Dodaj do ulubionych

Nowe studia podyplomowe

23.04.22, 09:03
Waham się.... Najbardziej, że nie w moim mieście, cztery semesty, weekendy. Robię coś co mi odpowiada, co kocham. Gdybym miała na tym skończyć karierę, świetnie. Pojawiła się możliwość pójścia jeszcze o krok dalej... Oczywiście w perspektywie kilku lat zyskałabym na tym finansowo. Gdybym nie miała z tyłu głowy dzieci, to nie poszłabym w to, my z mężem na nasze potrzeby zarabiamy aż nadto. Ale jeszcze są dzieci, które chciałabym żeby miały w tych trudnych czasach oparcie w nas na wszelki wypadek. Same studia i praca byłyby ciekawe, fajne, ale i moją jest ciekawa i fajna. Co myślicie emamy? Ps. Nauczyłabym się wielki bardzo ciekawych rzeczy, ale i w tej pracy nieustannie się dokształcam.
Obserwuj wątek
    • extereso Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:08
      Acha, kontynuowałabym moje w ramach mojej firmy, w nic nowego, żadne struktury nie musiałabym wchodzić, to dla mnie jest jeden z priorytetów.
      • krolewska.asma Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:39
        Czyli firma ci pokrywa wszystkie koszty
        Ja bym brała jsk za darmo
    • daniela34 Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:11
      Myślicie, że iść wink zawsze możesz zrezygnować, gdyby okazało się to za duże obciążenie (dojazdy w weekendy). Ale sądzę, że się nie okaże.
      • extereso Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:18
        Jak zacznę to skończę. Muszę w to zainteresować kilkadziesiąt tysięcy więc nie ma mowy o rezygnacji.
        • grey_delphinum Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:22
          Podyplomową za kilkadziesiąt tysięcy??? Fiu, fiu...
        • primula.alpicola Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:28
          Zdradź co to za branża, brzmi zachęcająco.
          • extereso Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 13:36
            Piszę wszystko jak leci o sobie, nie chce dodawać tego kawałka do układanki 😊
            • primula.alpicola Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 17:34
              Ok, po prostu zaciekawiły mnie studia podyplomowe za kilkadziesiąt tysięcy, po których będzie się jeszcze lepiej zarabiać (no i zakładam, że się zwrócą przed emeryturą)
              • shellyanna Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 21:18
                MBA na SGH? Ponad 5 dych.
        • krolewska.asma Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:40
          Ta firma zatrudnia jeleni ?
          Przecież to firma płaci za studia nie ty
          • tapatik Re: Nowe studia podyplomowe 24.04.22, 12:47
            Dawno temu poszedłem na podyplomówkę związaną z moją pracą.
            Moja firma zapłaciła 80% za drugi semestr plus delegacje (noclegi + koszt autobusu).
            Pierwszy semestr musiałem opłacić w całości.
        • daniela34 Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:43
          extereso napisała:

> Jak zacznę to skończę.

No to tym lepiej smile Idź, każda nowa umiejętność, każda nowa porcja wiedzy ma wartość i sens.
        • conena Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 20:58
          Nie rób mba, to szajs niewiele warty.
      • grey_delphinum Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:21
        Myślicie, że lepsze jest wrogiem dobrego 😉
    • zerlinda Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:21
      Oczywiście że idź na studia i polepszaj sobie sytuację życiową i finansową.
    • leosia-wspaniala Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:27
      Poniżej piszesz o inwestycji kilkudziesięciu tysięcy - borze szumiący, co to są za studia? Ja jestem za dokształcaniem, ale jeśli ma ono sens. No więc - ma to sens? Jeśli tak, to idź.
      • beaucouptrop Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:33
        Kontroler lotów? 😉
        • extereso Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 13:37
          😁
      • daszka_staszka Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 15:23
        Jak taka kwota i dwa lata to pewnie MBA
        • krolewska.asma Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 17:37
          Dokładnie
          Pracodawca to płaci normalnie
    • jowita771 Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:34
      Jeśli się nieustannie dokształcasz, to bym poszła w te podyplomówkę, jeśli w perspektywie są lepsze zarobki przy podobnej liczbie godzin pracy.
    • kanna Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:34
      Ja poszłam i poza spodziewanymi korzyściami - uprawnienia, papiery, wiedza , umiejętności, ugruntowanie w zawodzie itp. doświadczyłam czegoś absolutnie cudownego, Przekazywane treści są dla mnie całkiem nowe (bo dopiero teraz się ta wiedza pojawia). Jednym słowem - mam styczność z super ciekawym tematem. Dawno mnie nic tak nie zaciekawiło.
      + super grupa.

Idź smile
    • nocnamagia Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:35
      Rozumiem, że wszystkie weekendy będą zajęte? A kiedy będziesz miała czas na wypoczynek, wyjazdy, sport, zakupy, spotkania z przyjaciółmi i rodziną?
      • extereso Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 13:39
        Co drugi ale to i tak bardzo dużo. Mąż mówi, że mam odłożyć decyzję na po ślubie, bo teraz nie umiem ocenić zmęczenia. Syn, że według niego mam już za dużo na głowie. Córka też. Druga, taka imprezowiczka, rób rób 😁
    • beaucouptrop Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:36
      Musisz to dokładnie przemyśleć, bo idąc na studia podyplomowe będziesz musiała ograniczyć czas przebywania na forum, a bez jego rad ciężko będzie ci podejmować decyzje począwszy od tego co zjeść na śniadanie a skończywszy na tym czy brać podyplomowke czy nie.
      • extereso Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 13:40
        Dzięki za wsparcie 🤪
    • saszanasza Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:41
      iść, jeśli chcesz się rozwijać, dlaczego nie?
    • nenia1 Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 09:46
      Daj sobie spokój...dzieci wykształcone, dobrze wychowane? To sobie poradzą. Wychowałaś troje dzieci, trochę życia ci na to poszło, ciesz się czasem wolnym, dbaj o związek, podróżuj, odpoczywaj, zajmij się sobą, a nie zarabianiem jeszcze większych pieniędzy, których sama nawet nie potrzebujesz.
      • extereso Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 13:40
        W tym momencie do tego się skłaniam. Ale rzeczywiście całość decyzji podłoże na po ślubie. Dzięki, dziewczyny!
    • tapatik Re: Nowe studia podyplomowe 23.04.22, 20:40
      Iść. Będziesz się mogła rozwijać w tym co kochasz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka