abasia0 24.08.22, 16:13 bo zima może być zimna w domu a mnie marzną stopy 🙂 z tygryskiem a co 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
primula.alpicola Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 16:14 Stopy mi puchną na sam widok! Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 16:15 Ten fason nazywamy roboczo w domu "żegnaj młodości" Weszłaś w nowy etap Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 16:31 Mnie sie podobajo 😅 Z lwami nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
abasia0 Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 16:20 Te 19 stopni zimą mnie przeraziło, co kiedyś wieszczyłyście... Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 16:45 abasia0 napisała: > Te 19 stopni zimą mnie przeraziło, co kiedyś wieszczyłyście... No i? Co do tego mają starsze babulenkowe paputki Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:26 Nie dziwię się, mnie też 19 stopni zima przeraża. Zresztą 21 stopni też mnie przeraża, dopiero powyżej jest ok. Odpowiedz Link Zgłoś
asiairma Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 16:46 Fajne. Ja się też szykuje na zimę - do tej pory w skarpetkach (zima) lub lekkich crocsach (lato) pomykałam. www.zalando.pl/skechers-too-cozy-kapcie-navymulticolor-sk111d00r-k11.html Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 17:08 to ja na zimę kupiłam ażurowe kozaczki i sportowe laczki ale dla równowagi coś mniej wygodnego Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 17:30 Pierwsze i ostatnie ładne, ale te reeboki trochę emeryckie. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:18 Te koturenki od Tommiego moja przyjaciółka miała kiedyś, bardzo mi się podobały Te kozaczki też fajne i sandałki z pierwszego zdjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 17:20 Fajne. Też muszę zakupić nowe ciapciuchy zimowe. Co roku kupuję inne, byle ciepłe! 19 stopni w domu to dla mnie koszmar, nie funkcjonuję wtedy. Przy takiej temperaturze siedzę grubo ubrana (ciepłe skarpety!!!) najczęściej w dresy pod kocem i z kubkiem gorącej herbaty z malinami i grzeje sobie twarz od pary z kubka. Czasami robię sobie dodatkowo jeszcze termofor. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 17:44 I tak całą zimę? U nas pizdzi 9 miesięcy w roku Serio 9 miesięcy każdego roku spędzacie w walonkach pod kocem z kubkiem ciepłej herbaty? 😂🫣 Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 18:07 Dlaczego 9 miesięcy? Mówię o temperaturze w mieszkaniu, jak mi w mieszkaniu spadnie do 19 stopni, najczęściej na początku okresu grzewczego, to wtedy tak siedzę. Z herbatą i pod kocem. Żebym wylazła spod koca musi być ponad 22-23 stopnie w mieszkaniu. Całe życie tak mam, a mam już ponad cztery dychy. Teraz mam w mieszkaniu 26 stopni i to jest idealna dla mnie temperatura. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:15 Ja zakładam szorty i biegnę na trening, a po śniegu moje dzieci na bosaka biegają Nie wiem, co musiałoby się stać Żebym w kapciach z filcu leżała pod kocem Jakaś ciężka niedyspozycja moze Odpowiedz Link Zgłoś
majenkir Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:36 zwyczajnamatka napisał(a) Przy takiej temperaturze siedzę grubo ubrana (ciepłe skarpety!!!) najczęściej w dresy pod kocem i z kubkiem gorącej herbaty z malinami i grzeje sobie twarz od pary z kubka. Czasami robię sobie dodatkowo jeszcze termofor. Do roboty się jakiejś weź, podłogę wypastuj albo co, od razu się rozgrzejesz 😏 Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:38 No właśnie nie mogę się wtedy ruszyć, sprzątać nie mogę, gotować nie mogę, nic nie mogę. Jestem jak zamrożona, jak Anna z Krainy lodu Odpowiedz Link Zgłoś
magda.z.bagien Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:21 Była kiedyś maść tygrysia czy coś takiego z takim samym pyszczkiem na pudełku. Odpowiedz Link Zgłoś
kotejka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:32 A to mam do dziś, świetna rzecz, taka tygrysia maść Odpowiedz Link Zgłoś
kaki11 Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:22 One ciepłe są? ja na zimę mam jakieś puchate kapcie i w nich czasem chodzę pod domu, albo w samych skarpetkach pomykam- na szczęście nie jestem zmarzluchem Odpowiedz Link Zgłoś
akseinga1975 Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:31 Nie straszcie tymi 19 stopniami. To moj koszmar. W domu musi byc cieplo min. 23 stopnie. W zimnie trace poczucie bezpieczenstwa. Nie cierpie chodzic w domu w swetrze. Wiem, ze ematka spi w 16 st. , ale dla mnie to koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
zwyczajnamatka Re: Kapcie walonki kupiłam 24.08.22, 22:34 Dla mnie też, kiedy marznę tracę chęć do życia. Pocieszam się tym, że mam klimę, która także grzeje. Jeśli kaloryfery będą zimne włączę klimę. Na ogrzewanie wydam każde pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Kapcie walonki kupiłam 25.08.22, 00:59 >Na ogrzewanie wydam każde pieniądze. Uważaj, co obiecujesz, bo tej zimy może to być konieczne... Odpowiedz Link Zgłoś
taki-sobie-nick Re: Kapcie walonki kupiłam 25.08.22, 01:03 OJCNM, a torba filcowa to torba walonki? Odpowiedz Link Zgłoś