Dodaj do ulubionych

Reanimacja fal

13.05.22, 12:36
Dawno nie było o włosach:p
Falowane, jakie metody reanimacji + produkty wam się sprawdzają? Czy jest jakaś metoda minimalizująca frizz bez moczenia całego łba?
Czy te wszystkie spraye do odświeżania loków są coś warte?

Zdjęcie trzydniowego puszu dla uwagi.
Obserwuj wątek
    • nicknanowyrok Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:38
      W zasadzie po co zamazujesz zdjęcie. Tu, plus kilka wcześniejszych, jakie opublikowałaś i trzeba być niewidomym, aby nie rozpoznać cię na ulicy wink
      • 35wcieniu Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:39
        Pomyślmy: żeby nikt nie mógł go użyć do stworzenia np. fejkowego profilu na tinderze czy innym badziewiu?
        • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:41
          No na przykład..
          • nowyniknik82 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 17:55
            Ładna babka, zakrywa, bo zboki by miały uciechę
        • tanebo001 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:50
          Albo na erodate. Deepfake załatwi sprawę...
          • 35wcieniu Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:52
            Tak, tanuś, wymieńmy wszystkie seriwsy, to bardzo ważne bo może ktoś nie załapał o co chodzi, koniecznie wskażmy je wszystkie!
            • tanebo001 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:52
              Ale deepfake to nie serwis
              • 35wcieniu Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:54
                Omg. Tak, tanusiu, deepfake to nie serwis, dziękujemy za wyjaśnienie.
          • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 13:06
            Nie sądzę, żeby w moim przypadku komuś by się aż tak chciało bawić, szczerze mówiąc:p
        • igge Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:27
          Ta ulica mashcarona to zdaje się daleko...
          • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:29
            Polaków tu dużo, wcale by mnie nie zdziwiło, jak bym spotkała ematkę w Lidlu :p
    • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:46
      Nie wiem.
      Chcę czipsy.
      • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:48
        A ja nie chcę. Wczoraj zezarlam obleśnego, pysznego hamburgera...
        Chłop zrobił, podelec..
        • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 12:50
          Ale dzisiaj jeszcze nic nie jadłam a już narobiłam kilometrów, to chyba już się spalił , nie?:p
          • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:00
            to zależy ile było km i ile było w burgerze sosu sera i bekonu tongue_out
            • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:02
              Serek był tylko jeden, sosu było dużo, bekonik jeden a kilometrów 8 jak na razie:p
              • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:11
                ja wczoraj maszerując 4,5 km spaliłam 250 kcal
                jak szłaś szybko, to z 500-600 poszło

burger mógł mieć 600-900 zależy jakiej wielkości

no ale śniadanie masz nędzne, więc nim wyrównałaś wink
                • ludzikmichelin4245 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:12
                  piataziuta napisała:

> ja wczoraj maszerując 4,5 km spaliłam 250 kcal
                  > jak szłaś szybko, to z 500-600 poszło

Hm, możliwe toto w ogóle? Moja bieżnia mi mówi, że 5kilometrowy bieg to góra 250 kcal.
                  • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:58
                    Jeśli biegnąc 5 km spalasz 250 kcal, to znaczy, że biegniesz strasznie wolno (pewnie prędkość 7 na bieżni) i zajmuje ci to pewnie jakieś 40 minut.
                    Jeśli te 5km pobiegniesz interwałowo - zmieniając program z 8-10-jak dasz radę to i 12, to spalisz 300kcal, a może nawet więcej (zależy ile ważysz).

Ja maszerowałam te 4,5 km przez godzinę. Gdybym ten sam dystans pobiegła, to spaliłabym z 270 kcal, ale zajęłoby mi to pół godziny, a nie godzinę.
                    Maszkaron 8km szła pewnie około 2h, może trochę mniej.

Możesz podwyższyć spalanie podczas swojej pięciokilometrówki, ale wyciągniesz maksymalnie 100 kcal więcej. Długi dystans umiarkowanym tempem, zawsze bardziej się opłaca jeśli chodzi o palone kalorie, ale też dużo więcej czasu kosztuje.
                    • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 15:00
                      No około 2h po górkach i wertepach.
                    • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 15:04
                      uściślając:
                      mnie 5 km biegu zajmuje 34 minuty i spala 240 kcal

• ludzikmichelin4245 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:18
                        Nie rozumiem, pokonanie tego samego dystansu podczas biegu i podczas chodu daje ci to samo spalanie?
                        • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:21
                          No tak. Tylko idę godzinę, a biegnę o połowę krócej.
                          Czego tu nie rozumiesz? suspicious
                          • ludzikmichelin4245 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:25
                            A dobra, już doczytałam, że maszkaron zrobiła 8 kilometrów, dlatego szacujesz jej kalorie na 2 razy więcej.
                    • ludzikmichelin4245 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:22
                      piataziuta napisała:

> Jeśli biegnąc 5 km spalasz 250 kcal, to znaczy, że biegniesz strasznie wolno (p
                      > ewnie prędkość 7 na bieżni) i zajmuje ci to pewnie jakieś 40 minut.
                      > Jeśli te 5km pobiegniesz interwałowo - zmieniając program z 8-10-jak dasz radę
                      > to i 12, to spalisz 300kcal, a może nawet więcej (zależy ile ważysz).
                      >

Chyba w sumie o doope rozbić te kalorie, co bieżnia podaje (a raczej apka do niej), bo pokazuje około 250 niezależnie od tego kto biega i z jaką prędkością - bo korzystał z mojej bieżni też kolega.
                      • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:43
                        mnie na bieżni zwykle się wyświetla, że 30 min to ok 250-300kcal
                        ale kiedyś trafiłam na taką, co po 30 min naliczyła mi 500 🤣
                        • memphis90 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 18:33
                          >ale kiedyś trafiłam na taką, co po 30 min >naliczyła mi 500
                          Daj nazwę, kupię od razu dwie...
                          • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 20:59
                            Eche.
                            Robisz godzinę marszobiegów na bieżni, wychodzi ci 1000 kcal, więc uzupełniasz kolacyjką 1000 kcal - bo co to szkodzi, przecież tyle spaliłaś w godzinkę. tongue_out
                            • ludzikmichelin4245 Re: Reanimacja fal 14.05.22, 13:39
                              piataziuta napisała:

> Eche.
                              > Robisz godzinę marszobiegów na bieżni, wychodzi ci 1000 kcal, więc uzupełniasz
                              > kolacyjką 1000 kcal - bo co to szkodzi, przecież tyle spaliłaś w godzinkę. tongue_out

I wtedy dochodzisz do wniosku, że najwyraźniej to już ten wiek i nic nie da się zrobić i masz wyebane big_grin
          • tanebo001 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:03
            Nie. Żeby coś się spaliło puls musi wzrosnąć ponad 140
            • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:05
              Tanebo, w jakim celu wchodzisz do wątku o włosach?
              • tanebo001 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:18
                Jakich włosach? Myślałem że to wątek o falach radiowych...
            • snakelilith Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:12
              tanebo001 napisał:

> Nie. Żeby coś się spaliło puls musi wzrosnąć ponad 140
              >

Nie. Kalorie organizm spala nawet podczas snu, więc przestań pyerdolić.
            • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:14
              Nie, nie prawda.
              Przy wyższym tętnie (a nie pulsie) zaczyna się po prostu spalanie beztlenowe. Przy niższym też się spala. Spalasz nawet jak śpisz.
              • tanebo001 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:18
                Tylko dlaczego tak mało...
                • snakelilith Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:34
                  tanebo001 napisał:

> Tylko dlaczego tak mało...

Gdzie mało? Leżąc cały dzień kobieta o wadze 60kg spala jakieś 1500kcal. Całkiem sporo. Akurat przejechałam na rowerze stacjonarnym (ustawienie cały czas pod lekką górkę) 11km pocąc się przy tym jak szczur i spalajając tylko marne 350kcal.
                • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 15:05
                  tanebo001 napisał:

> Tylko dlaczego tak mało...
                  >

musisz więcej myśleć, Tanebo, może więcej spalisz leżąc ;P
          • turbinkamalinka Re: Reanimacja fal 14.05.22, 14:29
            Oj Maszkaronie, tobie to ten biedny chłop nie dogodzi. Jak zrobi hamburgera to padalec, a jakby zrobił przepyszny jagielnik, powiedziałabyś że wariat tongue_out
            • mashcaron Re: Reanimacja fal 14.05.22, 14:45
              No jakby zrobił cokolwiek z kaszą, to bym mu zmierzyła temperaturę, bo on kasz nie lubi :p
        • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 13:59
          Ja wczoraj zjadłam kebab. Też dobry był. tongue_out

Czipsy to lek na duszę.
          • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:27
            Co doskwiera twej duszy w piątek 13go?:p
            • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 15:08
              nie wiem
              przejechałam się wczoraj 250 km w durnych sprawach i mnie to zepsuło
              wróciłam niemrawa, struta i dzisiaj mnie dalej trzyma

• mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 15:56
                Jak w durnych, to faktycznie mogło zepsuć.
                Mój chłop codziennie robi prawie 400km, już mu bokiem wychodzi ten projekt, a tu końca nie widać. Ciągle pod górkę, normalnie sabotują wszystko, bo wielu jest nie na rękę, żeby w końcu był koniec, bo to będzie dla nich koniec kontraktu i papa.
                W poniedziałek chłop miał podłączać jakieś reaktory, przyjeżdża do pracy a tam ktoś mu rozgrzebał "electrical room" ( nie wiem jak to się po polsku nazywa, bo przecież nie pokój elektryczny?), który był zamknięty na kłódkę. Wyrwali ta kłódkę z korzeniami.
                Nawet sobie nie wyobrażasz jak się wkurwił, 3 osoby wyleciały z roboty na pysk.
                I tak codziennie coś, a już czeka kolejny projekt blisko domu tylko skończyć musi to, co zaczął...
                • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:18
                  ojp
                  współczuję

ja dzisiaj w korku utknęłam na 30 min, zamiast zwyczajowych 10 i już klęłam, że mam tego dosyć i chciałam się rzucać z krawężnika 🤣
                  400km codziennie to jakaś masakra...
                  • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:41
                    No, masakra. Wraca codziennie zdechły jak pies uncertain w pracy przez cały dzień się tak nie zmęczy co tymi dojazdami.
    • joyce_byers Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:09
      Sprsykuję Anwen Pinacolda (ten taki fioletowy w sprayu) do reanimacji. I fajnie działa.
      A na mokre zdecydowanie Cantu aktywator.
      Za to mimo miłości do Only Bio (szampon balansujący i odżywki wszystkie PEHowe sa super) nie znoszę zapachu ich aktywatora.

A ta Pinacolada Anwena fajna. Sprajuję i albo ugniatam zostawiając do wyschnięcia (w takiej pogodzie to chwilka) albo po ugnieceniu jadę z dyfuzorem.
      • hanusinamama Re: Reanimacja fal 13.05.22, 19:56
        Pinacolada sie chyba sprawdza do fal. U mnie przy lokach (ale mam wysokopory) miała puch i wyglądałam jak pudel wyjęty z suszarki
    • ludzikmichelin4245 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:11
      Nie wiem, ale powiem tylko, że wydajesz się być przyjemna z wyglądu smile
      • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:18
        Dzięki 🙂
    • snakelilith Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:11
      Oczywiście, że jest metoda. Rasayana leave in na suche włosy. big_grin
      Ale zaczyna być i tak trudno, bo wreszcie mamy normalny klimatyczny wpływ w tej szerokości geograficznej i powietrze jest bardzej wilgotne niż w ostatnich miesiącach. Włosy się bardziej puszą, ale skóra nie czuje się jak na pustyni.
      • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:14
        🤣
        Przy kolejnym zamówieniu wezmę tą odżywkę, bo to musi być cud nad cudy 😁
        • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:20
          puch likwiduje
          ale też jest lepkie (ale nie tłuste), śmierdzi apteką i dociąża
          • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:42
            Ale smród chyba nie zostaje na włosach? suspicious
            • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:45
              przez chwilę czuć na pewno
              potem...albo nie czuć, albo się człowiek przyzwyczajatongue_out

zaraz nałożę i jak nie zapomnę powąchać włosów wieczorem, to napiszę
            • snakelilith Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:59
              Nie zostaje. Ulatnia się na szczęście bardzo szybko, bo nie jestem fanką tego zapachu. A dociąża i robi lepkie włosy pewnie na włosach, które nie potrzebują odżywki leave in. U mnie definuje fale i likwiduje frizz. La Saponaria obciąża bardziej.
              • piataziuta Re: Reanimacja fal 13.05.22, 20:12
                Ja mam średniopory od ucha w dół, które się mega puszą i sterczą jeśli się ich czymś nie posmaruje.
                Rasayana w niewielkich ilościach działa na to często zbyt słabo, a w większych za mocno dociąża - nie da się wypośrodkować.
                Daję więc małe ilości rasayany i odrobinę tłustego serum na końcówki.

Co do zapachu i to potwierdzam - już nic nie czuć.

O lepkości pisałam, bo maszkaron lepideł nie lubi.
    • celandine Re: Reanimacja fal 13.05.22, 14:16
      Ja akurat wygładzam, ale córki mam kręcone i kupiłam ten spray anwen pinacolada, całkiem fajnie się sprawdza.
    • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:13
      Ja po prostu rozpuszczam włosy pod prysznicem, ale ich nie moczę, para powoduje, że fajnie się znowu skręcają. Jak ma być efekt wow to ugniatam trochę żelu z obły bio.
      Pinalokada z anwen fajna, ale nie robi mi niczego ekstra, po prysznicu mam tak samo.
      • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:22
        A to u mnie to tak niestety nie działa, po prysznicu puszą się jeszcze bardziej:p
        • wredna_dziewucha_ze_wsi Re: Reanimacja fal 13.05.22, 17:55
          mashcaron napisała:

> A to u mnie to tak niestety nie działa, po prysznicu puszą się jeszcze bardziej
          > :p

A próbowałaś cantu? Jak chcę mieć długo skręcone włosy to tylko cantu działa, inne aktywatory po 2 dniach już nie. Może pójdź tą drogą? Żeby się długo fajnie trzymały, a nie bawić się w reanimacje.
          • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 18:02
            No właśnie jakoś nie, bo nigdzie nie mogę na niego trafić, zawsze wyprzedany:p
            Coś to musi znaczyć:p
            • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 18:39
              Cantu w Etosie jest, masz tam Etosa? Jak nie to online
              • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 19:42
                Jest tylko teoretycznie, bo zawsze jak sprawdzam, to aktywatora nigdy nie ma. Szampony, jakieś żele itp to tak, ale po aktywatorze tylko puste miejsce zostaje :p
                • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 20:01
                  www.etos.nl/producten/cantu-shea-moist-curl-activator-cream-120337281.html?gclid=Cj0KCQjwg_iTBhDrARIsAD3Ib5g8hsR7nH_rBI5JNyFqlKxd_htyotLP-5J_AfYjkbhbSph4caXBTbMaAseEEALw_wcB
                  • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 20:34
                    Jestem sknera,nie zapłacę połowy ceny produktu za przesyłkę, dlatego chciałam stacjonarnie :p
                    • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 21:05
                      I słusznie.
                    • snakelilith Re: Reanimacja fal 13.05.22, 23:16
                      Ten cantu jest w niemieckiej drogerii DM. Jak wybierzesz się na zakupy do Niemiec, to możesz sprawdzić czy jest. Kosztuje jednak 8,95 euro.
                      • mashcaron Re: Reanimacja fal 14.05.22, 13:05
                        Kupiłam dziś w Kauflandzie 🙂
    • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:48
      Oba. Lepszych na razie nie znalazłam.
      • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:51
        Ale xujowe zdjęcie, ale chyba widać?
        • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:54
          Nie:p
      • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 16:53
        Możesz dać linki do tych cosiów? Bo na fotce nie idzie nic przeczytać:p
        • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 17:52
          Sori, do Jumbo po wino pobiegłam, już wklejam.
          bono.nl/moroccanoil-intense-curl-cream?variant=32525343359055¤cy=EUR&utm_medium=product_sync&utm_source=google&utm_content=sag_organic&utm_campaign=sag_organic&gclid=Cj0KCQjwg_iTBhDrARIsAD3Ib5iQTZqwOZppzcsWexwS8tP4ORh-8djK52DusG6lxOhwOJ4XODWG3eoaAryjEALw_wcB

www.bangerhead.nl/antonio-axu-sea-salt-spray?gclid=Cj0KCQjwg_iTBhDrARIsAD3Ib5hjRhZLegvxO5xcMsPY6LHWC0TRH6EAoViKClZxFOMvwGcEfZbxlrYaAtR3EALw_wcB
          • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 17:53
            Na luzxplusie chyba są ona
          • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 18:04
            Dzięki!
            Ps. A po wino, to do Lidla lepiej:p
            • ursydia Re: Reanimacja fal 13.05.22, 18:27
              No tak ale do Jumbo to mam 150 metrów a do Lidla chyba ze dwa kilosy takżeten.
              • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 18:29
                Ja jakoś nie lubię Jumbo. Chyba przez kolor kojarzący mi się z syfiastym Netto w PL :p
    • mikams75 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 17:47
      nakladam na dlon troche aktywatora cantu, mieszam z woda i wgniatam. Na poczatku troche sie robia straki ale jak wyschna i sie pougniata jeszcze na sucho to nie jest zle.
    • ichi51e Re: Reanimacja fal 13.05.22, 18:45
      dlaczego ty ich po prostu nie zaplatasz na noc i tyle?
      • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 19:44
        Bo są za krótkie i mi się niewygodnie śpi z takim sterczącym kikutem:p
        • ichi51e Re: Reanimacja fal 13.05.22, 20:18
          dwa dobierane za uszami i rano będziesz mieć fale.
          • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 20:50
            Ciekawe kto mi to zaplecie, bo sama nie umiem:p
            • mikams75 Re: Reanimacja fal 13.05.22, 23:09
              na slepo dasz rade taka fryzure do spania zaplesc, pomysl calkiem fajny
    • shellyanna Re: Reanimacja fal 13.05.22, 20:59
      Ja zauwazylam, ze w im lepszej kondycji mam włosy, tym trudniej o jakikolwiek skręt.
      I sobie odpuściłam.
      • mashcaron Re: Reanimacja fal 13.05.22, 21:05
        A to u mnie jest dokładnie odwrotnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka