Dodaj do ulubionych

wjazd do Włoch

05.04.22, 10:30
Czy po 1 kwietnia zmieniły się warunki, tak ponoć zapowiadano? Zapowiada mi pod koniec kwietnia kilkudniowy wyjazd służbowy. Jestem po trzech dawkach szczepionki, ostatnia w listopadzie. Czu potrzebne są jeszcze jakieś dodatkowe testy przed wyjazdem i wypełnianie formularzy wjazdowych online?
Obserwuj wątek
    • profes79 Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 10:36
      reopen.europa.eu/pl/
      • nicknanowyrok Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 10:45
        Ok. Rozumiem, że spełniam wymagania 180-dniowej ważności certyfikatu. Muszę tylko wypełnić ten formularz PLF.

A od 1 maja certyfikat nie będzie już wymagany: reopen.europa.eu/en/map/ITA/6001
        • nysaszalona Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 12:46
          Czyli od maja wjazd do Włoch również dla osób beż ważnego certyfikatu? A pobyty w hotelach?
          • arista80 Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 12:52
            Od pierwszego kwietnia do hotelu nie jest już potrzebny green pass.
          • simply_z Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 13:16
            test nadal jest wymagany, jesli nie ma sie lub wygasl nasz certyfikat.
            • arista80 Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 13:34
              Do podróży samolotem, pociągiem lub statkiem wymagany jest green pass podstawowy (ozdrowienie, szczepienie lub test) i maseczka Ffp2.
              Do pobytu w hotelu green pass oraz stołowania się w hotelowej restauracji green pass nie jest wymagany,
              Aby zjeść na mieście wymagany jest green pass podstawowy.
              • arista80 Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 13:35
                W restauracji na mieście
    • joxanna1 Re: wjazd do Włoch 05.04.22, 20:03
      parę dni temu sprawdzałam (jadę w ten piątek). Trzeba mieć green pass i formularz lokalizacyjny

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka