Dodaj do ulubionych

Welurowy dresik

01.10.22, 17:43
Drogie emateczki. Zapragnęłam zakupić welurowy, mięciutki dresik. W sklepie w którym wypatrzyłam to cudo mają tylko bure, jesienne kolory a mnie sie marzy jakiś delikatny pastel, najlepiej błękit.

Najważniejsze jednak, żeby był miły oversajzowy, żadnych crop topów i spodni 3/4. To ma być coś do zaszycia sie na kanapie w zimowe miesiące, ma zakrywać wszystkie kawałki skóry i najlepiej, żeby spodnie były nieco dłuższe oraz rękawy też.

Pytanie dodatkowe - jak to prać, żeby było nadal milutkie w dotyku?
Obserwuj wątek
    • widosna Re: Welurowy dresik 01.10.22, 18:25
      Piękny niebieski welurowy trwało - bluza typu kangurka. Szukaj w pepco. Bluza 35, spodnie 30 zł. Niestety, nie w każdym jest ten sam towar. Dzisiaj przejechałam pół miasta by kupić córce. W pierwszym sklepie były tylko duże. W drugim pani powiedziała, ze towar się różni w sklepach i oni nie maja. W trzecim dostałam bluzę, spodni nie było. W pn wrócę do pierwszego bo były małe spodnie.
      • nie_ma_niebieskich Re: Welurowy dresik 01.10.22, 18:29
        A skład? Nie mam generalnie nic przeciw Pepco, ale składy tam są czasem niefajne. "Milutki" to dla mnie jednak z przewagą bawełny. A dresy tego typu, szczególnie te tańsze, lubią być praktycznie z poliestru. Też lubię takie dresy, o jakich jest wątek. Kupowałam w Cubusie, ale teraz to nie wiem gdzie. Szukałabym w necie.
    • primula.alpicola Re: Welurowy dresik 01.10.22, 18:28
      Mosquito, mają dresy z weluru bawełnianego. Piorę zwyczajnie, pralka i płyn do prania (do płukania nic), juz dwa lata milutkie.
      • pasquda77 Re: Welurowy dresik 01.10.22, 22:22
        A powiedz czy w tych dresach wypychają się kolana?
        • primula.alpicola Re: Welurowy dresik 01.10.22, 22:31
          Fason tych moich to taki tatalny baggy, że nie macszans na wypchnięcie kolan. Mam welurowe i zwykłe. Co do tych mniej swobodnych krojów- nie wiem.
    • ela.dzi Re: Welurowy dresik 01.10.22, 22:33
      Dla mnie welur i ciepło nie idą w parze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka