bovirag 24.08.22, 18:31 Jeśli ktoś będzie potrzebował, takie info pojawiło się na BBC. Jakby co, to mieszkam w Londynie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
my_fair_lady Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 19:54 No super, dobrze wiedzieć…. 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 20:18 A co ma do tego ze mieszkasz w Londynie? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 20:21 A może się domyśl najma Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 20:25 Dlaczego mam sie domyslac, zadalam konkretne pytanie. Jesli nie potrafisz odpowiedziec to nie komentuj glupio. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 20:35 ritual2019 napisał(a): > Dlaczego mam sie domyslac, zadalam konkretne pytanie. Jesli nie potrafisz odpow > iedziec to nie komentuj glupio. 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
odnawialna Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 20:50 ritual2019 napisał(a): > Dlaczego mam sie domyslac, zadalam konkretne pytanie. Jesli nie potrafisz odpow > iedziec to nie komentuj glupio. Nie skomentowała głupio, sama do tego dojdziesz, jeśli znasz polskie przepisy dot. kar za pomoc kobiecie w dokonaniu aborcji. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 21:04 Ale ze niby bovirag urzadzi u siebie w domu klinike aborcyjna dla Polek? 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 21:27 Poznać głupiego po śmiechu jego. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 08:38 No coz, poznac glupiego po komentarzach, nie na temat ale byle bylo. Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 09:13 Tak. W domu. U siebie. W Londynie. 🤦🏻♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 20:29 To nie ma znaczenia ze mieszkasz w Londynie. Bo tabletek nie dadzą każdemu. Różnica taka ze dostaniesz je do domu, a nie musisz przyjąć u nich w przychodni. Musi być stwierdzona ciąża i nie wiem czy USG po to aby określenie wieki ciąży. I czy mogą dać tabletki. Bo powyżej 9 niby teraz 10 t.c już nie dostaniesz tabletki. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 20:44 Nic nie musi byc stwiedzone, ale bedzie konieczna telekonsultacja na ktorej lekarz przepisze pills based on good faith czyli uwierzy kobiecie ze jest w ciazy nie dluzej niz 9 tygodni i 6 dni. Lekarze maja jednak obowiazek wypelnic odpoweidnie formy i zglosic je do CMO. Nie wiem jakie znaczenie ma to ze autorka mieszka w Londynie jakby co. Jakby co to telekonsultacja zeby sie odbyla to trzeba raczej byc zarejestrowanym u GP albo miec choc NHS number. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 21:14 No nie wiem z tego co wiem to Kolezanka przez aborcja miała scan właśnie aby określić wiek ciąży czy mogą dać tabletkę czy musi jechać na zabieg. Druga była u nich i nie mogła zabrać do domu. Nawet jakiś czas temu czytałam ze tych tabletek nie można zabrać do domu i ze trzeba się wstawić u nich drugi raz.( przed pandemią) Potem to jednak przenieśli do domów jak widać potem już się nie interesowałam. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 24.08.22, 21:17 Zasady sa dostepne na stronie gov.uk. Odpowiedz Link Zgłoś
bajgla Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 08:53 3-mamuska napisała: > trzeba się wstawić u nich drugi raz.( przed pandemią) Rozpijanie społeczeństwa! Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:46 Jezu, czytałam w początkach własnej ciąży jakieś forum ciążowe typu "mamuśki 2017". I w co drugim poście, któraś pisała że musi się wstawić u lakarza Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:51 kamin napisał(a): > Jezu, czytałam w początkach własnej ciąży jakieś forum ciążowe typu "mamuśki 20 > 17". > I w co drugim poście, któraś pisała że musi się wstawić u lakarza Gdzie? W Anglii? Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:52 Zasady sie zmienily, wprowadzono zmiany w trakcie pandemii ale po ustanowiono je na stale. Mamy 2022 a nie 2017 rok. Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 02:59 >Bo tabletek nie dadzą każdemu. No musi byc to kobieta 😄 Odpowiedz Link Zgłoś
jednoraz0w0 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 06:18 > No musi byc to kobieta 😄 TEEEEERRRFFFF ALEEEEEEEERT!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 09:01 i musi być w ciazy. To nie jest tak ze ktoś może sobie nazbierać i rozdać koleżankom z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 09:08 Ichi51e, przeciez telekonsultacja a lekarz owszem wierzy na slowo (good faith) ale wypepelnia formy i dane wprowadza do record pacjenta plus zglasza to do CMO wiec jak sobie nazbierasz? Bovirag bedzie miec aborcje co kilka miesiecy, zwerbuje corke oraz kolezanki tez? Przeciez te informalcje jak inne dotyczace zdrowia sa w systemie,sa tez analizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 09:37 no właśnie. jak za często będzie w ciazy to przecież w końcu sprawdza Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 09:46 To jest jakis karkolomny pomysl, dlatego nie rozumiem dlaczego napisala jakby co to mieszkam w Londynie? Ja mieszkam w Anglii i co z tego w tym przypadku? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 15:12 ritual2019 napisał(a): > To jest jakis karkolomny pomysl, dlatego nie rozumiem dlaczego napisala jakby c > o to mieszkam w Londynie? Ja mieszkam w Anglii i co z tego w tym przypadku? Bo wiesz PENWIE będzie załatwiać za darmo dla innych nie. Taka dobra dusza. W sumie możesz kupić w polskiej klinice. Dzięki temu ze się zmieniło jak mówisz , możesz kupić „przez telefon” wyślą do domu i wymyślasz kobiecie do pl. Ale taka przyjemność 400-450£. Wiec może jakiś wyjście. Lepiej taka kasa niż całe życie utrzymywać dziecko. Tylko ciekawe czy jej dadzą co miesiąc albo dwa razy w miesiącu. Heheh. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 15:19 3-mamuska napisała: > W sumie możesz kupić w polskiej klinice. Dzięki temu ze się zmieniło jak mówisz > , możesz kupić „przez telefon” wyślą do domu i wymyślasz kobiecie do pl. NHS abortion jest bezplatna, polskie kliniki musialyby byc run by nhs a zdaje sie to sa prywtane kliniki. Nawet jest zarejestrowane to nadal maja obowiazek wypelniania forms i rejestrowania aborcji wiec to niczego nie zmienia, bo pills prywatnie to mogla kupic i wyslac do pl i przed zmiana. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 16:01 Ależ ja to wiem i na NHS i ze polskie kliniki prywatne nie wiem po co to piszesz. Stad kwota 400£. Choć zdaje się na w państwowej tez możesz iść i zapłacić nie tylko polskie kliniki maja płatne usługi. Dla osób bez numeru NHS płacisz. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 16:09 3-mamuska napisała: > Ależ ja to wiem i na NHS i ze polskie kliniki prywatne nie wiem po co to pis > zesz. Stad kwota 400£. > Choć zdaje się na w państwowej tez możesz iść i zapłacić nie tylko polskie kli > niki maja płatne usługi. Dla osób bez numeru NHS płacisz. > Ty jestes pijana? Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 18:17 Ty jestes pijana? Może ty jesteś? Może dostać za darmo , albo odpłatnie. Jednak nie sadze ze można te tabletki sobie od tak kupować kilkanaście razy w roku nawet prywatnie. Każda klinika prowadzi rejestr pacjentów. Bo kusi jednak się rozliczać choćby z podatków. A i czasem usługi w ośrodkach NHS są płatne dla osób bez uprawnień do darmowej opieki medycznej. I o ile nie są nagle i ratujące życie. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 19:02 3-mamuska napisała: > A i czasem usługi w ośrodkach NHS są płatne dla osób bez uprawnień do darmowej > opieki medycznej. I o ile nie są nagle i ratujące życie. > OJP jaki belkot. Ty naprawde nie masz pojecia jak dziala NHS? NHS nie oferuje zadnych platnych uslug, NHS z zalozenia jest dostepny dla wszystkich potrzebujacych bez oplat. Dla osob wizytujacych mieszkajacych na stale poza granicami uk i nie bedacych rezydentami NHS oferuje treatment tylko w niezbednych przypadkach i w zaleznisci od sytuacji pacjenta moze go obciazyc kosztami. Aborcja nie nalezy do grupy niezbedny treatment. A w polskich klinikach to pewnie mozesz kupic rozne leki ale to nie ma zwiazku z watkiem startowym 'jakby co mieszkam w Londynie'. Odpowiedz Link Zgłoś
3-mamuska Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 15:08 princesswhitewolf napisała: > >Bo tabletek nie dadzą każdemu. > > No musi byc to kobieta 😄 Z choinki się urwałaś ,nie słyszałaś o facetach w ciąży? Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 02:40 Napisz w koncu ,co do tego wszystkiego ma ,ze mieszkasz w londynie Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 09:34 Kto ma wiedzieć ten wie, pozdro dla kumatych Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 09:48 triismegistos napisała: > Kto ma wiedzieć ten wie, pozdro dla kumatych > Co wie? Bovirag bedzie klamac co kilka miesiecy ze jest w ciazy zeby wydebic tabletki poronne? Czy tak walnela dla walniecia? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:38 Najma, czytaj uważniej 🙄 nic nie pisałam o niekumatych. Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:42 Napisz moze jasno jesli rozumiesz co autorka miala na mysli, bo ja nie wiem. Moze jednak napisze. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:49 Trudno, urodziłaś się głupia i głupia umrzesz 🤷 Odpowiedz Link Zgłoś
ritual2019 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:54 triismegistos napisała: > Trudno, urodziłaś się głupia i głupia umrzesz 🤷 > No coz ty widocznie chamstwo wyssalas z mlekiem matki. Twoje komenatarze swiadcza ze nie wiesz o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:56 Jeśli tylko tak potrafisz to sobie wytłumaczyć, to cóż ja mogę 🤷😆 Odpowiedz Link Zgłoś
bigimax4 Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:43 To moze ty oswiecisz niekumatych i co tam wyczytalas w pierwszym poscie Nie wstydz , bedzie niezla beka z twojego odlotu Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 10:48 Wystarczająca już jest beka z ciebie i najmu 🥰 Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 11:08 Najma i ten forumowy zyeb razem do kompletu, cóż za doborowe towarzystwo 🤗 Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 11:10 Prawda? Aż miło popatrzeć 🤭 Odpowiedz Link Zgłoś
headonshouldersbaby Re: Tabletka aborcyjna UK 25.08.22, 14:16 off topic zauwazcie ze BBC juz nie uzywa slowa 'women' tylko people .... Komedia! Odpowiedz Link Zgłoś