niedzielnynick 24.05.22, 08:38 Zielony, ażurkowy kardigan znalazłam na dnie szafy. Przeleżał tam kilka ładnych lat. Czy taka zieleń jest teraz na topie? Czy może jakaś inna? Ktoś w ogóle podąża jeszcze za modą? Czy nosicie jakieś zielone dodatki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 08:45 O, mam lnianą mini kieckę w takim kolorze, zaraz pójdę poszukać. Dobrze że mi przypomniałaś. Tak, zielony jest teraz modny, ale co do odcieni, który konkretnie z palety Pantone, to nie mam pojęcia Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 09:09 ładny kolor, lubię bardzo, mam kilka rzeczy w tym kolorze, m.in. casualową marynarkę i sukienkę której nigdy nie założyłam🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
nevertheless123 Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 09:09 To mi przypomniałaś, że mam letnią bluzkę w tym kolorze, z żorżety zdaje się. Kupiłam ją na fali głębokiego przekonania, że koniecznie muszę mieć w szafie coś zielonego. No to mam i teraz wisi na wieszaku od zeszłego lata, bo nie bardzo wiem, z czym mogłabym ten kolor zestawić. Myślałam o szarej spódnicy lub spodniach, albo o granacie? Co myślicie, z jakim kolorem można skomponować taką zieleń? Odpowiedz Link Zgłoś
nuta15 Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 12:41 Granatowy bardzo dobrze wygląda z soczystą zielenią , szary zależy od odcienia , poza tym biały, beżowy, ciemny niebieski. Modne jest połączenie z pomarańczowym i fuksją , to propozycja dla bardzo odważnych Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 13:19 Szarość i granat do zielonego to klasyka. Zielony cudownie wygląda też z różowym (jasnym i pink), oraz fioletem. Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 09:10 Po tytule watku myslalam, ze to ta damulka od zlota, kapeluszy I oper. No.i czekalam na clou Fajny kardigan, choc kolor nie moj Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 09:26 Bardzo ładny kolor. Noszę zielony bo dobrze w nim wyglądam, tym co jest na topie nie bardzo się przejmuję. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 09:42 o mam sukienke w tym kolorze. lubie Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 09:44 o tak, to moj ulubiony kolor, samych sukienek mam 7 w tym kolorze a jeszcze bluzki i buty mam zielone oczy i chetnie go wybieram, od lat aktualna moda cieszy mnie tym bardziej Odpowiedz Link Zgłoś
neospasmina Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 09:52 kolor supermodny (szkoda, że zupełnie nie z mojej palety) i sweterek uroczy Odpowiedz Link Zgłoś
grey_delphinum Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 10:11 Zazdroszczę. Chętnie bym znalazła sweterek w tym kolorze na dnie własnej szafy 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 10:14 Dlaczego 40 latka pyta jak nastolatka czy cos tam jest modne. Nie masz wlasnego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 10:31 Nie polecałabym nosić zielonego, tylko dlatego, że jest modny. To akurat ten kolor, w których szybko wygląda się choro, jeżeli nie jest dobrany odcieniem do typu urody. Ja uwielbiam zielony, noszę nałogowo, ale ten na górze jest mi za chłodny. Najlepiej mi w ciepłych odcieniach zielonego. Z tych na dole mogą złożyć z korzyścią każdy. A jak już chłodny, to bardzo jasny, jak rozbielona mięta. Ale generalnie kolory wiosny. Nie wiem czy są modne, ale mi pasują. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 13:25 Bo jestes blondynka chyba (?). Szatynkom lub ciemnym blondynkom pasuje bardziej. Za to ubolewam, ze w sklepach bardzo rzadko widuje kolory przydymione, nasycona sliwke lub turkus. Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 16:59 Jestem blondynką, ale to nie ma znaczenia, bo zielony pasuje każdemu, tylko w innym odcieniu. Ja jestem jasną wiosną na granicy do jasnego lata, dlatego pasuje mi ciepły zielony, ale bardziej ten świetlisty, nie tak zgaszony jak w przypadku jesieni. Odpowiedz Link Zgłoś
saszanasza Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 14:19 snakelilith napisała: > Nie polecałabym nosić zielonego, tylko dlatego, że jest modny. To akurat ten ko > lor, w których szybko wygląda się choro, jeżeli nie jest dobrany odcieniem do t > ypu urody. > Ja uwielbiam zielony, noszę nałogowo, ale ten na górze jest mi za chłodny. Najl > epiej mi w ciepłych odcieniach zielonego. Z tych na dole mogą złożyć z korzyści > ą każdy. A jak już chłodny, to bardzo jasny, jak rozbielona mięta. Ale generaln > ie kolory wiosny. Nie wiem czy są modne, ale mi pasują. > Ja mam gałki „łoczne” zgniłozielone, więc mi pasuje🙈 Odpowiedz Link Zgłoś
snakelilith Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 17:06 Ja mam oczy jasno niebieskie z żółtymi plamkami i w zielonkawym cieniu do oczu wyglądam bardzo dobrze. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 10:36 Jedyna zieleń, którą akceptuję to ciemna, butelkowa. Takie trawiaste mnie drażnią. Odpowiedz Link Zgłoś
nuclearwinter Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 12:00 Ładny, choć mi totalnie nie pasuje taki odcień i w ogóle nie wyobrażam sobie kierować się modą jeśli chodzi o kolory. Albo mi w jakimś dobrze, albo nie i to się raczej nie zmienia a już na pewno nie dlatego, że jakiś kolor zrobi się modny w danym sezonie. Odpowiedz Link Zgłoś
piszaca.zza.swiatow2 Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 12:52 To jest modne, co Ci się akurat podoba... Odpowiedz Link Zgłoś
mrs.solis Re: Ha! Jestem modna. 24.05.22, 21:10 Chocbym nie wiem jak ten kolor byl na topie, w zyciu nie ubralabym niczego w tej barwie. Odpowiedz Link Zgłoś