mysiulek08 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:01 14letni bosch mum4, dziala, nie chce sie zepsuc mlynek do kawy zelmera z roku 1974 slabiutki juz ale daje rade i z tego samego roku reczny mikser, ile ja tym mikserem nakrecilam ciast Odpowiedz Link Zgłoś
koronka2012 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:05 Coś a’la Robot Kuchenny, z DDR 🤣 dostałam w prezencie ślubnym 30 lat temu Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:13 Te zużyte i niedziałające można zanieść pod ambasadę orków warszawa.tvp.pl/59611984/daj-cos-z-worka-dla-orka-happening-przed-rosyjska-ambasada-w-warszawie Odpowiedz Link Zgłoś
barbaram1 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:13 Prezenty, które dostałam na ślub 25 lat temu: robot kuchenny Moulinex (używany dość często i czekam aż się popsuje, bo mam straszną ochotę kupić sobie coś nowszego) oraz krajalnica do chleba Zelmer. W domu mam już nowszą, ale ta 25 letnia na działce jest ciągle używana i działa bez zarzutów, nawet noże mocno się nie stępiły. 15 lat temu kupiłam kuchenkę mikrofalową Whirpool. 3 lata później przeprowadziłam się do domu i zrobiłam sobie wnękę w meblach na nową kuchenkę do zabudowy, ale skoro ta z poprzedniego domu ciągle działała, to pomyślałam, że tymczasowo, na trochę włożę w tę wnękę tę starą kuchenkę i kupię sobie nową, jak się trochę odkuję po przeprowadzce. Oczywiście kuchenka jest do dzisiaj, używana praktycznie codziennie i cholera nie chce się zepsuć. Odpowiedz Link Zgłoś
arwena_11 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:19 21 lat - lodówka Liebherr - najprawdopodobniej wyzionęła właśnie ducha, ale jutro będę wiedziała dokładnie czy nie da się naprawić. Tylko podejrzewam, że dlatego iż od 8 lat używają jej różni najemcy. Moi rodzice mają o rok starszą - i jest jak nowa. Piekarnik i płyta gazowa chyba Amica ( ale nie pamiętam, jutro sprawdzę ) - też od 21 lat. Ale najstarsza używana do tej pory to lodówka na działce. Moja babcia kupiła ją w 1995. Po śmierci babci była w biurze a od 2001 jest na działce. Tylko raz naprawiana ( termostat ). A i rok temu padł telewizor SONY po babci - miał wtedy 25 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
akn82 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:44 Ja mam mały sprzęt AGD który działa. To jest młynek do kawy który jest starszy niż ja, czyli ma około 40 lat. I żelazko którego używała moja babcia odkąd pamiętam. Musiałam mieć może ze 4,5 lat. Oprócz tego ciocia na pralkę conajmiej 30 letnią. Musiałbym dopytać o jej wiek. Odpowiedz Link Zgłoś
mallard Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:53 Nie mam zbyt starego AGD, mam 20 letnią wiertarkę Perles (szwajcarska). Śmiga jak nowa. Odpowiedz Link Zgłoś
suki-z-godzin Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 22:57 43 lata, elektryczny młynek Miele. Żyw i zdrów, rodzice dostali w prezencie ślubnym. Odpowiedz Link Zgłoś
arkanna Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 13.04.22, 23:04 Odkurzacz rainbow 22 lata, małe AGD - mikrofala, miksery.maszynki też ponad 20 lat. Duże AGD -13 lat ,bo kupowane po przeprowadzce. Odpowiedz Link Zgłoś
sueellen Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 00:23 8 lat mam mikser. To chyba najstarsza rzecz. Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 01:44 nie wiem czy żonę można zaliczyć ale jeśli tak to ona chyba najstarsza Odpowiedz Link Zgłoś
cysorz-bez-poczty Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 07:23 bywalec.hoteli napisał: > nie wiem czy żonę można zaliczyć ale jeśli tak to ona chyba najstarsza Dowcip cieńszy od kondoma. Odpowiedz Link Zgłoś
zlota-klamka Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 05:11 Pralka Ariston 16 lat, działa ale trzeba ręcznie nastawiać temperaturę w niektórych programach Lodówka Whirpool (z Ikei) 14 lat Żelazko Braun - coś koło 20 lat już ma Mikser ręczny Bosh - też coś coś koło 20 lat ma Odpowiedz Link Zgłoś
karme-lowa Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 07:26 Moja zmywarka ma 22 lata🙄. Odpowiedz Link Zgłoś
evee1 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 14.04.22, 08:10 Wiekszosc moich sprzetow AGD zainstalowanych w naszym domu, wybudowanym 24 lata temu, wytrwaly 15-20 lat (to byl Bosch). A, nie przepraszam, odkurzacz w scianie nadala dziala i ma sie swietnie. Pralke Hoveer mialam 22 lata i przezyla pranie pieluch dwojki moich dzieci. Ale nie mam zludzen, ze nowe sprzety AGD tyle wytrzymaja . Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 08:33 Pralka Beko. Wczoraj znalazłam gwarancję z datą - kupiona w styczniu 2007! Odpowiedz Link Zgłoś
rozaliaolaboga Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 08:35 A nie, przepraszam, jeszcze mam odkurzacz zelmer Orion - nie pamiętam dokładnie, kiedy kupiony, ale wiem, że w 2002 już go miałam Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 10:09 Zmywarka Miele lat 14 Odpowiedz Link Zgłoś
olkka_99 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 17.04.22, 10:12 lodówka amica z początku lat 90. działa. o dziwo. działa bez zarzutu, bez żadnych napraw, jak się zepsuje kupię nową, bo ta już wyglądem nie grzeszy a i prądu pobiera sporo, niemniej jak na swój wiek działa doskonale i bezawaryjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
gorzka.gorycz Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 18.04.22, 07:11 A u mojej mamy się liczy? To pralka, automatyczna polar, ma jakieś 35 lat. A u siebie już niestety musiałam zmieniać prawie wszystko. Najdłużej działa piekarnik, 18 lat i okap, też 18, ale wysiadło oświetlenie. Odpowiedz Link Zgłoś
moze_sprobowac_inaczej Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 18.04.22, 23:30 17 lat - lodówka Samsung Side by Side. Jeden z pierwszych, mega prostych modeli, bez kostkarek i innych cudów. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 19.04.22, 01:33 Suszarka ,może nie skorzyst domowy ale kupiony mi w prezencie przez siostrę 28 lat temu i nadal działa. W kształcie kaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 19.04.22, 01:36 Suszarka Brauna, trzymam jako zabytek 😉 Nie wiem dokładnie ile może mieć ale ponad 20. Działa! Trochę się te sprężyny grzeją więc nie używam. Teraz już nie produkują takich sprzętów. Odpowiedz Link Zgłoś
esi1 Re: Wasze najstarsze sprzęty AGD 19.04.22, 11:21 Pralka. Zakupiona w grudniu 1999 roku. Odpowiedz Link Zgłoś