26.07.22, 17:45
Daj znać, jak się sprawy mają!
Nie jesteś niczyja - jesteś ematkowa!
Obserwuj wątek
    • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 26.07.22, 17:52
      Podpisuję się 🧡
    • ludborka Re: Hrabino! 26.07.22, 17:53
      🤍
    • sweterwkrate Re: Hrabino! 26.07.22, 18:23
      Ja też wszystko przeczytałam z zapartym tchem i chcę wiedzieć co dalej 😁
    • astomi25 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:26
      Odezwij sie w tym watku. W poprzednim zrobilo sie bagno i ciezko sie polapac.
    • piataziuta Re: Hrabino! 26.07.22, 18:35
      życia nie macie?
      • czanka Re: Hrabino! 26.07.22, 18:45
        piataziuta napisała:

> życia nie macie?

Ja niby jeszcze mam, ale co to za życie…wink
      • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 26.07.22, 18:46
        Co to za życie 🙄
        • piataziuta Re: Hrabino! 26.07.22, 18:49
          Co masz do niego? suspicious
          • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 26.07.22, 18:52
            Wszystko 😒
            • primula.alpicola Re: Hrabino! 26.07.22, 18:53
              Borsuczyca, opanuj się, bo los słucha i zaraz Ci wywinie jakiś numer, żebyś się nauczyła!
              • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 26.07.22, 18:55
                Fuck 😫
            • piataziuta Re: Hrabino! 26.07.22, 18:55
              Czyli co konkretnie - wymień, to pomożemy.
              • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 26.07.22, 18:59
                Dobra nie będę zamulać. jutro idę do kina i przy okazji zjem fast fooda to będzie fajnie 🙄
                • princesswhitewolf Re: Hrabino! 26.07.22, 22:16
                  Masz Starego Borsuka a ja ci zazdroszcze ze masz taaaaakiego prepersa!!!
      • chatgris01 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:48
        piataziuta napisała:

> życia nie macie?

Życia nie masz, że seriale oglądasz? tongue_out
        • piataziuta Re: Hrabino! 26.07.22, 18:54
          Ale ten serial się już skończył.

Ten wątek jest jak listy do Teletygodnia od zdesperowanych tiwimaniaczek łzawo apelujących o kontynuację.
          • chatgris01 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:56
            Czas na kolejny sezon.
            • piataziuta Re: Hrabino! 26.07.22, 19:17
              Będzie.
              Za rok.
          • tojaba Re: Hrabino! 26.07.22, 19:29
            piataziuta napisała:

> Ale ten serial się już skończył.
            >
            > Ten wątek jest jak listy do Teletygodnia od zdesperowanych tiwimaniaczek łzawo
            > apelujących o kontynuację.

Bez przesady! Trochę dystansu smile
            Na forum każdy ma wybór ( jak w życiu). Polubiłam Hrabinę i chciałabym, żeby dalej pisała.
            Kto nie chce - może przecież jej wątki omijać. Tak samo zresztą, jak ten smile
            • piataziuta Re: Hrabino! 26.07.22, 20:58
              Dystansu to ja mam więcej, niż większośc forumek w tym wątku razem wziętych. wink
              Męczycie robaka (bułę).
            • bistian Re: Hrabino! 26.07.22, 21:03
              tojaba napisała:

> Bez przesady! Trochę dystansu smile
              > Na forum każdy ma wybór ( jak w życiu). Polubiłam Hrabinę i chciałabym, żeby da
              > lej pisała.

Ja też w sumie, lubię to czytać, chociaż tak, przesiewowo wink
              Hrabina kłamie cały czas, ale robi to ze swoistym wdziękiem. Większość rzeczy jest zmyślonych, łącznie z jej pracą.
              Ale, od czego jest fantazja? Gdyby nie ta fantazja, nie byłoby postępu i tu już piszę 100% na poważnie.
              Niech pisze, to daje wielu radość, ale również, rozwija mózg big_grin
              • spirit_of_africa Re: Hrabino! 26.07.22, 21:10
                Naprawdę ktoś wymyśliłby działalność, w której koszt 200pln na transport byłby nie do zaakceptowania?
                • bistian Re: Hrabino! 26.07.22, 21:35
                  spirit_of_africa napisała:

> Naprawdę ktoś wymyśliłby działalność, w której koszt 200pln na transport byłby
                  > nie do zaakceptowania?

Nawet nie o to chodzi. Osobiście znam kilku bardzo bogatych ludzi, którzy nie akceptują takich kosztów i starają się taniej smile Znam, ale z takimi nie współpracuję. wink

Mnie chodzi o coś zupełnie innego. Macie swoją firmę i działalność i z tego żyjecie, więc to znacie. Takie wiadomości i utrwalone umiejętności, gdzieś wypływają w różnych wątkach, inaczej się nie da, jeśli się pisze systematycznie.
                  U Hrabiny tego nie ma, jest pustynia i informacja, że coś robiła, jest znana i szanowana. Tylko tyle, bez konkretów, jednym słowem, pustynia. Dlatego, ja nie wierzę w taką pracę
                • m_incubo Re: Hrabino! 26.07.22, 21:50
                  Przecież to nie koszt był problemem, tylko urażona miłość własna.
                  • chatgris01 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:02
                    Dokładnie.
                  • spirit_of_africa Re: Hrabino! 27.07.22, 09:47
                    Nie nie. Tam oprócz urażonej dumy było dziadowanie.
                    • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 10:23
                      Zupełnie się nie zgadzam wink
                      • memphis90 Re: Hrabino! 28.07.22, 18:18
                        Nie, nie, tam była cala historia o tym, że nie wrzuci tych 200zl w koszty, bo eksio przelewa sobie całą kasę na jakieś prywatne konto, z niego placi "koszty" wg swojego uznania i resztki forsy przelewa Hrabinie jako jej zysk. I choć są wspólnikami, to tych 200zl jako kosztu nie policzy, bo nie.
      • lauren6 Re: Hrabino! 26.07.22, 19:21
        Nie, żyję samym forum 🤣🤣🤣
      • anorektycznazdzira Re: Hrabino! 26.07.22, 22:17
        Ja nie.
        Ale ty też coś robisz w tym wątku... suspicious
    • lily_evans011 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:47
      Ładnie napisane smile.
      • lilia.z.doliny Re: Hrabino! 26.07.22, 19:21
        Prawda?
    • jasnoklarowna Re: Hrabino! 26.07.22, 18:48
      podbijam, też chcę znak sygnał od Hrabiny
      • chatgris01 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:50
        Może na tym zadoopiu nad jeziorem nie ma zasięgu? cool
        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 26.07.22, 18:51
          Teraz wszędzie jest zasięg 🙄
          • chatgris01 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:53
            Nie wszędzie, na zadoopiu nad Tanwią nie miałam tongue_out
            A ona chyba blisko tamtych regionów.
          • eliszka25 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:06
            borsuczyca.klusek napisała:

> Teraz wszędzie jest zasięg 🙄
            >

Zapraszam w Bory Tucholskie 🤣
            • bistian Re: Hrabino! 26.07.22, 22:13
              eliszka25 napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
              >
              > > Teraz wszędzie jest zasięg 🙄
              > >
              >
              > Zapraszam w Bory Tucholskie 🤣

Ja u siebie mam kilka tras częstych moich wędrówek, gdzie co 5 km, nie ma sygnału. A u nas i tak jest dużo lepiej, niż np. w Niemczech.
    • aniani7 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:51
      Nie depresjonuj sie. Szkoda zdrowia.
      • kk345 Re: Hrabino! 26.07.22, 21:56
        Czego ma nie robić???
        • primula.alpicola Re: Hrabino! 26.07.22, 22:00
          Ma nie popadać w depresję?🤔
          • aniani7 Re: Hrabino! 27.07.22, 15:56
            Tak i dodatkowo, zeby nie dala deprecjonowac swoich potrzeb. Taka zabawa slowna.
    • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 18:55
      Moja nie. Po tym trollu plakac nie bede.
      • tt-tka Re: Hrabino! 26.07.22, 19:02
        A moja tak, i tez czekam na sygnal !
      • umi Re: Hrabino! 26.07.22, 21:30
        Moja tez tak. I nie znasz się.

Jeśli to trolling, to kobieta scenariusze powinna pisać. To jest poziom mistrzowski albo sama prawda, niestety.
        • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 21:36
          No juz sie nie zesraj z tym uwielbieniem big_grin Moze i kobieta pisze scenariusze- dla trudnych spraw, czy gdzie indziej, tego nie wiemy. Ale za akcje z uchodzcami ma u mnie osobiscie juz na zawsze latke zjeba. Tyle.
          • umi Re: Hrabino! 26.07.22, 21:42
            Trudne sprawy to jest dno i kilometr mułu. Im by sie ktoś od porządnych scenariuszy przydał.

Nie wiem, jak to było z tymi uchodźcami. Tzn. znam wątek i uwierz, wolę, żeby to był trolling. Bo alternatywa jest wałek tak ciężkiego kalibru, że jprdl.
            • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 21:48
              Wierzysz w walek, w wyniku ktorego zaginelo 300 dzieci z ZD? To moze i reptilian chwycisz. To byl ordynarny trolling i to taki po bandzie, ze zelam podejrzewac, ze hrabina to jolka. Tamta tez byla uzalezniona od atencji i pieprznieta.
              • bistian Re: Hrabino! 26.07.22, 21:54
                fornita111 napisała:

> To byl ordynarny trolling i to taki po bandzie, ze zelam podejrzewa
                > c, ze hrabina to jolka.

Mnie też to przeszło przez głowę, ale chyba styl pisania, jednak był inny? Nie chce mnie się teraz sprawdzać, ale tak zapamiętałem.
                • lella_two Re: Hrabino! 28.07.22, 09:21
                  Też miałam wtedy podobny przebłysk, kaliber był mocno jolkowaty.
              • umi Re: Hrabino! 26.07.22, 21:54
                Jolka znikła, zdaje się, po wpisie, że ja facet rzucił. Wcześniejsze komentarze o jej forumowych zagrwkach (włącznie z tymi paczkami o których pisało pół forum) pasują do zachowania osoby chorej psychicznie, do pewnego konkretnego schorzenia.
                Hrabina nie pisze jak wariatka. Albo animuje za free (Umi lubi to) albo coś się tam zadziało. Jestem bardzo ostrożna w pomocy charytatywnej i staram się angazowac z głowa i w maksymalnie przejrzyste akcje, bo widziałam juz takie wałki, ze mózg się lasował i człowiek miał wyrzuty sumienia, że się dał naciąć. Nie ważna już ta kasa wydana, większy problem z tym co za nią sfinansowano. Więc nie wiem, jak było z tymi dziecmi. Z jednej strony pewnie masz rację i wolę ta opcję. Z drugiej strony sa rzeczy na ziemi (niestety), o których się filozofom nie śniło uncertain
                • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:02
                  No to jakie schorzenie wg ciebie jolka miala? (Skoro juz diagnozujesz trolle internetowe co nie ma za grosz sensu tongue_out )
                  • umi Re: Hrabino! 26.07.22, 22:05
                    No owszem, jak czytam, to diagnozuję osobe piszącą, samo wychodzi. jak nie będę wiedziała, ze jest botem, a skalibrujesz bota na wariata, to zdiagnozuję bota.

Nie napisze, bo nie ma to sensu i nic nie wnosi. napisałam to w kontekście róznicy miedzy harbiną a jolką.
                  • bistian Re: Hrabino! 26.07.22, 22:10
                    fornita111 napisała:

> No to jakie schorzenie wg ciebie jolka miala? (Skoro juz diagnozujesz trolle in
                    > ternetowe co nie ma za grosz sensu tongue_out )

Tu nie chodzi o trolle internetowe, ale o osoby, które mają pewne problemy osobiste i rozwiązują je albo zmniejszają skutki, pisząc na forum. To nie są trolle, tylko wpadają w taką rolę i są tak traktowane, zupełnie niesłusznie
                    • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:17
                      Nie masz pojecia, kto ma problemy osobiste a kto trolluje. Mozna podejrzewac, wiedziec sie nie da. I w sumie po co. Dla mnie to juz przesadne zafiksowanie na forumowych kreacjach.
                    • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 10:26
                      Ematka ma swoją prywatną definicję trolla, która z pierwotną ma niewiele wspólnego.
                      • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 10:27
                        Tzn?
                      • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 11:37
                        m_incubo napisała:

> Ematka ma swoją prywatną definicję trolla, która z pierwotną ma niewiele wspóln
                        > ego.
                        >

Ta mądrość powinna trafić do sygnaturek! Brawo!
                        • wapaha Re: Hrabino! 29.07.22, 10:24
                          grazyny napisała:

> m_incubo napisała:
                          >
                          > > Ematka ma swoją prywatną definicję trolla, która z pierwotną ma niewiele
                          > wspóln
                          > > ego.
                          > >
                          >
                          > Ta mądrość powinna trafić do sygnaturek! Brawo!
                          >
                          >
                          Za ewolucją trolla powinna iść również jego definicja
                          <rozkłada ręce>
                          • m_incubo Re: Hrabino! 29.07.22, 10:32
                            No niezbyt.
                            Na ematce i właściwie tylko tutaj, z jednej strony trollem jest każdy, kto nie pisze od 20 lat, z drugiej strony każdy, kto nie udokumentuje każdego możliwego szczegółu historii, a z trzeciej każdy, kto niby pisze 15 lat, ale rzeczy niezgodne z ematkowym pejzażem wewnętrznym.
                            Post bez okrzyku "troll" jest nieważny.
                            • iberka Re: Hrabino! 29.07.22, 10:34
                              Coś w tym jest, bo nawet ja "usłyszałam" kiedyś,że trolluję a jestem na forum od 2 dekad wink
                              • wapaha Re: Hrabino! 29.07.22, 10:43
                                No właśnie
                                Zmieniła się definicja "trollowania"

Kiedyś "troll" to był byt - celowo prowokujący i wymyślający historię dla wywołania dyskusji
                                Dzisiaj "trollem" jest każdy nick ( nawet ten z brodą ) którego historia jest odbierana jako na tyle nieprawdopodobna, że jej celem nie jest realna pomoc/odpowiedź ale dyskusja/gównoburza

btw ja też byłam trollem, byłam alter ego ( i to kogo ! snake big_grin -tylko dlatego, że się z nią zgadzałam w jakiejś tam kwestii ), byłam twa , itd wink
                                • asia.sthm Re: Hrabino! 29.07.22, 10:59
                                  > Dzisiaj "trollem" jest każdy nick ( nawet ten z brodą ) którego historia jest odbierana jako na tyle
                                  > nieprawdopodobna, że jej celem nie jest realna pomoc/odpowiedź ale dyskusja/gównoburza

"troll" to troll w przenosni chyba epitet jakis, czyco, i nie o takie obrzucanie epitetem chodzi.
                                  Taka dramatika jak nie wie co zrobic, to zbiorowo nazywa wszystkie ematki zbiorowo trolliny. Calkiem zgrabnie wyraza tym swoje odizolowanie od spolecznosci.
                                  Troll bez " " wystepuje w niecnym celu judzenia, szkalowania, oplaconej propagandy szkodliwych lub karalnych akcji.
                                  Dwie rozne kategorie slowa
                                  • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 11:02
                                    Zaraz tu pracę dyplomową o trollach napiszecie
                                    • asia.sthm Re: Hrabino! 29.07.22, 11:19
                                      mid.week napisała:

> Zaraz tu pracę dyplomową o trollach napiszecie

Po 20 latach forumowania w internecie ma sie nosa i mozna sie specjalizowac i doktoryzowac big_grin
                                      • grazyny Re: Hrabino! 29.07.22, 11:25
                                        Prosimy o fachową i specjalistyczną ocenę Grażyn. Trolle, czy nie trolle?
                                        • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:35
                                          Trolle. Wystepuja stadnie. Odmiana lagodna, nie zaliczana do grupy drapieznikow. Wg gustu mozna je karmic, albo na nie polowac.
                                        • asia.sthm Re: Hrabino! 29.07.22, 13:29
                                          grazyny napisała:

> Prosimy o fachową i specjalistyczną ocenę Grażyn. Trolle, czy nie trolle?

Jakie tam trolle, grazyny to duet, tercet, albo kwartet nie smyczkowy a jajcarski. Spiewaja na glosy, czasem niezgodnie ale najczesciej trafnie w nuty.
                                          Dobrze?
                                  • kloi0505 Re: Hrabino! 29.07.22, 12:09
                                    <Taka dramatika jak nie wie co zrobic, to zbiorowo nazywa wszystkie ematki zbiorowo trolliny. >

A ty ruską onucą. Przyganiał kocioł garnkowi.
                                • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:02
                                  Przebijam: ja zostalam ruskim trollem za... szkalowanie koreanskich seriali smile Ale nie zmienia to faktu, ze rzeczywiscie mialysmy tu wysyp ruskich trolli i bardzo dobrze, ze byly zaraz nazywane po imieniu.
                                  • wapaha Re: Hrabino! 29.07.22, 11:04
                                    no tak - takie trolle od razu powinny być niszczone- tak samo zresztą jak te foliarskie-które wyciszyły się na moment - wrócą na jesień tongue_out
                                  • asia.sthm Re: Hrabino! 29.07.22, 11:15
                                    > Przebijam: ja zostalam ruskim trollem za... szkalowanie koreanskich seriali

E tam, kto nigdy nie zostal nazwany trollem znaczy nie forumuje big_grin
                                    No i zalezy kto cie nazwal trollem. Zjawiaja sie swieze duszyczki co to nie kumaja forumowego zargonu, albo komus piana wybija. Zdarza sie big_grin
                                    • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:17
                                      No zdarza sie i nic w tym strasznego wink
                                • m_incubo Re: Hrabino! 29.07.22, 13:47
                                  Zmieniła się, ale chyba tylko na ematce. W ogóle nie obserwuję tego na innych forach, choć przyznaję, że udzielam się zaledwie na kilku (żadne nie jest gazetowe).
              • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 11:04
                Hrabina koło jolki nawet nie stała 🙄
                • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 11:18
                  W jakim sensie? Na pewno nie narobila takich szkod, to fakt. Chociaz trollowanie w temacie wojennym, uwazam za swinstwo grubego kalibru. Czy chodzi ci raczej o wymyslane historie osobiste i ich jakosc? Bo tu wg mnie jolka byla lepsza i miala wieksza fantazje. (Biore tez pod uwage, ze akurat te historie z zycia hrabiny moga byc prawdziwe, jolkowe na stowe nie byly.)
                  • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 11:32
                    Nie masz pewności, że kłamała w sprawie tych dzieci, choć jeśli mnie by ktoś pytał, to niestety też uważam, że to była ściema i pisałam o tym w tamtym wątku.
                    • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 11:36
                      Mam pewnosc. Tak jak pisala hanusina, to wszystko sa rzeczy kontrolowane, ktorymi sie zajmuja konkretne fundacje. Po prostu nie ma opcji, zeby 300(!) dzieci sie tak zawieruszylo. Pojedyncze niestety tak.
                      • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:08
                        Ja myślę, że było tak, że hrabina coś tam usłyszała i dodałam drugie tyle od siebie, dodatkowo podkororyzowała i swoim zwyczajem puściła w eter. Nie było tam złej woli tylko głupi impuls, który ciężko jej było odkręcić.
                        Jolka to był zaburzony i pełnoetatowy szkodnik.
                        Pomiędzy kolejnymi fuckupami udawała słodką i niewinną i robiła za ciocię dobra rada.
                        Już prędzej uwierzę, że taniarada to nowe wcielenie jolki.
                        • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 12:20
                          Dodala drugie tyle? Czyli bylo 150 dzieci a 150 sobie dodala? I nie pisala, ze nie ma co zrobic z sierotami ze zlej woli, ot taki sobie impuls, ludzka rzecz. Wiesz, to byl czas, kiedy wiele z nas naprawde pomagalo i przezywalo wojne i kazdy taki tekst jak ten hrabiny sie bralo powaznie z zalozenia. Dziewczyny podbijaly watek, przejmowaly sie. No ale nic zlego hrabina nie zrobila, ot impuls miala...
                          • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:30
                            Nie napisałam, że nie zrobiła nic złego, bo wyszło paskudnie. Tylko gdybam, że gdzieś są jakieś dzieci. Dodała sobie, że jadą tutaj już już są na granicy. Dodatkowo podkororyzowała w swoim stylu.

I nie chcę się też bawić w adwokata diabła, po prostu jolkę uważam za wyjątkowo paskudny byt i uważam, że porównanie do niej jest w tym wypadku nie fair.
                          • lily_evans011 Re: Hrabino! 27.07.22, 13:35
                            Nie, ona nie dodała sobie dzieci, tylko prawdopodobnie była świadkiem dyskusji, gdzie te dzieci umieścić czy tam nawet w niej uczestniczyła. I chciała pokazać, jak jest ważna, że szuka, decyduje i pomaga. A grupa jak najbardziej mogła zrezygnować z polskiej ewentualnej oferty i pojechać do Niemiec, niemniej to już było poza hrabiną kompletnie...
                            To cos na zasadzie: konia kują, a żaba nogę podstawia. Wcale nie takie rzadkie na forum.
                            • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 14:54
                              Lily dobrze to ujęłaś. Uważam podobnie.
                              • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 15:13
                                Dobra, skonczcie. Niewazne, czy wymyslila to od poczatku do konca, czy cos gdzies uslyszala i na podstawie tego pisala na forum rozpaczliwe posty, ze nie wie co zrobic z setkami chorych sierot. Czy tak, czy siak, jest to rownie obrzydliwe- wykorzystywac wojne, zeby dostac zainteresowsnie i glaski. Nie chcecie byc adwokatem diabla to nie badzcie, nie ma obowiazku.
                                • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 15:16
                                  *wykorzystywac wojne i przy okazji martwic i zawracac dude forumkom, ktore naprawde realnie pomagaly i mialy z tego powodu czesto nerwy w strzepach.
                                • zula_spod_wawelu Re: Hrabino! 27.07.22, 17:10
                                  W jednej wiadomości, której screen dała na forum były wszystkie informacje, z których zrobiła potem cały wątek. Na późniejsze pytania i dociekania odpowiadała mętnie, zawsze używając tylko informacji z tej jednej wiadomości, którą dostała (?) nie dodając nigdy jakiejkolwiek nowej informacji. Ona nie miała żadnej własnej wiedzy na temat, spontanicznie zrobiła z tych strzępów cały wątek i nazbierała milion głasków.
                                  • panna.nasturcja Re: Hrabino! 28.07.22, 00:46
                                    Też tak uważam.
                                    To nie było żadne celowe kłamstwo na zasadzie "a wymyślę sobie coś i napiszę na forum".
                                    To było rozdmuchanie sprawy, o której coś tam wiedziała i tyle, by być na forum ważna, doceniona, pogłaskana.
                                    • lauren6 Re: Hrabino! 28.07.22, 08:11
                                      > To było rozdmuchanie sprawy, o której coś tam wiedziała i tyle, by być na forum ważna, doceniona, pogłaskana.

Też tak myślę. Wyszło głupio, uciekła z wątku i forum na jakiś czas. Nie ma co drążyć tego tematu.

Jeśli chodzi o hrabinę i jej facetów to myślę, że te historie są prawdziwe. Wraca na forum co jakiś czas z problemem i od kilku lat jest to samo. Nie wiem komu by się chciało latami trollować w ten sam sposób i wymyślać opisy toksycznych związków.
                                      • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 08:23
                                        Ja wiem, ze wojna juz niektorym spowszedniala i teraz to moze dla was forumowe klamstwo na poziomie wymyslania dziwnych gachow. To sobie przypomnijcie moze, jak pomagajace wtedy forumki ryczaly, bo psychicznie nie wyrabialy. Nie wiem, jak mozna bagatelizowac obrzydliwy trolling o sierotach uciekajacych przed wojna. Jestescie jakies chore, serio.
                                        • lauren6 Re: Hrabino! 28.07.22, 08:28
                                          Staram się nienadużywać słowa troll. Oprócz trolli jest jeszcze tu pełno osób zaburzonych i zwyczajnych idiotów.
                                          • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 08:32
                                            Alez troll moze byc i zaburzony i idiota. Mamy inna definicje trolla, zdecydowanie i raczej nie ma co sie nt spierac.
                                        • wapaha Re: Hrabino! 28.07.22, 08:37
                                          fornita111 napisała:

> Ja wiem, ze wojna juz niektorym spowszedniala i teraz to moze dla was forumowe
                                          > klamstwo na poziomie wymyslania dziwnych gachow. To sobie przypomnijcie moze, j
                                          > ak pomagajace wtedy forumki ryczaly, bo psychicznie nie wyrabialy. Nie wiem, ja
                                          > k mozna bagatelizowac obrzydliwy trolling o sierotach uciekajacych przed wojna.
                                          > Jestescie jakies chore, serio.

niestety nie kojarzę wpisu- a już w kolejnym wątku się o nim wspomina
                                          nie kojarze-bo od 24.02 przez 3 tyg nie było mnie dla realnego świata-utonęłam w pomocy Ukrainie
                                          niestety- bo wśród tej pomocy były równiez konwoje niepełnosprawnych sierot, byłam blisko w temacie, wspierałam i materialnie i mentalnie ( kolezanka bezpośrednio uczestniczyła, wycierała odparzone dupska, karmiła)
                                          niestety-bo odezwałabym się już wtedy -a raczej puściłabym pawia

widzę, że tak jak jak snake zabłysnęła i wylało się z niej szambo tak samo i pannie hrabinie wyszło szydło..bleeeh
                                          • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 08:46
                                            No i tutaj mowimy jednym glosem kiss dzieki za ten wpis! Autentycznie mnie zatkalo, jak grazyny odpisaly kpiaco hanusinej (nizej jest). Lubie forumowe smichy-chichy, jatki tez moga byc, wszystko- ale temat wojny zostawmy wylacznie do rozmow na powaznie.
                                            • wapaha Re: Hrabino! 28.07.22, 08:55
                                              fornita111 napisała:

> No i tutaj mowimy jednym glosem kiss dzieki za ten wpis! Autentycznie mnie zatkal
                                              > o, jak grazyny odpisaly kpiaco hanusinej (nizej jest). Lubie forumowe smichy-ch
                                              > ichy, jatki tez moga byc, wszystko- ale temat wojny zostawmy wylacznie do rozmo
                                              > w na powaznie.

no dokładnie
                                              to nie temat do żartów
                                              hanusina w ferworze walki -wiem jak to jest, ja sama się pogrązyłam całkowcie, kosztem swojego zdrowia - nie pomyślała pewnie nawet że to jakiś fake uncertain
                                              ale skis
                                              uncertain
                                            • grazyny Re: Hrabino! 28.07.22, 09:03
                                              Grażyna tylko raz zajmie stanowisko w tej kwestii. Grażyny nie kpią i nigdy nie kpiły z tematu wojny. Nigdy też nie śmiałby użyć tematu wojny, czy pomagania uchodźcom wojennym, aby przysporzyć sobie sympatii, czy popularności. Podkreślanie i dramatyzowanie w 4 postach tego jak bardzo Hanusina czekała, płakała, umierała z bezsilności, jakiego strasznego kopa dostała, jedna z Grażyn odebrała za lekko żenujące i mające na celu nie obnażenie głupoty hrabiny, a hanusinej zajebistości. Wystarczyłby jeden post o tym jak Hanusina czekała, a nie cztery.
                                              • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 09:07
                                                I ok.
                                              • lily_evans011 Re: Hrabino! 28.07.22, 11:48
                                                Ototo, grażyny dobrze mówią!
                                        • pade Re: Hrabino! 28.07.22, 16:01
                                          fornita111 napisała:

> Ja wiem, ze wojna juz niektorym spowszedniala i teraz to moze dla was forumowe
                                          > klamstwo na poziomie wymyslania dziwnych gachow. To sobie przypomnijcie moze, j
                                          > ak pomagajace wtedy forumki ryczaly, bo psychicznie nie wyrabialy. Nie wiem, ja
                                          > k mozna bagatelizowac obrzydliwy trolling o sierotach uciekajacych przed wojna.
                                          > Jestescie jakies chore, serio.

ja np. w ogóle nie znam tego wątku. Po wyżygach snake omiatałam wątki wojenne wzrokiem, jeśli już w ogóle byłam na forum, bo mnie niektóre wypowiedzi mierziły (te nadmierne głaski również), ale nie wypowiadałam się, bo uznałam, że może niektórzy właśnie tego potrzebują i jest to dla nich wartościowe wsparcie.
                                          • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 17:42
                                            Zdaje sobie sprawe, ze nie wszyscy wszystko o wszystkich na forum wiedza. Nawet ja nie wiem wink wiec oczywiscie moje posty nie sa skierowane do nieswiadomych.
                                        • panna.nasturcja Re: Hrabino! 29.07.22, 00:03
                                          Fornita jestem ostatnią osobą do bronienia Hrabiny.
                                          I na temat tych uchodźców kilka razy już pisałam, i będę pisać zawsze, gdy ten temat wyjdzie, to było na poziomie dna.
                                          Natomiast uważam, że Hrabina powiększyła swoją rolę, chciała być lepsza, pomagająca, ważna a nie że wymyśliła to wszystko od a do z.
                                          • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 00:09
                                            Ale ja juz pisalam: zerowe znaczenie to ma. Zrobila co zrobila. Potem zniknela, potem metne tlumaczenia a teraz do hanusinej bezczelne teksty: zajmij sie wolontariatem. jolkowy schemat, choc nie twierdze, ze to musi byc ona. Wiec seeeerio, dywagowanie, ile zmyslila a na ile sie inspirowala mnie nie intetesuja.
                                            • panna.nasturcja Re: Hrabino! 29.07.22, 00:41
                                              Rozumiem. Z jolką nie porównuję, schemat ten sam, ale sposób pisania inny.
                                              Dla mnie hrabina jest niereformowalna, będzie wracać z kolejnymi takimi samymi historiami bez końca.
                                              Bezczelne teksty i wulgarność są jej bronią, zawsze tak kończą się jej wątki.
                                      • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 08:26
                                        lauren6 napisała:

> > Nie wiem komu by się chciało latami trollować w ten sam sposób i wymyślać opisy toksycznych
                                        > związków.
                                        Temu by sie chcialo, kto chce miec odzew. Skoro sie lapiecie na identyczne historie raz za razem, to ich nie zmienia, bo sie sprawdzaja. Proste
                                    • lily_evans011 Re: Hrabino! 28.07.22, 11:52
                                      No i chyba każdy inteligentny człowiek czytający hrabinę to widział wink.
                                      • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 11:57
                                        Chyba pol forum wlasnie obrazilas big_grin
                                        • lily_evans011 Re: Hrabino! 28.07.22, 11:58
                                          Oj tam oj tam, może po prostu nie czytałyście jej wcześniejszych postów big_grin.
                                          Hrabina ma tę samą przypadłość co ja, czyli niejedno przeinacza bądź dziwnie interpretuje w emocjach.
                                          • zula_spod_wawelu Re: Hrabino! 28.07.22, 14:53
                                            Mnie mało co na forum bulwersuje, a trollowanie jest mi obojętne, jak również doceniam jej wątki obyczajowe, ale tamtym razem hrabina przesadziła. To, co zrobiła było podłe i szkodliwe, dla własnych celów użyła najbardziej bezbronnej grupy - uchodźców - dzieci - niepełnosprawnych. Ale mało kto w ogóle się przejął, tyle osób nadal kibicuje tej kobiecie i czeka na nowy kontent...
                                            Wystarczy przejrzeć po czasie tamten wątek "niech ktoś to zatrzyma", po eksplozji postów typu hrabina jesteś wielka i wspaniała - hrabina zaczyna się mizdrzyć - och, dziewczyny, nie spodziewałam się...
                                            A gdzie dzieci? Dzieci może i gdzieś jakieś były, ale hrabiny to już przecież nie interesowało, dostała to, co chciała.
                                            Pozostawiam suchy opis faktów, bez własnego komentarza, bo nie byłby elegancki.
                                            • bib24 Re: Hrabino! 28.07.22, 15:08
                                              dlatego nie wierzę już w żadne napisane przez nią wątki, uważam, że każdy to wyssany z du.py trolowątek bez słowa prawdy. nie potrafię się nadziwić, że ktoś jeszcze jej odpisuje a tu tyle wpisów w jej wątkach.
                                              • iberka Re: Hrabino! 28.07.22, 15:56
                                                Piąteczka 😁
                                            • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 15:41
                                              Mnie to nie dziwi, wiele forumek i jolke holubilo. Ba, wiele uwaza za sympatyczna i pocieszna berge, mimo ze wiedza, ze szydzila z nieudanego zabiegu invitro innej forumki i tym podobne. Lekko rzygogenne, ale nie zaskakujace. Fun sie liczy, kto psuje fun, ten nudziara.
                                            • wapaha Re: Hrabino! 28.07.22, 16:33
                                              jprdl...
                                              żyg uncertain
                                          • primula.alpicola Re: Hrabino! 29.07.22, 11:36
                                            lily_evans011 napisała:

> Oj tam oj tam, może po prostu nie czytałyście jej wcześniejszych postów big_grin.
                                            > Hrabina ma tę samą przypadłość co ja, czyli niejedno przeinacza bądź dziwnie in
                                            > terpretuje w emocjach.

Nie czytałam wojennych wątków, ani hrabiny, ani w ogóle żadnych. Musiałam się ewakuować z forum, bo nie wyrabiałam psychicznie.
                                            Rozumiem, że nikt, żadne dzieci, nie ucierpiały w wyniku hrabinowych działań bądź ich braku? Szukała atencji i chciała byc ważna, tak?
                                            • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 11:40
                                              primula.alpicola napisała:

> lily_evans011 napisała:
                                              >
                                              > > Oj tam oj tam, może po prostu nie czytałyście jej wcześniejszych postów :
                                              > D.
                                              > > Hrabina ma tę samą przypadłość co ja, czyli niejedno przeinacza bądź dziw
                                              > nie in
                                              > > terpretuje w emocjach.
                                              >
                                              >
                                              > Nie czytałam wojennych wątków, ani hrabiny, ani w ogóle żadnych. Musiałam się e
                                              > wakuować z forum, bo nie wyrabiałam psychicznie.
                                              > Rozumiem, że nikt, żadne dzieci, nie ucierpiały w wyniku hrabinowych działań bą
                                              > dź ich braku? Szukała atencji i chciała byc ważna, tak?

Nikt nie ucierpiał fizycznie, ba niektóre forumki miały okazję pochwalić się zaangażowaniem własnym a jeszcze inne poegzaltowac w piętnastu kolejnych wątkach
                                              • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:42
                                                Ach, ach, ta slynna ematkowa twardosc. Nie ma to jak sie posmiac z egzaltacji spowodowanej wojna. Az mnie przepona rozbolala.
                                                • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 11:49
                                                  fornita111 napisała:

> Ach, ach, ta slynna ematkowa twardosc. Nie ma to jak sie posmiac z egzaltacji s
                                                  > powodowanej wojna. Az mnie przepona rozbolala.

Jak nie wciśniesz słowa "wojna" w każdy post o wątku hrabiny to się pochorujesz 😁
                                                  • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:52
                                                    Ciekawe, czy kogos jeszcze poza toba smiesza twoje posty tongue_out No ale, smiech to zdrowie, endzoj
                                                  • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 12:19
                                                    fornita111 napisała:

> Ciekawe, czy kogos jeszcze poza toba smiesza twoje posty tongue_out No ale, smiech to z
                                                    > drowie, endzoj

Będę sie nad tym zastanawiać kiedy się zatrudnię w branży rozrywkowej
                                                • grazyny Re: Hrabino! 29.07.22, 11:49
                                                  Jak Cię lubimy droga Fornitko…Śmichy chichy spowodowane są egzaltacją i onanizowaniem się własną zajebistością niektórych emateczek, a nie wojną. Przynajmniej w naszym przypadkusmile
                                                  • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:58
                                                    Grazka, slonce, ja tez cie lubie, wiec specjalnie dla ciebie pociagne temat wink Zle sie wyrazilam, przyznaje. Nie chodzi mino to, ze sie nabijacie z wojny. Ale nabijanie sie z egzaltacji innych w temacie wojny (zwlaszcza, jesli ci inni mieli kontakt z ofiatami wojny) jest slabe. Przeczytaj pade, to co napisala jest mi bliskie i uwazam za madre. Ona tez uznala niektore glaski i wypowiedzi za przesadne, ale zmilczala. Wiesz, jest tyle okazji do wysmiewania wybujalego ego, ze akurat przy okazji tematu wojny nie trzeba tego robic. To moje zdanie, nie narzucam wink
                                                  • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 12:53
                                                    Pisząc o egzaltacji miałam na myśli emocjonowanie sie tamtym wątkiem i używanie nieadekwatnych epitetów do skali "problemu", a nie łase na głaski forumki.
                                              • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:48
                                                mid.week napisała:
                                                > Nikt nie ucierpiał fizycznie, ba niektóre forumki miały okazję pochwalić się za
                                                > angażowaniem własnym a jeszcze inne poegzaltowac w piętnastu kolejnych wątkach
                                                Nie uwazam, zeby pomagajace forumki sie chwalily. A mialy czym. Za to nie wiem zupelnie, po co sie chwalic pseudodowcipnymi tekstami o cudzym pomaganiu i przezywaniu emocji z ta pomoca zwiazanych.
                                                • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 11:51
                                                  fornita111 napisała:

> mid.week napisała:
                                                  > > Nikt nie ucierpiał fizycznie, ba niektóre forumki miały okazję pochwalić
                                                  > się za
                                                  > > angażowaniem własnym a jeszcze inne poegzaltowac w piętnastu kolejnych wą
                                                  > tkach
                                                  > Nie uwazam, zeby pomagajace forumki sie chwalily. A mialy czym. Za to nie wiem
                                                  > zupelnie, po co sie chwalic pseudodowcipnymi tekstami o cudzym pomaganiu i prze
                                                  > zywaniu emocji z ta pomoca zwiazanych.

dramatyzujesz
                                                  • wapaha Re: Hrabino! 29.07.22, 11:57
                                                    nie uważam, że dramatyzuje
                                                    są pewne tematy-które powinny być nietykalne
                                                    tak jak niepisaną zasadą na forum jest , że zostawiamy w spokoju dzieci forumek- ( dziecko lipcowej ma w tym swoje zasługi) tak samo zasadą powinno być, że robienie sobie jaj z pewnych tematów i ich bagatelizowanie - nie powinno mieć miejsce
                                                    Ja wiem, że wszystko już okrzepło, że są wakacje, słońce palemki i light ale sory, ja wciąż pamiętam że przez 2 miesiące zyłam wojną i sniłam wojnę- i to co wtedy sie działo, w czym brałam udział ( i cała masa ludzi, w tym forumek ) jest teraz zbywane wzruszeniem ramion i stwierdzeniami "dramatyzujesz", "egzaltujesz" i próbami deprecjonowania wagi tego co się działo i wciąż sie dzieje

nie musisz mid odpisywac- nie chcę dyskutować w tym temacie- tylko tyle mam do powiedzenia, nie bede dramatyzowac przeciez tongue_out
                                                  • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 12:05
                                                    Nikt z uchodzców nie ucierpiał od pisaniny hrabiny. Nawet nie wiadomo ile w tym było prawdy a ile koloryzowania. Jedna forumka wyszła przed szereg i usilnie, mimo braku odzewu i prośby o pomoc zaczeła sie angazować i opisywać swoje angażowanie na forum. A reakcja niektórych jest jakby hrabina te dzieci rzuciła na pastwę handlarzy ludźmi.
                                                    Nie widzę też związku z watkami na forum a realną wojną i tym co się działo i w czym wiele ematek brało udział w realu.
                                                  • lauren6 Re: Hrabino! 29.07.22, 12:57
                                                    > Jedna forumka wyszła przed szereg i usilnie, mimo braku odzewu i prośby o pomoc zaczeła sie angazować i opisywać swoje angażowanie na forum. A reakcja niektórych jest jakby hrabina te dzieci rzuciła na pastwę handlarzy ludźmi.

Trafiły na siebie dwie histeryczki. Jedna podkoloryzowała zasłyszaną historię, druga wkroczyła do akcji na pełnej parze, zamiast najpierw się dogadać na priv czy jej inicjatywa w ogóle jest potrzebna.

A już porównywanie rozhisteryzowanej hrabiny do zboczeńca rikiego, pochwalającego gwałty małżeńskie, jest głupie i szkodliwe.
                                                  • bib24 Re: Hrabino! 29.07.22, 12:59
                                                    to nie był post historyczny ale chwalenie się pracą, i pomocą, której hrabina nie robiła. tak czy siak obrzydliwe.
                                                  • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 13:39
                                                    Ach, szkodliwe? To komu zaszkodzilam? Kogoz to zranilam znowu? Naprawde wam forum za mocno wszedl tongue_out Ja po prostu nazywam dranstwo dranstwem, bez subtelnych cieniowan i rozroznien.
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 29.07.22, 12:24
                                                    Wapaha, ale tutaj nikt sobie jaj nie robił. Po prostu jedna osoba poszła o krok czy nawet trzy kroki za daleko i dała się ponieść panującej wtedy fali pomocy, ale też paniki i chaosu.
                                                    Nie ma co ukrywać, że nasz rząd dał w tym temacie dupy po całości, więc większość pomocowych inicjatyw była oddolna i nie rzadko organizowana na szybko i na kolanie.
                                                    Uważam, że wyszło paskudnie, ale też nie na tyle by palić hrabinę na forumowym stosie. Oczywiście wy z fornitą możecie uważać inaczej i dla was może być skleślona po wsze czasy.
                                                  • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 12:44

> Wapaha, ale tutaj nikt sobie jaj nie robił.

Otóż. Ona nie śmieszkowała z sytuacji, nie drwiła ani nie wystawiała na próbę innych pisząc, że potrzebna jest taka i taka pomoc, tu i tam , czekając jednoczesnie aż ktoś zacznie coś robić żeby posmieszkować sobie z własnego żartu. To byłoby faktycznie dramatycznie złe. Dziewczyna zaczeła temat, potem popłyneła my nawwet nie wiemy ile w tym było nieprawdy oraz ile koloryzowania świadomego a ile wynika z hrabinowatości hrabiny, która coś usłyszy a drugie tyle sobie dopowie i nawet w to wierzy
                                                  • lily_evans011 Re: Hrabino! 29.07.22, 12:54
                                                    I dlatego obstawiam to ostatnie - na podstawie całokształtu postów hrabiny.
                                                    I wierzę też z drugiej strony, że osoby faktycznie zaangażowane w konkretną pomoc, w służbę na granicy czy co tam jeszcze, poczuły się bardzo zaniepokojone tą podkoloryzowaną historią.
                                                    Po prostu, czytając niektóre/niektórych trzeba wszystko podzielić co najmniej przez 3 albo i przez 4.
                                                  • zula_spod_wawelu Re: Hrabino! 29.07.22, 13:42
                                                    "Ona nie śmieszkowała z sytuacji, nie drwiła ani nie wystawiała na próbę innych"
                                                    Och, oczywiście, że nie - ona tylko napisała, że ogarnia przyjazd kilkuset niepełnosprawnych dzieci - i czekała na aplauz.
                                                    W pierwszym miesiącu wojny. Kiedy na forum były dyskusje o tym, czy robić zapasy czy uciekać. Jak to nie jest podłość, to nie wiem, co nią jest (na forum, oczywiście).
                                                    Ja wiem, że teraz jest już dystans i przyzwyczajenie do wojny, ale nie - nie uważam, że to była jedynie - ot, kolejna niewinna głupotka hrabiny.
                                                  • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 14:37
                                                    zula_spod_wawelu napisała:

> "Ona nie śmieszkowała z sytuacji, nie drwiła ani nie wystawiała na próbę innych
                                                    > "
                                                    > Och, oczywiście, że nie - ona tylko napisała, że ogarnia przyjazd kilkuset niep
                                                    > ełnosprawnych dzieci - i czekała na aplauz.
                                                    > W pierwszym miesiącu wojny. Kiedy na forum były dyskusje o tym, czy robić zapas
                                                    > y czy uciekać. Jak to nie jest podłość, to nie wiem, co nią jest (na forum, ocz
                                                    > ywiście).
                                                    > Ja wiem, że teraz jest już dystans i przyzwyczajenie do wojny, ale nie - nie uw
                                                    > ażam, że to była jedynie - ot, kolejna niewinna głupotka hrabiny.

Po pierwsze nie wiemy czy naprawdę nie ogarniała. Zawsze jest opcja, że zjmowała się tym z kimś na początku i z jakiś powodów przestała w tym brać udział.
                                                    Po drugie nijak to nie wpłyneło na przebieg wojny, zapasy za listwami czy decyzje o ucieczkach. Podłości to ty chyba z bliska jeszcze nie oglądałaś.
                                                  • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 29.07.22, 15:23
                                                    Przestań. Przecież to krecenie z gówna czekolady. Każdy kto choć chwilę miał jakiekolwiek możliwości pomocy nie wnikał co i jak i czy jakieś dzidci rejestrowali czy nie, a pisał do tych co mogliby ewentualnie pomóc. I do mnie też taka wiadomość dotarła, a że miałam możliwość załatwienia domów to oczywistym było, że się uderzy do Hrabiny. A kto w tych domach zamieszka to już było jakby bez znaczenia dla mnie. Tylko Hanka zaczęła latać jak poparzona i ukręciła aferę godna nagrody Jobla.
                      • kandyzowana3x Re: Hrabino! 29.07.22, 07:02
                        Zawieruszyc się oczywiście, że nie zawieruszyly. Ale w pierwszych dniach wiele ośrodków deklarowało gotowość i chęć przyjęcia, w tym spontanicznie przerobione hotele itd. na początku było trochę szumu informacyjnego i transporty były zapowiedziane w kilku miejscach. I tak ośrodek, który czekał na transport dzieci A, dopiero po kilku dniach dowiadywał się, że te dzieciaki już zakwaterowane w innym miejscu. Co ciekawe mam wrażenie, że nie bylo większych problemów ze znalezieniem ośrodków chętnych na przyjęcie dzieci. Także to co pamiętam z postu to panika, że idzie ileś setek dzieci, dla których brakuje miejsc i rąk do pracy, tymczasem w kolejnych ośrodkach odwoływano transporty ( bo znalazły się inne) i wiele z nich było gotowe na przyjęcie innej grupy.
                        • wapaha Re: Hrabino! 29.07.22, 10:22
                          Nie wiem jak w całej Polsce, bo niby skąd, mogę pisać tylko o swoich doświadczeniach . Konwoje z ON jechały do Niemiec ( zarówno te autokarami jak i pociągi z kobietami w ciązy i dziećmi onko )
            • princesswhitewolf Re: Hrabino! 26.07.22, 22:18
              >Bo alternatywa jest wałek tak ciężkiego kalibru, że jprdl.

A bylabys taka mila by w skrocie napisac o czym to bylo bo nie mam sily całego watku czytac, please?
              • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:27
                Hrabina pisala o dzieciach z ukrainskiego domu dziecka (z ZD), dla ktorych nie ma miejsca, nie wiadomo gdzie je skierowac. Odezwala sie do niej hanusina, ktora podobno w temacie siedziala- z pytaniem o konkrety. Hrabina zniknela, przestala sie odzywac. A jak po jakims czasie hanusina wrocila do tematu, to hrabina zaczela zmieniac wersje i juz totalne farmazony opowiadac. To tak w skrocie.
                • princesswhitewolf Re: Hrabino! 26.07.22, 22:35
                  Mam dejavu..nowe wcielenie jolki?
                  • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:37
                    Zdania sa podzielone.
                    • simply_z Re: Hrabino! 27.07.22, 09:32
                      Jolka miala bardziej prymitywny styl..aczkolwiek, mozliwe, ze to bylo zamierzone
                • panna.nasturcja Re: Hrabino! 26.07.22, 22:42
                  Sądzę, ze tym dzieciom nic się nie stało, bo ich w ogóle nie było. Znaczy tych konkretnych. Hrabina lubi zwracać na siebie uwagę, być w centrum zainteresowania.
                  Ona nie przepracowała tego, co zrobiła jej matka i nie wyjdzie na prostą dopóki tego nie zrobi. A nie chce zrobić.
                  • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:48
                    No raczej, ze ich nie bylo.
                  • tojaba Re: Hrabino! 26.07.22, 22:55
                    panna.nasturcja napisał(a):

> Hrabina lubi zwracać na siebie uwagę, być w centrum zainteresowania.

Wydaje mi się, że każdy lubi (na forum) być w centrum zainteresowania, ale nie każdy potrafi. Niektórzy starają się więc zwrócić na siebie uwagę poprzez deprecjonowanie tych, którzy są w centrum zainteresowania.
                    (Trochę jak "sikanie na pomnik" w realu...wink
                    • fornita111 Re: Hrabino! 26.07.22, 22:58
                      Nie, niektorzy tu przychodza pogadac a nie byc w centrum uwagi tongue_out A jeszcze inni potrafia byc w centrum uwagi, bez siegania po wojennych uchodzcow...
                      • tojaba Re: Hrabino! 26.07.22, 23:15
                        fornita111 napisała:

> Nie, niektorzy tu przychodza pogadac a nie byc
                        > w centrum uwagi tongue_out

No to pozostaje jeszcze ustalić, czy wszyscy rozumiemy to samo przez „ bycie w centrum uwagi” 🙂
                      • panna.nasturcja Re: Hrabino! 27.07.22, 00:11
                        W punkt, Fornita.
                      • umi Re: Hrabino! 27.07.22, 00:17
                        No więc jesteś wojownikiem o prawdę. I zawalczyłaś, żeby pokazać, że był trolling.

A tu nie musiał być, to, ze raz zatrollowała, nie znaczy, że zawsze. W centrum uwagi jest każdy, kto założy wątek, więc "wystarczy" założyć ciekawy. Reszta przychodzi pogadać albo chce ratowac świat (np. od spodni jeden kiedyś ratował, mam nadzieję, ze przezył kowida bo nie piisze już) się nudzi albo szuka sensacji bo się nudzi tongue_out
                        • lily_evans011 Re: Hrabino! 27.07.22, 13:38
                          O właśnie, gdzie jest ten od kiltów?!
                          • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 20:08
                            lily_evans011 napisała:

> O właśnie, gdzie jest ten od kiltów?!

Chyba umarł na covid.
                            • chatgris01 Re: Hrabino! 27.07.22, 20:46
                              To kilt nie chroni przed covidem?! surprised
                              • lily_evans011 Re: Hrabino! 27.07.22, 22:09
                                Widać nie... A miał chronić przed wszystkim big_grin
                              • wapaha Re: Hrabino! 28.07.22, 08:57
                                chatgris01 napisała:

> To kilt nie chroni przed covidem?! surprised
                                >
                                przeciez zakrywa fallusa a nie nosa i usta suspicious
                                • lily_evans011 Re: Hrabino! 28.07.22, 11:49
                                  Zawsze można podciągnąć ekhm w pasie big_grin
                              • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 11:41
                                chatgris01 napisała:

> To kilt nie chroni przed covidem?! surprised
                                >

Może chronić przed małpią grypa
                        • tojaba Re: Hrabino! 27.07.22, 14:11
                          umi napisała:

> No więc jesteś wojownikiem o prawdę. I zawalczyłaś, żeby pokazać, że był trolling.

smile)

> A tu nie musiał być, to, ze raz zatrollowała, nie znaczy, że zawsze.

Jaka obowiązuje tutaj definicja trollingu?

> W centrum uwagi jest każdy, kto założy wątek, więc "wystarczy" założyć ciekawy.

W tym przypadku nie sam wątek, (ani autor, niestety wink ale osoba w jego tytule przyciąga smile

> Reszta przychodzi pogadać albo chce ratowac świat (np. od spodni jeden kiedyś ratował, mam
                          > nadzieję, ze przezył kowida bo nie piisze już) się nudzi albo szuka sensacji
                          > bo się nudzi tongue_out

Kiedyś na innym forum był taki jeden Polak z Ameryki, który chciał wprowadzić przymus pisania pod
                          własnym imieniem i nazwiskiem. Nie tolerował nicków, nazywał wszystkich tchórzami i oszustami.
                          Eh, to były czasy...wink
                          • umi Re: Hrabino! 29.07.22, 04:25
                            "Jaka obowiązuje tutaj definicja trollingu?"- Ja tu krócej jestem niż większość, ale z tego co zauważyłam trollem jest osoba, która:
                            - pisze kompletne bzdury obiektywnie lub (niestety) subektywnie w odczuciu danej ematki
                            - osoba, która w kółko pisze o tym samym, ale zmienia szczegóły ewentualnie (oraz nicki ewentualnie, zwłaszcza jak jej się dogryza)
                            - osoba, która pisze coś kontrowersyjnego i znika
                            - osoba, któa co inengo pisze w starterze, a co inengo w waku. I te zmiany sa po to, zeby forumki, które przeczytały starter i nie zauważyły fefnastego szczegółu gryzły się z tymi, któe przezytały wszystko od a do z.

Moim zdaniem trolle na 100% to dwa ostatnei punkty.

Innych nie jestem w stanie z całkowitą pewnością stwierdzić, że trollują. Skoro i tak radze całemu forumowi w imię pokoju na świecie i miłości między ludźmi tongue_out to wszystko mi jedno, czy doradze trollowi, czy komuś, komu nikt nie pomaga w realu. Najwyzej się pobawi moim kosztem i nie będzie samotny. Ja się tez nieźle bawię, niech mnie animuje. to i tak nie jest wiedza z ksiąg zakazanych, mózg się czasem lasuje jak widze, jak ludzie się czaja z tym, co inni krzyczą przez tubę na pół internetu. Parafrazując dośc znane zdanie - kto pomaga jednej osobie, pomaga całemu światu. Internet to jeden z najlepszych wynalazków od czasów Gutenberga wink
                    • panna.nasturcja Re: Hrabino! 27.07.22, 00:10
                      tojaba napisała:

> Wydaje mi się, że każdy lubi (na forum) być w centrum zainteresowania

To źle Ci się wydaje, mnóstwo osób jest na forum z innych powodów.
                      • nuclearwinter Re: Hrabino! 27.07.22, 09:55
                        No totalnie źle, prawdę mówiąc to ostatnie co mi przychodzi do głowy. Są faktycznie osoby, które rozpaczliwie szukają atencji, ale większość chyba przychodzi normalnie pogadać, wymienić się informacjami, poznać jakieś inne punkty widzenia, podyskutować czy nawet pokłócić... W życiu nie spotkasz nieraz takiego przekroju społecznego jak na ematce wink Atencjusze to raczej chyba mniejszość.
                      • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 10:03
                        panna.nasturcja napisał(a):

> To źle Ci się wydaje, mnóstwo osób jest na forum z innych powodów.

No właśnie! Niektórzy są na forum po to, aby dosadnie i z pompą oburzyć się każdym wypitym przez inną ematkę drinkiem, zdiagnozować u niej alkoholizm, a następnie przekopać archiwum w poszukiwaniu nieścisłości w wypowiedziach. Niektóre marzą o tym, aby zostać obwołaną pierwszą świętą strażniczką etyki i moralności na ematce. Nigdy nie przepuszczą okazji aby pouczyć, przyganić i ocenić. Biada Ci o ematko, jeśli 10 lat temu ugotowałaś bigos i się tym pochwaliłaś, a dekadę później stwierdzisz, że nie gotujesz!
                        • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 10:46
                          O kim to?!
                          Bardzo dobrze, że są takie osoby, pilnują porządku moralnego, i kiedy człowiek ma ochotę zrobić sobie drugiego Aperolka (przy dzieciach!), to przeczyta i może się jakoś powstrzyma.
                          • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 11:06
                            A jak ja pilnuję porządku moralnego to zawsze się ktoś dosra 🙄
                            • alicia033 Re: Hrabino! 27.07.22, 11:28

> A jak ja pilnuję porządku moralnego

bo to żaden porządek moralny tylko ciężkie i głęboko szkodliwe pranie mózgu.
                              Więc nie rób tego więcej.
                              • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 11:57
                                I tak się mocno powstrzymuję 😔
                            • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 11:38

> A jak ja pilnuję porządku moralnego to zawsze się ktoś dosra 🙄
                              >

Ty masz jakąś fiksację na punkcie zboczeństw. Człowiek by poswawolił, a borsuczyca: zboczeństwa!
                            • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 11:44
                              Bo ty nie pilnujesz porządku, tylko machasz wszędzie transparentem z własnymi dziwactwami 🙄
                              • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:02
                                m_incubo napisała:

> Bo ty nie pilnujesz porządku, tylko machasz wszędzie transparentem z własnymi d
                                > ziwactwami 🙄
                                >
                                Trzeba się czymś wyróżnić jedni dziwactwami inni wredotą 🙄

• m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 12:49
                                  Wcale nie trzeba 🤷🏻‍♀️
                                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 13:17
                                    m_incubo napisała:

> Wcale nie trzeba 🤷🏻‍♀️
                                    >

Zawsze w zamian mogę wkleić zdjęcie pazów 😎

Pytanie co gorsze 🙄

• woman_in_love Re: Hrabino! 27.07.22, 13:23
                                      Zawsze w zamian mogę wkleić zdjęcie pazów

Ej, a chcesz hyponachium?
                                      • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 13:29
                                        woman_in_love napisała:

> Zawsze w zamian mogę wkleić zdjęcie pazów
                                        >
                                        > Ej, a chcesz hyponachium?

Nie robi to na mnie wrażenia, ale m_incubo może rzygnać 🙄

• lily_evans011 Re: Hrabino! 27.07.22, 13:32
                                          Ja chcę zdjęcia pazów, ja! Moje biedne i łamliwe, te chociaż sobie popatrzę na te dzieła sztuki...
                                          • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 13:41
                                            Lily mam plan założyć nowy wątek, więc wypatruj niebawem 😁
                                            • lily_evans011 Re: Hrabino! 27.07.22, 13:51
                                              Będę! big_grin
                                        • woman_in_love Re: Hrabino! 27.07.22, 15:08
                                          ale poważnie tobie nie wyrosło to?
                                          • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 15:12
                                            woman_in_love napisała:

> ale poważnie tobie nie wyrosło to?

Podejrzewam, że każdemu to wyrasta, bo to naturalna część paznokcia. Po prostu ja to wpycham do środka, żeby nie było efektu wymiotnego jak na załączonych przez ciebie zdjęciach 🙄
                                            • woman_in_love Re: Hrabino! 27.07.22, 22:27
                                              wpychasz? to dopiero obleśne
                                              • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 22:52
                                                woman_in_love napisała:

> wpychasz? to dopiero obleśne

Mam pokazać pazy od spodu 😎

• woman_in_love Re: Hrabino! 28.07.22, 18:21
                                                  poka poka
                                        • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 22:49
                                          Wyguglałam sobie. Dzięki 🤮
                                          • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 22:51
                                            m_incubo napisała:

> Wyguglałam sobie. Dzięki 🤮
                                            >

Chcącemu nie dzieję się krzywda 🙄
                                            • m_incubo Re: Hrabino! 28.07.22, 20:53
                                              Victim blaming!
                                    • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 13:38
                                      Ok, tę bitwę wygralas!
                          • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 11:20

> O kim to?!

To o tej, która wypomni Ci, że 5 lat temu pisałaś, że zjadłaś kukułkę, baryłeczkę, lub Pawełka, kiedy dziś w jakimś wątku napiszesz, że nie pijesz alkoholu.
                            • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 11:21
                              Ja dalej nie wiem o kim uncertain
                              • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 11:33
                                O tej która przewróci do góry nogami archiwum ematki i wykopie prehistoryczne wątki, aby udowodnić ci kłamstwo, lub nieścisłość. O tej, która zjawia się jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki, aby kogoś zganić, lub pouczyć. O tej, która daje sobie prawo do ferowania wyroków i decydowania kto powinien pisać, a kto zamilknąć na wieki.
                                • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 11:37
                                  To by moglo byc o mnie bo umiem w wyszukiwarke tongue_out Tylko ta fiksacja antyalkoholowa nie pasuje
                                  • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 11:38
                                    Nie droga Fornito, to nie o Tobie. Ja Grażyna mam do Ciebie dużo szacunku.
                                    • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 11:40
                                      big_grin znaczy, chcialam powiedziec: dziekuje wink
                                    • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:00
                                      Czy chodzi o forumke thank_you? 🤔
                                      • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 12:04
                                        Niesmile
                                        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:25
                                          Proszę o podpowiedź, bo mi się nie chcę przebijać przez tamten wątek 🙄
                                        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:25
                                          Proszę o podpowiedź, bo mi się nie chcę przebijać przez tamten wątek 🙄
                                      • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 12:22
                                        Ej, popros o podpowiedz, bo ja sie wstydze wink
                                      • thank_you Re: Hrabino! 27.07.22, 12:26
                                        Chyba Cię popieprzyło, kiedy niby wykopuję historyczne wątki i dyktuję kto powinien pisać, a kto zamilknąć na wieki? Poza Snake, wapahą, triss, kurą, bergamotką, nikim i kilkunastoma innymi nickami w ogóle nie kojarzę foremek, a teraz po covidzie i ptsd (i idącymi za tym problemami z pamięcią) - to podwójnie.
                                        • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 12:30
                                          No widzisz, Ty nie kojarzysz Grażynek, ale Grażynki kojarzą Ciebie. Ja, Grażyna mam względem Ciebie neutralne uczucia.
                                          • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 12:33
                                            Grazynki cie widza, Grazynki cie sledza, Grazynki cie znajda, zabija i zjedza... Grazyyyyynkii
                                            • piataziuta Re: Hrabino! 27.07.22, 15:36
                                              fornita111 napisała:

> Grazynki cie widza, Grazynki cie sledza, Grazynki cie znajda, zabija i zjedza..
                                              > . Grazyyyyynkii

Zapomniałaś się przelogować, fornita.
                                              • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 15:38
                                                Ale się wykopałaś Fornitasmile. I tak oto zostałaś jedną z nas. Niestety nie możemy Ci jeszcze wysłać danych do logowania.
                                                • piataziuta Re: Hrabino! 27.07.22, 15:54
                                                  błagan, to od początku było oczywiste 🙄
                                                  • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 19:34
                                                    piataziuta napisała:

> błagan, to od początku było oczywiste 🙄

Nie wydaje mi się, żeby Fornitta była grażyną, no skąd.
                                                  • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 20:04
                                                    Ziute mam wygaszona, ale skoro juz ja cytujecie... Ona twierdzi, ze wrzucam nie swoje fotki, jestem grazyna i co tam jeszcze. Ja za jej zaburzenia nie odpowiadam.
                                                  • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 20:41
                                                    fornita111 napisała:

> Ziute mam wygaszona,

Jak to?? Wy nie jesteście po tej samej linii??
                                                  • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 20:46
                                                    Wiesz co grazyna, juz cie nie lubie big_grin
                                                  • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 20:53
                                                    Uroczyście oświadczam, że jakem Grażyna i znam to forum od podszewki, to mie się wydawało, że ty i ziutka jesteście psiapsi bff.
                                                  • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 21:06
                                                    Jakem fornita, uroczyscie oswiadczam, ze ja tu nie mam zadnych psiapsi, ha tfu! Bez pomowien bardzo prosze.
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 20:51
                                                    fornita111 napisała:

> Ziute mam wygaszona, ale skoro juz ja cytujecie...

Oj grubo 😳
                                                  • piataziuta Re: Hrabino! 27.07.22, 21:32
                                                    fornita111 napisała:

> Ziute mam wygaszona, ale skoro juz ja cytujecie... Ona twierdzi, ze wrzucam nie
                                                    > swoje fotki, jestem grazyna i co tam jeszcze. Ja za jej zaburzenia nie odpowia
                                                    > dam.

Fornita wydawała się być fajna -feministka, z poczuciem humoru.

Po jednej z bek, którą wspólnie robiłyśmy na auto-moto, nagle jej się coś odkleiło - zaczęła (w bardzo poważnym tonie) moralizować i obrażać forumki za pisanie na auto-moto, choć sama była jedną z nich (jedną z czterech - dodam).
                                                    W obliczu mojego: "WTF", przyciśnięta do ściany, przyznała, że sama jest "zaburzona" (co uzasadniła depresją i że "zmieniła zdanie").

Obserwacje jej kolejnych postów potwierdziły, że jest niezbyt stabilna i niewiele pisanych przez nią treści, trzyma się kupy.

Opcje są dwie:
                                                    1) albo jest nieszczególnie lotną osobą, której himalaje hipokryzji sięgają o niebo wyżej, niż znanej tu wszystkim Bergi (depresja nie powoduje, że jednego dnia plecie się jedno, a drugiego, coś zupełnie odwrotnego)

2)albo ma dużo większe zaburzenia niż się przyznaje.

Wygasiła mnie, bo nie dawała rady odpowiadać na kwestionowanie merytorycznych treści jej postów.

Rzekome zarzucanie przeze mnie fornicie, że wrzuca nie swoje fotki, dotyczy wątku annyboleyn, której zarzucano (bardzo poważnie) kradzież zdjęć. We trzy robiłyśmy sobie z tego bekę. Fornita zdawała się być tego wtedy świadoma...
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 21:40
                                                    Jestem w szoku, że motyw forum auto-moto wraca tutaj jak bumerang 😳

Kurczę taka grubaśna inba z takiej małej pierdółki 😳😳
                                                  • piataziuta Re: Hrabino! 27.07.22, 22:02

> Jestem w szoku, że motyw forum auto-moto wraca tutaj jak bumerang 😳
                                                    >
                                                    > Kurczę taka grubaśna inba z takiej małej pierdółki 😳😳
                                                    >

Co kto lubi.

Ja robię inbę, gdy hipokrytki grillują Cię za to, że śmiałaś pisać w sympatycznym tonie do facetów z auto-moto, a Ty robisz inbę o seks na pierwszej randce. wink
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 22:13
                                                    piataziuta napisała:

>
                                                    > Ja robię inbę, gdy hipokrytki grillują Cię za to, że śmiałaś pisać w sympatyczn
                                                    > ym tonie do facetów z auto-moto, a Ty robisz inbę o seks na pierwszej randce. ;
                                                    > )

O to drugie też mnie grillują, nawet w tym wątku 🙄

• em_em71 Re: Hrabino! 27.07.22, 22:32
                                                    Tak czy siak, piaskownica.
                                                • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 16:57
                                                  Ale ze co??? Yyyy
                                                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 17:01
                                                    Że jesteś Grażynką 🙄
                                                  • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 17:08
                                                    A moge byc, byle nie ta z "Klanu" tongue_out Przyjmuje tytul honorowy smile
                                        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:35
                                          Ale to chyba ty wyciągnęłaś hrabinie nieścisłość z gotowaniem? Czy się mylę 🤔
                                          • thank_you Re: Hrabino! 27.07.22, 12:49
                                            Nieee, nie ja. Ale czasami jakiś szczegół zapamiętam. Niestety tylko szczegół. big_grin
                                            • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 12:53
                                              thank_you napisała:

> Nieee, nie ja. Ale czasami jakiś szczegół zapamiętam. Niestety tylko szczegół.
                                              > big_grin

Szlag muszę wrócić do głównego wątku a nie mam teraz czasu 😒
                                              • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 12:56
                                                Mnie się kojarzy, że to była primula albo nasturcja, ale nie jestem pewna.
                                                • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 15:22
                                                  Primula? Primula ma na tyle wysoki poziom zdemoralizowania we krwi, że zasługuje na szacunek Grażyn.
                                                  • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 19:36
                                                    grazyny napisała:

> Primula? Primula ma na tyle wysoki poziom zdemoralizowania we krwi, że zasługuj
                                                    > e na szacunek Grażyn.
                                                    >

Sobie wydrukuję i powieszę na lodówce.
                                                    Chcem byc Grażynom, gdzie się składa wniosek?
                                                • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 19:35
                                                  m_incubo napisała:

> Mnie się kojarzy, że to była primula albo nasturcja, ale nie jestem pewna.
                                                  >

Co Ci się kojarzy ze mną (w jednym rzędzie z nasturcją!!!!), bo się pogubiłam?
                                                  • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 22:48
                                                    Niestety głównie nick.
                                                    Przyznaję bez bicia, że primula zawsze chrzani mi się z nasturcją i dopiero po treści postów was jako tako odróżniam.
                                                  • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 22:50
                                                    Jesus maria, to zupełnie inne kwiatki!
                                                    Mogłam zostać promila.alcohola, jak mi tu kiedyś mówiono😁
                                                  • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 22:52
                                                    m_incubo napisała:

> Niestety głównie nick.
                                                    > Przyznaję bez bicia, że primula zawsze chrzani mi się z nasturcją i dopiero po
                                                    > treści postów was jako tako odróżniam.
                                                    >

Ciekawe czy panna.nasturcja czuje się znieważona🤔
                                                  • panna.nasturcja Re: Hrabino! 28.07.22, 00:52

> Ciekawe czy panna.nasturcja czuje się znieważona🤔

Czym? Tym, że ktoś mnie na forum nie kojarzy? Albo z kimś myli mój nick?
                                                    Nie oszalałam jeszcze.
                                                  • m_incubo Re: Hrabino! 28.07.22, 16:22
                                                    Ja was obie kojarzę i rozróżniam, zwłaszcza po treści.
                                                    Chodzi o samo brzmienie nicka, mnie się zlewają w jedno primula, nasturcja, lily of the valley, panna lilia i nie wiem czy nie ktoś jeszcze, wyjątkiem jest tylko bergamotka wink
                                                    Tak samo nie odróżniam tych wszystkich choco, czoko, kosmosów, nicków (taki sobie nick itp).
                                                    Natomiast po pierwszym zdaniu posta od razu wiem, która jest która, bo tu nie sposób się pomylić, ze zbyt różnych bajek są te osoby.
                                • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 11:40
                                  Okey, już wiembig_grin
                                  Ładna charakterystyka, grażyno!
                                  • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 11:42
                                    Dziękuję Primulo.
                                • kura17 Re: Hrabino! 27.07.22, 12:37
                                  Grazyny, ten caly kilkupostowy opis pasuje idealnie do dwoch forumek (tylko co do wyciagania watkow z archiwum nie jestem pewna, czy obie to robia). nawet w nicku obie maja jedna z nazw na "osobe z macica" ...
                                  • woman_in_love Re: Hrabino! 27.07.22, 13:22
                                    maja jedna z nazw na "osobe z macica" ...

Co z tymi osobami? Co tu za inba się zrobiła?
                                    • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 15:26
                                      woman_in_love napisała:

> Co tu za inba się zrobiła?

Grazyny przejmuja wladze w tym pierdolniku.
                                      • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 19:37
                                        grazyny napisała:

>
                                        > Grazyny przejmuja wladze w tym pierdolniku.
                                        >
                                        >
                                        >
                                        big_grin
                                  • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 15:27
                                    Kuro, tym razem nie trafiło się Ci ziarnosad
                                    • kura17 Re: Hrabino! 27.07.22, 16:48
                                      grazyny napisała:

> Kuro, tym razem nie trafiło się Ci ziarnosad

?? przeciez Wy pisalyscie o pannie.nasturcji ("panna" = okreslenie "czlowieka z macica"), a mnie jeszcze padowalo do kobiety.z.polnocy tylko nie pamietam, czy ona wygrzebuje watki z archiwum ("kobieta" = okreslenie "osoby znacica").

nie zgadza sie? przeciez nie pisalam o WIN ...
                                    • kura17 Re: Hrabino! 27.07.22, 16:49
                                      grazyny napisała:

> Kuro, tym razem nie trafiło się Ci ziarnosad

? przeciez Wy pisalyscie o pannie.nasturcji ("panna" = okreslenie "czlowieka z macica"), a mnie jeszcze padowalo do kobiety.z.polnocy tylko nie pamietam, czy ona wygrzebuje watki z archiwum ("kobieta" = okreslenie "osoby znacica").

• grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 17:01
                                        Kuro, Twój mózg chemiczki porozkładał naszą zagadkę na takie atomy i stworzył taki rebus, że jedna z Grażyn (ta głupsza) po prostu nie ogarnęła.
                                        • kura17 Re: Hrabino! 27.07.22, 17:07
                                          Grazynko, chemiczka jest hanusinamama, nie ja, jak mozesz?? 😳😱
                                      • woman_in_love Re: Hrabino! 27.07.22, 17:08

przekombinowany ten żart, nikt nie zrozumiał
                                        • kura17 Re: Hrabino! 27.07.22, 17:25
                                          > przekombinowany ten żart, nikt nie zrozumiał

nie mnie oceniac poczucie humoru innych ...
                                        • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 17:29
                                          woman_in_love napisała:

> przekombinowany ten żart, nikt nie zrozumiał

No już, już, przestań histeryzować, nie do twarzy ci z tym.
                                    • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 16:53
                                      Alescie ladne polowanie na czarownice urzadzily! ja fornita mam do tego duzo szacunku wink
                                  • piataziuta Re: Hrabino! 27.07.22, 15:35
                                    kura17 napisała:

> Grazyny, ten caly kilkupostowy opis pasuje idealnie do dwoch forumek (tylko co
                                    > do wyciagania watkow z archiwum nie jestem pewna, czy obie to robia). nawet w n
                                    > icku obie maja jedna z nazw na "osobe z macica" ...

Naczelna forumowa moralistka, pierwsza do ferowania wyroków i wyliczania, która ematka zbyt dużo spędza czasu na forum - przez co jej zaniedbane bąbelki dostają zaburzeń, to kobieta z północy.

Ale ona chyba w wyszukiwanie się nie bawi? 🤔
                                    • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 15:36
                                      Przede wszystkim nie kojarzę by się w tamtym wątku udzielała.
                                      • piataziuta Re: Hrabino! 27.07.22, 15:38
                                        Nie wiem o jaki wątek chodzi 🙄
                                        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 15:41
                                          No ja cały czas mam na myśli wątek Hrabiny - Pozamiatane 🙄
                                          • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 15:43
                                            Załóżcie wątek, o tym, że powąchałyście drinka przy kaszojadzie. Zagadka się rozwiąże.
                                            • chatgris01 Re: Hrabino! 27.07.22, 15:45
                                              big_grin
                                    • kura17 Re: Hrabino! 27.07.22, 16:51
                                      noz to napisalam, ze nie pamietam, czy ta druga wywleka watki z archiwum - reszta sue zgadza z grazynkowym opisem panny.nasturcji
                                • pade Re: Hrabino! 27.07.22, 15:49
                                  grazyny napisała:

> O tej która przewróci do góry nogami archiwum ematki i wykopie prehistoryczne w
                                  > ątki, aby udowodnić ci kłamstwo, lub nieścisłość. O tej, która zjawia się jak z
                                  > a dotknięciem czarodziejskiej różdżki, aby kogoś zganić, lub pouczyć. O tej, kt
                                  > óra daje sobie prawo do ferowania wyroków i decydowania kto powinien pisać, a k
                                  > to zamilknąć na wieki.
                                  >

Panna.nasturcja?
                        • lily_evans011 Re: Hrabino! 27.07.22, 13:39
                          100/100 big_grin
                          Vigilante...
                        • lauren6 Re: Hrabino! 27.07.22, 23:32
                          rosa jest tylko jedna. Inne to naśladowniczki.
                          • rosapulchra-0 Re: Hrabino! 28.07.22, 17:37
                            Phi..! Nawet nie dorastają mi do pięt! 🙄
                  • hanusinamama Re: Hrabino! 27.07.22, 22:59
                    NO nie było. A myśmy jak głupie szukały. Dzwoniły, pisyły. Ja tu pytałam z jakiego miasta jest hrabina, jedna mi odpisała to niebo i ziemie tam poruszyliśmy ze znajomymi....zeby te dzieci znaleźć. Szczególnie ze miejsce było i dla zdrowych i dla tych z ZD.
                    Ja rozumiem bajki o niedojrząłych meżach swoich koleżanek, jakieś swoje braki tym sobie rekompensowała ale nikomu krzywdy nie robiła...ale nie w takiej sprawie.
                    • grazyny Re: Hrabino! 27.07.22, 23:02
                      hanusinamama napisała:

> NO nie było. A myśmy jak głupie szukały. Dzwoniły, pisyły.

Olaboga jezusmaria, żebyś jakiegoś bezdechu od tych lamentów nie dostała.
                    • umi Re: Hrabino! 27.07.22, 23:06
                      Bardzo dobrze, że zareagowałyście. Mógł ktos szmuglowac te dzieci uj wie w jakim celu. Ja po czasie pomyślałam, że to zwyczajnie trzeba było na policję zgłosić, chociaz teraz w pl jest taki boordel, ze pewnie nic by to nie dało. Pisać bzdury może każdy, ale jednak nigdy nie wiadomo czy na pewno to są bzdury, czy jednak trafił na jakiś cieżki przekręt. Nikomu nic się nie stanie, jak sprawdzi, czy coś było czyjąś fantazją, czy coś się na parwde działo.
                    • fornita111 Re: Hrabino! 27.07.22, 23:09
                      Wez hanusina, nie warto sie przejmowac. Tutaj niektorym forum za mocno weszlo i resztki rozumu im odjelo.
                      • hanusinamama Re: Hrabino! 27.07.22, 23:28
                        Nie, bo to była moja wina. Ze sie głupia nabrałam. Stara a głupia...ale serio nie myślałam, że ktoś może bajki w takiej sprawie opowiadać. Szczególnie, ze z jej postu krzyczała złość i bezradność. Tak się wtedy działo. Więc ja przyjełam, ze to nie blef. Mocnego kopa wtedy tu dostałam. Dla mnie to jest niezrównoważona baba i tyle
                        • tojaba Re: Hrabino! 28.07.22, 17:57
                          hanusinamama napisała:

> Nie, bo to była moja wina. Ze sie głupia nabrałam. Stara a głupia...ale serio nie
                          > myślałam, że ktoś może bajki w takiej sprawie opowiadać. Szczególnie, ze z jej
                          > postu krzyczała złość i bezradność. Tak się wtedy działo. Więc ja przyjełam,
                          > ze to nie blef. Mocnego kopa wtedy tu dostałam. Dla mnie to jest niezrównoważona
                          > baba i tyle

Forum to jest taki mix prawdy i "bajki". Prawdziwe są problemy, które się tu porusza. Niekoniecznie
                          prawdziwa cała otoczka.
                          Jakiś czas temu był tu wątek założony przez panią, która właśnie musiała się zmierzyć z umieraniem swojej matki.
                          Dostała wiele słów wsparcia. I ktoś z tego forum napisał do niej coś w tym stylu: jak będziesz potrzebować - to pisz. Tutaj zawsze ktoś jest, nawet w nocy.
                          Myślę, że właśnie to jest sens forum: możliwość wygadania się/przegadania problemu, gdy się tego potrzebuje.
                          I dostanie bezinteresownego wsparcia ("głaski") od anonimowych przyjaciół. (A czasem kopa na otrzeźwieniewink

A akcje pomocowe w "realu" w efekcie jakiegoś forumowego wątku? Chyba powinno się wszczynać tylko wtedy,
                          gdy zna się osobiście kogoś tej pomocy wzywającego. To nie jest bynajmniej przytyk do Ciebie. Czas był taki, że można się było pogubić, pomylić wirtual z realem.

A tak na marginesie: od dość długiego czasu noszę się z zamiarem wrzucenia na emamę pewnego problemu, który dotyczy nie mnie, tylko bardzo bliskiej mi osoby. Chciałabym pomóc - ale wciąż jedyne, co mogę zaoferować, to gotowość wysłuchania. I współczucie.
                          Myślę sobie, że po przeczytaniu kilkudziesięciu różnych opinii/porad - może udałoby mi się spojrzeć na sprawę
                          inaczej, dojrzeć jakieś rozwiązanie. Może nawet zamiast rady - wysłałabym delikwentowi linka do wątku.
                          Ale boję się opisać wszystko prawdziwie, bo istnieje prawdopodobieństwo rozpoznania "bohaterów". Z kolei zmiana jakichś istotnych szczegółów rodzi niebezpieczeństwo mojego "zamotania" w kolejnych uszczegółowieniach, a tym samym narażenie się na zarzut trollowania. No, wiem - gupie wink
                          • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 18:29
                            tojaba napisała:

> akcje pomocowe w "realu" w efekcie jakiegoś forumowego wątku? Chyba powinno s
                            > ię wszczynać tylko wtedy,
                            > gdy zna się osobiście kogoś tej pomocy wzywającego.

Ja tylko tak ... as sometimes wink for the record: byl czas gdy 2 razy do roku ematka do spolki z pomocnymi mamami prowadzila akcje Wyprawka (szkolna) & Gwiazdka - zglaszaly sie osoby potrzebujace i chetne wesprzec, byly tez kind & trustworthy organizatorki. Dzieki tym organizatorkom (jak zawsze niskie poklony with total respect!) udalo mi sie pare razy przekazac jakies tam monety dla dzieci/rodzin, ktorym czegos tam bylo trzeba na poczatek szkoly czy pod choinke. Full trust! Nie mam pojecia kim sa/byly organizatorki, nie mam pojecia kim/sa byli recipients ale mam 100% zaufania, ze wszystko odbylo sie zgodnie z planem & opisem ... mimo, ze nikt nikogo osobiscie nie poznal smile Komus wszak na swiecie trzaba czasem moc zaufac ... Cos sie wydarzylo po wprowadzeniu 500+, bo actions zaczely zdychac uncertain Gdyby sie znow mialy odrodzic/pojawic, let me know - ja wciaz ufam! smile To tak zupelnie na marginesie, sorry za off topic. Cheers.
                            • tojaba Re: Hrabino! 28.07.22, 20:30
                              bi_scotti napisała:

> Nie mam pojecia kim sa/byly organizatorki, nie mam pojecia kim/sa byli recipients
                              > ale mam 100% zaufania, ze wszystko odbylo sie zgodnie z planem & opisem
                              > ... mimo, ze nikt nikogo osobiscie nie poznal smile Komus wszak na swiecie trzaba
                              > czasem moc zaufac ...

Jasne smile

I nigdy nie poznałaś osobiście nikogo z forum?
                              • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 20:33
                                Emama? Nope. Jakos na samusienkim poczatku XXI wieku poznalam kilka osob z pierwszego forum Polonia - bylo spotkanie w Toronto na Nathan Phillips Square na lyzwach - that was it. Poniewaz bylo nieco weird, nigdy wiecej nie dalam sie wciagnac w podobne pomysly smile Life.
                                • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 20:54
                                  > poznalam kilka osob z pierwszego forum Polonia

bardzo zly pomysl. pierwsza polonia to byl rynsztok, a to co nie rynsztok przenioslo sie sie na bis i 2.

Ja odbylam 2 polonijne z tych prywatnych plus multum z hobbyforum.
                                  • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 21:05
                                    Eeee ... ja nie powiem "rynsztok" - pare bylo okay osob tyle, ze bo ja wiem ... jakos i samo spotkanie bylo troche sztywne/weird a i potem, po nim, juz pisac/communicate bylo trudniej. No bo wlasnie - prysly zmysly tongue_out Dlatego definitely wole bez spotkan. I nawet gdy sie wybiore jesienia do knajpki Wrednej Dziewuchy to zrobie wszystko zeby pozostac incognito - I don't know, moze sie za chlopca przebiore albo co big_grin Mnie bardzo odpowiada ten element jakiejs "tajemnicy" i nie rozumiem ciagot niektorych do "disclosure" a tymbardziej do spotkan. Sure, sa osoby jak np. Eliszka czy Taje, czy Daniela, Borsuczyca, Angazetka, oba francuskie Koty, Kura .... i wiele, wiele innych, ktore budza moja sympatie i zycze im all the best regardless czy ich stories sa 100% prawdziwe czy tylko w 99.99% wink Ale spotkac sie - no, spotkanie mogloby za duzo zepsuc, nawet jesli to nie bylby zaden "rynsztok" smile Cheers.
                                    • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 21:41
                                      Bi_scotti łap huge huga

http://emots.yetihehe.com/2/przytul.gif
                                      • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 21:57
                                        Merci!
                                    • tojaba Re: Hrabino! 28.07.22, 22:04
                                      bi_scotti napisała:

> Mnie bardzo odpowiada ten element jakiejs "tajemnicy" i nie
                                      > rozumiem ciagot niektorych do "disclosure" a tymbardziej do spotkan.

Ładnie napisane smile
                          • lauren6 Re: Hrabino! 28.07.22, 18:55
                            Właśnie dlatego uważam, że to poszukiwanie trolli na forum poszło w złym kierunku. Lepiej już czasami dać się oszukać i wciągnąć w troll historię, niż bezinteresownie dosrać osobie w dołku, która szka pomocy.
                            Nie przeżywam jakoś specjalnie wątków na forum i w gruncie rzeczy wszystko mi jedno czy dyskusja, w której biorę udział dotyczy sytuacji w 100% prawdziwej, czy tylko w 30%. Księżniczką nie jestem żeby korona mi miała spaść z powodu pochylenia się nad wymyśloną historią. Liczy się rozmowa i dyskutanci, ich opinie na temat problemu.

Np dyskusja o hipotetycznej pasierbicy w ciąży rozruszała forum i dała ze 3 wątki na 2000+ postów, choć była zmyślona. Lepsze takie wątki niż np kolejne smęty bywalca_hoteli.
                            • chatgris01 Re: Hrabino! 28.07.22, 19:29
                              lauren6 napisała:

> Właśnie dlatego uważam, że to poszukiwanie trolli na forum poszło w złym kierun
                              > ku. Lepiej już czasami dać się oszukać i wciągnąć w troll historię, niż bezinte
                              > resownie dosrać osobie w dołku, która szka pomocy.
                              > Nie przeżywam jakoś specjalnie wątków na forum i w gruncie rzeczy wszystko mi j
                              > edno czy dyskusja, w której biorę udział dotyczy sytuacji w 100% prawdziwej, cz
                              > y tylko w 30%. Księżniczką nie jestem żeby korona mi miała spaść z powodu pochy
                              > lenia się nad wymyśloną historią. Liczy się rozmowa i dyskutanci, ich opinie na
                              > temat problemu.
                              >
                              > Np dyskusja o hipotetycznej pasierbicy w ciąży rozruszała forum i dała ze 3 wąt
                              > ki na 2000+ postów, choć była zmyślona. Lepsze takie wątki niż np kolejne smęty
                              > bywalca_hoteli.

Się podpiszę.
                            • agaagaaga123 Re: Hrabino! 28.07.22, 19:34
                              lauren6 napisała:

> Właśnie dlatego uważam, że to poszukiwanie trolli na forum poszło w złym kierun
                              > ku. Lepiej już czasami dać się oszukać i wciągnąć w troll historię, niż bezinte
                              > resownie dosrać osobie w dołku, która szka pomocy.

Podpisuje sie pod tym. Szczegolnie ze te watki czytaja potem inne osoby w podobnej sytuacji i sa dostepne na forach calymi latami. Nie ma nic bardziej irytujacego do czytania niz watek na potrzebny temat, ktory zamiast dobrego kontentu zawiera rozważania czy aby na pewno autorka pisze 100% prawde. Szczegolnie ze zmiana szczegolow nie majaca wplywu na sedno czasem jest niezbedna aby utrudnic identyfikację, a moze sie przez to historia wydawac mniej spojna dla tropicieli.
                            • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 19:46
                              Co innego kiedy ktoś poszukycy rady tylko uwagi coś pozmienia, zmyśli, pokoloryzuje dla uroku, a co innego jeśli ktoś w celu poszczucia na określone grupy czy jednostki wymyśla wściekle głupie historie do porzygania.
                              • lauren6 Re: Hrabino! 28.07.22, 20:33
                                > co innego jeśli ktoś w celu poszczucia na określone grupy

I to jest właśnie trolling.

Nie jest nim za to wątek: facet zrobił ze mnie niańkę i kucharkę, a następnie wyjechał beze mnie na wakacje.

Związki, w których jedna ze stron dużo więcej daje niż dostaje, nie są niestety niczym niespotykanym i (jak słusznie zauważyła agaagaaga123) wątki hrabiny mogą służyć pomocą innym kobietom w podobnej sytuacji.
                                • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 20:50
                                  > wątki hrabiny mogą służyć pomocą innym kobietom w podobnej sytuacji.

No pewnie, ze moga - hrabina ma polot i dobre pioro, czesto poezja zalatuje. Trzeba doceniac.
                                  • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 20:56
                                    Ale jak seriously to pozluzyc jako co? Bo iluz moze byc tych available wdowcow z 16latkami? Wdowcow z bratem, z ktorym chca spedzac wakacje w jednym domku? Etc. etc. etc. C'mon, to sa takie opowiesci z mchu i paproci, wiadomo, pogadac mozna, why not, ale ja nie sadze zeby to mialo jakas wieksza wartosc niz guma do zucia tongue_out Ot, pogawedzimy sobie nieco & szafa gra, next time - maybe more fun wink Cheers.
                            • lilia.z.doliny Re: Hrabino! 28.07.22, 21:49
                              Właśnie dlatego uważam, że to poszukiwanie trolli na forum poszło w złym kierunku.
                              W złym.kierunku? Przybrało postać kompulsji. "Troll alert" to ukochana fraza, powtarzana do wyrzygania. Wystarczy, że nowy nick, nowy, nieograny temat, nowy klimat. A przypomnę, że najbardziej chamskim troliskiem okazała się tutaj postać. Kultowa. Powszechnie Szanowana Ematka, autorytet w milionie dziedzin, taka wszechstronnie.doskonala. cóż.
                              • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 22:05
                                Tak zupelnie szczerze to ja nie wiem w jakim "dobrym" kierunku mogloby isc poszukiwanie trolls wink Na swoj wlasny uzytek, kilka nicks nie widze, bo nie chce widziec a wpisy innych kilku nicks omijam szerokim lukiem i/lub definitely nie odpowiadam na zaczepki. That's it. No idea czy owe nicks podpadaja pod definicje "troll", czy to ja ich tak zupelnie indywidualnie "nie lubie" - w sumie I have no idea jak bym miala rozpoznac czy wrecz prove, ze czyjes wpisy to "trolling". Szczegolnie np. wpisy polityczne. Przy czym uczciwie podziwiam Asie ze Szwecji, ze np. podejmuje discussions w Zoska. Trzeba miec duuuuzo wiary w istnienie jakiegos wewnetrznego (well hidden!) dobra w drugim czlowieku zeby mu again & again dawac szanse zeby "cos" zrozumial. To tak na marginesie rozwazan who is/who isn't a troll smile Cheers.
                                • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:09
                                  Znaczy w takim na przyklad, zeby jednak na paczki od jolki nie czekac. Ani tez nie wierzyc, ze zaplakanej kuzynce Ukrainiec kolejke u lekarza zabral. Sa rozne trolle, niektore bardzo szkodliwe i nazywanie ich po imieniu jest imo potrzebne. Sobie bi wygooglaj jaki wplyw mogly miec ruskie trolle internetowe na wybranie Trumpa na prezydenta wink
                                  • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 22:30
                                    Nie da sie byc odpowiedzialnym za caly swiat. Control what you really can control. A tropienie trolls, na dodatek w przekonaniu, ze to jest jakas wyzsza koniecznosc uwazam za swoiste hobby - jesli komus potrzebne do szczescia - sure, go for it. Ale to nie moj fun. Definitely nie w tym celu udzielam sie na ematce smile Cheers.
                                    • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 22:34
                                      > A tropienie trolls,...

Jakie tropienie, przeciez to cholerstwo wcale sie nie kryguje, wpada jak sliwka.
                                      Ty sie tym nie zajmuj jesli to nie twoj fun, bylebys nie klepala trolla po pleckach, bo tego nie znieese, oki?
                                    • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:36
                                      A ktos ci kaze byc odpowiedzialna za caly swiat? Sprowadzanie do absurdu. Natomiast jak pisze kolezanka nizej, trolle szczujace trzeba tepic. To tak jakbys nie reagowala na rasistowskie wpisy, bo ojtam, ojtam, nie da sie byc odpowiedzialym za caly swiat. Jak sie widzi i nie reaguje, to tak jakby sie dawalo przyzwolenie. To nie jest cool, tylko ble.
                                      • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 22:58
                                        Od reactions na racism, homophobia, personalne wycieczki, wulgaryzmy (w kazdym jezyku!) etc. jest/winna byc Jej Wysokosc Moderacja! Tego nalezy oczekiwac i zle sie dzieje gdy (from time to time) Moderacja przysypia badz (for whatever reason) "odpuszcza" ingerowanie. Jesli chcesz moderowac forum, to pewnie mozesz sie zglosic. Wszystkie inne "relacje" w roznych watkach moga sie odbywac wylacznie w poczuciu rownosci tych, ktorzy partycypuja. Zadna z nas nie ma ani wiekszego prawa do ustalania regul na tym forum, ani obowiazku egzekwowania od innych any rules - again - od tego jest Moderacja. Indywidualnie, obowiazkiem kazdej/kazdego z nas jest przestrzeganie netykiety. That's it. Nothing more, nothing less. Reaguj - zglaszaj, co uwazasz za wykroczenia poze netykiete. Cheers.
                                        • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:03
                                          Sie rozpisalas smile mam prawo zglaszac, mam rowniez prawo nazywac trolle trollam, tego regulamin forum nie zabrania. A "tropieniem", trolli chyba nikt sie tutaj nie zajmuje, przyklad wg mnie wydumany.
                                          • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 23:05
                                            Alez of course, masz pelne prawo, co nie zmienia faktu, ze przyczepienie komukolwiek latki "troll" to w sumie przeciez tylko zabawa - means nothing, eh. Life.
                                            • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 23:23
                                              bi_scotti napisała:

> Alez of course, masz pelne prawo, co nie zmienia faktu, ze przyczepienie komuko
                                              > lwiek latki "troll" to w sumie przeciez tylko zabawa - means nothing, eh. Life.

Bagatelizujesz powazne sprawy, zorganizowany rzut z trollowni to nie jest zabawa, a amatorski jeszcze powazniejszy. Zupelnie cie nie rozumiem.
                                            • m_incubo Re: Hrabino! 29.07.22, 10:37
                                              Właśnie.
                                              Forum to też nie jest rzecz, którą należy traktować 100% serio, ale niektórym za mocno wchodzi i co zrobisz.
                                        • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 23:16
                                          > Od reactions na racism, homophobia, personalne wycieczki, wulgaryzmy (w kazdym jezyku!) etc. jest/winna
                                          > byc Jej Wysokosc Moderacja!

A ty chcesz na czysciutkie, pozamiatane gotowe forum wejsc for fun only. Wymagania to ty masz big_grin
                                          • bi_scotti Re: Hrabino! 28.07.22, 23:18
                                            Dozyjesz moich lat, tez sobie bedziesz mogla pozwolic na wymagania! tongue_out
                                            Keep Calm and Keep Working on Zoska! big_grin Cheers.
                                          • boogiecat Re: Hrabino! 28.07.22, 23:21
                                            Asia, ty za te brudna robote pojdziesz do nieba Czyscicieli Netu
                                            • lilia.z.doliny Re: Hrabino! 29.07.22, 09:34
                                              big_grin
                                • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 22:19
                                  > Przy czym uczciwie podziwiam Asie ze Szwecji, ze np. podejmuje discussions w Zoska.

Ha ha, dzieki Bi, ale z zocha nie ma dyskusji, z zocha jest tylko konfrontacja, pokazywanie paluchem jej obrzydliwosci. Jest tez pare innych zatwardzialych szkodnikow ewidentnie trollujacych na wszystkich silnikach.
                                  To trzeba tepic, bo nie powinno byc przyzwolenia na taka dzialalnosc. Rozbestwiaja sie okresowo, wiec trzeba pulapke jak na szczura zastawiac.
                              • asia.sthm Re: Hrabino! 28.07.22, 22:12
                                > "Troll alert" to ukochana fraza, powtarzana do wyrzygania.

Przesadzasz. Troll alert pisze sie przy szczujacych podjudzaczach.
                                • lilia.z.doliny Re: Hrabino! 28.07.22, 23:05
                                  Przesadzasz. Troll alert pisze sie przy szczujacych podjudzaczach.
                                  Ani trochę
                                  Nie daj, panieborze, jak nowy nick zarzuci ciekawym tematem. Nichuja. Troll.
                              • boogiecat Re: Hrabino! 28.07.22, 22:44
                                lilia.z.doliny napisała:

> ku.
                                > W złym.kierunku? Przybrało postać kompulsji.

Kompulsjo-paranoi😛 tak samo jak doszukiwanie sie « ktorej stalej forumki to nowy nick? » jakby cokolwiek mialo od tego zalezec

A przypomnę, że najbardziej chamskim troliskiem okazała się tutaj postać
                                > . Kultowa. Powszechnie Szanowana Ematka, autorytet w milionie dziedzin, taka ws
                                > zechstronnie.doskonala. cóż.

Hue hue, ale forum kocha miec guru i pewnie zawsze bedzie kochalo, a guru sobie automatycznie pozwala na coraz wiecej i coraz mniej mozna krytykowac, bo biedne niewinne guru (bajdelej, czy te wieczna zosie ktos probowal krytykowac gdy odplywala?)
                                i tak to sie kreci psze pani- szkoda bo forum to jedna z rzadkich sytuacji gdzie mozna by byc wolnym od tych wszystkich egotycznych Autorytetow
                                • triss_merigold6 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:59
                                  wieczna zosie ktos probowal krytykowac gdy odplywala?
                                  Gosię
                                  rzekomo chodziła do tego samego liceum co ja, w tym samym czasie
                                  x razy pisałam, że to niemożliwe, żeby skończyła je mając dzieciaka, bo panienki z brzuchem nie chodziły do tej szkoły
                                  • boogiecat Re: Hrabino! 28.07.22, 23:17
                                    niezle

i pod jakim pretekstem odrzucono twoje brudne insynuacje? Co jak co, ale ciezko watpic w twoja prawdomownosc; #zazdrosciszpopularnosci tez trudno ci zarzucic
                                    Z jakiego powodu wiec oczernialas Gosie?😛
                                    • triss_merigold6 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:51
                                      Twierdziła, że po prostu nie zwracałam uwagi na takie jak ona, bo była gruba i nieimprezowa, nauczyciele byli super życzliwi, wszyscy jej pomagali, urodziła i wróciła do szkoły etc.
                                      • panna.nasturcja Re: Hrabino! 29.07.22, 00:20
                                        Nierealne. Mój jest brat jest Twoim rówieśnikiem, chodziliście do równoległych klas, nie ma mowy by w tamtym czasie do szkoły chodziła dziewczyna w ciąży, urodziła i chodziła dalej. Nie wtedy.
                • hanusinamama Re: Hrabino! 27.07.22, 22:57
                  Ja dlatego nie wchodzę w posty hrabiny bo mi wtedy krwi napsuła. Jak głupia szukałam tych dzieci. I nie tylko ja...a potem mi tylko głupio przed koleżankami było, ze sie dałam nabrać. W takich tematach się nie buja...niepoważna kobieta i tyle.
                • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 11:06
                  fornita111 napisała:

> Hrabina pisala o dzieciach z ukrainskiego domu dziecka (z ZD), dla ktorych nie
                  > ma miejsca, nie wiadomo gdzie je skierowac. Odezwala sie do niej hanusina, kto
                  > ra podobno w temacie siedziala- z pytaniem o konkrety. Hrabina zniknela, przest
                  > ala sie odzywac. A jak po jakims czasie hanusina wrocila do tematu, to hrabina
                  > zaczela zmieniac wersje i juz totalne farmazony opowiadac. To tak w skrocie.

I na czym polega ta szkodliwość koloryzowania hrabiny?
                  • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 11:10
                    Klamstwo to nie koloryzowanie- to raz. Dwa: szkodliwe bylo zawracanie dupy i martwienie forumek, ktpre w tym czasie byly zajete prawdziwa pomoca i ledwo wyrabialy psychicznie. Nie pisze tego pierwszy raz, ale moge jeszcze powtorzyc. Jak w tym nie widzisz nic zlego, to coz...
                    • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 11:32
                      fornita111 napisała:

Dwa: szkodliwe bylo zawracanie dupy i ma
                      > rtwienie forumek, ktpre w tym czasie byly zajete prawdziwa pomoca i ledwo wyrab
                      > ialy psychicznie.

Każdy wątek obyczajowo - problemowy może pasować do tego opisu.

Nie pisze tego pierwszy raz, ale moge jeszcze powtorzyc. Jak
                      > w tym nie widzisz nic zlego, to coz...

🤷‍♀️
        • hanusinamama Re: Hrabino! 27.07.22, 22:55
          Tak zupełnie jak z akcją z sierotami ukraińskimi...od tej pory mam allergie na wpisy hrabiny. Bajki opowiada i tyle.
          • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 29.07.22, 15:19
            Akcje z sierotami to rozkręciłaś ty swoim niezrównoważeniem. Jakby któraś tu wielmożna choć sekundę zamoczyła jeden palec w jakaś pomoc to by doskonale wiedziała jak to się na początku kręciło. Albo i zamoczyła tylko w swojej glupocie odleciała tym balonem za daleko. Także ja już wiadomość, którą dostałam w sprawie tych dzidci nawet tu kilka razy wklejałam. Więcej razy nie zamierzam. To, że jednej Hance peron odleciał i głośno poryczała na forum nie oznacza, że będę się plawić w tym bagnie i wiecznie wyjaśniać. Co zrobiłam wiem ja i wystarczy.
            • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 16:17
              Ale zdajesz sobie sprawe, ze nawet twoje obronczynie w to nie wierza? Znowu strzal w stope tongue_out
              • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 16:30
                fornita111 napisała:

> Ale zdajesz sobie sprawe, ze nawet twoje obronczynie w to nie wierza?

Raczej im to zwisa
                • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 16:32
                  Alez nie, wyraznie pisza, ze biedna zalosna hrabinka chciala byc wazna i pofantazjowala.
                  • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 16:38
                    fornita111 napisała:

> Alez nie, wyraznie pisza, ze biedna zalosna hrabinka chciala byc wazna i pofant
                    > azjowala.

Zaraz mogę też napisać, że jej wierzę smile
                    • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 16:41
                      Ciebie nie licze, bo ty ewidentnie klepiesz cokolwiek, byle ciagnac watek. Ale napisac mozesz a jakze.
                      • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 16:52
                        fornita111 napisała:

> Ciebie nie licze, bo ty ewidentnie klepiesz cokolwiek, byle ciagnac watek. Ale
                        > napisac mozesz a jakze.

Myślałam ze to ty za nia łazisz i gryziesz po kostach, teraz się okazuje ze to ja pcham tę taczkę. Napisać mogę i faktycznie uwierzyć w zależności od wyjasnień również.
                        • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 16:55
                          big_grin lol ty myslisz, ze jestem.na forum od wczoraj i twoje zaczepki biore na serio? To czysty fun. Tylko patrze, czy spasujesz, czy ci sie wydaje, ze posiadanie ostatniego slowa polega na odpisywaniu w nieskonczonosc wink
                          • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 17:26
                            Najpierw podpierasz się w dowalania hrabinie "jej obrończyniami" (tu się poczułam ) a potem oponowanie jednej z nich uznajesz za zaczepki. Można i tak, ale nie rób ze swojej działalności moralnej misji, bo ewidentnie potrzebujesz się pobredzlowac swoją wyższościa machajac tylko górnolotnymi hasłami.
                            • fornita111 Re: Hrabino! 29.07.22, 17:35
                              E, dramatyzujesz. A nawet reklabym: demonizujesz.
                  • grazyny Re: Hrabino! 29.07.22, 17:31
                    My lubimy Hrabinkę, przyznajemy jej honorową, przechodnią Grażynkę.
                    • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 29.07.22, 17:47
                      grazyny napisała:

> My lubimy Hrabinkę, przyznajemy jej honorową, przechodnią Grażynkę.
                      >

Czy przechodnia Grażynka to coś jak medal z ziemniaka? 🤔
                      • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 17:51

> grazyny napisała:
                        >
                        > > My lubimy Hrabinkę, przyznajemy jej honorową, przechodnią Grażynkę.
                        > >
                        >
                        > Czy przechodnia Grażynka to coś jak medal z ziemniaka? 🤔

Czy "przechodnia Grażynka" nie brzmi jak okropne zboczeństwa?
                        >
                        >
                        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 29.07.22, 17:53
                          mid.week napisała:

> borsuczyca.klusek napisała:
                          >
                          > > grazyny napisała:
                          > >
                          > > > My lubimy Hrabinkę, przyznajemy jej honorową, przechodnią Grażynkę.
                          >
                          > > >
                          > >
                          > > Czy przechodnia Grażynka to coś jak medal z ziemniaka? 🤔
                          >
                          > Czy "przechodnia Grażynka" nie brzmi jak okropne zboczeństwa?
                          > >

Zależy kto przechodził 🙄

• mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 18:05
                            oraz ilu. Albo żeby było poprawnie politycznie to ilo smile
                        • grazyny Re: Hrabino! 29.07.22, 18:22
                          Przechodnia Grażynka big_grin. Bardzo nas to rozbawiło big_grin
    • iberka Re: Hrabino! 26.07.22, 19:00
      Buahahahaha cóż za desperacja 😁😂
      • sweterwkrate Re: Hrabino! 26.07.22, 19:05
        No wiesz, Hrabiny nie ma a wątki muszą się zgadzać 😀
    • lauren6 Re: Hrabino! 26.07.22, 19:23
      Hrabino, wracaj animować forum w nowym wątku.
    • umi Re: Hrabino! 26.07.22, 21:29
      Wróóóóóć!

I napisz co dalej. A palant po wakacjach stulecia zmądrzeje, zobaczysz.
      • memphis90 Re: Hrabino! 27.07.22, 09:24
        Jestem przekonana, że samotny ojciec z nastolatką regularnie jeździł z rodziną na wspólne wakacje, ku satysfakcji obu stron. Hrabina, która Gaciowego pognała w diabły, bo nie chciał spędzać świąt z ciotka Hrabiny, teraz z diabły pognala gaciowego2, bo chciał spędzić czas z rodziną, ale swoją, nie hrabinową.
        • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 27.07.22, 16:55
          To źle jesteś przekonana.
          • memphis90 Re: Hrabino! 28.07.22, 20:12
            No skoro tak mówisz, to pewnie tak jest.
      • sueellen Re: Hrabino! 28.07.22, 07:56
        Facet z nastolatką to już stary koń. Nie zmądrzeje. Następnym razem odwali jeszcze gorszy numer i będzie się dziwowal, że hrabina ma problem. Albo będzie wmawiał że problem jest z hrabiną..
        • umi Re: Hrabino! 29.07.22, 04:09
          No to będzie do konca życia sam i jedynie dostawka do rodziny brata. To nie jest dobra perspektywa. Jest szansa, że się zacznie zmieniać. Pewnie charakter będzie miał ciezki, ale Hrabina tez nie ma chyba lekkiego, a się stara. Powinien się postarac i dla córki i dla siebie.
    • znowu.to.samo Re: Hrabino! 26.07.22, 21:58
      Hę?
    • kk345 Re: Hrabino! 26.07.22, 21:59
      Kurczę, ten twój post jest tak bardzo nieematkowy, ze zachwyca! Piękny kontrast dla agresji fornity i znudzonej wyższości ziuty w odpowiedziach...
      • mandre_polo Re: Hrabino! 27.07.22, 15:27
        Otóż to. Fornira i ziuta dobrze podsumowane
    • 3-mamuska Re: Hrabino! 26.07.22, 22:05
      Nie sadze ze się dowiesz.
      Skoro pani uznała ze musi go zostawić ,to jeśli tego nie zrobi to trochę wody upłynie zanim o nim napisze.
      • taniax Re: Hrabino! 27.07.22, 09:36
        Nie czytałam dokładnie ostatnich wątków jestem zorientowana pobieżnie ale jeśli Hrabina chce się wymiksować ze związku jedynie przez wakacyjny wyjazd to uważam to za pochopne i emocjonalne wiec sprawdziłabym poziom hormonów bo chyba weszłaś w premenopauzę, bo kto się tak zachowuje?
        • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 10:48
          Ależ to nie o "jedynie wakacyjny wyjazd" chodzi, tylko całą otoczkę wobec konfliktu. W co Twoim zdaniem wszedł pan Hrabia, że tak się zachował?
        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 11:03
          Ona nie chce się wymiksować przez nieporozumienie z wyjazdem tylko przez to jak facet ją potraktował później.
          Można nawet założyć, że to on się wymiksował.
          • 3-mamuska Re: Hrabino! 27.07.22, 13:45
            A ja myśle ze wcale nie przez to jak było potem , tylko skoro na wyjazd potrzebował towarzystwa nie tylko hrabiny, to już miała zgrzyt. Myślała ze rzuci mu tekstem albo oni albo ja nie jadę i pan położy uszy po sobie i będzie po jej.
            A tu szok pan strzelił focha jak ona.
            I o czym było gadać skoro on brata odwołać z jakiegoś powodu nie chciał a ona nie chciała usypiać. Tu nie było rozwiązania po równo jedno musiało by się wycofać.
            Moz spam uznał ze za krótka znajomość aby się podporządkować.
            • taniax Re: Hrabino! 27.07.22, 14:43
              Raczej nie chciał wyjść na debila przed bratem i wcale mu się nie dziwię poza tym gdyby tamtej rodzinie zakomunikował otwartym tekstem że dostał takie ultimatum oni poczuliby się nie lubiani przez Hrabinę i już nigdy nie byłoby zdrowych stosunków tylko krzywy klimat, wogole mu się nie dziwię że wolał w te stronę.
              • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 14:55
                Mógł to rozwiązać na co najmniej kilka różnych sposobów.
                Wybrał tak nie inaczej, olewając kompletnie kobietę u której mieszka z córką.
                Tutaj nie ma za bardzo czego bronić.
                • umi Re: Hrabino! 27.07.22, 23:00
                  100/100, niestety.
                  Takie wpadki to wielu chłopów ma, ale olewka potem jest słaba. Wygodny jakiś typ albo oszust po prostu. Za mało wiadomo o nim, żeby coś dalej stwierdzić, ale Hrabina radzi sobie już.
              • sueellen Re: Hrabino! 28.07.22, 07:51
                Nie chciał wyjść na debila przed bratem,ale przed kobieta już owszem? Do tego foch ? Nie dość że mieszka u kobiety, ta zajmuje się jego dzieckiem, to potem w podzięce tak ja traktuje? Jest ok , kiedy jest potrzebna, ale poza tym ma ja w d***e. Nie, to nie jest związek tylko pasożytnictwo. Pan do odstrzału bo potem będzie już tylko GORZEJ.
                • 3-mamuska Re: Hrabino! 28.07.22, 11:17
                  To ty tak twierdzisz. Narazie to ona się TAK zachowała.
                  Nie wiesz czy to nie hrabina zaprosiła go do siebie i tak jej weszło za głęboko bycie macochą , ze sama nalega aby młody była u niej jak on jedzie w trasę. Młoda mogła być u babci. Widać było nawet na forum ze się mocno wkręciła w bycie mamusią.

Przed kobietą nie wyszedł na debila bo nie było powodu , ona się tak zachwala jak małe dziecko i tupnęła nóżka wiec nie wie nawet jaki był powód. Zreszta powód jak powód chyba ma prawo ,płci ma rodzonego brata to zaprosił. Pomysł nietrafiony ale można było załatwić to po dorosłemu. Chyba nie sądzisz ze sprostuje wszystko i płaci jeszcze jej chatę ,na codzień rachunki i ma się tłumaczyć czy się może z rodzina zobaczyć?
                  Może brat ma raka/ zbankrutował/ może ma depresje wstaw dowolne czy inna rzecz ,co skłoniło go do takiego zaproszenia. Wystarczyło porozmawiać jak dorośli wypytać. Wtedy decydować o wyjeździe. I zrobiła głupotę , bo jakoś młoda pojechała a hrabina i tak spałaby u boku pana różnica jednej osoby serio nie robi różnicy. Jak już tam są wszyscy.
                  Tyle ze hrabina rozpuszczona bezdzietna jedynaczka to wszyscy maja robić jak ona chce. Nie pierwszy raz to wyrazie widać.
                  Może bym i ja zrozumiała gdyby nie wątek o wyprawie nad jezioro z Koleżanką która ma 8-10 letni dzieci i hrabianka zdziwiona ze matka dzieci chce zabrać je ze sobą, a nie zamknąć w gorący dzień samych na cały dzień w domu bo musi robić za tło dla hrabianki…
                  Po prostu nie umie współżyć w grupie ludzie i nie umie iść na kompromis.
                  Gdyby ktoś mnie tak zaatakował albo oni albo ja to tez bym stanęła okoniem dla zasady, nawet jeśli nie do końca miałabym racje. Wyjątek stanowiły tylko moje dzieci gdy były małe wtedy były najważniejsze. Teraz dorosłe nie są stawiane na piedestale, a co dopiero obca osoba jaką jest tylko roczna znajomość.

I serio nie widzisz ze to z hrabina jest problem od lat ma związku ,które kończą się bo ona nie potrafi współdziałać.
                  Zawsze wszech są winni. Ona jest idealna.

I nie nie mówię ze miała się zmusza podporządkować ale nie szaleć jak dzieciak i to w dodatku przez telefon gdzie ciężko czasem przedyskutować sprawę.

Ona chciała żeby wybrał i wybrał rodzonego brała niekrótkotrwałą znajomość. Ma co chciała.

Oczywiście zaproszenie było głupie i tez bym była zła ,ale załatwiłaby to inaczej napewno nie zrezygnowałabym z wyjazdu.
                  A na miejscu spędzałby czas po swojemu w zależności od sytuacji. Wychodziła rano wracała wieczorem. Jadła na mieście. Wstawała późno albo wcześnie brała prysznic. Do towarzystwa dołączyłaby tylko jakbym miała ochotę. Dzieci wysyłała do rodziców.
                  Spędza czas z młoda na rowerach jak planowały. Było trochę możliwości.
                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 11:59
                    3-mamuska napisała:

> To ty tak twierdzisz. Narazie to ona się TAK zachowała.
                    > Nie wiesz czy to nie hrabina zaprosiła go do siebie i tak jej weszło za głębok
                    > o bycie macochą , ze sama nalega aby młody była u niej jak on jedzie w trasę.
                    > Młoda mogła być u babci. Widać było nawet na forum ze się mocno wkręciła w b
                    > ycie mamusią.

Pan się na taki układ zgodził, więc mu najpewniej odpowiadał. Powiem więcej, że najpewniej było mu bardzo wygodnie brać kasę za wynajem dużego mieszkania i płacić hrabinie nędzne 3 stówki za czynsz. Biorąc pod uwagę, że prawie go w tym mieszkaniu nie było i nie musiał się "gnieździć" brzmi jak interes życia.

>
                    > Przed kobietą nie wyszedł na debila bo nie było powodu ,

Wyszedł nie tylko na debila, ale też na przemocowca, który najpierw podejmuje kluczową decyzję a później zarzuca klasycznego focha i w żaden sposób nie stara się znaleźć kompromisu.

ona się tak zachwala
                    > jak małe dziecko i tupnęła nóżka wiec nie wie nawet jaki był powód. Zreszta pow
                    > ód jak powód chyba ma prawo ,płci ma rodzonego brata to zaprosił. Pomysł nietra
                    > fiony ale można było załatwić to po dorosłemu. Chyba nie sądzisz ze sprostuje w
                    > szystko i płaci jeszcze jej chatę ,na codzień rachunki i ma się tłumaczyć czy
                    > się może z rodzina zobaczyć?

Tak płaci 300 zł za lokum dla siebie i opiekę nad córką. Ludzki pan pewnie nawet ziemniaki kupił w osiedlowym warzywniaku.

> Może brat ma raka/ zbankrutował/ może ma depresje wstaw dowolne czy inna rzecz
                    > ,co skłoniło go do takiego zaproszenia.

Może mu się spalił dom albo stracił nogę.
                    A może jest po prostu życiowym nieogrem, który biorąc rocznie 12 tysi na swoje bombelki nie potrafił zapewnić im godnego wypoczynku.

Wystarczyło porozmawiać jak dorośli wy
                    > pytać. Wtedy decydować o wyjeździe.

Wystarczyło spytać przed a nie informować po fakcie.

I zrobiła głupotę , bo jakoś młoda pojecha
                    > ła a hrabina i tak spałaby u boku pana różnica jednej osoby serio nie robi różn
                    > icy. Jak już tam są wszyscy.

Młoda pojechała, bo jest nieletnia i nie bardzo ma wyjście sprzeciwiać się jedynemu żyjącemu rodzicowi.

> Tyle ze hrabina rozpuszczona bezdzietna jedynaczka to wszyscy maja robić jak o
                    > na chce.

Lepiej być samotną, bezdzietną jedynaczką niż męczennicą, która za każdym razem musi rezygnować z siebie, żeby zadowolić pana i władcę a tu dodatkowo jego rodzinkę.

Nie pierwszy raz to wyrazie widać.
                    > Może bym i ja zrozumiała gdyby nie wątek o wyprawie nad jezioro z Koleżanką któ
                    > ra ma 8-10 letni dzieci i hrabianka zdziwiona ze matka dzieci chce zabrać je ze
                    > sobą, a nie zamknąć w gorący dzień samych na cały dzień w domu bo musi robić z
                    > a tło dla hrabianki…

To jest tak, że syty głodnego nie zrozumie. Najczęściej dzietni i bezdzietni orbitują w zupełnie innych obszarach.

> Po prostu nie umie współżyć w grupie ludzie i nie umie iść na kompromis.

A może raczej umie postawić na swoim i nie dać sobie narobić na głowę.

> I serio nie widzisz ze to z hrabina jest problem od lat ma związku ,które kończ
                    > ą się bo ona nie potrafi współdziałać.
                    > Zawsze wszech są winni. Ona jest idealna.
                    >

Hrabina chyba po części zdaje sobie sprawę ze swoich problemów i nad nimi stara się pracować. Stąd nie odgryzła panu głowy przez telefon pierwszego dnia tylko poczekała do następnego, spokojnie analizując za i przeciw.

> I nie nie mówię ze miała się zmusza podporządkować ale nie szaleć jak dzieciak
                    > i to w dodatku przez telefon gdzie ciężko czasem przedyskutować sprawę.
                    >

A co miała zrobić skoro gość był daleko? Pojechać do niego i czekać kolejne dwa dni aż łaskawie zajedzie do domu?

> Ona chciała żeby wybrał i wybrał rodzonego brała niekrótkotrwałą znajomość. Ma
                    > co chciała.

Lepiej, że po roku się dowiedziała gdzie leżą jego priorytety niż za 5 czy 10, gdy zdążyłabym już zainwestować więcej kasy i uczuć w ten związek.
                    Dla większości normalnych kobiet gość, który wybiera brata czy mamusie zamiast stałej partnerki to kategoria kijem przez szmate.

> Oczywiście zaproszenie było głupie i tez bym była zła ,ale załatwiłaby to inacz
                    > ej napewno nie zrezygnowałabym z wyjazdu.
                    > A na miejscu spędzałby czas po swojemu w zależności od sytuacji. Wychodziła ra
                    > no wracała wieczorem. Jadła na mieście. Wstawała późno albo wcześnie brała pry
                    > sznic. Do towarzystwa dołączyłaby tylko jakbym miała ochotę. Dzieci wysyłała do
                    > rodziców.
                    > Spędza czas z młoda na rowerach jak planowały. Było trochę możliwości.
                    >
                    >

Jasne zwłaszcza jakby padało, domek okazał się mały i ciasny a dzieci darły pyski z nudów i frustracji. Cudowna wręcz wizja wakacji, gdzie trzeba zaciskać zęby i uważać by komuś w końcu nie wygarnąć na pełnej.

• 3-mamuska Re: Hrabino! 28.07.22, 12:51
                      Pan się na taki układ zgodził, więc mu najpewniej odpowiadał. Powiem więcej, że najpewniej było mu bardzo wygodnie brać kasę za wynajem dużego mieszkania i płacić hrabinie nędzne 3 stówki za czynsz. Biorąc pod uwagę, że prawie go w tym mieszkaniu nie było i nie musiał się "gnieździć" brzmi jak interes życia.

Komu pasowało to pasowało może hrabinie pasowało zaoszczędzić 3 stówki i pobawić się w mamusie.
                      Tak jasne lepiej mu było płacić za coś czego nie używał.
                      No tak tak pan wygodny bo mu zaproszenie pasowało.😂😂😂

Reszty nie czytałam nie chce mi się pani matka z 2 syna trez przmocowa bo zabrała chłopców nad wodę z hrabiną .
                      Tak tak ty już wiesz ze dzieci darły pyski. Moje nie darły umiały się zachwiać, a pysk to masz ty. Przyjaciółeczko hrabinki.
                      • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 13:01
                        Jasne nie czytaj, bo i tak nie zrozumiesz i nie odpisuj, bo próby rozszyfrowania twojego bełkotu są wyjątkowe męczące.
                        • 3-mamuska Re: Hrabino! 28.07.22, 14:05

> Jasne nie czytaj, bo i tak nie zrozumiesz i nie odpisuj, bo próby rozszyfrowani
                          > a twojego bełkotu są wyjątkowe męczące.
                          >

Oj oj już się przemęczyłaś aż musiałaś tyle komentarzy wystosować.
                          Ojojoj brakuje argumentów to się personalnie zaczyna.😂
                          • chatgris01 Re: Hrabino! 28.07.22, 14:11
                            Personalnie, bo nikt nie wciska takich patomundrosci. Moze dla ciebie to normalne warunki, ale przyjmij w koncu do wiadomosci, ze dla wiekszosci ludzi nie, i jest to opcja po ich trupie, naprawde wola zostac u siebie w domu na kanapie, niz sie pchac na opisany wyjazd. Nie mowiac o tym, ze nie pozwola sie tak traktowac, jak pan usilowal.
                          • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 14:14
                            Bo oczywiście ty personalnie nie zaczęłaś, nic a nic 😒
    • dvdva Re: Hrabino! 27.07.22, 09:35
      Nowt wątek hrabinowy był ale szybko poleciał, co tam się odwaliło?
      • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 27.07.22, 09:36
        Chyba poszło o podejrzany nick
        • iberka Re: Hrabino! 27.07.22, 10:02
          Dokładnie z - zamiast _ wink
      • m_incubo Re: Hrabino! 27.07.22, 12:51
        Nie był hrabinowy.
      • abecadlowa1 Re: Hrabino! 27.07.22, 15:11
        Kradzież tożsamości
    • nota_bene0 Re: Hrabino! 27.07.22, 09:42
      Nick inny, ktoś chciał e-matki wpuścić w maliny, to się zdziwiłsmile
      • dvdva Re: Hrabino! 27.07.22, 10:02
        Ematka zawsze czujna🥳
    • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 27.07.22, 15:03
      Żyje, staram się odpoczywać, pogoda nawet niezła, więc nie jest źle. Co do reszty, młoda pojechała z ojcem w poniedziałek. U nich pada i jakieś 18 stopni. Ze starym nie gadam. Będzie chciał to się spotkamy jak wrócą w niedzielę, ale na pewno nie w domu. Plan na co dalej już sobie ułożyłam. Rachunek zysków i strat na kartce też zrobiłam.
      • lily_evans011 Re: Hrabino! 27.07.22, 15:09
        No widzisz, chociaż pogoda go pokarała wink.
      • chatgris01 Re: Hrabino! 27.07.22, 15:17
        Wystawilas mu juz walizki?
      • sweterwkrate Re: Hrabino! 27.07.22, 15:45
        Dobrze, że młoda się chociaż z ojcem dogadała.
        • panna.nasturcja Re: Hrabino! 27.07.22, 16:31
          I pojechała na wakacje bez ubrań i żadnych rzeczy, które są przecież u Hrabiny w mieszkaniu, bo tam młoda mieszka…
          • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 27.07.22, 16:36
            A skąd wiesz, że bez? Kluczy im nikt nie zabrał, a i od kilku dni młoda jest u babci. Szukasz szukasz dziury w całym i coraz gorzej ci wychodzi.
      • tojaba Re: Hrabino! 27.07.22, 17:28
        hrabina_niczyja napisała:

> Żyje, staram się odpoczywać, pogoda nawet niezła, więc nie jest źle.

I tak trzymaj! smile
      • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 19:41
        No i dobrze. A wiesz, że ktoś się pod Ciebie podszył i założył wątek?
        • woman_in_love Re: Hrabino! 27.07.22, 20:10
          wiadomo kto
          • nota_bene0 Re: Hrabino! 27.07.22, 20:59
            woman_in_love napisała:

> wiadomo kto

🤔
          • primula.alpicola Re: Hrabino! 27.07.22, 22:43
            Nie wiadomo. Gadaj.
      • umi Re: Hrabino! 27.07.22, 22:54
        Dobrze, że sie odezwałas. Jak widzisz, forum czekało wink I dobrez, że przynajmniej młoda ma ten czas z ojcem. Może typ sie ogarnie.
        Ty jak odpoczniesz tez lepiej i mądrzej to poprowadzisz.
      • jowita771 Re: Hrabino! 28.07.22, 08:55
        Jak pada, to wiecej czasu spędzają w domku. Brat z rodziną też pojechał?
    • ninanos Re: Hrabino! 28.07.22, 16:19
      Buhaha naprawdę nie widziecie, że z hrabini to prawdziwa drama queen? facet pochował matkę swojego dziecka i sam to dziecko wychowywał, pewnie w dużej mierze pomagała mu rodzina i ten nieszczęsny brat. Napewno w związku z tym jest z nimi zżyty. Jako samotnemu ojcowi też pewnie raźniej było na wakację jeżdzić np z matką, bratem czy szwagierką. I teraz pojawiła się roczna znajomość, która każe mu wybeirać albo ona albo rodzina. No i ręka do góry która w takiej sytuacji wybrała by całkiem świeżego pana, a podkopała rodzinne więzy, siostra czy brata którzy w najgorszych momentach stali ramię w ramię z wami? No mnie jakby jakiś pan zaszantażował siostra albo on to nie miałabym dylematu przy takiej chwilowej znajomości, bo roczna znajomość dla pana z 15 letnim dzieckiem taka jest.
      • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 16:45
        Następna z pikajacym serduszkiem, która by się zgodziła robić za mietłę dla każdych portek. Wystarczy, że portki byłyby wdowcem z dzieckiem. No to moja droga tak to można całe życie z rodziną spędzić. Tylko się wtedy nie zawraca dupy babie, a szuka one night standów w dyskotece albo burdeli. A jak już chcesz znać prawdę to ten biedny ojczulek, któremu to cała rodzina i sąsiedzi pomagali kosztem swojego życia od lat był rozwodnikiem. I była żonę to pochowali jej rodzice, a nie on. Zapewniam cię też, że przez te wszystkie lata nie żył w celibacie i nie jestem pierwszą po żonie kobieta w jego życiu. Ale jak któraś chce snuć łzawe wizje o nieszczęsnej rodzinie i wdowcu to może. Ja na szczęście aż tak dobroduszna nie jestem.
        • ninanos Re: Hrabino! 28.07.22, 16:59

> Zapewniam cię też, że przez te wszystkie lata nie żył w celibacie i
          > nie jestem pierwszą po żonie kobieta w jego życiu.

No jesteś jedną z wielu, więc nie dziw się że bliższa jest mu rodzina niż roczna znajomość, chyba za bardzo się wkręciłaś i za wiele ci się wydawało.

> Następna z pikajacym serduszkiem, która by się zgodziła robić za mietłę dla każdych portek

Ty nie możesz być prawdziwa smilesmilesmile no drama queen jak malowana

tak apropo, na twoim miejscu też bym nie pojechała, bo cenie swój spokój i kocham tylko własne bąbelki, inne tylko przez pierwszą godzinę. Twoje ultimatum było z góry na straconej pozycji, jakby mnie jakiś randamowy facet takie stawiał to bym chyba z krzesła ze śmiechu spadła. Mój mąż który dumnie dzierży tą pozycję od nastu lat wie, że moje siostry sa najmojsze, tak samo jak dla niego rodzony brat i nigdy żadnemu z nas nie przyszłoby do głowy stawiać tak durnego ultimatum brat/siostra albo ja.
          • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 17:14
            On też nie był pierwszym w moim życiu, ani nawet drugim. Poza tym szkoda, że rok temu nie wybrał tych wspaniałych rodzinnych wakacji tylko randomowa babę. Zaoszczędziłby mi dziś problemu.
            • ninanos Re: Hrabino! 28.07.22, 20:31
              Brat to brat. Od małego tyle lat.
              To wolny człowiek i widacznie i wcale mu się nie dziwie wybral rodzinę niż sfochowaną babę, która próbowała go szantażować.

• hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 21:07
                Ależ ja nikomu nie bronię żyć z kimś, kto ma w zadzie obietnice i ustalenia poczynione z drugą osobą. Dla mnie to możesz dla chłopa spać i w stodole na sienniku w objęciach jego matki i ojca oraz całej familij. Ja nie muszę.
                • ninanos Re: Hrabino! 28.07.22, 21:37

> Dla mnie to możesz dla chłopa spać i w stodole na sienni
                  > ku w objęciach jego matki i ojca oraz całej familij. Ja nie muszę.
                  Jejku jak ty bredzisz bez ładu i składu i w swoje psychozy próbujesz wklejać inne osoby. Ja tu na forum nie płacze, że mnie jakiś facet w dupę kopnął, a mi się wydawało że to wielkie love. To ty rozpaczliwie szukasz gaci.
                  Mam wrażenie, że masz duży problem ze sobą, wszytsko jest dla ciebie albo białe albo czarne, nie ma nic pośrodku. Ty myslisz, ze tupniesz nóżką i wszyscy będą tańczyć jak im zagrasz, a tu zonk, jakoś nie znalazłaś do tej pory takiego jelenia.
                • triss_merigold6 Re: Hrabino! 28.07.22, 21:51
                  Gacio II. A nie, czekaj, to już fefnasty fantastyczny facet, który z dnia na dzień został Gaciem.

Myślałaś kiedyś o redukcji amplitudy swoich miotnięć emocjonalnych?
                  • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 21:54
                    big_grin
                  • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 21:57
                    Triss przypomnij forum ilu miałaś meżów przed tym obecnym, aktualnym 🙄
                    • lauren6 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:08
                      Obecny mężem nie jest, choć zdaje się, że jest aktualny od wielu lat. Co jest pewną wskazówką, że w przeciwieństwie do hrabiny triss uczy się na błędach.
                      • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 22:34
                        Ależ nie, po prostu zaczęła się starzeć, a chętnych jakby ubywało, więc jak to u niej bywa pragmatycznie pomyślała, zgodnie zresztą z jej poglądami, że kobieta musi mieć dzieci i chłopa postanowiła się ponownie rozmnożyć z obecnym, żeby nie uciekł i pokornie nieść swój krzyż. Tylko do małżeństwa nie umie go nakłonić, więc wspaniałomyślnie głosi tezy, że konkubinat ze wspólnym dzieckiem nie czyni ją flamą.
                        • arista80 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:45
                          Ty.zadnego ne bylas e stanie naklonic ani do malzenstwa ani do wspolnego zycia.
                          • chatgris01 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:51
                            A naklonienie kogos do malzenstwa to jakas wielka zasluga? (juz pomijajac, ze przeciez Hrabina miala meza, niedoinformowana jestes).
                            • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 22:57
                              Przypominam po raz kolejny, że u nas na wschodzi mniejszy wybór i towar mocno przebrany.
                              Podejrzewam, że ematki z Wawy nawet by wzrokiem nie zaszczyciły panów, z którymi my tutaj musimy urzędować 🙄
                        • ninanos Re: Hrabino! 28.07.22, 22:51
                          Popatrz, jak ty pieknie potrafisz podsumować cudze życie, a ze swojego nie potrafisz wyciągnąć żadnych wnisków. Trochę to smutne hrabino, zwłaszcza że ty rozpaczliwie faceta szukasz, nie wychodzi ci, więc kompensujesz sobie obrażajac i deprecjonując inne związki.
                          • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:58
                            I znowu bedzie w sylwestra picie do lustra i placz. Kazdemu wg zaslug smile
                            • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 23:03
                              fornita111 napisała:

> I znowu bedzie w sylwestra picie do lustra i placz. Kazdemu wg zaslug smile

Pan facet jedyną wartością w życiu. Nie ustrzeliłaś chłopa jak dzika na polowaniu to teraz siedź i płacz.

I jeszcze dumaj dlaczego to wszystko twoja wina 🙄

• fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:08
                                Ale to ona zakladala w sylwestra watek, ze inne to maja chlopow i dzieci a ona taka biednaaaa i samaaa. Gaciowi sensem istnienia, to takie smutne.
                                • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:14
                                  I co w związku z tym? Nie ja jedna miałam lata temu chwilę załamania. Ludzka rzecz. Ale jak się plawisz w tej mojej chwili i sprawia ci to radość to proszę bardzo, ciesz się.
                                  • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:16
                                    Ciesze
                                    • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:18
                                      No to na zdrowie, niech ta chwila trwa skoro nie masz lepszych powodów do radosci 😀
                                      • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:21
                                        Mam wiele innych, ale kazdy powod chetnie przygarniam smile
                                • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 23:27
                                  PO to forum jest, żeby się wyżalić. Każdy ma prawo mieć gorszy moment i swoim meltdown. Pewnie od tego czasu doszła już do siebie. Nigdy nie byłaś smutna po rozstaniu?
                                  • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:32
                                    Gorsze momenty takich jak ona, to miod na moje serce. Rikiego tez oplakiwac nie bede tongue_out
                                    • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 23:36
                                      Riki by chyba nie pasował do Hrabiny 🤔
                                      • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:38
                                        Pasowal, nie pasowal, kare za grzechy by mieli oboje. Jestem na tak
                                        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 23:40
                                          A może zamiast wymyślać kary za grzechy zadać pokutę i dać rozgrzeszenie? 🤔
                                          • fornita111 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:45
                                            Riki niech beznamietnie wypina temu, co skonczyc nie moze. a hrabina jolka niech wypusci te 300 dzieci, ktore przetrzymuje. I luz, wtedy zlego slowa nie powiem na zadne z nich. Przynaniej do czasu ich nastepnych popisow...
                                            • mid.week Re: Hrabino! 29.07.22, 08:54
                                              fornita111 napisała:

> Riki niech beznamietnie wypina temu, co skonczyc nie moze. a hrabina jolka nie
                                              > ch wypusci te 300 dzieci, ktore przetrzymuje.

Ona przetrzymuje 300 dzieci? Ło Panie, kolejny legion po Sukach i Grażynach. Pewnie hoduje sobie Hrabiny

• lauren6 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:37
                                      Płyniesz
                              • hanusinamama Re: Hrabino! 28.07.22, 23:12
                                Serio borsuczyca bronisz hrabiny?? Nie pamietasz jej utyskiań na wszystkich męzów koleżanek. kazda mająca męża jest taaaaaaaaaka biedna, bo kazdy mąz to nieudacznik albo cham albo leń albo kurwiarz albo...itd. Ona jedna wygrana bo męża nie ma.
                                • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:14
                                  Hanka, idź na wolontariat i nie siej fermentu.
                                • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 28.07.22, 23:26
                                  Uważam, że lepiej być samej niż z toksykiem i że bycie samemu to nie jest koniec świata. To jest moje prywatne zdanie i jego bronię.

Pomijając perypetie hrabiny, to przez takie gadanie "będziesz siedzieć sama i płakać do lustra" to rzeczywiście mnóstwo fajnych kobitek jest uwikłanych w toksyczne związki z różnymi dzbanami, chamami i przemocowcami. A później ludzie się dziwują co ona z nim robiła i po co się jeszcze rozmnożyła.
                                  • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:28
                                    Też tak uważam i nie mam problemu z tym, że kiedyś płakałam do lustra. Nie ja jedna i nie ostatnia. Bywa. Życie nie zawsze jest kolorowe i wiele tu już było tych co zmieniały nicka. Też mogłam. Tylko po co.
                                  • kloi0505 Re: Hrabino! 29.07.22, 12:01
                                    <przez takie gadanie "będziesz siedzieć sama i płakać do lustra" to rzeczywiście mnóstwo fajnych kobitek jest uwikłanych w toksyczne związki z różnymi dzbanami, chamami i przemocowcami. A później ludzie się dziwują co ona z nim robiła i po co się jeszcze rozmnożyła.>

W punkt.
                                  • 3-mamuska Re: Hrabino! 29.07.22, 16:01

> Uważam, że lepiej być samej niż z toksykiem i że bycie samemu to nie jest konie
                                    > c świata. To jest moje prywatne zdanie i jego bronię.

Masz 100% racji lepiej być samemu niż z toksykiem, gorzej jak toksykiem jest kobieta która szuka. I niczym nastolatka wymaga 100% uwagi.
                                    A facet hrabiny raczej toksykiem nie jest skoro ona dalej rozważa bycie z nim ,bo jak sama napisała nic nie jest przesadzone.

> Pomijając perypetie hrabiny, to przez takie gadanie "będziesz siedzieć sama i p
                                    > łakać do lustra" to rzeczywiście mnóstwo fajnych kobitek jest uwikłanych w toks
                                    > yczne związki z różnymi dzbanami, chamami i przemocowcami. A później ludzie si
                                    > ę dziwują co ona z nim robiła i po co się jeszcze rozmnożyła.
                                    >
                                    >

Wiesz powiem tak nikt fajny normalny z toksykiem nie będzie. Albo być musi z jakiegoś powodu choćby finansowego. Czasem ludzie wyjadają się fajni z zewnątrz, a w domu hm dużo by mówić.

I wbrew co myślisz jak nie twierdze ze wina jest hrabiny. Uważam z powinna inaczej się do tego zabrać. Nie stawić warunków, pogadać na żywo dlaczego taka a nie inna była decyzja, powiedzieć panu jakie ma obawiam (brak miejsca, ciszy ,kolejki do łazanki) i czy to przemyślał czy to był po prostu chwilowy spontan. Może by pan powiedział przeprszam nie pomyślałem tego teraz już nie da rady tego odkręcić, ale zabiorę cię gdzieś we dwoje jako rekompensatę. Nawet gdzieś poza Polskę na dłuższy weekend. Ty wybierasz miejsce.

Może uznał , ze skoro one we dwie sobie wymyślili rowery trasy nie pytając pana o zgodzę czy tez chce tak aktywie spędzić czas, wymyślił ze nie będzie sam siedział w domku i zaprosił brata.
                                    A ze hrabina ich lubi nie przewodził ze się wścieknie i walnie „oni albo ja” albo ja z nimi nie jadę.

Należało na spokojne przedyskutować sprawę choćby na przyszłość nauczyć się rozwiązywać konfliktu i nieporozumień , pan cały szczęśliwszy zadzwonił a to ona wykazała agresje/szantaż, pan gadać potem nie chciał bo i po co jak uznała ze ona nie jedzie. I tyle.
                                    Nikt nie lubi być zaskakiwany czy stawianym pod ścianą działa to jednak w obie strony. Pan strzelił babola ale naprawić się go nie dało bo trafił na „histerie”
                                    I takie takie sytuacje pokazują ze nie każdy nadaje się do życia z dana osobą czy wejść do danej rodziny.

Tak samo działają dzieci jak coś zbroja i powiedzą rodzicom a oni drą gębę się wściekają to dziecko kolejny raz będzie ukrywać. A jak rodzice zareagują normalnie porozmawiają powiedzą jak naprawić błąd, dlaczego tak się nie robi itp to dziecko będzie ufać i nawet jeśli kolejny raz popełni błąd to przyjdzie ponowne do rodziców. Sadzać po stosunkach hrabiny z matka plus brak rodzeństwa, brak jej pewnych umiejętności społecznych. I wychodzą w takich momentach.
                                    A szkoda bo może to i fajna babka jest i może akurat ten pan mógłby być na dłużej.
                                    • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 29.07.22, 16:55
                                      3-mamuska napisała:

> Masz 100% racji lepiej być samemu niż z toksykiem, gorzej jak toksykiem jest ko
                                      > bieta która szuka. I niczym nastolatka wymaga 100% uwagi.

Potrzeba uwagi nie jest niczym złym. Normalne, że w związku chce się być na pierwszy miejscu a nie trzecim od końca. Ja osobiście z tego powodu nigdy bym nie związała się z dzieciatym facetem. Hrabina to ryzyko podjęła i zaakceptowała dopóki nie okazało się, że jest ulokowana w priorytetach pana dalej niż brat gołodupiec z ferajną.

> A facet hrabiny raczej toksykiem nie jest skoro ona dalej rozważa bycie z nim
                                      > ,bo jak sama napisała nic nie jest przesadzone.
                                      >

Czytałam co innego, ale kłócić się nie będę.

> I wbrew co myślisz jak nie twierdze ze wina jest hrabiny. Uważam z powinna ina
                                      > czej się do tego zabrać. Nie stawić warunków, pogadać na żywo dlaczego taka a n
                                      > ie inna była decyzja, powiedzieć panu jakie ma obawiam (brak miejsca, ciszy ,k
                                      > olejki do łazanki) i czy to przemyślał czy to był po prostu chwilowy spontan.
                                      > Może by pan powiedział przeprszam nie pomyślałem tego teraz już nie da rady t
                                      > ego odkręcić, ale zabiorę cię gdzieś we dwoje jako rekompensatę. Nawet gdzieś
                                      > poza Polskę na dłuższy weekend. Ty wybierasz miejsce.
                                      >

Zgadzam się, że można to było rozegrać lepiej. Gdyby od razu w pierwszej rozmowie tel. powiedziała, że jej to nie pasi to pewnie całej inby by nie było. Ale nie każdy ma tak dobry refleks i potrafi zachować na tyle zimnej krwi by tak absurdalną sytuację rozegrać jak mistrz szachowy.

Hrabina nie "przegrała" dlatego, że postawiła wszystko na jedną kartę tylko dlatego, że od początku stawiała na złego konia.
                          • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:00
                            Ależ potrafię i coraz lepiej mi idzie. Jeszcze 10 lat temu bym spała między schodami a kiblem.
                            • ninanos Re: Hrabino! 28.07.22, 23:07
                              Nie, nie uczysz się, powielasz schemat, jesteś rozemocjonowana, nadwrażliwa na swoim punkcie, oczekujesz że wszytsko będzie się kręcić tak jak ty tego chcesz. I git możesz taka być, tylko nie narzekaj że kolejny związek ci nie wyszedł, bo nie wyjdzie jak będziesz powielać wciąż te same błędy, no chyba, że weźmiesz sobie faceta na granicy normy intelektualne i on pozwoli sobą sterować.
                              • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:12
                                Ależ ja już ci napisałam, że ty możesz robić co chcesz i dostosowywać się jak chcesz. Ja nie muszę i nie chce. Nie mam potrzeby dostosowania się do tej formy wakacji, która miała wyglądać inaczej tylko po to, żeby ktoś ze mną był i udawać, że jest ok kiedy nie jest. Zresztą to czy nie będzie jeszcze nie jest przesadzone, więc nie dopowiadaj. Już tu kiedyś pisalam, że przykanie oka działa na chwilę, póki nie zamkniesz drugiego, a na koniec nie oslepniesz. Ale jak innym odpowiada dostosowywanie się to droga wolna.
                                • 3-mamuska Re: Hrabino! 28.07.22, 23:19
                                  Zresztą to czy nie będzie jeszcze nie jest przesadzone, więc nie dopowiadaj. Już tu kiedyś pisalam, że przykanie oka działa na chwilę, póki nie zamkniesz drugiego, a na koniec nie oslepniesz.

Czyli przymkniesz oko jedno heheh jak tylko wróci.
                                  Zaprzeczasz sama sobie.

Wiesz ty nie chcesz się podporządkować ok nie musisz ,ale on tez nie musi. I nie oczekuj tego skoro sama nie jesteś skłonna. A sorry w tym wieku w jakim jesteś to już mało kto będzie podatny na twoje, moje musi być na wierzchu. Muszę być dla kogoś najważniejsza na świecie.
                                  Tyle…
                                  • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:23
                                    Nie muszę, ale szanowana i owszem. I skoro do tej pory żyłam bez chłopa to z chłopem chce mieć lepiej. Logiczne przeciez.
                                  • umi Re: Hrabino! 29.07.22, 03:59
                                    "Wiesz ty nie chcesz się podporządkować ok nie musisz ,ale on tez nie musi." - Zwłaszcza nie musi, jeśli do końca życia chce mieć związek z bratem. O ile nie jest gejem i kazirodcą (jest takie słowo?) w jednym, to może być kiepski pomysł na życie.
                                    Jak chce być w związku z jakąś kobietą, to musi się nauczyć nie olewać i nie stawiać na swoim, zwłaszcza kiedy zyebał. Z własną córką, też, zdaje się, nie umei się dogadać. I matka też ma z nim ciężko, chociaż wspiera, jak to matka.

Ja myślałam, ze to wdowiec i w tamtym pierwszym watku byłam po stronie faceta. Sądziłam, ze on normalny, tylko jak to chłop, czasem nie myśli. Teraz wychodzi, że pan razej z felerem. Ja się zasiebie nie weźmie w tym obecnym związku, co ma, to możliwe, że następnej baby takiej nie znajdzie. I dziecko na tym ucierpi, i on. Matka, zdaje się, widzi to, ale woli, zeby się sami dogadali. Szansa jeszcze jest, tym większa im zimniej i deszczowiej będzie nad Bałtykiem. O ile pan zabrał ze sobą i córkę i doczepkę z trzylatkiem suspicious

Jak nie zabrał doczepki, też szansa na porozumienie jest, bo przynajmniej zauważył, ze zyebał. Tylko sie nie umie przyznać do błędu.
                                • triss_merigold6 Re: Hrabino! 28.07.22, 23:19
                                  Nie mam potrzeby dostosowania się do tej formy wakacji, która miała wyglądać inaczej tylko po to, żeby ktoś ze mną był i udawać, że jest ok kiedy nie jest.

oczywiście
                                  tylko nie rozumiesz, że jeśli facet panią szanuje i ceni, to nie stawia jej w sytuacji, w której rzekomo postawiono Ciebie, niezależnie od Twojej późniejszej reakcji
                                  pan to zrobił, bo ma wyebane, pojedziesz czy sfoszysz się, bez różnicy
                                  • hrabina_niczyja Re: Hrabino! 28.07.22, 23:21
                                    Ależ rozumiem aż za dobrze Triss. Nie musisz mnie w tym uświadamiać.
                        • m_incubo Re: Hrabino! 29.07.22, 10:29
                          Fajnie się czyta twoje wątki, hrabina, ale trudno ci jednak współczuć.
                          Naprawdę nie chcesz zajarzyć, dlaczego "trafiasz" wciąż na specyficznych facetów i dlaczego dla żadnego z nich nie jesteś partnerką, z którą się choćby minimalnie liczą.
                          Tym postem naprawdę nieudolnie próbując dokopać Triss (ani nie dokopiesz, ani nie doskoczysz) odstrzeliłaś sobie stopę i to powyzej kolana. Musisz uważać, bo w końcu odstrzelisz sobie nawet głowę.
                        • 7katipo Re: Hrabino! 29.07.22, 11:43
                          Mocno parszywe jest to, co tu napisałaś.
                    • triss_merigold6 Re: Hrabino! 28.07.22, 22:29
                      Dwóch, dawno temu. Z aktualnym jestem od jakichś 16 lat.
            • ninanos Re: Hrabino! 28.07.22, 20:35

> Zaoszczędziłby mi dziś problemu.
              Nie narzekaj, przez rok miałaś szansę pobawić się w dom i pomatkować, nawet zdążyłaś w tym matkowanie zdrowo przesadzić.
              • umi Re: Hrabino! 29.07.22, 04:04
                Gdyby facet był inny, to byłby patchwork jak z obrazka. Weź to porównaj z chłopem, którego kiedyś ktoś opisywał (arwena? albo katriel?) na forum, co celowo wziął sobie babę z dzieckiem od nieznanego ojca (nieznany ojciec podał fejkowe dane więc odnalezienie go po pojawieniu sie bejbisia było niemożliwe) i uparcie izoluje tego dzieciaka, a uznaje tylko swojego biologicznego (nazwiskiem chyba i utrzymaniem?). Nie dość, że się wp.przył na krzywy ryj nieszczerze, to jeszcze odebrał temu dziecku szanse na posiadanie jakiegokolwiek ojca. Akurat z dziewczyną Hraina sie zachowała dobrze.
                • ninanos Re: Hrabino! 29.07.22, 07:16
                  Gdyby facet był inny, gdyby hrabina była inna to bylby całkiem inny związek.
                  Hrabina ma problem, bo ona na siłę szuka faceta, każdym się emocjonuje, każdy jest ten jedyny. Tylko ona nie szuka chłopa partnera, a chłopa podwładnego i jak pierwsze motylki opadają to wychodzi. To już nie są dwudziestoletni chłopcy, którym oczy pierwsza cipka przesłoniła, to doświadczeni faceci. Hrabina powinna przepracować pewne rzeczy zanim wejdzie w kolejny związek.
                  • afro.ninja Re: Hrabino! 29.07.22, 10:09
                    Z tego co pisała, to znalazła się w sytuacji w której jest opiekunką, wynajmującą mikro mieszkanie dla dwoch osob i dodatkową lokatorką we własnym lokum. Rozumiem, że na wlasne zyczenie i matkowanie miłej, biednej nastolatce, było nawet przyjemnie, ale z boku to wygląda bardzo słabo. Facet oszczędny aż do przesady, o reszcie nie ma nawet co wspominać. Juz oba wcześniej o nim pisała, ale miała chyba klapki na oczach.
        • zula_spod_wawelu Re: Hrabino! 28.07.22, 17:05

> Ja na szczęście aż tak dobro
          > duszna nie jestem.

No nie da się ukryć.
        • iberka Re: Hrabino! 28.07.22, 17:10
          Jejku, dlaczego aż tak bardzo nienawidzisz mężczyzn, gardzisz nimi a jednocześnie chcesz jakiegoś mieć tylko dla siebie?
        • alicia033 Re: Hrabino! 28.07.22, 18:31
          Niech ktoś zatrzyma tę karuzelę śmiechu!
          Uprzejmie przypominam, że na "wdowca z dzieckiem" to złapałaś się właśnie ty. Nie żadna z nas, tylko ty.
          Więc te swoje projekcje sobie zwiń i wsadź tam, gdzie światło nie dochodzi, bo forum są zwyczajnie śmieszne.
        • bywalczyni.hosteli Re: Hrabino! 29.07.22, 06:45

> Następna z pikajacym serduszkiem, która by się zgodziła robić za mietłę dla każ
          > dych portek. Wystarczy, że portki byłyby wdowcem z dzieckiem.

Wiesz że o sobie piszesz? To ty jesteś mietłą i właśnie to przyznałaś.
        • panna.nasturcja Re: Hrabino! 13.10.23, 02:25
          Ciekawie ten post wygląda w kontekście tego, co piszesz teraz. Jakby kompletnie inna bajka. A ja się, głupia, dałam nabrać na los nastolatki.
      • dni_minione Re: Hrabino! 28.07.22, 17:26
        A ty jesteś tą siostrą misia, że tak doskonale wiesz, kto w tej rodzinie i co poświęcał dla wdowca (jak się okazuje - rozwodnika) i jego dzieciaka? Może ci ludzie żyją sobie spokojnie w innych miastach, nastolatkę ledwie teraz poznali po latach niewidzenia, a facet od czasu rozwodu opiekę cedował li i jedynie na kolejne panie? Bo jak sam się nią teraz zajmuje, to już wiemy od hrabiny. Z tego, co widać, tylko babcia jest chętna do pomocy, choćby obiadami.
        • afro.ninja Re: Hrabino! 29.07.22, 10:13
          I znalazła sie hrabina, która na 40 metrów przyjela w imię miłości rozwodnika z nastolatką, a jej nowy partner zamiast z nią mieszkać, postanowil robić to co lubi. I wyjechał sobie na spokojnie od domowych trosk, biznes budować. A hrabina na to- wspaniale!
    • kotumila Re: Hrabino! 28.07.22, 17:20
      Hrabina to nasza Bridget Jones wink
      • chatgris01 Re: Hrabino! 28.07.22, 19:33
        E nie, Bridget nie byla choleryczka ani drama queen.
        Hrabina to hrabina, nie potrzebuje byc nikim innym.
      • iberka Re: Hrabino! 29.07.22, 12:56
        Nie obrażaj BJ smile
        • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 29.07.22, 13:05
          iberka napisała:

> Nie obrażaj BJ smile

Kto to BJ 😳
          • iberka Re: Hrabino! 29.07.22, 13:15
            A jaki jest temat? Bridget Jones
            • borsuczyca.klusek Re: Hrabino! 29.07.22, 13:18
              iberka napisała:

> A jaki jest temat? Bridget Jones

Sorry już nie ogarniam tego wątku 😔
              • snakelilith Re: Hrabino! 29.07.22, 13:34

> Sorry już nie ogarniam tego wątku 😔

Wątek służy najwyraźniej do hejtu na hrabinie. Sto razy bardziej obrzydliwego od najgłupszego wątku hrabiny. Z samej tylko przekory chce się napisać - trzymaj się hrabina, ze swoimi wszystkimi mankamentami i denerwującymi śmiesznostkami jesteś i tak więcej warta od judzicielek podbijających sobie maleńkie ego twoim kosztem.
                • zula_spod_wawelu Re: Hrabino! 29.07.22, 13:51
                  "jesteś i tak więcej warta od judzicielek podbijających sobie maleńkie ego twoim kosztem"
                  Jprdl.
                  Aha, ale hrabina "podbijająca sobie maleńkie ego" kosztem dzieci - już zupełnie ok?
                  Biedna hejtowana hrabina, musi się tylko trochę powstydzić, a tu już biegną ratowniczki.
                  Komuś chyba kompas się przestawił.
                  • snakelilith Re: Hrabino! 29.07.22, 14:18
                    zula_spod_wawelu napisała:

> "jesteś i tak więcej warta od judzicielek podbijających sobie maleńkie ego twoi
                    > m kosztem"
                    > Jprdl.
                    > Aha, ale hrabina "podbijająca sobie maleńkie ego" kosztem dzieci - już zupełnie
                    > ok?
                    > Biedna hejtowana hrabina, musi się tylko trochę powstydzić, a tu już biegną rat
                    > owniczki.
                    > Komuś chyba kompas się przestawił.

Tobie się przestawił, albo i nie przestawił, bo możliwe, że pod starym nickiem też byłaś małym pijącym krew owadem podpisującym się z wypiekami pod zbiorowym hejtem na jakąś grzesznicę, ale sama nie miałaś nigdy odwagi napisać jej w dyskusji czegoś wprost, bo się bałaś, że ci się odgryzie. Ja nie mam żadnych problemów by napisać komuś co o nim myślę, ale to się pisze w danym wątku i danym temacie, a nie rozwleka gorzkie żale przez fefanaście lat i dopyerdala się przy każdej możliwej okazji wyciągając w każdej dyskusji jakieś stare, nieprzepracowane traumy czy pasują do tematu, czy nie.
                    A już zakładanie osobnych wątków, albo wykorzystwanie takich wątków do tego celu jest dnem. Dlatego będę bronić tu hrabiny, choć też jej nieraz napisałam kilka nieprzyjemnych słów. Napisałabym też co myślę o tych, które spuszczają się z radości ze znalezienia kozła ofiarnego na własne agresje, ale moderacja by mnie wycięła. Jak głupim trzeba być, by myśleć, że robią to teraz z chęci ratowania jakiś tam dzieci?
                    • zula_spod_wawelu Re: Hrabino! 29.07.22, 14:56
                      smile
                      Ta wypowiedź powiedziała o tobie wszystko.
                • tojaba Re: Hrabino! 29.07.22, 14:34
                  snakelilith napisała:

> Wątek służy najwyraźniej do hejtu na hrabinie.

Wątek nie był założony w tym celu, wręcz przeciwnie. Nie wyszło. Gdybym miała nożyce - to bym ciachnęła.

Ale z drugiej strony - to emama w lustrze (a może wspólne selfie)
          • sweterwkrate Re: Hrabino! 29.07.22, 13:15
            Przecież Bridget Jones 🙂

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka