Dodaj do ulubionych

Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje!

• odnawialna Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 25.02.22, 20:07
      Podbijam. Dziewczyny wchodźcie na te grupy fb, tam jest mnóstwo ludzi zagubionych, szukających nie tylko dowozu, ale także podstawowych informacji np. gdzie są przejścia graniczne, czy ich przepuszczą itd. oni często idą pieszo, kobiety z dziećmi i starszymi, schorowanymi rodzicami. Nam jest łatwiej znaleźć namiar na punkt recepcyjny i wrzucić link. Taka pomoc też się liczy.
      • rannala Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 25.02.22, 20:29
        👍
    • rich_coconut Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 25.02.22, 20:38
      ŁÓDŹ:

W Urzędzie Miasta przy ul. Piotrkowskiej 104 organizowana jest zbiórka rzeczy dla naszych przyjaciół z Ukrainy. Co jest potrzebne:

koce termiczne, śpiwory, pościel, materace (w opakowaniach),
      ubrania, płaszcze przeciwdeszczowe, bieliznę damską, męską i dziecięcą,
      środki czystości, pieluchy dla dzieci i dorosłych, podpaski, ręczniki, szczotki i szczoteczki, ręczniki papierowe,
      talerze, sztućce, najlepiej biodegradowalne, silikonowe lub plastikowe,
      maseczki, środki antyseptyczne,
      wodę butelkowaną,
      dania gotowe i w puszkach, makarony, suszone owoce, batony energetyczne, płatki śniadaniowe,
      zapałki, baterie, latarki, świece,
      zestawy wyposażenia medycznego.

Z rozmowy telefonicznej wiem, że nie tylko koce termiczne, ale wszystkie, używane mogą być. Oprócz ubrań, także buty.
      • rich_coconut Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 25.02.22, 20:38
        I link, skąd kopiowałam, bo zapomniałam
        uml.lodz.pl/aktualnosci-lodzpl/artykul-lodzpl/rosja-zaatakowala-ukraine-jak-pomoc-wez-udzial-w-zbiorce-przyjdz-na-wiec-id47866/2022/2/24/
    • asia-loi Jasna Góra też chce przyjąć uchodźców 25.02.22, 21:00
      Nie ukrywam, że jestem bardzo pozytywnie tą wiadomością zaskoczona. Bo do tej pory miałam bardzo złe zdanie o Jasnej Górze.

"Zakon Ojców Paulinów zdecydował o gotowości sanktuarium jasnogórskiego na przyjęcie potencjalnych uchodźców z terenów objętych wojną. W porozumieniu z władzami centralnymi i samorządowymi, Jasna Góra zaoferowała na ten cel Dom Pielgrzyma im. Jana Pawła II."

fiat.fm/info/jasna-gora-gotowa-na-przyjecie-uchodzcow/
      • taniarada Re: Jasna Góra też chce przyjąć uchodźców 26.02.22, 17:03
        Jeszcze się nawrócisz Asia .
    • saszanasza Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 25.02.22, 22:17
      up,up
    • tilijka123 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 25.02.22, 22:19
      Zbiórka rzeczy w powiecie otwockim: linia.com.pl/2022/02/25/powiat-otwocki-zbiera-dary-dla-ukrainy-co-jest-potrzebne/

I na fali wątków o zwierzakach w czasie wojny wrzucam zrzutkę na pomoc psom z Ukrainy www.ratujemyzwierzaki.pl/ratujemypsyzukrainy

• pocieszka Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 10:04

w kwestii pomocy dla zwierząt:
    • hexella Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 25.02.22, 22:25
      LUBUSKIE
      Zielona Góra
      Działa lokalna grupa wsparcia Lubuskie dla Ukrainy. Można się tam zgłosić po wsparcie - lokum, transport itp.
      www.facebook.com/groups/517704906738818
    • eliszka25 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 04:05
      Podbijam, żeby wątek nie zaginął.
    • saszanasza Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 08:34
      Znalazłam jakąś platformę, którą stworzyli Polacy mającą na celu pomoc ukraińcom. Nie wiem na jakiej zasadzie działa, ale na pewno jest wiarygodna.

www.techtotherescue.org/v
    • arwena_11 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 09:42
      Darmowa pomoc medyczna dla uchodźców z Ukrainy. Co prawda do Warszawa, ale są tam telefony na infolinie ( Lux Med ), może będą wiedzieli coś o innych miastach

zdrowie.radiozet.pl/Medycyna/Pierwsza-pomoc/Gdzie-uchodzcy-z-Ukrainy-moga-otrzymac-bezplatna-pomoc-medyczna
    • eliszka25 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 13:52
      Podbijam, żeby wątek nie zaginął
    • taniarada Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:00
      Częstochowa www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url=https://czestochowskie24.pl/czestochowa/czestochowska-pomoc-dla-ukraincow/&ved=2ahUKEwjvsLza0J32AhXklIsKHSR0DEIQ0PADKAB6BAgXEAE&usg=AOvVaw1w9M-4Sg7GJOzv9sbeFPb_
    • daniela34 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:00
      Kopiuję post Anny. Warszawa, dworzec- te rzeczy sa potrzebne teraz
      • chococaffe Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:08
        Jeszcze raz proszę o potwierdzenie do której godziny. Mniej więcej za godzinę mogę zacząć robić kanapki w większej ilości. I czy domowe się liczą.
        • daniela34 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:15
          Ja niestety nie pomogę, przekleiłam, żeby w innym wątku post nie zginął
          • chococaffe Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:21
            dzięki, może anna się odezwie. Jak nie moze uda mi się podjachać i zapytać, ale wtedy będą później (jeżeli będą jeszcze potrzebne)
            • daniela34 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:31
              Z grup pomocowych wiem, że do Warszawy około 21 00 ma przyjechać z kolei pociag, więc jak nie teraz to pewnie później
              • chococaffe Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:35
                Dzięki. Zaraz idziemy na zakupy (blisko) na skladniki do kanapek.

Produkty o dłuższej dacie przydatności itd sa łatwe,ale kiedy potrzeba bardzo zwykłych kanapek to czas/timing jest ważny
                • chococaffe Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:35
                  p.s. mój partner jest mistrzem kanapeksmile
                  • annaboleyn Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 18:06
                    Choco, z ostatniej chwili - kanapki schodzą na pniu. Oprócz tego pierwsza potrzeba teraz to:
                    • annaboleyn Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 18:09
                      Poza tym: na Zachodnim ogromne trudnosci z wjazdem wyjazdem, zaparkowaniem. Ja zaparkowałam prawie pół km od miejsca zbiorki rzeczy, zabrałam silniejsze z dzieci i ono wlasciwie nioslo wszystko. Jezeli dacie rade to nie wjezdzajcie tam samochodem, sprobujcie podejść.
                      UWAGA: osobno (w torby, kartony, cokolwiek) popakujcie: srodki higieny osobistej i leki
                      jedzenie dla dzieci
                      jedzenie "dorosłe"
                      Może będziecie mieli okazję i chęć kupić wolontariuszom jakąś kawę czy coś, a przynajmniej wlasnie wyręczyć w sortowaniu i noszeniu (część rzeczy - te dla dzieci i leki idą do hali na górze, tam je od Was odbiorą)
                    • chococaffe Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 20:11
                      Dzięki , byłam się dowiedzieć, faktycznie koszmar z dojazdem. W domu fabryka ruszyła, zaraz znowu wyjeżdżamy, inne rzeczy też.
                      • chococaffe Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 20:15
                        zapomniałam się zapytać? Mają tam jakies kubki i czajnik dla siebie? (wolontariusze)
                        • aagnes Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 20:34
                          Bardzo proszę o informacje czy na Zachodnim akcja jutro będzie aktualna? Jestem bez samochodu ale silna więc i ze 300 kanapek autobusem przywiozę, mam sporo kocow.
                          • arwena_11 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 21:06
                            skąd będziesz jechała?
                          • annaboleyn Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 27.02.22, 02:05
                            Z tego co widzę w tej chwili zbiórka na Zachodnim jedzenia już nie potrzebuje. Myślę, że będą dawać znać na bieżąco.
                            • chococaffe Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 27.02.22, 07:44
                              Oni mają jakąś stronę na FB?
                              Czy ktoś inny potrzebuje świeżego jedzenia?
                        • annaboleyn Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 27.02.22, 02:00
                          Choco, nie widziałam ani czajnika, ani kubków, miałam też wrażenie że oni ani na chwilę nie siadają..
    • ludzikmichelin4245 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 16:16
      Info od pani z punktu zbiórkowego:
      *kołdry
      *butelki dla dzieci ze smoczkiem
      *mleko modyfikowane dla dzieci
      *woda do picia w małych butelkach
    • aamarzena Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 17:06
      RZESZÓW
      Zbiórki potrzebnyvh rzeczy prowadzone sa w każdej filii Rzeszowskiego Domu Kultury:

"
      👉Co zbieramy ?
      Folie termiczne📌Śpiwory📌 Karimaty (pokryte folią)📌 Płaszcze przeciwdeszczowe📌 Środki higieniczne: pasty do zębów📌 szczoteczki do zębów📌 żele do mycia ciała📌 szampony📌 podpaski📌 pieluchy (również dla dorosłych)📌 Grzebienie📌 Bielizna termiczna: damska, męska, dziecięca (nowa w opakowaniu)📌 Ręczniki papierowe📌Ręczniki z mikrofibry📌 Przybory kuchenne wielokrotnego użytku: głębokie talerze, łyżki, widelce, noże📌 kubki wykonane z silikonu lub plastiku dopuszczonego do kontaktu z żywnością📌 Środki do dezynfekcji📌 Maseczki wielokrotnego użytku📌 maseczki jednorazowe 📌 Żywność, tzw. suchy prowiant, np. ryż📌 kasza📌 makaron📌 konserwy📌 cukier📌 batony energetyczne📌 płatki śniadaniowe,📌Woda butelkowana📌 Zapałki📌 Baterie📌 Latarki📌 Świece📌Indywidualne apteczki pierwszej pomocy 📌 Bandaże 📌 zestawy opatrunkowe📌 Środki hemostatyczne📌 Opaska uciskowa📌 Staza gumowa uciskowa hemostatyczna📌 Szyny do unieruchamiania złamań📌 Pipety📌
      Rękawice niesterylne📌 Rękawice sterylne📌 Nożyczki do cięcia odzieży i obuwia📌 Pulsoksymetry📌 Miękkie nosze📌 Pętle ewakuacyjne (ratownicze)📌 Karabinki (jak do wspinaczki)📌 Plecaki medyczne📌Materace dmuchane i koce (w opakowaniu)📌 Karimaty📌 Lornetki polowe📌 Plecaki 36l📌 Nakolanniki i nałokietniki📌 Rękawice taktyczne📌Obuwie taktyczne📌 Przenośniki taśmowo – rolkowe do przenoszenia pacjentów📌 Chusta ewakuacyjna z karabinkiem📌 Agregaty prądotwórcze📌 Wiadra domowe📌 Beczki 20/30/40/60 l📌 Maskotki📌

🏫 Gdzie❓Filie Rzeszowski Dom Kultury, ⏱12:00-20:00
      📪 Filia Biała, ul. K. K. Wojtyły 164 ,
      📪 Filia Budziwój, ul. Budziwojska 194
      📪 Filia Country, ul. Herbowa 3
      📪 Filia Dąbrowskiego, ul. Dąbrowskiego 17
      📪 Filia Krynicka, ul. Krynicka 1
      📪 Filia Matysówka, ul. Matysowska 99
      📪 Filia Mieszka I, ul. Monte Cassino 14/60
      📪 Filia Miłocin, ul. Miłocińska 75
      📪 Filia Pobitno, ul. Konf. Barskich 43a
      📪 Filia Przybyszówka, ul. Dębicka 170
      📪 Filia Słocina, ul. Paderewskiego 154
      📪 Filia Staromieście, ul. Staromiejska 43a
      📪 Filia Staroniwa, ul. Staroniwska 46
      📪 Filia Wilkowyja, ul. Olbrachta 120
      📪 Filia Zalesie, ul. Wieniawskiego 84
      📪 Filia Załęże, ul. Ks. J. Stączka 12
      📪 Filia Zwięczyca, ul. Beskidzka 6
      📪 Zespół Szkół Gospodarczych przy ul. Spytka Ligęzy

"

Mnóstwo osób prywatnych również się organizuje j jedzie z pomocą na granice. Duzo informacji o takich spontanicznych akcjach można znaleźć na grupie fb Sąsiedzi Rzeszów.
    • taniarada Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 17:42
      Punkty informacyjne na dworcach
      W sobotę rano ruszyły także punkty informacyjne w całej Polsce. Znajdują się one na dworcach PKP w stolicach województw. W Warszawie takie punkty są na dworcach: wschodnim i zachodnim, a także na lotnisku Chopina. Do tych obsługi tych punktów potrzebni są wolontariusze posługujący się językiem ukraińskim lub rosyjskim. W Warszawie już tysiąc osób zgłosiło się do pomocy, ale w innych miastach, np. w Poznaniu jest problem ze znalezieniem ludzi. www.salon24.pl/newsroom/1208685,polska-pomaga-ukrainie-pociag-sanitarny-zbiorki-darow-darmowe-przejazdy
    • annaboleyn Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 18:11
      Narodowy Instytut Onkologii uruchamia numer dla osób leczących się onkologicznie z Ukrainy.
      Osoby ukraińskojęzyczne dzwoniące na naszą infolinię (+48 22 546 20 00) mają możliwość skomunikowania się z operatorem, który udzieli wszystkich niezbędnych informacji
    • annaboleyn Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 18:12
      Bezpłatna opieka medyczna, niżej to samo tylko po ukraińsku:

Dla osób przyjeżdżających z Ukrainy zorganizowaliśmy bezpłatną opiekę medyczną w pilnych przypadkach. Pomoc będzie dostępna we wszystkich placówkach LUX MED w Polsce. Aby skorzystać z pomocy wystarczy zadzwonić na infolinię pod nr. tel. 22 45 87 007 (czynna codziennie w godz. 9-17)

Для людей які приїжджають з України, компанія "LUX MED" організувала безкоштовну першу медичну допомогу, яка доступна у всіх закладах LUX MED на території Польщі. Для того щоб скористатись допомогою потрібно зателефонувати на гарячу лінію тел: 22 45 87 007.
      • hanusinamama Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 21:47
        I info dla chorych onkologicznie:
        www.facebook.com/neuroblastomapolska/posts/1860184100837242
    • ludzikmichelin4245 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 18:59
      Instrukcja o zatrudnianiu obywateli Ukrainy

businessinsider.com.pl/twoje-pieniadze/praca/zatrudnianie-ukraincow-instrukcja-krok-po-kroku/z72m04l
    • b.bujak Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 19:29
      Kolej Dolnośląska - darmowe przejazdy dla Ukraińców

www.facebook.com/DStawikowski/photos/a.100441665188324/424850982747389
    • berdebul Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 19:51
      Brwinów
    • annaboleyn Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 19:51
      Ponieważ grup pomocowych jest milion - przeklejam tu post, który wydał mi się ważny, bardzo konkretne wskazówki dla jeżdżących po ludzi na granicę. Autor: Michał Czyk

UWAGA !!!
      Wróciłem właśnie z Przemyśla, a dokładniej z PKP Przemyśl, gdzie pojechałem w ciemno zabrać kogokolwiek kto tego potrzebuje do Warszawy.
      A teraz seria ważnych info dla każdego kto chce pomóc.
      Wielu ludzi wczoraj również pojechało do Przemyśla z chęcią pomocy, niestety wielu osobom nie udało się nikomu pomóc o czym zresztą piszą, ale INFORMUJĘ. Te osoby przyjechały pomóc po tym, jak przyjechał ostatni pociąg!!! Oczywiście o tym nie wiedziały, więc informuję. POCIĄGI Z LUDŹMI KTÓRZY JADĄ Z LWOWA BĘDĄ CIĄGLE DOJEŻDŻAĆ w dzień i do końca wieczora i zawsze będzie możliwość kogoś zabrać.
      Druga sprawa, na miejscu PKP Przemyśl. Najlepiej wziąć ze sobą karton i markera, na którym na miejscu ktoś z Ukrainy chętnie wam pomoże napisać miasto i ilość osób którą możecie zabrać KONIECZNIE z dopiskiem bezpłatnie. Wtedy stoicie z taką kartką przy punkcie rejestracji uchodźców i ludzie się zgłaszają. Tym sposobem, mimo że byłem również o północy po pociągu, zabrałem matkę z dwojgiem dzieci do Warszawy
      Trzecia sprawa. Od dzisiaj wszystkie przejścia graniczne z Ukrainą po stronie Polskiej będą puszczać pieszo, WSZYSTKIE! Problem w tym, że celnicy Ukraińscy nie do końca o tym wiedzą i ludzi idących pieszo zawracają. SYTUACJA ZAPEWNE SIE ZMIENI I PROSZE JĄ MONITOROWAĆ, za chwilę celnicy Ukraińscy się dowiedzą, zaczną puszczać ludzi i będzie potrzebny transport ze wszystkich granic, ale… PROSZE TO MONITOROWAĆ.
      Wzruszającym akcentem kończąc. Zabrałem Panią z dwójką dzieci, która potrzebowała dostać się na lotnisko Warszawa-Modlin, aby uciec do rodziny. Postanowiłem ulokować ją w najbliższym Hotelu obok lotniska, bo zajechaliśmy o 6 rano, a lot miała dopiero o 18. Poszedłem na recepcje z wyjaśnieniem sytuacji i prośbą, aby mogli zostać trochę dłużej niż kończy się doba Hotelowa czyli o 12:00 ze względu na samolot. Nieoczekiwanie usłyszałem, że mogą zostać… I że zostają na koszt Hotelu… Nie muszę chyba mówić, że się poryczałem… Jestem z Was wszystkich, wszystkich jak tu jesteście, cholernie dumny!!! Bardzo Wam dziękuję… Gdybyście mieli chęć pozytywnej opinii i odwdzięczenia się za tę sytuację, to Hotel nazywa się Hotel Royal Modlin…
      3 majcie się, dziękuję Wam jeszcze raz i powodzenia!!!
      • bi_scotti Canada 26.02.22, 20:21
        Just in case ... Budyniowate, Pruszynkaa, Minimouse ... inne dziewczyny, ktorych nicks nie znam (sorry) - jestem pewna, ze juz kazda z Was zadzialala etc. no ale gdyby jednak mialo sie przydac:
        Canada Helps
        Global Medics
        UCC
        Red Cross
        Medecins Sans Frontieres

To be continued ...
        Peace.

PS. Moze Magdallena, Myelegans i reszta sasiadek dopisze Wasze links - zawsze jest szansa, ze ktos zechce wplacic etc. Money matters - sad but true uncertain
        • daniela34 Re: Canada 26.02.22, 20:51
          Dziewczyny z USA i nie tylko, kopiuję tekst mojej koleżanki z roku, Ukrainki, mieszkającej w Stanach

🇺🇦The National Bank of Ukraine has opened a special account to raise funds for the Ukrainian Army. Anyone from any country can donate!

The account is multi-currency. It is opened for transfers of funds from international partners and donors, any person as well as from Ukrainian business and citizens.

🇺🇲 For donations in USD:
          SWIFT Code NBU: NBUA UA UX
          JP MORGAN CHASE BANK, New York
          SWIFT Code: CHASUS33
          Account: 400807238
          383 Madison Avenue, New York, NY 10179, USA
          Bank account: UA843000010000000047330992708

🇬🇧 For donations in GBP:
          Bank of England, London
          SWIFT Code: BKENGB2L
          Account: 40000982
          Threadneedle Street, London EC2R 8AH, UK

🇪🇺 For donations in EUR:
          DEUTSCHE BUNDESBANK, Frankfurt
          SWIFT Code: MARKDEFF
          Account: 5040040066
          IBAN DE05504000005040040066
          Wilhelm-Epsteinn-Strabe 14, 60431 Frankfurt Am Main,Germany

🇺🇦 Для зарахування коштів у національній валюті:
          Банк: Національний банк України
          МФО 300001
          Рахунок № UA843000010000000047330992708
          код ЄДРПОУ 00032106
          Отримувач: Національний банк України
    • asia-loi Linki do wpłat na siepomaga.pl 26.02.22, 20:58
      www.siepomaga.pl/pah-ukraina
      i drugi

www.siepomaga.pl/ukraina
    • hanusinamama Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 21:38
      Tutaj jest zbiorczy post FB z danymi transportowymi na terenie Ukrainy i z granicy po terenie PL
      www.facebook.com/agnieszka.szymanowska.56/posts/1231294737693770
    • koko8 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 21:41
      Warszawa:
      Zbiórka dla Kijowa
      Miasto partnerskie m.st. Warszawy – Kijów, potrzebuje pilnego wsparcia. W niedzielę od 7:00 do 13:00 będzie prowadzona zbiórka najpotrzebniejszych artykułów higienicznych i żywności.
      Punkty, w których będzie prowadzona zbiórka:
      1. OSiR Śródmieście, Ul. Polna 7A
      2. Wawerskie Centrum Kultury, ul. Żegańska 1a
      3. Centrum Kultury i Aktywności, Targówek ul. Siarczana 6
      4. Dom Kultury Świt, ul. Wysockiego 11
      5. Arthouse Kołowa ul. Kołowa 18
      6. Dom Kultury Zacisze ul. Blokowa 1
      7. Dom Kultury „Praga”, Pałacyk Konopackiego, ul. Strzelecka 11/13
      8. OSiR Mokotów, ul. Niegocińska 2
      9. OSiR Mokotów (boisko Orlik), ul. Chełmska 23
      10. Urząd Dzielnicy Mokotów, ul. Rakowiecka 25/27
      11. Dom Parafialny ojców Jezuitów, ul. Rakowiecka 61
      12. Klasztor ojców Dominikanów (sala św. Dominika), ul. Dominikańska 2
      13. Centrum kultury Łowicka, ul. Łowicka 21
      14. Szkoła Podstawowa nr 103, ul. Jeziorna 5/9
      15. Zespół Szkół nr 27, ul. Rzymowskiego 38
      16. Multimedialna Biblioteka dla Dzieci, ul. Tyniecka 40a
      17. Urząd Dzielnicy Włochy, Al. Krakowska 257
      18. Urząd Dzielnicy Żoliborz, ul. Słowackiego 6/8
      19. Urząd Dzielnicy Bemowo, ul. Powstańców Śląskich 70
      20. Wolskie Centrum Kultury, ul. Obozowa 85
      21. LVI LO im. Rotmistrza W. Pileckiego, ul. Dzieci Warszawy 42
      22. Miejsce Aktywności Lokalnej Włochy, ul. Rejonowa 6/8
      23. Urząd Dzielnicy Rembertów, al. Gen Antoniego Chruściela „Montera” 26
      24. Centrum Kultury Wilanów, ul. Kolegiacka 3
      25. Urząd dzielnicy Białołęka, ul. Modlińska 197
      26. Białołęcki Ośrodek Sportu, u. Światowida 56
      27. SP nr 256, ul. Głębocka 66
      28. Urząd Dzielnicy Ursynów, al. KEN 61
    • aluszka97 Re: Pomoc dla Ukrainy - wrzucajcie informacje! 26.02.22, 23:12
      Fundacja Malak, organizator zbiórki ojciec Adam Szustak dominikanin, wszystkie środki są bezpośrednio kierowane na Ukrainę do braci dominikanów: youtu.be/90hyQ9u61ag

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka