Dodaj do ulubionych

Maniciure hybrydowy

27.05.22, 12:09
Witam. Zostałam bez mojej pani od hybryd. Niestety,nie wyobrażam też sobie,że mogłabym nie mieć koloru na paznokciach. Zakupiłam więc sobie lampę i potrzebne akcesoria. Zrobiłam paznokcie,wyszły nawet dobrze. Niestety,po kilku dniach z 3 paznokci zaczęła odchodzić mi warstwa topu. Ematko, co robię nie tak? Pomocy. Dodam,że wszystko robiłam tak jak Klaudia i tak jak w instrukcjii i na filmikach. Dlaczego odłazi top?
Obserwuj wątek
    • ursydia Re: Maniciure hybrydowy 27.05.22, 12:27
      1 źle odtłuszczone paznokcie
      2 zła baza
      3 inna moc lampy więc może trzeba parę sekund dłuzej
      • edor67 Re: Maniciure hybrydowy 27.05.22, 12:30
        Tylko że wszystko się trzyma, odchodzi tylko top. Ta ostatnia warstwa.
        • ursydia Re: Maniciure hybrydowy 27.05.22, 12:40
          No to spróbuj zmienić top
    • taki-sobie-nick Re: Maniciure hybrydowy 27.05.22, 23:25
      Niestety,nie wyobrażam też sobie,że mogłabym nie mieć koloru na paznokciach.

Dlaczego?
      • laura.palmer Re: Maniciure hybrydowy 28.05.22, 09:22
        Najprawdopodobniej dlatego, że lubi mieć pomalowane paznokcie.
        • katriel Re: Maniciure hybrydowy 28.05.22, 15:38
          Ja też widzę różnicę między "lubię mieć pomalowane paznokcie, bez koloru nie lubię" a "nie wyobrażam sobie, żebym miała mieć niepomalowane" (tak jakby pisząca odczuwała przymus malowania paznokci) i w dodatku z dorzuconym na początku "niestety" (tak jakby wolała tego przymusu nie odczuwać).
          Ale ja nie jestem takim-sobie-nickiem, więc zamiast snuć teorie spiskowe zakładam, że wątkodawczyni się po prostu nieprecyzyjnie wyraziła.
          • taki-sobie-nick Re: Maniciure hybrydowy 28.05.22, 23:11
            Kiedy ja niczego nie snuję. Ciekawią mnie postawy osób, które nie mogą bez makijażu, nie mogą bez zrobienia paznokci etc. Bez tego nie czują się kobietami?
            • taki-sobie-nick Re: Maniciure hybrydowy 28.05.22, 23:11
              A do tego, że wiele wypowiedzi biorę dosłownie, to ematki mogły się już przyzwyczaić.
    • mondaymorning1987 Re: Maniciure hybrydowy 28.05.22, 09:13
      Zależy jakiej firmy, mnie indigo no wipe sie ścierał ciągle, nawet jak dłużej utwardzalam, a semilac bez zarzutu.
    • laura.palmer Re: Maniciure hybrydowy 28.05.22, 09:21
      Może kiepska jakość lakieru, top przeterminowany lub przechowywany w złych warunkach. Kupiłabym nowy. A i ten top jest tej samej firmy, co baza i lakier? Słyszałam, że takie odwarstwianie może się zdarzyć, gdy kupuję się produkty różnych marek.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka