lauren6 Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:08 Pieczarki z twarożkiem z grilla - pycha! Odpowiedz Link Zgłoś
pyza-wedrowniczka Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:10 Ja uwielbiam grilla. Ponieważ ja niemięsna i u mnie w rodzinie też mało mięsa jemy, to polecę kilka wege rzeczy. Pieczarki, takie duże, z pesto i fetą. Szaszłyki z tofu i warzywami. Bardzo dobry też jets grillowany ananas. Tradycyjnie camembert, haloumi lub oscypki. Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:12 daj znać czy z tego z pokrywką mniej leci dym. U mnie można, nie ma zakazów, sąsiedzi wymagają tylko uprzedzenia zeby pranie mogli schować, ale i tak mi głupio.... A grilla kocham! Odpowiedz Link Zgłoś
naturella Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:41 Leci mniej, jak pokrywka zamknięta, wtedy prawie wcale - ale zamknąć można, jak już jest porządnie rozpalone węgiel się żarzy. Tyle, że najbardziej się dymi podczas rozpalania, a wtedy zamknąć nie można Odpowiedz Link Zgłoś
mid.week Re: Grillujecie? 27.06.22, 21:37 Szkoda, ale wielkie dzięki za recenzję! Odpowiedz Link Zgłoś
mikams75 Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:14 Nie mam grilla (ok, mam w piekarniku, nie wiem czy sie liczy) i nie planuje miec, nie brakuje mi, wystarczy mi jak z raz na rok ktos mnie zaprosi, wowczas zjem bez grymaszenia ale zeby grillowac i jadac czesciej, to jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mia_mia Re: Grillujecie? 26.06.22, 11:52 Duże krewetki, ser camembert, oscypki, szparagi, ryby, mięsa, kiełbasę i kaszankę, warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
asfiksja Re: Grillujecie? 26.06.22, 12:40 Nie, nie grilluję. Najbardziej przeszkadza mi smród dymu, ale węglowodory aromatyczne też mnie zniechęcają, a stanie w upał nad gorącym i dymiącym rusztem nie jest moim ulubionym sposobem spędzania wolnego czasu. Jak mam potrzebę usmażyć czy długotrwale gotować coś w upał to po prostu wystawiam przenośną indukcję na taras. Odpowiedz Link Zgłoś
abecadlowa1 Re: Grillujecie? 26.06.22, 14:46 Śliwki z cynamonem. Uwielbiam grillowane śliwki. Odpowiedz Link Zgłoś
iza232 Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:19 My lubimy hamburgery (kotlety +bułki), przeróżne kiełbaski, pierogi, kiszkę ziemniaczaną, zamarynowane piersi z kurczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
kryzys_wieku_sredniego Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:21 Nie griluje bo nie lubię, to samo mozna zrobić w piekarniku, albo na patelni grilowej. Tu i tu wychodzi mięso przypieczone w paski. Odpowiedz Link Zgłoś
mariola233 Re: Grillujecie? 26.06.22, 15:25 youtu.be/aYLoShBDf6U a ja polecam pierś z kurczaka w jogurcie,pyszna i soczysta Odpowiedz Link Zgłoś
mashcaron Re: Grillujecie? 26.06.22, 16:08 Mąż trzy lata temu kupił takiego właśnie grilla jak opusujesz i też był taki podjarany :p Grill został użyty trzy razy, dwa kolejne lata przeczekał w piwnicy po czym przy przeprowadzce oddaliśmy go koledze :p Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Grillujecie? 26.06.22, 16:31 Czasem, mamy weglowy bbq z mozliwoscia wedzenia. Przyrzadzamy mieso, szaszlyki, koftas, ryby, krewetki (bardzo lubimy, goscie tez), haloumni. Odpowiedz Link Zgłoś
stephanie_harper2 Re: Grillujecie? 26.06.22, 16:41 Pierwszy grill po zimie to tradycyjna kiełbasa, potem kaszanka i karkówka. A potem już leci: cukinia, bakłażan, szaszłyki i różne inne takie, nawet rzepa była no i rybki ale to już poza miejscem zamieszkania. marynuje karkówkę w zależności od nastroju ale czosnek musi być. Odpowiedz Link Zgłoś
swiezynka77 Re: Grillujecie? 26.06.22, 19:36 Czyli zostałam ostatnią Polką która nigdy w życiu nie miała grilla ani nie robiła Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Grillujecie? 26.06.22, 19:56 Ja lubię grilla od czasu do czasu. Najbardziej szaszłyki, grillowane warzywa i boczek. Szaszlyki- papryka, pieczarki, czerwona cebula i zamarynowane mięso Grillowane warzywa - to samo co wyżej tylko zamiast mięsa bataty Boczek w plastrach (surowy, wędzony) do marynaty, potem nawijam na patyczki od szaszłyków Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Grillujecie? 26.06.22, 19:57 Aa, no i sałatki (choć oczywiście to do grilla a nie na grilla). Nie lubię bez sałatek Odpowiedz Link Zgłoś
nothingelsemattersnow Re: Grillujecie? 26.06.22, 20:42 Oscypki, falafele, kotlety warzywne różne, warzywa też można (papryka, cukinia, bakłażany), ja preferuję jednak na surowo. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Grillujecie? 26.06.22, 20:54 Latem grillujemy wszystko: Szaszłyki ,same filety skrzydełka i kurczaki w całości ala nandos. Boczek kiełbasy czasem kaszankę (mąż) Burgery z wołowiny i kurczaka. Warzywa. Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Grillujecie? 26.06.22, 21:10 W zasadzie prawie nigdy. Ale ostatnio nas naszło na grillowanie i u znajomych i u nas i podobało się. Nawet urodziny synkowi między innymi przy grillu w ogrodzie zrobiliśmy. Wrzucamy wszystko, co nam przyjdzie do głowy. Dzisiaj była kaczka. Dzisiaj Odpowiedz Link Zgłoś
ursula.iguaran Re: Grillujecie? 27.06.22, 07:00 Nasze hity to: - łosoś (pokrojony w dzwonka i tylko posolony, grillowany w specjalnej kratce do ryb) - szaszłyki warzywne (cukinia, pieczarki, papryka, cebula) lub z dodatkiem mięsa (karkówka lub drób, zamarynowany przed nałożeniem na patyczki plus boczek) - halumi w plastrach Odpowiedz Link Zgłoś