zęby, owszem, psują się od nocnego picia mleka krowiego lub mm, mleko matki jest pokarmem idealnym, pozostałe to lepszej lub gorszej jakości substytuty. Oczywiście nie mówię o sytuacji brania jakichś leków czy spozywania używek. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 01:26 Taaa, chyba ona tak ci powiedziała, ze dentysta tak jej powiedział. Wszystkie dzieci z popsutymi zębami, jakie znam, to efekt zaniedbania i ciągłego mielenia czegoś w buzi, gdyby twoja kolezanka myła dziecku zeby to zauwazylaby pierwszy ubytek i poszła z nim do lekarza, a nie doprowadziła do czarnych mleczaków. Mleko kobiece nie ma najmniejszego związku z próchnica. Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Matka pedofilka. 20.02.22, 01:41 Zepsute mleczaki są również objawem cukrzycy u dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
iziula11 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:51 Ja biore prysznic nago z corka, na besenie,w otoczeniu innych nagich kobiet. Zdarza sie nam razem,ja I corka brac prysznic w domu . Kazda z nas myje sie sama,ja polewam ja woda. Nie widze nic w tym zlego. W wannie nie praktykujemy bo ona lubi sama ,podobnie jak ja. Wanna dla jednej osoby. Karmienie piersia to nie czynnosc seksualna. O dlugosci karmienia decyduje kobieta. Wykarmiĺam 3 swoich dzieci i nigdy mnie to nie podniecilo. Zakladam,ze wiekszosc kobiet tak ma. Kazde z dzieci mialo okres kiedy wlazilo nam do lozka i spalo z nami. Obecnie moja corka ma faze "boje sie" i przychodzi do naszej sypialni. Wszystko co opisalas nie wyglada ani zle ani podejrzanie. A na pewno nie na pedofilie. Odpowiedz Link Zgłoś
la_bonne_cusine Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:53 Przypominam, że mój post dotyczył wszystkich zachowań łączeniem W odpowiedzi mam festiwal karmienia, kąpieli dzieci max 3: letnich. Btw. Tak, jestem matką. Karmiłam pół roku (do pracy), dziecko spalo w swoim, oddzielnym pokoju od urodzenia, nigdy nie było kąpane razem dorosłym. Odpowiedz Link Zgłoś
thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:54 No i co z tego, skoro ma pojebana matkę? Szanse, ze bedzie normalne są zerowe. Przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
wapaha Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:06 thank_you napisała: > No i co z tego, skoro ma pojebana matkę? Szanse, ze bedzie normalne są zero > we. Przykro mi. LIKE IT Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:55 la_bonne_cusine napisał(a): > Przypominam, że mój post dotyczył wszystkich zachowań łączeniem > W odpowiedzi mam festiwal karmienia, kąpieli dzieci max 3: letnich. > Btw. Tak, jestem matką. Karmiłam pół roku (do pracy), dziecko spalo w swoim, o > ddzielnym pokoju od urodzenia, nigdy nie było kąpane razem dorosłym. No i spoko, Ty masz taki styl wychowania, ale nie przykładaj swojej miary do wszystkich. Odpowiedz Link Zgłoś
graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:55 Aha, to wszystko tłumaczy.. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:44 Tak Ci pasowało to tak robiłaś, w czym problem, że ktoś robi inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:22 Nigdy sie nie bawiłaś z dzieckiem w syrenki w wannie??/ No nie wiem masz moze chłopca....nie wiem w co sie bawią chłopcyn w wannie. Wiesz ze sporo tracisz? Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:32 Ale co z tego, że łącznie (już nie będę się znęcać i pytać jak łącznie, karmienie, sen i kąpiel na raz). Nadal nie jest to nic niepokojącego, nie samo w sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
umi Re: Matka pedofilka. 20.02.22, 03:01 No ale to wszystko co opisalas jest w normie. Tzn kapiel zalezy od kontekstu kultirowego. Ale tez jest w normie. A cala reszta jest niezalezna od kontekstu. Dlugie karmeinei iersia sprzyja naturalnej odpornosci organizmu, a bliskosc dobrze wplywa na uklad nerwowy. Takie sa aktualne dane. Takze ona nie jest pedofilka raczej. Tzn z tegoc o piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
ajr27 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:41 Ja spałam z 6 latkiem jakieś 2 miesiące po odejściu ojca z domu. Wypłakiwał mi się w poduszkę i koił swoje lęki. Oglądaliśmy też z łóżka wspólnie tv. Ja to dopiero jestem zboczona! Szkoda, że w PL nie ma odpowiednika Jugendamdtu, dopiero telefony by się grzały od donosów uprzejmych sąsiadek! Odpowiedz Link Zgłoś
escott Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:44 Widzenie we wszystkim pedofilii to obłęd. Co piszę z pozycji osoby, która osobiście nigdy w życiu nie pisałaby się na tego typu bliskościowe praktyki do fefnastego roku życia i nie wyobrażam sobie, jak można się na nie dobrowolnie godzić. Wyobrażam sobie natomiast, że inni mogą lubić/chcieć/mieć inaczej niż ja. Odpowiedz Link Zgłoś
ludzikmichelin4245 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 23:17 A z ciekawości - czy istnieją jakieś oficjalne zalecenia kiedy należy zaprzestać karmienia piersią? Czy raczej dopóki dziecku i matce to pasuje, to wiek nie ma znaczenia? Odpowiedz Link Zgłoś
obrus_w_paski Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 00:15 „ Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca: wyłączne karmienie piersią do ukończenia przez dziecko 6 miesiąca życia, kontynuację karmienia piersią do ukończenia drugiego roku życia i dłużej przy jednoczesnym wprowadzaniu pokarmów uzupełniających. Autorytety medyczne nie wskazują do kiedy możesz karmić piersią.” www.gov.pl/web/zdrowie/karmienie-piersia Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie [...] 19.02.22, 14:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 18:58 A jak sie ma tytuł wątku do treści początkowego postu? Matka pedofilka bo długo karmi? Rozum ci z wiatrem odlecial chyba Odpowiedz Link Zgłoś
leni6 Re: Matka pedofilka. 20.02.22, 15:31 Ja nie widzę żadnych zaburzeń i żadnego związku z pedofilią. Odpowiedz Link Zgłoś
71tosia Re: Matka pedofilka. 21.02.22, 19:00 karmienie 4 letniego dziecka wskazuje na to ze rodzice maja klopot z wypracowaniem jakis innych metod uspakajania dzieciaka, w tym wieku powinno juz wystarczac samo przytulanie dla rozladowania stresu u dziecka. Ani karmienia 4 latka, ani spania z nim ani wspolnych kapieli z zaburzeniami ani dziecka ani rodzica bym jednak nie wiazala. Odpowiedz Link Zgłoś