Dodaj do ulubionych

Grillujecie?

• lauren6 Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:08
      Pieczarki z twarożkiem z grilla - pycha!
    • pyza-wedrowniczka Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:10
      Ja uwielbiam grilla. Ponieważ ja niemięsna i u mnie w rodzinie też mało mięsa jemy, to polecę kilka wege rzeczy.
      Pieczarki, takie duże, z pesto i fetą.
      Szaszłyki z tofu i warzywami.
      Bardzo dobry też jets grillowany ananas.
      Tradycyjnie camembert, haloumi lub oscypki.

• mid.week Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:12
      daj znać czy z tego z pokrywką mniej leci dym. U mnie można, nie ma zakazów, sąsiedzi wymagają tylko uprzedzenia zeby pranie mogli schować, ale i tak mi głupio.... A grilla kocham!
      • naturella Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:41
        Leci mniej, jak pokrywka zamknięta, wtedy prawie wcale - ale zamknąć można, jak już jest porządnie rozpalone węgiel się żarzy. Tyle, że najbardziej się dymi podczas rozpalania, a wtedy zamknąć nie można uncertain
        • mid.week Re: Grillujecie? 27.06.22, 21:37
          Szkoda, ale wielkie dzięki za recenzję!
    • mikams75 Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:14
      Nie mam grilla (ok, mam w piekarniku, nie wiem czy sie liczy) i nie planuje miec, nie brakuje mi, wystarczy mi jak z raz na rok ktos mnie zaprosi, wowczas zjem bez grymaszenia ale zeby grillowac i jadac czesciej, to jednak nie.
    • mia_mia Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:52
      Duże krewetki, ser camembert, oscypki, szparagi, ryby, mięsa, kiełbasę i kaszankę, warzywa.
    • asfiksja Re: Grillujecie? 26.06.22, 12:40
      Nie, nie grilluję. Najbardziej przeszkadza mi smród dymu, ale węglowodory aromatyczne też mnie zniechęcają, a stanie w upał nad gorącym i dymiącym rusztem nie jest moim ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu.
      Jak mam potrzebę usmażyć czy długotrwale gotować coś w upał to po prostu wystawiam przenośną indukcję na taras.
    • abecadlowa1 Re: Grillujecie? 26.06.22, 14:46
      Śliwki z cynamonem. Uwielbiam grillowane śliwki.
    • iza232 Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:19
      My lubimy hamburgery (kotlety +bułki), przeróżne kiełbaski, pierogi, kiszkę ziemniaczaną, zamarynowane piersi z kurczaka.
    • kryzys_wieku_sredniego Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:21
      Nie griluje bo nie lubię, to samo mozna zrobić w piekarniku, albo na patelni grilowej.
      Tu i tu wychodzi mięso przypieczone w paski.
    • mariola233 Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:25
      youtu.be/aYLoShBDf6U a ja polecam pierś z kurczaka w jogurcie,pyszna i soczysta
    • mashcaron Re: Grillujecie? 26.06.22, 16:08
      Mąż trzy lata temu kupił takiego właśnie grilla jak opusujesz i też był taki podjarany :p
      Grill został użyty trzy razy, dwa kolejne lata przeczekał w piwnicy po czym przy przeprowadzce oddaliśmy go koledze :p
    • ritual2019 Re: Grillujecie? 26.06.22, 16:31
      Czasem, mamy weglowy bbq z mozliwoscia wedzenia. Przyrzadzamy mieso, szaszlyki, koftas, ryby, krewetki (bardzo lubimy, goscie tez), haloumni.
    • stephanie_harper2 Re: Grillujecie? 26.06.22, 16:41
      Pierwszy grill po zimie to tradycyjna kiełbasa, potem kaszanka i karkówka. A potem już leci: cukinia, bakłażan, szaszłyki i różne inne takie, nawet rzepa była no i rybki ale to już poza miejscem zamieszkania. marynuje karkówkę w zależności od nastroju smile ale czosnek musi być.
    • swiezynka77 Re: Grillujecie? 26.06.22, 19:36
      Czyli zostałam ostatnią Polką która nigdy w życiu nie miała grilla ani nie robiła big_grin
      • antyideal Re: Grillujecie? 27.06.22, 08:45
        Jedną z dwóch, bo ja też..
    • princy-mincy Re: Grillujecie? 26.06.22, 19:56
      Ja lubię grilla od czasu do czasu.
      Najbardziej szaszłyki, grillowane warzywa i boczek.
      Szaszlyki- papryka, pieczarki, czerwona cebula i zamarynowane mięso
      Grillowane warzywa - to samo co wyżej tylko zamiast mięsa bataty
      Boczek w plastrach (surowy, wędzony) do marynaty, potem nawijam na patyczki od szaszłyków
      • princy-mincy Re: Grillujecie? 26.06.22, 19:57
        Aa, no i sałatki (choć oczywiście to do grilla a nie na grilla). Nie lubię bez sałatek
    • nothingelsemattersnow Re: Grillujecie? 26.06.22, 20:42
      Oscypki, falafele, kotlety warzywne różne, warzywa też można (papryka, cukinia, bakłażany), ja preferuję jednak na surowo.
    • 3-mamuska Re: Grillujecie? 26.06.22, 20:54
      Latem grillujemy wszystko:
      Szaszłyki ,same filety skrzydełka i kurczaki w całości ala nandos.
      Boczek kiełbasy czasem kaszankę (mąż)
      Burgery z wołowiny i kurczaka. Warzywa.
    • igge Re: Grillujecie? 26.06.22, 21:10
      W zasadzie prawie nigdy.
      Ale ostatnio nas naszło na grillowanie i u znajomych i u nas i podobało się.
      Nawet urodziny synkowi między innymi przy grillu w ogrodzie zrobiliśmy.
      Wrzucamy wszystko, co nam przyjdzie do głowy.
      Dzisiaj była kaczka.

Dzisiaj
    • majenkir Re: Grillujecie? 27.06.22, 01:18
      I narobiłyście mi ochoty 😌
    • ursula.iguaran Re: Grillujecie? 27.06.22, 07:00
      Nasze hity to:
      - łosoś (pokrojony w dzwonka i tylko posolony, grillowany w specjalnej kratce do ryb)
      - szaszłyki warzywne (cukinia, pieczarki, papryka, cebula) lub z dodatkiem mięsa (karkówka lub drób, zamarynowany przed nałożeniem na patyczki plus boczek)
      - halumi w plastrach

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka