gaskama 26.02.22, 12:45 Ma fart z tą wojną. Nikogo już nie interesuje polski ład, przekręty, inflacja. Kolejne wybory (jeśli do nich dojdzie) mają wygrane. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alicia033 Re: PiS 26.02.22, 12:59 Wojna trwa czwarty dzień, więc oczywiste jest, że teraz wszystkie sprawy zeszły na dalszy plan. Ale nawet wojną, dziejąca się za własną granicą nie da się na dłużej odwrócić uwagi od wewnętrznych problemów. A zwłaszcza przez dwa lata, bo tyle tu do wyborów chyba zostało. Biorąc pod uwagę skalę problemów i dynamikę sytuacji wydaje mi się, że w ogóle nie ma co snuć dłuższych prognoz, niż na tydzień. Btw. czy wicepremier ds bezpieczeństwa dziś się pokazał, czy dalej go ni widu nie słuchu? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma [...] 26.02.22, 13:02 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 [...] 26.02.22, 13:04 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: PiS 26.02.22, 13:18 Zamknij się w reszcie człowieku .Ona nie jest trollem.Opuść to forum bo co wpis to żenada .Masz wyszukiwarkę po prawej stronie to sobie wbij i poczytaj .Już nie mogę na ciebie patrzeć . Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 [...] 26.02.22, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:22 "Das ist ein Witz" tak by o tobie powiedzial Mmorawiecki jak wlasnie powiedzial do prezydenta Niemiec! Jejku dawno nie bylam tak dumna!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:20 Dzieki za wsparcie, to sfrustrowani ludzie ktorzy nie potrafia sie pogodzic z tym jak dobrze rzadzi PiS! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: PiS 26.02.22, 13:32 krolewska.asma napisała: > Dzieki za wsparcie, to sfrustrowani ludzie ktorzy nie potrafia sie pogodzic z t > ym jak dobrze rzadzi PiS! Ciebie i Princess zawsze .To ona pierwsza o tym pisała .Pełna uroku i wdzięku dziewczyna . Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:39 no wczoraj mialam watpliwosci ale dobrze ze sie wyjasnilo ze trzymamy sie razem Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: PiS 26.02.22, 13:46 Rozmawiała gęś z prosięciem, bardzo głośno i z przejęciem 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:49 solidarnosc, spokoj i sankcje nie pyszcz i nie przeszkadzaj tylko stosuj sie do tych trzech zasad jakie narzuca PiS a wygramy! Odpowiedz Link Zgłoś
tryggia Re: PiS 26.02.22, 13:52 Zaburzasz się kiedy tylko ktoś napisze cokolwiek bo Niemcach. Teraz staje się oczywiste, że proniemiecka postawa jest niemal jednoznacznie prorosyjska. Nie kompromituj się, bo każdy widzi co tu wypisujecie, towarzyszu. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:53 Dokladnie trolle niemieckie= trolle rosyjskie Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: PiS 26.02.22, 19:17 krolewska.asma napisała: > Dokladnie > trolle niemieckie= trolle rosyjskie Patrząc na te wpisy to żałość bierze Asma .I miej tu takich miekiszonow na wojnie obok siebie jak tych dwóch . Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: PiS 26.02.22, 13:56 Zaperzam się gdy pożyteczni idioci negują nasz związek z zachodem poprzez jego obrzydzanie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada [...] 26.02.22, 13:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: PiS 26.02.22, 13:04 Nie wiem czy takie szczeście. Myślę że sporo eurosceptyków właśnie przeżywa dychotomię poznawczą. Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: PiS 26.02.22, 13:29 To samo miałam napisać. Widzę po wpisach, że do ludzi dotarło, że gdyby nie NATO I UE, bylibyśmy następni. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS 26.02.22, 13:05 Czy ja wiem - Pisowcy pochowali się pod ziemię - ludzie sami się organizują. Narracja złej unii też nagle okazała się strzałem w stopę. No i kwestia praworządność vs. szaleniec przy władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: PiS 26.02.22, 13:07 . No i kwestia praworząd > ność vs. szaleniec przy władzy. > Serio myslisz, ze ludzie wreszcie zobacza ten zwiazek? Oby... Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: PiS 26.02.22, 13:25 gris_gris napisała: > Serio myslisz, ze ludzie wreszcie zobacza ten zwiazek? Nie. Ale wystarczy, że będą mocno wiedzieć, dlaczego lepiej być w Unii, niż poza nią. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS 26.02.22, 16:50 gris_gris napisała: > . No i kwestia praworząd > > ność vs. szaleniec przy władzy. > > > > Serio myslisz, ze ludzie wreszcie zobacza ten zwiazek? Oby... Na masową skalę może nie ale zapytałam wczoraj kolegę z pracy (korwinistę) czy w obecnej sytuacji dalej uważa, że 'UE powinna się zajmować gospodarką a nie mieszać w praworządność. Wymownie zamilkł. Odpowiedz Link Zgłoś
error.404 Re: PiS 27.02.22, 03:13 araceli napisała: > Czy ja wiem - Pisowcy pochowali się pod ziemię - ludzie sami się organizują. Na > rracja złej unii też nagle okazała się strzałem w stopę. Jest dokładnie odwrotnie. Ludzie pomstują na UE i Niemców, którzy tego potwora wyhodowali. Ale ematka jak zawsze w swojej bańce. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 27.02.22, 07:13 Wiesz co? Ja nie jestem w żadnej bańce, ani z Warszawy, ani dobrze nie zarabiam (jak na ematkowe standardy przynajmniej), poza tym mam wśród rodziny i znajomych ludzi z różnych opcji politycznych i wcale niezamożnych i wszyscy mówią- dobrze ze przynajmniej jesteśmy w NATO i UE. Narzekania na UE i Niemcy to najwięcej na forum przeczytałam. Ktoś w jakimś celu coś takiego próbuje nam wtłoczyć, zgadnij kto i po co. Odpowiedz Link Zgłoś
araceli Re: PiS 27.02.22, 10:04 error.404 > Jest dokładnie odwrotnie. Ludzie pomstują na UE i Niemców, którzy tego potwora > wyhodowali. Ale ematka jak zawsze w swojej bańce. Tak, twoje prawackie ruskie tolle pomstują. Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: PiS 26.02.22, 13:06 No nie wiem, fanom Polexitu właśnie się dooopa zapaliła. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 13:08 Też tak myślę. I niech się pali aż będzie dymiło... Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:12 MAteusz pojechal do Berlina zeby wstrzasnac sumieniem Niemiec, ciekawe czy Tusk tez by tak zrobil co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: PiS 26.02.22, 16:00 Tusk nigdzie nie jadąc ujawnił, kto dokładnie blokuje zablokowanie SWIFTA i uzyskał tym znacznie lepsze efekty niż wstrząsaniem. Odpowiedz Link Zgłoś
ariathedevil Re: PiS 27.02.22, 07:45 Vatousz już w blokach startowych żeby zwiewać. Ciekawe od kogo dostał cynk żeby nieruchomości wyprzedać. Może od przyjaciela? Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: PiS 26.02.22, 14:33 Ja tez. Nagle sie okazuje, ze jak trwoga to do boga, ehem, do NATO i Brukseli. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:18 Mateusz mowi lepiej po angielsku od prezydenta wielkich niemiec, pelna duma! I wtraca zdania po niemiecku i lepiej mowi niz Tusk!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: PiS 26.02.22, 13:26 krolewska.asma napisała: > Mateusz mowi lepiej po angielsku od prezydenta wielkich niemiec, pelna duma! > > > I wtraca zdania po niemiecku i lepiej mowi niz Tusk!!!! Nie rozmawiaj z nim .On już oszalał .Facet nie ma 50 .Kawaler i nie może znaleźć kobiety .Dziwne to jest .A polityka wypaliła mu mózg .Budzi się w nocy i szuka trolli .Choć sam nim jest .Poczytaj sygnaturki Alicji . Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: PiS 26.02.22, 13:36 krolewska.asma napisała: > Mateusz mowi lepiej po angielsku od prezydenta wielkich niemiec, pelna duma! Mówi lepiej po niemiecku, niż Niemcy, lepiej po francusku, niż Francuzi, a gdzie stąpnie, zakwitają stokrotki... W ogóle jest zaj...bisty, tylko mu Nowy Ład nie wyszedł i kilkadziesiąt innych projektów, ale jeżeli zleca innym różne prace, to wszystko pięknie wychodzi! Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:44 donaldowi nawet jazda samochodem nie wychodzi wiec luz Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 13:49 Super ze naszemu zbawcy narodu wychodzi. Aaaa czekaj... Ktoś go w ogóle widział ostatnio? Odpowiedz Link Zgłoś
bistian Re: PiS 26.02.22, 13:52 milva24 napisała: > Super ze naszemu zbawcy narodu wychodzi. Aaaa czekaj... Ktoś go w ogóle widział > ostatnio? Świetnie wychodzi, bo organizacja jest oddolna, więc nic nie spie...lą Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 13:58 Ja jazdę miałam na myśli, wychodzi mu bo prawka nie ma i ktoś inny kieruje. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:52 a donalda? tylko na instagramie publikuje Czy da sie wygrac wojne przez instagram? Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: PiS 26.02.22, 14:26 Jest wicepremierem do spraw bezpieczeństwa, więc zabezpieczył własny kuper. Schował się gdzieś, siedzi cichutko i czeka. Taki to mąż stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: PiS 26.02.22, 13:59 Tylko że pojechał w złe miejsce bo powinien do Budapesztu... Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: PiS 26.02.22, 14:43 Nie zapomnij, że umie się świetnie SAM wzbogacać. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: PiS 26.02.22, 14:34 Czy ktos moze wreszcie zbanowac to ruskie troliszcze?! Odpowiedz Link Zgłoś
gaskama Re: PiS 26.02.22, 14:42 Po polsku mu idzie smętnie a dobrze mówi pi angielsku? Serio? Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: PiS 26.02.22, 13:10 gaskama napisała: > Ma fart z tą wojną. Nikogo już nie interesuje polski ład, przekręty, inflacja. > Kolejne wybory (jeśli do nich dojdzie) mają wygrane. Nie ulegaj złudzeniu szybkiego obiegu informacji. Cały dzień siedzimy w wiadomościach, informacje bombardują nas z każdej strony, portalu i serwisu społecznościowego. To dopiero kilka dni, ale na skutek zalewu informacji wydaje się, jakby wszystko trwało dłużej. Nawet, gdyby sytuacja nie rozwiązała się do czasu wyborów, sądzę że zdążymy się do niej przyzwyczaić i wrócimy na tory myślenia również o polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:13 myslisz ze niemcy nie zauwazyly ze glupio dzialaly i to im sie teraz odbija czkawka? Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: PiS 26.02.22, 13:28 Myslisz, ze to glupie, ze prawdziwa patriotka polska siedzi tam, u tych Niemcow, na zgnilym zachodzie, zamiast wrocic do Polski. Co cie tam trzyma? ET go home. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 13:50 No ja też uważam ze gdyby asma była patriotką to wróciłaby do gryki i dzięcieliny. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: PiS 26.02.22, 15:16 Raczej, pojechala do miejsca, ktore wg. niej niesie wszystko, co najgorsze. To tak, jakbym ja przeniosla sie teraz do Rosji albo Korei Polnocnej. Jezeli ma dzieci, to przeciez Niemcy probuja jej je popsuc. Na sile raczej nikt jej tam nie trzyma, dla mnie asma to ET. Jak cos pisze, to tak, jakbym czytala gul gul Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: PiS 26.02.22, 13:11 Albo i nie. Stare dziady głosujące na PiS i marzące o wyjściu Polski z UE mają teraz naprawdę ciepło w pampersach. Mam info z 1 ręki, czyli mojej babci z lubelskiego. Więc może się okazać, że udadzą się na emigrację wewnętrzną a nie do urn, albo poprą uwaga! Tuska. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:14 Ale Mateusz zagania wlasnie niemcow w kat! W Berlinie pokrzykuje na nich jak na pacholkow! Donald chyba stracil glos z szoku Czuje dume wielka! Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: PiS 26.02.22, 13:43 trolle twojego pokroju powinny być wyłapywane i wysyłane na front: dobrze by ci zrobiło przywiązanie do karabinu maszynowego w bunkrze, na jakimś przedpolu ukraińskiej granicy Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:45 jakby mateusz nie dzialal i nie wrzeszczal na niemcow to niedlugo i ciebie by Putin wylapywal i do bunkrow wsadzal Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 14:04 nie rozdrabnia sie tylko jedzie do najbardziej wplywowych, to jest wykalkulowana dyplomacja level master Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: PiS 26.02.22, 14:45 Vateusz dosłownie parę tygodni temu posprzedawał nieruchomości w PL: www.money.pl/gospodarka/zona-premiera-mateusza-morawieckiego-wyprzedaje-majatek-we-wroclawiu-chodzi-nie-tylko-o-dzialki-na-oporowie-6718417480797056a.html więc to "zaganianie Niemców w kąt" śmierdzi raczej ucieczką do Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: PiS 26.02.22, 14:39 >Więc może się okazać, że udadzą się na emigrację wewnętrzną a nie do urn, albo poprą uwaga! Tuska. Jest jeszcze jedna opcja - że PIS zrobi kopas w dupas Ziobrze i wszystkim przeciwnikom Unii i USA, wyśle Kaczyńskiego i Macierewicza na emerytury, straci trochę poparcia, ale stanie się partią szanującą praworządność i współpracę międzynarodową. Morawiecki i Duda zachowują się w tej chwili, jak należy. Odpowiedz Link Zgłoś
morekac Re: PiS 26.02.22, 17:06 Też tak myślę - teraz zachowują się w porządku. Naprawdę. A poza rodzinami, wolontariuszami i NGOSami działa WOT, burmistrzowie, prezydenci i wójtowie. Działają ludzie i firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: PiS 26.02.22, 13:15 No nie wiem, będą sobie musieli poradzić z napływającymi imigrantami. Na dodatek inflacja będzie jeszcze podbita przez wojnę. PIS jest przyzwyczajony do rządzenia w spokojnych czasach, a teraz nawarstwiają im się problemy zewnętrzne i wewnętrzne, to będzie dla nich nowa sytuacją. Na dodatek ta cała walka z UE, która w obecnej sytuacji powinna chyba zostać zamieciona pod dywan. Imo będzie się działo. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: PiS 26.02.22, 13:31 podaje_haslo_okon napisała: >PIS jest przyzwyczajony do rządzenia w spokojnych czasach, no, zwłaszcza te dwa ostatnie lata to były spokojne, że hej! -- wapaha o sytuacji we Włoszech wiosną 2020: "Bo ja <mam informacje> np. od tych, którzy uprzątali biurowce- z ciał. Czaisz. Zbierali zwłoki ludzi leżące pokotem jak gdyby to były rozsypane orzeszki.." Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: PiS 26.02.22, 13:22 Ja mam wrażenie, że pochowali wszystkich, którzy posługują się mocno agresywnym językiem. I tak został im Morawiecki i Duda Głównym schowanym jest według mnie Ziobro. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:23 nie rozumiesz ze na tym polega jego geniusz? on nie musi byc w jupiterach jak wasz donald Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: PiS 26.02.22, 14:31 krolewska.asma napisała: > nie rozumiesz ze na tym polega jego geniusz? > on nie musi byc w jupiterach jak wasz donald Asma, ty chyba jesteś słaba z polskiego, pomyliłaś słowa, to się nazywa cykor, nie geniusz. Kaczelnik się trzęsie na pełnym pampersie. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: PiS 26.02.22, 19:19 jowita771 napisał: > krolewska.asma napisała: > > > nie rozumiesz ze na tym polega jego geniusz? > > on nie musi byc w jupiterach jak wasz donald > > Asma, ty chyba jesteś słaba z polskiego, pomyliłaś słowa, to się nazywa cykor, > nie geniusz. Kaczelnik się trzęsie na pełnym pampersie. > > Kaczyński ma się ma dobrze .Co nie odnosi to do Ciebie .Ty nie jesteś kobietą tylko botem . > Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: PiS 27.02.22, 09:26 Idąc tym tropem myślenia, to Zelenski powinien wspierać Ukraińców z Waszyngtonu. A nie, czekaj! W Kijowie jest! Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: PiS 26.02.22, 13:24 Uchodźcy z Ukrainy mogą stać się dla Pisu problemem. Na razie wojna trwa kilka dni, uchodźców jest niewiele, fala solidarności duża. To się może zmienić. Tym bardziej, gdy sankcje przeciwko Rosji uderzą także w europejskie gospodarki, wzrosną znowu ceny, głównie energii. Idą ciężkie czasy. A problemy z Unią zostaną. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:30 spoko czesc spora juz jedzie do niemiec, szykuj sie na podwyzke podatkow bo jeszcze wiecej uchodzcow bedziesz musiala utrzymac Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: PiS 26.02.22, 13:40 Jak podają niemieckie media, największa ilość uchodźców zostanie jednak w Polsce. Cała masa już rusza w kierunku Hiszpanii i Portugalii, bo tam jest wielka ukraińska diaspora. Do Niemiec trafi według wstępnych obliczeń około 350tys. To mniej niż w czasie wojny na Bałkanach. Niemcy nawet nie zauważą. A może nawet pozytywnie, bo rąk do pracy i dzieci u nas brakuje. Więc nie zes..raj się asma. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:43 no i dobrze nawet 350 tys to wam pomoga utrzymac 3 mil syryjczykow IHr schaffen das! Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 26.02.22, 13:27 Mają wygrane, też tak myślę. Ale. Muszę to jednak przyznać- wszystkie służby stają na wysokości zadania. Pociąg medyczny na granicę, szpital na stadionie do dyspozycji. Pomoc militarna i rzeczowa perfekt. Przyjmowanie uchodźców, punkty na przejściach - wszyscy na posterunkach. I stają twardo na arenie międzynarodowej. Nie da się przyczepić, serio. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 26.02.22, 13:30 Ale mamy cholerne szczęście że jesteśmy jeszcze w unii i NATO. Mam nadzieję że przemówi to do ich łbów wreszcie. Machanie szabelką na Zachód nie opłaca się. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:33 Really? skad wiesz czy za dwa dni polski nie zaatakuja a jak zaatakuja to jaka masz pewnosc ze nam pomoga? Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:41 tak jak ukrainie pomagaja wlasnie? Mateusz krzyczal ze 5000 helmow wyslali! wow Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 13:54 Ukraina nie jest ani w NATO ani w UE że tak przypomnę. Jak nie chcemy za parę lat ruskich czołgów pod Warszawą to radzę przystopować. Chyba, że jednak Ty tego chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: PiS 26.02.22, 13:32 Dokladnie 100/100 tak jakby co troche mieli taki kryzys i z palcem w nosie go opanowuja!!!! Mateusz w Berlinie tez nie owija w bawelne co mysli i ich tam ustawia !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 26.02.22, 13:37 Gwiazdorzy chwilowo. Pombika bym mu na razie nie stawiała. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: PiS 26.02.22, 13:42 Nie ma wyboru, to my graniczymy z Rosją, Białorusią i Ukrainą, a nie Niemcy, Francja czy Włochy. Odpowiedz Link Zgłoś
kozica111 Re: PiS 26.02.22, 13:41 To masz problem, w kontekście śmierci i cierpienia ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: PiS 26.02.22, 13:51 E, nie. Ma fart i mogli trochę schować się. A propos gdzie KACZYŃSKI? W którym schronie go ukryli?! Ale to 4 dzień wojny. A problemy w kraju są i będą narastać: drożyzna , zamykające się firmy i foremki które nie mają szans z tak wysokimi cenami gazu, prądu. Do tego wielu zobaczyło że jesteśmy w UE i NATO i dzięki temu jesteśmy dziś bezpieczni. Poparcie dla Tuska rośnie. ***** ***! Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: PiS 26.02.22, 14:24 A czy Morawiecki w Berlinie opowiadał o swoich wielkich przyjaciołach, jak Le Pen i Salvini, których niedawno przyjmował w Warszawie jak przywódców państw? O tej Le Pen, która w tejże Warszawie określiła Ukrainę jako "rosyjską strefę wpływów"? I ten człowiek ma czelność komukolwiek robić jakiekolwiek wyrzuty? Żałosny pajacyk. A Kaczyński się schował w piwnicy i zapewne tworzy nową strategię, bo chyba jednak Le Pen nie wygra i trzeba będzie kary za rozwalenie sądownictwa płacić... Odpowiedz Link Zgłoś
livia.kalina Re: PiS 26.02.22, 14:25 Jak wypłyną kolejna maile to znowu dowiemy się o "politycznym złocie". Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: PiS 26.02.22, 14:30 Czyli co, za rok znowu będzie zła Unia, złe USA i cmok-cmok z Marine le Pen i innymi proputinowcami? Jeśli tak - wywiozą ich na taczkach, jeśli nie - to już nie będzie PIS, jaki znamy. Moim zdaniem już nie ma powrotu. Jednak do Ukrainy wysyłamy co-nieco i nie są to ołtarze polowe, a Ziobro i spółka mają (chyba) zakaz wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 27.02.22, 07:32 Też uważam podobnie. Pis ma teraz 2 drogi które wymieniłaś. I ma chyba niezłą szansę. Gdyby część tych ludzi została i poszła mądrą drogą, mielibyśmy może sensowną alternatywę w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: PiS 26.02.22, 14:35 To jest dopiero 4. dzień, za wcześnie chyba, żeby wyrokować. Na razie mam satysfakcję z tego, jak te wszystkie małe antyunijne i prorosyjskie ujki pokroju prezesa, ministra niesprawiedliwości i oczywiście Antoniego pochowały się i siedzą cicho. Będzie im trudno wrócić do tej retoryki. Z drugiej strony obawiam się, że oni mogą faktycznie parę punktów na tym cynicznie ugrać, bo Polska zaskakująco sprawnie organizuje pomoc (tak, wiem, że to w dużej mierze oddolne ruchy). Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: PiS 26.02.22, 14:39 Mysle, ze nasz polski charakter ma to do siebie, ze jak larum graja, to sie ogranizujemy. Nawet tego nieudolnego pisuarskiego rzadu tez to dotyczy. Tak jak mowisz, wiekszosc inicjatyw jest oddolnych, a na razie fala uchodzcow nie jest bardzo wysoka. Tutaj akurat trzymam kciuki za to, zeby wszystkie polskie sluzby stanely na wysokosci zadania i, jak ich nienawidze, pogratuluje pisior.om jesli przeprowadza sprawna pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
agaagaaga123 Re: PiS 26.02.22, 15:52 Antoni się wypowiedział niestety, co do konieczności powszechnego poboru do woja. Doskonały pretekst dostał. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 16:34 Akurat temu jestem mocno przeciwna, mój kuzyn był ofiarą tzw. fali. Odpowiedz Link Zgłoś
2elka26 [...] 27.02.22, 15:34 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: PiS 27.02.22, 15:37 Oooooo elka, nasz czolowy troll. I nomenklatura slowna wciaz ta sama. Nie starasz sie, nie zaplaca. Przypomnij, kto chcial odeslac do domu amerykanskie sily zbrojne? Odpowiedz Link Zgłoś
2elka26 Re: PiS 27.02.22, 16:45 Może odniesiesz się merytorycznie zamiast znowu poslugiwac się pomówieniami? Kto ostrzegał przed Putinem a kto kpił? Mam przypomnieć osiągnięcia Platformy w niszczeniu wojska? Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: PiS 27.02.22, 18:49 Dramatis tez dopiero dzis zaczal nadawac. Macie strasze opoznienia w otrzymywaniu przekazu, co, nie bede ukrywac, ogromnie cieszy. Licze, ze zabraknie na was funduszy. Chyba nie sadzisz, ze wejde z toba w jakakolwiek merytoryczna rozmowe, rozmawiam tylko z prawdziwymi nickami. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: PiS 26.02.22, 15:12 To samo powiedziałam dzisiaj mężowi. Ciekawe, jak przekonali Jarka do tego, żeby się schował i nie jątrzył. Mało tego - obecna sytuacja utwierdzi wielu ludzi w tym, że w Smoleńsku był zamach. Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: PiS 26.02.22, 15:37 jolie napisała: > Ciekawe, jak przekonali Jarka do tego, żeby się schował i nie jątrzył. podejrzewam, że wcale nie musieli go do tego przekonywać. Atakując Ukrainę putin przekreślił 30 lat starań gnoma o wyrwanie Polski z Zachodu. Trzeba przyznać, że miał coraz większe szanse na to. Podejrzewam, że gnoma nie widać, bo ten "nóż w plecy" psychicznie go rozjechał i mają problemy z przywróceniem go do stanu pokazywalnego. Odpowiedz Link Zgłoś
agaagaaga123 Re: PiS 26.02.22, 15:57 Czytałam, że miał odejść z rządu na przełomie lutego i marca, szykował się do tego już jakiś czas, artykuł był z 18 lutego, ale zgubiłam linka Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: PiS 26.02.22, 16:43 Ale jego milczenie jest zastanawiające. Może mu czymś zagrozili? Bo sytuacja jest krytyczna. Antek -policmajster też się schował, Joachim B. też. Odpowiedz Link Zgłoś
joasia33 Re: PiS 26.02.22, 18:34 Gdzie się schował?! W Polskim Radiu 24 bryluje na okrągło, waląc takie kocopały, że włosy stają na głowie. Odpowiedz Link Zgłoś
jolie Re: PiS 26.02.22, 18:38 Serio? Nie słucham, to nie wiem. Ale Kaczyński, Macierewicz czy Brudziński tam się udzielają? Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: PiS 26.02.22, 18:54 joasia33 napisała: > W Polskim Radiu 24 bryluje na okrągło, waląc takie kocopały, że włosy stają na głowie. dzięki za info. Sprawdzałam tylko na gazecie - milczą o nim od paru dni, choć zapewne słusznie. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: PiS 26.02.22, 18:46 Zgadzam się w 100%. Putler odrobinkę przestrzelił i się wyrwał do przodu, bo jakby wytrzymał udając spokój jeszcze ze 3-4 lata, to może by z rozpędu i do Warszawy pojechał, bo by mu już żadna Unia ani żadne NATO po drodze nie przeszkadzało... Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: PiS 26.02.22, 15:58 Z jednej strony wszystko tym wujom sprzyja, mogą zrzucać efekty swej niekompetencji i złodziejstwa na pandemię, na wojnę....ale z drugiej strony, przede wszystkim ekonomicznie, będzie jeszcze gorzej, na pewno zdrożeją paliwa, a już wcześniej było drogo. Firmy dopiero zaczęły się zwijać i ten proces będzie trwał, nie wiadomo też co będzie na dłuższą metę z Ukraińcami w Polsce. Teraz wszyscy są do nich nastawieni bardzo przyjaźnie, ale kto wie czy ksenofobia nie pojawi się wraz z upływem czasu, w trakcie kryzysu gospodarczego. Największym plusem dla Polski, a minusem dla PiS imo będzie wzrost postaw prounijnych. Można kręcić nosem na polityków poszczególnych krajów UE, ale jednak chyba każdy w trakcie tego kryzysu cieszy się że jesteśmy zarówno w UE jak i w NATO. A propos ruskich trolli na tym forum, dlaczego po prostu ich nie wygaszacie? Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: PiS 26.02.22, 15:59 Mam nadzieję, że niekoniecznie. Liczę, że tych ludzi, którzy by im wybaczyli nieudloność gospodarczą w zamian za ludzkie podejście do ukraińskich uchodźców, wcześniej zrazili skutecznie podejściem do paru innych grup ludzi. A twardy elektorat, uciekający od nich z powodu wysokich cen, nie wzruszy się raczej ukraińskimi uchodźcami. Tak się pocieszam. Odpowiedz Link Zgłoś
error.404 Re: PiS 27.02.22, 03:18 asia_i_p napisała: > > A twardy elektorat, uciekający od nich z powodu wysokich cen, Do kogo? Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 27.02.22, 09:21 Niestety obecnie nie ma żadnej alternatywy. Jeśli nikt nie zacznie być naprawdę wyrazisty, dla większości ludzi pójście na wybory będzie ostatnim na liście czynności. Nie będzie po co. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: PiS 26.02.22, 16:28 Nie. Opozycja powinna glosno mowic w trakcie wyborow kto chcial wywalic Polske z Unii i p...l o zagrozeniu ze strony Brukseli, kto chcial zniszczyc tvn i oslabial stosunki dyplomatyczne z USA. Proputinowscy zdrajcy Polski : pis i konfiarze powinni wyladowac na smietniku. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: PiS 26.02.22, 21:03 Tak jest! Trzeba o tym przypominac, bo teraz nagle pisiorstwo zaczyna znowu odgrywac zbawcow narodu Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 26.02.22, 16:38 Tak czy tak - PIS musi na przyszłość mocno zweryfikować z kim przestaje i tworzy sojusze. Ma teraz bardzo jasną sytuację, z której widać, z kim należy trzymać . Odpowiedz Link Zgłoś
alicia033 Re: PiS 26.02.22, 16:56 lot_w_kosmos napisała: > Ma teraz bardzo jasną sytuację, z której widać, z kim należy trzymać . że niby wcześniej sytuacja nie była jasna? To jest partia z bardzo silnymi powiązaniami z moskwą i to, że morawiecki mówi teraz to, co mówi, to wynik wyłącznie tego, że miałby u gardła całą Polskę (no, poza "narodowcami"). Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 26.02.22, 18:10 Pewnie masz rację. Niemniej jednak widzą, że nie da się jyz jechać naniedzwiedzich uściskach. Mam nadzieję że tak zostanie. I cieszę się że z dwojga złego Putin zaatakował teraz zanim nas UE i Nato wykopało. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PiS 26.02.22, 19:27 A paru innych polityków nie powinno? Tak uwielbiani przez opozycję Niemcy - to niby się nie skompromitowali? Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PiS 26.02.22, 19:34 Wierzysz w to? Kiedykolwiek zostali rozliczeni? Z II WŚ też? Czy jednak żyli jak pączki w maśle i dalej chcą rządzić wszystkimi? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: PiS 26.02.22, 19:38 A jaką masz alternatywę? Wychodzimy z Unii i NATO i zostajemy drugą Białorusią? Nawet jeśli czujesz się niedopchnięta to wsadź sobie tę frustrację w kieszeń i czekaj aż nie będziemy mieli za wschodnią granicą frustrata z bronią atomową! Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PiS 26.02.22, 20:06 Nie, ale możemy też robić za chłopca do bicia skorumpowanym i siedzącym w kieszeni Putina Niemcom. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 20:28 Arweno, gdyby nie bardzo ostre sankcje wobec Niemców po pierwszej wojnie światowej może drugiej by nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PiS 26.02.22, 20:38 Dlatego po drugiej zamiast uciąć łeb hydrze przy samej dupie - pozwolono im się odbudować i sprzedano kraje, które przez nich najbardziej ucierpiały? No super. I myślisz, że jak teraz Europa będzie miała interes w tym aby ponownie sprzedać Polskę, Ukrainę czy kraje bałtyckie - to nie zrobi tego? Chciałabym się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 20:53 Przypominam po raz kolejny, Polska jest w zupełnie innym miejscu niż Ukraina. Ja też byłam wychowywana w takim duchu, że na dźwięk języka niemieckiego mnie otrząsa ale staram się panować nad tym i obiektywnie patrzeć na obecną sytuację zamiast przeżywać rzeczy sprzed 80 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: PiS 26.02.22, 20:58 A NS i NS2? Czyje interesy Niemcy zabezpieczały? Dlaczego z bandytą robili interesy? Dlaczego chcieli uzależnić Europę od Rosji? Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 21:08 My też z nim robiliśmy interesy. Co więcej PiS flirtował z Le Pen. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: PiS 26.02.22, 21:09 Bo to 80 mln ludzi. Po I wojnie Niemcy płaciły srogie reparacje i praktycznie mieli nie mieć wojska i przemysłu. W efekcie wyrósł Hitler który zdobył władzę na hasłach o skrzywdzonych Niemcach. Po II wojnie przeorano to społeczeństwo - słyszałaś o denazyfikacji? W efekcie mamy Niemcy którzy dostają spazmów na samą myśl o wojnie. Podobnie zresztą Japonia która formalnie nie ma armii. Jako jedno z dwóch państw na świecie. Skupili się na gospodarce. Więc czego byś chciała? Odpowiedz Link Zgłoś
error.404 Re: PiS 27.02.22, 03:20 milva24 napisała: > Arweno, gdyby nie bardzo ostre sankcje wobec Niemców po pierwszej wojnie świato > wej może drugiej by nie było. Ekhm… II WŚ Niemcy nie wywołali sami, tak tylko dla porządku przypominam, bo może ktoś zapomniał… Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: PiS 26.02.22, 16:40 Nie sądzę - o ileż trudniej będzie teraz o antyunijną i antynatowską propagandę. Inflacji i polskiego burdelu nie da się ukryć, ludzie widzą ile wydają i ile zarabiają. A przekręty ich wyborców nigdy nie interesowały. Odpowiedz Link Zgłoś
runny.babbit Re: PiS 26.02.22, 17:23 Z drugiej strony, gdy jest zagrożenie to ludzie ciągną do partii autorytarnych i wodzowskich. Elektorat PiS może się zmotywować. Nieważne jakie są fakty, ale oni ich postrzegają jaki "patriotów". Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: PiS 26.02.22, 17:33 No to trzeba trąbić, że jak Ci nasi "patrioci" wyprowadzą nas z UE i skłócą z NATO to możemy mieć ruskie wojska pod Warszawą. Odpowiedz Link Zgłoś
areyoubetter Re: PiS 26.02.22, 17:20 A propos sukcesów pisu. Wkleiłam to już w innym wątku, ale nie mogę sobie odmówić: Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: PiS 26.02.22, 21:03 Uwazam, ze to zasluguje na osobny watek i na wklejanie gdzie sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: PiS 26.02.22, 18:40 Nie. pis się skleił z anty-zachodnią retoryką, obszczekiwał wszystkie kraje, na które teraz patrzymy jako na całą naszą nadzieję, jeśli putin by chciał sięgać dalej czyli do nas. Ujadają na Unię bez opamiętania. Kraj jest oblepiony bilboardemi, jaka ta Unia zła. Ujadali na Niemcy, Francję, "Angoli", na USA Bidena (duda zniżył się nawet do tego, że nie pogratulował wygranej i objęcia prezydentury), mamy kosę nawet z Czechami. Esencja polityki pisu. Teraz właśnie amatorom tej polityki ździebko mięknie rura. Odpowiedz Link Zgłoś
rzepicha-piastowa Re: PiS 26.02.22, 21:05 Pis po prostu jest tak nieudolny, ze w ciagu kilku lat rzadow zdazyl sklocic sie ze wszystkimi sasiadami i sojusznikami. To jest albo glupia krotkowzrocznosc, albo celowe dzialanie obcych sluzb. W kazdym razie Wladimir Wladimirowicz lubi to. Odpowiedz Link Zgłoś
taniarada Re: PiS 27.02.22, 06:48 Masz coś z głową .Nie wiem kim jesteś Wyraźnie jesteś z konkurencyjnej partii opozycyjnej .Widząc twoje zaangażowanie i nowy nick . Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: PiS 27.02.22, 07:40 Taniarada jesteś pewnego rodzaju egzotyczną ozdobą tego forum. Wszystkie to wiemy. Ale albo zamknij wreszcie mordkę ( na mordę nie zasługujesz, o nie ) albo nie wiwm co zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
anorektycznazdzira Re: PiS 27.02.22, 09:04 Pis jest tak nieudolny, że dał sobie zaimplanować kilku bardzo sprawnych ruskich agentów. W stadzie tępaków, jakim jest reszta pisu, agentom udawało się wypi***lać z armii naszych generałów i pułkowników, blokować zakupy sprzętu wojskowego, a także ugrywać oburzonko suwerena na brzydką złą Unię i okupancką Brukselę. Dopiero co mało się nie udało poobcinać amerykańskich kontyngentów wojskowych w PL, taki pierdoln*k zrobili z powodu amerykańskiej stacji, która nie chce mówić, że pis wszystko robi dobrze. Popierali Trumpa i byli niepocieszeni, jak się okazało że ten akurat ruski zamach ameryka sobie ogarnęła. Tylko część pisu jest nieudolna. Zresztą nieudolna do poziomu nasilonego kretynizmu. Reszta ma pracodawcę dokładnie tam, gdzie mówi, że nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś