Dodaj do ulubionych

Wasze najstarsze sprzęty AGD

• mysiulek08 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:01
      14letni bosch mum4, dziala, nie chce sie zepsuc

mlynek do kawy zelmera z roku 1974 tongue_out slabiutki juz ale daje rade i z tego samego roku reczny mikser, ile ja tym mikserem nakrecilam ciast smile
    • koronka2012 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:05
      Coś a’la Robot Kuchenny, z DDR 🤣 dostałam w prezencie ślubnym 30 lat temu
    • kamin Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:13
      Te zużyte i niedziałające można zanieść pod ambasadę orków

warszawa.tvp.pl/59611984/daj-cos-z-worka-dla-orka-happening-przed-rosyjska-ambasada-w-warszawie
    • barbaram1 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:13
      Prezenty, które dostałam na ślub 25 lat temu: robot kuchenny Moulinex (używany dość często i czekam aż się popsuje, bo mam straszną ochotę kupić sobie coś nowszego) oraz krajalnica do chleba Zelmer. W domu mam już nowszą, ale ta 25 letnia na działce jest ciągle używana i działa bez zarzutów, nawet noże mocno się nie stępiły.
      15 lat temu kupiłam kuchenkę mikrofalową Whirpool. 3 lata później przeprowadziłam się do domu i zrobiłam sobie wnękę w meblach na nową kuchenkę do zabudowy, ale skoro ta z poprzedniego domu ciągle działała, to pomyślałam, że tymczasowo, na trochę włożę w tę wnękę tę starą kuchenkę i kupię sobie nową, jak się trochę odkuję po przeprowadzce. Oczywiście kuchenka jest do dzisiaj, używana praktycznie codziennie i cholera nie chce się zepsuć.
    • arwena_11 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:19
      21 lat - lodówka Liebherr - najprawdopodobniej wyzionęła właśnie ducha, ale jutro będę wiedziała dokładnie czy nie da się naprawić. Tylko podejrzewam, że dlatego iż od 8 lat używają jej różni najemcy. Moi rodzice mają o rok starszą - i jest jak nowa.
      Piekarnik i płyta gazowa chyba Amica ( ale nie pamiętam, jutro sprawdzę ) - też od 21 lat.

Ale najstarsza używana do tej pory to lodówka na działce. Moja babcia kupiła ją w 1995. Po śmierci babci była w biurze a od 2001 jest na działce. Tylko raz naprawiana ( termostat ).
      A i rok temu padł telewizor SONY po babci - miał wtedy 25 lat.
    • akn82 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:44
      Ja mam mały sprzęt AGD który działa. To jest młynek do kawy który jest starszy niż ja, czyli ma około 40 lat. I żelazko którego używała moja babcia odkąd pamiętam. Musiałam mieć może ze 4,5 lat.
      Oprócz tego ciocia na pralkę conajmiej 30 letnią. Musiałbym dopytać o jej wiek.
    • mallard Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:53
      Nie mam zbyt starego AGD, mam 20 letnią wiertarkę Perles (szwajcarska). Śmiga jak nowa.
    • suki-z-godzin Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:57
      43 lata, elektryczny młynek Miele.
      Żyw i zdrów, rodzice dostali w prezencie ślubnym.
    • arkanna Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 23:04
      Odkurzacz rainbow 22 lata, małe AGD - mikrofala, miksery.maszynki też ponad 20 lat. Duże AGD -13 lat ,bo kupowane po przeprowadzce.
    • sueellen Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 00:23
      8 lat mam mikser. To chyba najstarsza rzecz.
    • bywalec.hoteli Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 01:44
      nie wiem czy żonę można zaliczyć ale jeśli tak to ona chyba najstarsza smile
      • cysorz-bez-poczty Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 07:23
        bywalec.hoteli napisał:
        > nie wiem czy żonę można zaliczyć ale jeśli tak to ona chyba najstarsza smile

Dowcip cieńszy od kondoma.
    • zlota-klamka Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 05:11
      Pralka Ariston 16 lat, działa ale trzeba ręcznie nastawiać temperaturę w niektórych programach
      Lodówka Whirpool (z Ikei) 14 lat
      Żelazko Braun - coś koło 20 lat już ma
      Mikser ręczny Bosh - też coś coś koło 20 lat ma
      • karme-lowa Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 07:26
        Moja zmywarka ma 22 lata🙄.
    • evee1 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 08:10
      Wiekszosc moich sprzetow AGD zainstalowanych w naszym domu, wybudowanym 24 lata temu, wytrwaly 15-20 lat (to byl Bosch). A, nie przepraszam, odkurzacz w scianie nadala dziala i ma sie swietnie.
      Pralke Hoveer mialam 22 lata i przezyla pranie pieluch dwojki moich dzieci. Ale nie mam zludzen, ze nowe sprzety AGD tyle wytrzymaja uncertain.
    • rozaliaolaboga Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 08:33
      Pralka Beko. Wczoraj znalazłam gwarancję z datą - kupiona w styczniu 2007!
      • rozaliaolaboga Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 08:35
        A nie, przepraszam, jeszcze mam odkurzacz zelmer Orion - nie pamiętam dokładnie, kiedy kupiony, ale wiem, że w 2002 już go miałam wink
    • princesswhitewolf Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 10:09
      Zmywarka Miele lat 14
    • olkka_99 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 10:12
      lodówka amica z początku lat 90. działa. o dziwo. działa bez zarzutu, bez żadnych napraw, jak się zepsuje kupię nową, bo ta już wyglądem nie grzeszy a i prądu pobiera sporo, niemniej jak na swój wiek działa doskonale i bezawaryjnie.
    • gorzka.gorycz Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 18.04.22, 07:11
      A u mojej mamy się liczy? To pralka, automatyczna polar, ma jakieś 35 lat. A u siebie już niestety musiałam zmieniać prawie wszystko. Najdłużej działa piekarnik, 18 lat i okap, też 18, ale wysiadło oświetlenie.
    • moze_sprobowac_inaczej Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 18.04.22, 23:30
      17 lat - lodówka Samsung Side by Side. Jeden z pierwszych, mega prostych modeli, bez kostkarek i innych cudów.
    • 3-mamuska Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 19.04.22, 01:33
      Suszarka ,może nie skorzyst domowy ale kupiony mi w prezencie przez siostrę 28 lat temu i nadal działa.
      W kształcie kaczki.
    • milupaa Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 19.04.22, 01:36
      Suszarka Brauna, trzymam jako zabytek 😉 Nie wiem dokładnie ile może mieć ale ponad 20. Działa! Trochę się te sprężyny grzeją więc nie używam. Teraz już nie produkują takich sprzętów.
    • esi1 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 19.04.22, 11:21
      Pralka. Zakupiona w grudniu 1999 roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka