Dodaj do ulubionych

Podkład dla dojrzałej cery- tani

08.03.22, 13:16
To ja poproszę dobry podkład dla dojrzałej, przesuszonej cery - bardzo jasny w neutralnym odcieniu.
Do tej pory używałam Guerlain parure gold lub re-nutriv EL ale teraz mnie na nie nie stać. True match jest jakiś wysuszający i na tę jakość za drogi, boję się kupować online.
Poniżej 100 a jeszcze lepiej poniżej 40-50zl, może być i za 15 😉
Co polecicie?
Obserwuj wątek
    • karme-lowa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:18
      Pewnie mi nikt nie uwierzy, ale ten jest rewelacyjny. Nie wysusza, nie ma efektu maski, kolor się ładnie dopasowuje. Córka mi powiedziała, że pierwszy raz od dawna mam tak ładną cerę. Kosztuje 15 zł.
      • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:25
        Dzięki, zapisałam smile
      • sonix73 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 06:38
        Wlasnie go testuję zachęcona opiniami z YouTube, no i faktycznie, rewelacja! Do tego ta cena! Naturalny, lekko świetlisty, ładnie się rozprowadza i dlugo utrzymuje- super!
        • piesiedwa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 06:47
          Dzieki dziewczyny, skorzystam i kupie !
      • kurt.wallander Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 13:13
        Tak zachwalasz, że wzięłam, dwa odcienie, żeby ewentualnie mieszać. I dorzuciłam dwa najbardziej polecane tusze. Do tuszy robiłam juz wczesniej przymiarkę, i to była u mnie porażka, ale wzięłam teraz różowy z czarną szczoteczką i złoty z różową. Jesli się nie sprawdzą, to znaczy, że Eveline nie dla mnie.
        Przy okazji, na stronie sklepu Eveline są duże obnizki na te podkłady i tusze, nawet z kosztem przesyłki wychodzi sporo taniej niż na Allegro.
        • karme-lowa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 13:19
          O rany, czuję się teraz odpowiedzialna za Twój makijaż🙈😉😂.
          W Rossmanie też są teraz promocje. Zapłaciłam za tusz 9,70.
          • kurt.wallander Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 13:22
            Dam znać, jak dojdą smile
            • karme-lowa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 14:27
              kurt.wallander napisała:

> Dam znać, jak dojdą smile
              Super. Jestem ciekawa Twojej opinii🙂.
    • amsterdama Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:19
      Polecam swój: kupowany w aptece podkład Aven.
      • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:24
        Masz na myśli dermokosmetyki Avene na bazie wody termalnej? Dużo ich kiedyś używałam, poza kolorówką,wokresie problemów z cerą, z wielką przyjemnością zresztą.
    • aqua48 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:22
      Miracle second skin hybrid foundation od Maxa Factora jest bardzo dobry.
      Ja mam odcień 03 light i jest jasny, ale są jaśniejsze.
      • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:30
        Ja mam za zimę revlonowski Color Stay, on jest bardzo gęsty i kryjący,ale można go rozrzedzić innym, lżejszym...
        Na lato może być BB ,kiedyś zanabylam zwyklutki Rimmela i był prześwietny.
        Może coś Erisa? Albo Eveline?
        • aqua48 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:41
          Mnie podkład Revlonu zapycha momentalnie. Eveline jest nietrwały, a Eris do niczego.
          • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:49
            Właśnie boję się kolejnego zakupu w ciemno, od kiedy zaczęłam poszukiwania taniej alternatywy jeden oddałam córce, trzy odstawiłam, jeszcze trochę i miałabym jakiś wysokopółkowiec sad
          • karme-lowa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 14:14
            aqua48 napisała:

> Mnie podkład Revlonu zapycha momentalnie. Eveline jest nietrwały, a Eris do nic
            > zego.
            Może zależy który Eveline. Przetańczyłam sobotę i dobrze się ten podkład trzymał.
            • aqua48 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 19:02
              karme-lowa napisała:

> Może zależy który Eveline. Przetańczyłam sobotę i dobrze się ten podkład trzyma
              > ł.

Testowałam kosmetyki Eveline, bo sporo tego do niedawna dostawałam w prezencie od jednego z pracowników i szczerze, ichnie podkłady mnie jakoś nie powaliły, podobnie róże - też na mojej skórze bardzo nietrwałe. Lubię natomiast od nich puder celebrities i tusze do rzęs. To mają rzeczywiście wysokiej jakości.
              • olkka_99 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 20:05
                Eveline jak dla mnie od dawna jest nr 1 jeśli chodzi o tanią kolorówkę. Ich puder mineralny jest genialny dla mojej tłustej cery! Nigdy nie miałam lepszego pudru. Jest bardzo kryjący sam w sobie, nie ma efektu mąki, nie podkreśla zmarszczek wokół oczu. Kosztuje 20zl. Jest mało wydajny i ma tandetne opakowanie ale i tak kupuje po 5 na raz na allegro, bo nie znam lepszego pudru w tej cenie. Ich tusze do rzęs i matowe pomadki w płynie też są bardzo dobre. Pomadki są trwałe, mają piękne kolory, zjadają się równomiernie i nie wysuszają ust na wiór. Ich płyn micelarny w takim brązowym opakowaniu, oprócz bardzo intensywnego zapachu, który mogli już darować ma dla mnie same plusy, uwielbiam go i zużywam litrami.
                • karme-lowa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 20:29
                  Możesz wkleić zdjęcie pudru mineralnego i pomadki?
                  • kurt.wallander Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 21:29
                    Dla mnie formuła tych pomadek była super. Odpowiednio kremowe, nie za tłuste i nie wychodzące poza kontur, a jednocześnie nie suche. Ale chyba juz ich nie produkuja i wyprzedawane są ostatnie kolory. eveline.pl/pomadka-do-ust
                  • olkka_99 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 21:41
                    Proszę :
                    • karme-lowa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 22:07
                      Dziękuję.
    • znowu.to.samo Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 13:37
      Mój od lat ulubiony Celia nude
      Wypróbowałam.już wiele tańszych i droższych i zawsze do niego wracam, to jest moim zdaniem tania parełka

Nie oksyduje
      Nie podkreśla zmarchów ani skórek
      Nie robi zacieków ani tzw "maski"

Super dla początkujących w makijażu

Minus że nie kryje zbyt mocno no i trwałość ma przeciętną, ale ja używam pod niego bazy matującej rimmel do tego puder w ciagu dnia i daje radę
      • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 18:06
        A wiesz co? Któraś z forumek tu zachwalała podkład albo BB firmy Golden Rose ...nie pamiętam tylko,który..
        Ich biały cień był prześwietny,bardzo trwały..to może i podkład będzie dobry?
      • kurt.wallander Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 18:46
        Ten?

allegro.pl/oferta/celia-art-nude-fluid-podklad-matujacy-do-twarzy-01-10841027324

A jaki masz odcień?
        • znowu.to.samo Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 18:56

Ecru nie próbowałam, na pewno jest dość jasny
          Ja mam naturalny, beżowy i słoneczny, w zależnosci jak mocno jestem w lato opalona

Jeśli lubisz lekkie podkłady które nie robią maski to będziesz zadowolona
          • kurt.wallander Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 19:11
            Lubię lekkie, ale troche sie boję, że odcienie będa zbyt pomarańczowe lub żółte. Może spróbuję gdzieś stacjonarnie znaleźć. Niby tanie, ale nie lubię akumulować nietrafionych kosmetyków.
            • nocnamagia Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 19:22
              Używałam ecru nr 01, kiedyś ten podkład był dostępny w biedronce. Moim zdaniem bardzo dobry, kryje wystarczająco dobrze nie dając efektu maski. Ecru to jest dość jasny kolor z żółtym odcieniem
    • lot_w_kosmos Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 19:09
      Rimmel jest kryjący ale wilgotny i nie wysusza, ma ajsamitną konsystencjęi jest trwały. I tani.
      • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 20:31
        Nie ściąga skóry? Wszystkie matujące i trwałe omijam szerokim łukiem a tu dziewczyny głównie takie polecają.
        • lot_w_kosmos Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 22:30
          Jedyny kryjący który mam wrażenie jedt wprost oleisty.
          Absolutnie mi nie ściąga.
          A ja mam cerę suchą z natury, choć codziennie porządnie nawilżana i olwjkowana.
          • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 22:41
            Wrzuciłam w gugla i wyskoczyła mi wersja radiance. Używałam?masz porównanie?
            • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 22:50
              Taki
              • zwierzakowa13 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 08:26
                Radiance też jest ok jeśli chodzi o cere sucha ale ja osobiscie wole ten czerwony. Radiance gorzej kryje, częściej uzywam go latem sam lub mieszam te oba.
              • lot_w_kosmos Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 17:06
                Tego nie znam.
                Kupuję ten czerwony, bo jest dość przyjemny w użytkowniu i ladnie stapia się z cerą. Lubię go mieć na stanie wśród podkładów.
                Bo podkładów mam zawsze kilka jednocześnie. Jakoś tak zawsze wychodzi big_grin
                • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 17:17
                  Teraz też mam kilka tylko szkoda, że żaden mi nie pasuje 🤨 Zaryzykuję z tym czerwonym bo już kilka emateczek go poleca, radiance ma jakieś drobinki i chyba jest malodostępny.
                  • lot_w_kosmos Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 17:50
                    Drobinki np rozświetlające to ryzyko w wieku powyżej 30 lat wink

Ja ostatnio kupiłam też Rimmel Kind and free. Weganski wink
                    Łącze go z Vichy Dermablend.
                    Mam nawilżenie, krycie i efekt mokrego policzka smile
                    Ja lubię takie eksperymenty.
    • olkka_99 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 19:57
      Moja mama używa Bourjois Healthy Mix, ma suchą cerę i wiek 60+, jest zadowolona.
      Ze mnie z kolei podkłady tej marki zawsze robią pomarańczę, nie lubią się z moją cerą, zawsze się utleniają na pomarańczowo, a ich tusze do rzęs są jakie miałam, ale jak widać - to co jednemu nie pasuje, dla kogoś o innej twarzy morze być zbawieniem.
      • olkka_99 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 19:58
        W sensie może być zbawieniem i o tuszach miało być że wg mnie są tragiczne. BTW najlepszy tani tusz do 15 zł to dla mnie Avon shock cośtam, na allegro za 8zl. polecam.
      • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 20:28
        U mnie też dwa najjaśniejsze HM odcienie utleniają się na pomaranczowo, wyglądają jakoś tak..nieświeźo. Tusze lubię, zwłaszcza ten z mataliczno-fioletową nakrętką.
        • kurt.wallander Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 20:33
          Miałam kiedyś podkład Bourjois o świetnym odcieniu, takim naprawdę neutralno beżowym, ani nadmiernie różowym, ani pomarańczowym, ani żółtym. To przestali tę formułę produkować, a inny, niby o tej samej nazwie koloru dawał właśnie taki chorobliwy żółto-pomarańczowy efekt sad
      • koko8 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 00:13
        Healthy mix sa wspaniałe. Przede wszystkim lekko kryjące, nie tworzą maski i dobrze nawilżają. Dla mnie mnie kolor ok, mam srednio ciemną cerę. Są niemal identyczne z Chanel vitalumiere, ponoć w fabryce nawet rozlewane z jednego gara😉
        • olkka_99 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 06:36
          I ta średnio ciemna cerą jest chyba kluczem do sukcesu przy podkładach Bourjois. Moja mama ma oliwkową, ja bardzo jasną z żółtymi tonami i na mamie ten podkład wygląda bardzo dobrze, a na mnie jak pomarańczowa maska i dotyczy to nie tylko Healthy Mix, ale każdego podkładu i pudru tej marki. A do ich tuszy widocznie nie mam szczęścia - kupiłam w życiu 2 - oba zgęstniały na smołe w ciągu kilku tygodni po otwarciu, kolejnych kilka dostałam - było to samo, albo gęste, albo nic nie robiły.
          • koko8 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 10:35
            Teraz chyba doszły jakieś kolory healthy mix z odcieniem rose, może to byłoby rozwiązaniem? Dla mnie spośród podkładów z niższej półki jest najlepszy właśnie dlatego że doskonale się wtapia w skórę, rozświetla i jest przyjemnie mokry.
            Bourjois ma jeszcze doskonałe róże (legendarne, wiadomo), reszta średnia. Najlepszym tuszem na świecie jest Lash Sensational maybelline, ale depcze mu po piętach żółty Colossal tej samej marki.
            • aqua48 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 10:38
              Bourjois ma też świetne pudry sypkie.
    • lampasufitowa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 20:49
      Ostatnio, przypomniał mi się podkład mocno kryjący w sztyfcie mi factor. Używałam 30 uwaga lat temu. Niecałe 20zl a suuuuper kryje.
      • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 08.03.22, 22:28
        Chodzi o nieśmiertelny pan- stick?
        Miałam go jakieś 4 lata temu..nie jest zły,ale a mojej dojrzałej,choć wypielęgnowanej na maksa cery to już nie to 🧐
        Miałam wtedy fazę na podkłady w sztyfcie, bardzo niepopularne w Polsce, ale w UK do zdobycia..miałam wtedy po wielu latach właśnie Maxa Factora, Wibo z Polski, Bourjois no i jakiś przypadkiem
        zakupiony podkład w Primarku.
        No i ten primarkowy podkład w sztyfcie kupiony razem z roswietlaczem były rewelacyjne- kryły,a jednocześnie nie robiły efektu maski, rozwietlaly delikatnie , no coś wspaniałego...jak ja żałowałam,że zanabylam po jednej sztuce👹😩
        Ja w ogóle chyba dziwoląg jestem,bo mi pasuja kosmetyki albo drogie, albo bardzo tanie...a już najczęściej kupione przypadkiem gdzieś na wygwizdowie w sklepiku typu ,,szwarc, mydło i powidło "....
    • majenkir Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 00:22
      Ja używam Milani. Dobry, tani i nie testowany na zwierzętach.
    • zwierzakowa13 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 08:15
      Ten mi się sprawdza, a też mam cerę suchą i większość podkladow nie daje rady.
      • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 13:57
        Zwierzakowa13- a napisz mi proszę, czy ten podkład jest taki..mokry, wilgotny, nie robi się po nim zastygającą skorupka? No i czy nie jest brudzący ubrań czy szalików?
        Szukam czegoś dla siebie też, mieszkam na stałe w UK, pracuje na noce w szpitalu i muszę mieć oodklad choć taki,aby połowę dyżuru przetrwał....czort bierz, tani czy drogi. No, może nie taki za 700 czy 800 zł...😩
        Sprawdzę ten podkład Rimmel'a ,jak mi się moje dwa inne skończą.
        • zwierzakowa13 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 14:40
          Jest mokry i skorupka mi się nie robi, po paru minutach albo szybciej ladnie się wtapia.
          Co do brudzenia to mogę powiedzieć tylko że nie zwrocilo to mojej uwagi , może troszkę czasem.
          Chodze większość czasu dość rozchełstana więc mogłam nie zauwazyc. smile
          • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 14:44
            Dziękuję za odpowiedź.
            Już wpisałam ten podkład na ,,chciej- listę" razem z w/w Eveline.
            Wypróbuję na pewno.
            Dziękuję raz jeszcze - całus 😗
    • pepsi.only Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 13:26

Z Rimmel i Loreal True match przerzuciłam się na Lirene (17zł?) , w tubkach.
      Mam dwa- matujący i rozświetlający.
      Nie zauważyłam żeby wysuszały, natomiast to co mnie przekonało, to kolorystyka. Mam raczej ciemną karnację, i trudno dobrać odcień, a mnie akurat Lirene pasuje nawet zimą wygląda to dobrze (używam golden beige i opalony). https://www.ros.net.pl/GalleryImages/product_photos/1280_720/301714_67308_1280_720_97577.png
      https://static.wizaz.pl/media/images/kwc/product/5/f/5f3616f43f1c5.png

A na przesuszoną cerę to polecam na noc używać kremu natłuszczającego, bo nawilżający może nie dać rady. U mnie się to sprawdziło bardzo.
      I DUŻO wody do picia.
      • pade Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 14:10
        Ten drugi, eco, potwornie oksyduje.
    • aandzia43 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 15:26
      Czy przy okazji wątku ktoś może mnie uświadomić w kwestii kolorów podkładów? Właśnie przeczytałam w necie, że W to warm czyli dla skóry w spektrum ciepłym, C - cold czyli dla zimnej, N - neutralny. Tak piszą. Tymczasem od lat uzywam podkładów L'Oreala z literką W bo mi pasują, a kolorystykę mam chłodną (na bank, nie pisać mi że czegoś o sobie nie wiem wink Latem np. golden beige czyli D3 W3. Tylko podkłady W przechodzą test nie odcinania się od kolorytu dekoltu, a przy tym skórę mam w odcieniu chłodnym, włosy, oczy, kolor piegów, kolory w których mi dobrze wskazują jednoznacznie na chłodną kolorystykę. Ematko wytłumacz.
      • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 15:57
        Aandzia43- napisze Ci jedno
        • aandzia43 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 16:05
          Ja też nie sugeruję się tym co wypisuje w necie producent czy jacyś znawcy tematu albo "znawcy tematu". Dawno temu opracowałam system kupowania kolorówki i trzymam się go z dobrym skutkiem. Ale właśnie dla rozrywki poczytałam co piszą i komu rekomendują W, C, N i się zdumiałam. No jakim cudem mnie, zimnej zimie, miałyby pasować podkłady C (cold)? W praktyce wyglądam w nich jak klown z dorysowaną czerowoną gębą.
          • graphene.future Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 16:14
            Ja jestem ciepłym typem a pasują mi neutralne, w stronę chłodnych. Ciepłe mają za dużo żółci.
            • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 17:45
              Aandzia43- i graphene- no toteż właśnie..
              Nie daj Boziu pójść do Sephory czy inszego Douglasa będąc niezdecydowana czy nieastertywna...wcisną czlekowi coś, w czym albo będzie ,,clownem z czerwoną gębą " albo osobie z cera suchą wcisną podkład matujący, bo trzeba pozbyć się tego, co zalega w magazynie i nie schodzi..
              Ja kiedyś wygłupiam się koncertowo....i wybierałam podkład na duty free, gdzie światło jest mocno sztuczne. Oczywiście był nieco za ciemny, ale tylko trochę.
              Nosił się doskonale i był diablo wydajny- to był Even Better Clinique'a.
              Zawsze dobieram sobie próbki podkładów przez internet i jakoś o dziwo zawsze trafiam..
          • ja_mamma Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 09.03.22, 18:35
            aandzia43 napisała
            > i się zdumiałam. No jakim cudem mnie, zimnej zimie, miałyby pasować podkłady C (cold)?

Zimna zima nie ma piegów IMO
    • novembre Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 23.12.25, 20:24
      Catrice HD Liquid.
    • poszetka Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 23.12.25, 21:29
      Krem CC , serio. Nie ma efektu maski, nic się nie zlewa, nie roluje. Trzyma się normalnie jak podkład. Kryje całkiem ok. Ja lubię z Rossmanna, brush up ( chyba by Maxineczka). Minusem są chyba tylko dwa kolory, ależ i nie marki na pewno znajdziesz więcej.
    • zerlinda Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 23.12.25, 21:46
      Mnie się wydaje, że jednak nie stać Cię na te tanie. Zobacz, już kilka kupiłaś i wszystkie do niczego. Nie lepiej jednak wydać pieniądze na sprawdzony produkt, nawet droższy? Co do taniego kremu CC polecę ziaje, za jakieś śmieszne pieniądze. Tylko że ja go stosuje sporadycznie, jak już zupełnie nie mam ochoty, żeby się pomalować. Bardzo mi odpowiada konsystencja, to, że nie czuje tego kremu na twarzy. No ale żeby coś bardzo kamuflował, to niestety nie.
    • kurylo_89 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 24.12.25, 01:19
      Ostatnio sprawdziłam L’Oréal Age Perfect Radiant Serum Foundation na estyl.pl i jestem mile zaskoczona. Lekko kryje, nie podkreśla zmarszczek i wygląda bardzo naturalnie
      • derlla Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 26.12.25, 20:04
        Też mam dobre doświadczenia z zakupami w tym sklepie. Przy cerze dojrzałej zawsze jest ryzyko, dlatego ważne jest dla mnie, żeby produkty były dobrze opisane i żeby sklep był sprawdzony. Tutaj wszystko przebiegło bez problemów, zamówienie zostało szybko zrealizowane, a zakupy online okazały się dużo prostsze, niż się spodziewałam.
        • autentyczka Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 26.12.25, 21:19
          Ach, czyli znów spam klikam kosz
          • kurylo_89 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 28.12.25, 19:23
            Dzielimy się własnymi doświadczeniami z zakupów, tak jak każdy możemy opowiadać o ulubionych produktach czy sklepach...
        • kurylo_89 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 28.12.25, 19:22
          Dokładnie, przy cerze dojrzałej faktycznie łatwo trafić na coś, co nie do końca odpowiada. Dlatego ja też zwracam uwagę na rzetelne opisy i sprawdzone sklepy – wtedy zakupy online są dużo spokojniejsze i przyjemniejsze. Fajnie, że sklep w tym pomaga, bo zamówienie przychodzi szybko i bez problemów.
    • ajajaj_toja Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 25.12.25, 01:53
      Dziwię sie ze nie padl tu Eveline Wonder Match. Najlepszy, zawsze do niego wracam. Nie robi maski, jest dość trwały, dobrze kryje ale wlasnie bez maski, nie zapycha. No cudo. To jeden z tych do których wracam zawsze jak zdradzę z innymi podkładami, wracam pokornie. Mam odcień 12.
    • konsta-is-me Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 26.12.25, 15:59
      Dla dojrzałej czyli jakiej ?
      Chodzi o zmarszczki - wtedy chyba każdy oparty na silikonie i nie matujący da radę ?
      Jak ja nie lubię jak ktoś pyta o produkt dla skóry i nie określa jej rodzaju - dojrzała może byc rozna- sucha, normalna z widocznymi porami albo bez , gruba ,cienka itd
    • shmu Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 26.12.25, 16:59
      Polecam ten BB: DELIDEA Argan & Date Nourishing & Brightening BB Cream SPF 15, Nude
      Mozna go kupic na stronce eccoverde. Mysle, ze wysylaja do Polski, ale nie jestem pewna. Ja go nakladam na krem, ale bez kremu tez ladnie sie trzyma. Mam sucha skore 40+
    • princesswhitewolf Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 26.12.25, 17:22
      Tani a z dobrym skladem to Bourjois Bio Detox. Nie kupuj z byle jakim skladem
    • karotka_plus Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 26.12.25, 19:02
      Ja używam Bell HypoAllergenic Aqua Jelly lub marka NAM.
      Niestety to jak zachowuje się podkład na skórze u mnie się nie przewidzi. Moja skóra ma problem, bo jeden dzień po nałożeniu podkładu widać skórki (głównie okolice nosa, między brwiami i przy ustach/broda). A czasem ładnie leży.
      Najgorsze jest to, że się nie przewidzi jak się dany podkład zachowa. Jedna zachwala, druga - ten sam - odradza.
    • ma.celina Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 28.12.25, 19:38
      Ciężko znaleźć dobry podkład - zawsze to dla mnie loteria, nie ważne gdzie bym kupowała. Zastanawiam się nad kremami BB, które dostosowywują się same do koloru Twojej cery myślę, ze dla mnie to złoty środek. Macie jakieś polecajki?
      • kurylo_89 Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 28.12.25, 19:52
        Też miałam problem z ciężkimi podkładami. BB kremy to świetny kompromis. Na estyl.pl jest np. Embryolisse BB Cream SPF20 – lekki, nawilża, wyrównuje koloryt i daje naturalny efekt. Fajny na co dzień, gdy nie chcesz efektu maski, a skóra ma wyglądać zdrowo i świeżo
        • apallosa Re: Podkład dla dojrzałej cery- tani 29.12.25, 04:01
          A Ja właśnie kocham ciężkie podkłady.
          Co do tych dostosowujących się do koloru cery , to prześwietny był mój ulubieniec Lirene Mat Perfect tone, piszę ,,był", bo niestety został wycofany. Szukam zamiennika...
          Polecam Clarinsa, Everlasting jest owszem ciężki,ale bardzo trwały i szalenie wydajny, chyba 2,5 roku go miałam. No i podkład Hermesa, polubiłam bardzo...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka