princesswhitewolf 26.03.22, 16:08 Co Polecacie z nowosci lekkich milych i przyjemnych? ... bo wystarczy wlaczyc jakikolwiek.kanal informacyjny by miec film grozy...real grozy Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pasquda77 Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 16:35 Najmro, jeśli jeszcze nie widziałaś, dobrze się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 16:52 Nie widzialam. zobacze Odpowiedz Link Zgłoś
tomek_1_k Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:15 Coś dla Polki z UK ."Krakowskie potwory .Polecam . Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:27 Krakowskie potwory są okropne, a tak czekałam na ten serial Historia z potencjałem, uwielbiam slavic books, a teraz serial.. Wyszło dennie. Skąd oni biorą tych okropnych młodych aktorów? Beznadzieja, broni się chyba tylko ten chłopiec i aktorki grające matkę i babcie bohaterki. Koszmar, gorsze od filmu(nie serialu!!) Wiedźmina z 2000.Pitwory i efekty jeszcze gorsze niż tam. Tylko Mróz był znośny. Przerwałam w trakcie odcinka o chaosie- chyba czwartego. Masakra. I w życiu nie widziałam tak okropnie sfilmowanego Krakowa, w którym mieszkam. A akcja toczy się w naprawdę fajnych miejscach. A potępieńcy z kostnicy to już było dno. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:37 Zgadzam się, wyjątkowa taniocha ), dla bardzo niewymagajacych. A szkoda, mogło być świetnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:33 No, przed klobukiem wyłączyłam. Już nie miałam siły. A akurat świat wierzeń słowiańskich jest tak ciekawy, że można stworzyć super historie z palcem w nosie. I mieli tyle więcej możliwości niż w serialu o Wiedzminie 20 lat temu... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:38 Jabłoński to całkiem fajnie robi, ja co prawda za nim nie przepadam szczególnie, ale doceniam warsztat. Ech. Reklamowe filmiki Allegro z tej serii o słowiańskich mitach były o niebo bardziej dopracowane, wysmakowane i przemyślane, niż ta serialrzyna... Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:50 Zgadzam się co do potworów - straszna żenada, ale akurat Kraków pokazany klimatycznie i niesztampowo (też mieszkam w tym mieście ). Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:54 To jeden z powodów, dla których to miało potencjał. Dramatycznie zmarnowany. Ale na pewno znajdą się amatorzy Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:28 Dla mnie to jeszcze jeden minus. Dobrze wypadły tylko sceny na Kanoniczej, ale te ulice może kręcić nawet mój kot i wyjdzie dobrze. Generalnie dobrze wyszły sceny w noc porodu matki Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 16:58 Ej, koty zawsze i wszedzie dobrze wychodza. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 20:13 Potwierdzam, obejrzałam do końca, jak Bolo "Śmierć w Wenecji", licząc, że się rozkręci. Nie rozkręciło. A tak się na ten serial cieszyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
sumire Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 18:22 Nie. Fajnie, że dano szansę młodym aktorom (acz w sumie nie rozumiem, czemu profesora nie zagrał ktoś z Krakowa), ale ten serial jest straszny. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:17 Ale oni są okropni. Facet znyski z kiełbaskami by lepiej zagrał. I nie chodzi tu o brzydotę, czego najlepszym przykładem jest Rossy de Palma, która uwielbiam. Po prostu takie tępe tłuki, jeszcze takie jakby oślizgłe i niedomyte, oblesne. Nie wiem, jak to opisać, bardzo odstreczsjace wrażenie. Tylko ten zastępca profesora i bliźniaczki nie sprawiają, że mam ochotę się drapać. Ale poza tym równie czerstwi. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:28 Najmro ok, lekki, klimatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 18:11 Taniarada codziennie w nowej odsłonie. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 18:13 Banują mu te nicki równie sprawnie, jak on zakłada nowe Odpowiedz Link Zgłoś
hummorek Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:19 Zaraz będzie 50 twarzy 😳 taniochy Odpowiedz Link Zgłoś
tom1ek_1 Re: Nowości na Netflixie 27.03.22, 10:51 Na psychofanki zawsze można liczyć .Tak jak nie ma się swojego życia i nikt tego nie lubi. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nowości na Netflixie 27.03.22, 11:44 hummorek napisała: > Zaraz będzie 50 twarzy 😳 taniochy A weź, już człowiek nie nadąża do zablokowanych dopisywać Odpowiedz Link Zgłoś
angazetka Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 16:42 Właśnie wszedł drugi sezon Bridgertonów. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:29 Ogladam😄, dałam pierwszeństwo Krakowskim potworom, ale szybko zmieniłam zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:30 I. Jeszcze bardzo przyjemna komedia Do zobaczenia z Maxi Iglesiasem. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Nowości na Netflixie 27.03.22, 11:42 Ale te potwory to mroczne i ciezkie Odpowiedz Link Zgłoś
tom1ek_1 Re: Nowości na Netflixie 27.03.22, 11:50 Zależy co kto lubi .Zawsze byłem pasjonatem mitologii greckiej .Tu jest mitologia słowiańska . . Autorem zdjęć do serialu jest izraelski operator Ziv Berkovich, który już wcześniej współpracował z Kasią Adamik przy produkcji serialu Absentia. Odpowiedz Link Zgłoś
niebieskie_korale Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 14:53 ohhh juz jestem po...strasznie mi sie podobal, chociaz czasami mialam ochote strzelic telewizor po pysku! Odpowiedz Link Zgłoś
ms.piggy Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:53 na hulu: Only Murders in the Building Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 17:55 To z tej samej platformy Pam & Tommy. O kulisach ich słynnej sekstasmy. Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 18:29 Pam & Tommy! Ależ mi się to podobało!! Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Nowości na Netflixie 27.03.22, 09:28 Mi tez wszystko miał, co lubię, ten serial. Lata 90-te, Kalifornia, true story… Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Nowości na Netflixie 27.03.22, 14:16 I ta muza! Disco, grunge, rock z Kalifornii, jak za moich młodych czasów😄 Dodatkowo tak, jak pogardzałam Pamelą i Tommym w pierwszych odcinkach, tak ich uwielbiałam i serdecznie współczułam w ostatnich. Odpowiedz Link Zgłoś
manon.lescaut4 Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 11:41 Ja nie lubiłam Tommy’ego od początku. Za to jak potraktował tego „robola”, tak się nie robi, grożenie bronią to już chwyt poniżej pasa, zasłużył na zemstę, niestety najbardziej oberwała Pam Która swoją droga została przedstawiona w samych superlatywach, święta Pamela z Playboya W każdym razie nie da się jej nie lubić i jej nie współczuć, na podstawie tego serialu oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 18:37 A coś do polecenia nieserialowego? Odpowiedz Link Zgłoś
jeste_m_sobie Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:29 Bardzo dobre. Ale lekkie to nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:31 To prawda, ale mistrzostwo obrazu, nastroju. Jak to u Campion Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:35 To była złośliwość w stosunku do bywalca i lola. 😋 Mnie się podobała Kucharka z Castamar, ale nie wiem, czy to takie nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:55 A co w tym jest złośliwego? Że niby nielekka pozycja? Dopiero przeczytawszy wpis jestemywsobie przeczytałem w całości wpis założycielski. Zajrzę do Pały Psa. Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:56 A kucharka to serial, więc mojego pytania nie dotyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
beaucouptrop Re: Nowości na Netflixie 26.03.22, 19:36 Nie serial, ale telereality. L'Agence o paryskiej rodzinie, ktora zajmuje się sprzedażą luksusowych nieruchomości. Bardzo fajnie się ogląda. Odpowiedz Link Zgłoś
cimabue Re: Nowości na Netflixie 27.03.22, 14:03 tez polecam, fajna i sympatyczna rodzina i piekne nieruchomosci w paryzu i kilka w innych regionach Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Nowości na Netflixie 28.03.22, 09:50 Nic nowego nie oglądam, bo mi któraś z ematek (magdallenac chyba?) poleciła Yellowstone i wsiąkłam z kretesem. Wczoraj zamiast Psich Pazurów obejrzałam do końca drugi sezon i teraz aż się boję brać za kolejne. Też takie dobre? Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 15:13 Wszystkie sezony Yellowstone są doskonałe. Uwielbiam ten serial. Po każdym sezonie miałam gigantyczny zespół odstawienny. Odpowiedz Link Zgłoś
eilian Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 15:43 Na czym oglądasz Yellowstone? Pokazuje mi się tylko na canal+, ale tak jakby tylko 2 sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
ladymercury Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 15:58 Właśnie, myślałam, że jest na Netfliksie? Odpowiedz Link Zgłoś
eglantine Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 17:08 No niestety, ja na polskich serwisach oprócz tego 2 sezonu na canal plus nie znalazłam. Oglądam na Peacock na tej samej zasadzie co Disney Plusa - mój telewizor łączy się z serwerem w Stanach przez VPN. Więcej szczegółów nie podam, takie rzeczy ogarnia mój osobisty programista informatyczny. Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Nowości na Netflixie 29.03.22, 16:59 Nie na Nerflixie ale Pachinko sie super zapowiada i od zawsze Killing Eve polecam. I the Boys jesli ktos nie widzial. Odpowiedz Link Zgłoś