nysaszalona 04.05.22, 13:01 ...bez ruskich? Może ktoś podzielić się informacją,jak jest w tym sezonie? Bo na forach turystycznych niezmienne zdziwienie "a co ci rosjanie przeszkadzają" Po pierwsze, ruscy, a po drugie przeszkadzają 😬 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mdro Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:12 Jedź do Grecji. Byłam niedawno na Krecie, język rosyjski słyszałam dwa razy (raz w miejskim autobusie, raz podczas zwiedzania Knossos). Oczywiście niewykluczone, że były to Białorusinki czy nawet Ukrainki. Odpowiedz Link Zgłoś
nysaszalona Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 19:29 Myślę właśnie o Grecji, tylko finansowo dużo drożej. Ewentualnie Włochy, tylko niech zniosą covidowy cyrk do końca. Ceny w tym roku wyleciały w kosmos Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok [...] 04.05.22, 13:13 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:16 To może od razu do Moskwy się wybierz, po co półśrodki. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:18 Zależy gdzie. Na Riwierze było ich pełno. Na wybrzeżu egejskim mało. Ala to już parę lat minęło. Byliśmy w Kusadasi i Oludeniz. Nie wiem jak jest teraz. W Fethiye nielicznych Rosjan można był poznać z daleka po dość specyficznym ubiorze na tle obszarpanych szortów i wyciągniętych koszulek żeglarzy i backpackersów z Europy W Kusadasi wypasiony hotel, towarzystwo międzynarodowe, w tym było sporo Azerów i Kazachów. Bardzo brudne i głosne narody. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:23 No parę lat temu, to Rosjanie mogli jechać, gdzie im się podoba. To trochę inna sytuacja. Odpowiedz Link Zgłoś
hungaria Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:26 Do Turcji nadal mogą się spokojnie wybrać, połączenia lotnicze są. Tak samo do Dubaju, na Karaiby itd. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:27 Ale do Turcji przecież mogą wciąż jeździć w jakie miejsce chcą. Odpowiedz Link Zgłoś
podaje_haslo_okon Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:36 Thank you captain obvious Chodzi o to, że w wiele innych miejsc nie mogą, więc Turcja będzie teraz dużo bardziej popularna niż przed sankcjami. Odpowiedz Link Zgłoś
tenjedennick Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 13:43 Kto to jest ten capitain obvious? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 [...] 04.05.22, 13:28 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 [...] 04.05.22, 14:03 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
larix_decidua77 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:29 Nie Rosjanie tylko ruscy. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 19:24 Kaska juz zaczełaś pić razem z syneczkiem?? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 19:31 Nie, ja się od takich rzeczy trzymam z daleka A ty sama won Odpowiedz Link Zgłoś
nysaszalona Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 19:30 Zastosuj się do rady udzielononej wojennemu okrętowi, co? Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 22:33 kaska_800 napisała: > Jak ci ROSJANIE przeszkadzają, to mam dla ciebie radę: zostań w piwnicy domu Spieprzaj ruska onuco. To Rosjanie powinni siedzieć w piwnicy, bo mają tak zryte berety, że nie nadają się do cywilizowanego świata. Ostracyzm im się należy, a nie wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 15:06 nie, nie będą możliwe bardzo wielu rosjan przeniosło się do turcji, wielu ma własne apartamenty, wielu wynajęlo mieszkania na rivierze. przeczekują sytuację. mąż miał trudności z wynajmem mieszkania, tylu ruskich się najechało do niewielkiego miasta, do niezbyt przyjaznego rosjanom kraju, co dopiero do turcji, były wyliczenia nawet, ale nie pamiętam o jakie ilosci ludzi chodziło (duże) Odpowiedz Link Zgłoś
lot_w_kosmos Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 17:10 Turcja przecież w tym roku obiecała dopłacić do lotów z Rosji żeby więcej turystów przyjąć. Było na forum. Ja bym w tym roku nie była w stanie tam jechać na wakacje. Ruskich będzie tam do wypęku. Choć czytałam wczoraj, że podobno biura podróży czynią kroki ku temu aby ruscy mieli swoje getta czyli odrębne hotele. Bo ludzie z Europy nie chcą z ruskami w jednym hotelu być i robi się problem. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:22 Tak jest, Rosjan widzialam na ulicy ale w hotelu nie było ich wcale. Ponoć siedzą razem na kupię w wybranych hotelach. Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Turcja - wakacje możliwe 05.05.22, 02:50 Nie, zadżumieni to w ogóle nie mogli się z ludźmi spotykać. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:03 Polaki? Za mało uczono polskiego w Moskwie? Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 19:28 Polaki to się normalnie mówi w wielu miejscach Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:26 Wyłącznie po rosyjsku - Поляки. Idź tam, gdzie ruski okręt (na szczęście już podwodny). Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:51 Ni wuja sie nie mowi "Polaki". To rusycyzm taki, ze aż w oczy kole. Odpowiedz Link Zgłoś
szella0675 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 22:37 kaska_800 napisała: > Polaki to się normalnie mówi w wielu miejscach Tak u was w rosji Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:09 Niemozliwe. Bylam tydzien temu i sa. Wybierz inny kraj. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:19 A który to kraj gdzie ruska nie ma . A jak wy ich rozróżniacie,co tak w ogóle ? Bo na czole napisane rusek nie mają. Mnie w kurortach biorą za Rosjankę i to i tak lepiej niż za Niemkę. Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:22 Rosjanki od dawna wyróżniały się w Turcji i innych kurortach osobliwym wyglądem, więc pewnie dlatego cię biorą za przedstawicielkę tej nacji. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:48 Osobliwym ,czyli co nas na myśli? Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 19:17 Popularne w Turcji i krajach arabskich określenie "nataszki", nie wzięło się znikąd Odpowiedz Link Zgłoś
tol8 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:40 Lecę za 3 tygodnie i biada im, jeśli ich spotkam. Specjalnie przyswajam rosyjskie zdania, by pokazać co o nich myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:49 Jak ty ich poznasz ,tych Rusków? Odpowiedz Link Zgłoś
melikles Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 19:17 Po specyficznym wyglądzie i zachowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:18 Ale to z wieloma nacjami można pomylić. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:35 O nienie, Rosjanie są jedyni w swoim rodzaju. Nie każdy naród wydał tak mężnych synów, którzy przywiązują dziecko do ciała zabitej przez nich matki Ukrainki i wkładają między dziecko i ciało matki bombę. Nie każdy naród torturuje jeńców wojennych i łamie i miednice i nogi. Nie każdy naród gwałci jedenastoletnich chłopców w obecności przywiązanej do krzesła matki. Do tego trzeba być narodem wybranym. Z daleka widać. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:41 A polaki to złodzieje, nie? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:53 A ruskie to nie zlodzieje? Do tego pedofile i gwalcą niemowleta, dzieci, kobiety i meżczyzn. Bandycki narod, dziki. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:59 A Ukraińcy co robili podczas II wś z Polakami? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 21:14 A Czyngis Chan 800 lat temu? Olaboga. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 22:15 Wy to byście za to małego Rosjanina nie skrzywdzili? Bo jak patrzę na wasze piękne, kulturalne komentarze, to mam duuuże wątpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 22:43 kaska_800 napisała: > Wy to byście za to małego Rosjanina nie skrzywdzili? > Bo jak patrzę na wasze piękne, kulturalne komentarze, to mam duuuże wątpliwości > W przeciwieństwie do was, ruska onuco, nie skrzywdziliby. Ludzie gadają z niemocy. Bo mają w sobie poczucie empatii i sprzeciwu wobec tego zła, które rusek popełnia. To się normalnemu człowiekowi w głowie nie mieści. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 22:54 Glupie pytania zadajesz. Plakalam po dzieciach z Bieslanu, chociaz je ruskie FSB zabilo. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:06 I wierzysz, że nie ma polaków, którzy chętnie zabawiliby się z jakimś rosyjskim dzieckiem? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:13 Nie odwracaj lpta ogonem. Na razie w zabawach z dziecmi przodują ruskie szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:14 Rozmawiajmy o faktach a nie fantazjach ruskiego troliszcza. A fakty są takie wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.uu Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:08 A po co małego jak jest wystarczająco dużych? Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:19 My cudowni? Czekaj, czy to Polacy mordują i gwalcą w tej chwili ludzi w Ukrainie? Dlaczego odwracasz kota ogonem? Idi wiesz gdzie. Predziutko. Ruskie nie dość, że klamliwe to w ogole bez honoru. Jak to ruskie. Dzicz i swołocz. Odpowiedz Link Zgłoś
kaska_800 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:25 Ukraina... Jakby ci to.. Dam ci może namiary na mojego męża i on ci wytłumaczy prosto czemu jest tak, a nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:31 Gadalam z wieloma ruskimi na ten temat. Serio. Mistrzowie manipulacji. Taka to byla ukrainska agresja jak czeczeńska w Biesłanie lub w teatrze na Dubrowce. Szkoda tylko, ze ci czeczency to byla akcja FSB a 2014 rok na Ukrainie to putinowskie zielone ludziki, ktore mozna bylo kupic w kazdym sklepie ze swietnie wyszkolonym wojskiem. Idz se na ruskie forum. Tu nikt nie traktuje powaznie twojego ruskiego klamliwego szczekania. Odpowiedz Link Zgłoś
milupaa Re: Turcja - wakacje możliwe 05.05.22, 02:40 Tak tak, Ukraina jest winna że ruska dzicz na nią napadła. 🤦 Kasko. Odpowiedz Link Zgłoś
mayaalex Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 18:52 Wakacje bardzo mozliwe, jesli wynajmiesz sobie wlasny domek/wille, wtedy masz swoj basen, swoj teren, pelna prywatnosc. Plus Rosjanie rzadziej jednak wynajmuja takie miejsca, oni jednak chyba wola jak jest ich wiecej. Plus jeszcze zakladam ze mniej ich bedzie w hotelach butikowych, nieduzych, bez AI (Alacati i w ogole okolice Cesme maja mnostwo takich miejsc). W duzych hotelach na pewno bedzie ich wielu. Turcja po dwoch sezonach covidu i generalnie kiepskiej sytuacji ekonomicznej we wszystkich sektorach ledwo dyszy gospodarczo i nie moze sobie pozwolic na wybrzydzanie i krecenie nosem na jakichkolwiek turystow bo przy hiperinflacji jaka maja niedlugo wielu Turkow nie bedzie mialo co jesc. Mam rodzine w Turcji, jest naprawde trudno. My i tak polecimy bo musimy odwiedzic tescia (ale hotele raczej omijamy w tym roku) ale jesli chcesz miec wakacje bez Rosjan to raczej szukaj innych kierunkow. Odpowiedz Link Zgłoś
daszka_staszka Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:20 Donoszę że w hotelu ruskich brak, są Holendrzy, Niemcy, Kazachowie, Ukraińscy, Łotysze i Polacy Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:27 Rzygac mi się chce, gdy widzę prorosyjskie wpisy. Popieram - najlepsze wakacje z dala od narodu agresorow, gwalcicieli, zlodziejów i szantazystow Odpowiedz Link Zgłoś
maja0026 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 20:38 Ja byłam parę tygodni temu, hotel potężny i oczywiście było Rosjanie ale naprawdę niewielu, była masa Niemców i Anglików, garstka Polaków, byli też Ukraińcy bo meldowali się przed nami. No ale ruscy bardzo wyciszeniu i trzeba się wysłuchać że y wogole wyłapać język. Ale animatorzy w 50 % Rosjanie Odpowiedz Link Zgłoś
barbaram1 Re: Turcja - wakacje możliwe 04.05.22, 23:00 Jestem właśnie w Turcji i niestety Rosjanie w hotelu są. I przyznaję, że czuje z tego powodu zgrzyt. Trzeba jednak też uważać, bo ludzie mówią po rusku, a potem okazuje się, że to Łotysze, Kazachowie itp. Obsługa też mówi głównie po rosyjsku i co? Okazuje się, że niektórzy to Ukraińcy. A nas Polaków też mylą z Ruskimi. To jest wszystko tak popieprzone, ech... Na pocieszenie powiem, że w hotelu w telewizorze pierwszy program to Ukraina-24. Co dzień rano ktoś puszcza sobie z pokoju na cały regulator na hotelowy ogród ukraińska piosenkę Czerwona Kalina. Na targach Turcy pytają skąd jesteśmy, a jeszcze kilka lat temu witali słowami zdrasywujcie. Turcja jest pięknym krajem i na serio szkoda, że przez tych kacapów to my musimy rezygnować z naszych ulubionych destynacji, a nie oni. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Turcja - wakacje możliwe 05.05.22, 08:32 Czerwona Kalina....Boże miej nas w opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Turcja - wakacje możliwe 05.05.22, 08:43 Dlaczego? "Was" to znaczy Rosjan"? marcelinasok napisała: > Czerwona Kalina....Boże miej nas w opiece. Odpowiedz Link Zgłoś
marcelinasok Re: Turcja - wakacje możliwe 05.05.22, 08:53 Czerwona Kalina to hymn UPA. Odpowiedz Link Zgłoś
stavros2002 Re: Turcja - wakacje możliwe 05.05.22, 08:54 Brednie. wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114883,28391687,czerwona-kalina-hymnem-upa-i-piosenka-do-rozrywania-polakow.html Odpowiedz Link Zgłoś
yenna_m Re: Turcja - wakacje możliwe 05.05.22, 09:17 marcelinasok napisała: > Czerwona Kalina to hymn UPA. Bzdura na uzytek czerwonej propagandy. Poczytaj o historii tej piesni. Odpowiedz Link Zgłoś