ursydia 06.08.22, 20:14 Nad sofa w salonie. Bo pomysłu nie mam. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jkl13 Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:18 Nad jedną mam okno. Nad drugą przestrzeń pokoju i sufit (stoi na środku salonu). Nie wiem,czy pomogłam Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:22 Też zawsze miałam wszystko na środku a t razem pod ścianą i ta ściana jest taka pusta. Nie chcę żadnych półek, na wystroju się nie znam, pomocy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jkl13 Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:26 Może być. Ja na ścianach mam zdjęcia, nasze,.z wakacji. Wydrukowane w dużym formacie, w eleganckich ramach. Uwielbiam je. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:40 Ja będę miała półkę (już zakupiona) i na niej będzie stał obraz z drzwiami Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:35 Ale może odsuń sofę ciut od ściany, tak na głębokość półki? Jak będzie za blisko do ściany i półka wisi tuż nad sofą to łatwo się uderzyć wstając (albo skacząc - dzieci). Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:45 Nikt się nie uderzy Półka ma 15 cm, a sofa jest lekko odsunięta. Dzieci już dawno nie skaczą po kanapach Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:47 A może lustro odbijające okno z naprzeciwka ? Albo obraz pokazujący kawałek ściany? A la Magritte tyle, że na odwrót. A propos bawienia się iluzją, kiedyś kupiłam obraz rekurencyjny - pokazujący fragment pomieszczenia podobnego do mojego z obrazem w tym samym miejscu, w którym ja obraz u siebie umieściłam. Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 23:46 ursydia napisała: > Może obraz z oknem?) O, widzisz, u mnie kiedyś na ścianie pojawił się cień okna! Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:28 Recznie malowany obraz - pejzaz 90x120cm Odpowiedz Link Zgłoś
bei Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:28 Niestety, mam okna. Pomysł JotKaeLki jest bardzo dobry. Będziesz mieć coś swojego. Odpowiedz Link Zgłoś
mysiulek08 Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:29 teraz mam okno, w poprzednim domu sofa stala pod sciana, na scianie obrazy (akwarele) wiekszosc znajomych tez ma okno albo na scianie jakies obrazy/plakaty/zdjecia, rodzice tez mieli obraz polki w nie wchodza w rachube, balabym sie, ze spadna mi na glowe , ot taki fijol Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:30 Ja mam okno. Rodzice-3 kawałki tkaniny buczackiej w ramkach. Pamiątka rodzinna. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:32 Jeśli sofa musi stać pod ścianą i nie chcesz pustej ściany to może obraz albo kilim? Słusznie, że nie chcesz półek bo można się uderzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:02 Na Wnętrzach Mieszkań była forumka, która miała w mieszkaniu przepiękne kilimy - chyba Hajdana? Jak ja żałuję, że zlikwidowali WM, przepadło mnóstwo fajnych zdjęć i inspiracji. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Pokażcie co macie 07.08.22, 19:58 taje napisała: > Na Wnętrzach Mieszkań była forumka, która miała w mieszkaniu przepiękne kilimy > - chyba Hajdana? Jak ja żałuję, że zlikwidowali WM, przepadło mnóstwo fajnych z > djęć i inspiracji. Tak, Hajdana! To WM już nie ma?! Mam coś hajdanowego na pinterescie. Odpowiedz Link Zgłoś
ginger.ale Re: Pokażcie co macie 08.08.22, 19:45 Ciekawie, ale te wiszące smętnie kable... Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:13 > Słusznie, że nie chcesz półek bo można się uderzyć. Ja mam regał ze szklaną kolekcją. Ale to jakiś metr za sofą. Nie ma szans, żeby uderzyć Odpowiedz Link Zgłoś
amast Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:19 No moja sofa jest odstawiona na półtora metra od ściany. Regał jest za i nad sofą (od podłogi prawie do sufitu) Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:31 No to jasne, że ok. NB, bardzo mi się podobają sofy na tle książek - też mam taką ścianę biblioteczną na cała wysokość i szerokość ale bardziej przed sofą a nie za Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:46 Ja mam takie ściany w gabinecie naokoło i goście myślą chyba, że w domu nie ma w ogóle książek ( no dobrze, zawsze jest kilka rozłożonych tych na bieżąco czytanych). A teraz od kilku lat 90 procent kupujemy na czytniki. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:49 Ja też już kupuję na kindla bo już nie mam miejsca w domu ale dotychczasowych zbiorów przecież nie wyrzucę. Zwłaszcza, że bardzo lubię mieć książki wokół. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:01 Oczywiście. Ja wszystko wcisnęłam do tego pokoju ( duży,), no jeszcze u dzieciaków oczywiście. Ale to chyba taki rodzinny zwyczaj, u mnie w domu książki też były w innych pokojach niż salon - wcale nie mówię, że to lepiej, tylko tak jakoś było i tak samo myśmy zrobili. Odpowiedz Link Zgłoś
gris_gris Re: Pokażcie co macie 08.08.22, 18:29 taje napisała: > No to jasne, że ok. NB, bardzo mi się podobają sofy na tle książek - też mam ta > ką ścianę biblioteczną na cała wysokość i szerokość ale bardziej przed sofą a n > ie za Tez mi sie podobaja! Mam za sofa cztery rzedy Stringow (przedzielone na pol sciana kominowa). Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:32 Ja jutro Ci zrobię zdjęcie jeśli będziesz chciała Odpowiedz Link Zgłoś
magdallenac Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:33 U mnie sofa stoi na środku salonu🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:35 Wełniany dywan w stylu lat trzydziestych, no, może nie w stylu, ale wtedy to było modne. Niby orient, ale oszczędny bradzo. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:37 Acha, nad się, przeczytałam że na ścianach. Nad sofa to okno Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:42 A to? www.maisonsdumonde.com/NL/nl/p/vierluik-met-gegraveerde-bladeren-van-zwart-paulowniahout-153x120-cape-town-200719.htm Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:32 nie, z daleka za bardzo przypomina obrazki z targu Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pokażcie co macie 07.08.22, 02:00 I z lekka tanizną trąci. W sensie, że taką bazarową tanizną trąci, tak jak kiedyś fototapety z palmami. Odpowiedz Link Zgłoś
nie_ma_niebieskich Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:49 Nad jedną okno, nad drugą obrazy (akwarele, grafiki, żadne kopie, po prostu to, co mi się spodobało oryginalne i zmieściło się w budżecie). Odpowiedz Link Zgłoś
ursydia Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:52 Wielki zegar zamówiłam do jadalni a zasłony go widac Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 20:54 to, ale nie posiadam salonu, więc się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:33 Niemniej liczyłem na jatkę na temat mojego włosingu. Jestem niepocieszon. Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:36 Wydaje mi się, że jakby ci włosów przybyło?? Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:34 A mnie zainteresowało to czarne coś na suficie. Co to jest? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pokażcie co macie 07.08.22, 00:07 To listewka, którą zasłoniłem szew. Odpowiedz Link Zgłoś
malia Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:31 1.Wydobywałeś skręt? 2. Wiesz, że jest cała ematkowa dziedzina nauki oceniająca wiek po czole? Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.lolo Re: Pokażcie co macie 07.08.22, 00:11 2. Niech się wypowie. Aczkolwiek w moim przypadku spora część wie, druga, równie spora się domyśla. Odpowiedz Link Zgłoś
brenda_bee Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:06 3 długie półki, na których leżą książki i stoją doniczki z kwiatami. Ogólnie panuje artystyczny nieład. Odpowiedz Link Zgłoś
koko8 Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:13 Teraz mam sofę na środku salonu. W poprzedim mieszkaniu miałam długą na 2 metry panoramę dziewiętnastowiecznej Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:46 Mam ikea bild molo o świcie, w drewnianej ramie, taki największy Kupiłam na promocji, bo też pomysłu nie miałam.ns puste miejsce między oknami, ale prowizorka jest najtrwalsza I tak wisi już długo Odpowiedz Link Zgłoś
zona_mi Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:47 ursydia napisała: > Nad sofa w salonie. Bo pomysłu nie mam. Białą ścianę. Od sześciu lat nie znalazło się nic, co mogłoby tam zawisnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
andace Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:50 Sofę mam o długości prawie 3 m i będzie nad nią wisiał bardzo kolorowy abstrakcyjny dyptyk (145x115 każdy z obrazów). Namalowane przez moją teściową ☺️ Cały wystrój domu jest bardzo stonowany, szarości z dodatkiem drewna bo mamy dużo obrazów (głównie bardzo kolorowych abstrakcji) malowanych przez teściową i dziadka męża i główna dekoracja i akcentem kolorystycznym będą te obrazy. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:55 Ja nic wyszukanego. Pewnie ematki powiedzą, że oklepane 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
kura17 Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 21:58 obrazja nie pokaze, bo nie mam w telefonie (a na wakacjach teraz mam tylko telefon), ale nam nerdowski podkolorowamy obrazek z komory bOMbelkowej z produkcji neutrina ... Odpowiedz Link Zgłoś
taje Re: Pokażcie co macie 06.08.22, 22:05 A tu różne inspiracje z pinterestu - z pierwszego linku podoba mi się zwłaszcza galeria obrazów z gitarą na ścianie. www.pinterest.com/search/pins/?q=above%20sofa%20living%20room&rs=typed&term_meta[]=above%7Ctyped&term_meta[]=sofa%7Ctyped&term_meta[]=living%7Ctyped&term_meta[]=room%7Ctyped www.pinterest.com/search/pins/?q=wall%20sculpture%20living%20room&rs=typed&term_meta[]=wall%7Ctyped&term_meta[]=sculpture%7Ctyped&term_meta[]=living%7Ctyped&term_meta[]=room%7Ctyped Odpowiedz Link Zgłoś
rosapulchra-0 Re: Pokażcie co macie 07.08.22, 02:13 Ta: Bardzo bardzo fajna inspiracja. Odpowiedz Link Zgłoś
extereso Re: Pokażcie co macie 07.08.22, 14:09 Ja widzę że jestem trudna. Prawie żadna z przedstawionych galerii mi się nie podoba, jakieś takie pod linijkę. A autorkę przepraszam, zdecydowałam się nie robić zdjęcia. Tym razem nie dlatego, że boję się krytyki, tego co mam na ścianie jestem tak pewna, że krytykę miałabym w czterech literach, ale że wszyscy ewentualni czytający znajomi mieliby już pewność że to ja. Odpowiedz Link Zgłoś
pade Re: Pokażcie co macie 07.08.22, 18:59 W kuchni mam dwie półki nad blatem i najpierw położyłam tam wyselekcjonowane rzeczy, niezbyt symetrycznie, ale nieprzypadkowo. Moje dzieci wszystko poprzestawiały, dołożyły swoje, więc na pewno pod linijkę nie jest, ale widzę, że mam do tego skłonności i najpierw ustawiam właśnie w ten sposób, a potem to burzę, albo inni burzą i jest tak jak trzeba Odpowiedz Link Zgłoś