Dodaj do ulubionych

Z ogromną przykrością

06.03.22, 03:14
ogłaszam, że Coca- Cola traci swojego największego, najwierniejszego fana. Nie ma koncernu który wspierałabym mocniej niż coca- colę. Tysiące litrów wypitej coli diet, uzależnienie silniejsze niż kiedyś papierosy. Lokalne knajpy zmieniają Colę na Pepsi. Ja zaczęłam odwyk! www.nytimes.com/2022/03/05/world/europe/russia-food-ukraine.html
Obserwuj wątek
    • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 03:21
      Osz! pepsi też się nie wycofuje!!! Czyli już nic oprócz wody nie zostanie do picia😳
      • jednoraz0w0 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 03:41
        myślisz, że inne zachodnie marki się wycofały? Przecież te które to zrobiły to można na palcach policzyć
        • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 03:44
          Ale z innymi zachodnimi nie byłam tak związana🙁Nie jadam oreo, czy jakichś tam krakersów. Ta coca cola, to będzie dla mnie ogromne wyrzeczenie.
          • jednoraz0w0 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 03:53
            daj spokój, nikt normalny z niepoperdolonymi kubkami smakowymi nie jada oreo.
            firma dla której pracuję się nie wycofała z ruskiego rynku, co ja mam powiedzieć? 🥺
            • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 04:07
              Dla mnie ta coca cola, to taka mała prywatna manifestacja. Próbowałam rzucić od lat i teraz mam bardzo silną motywację.
              • jednoraz0w0 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 04:25
                ale to będziesz w kropce jak wycofają
                • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 04:37
                  Wtedy już będę po tym najgorszym okresie odstawienia i powinno pójść z górki. Zbojoktuję za za ociąganie się z podjęciem decyzji.💪
                  • lily_evans011 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:35
                    big_grin
                  • dvdva Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:44
                    Polo cocta nam zostanie
              • kurt.wallander Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 12:14
                magdallenac napisała:

> Dla mnie ta coca cola, to taka mała prywatna manifestacja. Próbowałam rzucić od
                > lat i teraz mam bardzo silną motywację.

Powodzenia. Ja mam uzależnienie od herbaty (jestem w stanie wytrzymać dobę, później jest koszmarny ból głowy) i poddałam się.
                • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:30
                  U mnie trzecia doba. Boli mnie głowa i też o dziwo żołądek. Ja pijałam naprawdę dużo tej diet coli.😒
                  • fornita111 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:33
                    Pociesze cie, ze przy rzucaniu fajek jest gorzej wink
                    • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:47
                      Mam porównanie- fajki to było NIC.
                  • koronka2012 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 20:50
                    magdallenac napisała:

> U mnie trzecia doba. Boli mnie głowa i też o dziwo żołądek. Ja pijałam naprawdę
                    > dużo tej diet coli.😒

Tym bardziej wyjdzie ci to na zdrowie. Wiem, ze diet brzmi zdrowo ale to straszny szajs
      • snajper55 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 03:49
        magdallenac napisała:

> Osz! pepsi też się nie wycofuje!!! Czyli już nic oprócz wody nie zostanie do pi
        > cia😳

Polecam ukraiński kwas chlebowy, bardzo dobry. 😄 Ale uwaga, dostępne są też kwasy chlebowe produkowane na Białorusi.

S.
        • jednoraz0w0 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 03:55
          to fakt, jest w europejskich marketach do kupienia. Ale to jednak nie ten smak, moje dziecko kiedyś zaniosło do szkoły na jakiś etniczny dzień i feedback był taki, ze smakuje trochę jak root beer.
          • wirtualny_byt2 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 05:30
            im (tj. zachodnim dzieciakom) wszystko, czego nie znają, smakuje nie tak. przyzwyczaili się, że są (w swoim przekonaniu) najlepszą częścią świata razem z ich umiłowaniem junk foodu, do którego się przyznają, ale z którym zerwać nie potrafią
          • arthwen Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 12:18
            Kwasy chlebowe baaaardzo się potrafią różnić. To nie jest jednorodny produkt z jedną jedyną recepturą. Ba, jak się robi w domu, z tego samego przepisu, to też potrafi wyjść inny za każdym razem wink
            • jednoraz0w0 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 12:58
              tak, u nas tez są różne, ale żaden nie smakuje jak coca cola jednak.
              • arthwen Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:41
                Ale nikt nie pisał, że smakuje! Bo i owszem, to zupełnie inny smak, nieporównywalny w ogóle - tyle, że kwas chlebowy lekko gazowany, ale naturalnie wink
      • fragile_f Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 04:14
        Jest kilka odpowiedników, mąż pija colę z Maine Root smile
        • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 04:37
          Nie ma szans, próbowałam wszystkiego.😫
          • chococaffe Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:03
            Polococta! big_grin
          • chococaffe Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:06
            albo www.breizhcola.fr/

p.s. wiem, nic nie zastąpi
          • ariathedevil Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:15
            Prawda? Żadne tam polokoty nie smakują tak jak cola. Taka mocno schłodzona z lodem i cytryną. Też mnie to boli, moja jedyna szitowa słabość. Na razie informacje są sprzeczne. Pewnie niedługo się wyklaruje. To byłby dla nich śmierć marketingowa, gdyby zostali. Już powstają takie memy.
            • nickbezznaczenia Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:18
              I takie
          • melisananosferatu Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:24
            Jest w USA fentiman's cola. Odkad sprobowalam zaden inny soft drink dla mnie nie istnieje. Produkowany w UK.
            • melisananosferatu Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:24
              To mialo byc pytanie: czy jest w USA?
              • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:32
                Nie wiem, czy akurat ten jest, ale cole są przeróżne- nic nie zastąpi mi jednak Diet Coke w srebrnej puszce.
                • lumeria Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:38
                  >Nie wiem, czy akurat ten jest, ale cole są przeróżne- nic nie zastąpi mi jednak Diet Coke w srebrnej puszce.

Jednam się w dupobólu big_grin Niedawno szukałam jakiejś herbaty by była zamiennikiem mojej porannej kawy. Mam teraz pudło herbat, żadna mi nie pasuje sad
                  • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:48
                    Kurła, co oni dodają do tej cholernej Coli, że aż tak mnie to gówno uzależniło??
                    • myfaith Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 15:02
                      Wiesz, anegdotycznie powiem, ze kiedyś (dziesiąt lat temu) ktoś z logistyki wpadł na "genialny" pomysł aby transportem lotniczym przesłać podstawowy składnik ( tą wlasnie strzeżoną formulę) produktu Coca-Cola . Po przetransportowaniu okazało sie ze zbiornik byt nieszczelny i składnik "wyzarl" dziurę w podłodze samolotu. Linie lotnicze tak sie przestraszyły ze od tamtego momentu nie wolno tego przewozić transportem lotniczym smile
                      • lumeria Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 15:08
                        >Po przetransportowaniu okazało sie ze zbiornik byt nieszczelny i składnik "wyzarl" dziurę w podłodze samolotu. Linie lotnicze tak sie przestraszyły ze od tamtego momentu nie wolno tego przewozić transportem lotniczym

Myślisz, ze w statku cola nie wyżre dziury? big_grin

• myfaith Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 15:27
                          Większa szansa ze szkody beda mniejsze na statku niz w samolocie wink

Po tym incydencie wprowadzili do użytku szczelniejsze zbiorniki/lepsze procedury dot transportu.

Być może logistyka zawaliła i chcieli szybko przetransportować jeden pojemnik(zanim zamowienie dotrze transportem drogowym ) - no to przetransportowali .....

Znam ten case bo logistyka konkurencji darla z nich łacha przez lata 🤣
                    • bi_scotti Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 17:41
                      magdallenac napisała:

> Kurła, co oni dodają do tej cholernej Coli, że aż tak mnie to gówno uzależniło?
                      > ?

Bylas w ich museum w Atlanta? Nawet tam the recipe is secret big_grin Mnie akurat Cola nie rusza w zadnym stopniu - nie przypominam sobie kiedy ostatnio pilam/kupilam ale ... jest taka ruska czekolada Olenka/Alionka, ktora sobie czasem kupowalam jakos tak just because ... No i (of course, of course), teraz, gdy wiem/decided, ze nie nalezy - chec mi rosnie, bo chetki bywaja tekie zlosliwe jak skrzaty - siedza w czlowieku i podjudzaja wink Woda to zycie, olej Cole - zyj free smile Cheers.
                  • panna.nasturcja Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 22:53
                    Lumeria, dawaj do mnie to pudło herbat, ja jestem herbatomańiakiem smile
      • morekac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 05:45
        Zdrowiej będzie.
      • princesswhitewolf Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 15:01
        Kup sobie Cola syrop firmy Herbapol z witaminami i gazowana wodę do tego. Przynajmniej nie ma kwasu fosforowego w tym a smakuje podobnie
        • nowyniknik82 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 19:45
          Hahah napisałam to samo. Taka biedacola ale w smaku ujdzie. Byleby woda była mocno gazowana.
    • mimfa Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 06:39
      Mi na szczęście cola po covidzie zupełnie nie smakuje. Było mi trochę szkoda, ale w obecnej sytuacji…
    • sueellen Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 06:53
      Coca cola się wycofuje. Masz jakieś stare informacje
      • nickbezznaczenia Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 07:24
        Informacje są sprzeczne,a na stronie firmy nic na ten temat nie ma
      • pani_tau Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 07:38
        Jak na razie żadnego oświadczenia nie wydała.
        Zastanawiam się co zrobią, gdy w innych krajach znacząco spadnie im sprzedaż z powodu bojkotu.
        Gdyby nie to, że coli nie piję od lat to też bym bojkotowala.
        • sueellen Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 12:20
          Nie spadnie, sprzedaż bardzo ostatnio wzrosła, - zwłaszcza na wyspach. Coca Cola w pandemii kwitła. A z Rosji się wycofa bo nie będzie miała innego wyjścia.
          • pani_tau Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:08
            Jednak jest spora różnica między pandemią a wojną.
            Na marginesie to pamiętam te kompletnie porąbane porównania ograniczeń pandemicznych do wojny. Ciekawe czy ich autorzy wciąż podtrzymują swoje zdanie.
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:36
        Zalinkuj te świeże z wiarygodnych i respektowanych źródeł, o tym, że Coca Cola się wycofuje. Mój artykuł, kiedy publikowałam linka miał 4 godziny, nic świeższego z bardziej wiarygodnego źródła niż NY Times nie mogłam znaleźć. O niewycofywaniu się koncernu słyszałam od piątku, czekałam na potwierdzenie przez jakieś wiarygodne źródło.
    • buldog2 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:02
      Może się nie wycofała, ale mocno wątpię, by nie wycofała się w najbliższym czasie.
      Chyba że mają cynk o rychłym poddaniu się Sowietów, co możliwe.
    • iuscogens Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:14
      Dołączam się. To też może ja słabość, więc tylko na zdrowie mi to wyjdzie. Pepsi nie lubię, więc nie ma problemu.
    • fornita111 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:19
      Bylam #team pepsi, bo wprowadzili butelki z recyklingu. Ale w tej sytuacj- kij im w oko, bede pic juz chyba tylko okocim mocne od rana do nocy uncertain
      • mmoni Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:19
        Obolon, jeżeli jeszcze całkiem się nie przestawili na produkcję butelek na koktajle Mołotowa.
    • milupaa Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:20
      A ch... im w d... e. Nie piłam i nie piję. To szit.
      • zielonakonwalia90 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 15:07
        milupaa napisała:

> A ch... im w d... e. Nie piłam i nie piję. To szit.

To samo. Dla mnie świństwo, tylko żołądek po tym boli. Piję może kilka łyków, jeśli w ogóle, raz na dwa lata.
        • lumeria Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 18:44
          Pijesz z lodem czy bez?
          • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 20:46
            Ja z lodem i z limonką.
            • lumeria Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 21:54
              To może stopniowo zmniejszaj proporcje tej koli aż pozostanie tylko lód i woda z limonką? Takie odstawienie cold turkey Cie nie ukatrupi?
              • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 22:13
                Może i ukatrupi, ale ja przecież obstawiam colę nie zdrowotnie, a w ramach protestu. Nie ma kombinowania, idę na całość- nie dostaną ode mnie już nawet centa💪
                • eglantine Re: Z ogromną przykrością 07.03.22, 08:37
                  A może macie niemiecką Fritz Colę? Moim zdaniem prawie tak dobra jak oryginalna. Mają też wersję bez cukru. Tylko te malutkie buteleczki...

fritz-kola.pl
    • pepsi.only Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:46
      Słyszałam, że już jest decyzja i coca cola wycofuje się z rynku Rosji.
      No ale ja i tak.... Pepsi tylko.
    • madame_edith Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 08:49
      To ja szczerze żałuję, że nie piję tych napojów. Mój bojkot przejdzie bez echa
    • asfiksja Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 09:45
      Są inne źródła kwasu fosforowego niż coca-cola i pepsi. Kwas równie mocny, a tańsze. Jednak doustnie tego nie używam, więc nie mogę zbojkotować.
    • 21mada Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 09:46
      Przerzućcie się na piwo bezalkoholowe - jest zdrowe i ma mało kalorii.

Eksperci zaznaczają, że największym atutem piwa bezalkoholowego są polifenole, które wykazują silne działanie antyoksydacyjne. To dzięki obecności słodu jęczmiennego i chmielu.
      • marzeka11 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 09:50
        Nie piję Coca coli od zawsze- używałam 2 przypadkach: gdy były problemy z żołądkiem (działa wypicie szklanki coli) lub jak chcę wyczyścić toaletę, nieźle wszystko w kibelku zżera.
    • aurinko Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 09:50
      Coca cola wycofała się z rynku rosyjskiego. Podobnie jak np Nike, Reserved, Ikea. Pozostał Leroy Merlin, ale jakoś nie widzę bojkotu tego sklepu.
      • kokosowy15 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:07
        Jakie to ma znaczenie? Prywatny biznes nie lubi strat, nikt nie wie w których firmach, spółkach giełdowych udziały posiada dowolny rosyjski bogacz, z putinem na czele. A w moim mieście przedsiebiorca wywalił z roboty pracowników którzy nie chcieli wysłać towarów do Bialorusi, zgodnie z prawem zresztą. Kapitalizm!
        • lily_evans011 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:36
          Kokosowy, możesz napisać tylko, czy nazwa tej firmy zaczyna się na a, i kończy na r?
          • kokosowy15 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:03
            Radio Łódź nazwy firmy nie podało, lecz wypowiedź prezesa że zarząd jest od rządzenia a pracownik od wykonywania poleceń.
        • stavros2002 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:39
          Socjalizm już przerabialiśmy...mimo wszystko wolę kapitalizm z wszsytkim jego wadami.
          • lily_evans011 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:40
            Ale to już nie jest kapitalizm, tylko czysty lobbyzm
        • thea19 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:21
          a w firmie mojej siostry szef kazał kierowcy wracać na pusto do Rosji. Dyrektorka od eksportu i jej zastępca (oboje Białurusini) zaczeli protestować. Szef im powiedział, żeby w takim razie oboje poszli na magazyn i kazali Ukraińcom pakować paczki dla ruskich a jeśli jeszcze im się coś nie podoba, to mogą wracać do łukaszenki. Są firmy i firmy.
      • milupaa Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:10
        Coś słyszałam ze Coca Cola Ukraina ma pomagać w transportach humanitarnych, toczą się rozmowy.
      • yenna_m Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:30
        Nie wycofała się.
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:38
        Czy możesz wkleić linka z wiarygodnego źródła z jednoznacznym oświadczeniem Coca- Coli, o tym, że się wycofują?
    • lily_evans011 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:38
      Magdalena, a powiedz mi, czy coca cola u Ciebie i w Polsce, bo przecież jeździsz, jest taka sama? To głupie, ale mnie to zawsze nurtuje.
      • lumeria Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:29
        Zrobiliśmy kiedyś degustację - coca-coli z Polski słodzonej cukrem z buraków cukrowych (podobno) , z Meksyku (z cukrem trzcinowym?) i USA (syropem glukozowo-fruktozowym/kukurydzianym).

Nie byliśmy w stanie wykryć różnicy. Ale ludzie zarzekają się, ze cola z butelki rozlewana w Meksyku czy w Europie jest lepsza.
        • lumeria Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:37
          Tak czy inaczej to świństwo straszne, bez walorów odżywczych, którym firma C-c truje ludzi na całym świecie. Jeśli firmy produkujące słodkie napoje gazowane zbojkotują ros. rynek, to Rosjanom to tylko wyjdzie na zdrowie.
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:40
        Lily, ja pijałam tylko Diet Coke w srebrnych puszkach, ona ma kompletnie inny smak niż coca- cola 0 i tej mojej nie ma w Polsce. Tak mnie to gówno uzależniło, że kiedy jechałam do Polski, to zabierałam zgrzewkę coli ze sobą w walizce🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️
      • massinga Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 20:43
        Deaj rodowici Amerukanie zapewnili mnie, ze coca cola produkowana w Mozambiku ma inny smak niz amerykanska. Inne materialy, np cukier trzcinowy zamiast kukurydzianego, inna woda. Przypuszczam, ze polska wersja ma tez inny smak.
    • default Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:46
      Nie mam jak bojkotować, bo nie pijam.
      Ale np. z innej branży - koleżanka ma przedplacony pobyt na Krecie w maju. W TUI !!! 😒 No i jest w kropce, co robić. Jechać czy rezygnować. Zaliczkę chyba straci w takim przypadku.
    • heca7 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 10:48
      Kobieto, weź no! Mało nie zeszłam na zawał po tym jak zobaczyłam tytuł wątku! Wstałam o 5.00 bo córkę na lotnisko odwoziliśmy, wchodzę na ematkę a tu taki tytuł. Czy ty wiesz jakie straszne teorie mi przebiegły przez myśl zanim nie przeczytałam treści?!
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:41
        Matko! Co pomyślałaś??
        • heca7 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 15:02
          Że Kijów upadł ... 🤦‍♀️ że my tu wszystkie śpimy a ty w innej strefie czasowej już wiesz 🙄
    • lauren6 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:06
      Tylko na zdrowie wyjdzie
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:42
        Na pewno, bo czuję się jakbym miała potężnego kaca, a nie wypiłam kropli alkoholu.
        • lumeria Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 15:09
          To może wypij? big_grin Wino jest zdrowsze od coli, ale kaloryczne. No ale coś za coś.
    • malia Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:29
      No nie mam jak bojkotować , cole piłam sporadycznie. Dajcie coś innego, to się poumartwiam
    • ewka.n Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 11:50
      Jak wyczytałam rosja* dla coca-coli to 20% rynek. Rezygnacja z niego byłaby więc działaniem nieodpowiedzialnym.

Tak jak oburzonym tłumaczy się shell kupujący ropę od rosji aż o 28,45 dolarów za baryłkę taniej. Czujecie to?! Aż 28,45 dolarów taniej za baryłkę = 42 galony amerykańskie = 159 litrów! No przecież nijak nie da się udziałowcom usprawiedliwić rezygnacji z tak ogromnej okazji powiększenia zysku.

Wszystkie firmy będą bardzo mocno kombinować jak nałożyć „niby sankcje”. Na przykład visa na potrzeby nagłówków w newsach: „w ramach sankcji blokujemy płatności kartami”. Hura! Ale zaraz, zaraz… Jak się wczytać, to się okazuję, że zablokowane będą operacje poza rosją kartami wydanymi w rosji oraz operacje w rosji kartami spoza rosji. Sprytnie, bo większość operacji, czyli operacje w rosji kartami wydanymi w rosji zablokowane nie będą.

Nie bądźmy naiwni, business is business. Nie pamiętacie z lektur szkolnych na czym dorobił się wokulski?

* nazwy państw i firm/marek małą literą to nie przypadek.
      • sol_13 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 17:44
        Transakcje kartami rosyjskimi wykonane wewnątrz kraju są procesowane w ramach ich krajowego systemu płatniczego, stąd nadal będą mogli je wykonywać. Ale za zakupy w zagranicznych sklepach internetowych juz sobie nie zapłacą. Tak samo w Hurghadzie na wakacjach.
    • panna_lila Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 12:29
      Tu piszą że się wycofują
      polskatimes.pl/cocacola-zmienila-zdanie-nexta-wycofa-sie-z-rosyjskiego-rynku/ar/c1-16082733
      • yenna_m Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:39
        Nexta skasowała wpis na tt, że cola sie wycofuje. Coca-cola zostaje w Rosji. Cały międzynarodowy twitter huczy na ten temat.
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:43
        Sorry, ale to nie jest wiarygodne źródło, czekam na oficjalny, jednoznaczny komunikat Coca- Coli.
    • manon.lescaut4 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:13
      Magda, podzielam Twój ból, naprawdę, po tej stronie Atlantyku nie ma większego fana opijusa coca coli niż ja. Ale! Wczoraj czytałam na jakiejś angielskiej stronie, niestety nie zapisałam jej, ze jednak zdecydowali się wycofać. Do weryfikacji.
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:44
        Grupę Nieanonimowych Coloholików możemy założyć😄
        • manon.lescaut4 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 16:25
          👍🏻😛
    • m_incubo Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:18
      Ja jestem już na odwyku uncertain
      Coca cola to jeden z moich niewielu grzechów, niestety Mc Donald's też, nie jadam w ogóle w innych fastfudach, tylko w tym.
      Tak, to problem pierwszego świata, niemniej powoduje to mój prawdziwy dyskomfort uncertain
    • koko8 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:25
      Twoje zęby lubią to! wink
      • magdallenac Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:45
        Każdy nowopoznany koń zazdrości mi zębów- mogłam sobie nimi butelki z colą otwierać. Do tego idealnie białe, więc nie.
        • koko8 Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 14:54
          O, to tak jak, białe zęby to jeden z moich atutówsmile Mimo wszystko bałabym się testować ich wytrzymałośc na wieloletni kontakt z kwasem ortofosforowym. Ale ja nie mam w sobie ani krzty hazardzisty.
          • 35wcieniu Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 16:35
            Zasadniczo im bielsze (naturalnie, pomijam wybielanie) tym słabsze, więc dobrze czynisz.
          • m_incubo Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 17:07
            Piję colę od wieeeelu lat, nie codziennie, ale często, zęby mam całkowicie zdrowe i z natury dość białe.
    • celandine Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:33
      Też grzeszyłam colą latem, trudno, znajdę jakieś inne świństwo. Polecam włoskie chinotto btw, wiem, że można znaleźć w usa
    • b.bujak Re: Z ogromną przykrością 06.03.22, 13:41
      też jestem nałogowcem;
      trudno, zacisnę zęby

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka