Dodaj do ulubionych

Matka pedofilka.

• la_bonne_cusine Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:13
      Większość komentarzy jest po stronie matki. Ok. Może z tą pedofilią przebiegłam, a może nie. W mojej ocenie jednak matka, która rytualnie karmi piersią przed snem 4 letnie dziecko oraz uspokaja je w sytuacji stresowej ( częstotliwości nie znam), śpiąca z nim i kapiąca się jest zaburzona. Przyczyn powyższe czynności są wykonywane łącznie, nie oddzielnie.
      • g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:14
        Łącznie? Czyli przez sen karmi piersią w wannie?big_grin To faktycznie coś jest nie tak. Na szczęście Twoje oceny są zupełnie bez znaczenia dla cudzych wyborów rodzicielskich.
        • milupaa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:12
          Też mnie to zastanowiło 😀
      • madami Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:15
        A jak jej relacje z ojcem dziecka? Czy dziecko rozwija się prawidłowo i buduje swoją tożsamość i samodzielność?
      • graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:26
        W sytuacji stresowej to i dorosły człowiek potrafi przyjąć pozycję embrionalną i zatęsknić za mamusią.
        No chyba, że ma spektrum, to może nie.
      • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:00
        Dzieci masz?? Co to znaczy rytualnie?? Bo ja np karmiłam wieczorem po 2 każdą z córek...gdyz tak dzieci jedzą. Czy to było rytualnie?
        Jak łącznie: kąpię się, karmi i śpi na raz? Dośc niebezpieczne, można się utopić w wannie śpiąc w niej.
        • milupaa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:15
          No właśnie o to chodzi że dzieci lubią rytualy, czyli powtarzające się czynności jak codzienna kąpiel, bajka, mleko. To im porządkuje świat i o te rytualy trzeba dbać. Nie ona dzieci nie ma 🙂
      • umi Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:27
        No ale dzieci czesto sie wlasnie uspokajaja przy cycu. I jak sie odstawia, to kiedy sa np. chore, wracaja do ciumkania. Dzielna jest, ze tyle wytrzymuje, wiesz, ze jak dzieciak ma zeby to juz nie jest tak fajnie, a nawet jak nie ma, tez nie zawsze?
      • iziula11 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:02
        Ok,wiec ja tez jestem zaburzona. Karmilam,kapalam sie razem z dziecmi,spalam z nimi w lozku.
        I kurcze ,czasem tesknie ze ktorys z moich synow przyjdzie w nocy sie przytulkac.
        A i corka spi ze mna,ma 8 lat. Sama przylazi.
        Przyznaje jestem zaburzona!
        Ale jak slusznie zauwazyla jedna z ematek- psy /koty moga spac z nami a dzieci bede wyganiac?!
    • madami Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:14
      Matka zaspakaja bardziej swoją potrzebę emocjonalną ( zwykle chodzi o to, że ktoś bezbronny jest od niej zależny) niż seksualną więc raczej o pedofilii nie ma tu mowy.
      • g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:16
        Raczej zaspokaja potrzebę dziecka. Mnie doprawdy długie karmienie nie było do szczęścia potrzebne, natomiast dziecku dawało bliskość, której potrzebowało. Jak dojrzało i przestało potrzebować to się odstawiło samo.
      • graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:23
        To działa w obie strony. Ta emocjonalna potrzeba wynika zazwyczaj z instynktu macierzyńskiego i służy zaspokojeniu potrzeb dziecka - istoty bezbronnej i zależnej.
        Czasem warto poobserwować zwierzęta, koty, psy.
      • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:02
        No to chyba jakas potrzeba sadomasochistyczna...przynajmniej u mnie. Karmiłam kazda 2 lata i pod koniec czekałam keidy sie dzieciakowi juz ta zabawa odwidzi.
      • jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:06
        Nie wiem, czy potrzebę emocjonalną, ale przyznam, że jestem w stanie wyobrazić sobie, że kp zaspokaja jakieś potrzeby matki. Podam dwa przykłady - jedna z moich koleżanek wydłużała kp przy kolejnych dzieciach, bo wtedy mogła bezkarnie jeść, co chce (w tym słodycze) i trzymała linię (kp bardzo ją odchudzało, zaprzestanie karmienia powodowało, że metabolizm jej zwalniał). Druga znajoma chciała mieć większe piersi, bo miała bez ciąży i kp naprawdę małe. I one mówiły o tym wprost - że będą karmić, ile się da.
        • graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:54
          Ale dziecko nie chciało a one je zmuszała?
          • jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:04
            A można zmusić dziecko do ssania piersi? To niewykonalne, a odruch ssania jest bardzo silny u noworodków, przecież to podstawa, żeby przeżyć. Podałam przykłady, że to patetyczne 'dobro dziecka' to nie jest jedyna i możliwe, że nie najważniejsza motywacja.
            • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:15
              Karmiłaś cyckiem?? Bo najpierw to jest ból, potem jest rozrzewnienie...które jednak trwa dośc krótko.
              Fakt, to jest wygodne, bo nie trzeba myc, wyparzać butelek, pilnować zeby mmiec zapas butelek, wody i mleka mm...z cycka leci w odpowiedniej temperaturze, odpowiednia ilość. No jest to o tyle wygodne...ale cycka nie odkręcisz. Nie zostawisz męzowi, babci czy komuś tam zeby nakarmiło. Masa dzieci wyłacznie na cycku z butelki mleka odciągnietego nie chce...moje nawet piły ale ta maszyna do odciągania to była tragedia.
              • jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:26
                Znowu nie wiem, o co Ci chodzi. O order z ziemniaka? Moje ssaki uwielbiały moje mleko w każdej postaci, również odciągnięte. Tak, wiem, co to laktator.
        • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:12
          No u mnie akurat karmienie cyckiem wiązało się z restrykcyjną dietą - nie mogłam jeść krowy, mleka, nabiału, jajek, soi...a przy drugim dziecku i pszenicy.
          Moze niech kazda z własnym cyckiem się zajmie.
          • jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:15
            Ale co z tego? Nie piszę przecież o Tobie, dzieci koleżanki nie miały alergii.
            • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:16
              A ty wiesz czemu ona karmiła. Karmiłaś swoje jak chciałaś? Alleluja. Innym daj zyć po swojemu i karmić dzieci cyckiem czy MM, bez rozkładania na pierwiastki czemu to robią.
              • jolie Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:22
                A o co Ci teraz chodzi? Bo nie kumam. Wiesz lepiej niż sama zainteresowana i nieznajoma ci osoba? Ja jestem za dobrowolnością w temacie kp. Karmić karmiłam, ale nie wspominam wcale mile. I u mnie akurat karmienie nie sprzyjało chudnięciu.
      • iziula11 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:58
        madami napisała:

> Matka zaspakaja bardziej swoją potrzebę emocjonalną ( zwykle chodzi o to, że kt
        > oś bezbronny jest od niej zależny) niż seksualną więc raczej o pedofilii nie ma
        > tu mowy.

Jakies tam doswiadczenia z kp mam,3 dzieci tak karmilam. I o ile pierwsze tygodnie kp powodowaly naplyw lez wzruszenia to samo kp wspominam jako meczace. I odliczalam czas do jego skonczenia.
        Jestem zdania ze KP sluzy tylko I wylacznie potrzebom dziecka.
    • mrs.solis Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:19
      Kurde pojde sie przebadac. Piersia co prawda juz nie karmie, ale czasem biore prysznic z corka i co gorsza jak tylko jest okazja ona chce ze mna spac w jednym lozku, a ma 14 lat.
      • la_bonne_cusine Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:23
        Tylko, że ja piszę o tych wszystkich czynnościach jednocześnie.
        • simply_z Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:27
          tzn?wez sie juz nie osmieszaj
        • thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:46
          Czyli karmić piersią w wannie podczas snu dziecka? Można i tak, tylko po co tak sie meczyc?
          • thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:47
            Eee, dopiero zobaczyłam, ze to wątek naszego forumowego trolla. Szkoda. smile
        • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:03
          No to to jest juz zagrożenie zycia i zdrowia dziecka. Jak można spać, karmić i kąpać się w wannie jednocześnie...no chyba ze to jest rodzina syrenek smile
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:40
      Rodzicielstwo, bliskość.
      Jest taka filozofia.
      Moja kumpela karmila syna bardzo dlugo, spokojnie 4 lata.
      Ja ze swoim się kompałam do czasu aż zaczal się kompać z psem, 6 lat miał, oczywiscie nie codziennie.
      Czy jak dodam, ze syn ma już ponad 10 lat i spi z nami w łózku, bo nie chce isc do swojego pokoju.
      Ale spoko psy moga spac z nami to i dziecku nie odmówię.
      • semihora Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:54
        >>>Ale spoko psy moga spac z nami to i dziecku nie odmówię.

O właśnie, to też słuszna uwaga.
      • kk345 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:52
        >kompałam
        Zlituj się big_grin
        • kryzys_wieku_sredniego Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:12
          No też tak patrzę i mi nie pasuje
          Kąpałam.
      • ojejkucozadzien Re: Matka pedofilka. 21.02.22, 18:32
        >Ja ze swoim się kąpałam do czasu aż zaczal się kąpać z psem

ekologicznie smile jeszcze można było pranie dorzucić
    • mgla_jedwabna Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 15:59
      "Długość karmienia pozostawia dziecku", które jest manipulowane - jak nie przyjdzie do cycka, to mamusi będzie przykro. Nawet nie musi mu tego mówić wprost, wystarczy westchnięcie, mina, komentarz w rodzaju "pewnie się brzydzisz mamusią" i już dziecko stara się zapewniać, że nie, bardzo mamusię kocha.
      • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:04
        Ja też długośc karmienia zostawiłam dzieciom...na szczęscie zrezygnowały wczesniej niz mając 4 lata. Widac mniej je manipulowałam...
      • g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:08
        big_grin ja czekałam z utęsknieniem na koniec, wcale mi nie było przykro
      • mamkotanagoracymdachu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:11
        „Pewnie się brzydzisz mamusia”?????
        Kto tak szantażuje emocjonalnie małe dziecko?? Jakaś skrajna patologia chyba.
      • me-lissa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:18
        Że co? Ja karmiłam trzy lata bo właśnie w okolicach trzecich urodzin młoda przestała się domagać piersi. Pierwszy rok z lenistwa bo nie chciało mi się bawić z butelkami i mieszankami, a potem czekałam (niecierpliwie) aż się sama odstawi. Lubię sobie wypić zimne piwko w upały czy grzane winko na stoku, przymusowe prawie cztery lata totalnej abstynencji średnio mi pasowały. Z całą pewnością gdybym nie zdecydowała się czekać na jej decyzję (albo przewidziała że to tak długo potrwa) odstawilabym dużo wcześniej.
      • asia_i_p Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:30
        Nie no, to zupełnie nie tak. To naprawdę nie jest tak, że długokarmiąca matka musi to koniecznie lubić. Ja nie lubiłam, ale też nie chciałam się o to bić - ograniczyłam karmienie do jednego wieczornego (rytualne, ha!) i zostawiałam dziecku w tym sensie, że jak się zgłaszała do tego jednego karmienia, to karmiłam, a jak nie, to nie, stopniowo zapominała coraz częściej.
      • ichi51e Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:28
        nikt nie lubi dkp za to każdy kto długo karmił decenia jakie to jest fajne narzędzie. Zawsze działa na wszystko w sumie.
        • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:17
          Jest wygodne o tyle ze zawsze jest czym nakarmic dziecko. Ale po na moje powyzej tego 1,5 roku juz nie działało uspokajająco. Szczególnie na młodszą - diabła wcielonego.
          • ichi51e Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 11:44
            zależy od dziecka - dzieci maja naturalne rzuty odstawiania się - w 6 mcu w 1 roku itd trzeba wyczuć i wspólnie zakończyć proces.
      • graphene.future Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 09:48
        😲😲😲
    • mamtrzykotyidwa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:05
      Kąpiel z dzieckiem w wannie wykluczam ze względów higienicznych.
      Reszta jest jak najbardziej ok.
      Nie masz dzieci, prawda?
      Bo jeśli je masz i takie herezje opowiadasz, to bardzo im współczuję.
    • lalkaika Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:09
      Oblesne. Kosz.
    • me-lissa Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:21
      Ktoś kto odbiera kp jako czynność seksualną z pewnością nigdy nie karmił. Albo ma ze sobą bardzo duży problem i od małych dzieci powinien się trzymać z daleka
      • graphene.future Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 09:50
        Ma mniej więcej taki sam problem jak pedofil z nagością dziecka - zboczenie. Nie wiem czy to się leczy?
    • asia_i_p Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:25
      Jeśli z czegoś do tego miałabym zastrzeżenia, to ewentualnie do kąpieli. Córkę karmiłam piersią prawie do trzecich urodzin i nie walczyłam za bardzo, żeby odstawić, raczej delikatnie nakierowywałam. Spała z nami trzyletnia na pewno, czteroletnia chyba już nie - no i nie od urodzenia, tylko gdzieś tak od pół roku, wcześniej była tak Ta maleńka, że się bałam. To nie jest nic specjalnie ponadstandardowego.
    • semihora Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 16:51
      No to widocznie dziecko jeszcze nie zdecydowało, że chce się odkleić od matczynego mleka. Na siłę mu ta kobita chyba piersi do gęby nie pcha?

Zaraz uświadomię moje pacholę w wieku zbliżonym do wspomnianego u ciebie, że nie może chcieć spać z mamusią, bo to fuj i be. Pomyśl tak: większość ludzi dorosłych nie sypia w pojedynkę, nawet jeśli seksy to dla nich wyłącznie mgliste wspomnienie, ale dzieci, jeszcze małe, niedojrzałe i nierozumne, wywala się do osobnego pokoju. Czy one nie potrzebują bliskości rodziców? Tej bliskości, która zapewnia im poczucie bezpieczeństwa? Widocznie mają być dojrzalsze i mniej bojaźliwe niż ich rodzice, którym milej się śpi w towarzystwie.
      • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:18
        MI by było głupio dzieci wywalić...skoro kotów nie wywalam.
    • melisananosferatu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:45
      Chyba tez jestem matka pedofilka bo karmilam corke przez 2 lata i 7 mcy. Probowalam odstawic gdy miala 1.5 roku ale konczylo sie wrzaskiem a pediatra powiedzial mi 'widocznie ona tego potrzebuje i pozwol jej sie samej odstawic'. I rzeczywiscie: pewnego dnia wkroczyla rano do sypialni i...nic. I to byl koniec. Nie mam tez problemu gdy corka wkroczy do sypialni gdy sie przebieram lub do lazienki gdy sie kapie bo musi mi o czyms waznym powiedziec np o tym, ze odkryto nowy gatunek niesporczaka.
    • wapaha Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 17:56
      Spaliśmy z młodym a raczej on z nami do ok 1,5 rż - inaczej się nie dało , darł japę ciągle. Potem niemal do 4 rż co noc przyłaził do nas w nocy. Potem do ok 7 rż przyłaził raz na jakiś czas. Teraz zdarza mu się to sporadycznie - raz na kilka miesięcy- zazwyczaj jak coś złego mu sie przyśni i nie potrafi sobie poradzi. Ma 10 lat i porąbane sny tak samo jak i ja
      Kąpałam się z nim do 4 rż - nie codziennie i intencjonalnie- ale dla wygłupu/oszczedności czasu/na wyjeździe itd
      Nie jestesmy pedofilami

p.s. czy tam nie ma taty ?
    • sunflowerin Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:41
      Znam taką matkę, która karmiła piersią 4-latkę, ale to taka matka kwoka, która biegnie za dzieckiem, żeby to się przypadkiem nie przewróciło. Dziecko ma lat 5 i robi z nią co chce. Efektem karmienia przez 4 lata są totalnie popsute, czarne mleczaki, jeszcze czegoś takiego nie widziałam.
      Tu wchodzą raczej w grę jej problemy z dzieciństwa, o których dowiedziałam się niedawno. Ona na pewno nie ma tu nic wspólnego z pedofilią.
      • thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:43
        Nie, czarne mleczaki są efektem zaniedbania higieny a nie karmienia piersią.
        I po prostu była matka kwoka - KP nie ma z tym nic wspólnego.
      • graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:51
        Czarne mleczarki nie są efektem karmienia piersią 🙈
        Wręcz przeciwnie, to mm może być jego przyczyną podobnie jak smoczki - wady zgryzu.
        Może dziecko przyjmowało preparaty żelaza starego typu?
        • thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:54
          Raczej jadło to, co nieodpowiednie i nie miało po tym kutych zębów. Do tego nie chodziło do dentysty. Tu nie trzeba żadnej filozofii
          • thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:58
            Mytych 🤪
      • g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:42
        To może być efektem karmienia ale raczej słodyczami, pojenia soczkami, dawania słodkich deserów i zaniedbywania mycia zębów. Nie ma żadnych dowodów na związek dkp z próchnicą. Moja karmiona przez 3,5 roku jakoś śladu próchnicy nie ma
        • wapaha Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:53
          g.r.uu napisała:

> To może być efektem karmienia ale raczej słodyczami, pojenia soczkami, dawania
          > słodkich deserów i zaniedbywania mycia zębów. Nie ma żadnych dowodów na związek
          > dkp z próchnicą. Moja karmiona przez 3,5 roku jakoś śladu próchnicy nie ma

jeden z moich byłych też ma piękne, mocne zdrowe zęby mimo że karmiony do 6rż suspicious
        • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:21
          Tu bardzo czesto krzywdę robią np chrupki kukurydziane. Dziamdzianie przez pół dnia skorbi kukurydzianej robi dzieciom kuku na zębach...a nie mleko matki
      • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:20
        Znam masę dzieci długo karmionych cyckiem ( moje tylko 2 lata ale w tym dobre 1,5 w nocy) i żadne nie ma próchnicy.
        Znam tez karmione MM z próchnicą i babcią biegającą za dzieckiem...
        Jakoś spośób karmienia nie ma połaczenie z tym czy dziecko jest samodzielne. O wymuszaniu przez dzieci nie napisże...bo mam zdanie, ze dzieci nie wymuszają...
      • sunflowerin Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 22:41
        Z tymi popsutymi zębami tak jej powiedział dentysta. Moje dzieci nie miały popsutych zębów mimo kp.
        Soczków to dziecko raczej nie pije, u nich tylko woda.

• graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 22:52
          Dentyście coś się pomyliło. Zęby, owszem, psują się od nocnego picia mleka krowiego lub mm, mleko matki jest pokarmem idealnym, pozostałe to lepszej lub gorszej jakości substytuty. Oczywiście nie mówię o sytuacji brania jakichś leków czy spozywania używek.
        • thank_you Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 01:26
          Taaa, chyba ona tak ci powiedziała, ze dentysta tak jej powiedział. Wszystkie dzieci z popsutymi zębami, jakie znam, to efekt zaniedbania i ciągłego mielenia czegoś w buzi, gdyby twoja kolezanka myła dziecku zeby to zauwazylaby pierwszy ubytek i poszła z nim do lekarza, a nie doprowadziła do czarnych mleczaków.
          Mleko kobiece nie ma najmniejszego związku z próchnica.
      • rosapulchra-0 Re: Matka pedofilka. 20.02.22, 01:41
        Zepsute mleczaki są również objawem cukrzycy u dziecka.
    • iziula11 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:51
      Ja biore prysznic nago z corka, na besenie,w otoczeniu innych nagich kobiet. Zdarza sie nam razem,ja I corka brac prysznic w domu . Kazda z nas myje sie sama,ja polewam ja woda.
      Nie widze nic w tym zlego.
      W wannie nie praktykujemy bo ona lubi sama ,podobnie jak ja. Wanna dla jednej osoby.

Karmienie piersia to nie czynnosc seksualna. O dlugosci karmienia decyduje kobieta.
      Wykarmiĺam 3 swoich dzieci i nigdy mnie to nie podniecilo. Zakladam,ze wiekszosc kobiet tak ma.
      Kazde z dzieci mialo okres kiedy wlazilo nam do lozka i spalo z nami. Obecnie moja corka ma faze "boje sie" i przychodzi do naszej sypialni.

Wszystko co opisalas nie wyglada ani zle ani podejrzanie. A na pewno nie na pedofilie.
    • la_bonne_cusine Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:53
      Przypominam, że mój post dotyczył wszystkich zachowań łączeniem
      W odpowiedzi mam festiwal karmienia, kąpieli dzieci max 3: letnich.
      Btw. Tak, jestem matką. Karmiłam pół roku (do pracy), dziecko spalo w swoim, oddzielnym pokoju od urodzenia, nigdy nie było kąpane razem dorosłym.
      • thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:54
        No i co z tego, skoro ma pojebana matkę? smile Szanse, ze bedzie normalne są zerowe. Przykro mi.
        • wapaha Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:06
          thank_you napisała:

> No i co z tego, skoro ma pojebana matkę? smile Szanse, ze bedzie normalne są zero
          > we. Przykro mi.

big_grin
          LIKE IT
          • thank_you Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:09
            😘
      • mamkotanagoracymdachu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:55
        la_bonne_cusine napisał(a):

> Przypominam, że mój post dotyczył wszystkich zachowań łączeniem
        > W odpowiedzi mam festiwal karmienia, kąpieli dzieci max 3: letnich.
        > Btw. Tak, jestem matką. Karmiłam pół roku (do pracy), dziecko spalo w swoim, o
        > ddzielnym pokoju od urodzenia, nigdy nie było kąpane razem dorosłym.

No i spoko, Ty masz taki styl wychowania, ale nie przykładaj swojej miary do wszystkich.
      • graphene.future Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 18:55
        Aha, to wszystko tłumaczy..
      • g.r.uu Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:44
        Tak Ci pasowało to tak robiłaś, w czym problem, że ktoś robi inaczej?
      • hanusinamama Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:22
        Nigdy sie nie bawiłaś z dzieckiem w syrenki w wannie??/ No nie wiem masz moze chłopca....nie wiem w co sie bawią chłopcyn w wannie. Wiesz ze sporo tracisz?
      • arthwen Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 21:32
        Ale co z tego, że łącznie (już nie będę się znęcać i pytać jak łącznie, karmienie, sen i kąpiel na raz). Nadal nie jest to nic niepokojącego, nie samo w sobie.
      • skumbrie Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 14:45
        Współczuję two dziecią 😂
      • umi Re: Matka pedofilka. 20.02.22, 03:01
        No ale to wszystko co opisalas jest w normie. Tzn kapiel zalezy od kontekstu kultirowego. Ale tez jest w normie. A cala reszta jest niezalezna od kontekstu. Dlugie karmeinei iersia sprzyja naturalnej odpornosci organizmu, a bliskosc dobrze wplywa na uklad nerwowy. Takie sa aktualne dane. Takze ona nie jest pedofilka raczej. Tzn z tegoc o piszesz.
    • ajr27 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:41
      Ja spałam z 6 latkiem jakieś 2 miesiące po odejściu ojca z domu. Wypłakiwał mi się w poduszkę i koił swoje lęki. Oglądaliśmy też z łóżka wspólnie tv. Ja to dopiero jestem zboczona!
      Szkoda, że w PL nie ma odpowiednika Jugendamdtu, dopiero telefony by się grzały od donosów uprzejmych sąsiadek!
    • escott Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 19:44
      Widzenie we wszystkim pedofilii to obłęd. Co piszę z pozycji osoby, która osobiście nigdy w życiu nie pisałaby się na tego typu bliskościowe praktyki do fefnastego roku życia i nie wyobrażam sobie, jak można się na nie dobrowolnie godzić. Wyobrażam sobie natomiast, że inni mogą lubić/chcieć/mieć inaczej niż ja.
    • ludzikmichelin4245 Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 23:17
      A z ciekawości - czy istnieją jakieś oficjalne zalecenia kiedy należy zaprzestać karmienia piersią?
      Czy raczej dopóki dziecku i matce to pasuje, to wiek nie ma znaczenia?
      • obrus_w_paski Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 00:15
        „ Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) zaleca:

wyłączne karmienie piersią do ukończenia przez dziecko 6 miesiąca życia,
        kontynuację karmienia piersią do ukończenia drugiego roku życia i dłużej przy jednoczesnym wprowadzaniu pokarmów uzupełniających.
        Autorytety medyczne nie wskazują do kiedy możesz karmić piersią.”
        www.gov.pl/web/zdrowie/karmienie-piersia
    • 7katipo Re: Matka pedofilka. 18.02.22, 23:22
      Odbiło Ci????? 🙄🤔
    • skumbrie [...] 19.02.22, 14:44
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • malia Re: Matka pedofilka. 19.02.22, 18:58
      A jak sie ma tytuł wątku do treści początkowego postu? Matka pedofilka bo długo karmi? Rozum ci z wiatrem odlecial chyba
    • leni6 Re: Matka pedofilka. 20.02.22, 15:31
      Ja nie widzę żadnych zaburzeń i żadnego związku z pedofilią.
    • 71tosia Re: Matka pedofilka. 21.02.22, 19:00
      karmienie 4 letniego dziecka wskazuje na to ze rodzice maja klopot z wypracowaniem jakis innych metod uspakajania dzieciaka, w tym wieku powinno juz wystarczac samo przytulanie dla rozladowania stresu u dziecka. Ani karmienia 4 latka, ani spania z nim ani wspolnych kapieli z zaburzeniami ani dziecka ani rodzica bym jednak nie wiazala.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka