przepio 08.11.22, 12:45 No, muszę powiedzieć, że myślałam, ze juz gorzej być nie może, a to się dopiero rozkręca. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:47 Właśnie czytam. Eee... no... petarda! Rzeczywiście, też zakładałam, że dalej nie popłynie. A tu proszę! Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:48 Właśnie miałam założyć wątek. Paulinka płacze, że nie ma własnego milionera do rolowania 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:56 Kurczę, przeczytałam to w przerwie kawowej i kusiło mnie, żeby odświeżyć wątek na ematcena temat pani Smaszcz. No nie jest dobrze, nie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:10 Tej drugiej nie znam p. Smaszcz pamietam z dawnych czasów. Widziałam rozmowę u Jaruzelskiej. Koszmarna osoba, jak ze złego snu. Ona jest typowym przykładem kobiety nieradzące sobie z syndromem rozstania. Tu tylko lekarz pomoże ( albo i nie ) Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:51 O nie, ja wiedziałam że to preludium i czekałam z niecierpliwością na nowe petardy ☺️ Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:55 Obstawiaj zatem, ile potrwa ten kujawiaczek? Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:21 Myślę, że to zależy od szybkości działania prawników Odpowiedz Link Zgłoś
mondaymorning1987 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:07 annaboleyn napisała: > Obstawiaj zatem, ile potrwa ten kujawiaczek? Potrwa tak długo, jak długo osoby publiczne bedą komentować sytuację, każdą Pani Smaszcz opluje jadem😃 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:24 Ooo, właśnie skumałam, którą forumkę przypomina mi P. Sz. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:40 annaboleyn napisała: > Właśnie czytam. Eee... no... petarda! > Rzeczywiście, też zakładałam, że dalej nie popłynie. A tu proszę! .kobiety-petardy nie doceniać..? eheheheheheh ..listopad mamy, myśłicie że kto w końcu na pudle stanie w 2022 - klan Królików, człowiek-orkiestra Sebastian F., Kurzopki-Smaszczowa, czy kto tam jeszcze pretenduje..?? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:48 Stawiam na panią Smaszcz, ponieważ jeszcze kilka celebrytek siè wypowie w obronie p.Janachowskiej, ona wypomni, która pyknęła dziecko, która roluje męża i tak to się będzie wesoło toczyć. Boże, jeśli mnie kiedyś coś takiego dopadnie, to mam nadzieję, ze ktoś życzliwy utnie mi język przy samych uszach oraz odetnie łączność ze światem. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:51 Właśnie zawieram pakt z przyjaciółką, wzajemny, bo na dzieci i mężów to nie można liczyć w tej kwestii Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:52 "Kochanie, jak zobaczysz, że smaszczuję, to pamietaj, bierzesz szpadel, każesz mi patrzeć na kwiaty i LU! w łeb? Obiecujesz? Super, kochanie, nawzajem!" Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:11 O to, to, to! Nawet sporządziłam dokument: Niniejszym jako dysponentka dobra prawnego udzielam...zgody na walnięcie w łeb szpadlem" Czyli nowa wersja: "Z mojego rozkazu i dla dobra kraju osoba posiadająca ten dokument uczyniła to, co uczyniła." Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:57 Bardzo rozsądnie, więcej papieru to czystszy... szpadel! Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:26 Stawiam na panią Smaszcz, ponieważ jeszcze kilka celebrytek siè wypowie w obronie p.Janachowskiej, Włącza się Minge. rozrywka.radiozet.pl/Plotki/Ewa-Minge-o-aferze-Smaszcz-Janachowska-atak-ponizej-pasa Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:31 Tylko nie kolejny proces o operacje plastyczne! Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:54 Na razie na prowadzenie wychodzi Smaszcz. Czy jak to o niej mówią w Vogule, Smaaaaszcz! Jej Oko Saurona odwróciło się w końcu od pary Kurzopków i znalazło inne ofiary. Ofiarom serdecznie współczuję... Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:01 Ale trzeba jej przyznać, że ma złoty dotyk, co na kogoś naskoczy, to ten ktoś z przezroczystego robi się medialny, interesujący, godny wspołczucia i kibicowania Odpowiedz Link Zgłoś
bene_gesserit Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:13 W sumie to nie jest głupi pomysł na sejm i na zarobki. Bycie etatową złą, której ofiary mają swoje 5 minut. Może oni jej płacą, kto wie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanusinamama Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:35 Jeżeli to prawda, ze pierwsze małżeństwo męża Janachowskiej nie rozpadło się z powodu jego zdrady....To nie chce wiedzieć (albo jednak chcę!!!) jakie łubudu prawnicze się szykuję Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:29 Nie no, trudno zarzucić Cichopek czy Janachowskiej, że były przezroczyste i niemedialne. Powiedziałabym raczej, że to petarda z przezroczystej i niemedialnej zrobiła się radioaktywna Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:55 Słusznie, nie doprecyzowalam - dla mnie Janachowska była przezroczysta i nierozpoznawalna, a teraz już jej na bank z nikim nie pomylę i zaczynam wspólczuć Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:51 Ktoś bliski mógłby się zlitować i przypomnieć Paulinie, żeby wzięła leki. 🤦 A tak w ogóle, to co na obiad? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:52 Indyk pieczony w maśle, ryż jaśminowy, surówkę jeszcze rozważam. O, przepraszam: AUTORKA WĄTKU PIERWSZA! Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:57 Krupnik i rolada z karkówki. Surówka z pora, marchewki, pietruszki i jabłka. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:02 U mnie też indyk. Mielony. W jakimś sosie. A możesz jeszcze być tak uprzejma i mi wskazać kierunek najblizszego życia, bo ja nie mam siły? Otóż kwestia jest następująca: czy iść biegać 10 km, czy na dwie godziny treningu na sali? Plusy biegu- jest słońce, wcześniej skończe, Plusy treningu - dłużej poleżę (bo jest później), a biegać mogę jutro (a na salę jutro nie pójdę, z drugiej strony jutro nie ma słońca). Czy walić to i iść po chipsy (rano się mi tv paka skończyła)? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:15 Biegać rano 5 km, potem godzina treningu na sali? Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:21 To gorsze (trudniejsze) niż moje pomysły. 🙄 Może po prostu pójdę się gdzieś rzucić z krawężnika. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:25 ..uważaj, żeby się nie potłuc czasem.. Mam nadzieję, że wybrałaś bieg jednak, bo pogoda tak cudna (jeszcze..wciąż.. )., że szkoda w 4 ścianach się kisić Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:35 Tak, wybrałam bieg, właśnie przez to słońce (szybko zaszło , a można było zostać przy letnim czasie ). Podjęcie decyzji czy biegać, czy iść na sale, było trudniejsze od samego biegania. 🤦 Ale już mi trochę lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:16 Obiad już była, teraz kolacja, zapiekanka makaronowa z kiełbaska, pieczarkami zalana beszamelem 😆 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:22 Boze jak ja bym chciala miec czas na gotowanie w tygodniu. U mnie gotowe ravioli dzis. Ale wieczorem przygotuje na Minestronr na jutro Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:37 Czemu nie masz czasu na gotowanie w tygodniu? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:41 Bo trzyma kredens... pardonsik, atomówki Odpowiedz Link Zgłoś
raohszana Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 20:18 Żeś mi tym cyckiem apetytu narobiła, w piątek sobie upiekę! U mnie wariacja na temat mac'n'cheese. Odpowiedz Link Zgłoś
jomarch Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:59 pulpeciki z indyka w sosie słodko kwaśnym z ryżem Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:03 O może i ja zrobię pulpeciki? Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:13 Kurczak zagrodowy pieczony. Marchewki mini i ewentualnie sałatka z pomidora i cebuli Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:19 U mnie mielone, ziemniaki i korniszony chili. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:42 Przez ten wasz podwątek jedzeniowy wyszłam z roboty i poszłam na obiad do pobliskiej restauracyjki (nie zdrabniam, tylko umniejszam lokalowi). Ale jedzenie było dobre Odpowiedz Link Zgłoś
szmytka1 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:54 A ja jeszcze młodziakowi ugotowałam z rozpędu pomidorowa na wczorajszym rosole. Pardon, ryżowa, pomidorowej on nie je 😁. Zaraz spadam na wywiadówkę, więc się spielam z gotowaniem między wirtualnym walniem po gębie tej od kanapek w kinie, a Smaszczową. Jutro za to nic nie gotuję, nie zepnie mi się czasowo. Odpowiedz Link Zgłoś
jomarch Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 12:55 To dopiero początek krucjaty pani Smaszcz. Teraz dobierze się do wszystkich drugich żon, z szacunku do tych pierwszych, czyli takich jak ona... Już słyszę ten szum popłochu na tak zwanych "salonach".. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:00 Tylko pytanie czy te pierwsze żony chcą krucjaty w ich imieniu. Po prostu wariatka stanie się persona non grata. Odpowiedz Link Zgłoś
jomarch Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:32 Ależ kobieta petarda ma to głęboko w nosie. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:39 Niekoniecznie, ona wciąż chce poznać milionera, który będzie wielbil ziemię po której ona stapa. Tak, tak, ona wciąż wierzy, że to możliwe ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:25 Żaden normalny milioner nie jest aż takim ryzykantem😅 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:39 Teraz to jej nawet normalny parkingowy nie zechce. Pytanie czy ona ma tego świadomość, a moim zdaniem nie. Odpowiedz Link Zgłoś
briar_rose Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:01 "Sama nie ma dzieci i radzi mi, matce? " Już z tym epatowaniem macierzyństwem jest denerwująca. Tak jakby jedyna na świecie urodziła te dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:08 > Tak jakby jedyna na świecie urodziła te dzieci. No to jej musisz oddać. Te dzieci urodziła jedyna na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:59 Najlepsze, że Smaszczówna tak się wywnętrzała nad biedną, inteligentną, w średnim wieku pierwszą żoną Janachowskiego, że... zapomniała jej imienia Ciągle pisała Katarzyna i Katarzyna. A była żona to Kamila jest! Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:20 heca7 napisała: > isała Katarzyna i Katarzyna. A była żona to Kamila jest! > 😅😅😅 Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:57 Oj tam, była nastawiona ścisle na Cichopki i tak jej się ta Katarzyna wryła w mózg…. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 19:49 Otóż to. Wkurzonej na Kurzopki Katarzyna na myśli. Choć pan Janachowski też o jakiejś Katarzynie pisze. Odpowiedz Link Zgłoś
gama2003 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 20:17 Na to w sumie wyglada, bo o Katarzynie pisze, że 4 lata byli razem. Mnie dziwi, że sam pisał cokolwiek zamiast wysmarować w eter oświadczenie, że rąk sobie brudzić nie będzie a wyręczy się prawnikiem. I finito. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:05 Moim zdaniem to jest drama dekady. Nie pamiętam niczego podobnego 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:09 A Katarzyna i Maciej Jerozolimscy budzą coraz większe współczucie i sympatię 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:14 Kto by pomyślał, że jedno "niewinne" zdjęcie rozmodlonej Kasi wywoła taki szitstorm porywający po drodze kolejnych celebrytów 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:22 Ale trzeba przyznać, że Kasia głupia nie jest, siedzi cicho, a Paulina się kompromituje i skloca z ludźmi. Jak tak dalej pójdzie to Kurzajewskiego oglosza meczennikiem 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:26 To też prawda. Może nawet zasięgnęła rady prawdziwych specjalistów od PR? 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
joyce_byers Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 20:47 Szczerze? Zaczynam współczuć Kurzajewskiemu, że wytrzymał dłużej niż tydzień z byłą żoną. Przy niej Kaśka wydaje się relanium dla nerwów. Odpowiedz Link Zgłoś
skumbrie Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:27 >Kto by pomyślał, że jedno "niewinne" zdjęcie rozmodlonej Kasi wywoła taki szitstorm porywający po drodze kolejnych celebrytów 😳 Efekt motyla 😜 Mam nadzieję, że Kurzopki dalej zachowają milczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:11 Mówiąc szczerze, byłam przekonana, że już się wyciszy, ale nie, pani Paulina nie powiedziała jeszcze ostatniego słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:15 Nie wiem, o czym konkretnie ten wątek, bo jeśli o odpowiedzi Janachowskiej, to coż, Paulutek ugotowany, bo milionerka takich adwokatów znajdzie, by Paulutka przeciągnąć, że inni mogą się chować. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:16 Z tego co widać pani S. chodzi po wszelkich możliwych podcastach i sra na kolejnych ludzi, którzy nie zgadzają się z jej wizją świata. Ja się pytam kto następny? 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:17 Ona na insta wyskoczyła z środkowym palcem, cos mi tak mignelo. Jednak kasa i rozwody robią ludziom gówno z mózgu. Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:39 borsuczyca.klusek napisała: > Z tego co widać pani S. chodzi po wszelkich możliwych podcastach i sra na kolej > nych ludzi, którzy nie zgadzają się z jej wizją świata. Ja się pytam kto następ > ny? 😳 > Ja bym ją chciała powitać na ematce, ależ byłby bal Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:41 Ciekawe która tutaj ma misia z odzysku 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:48 Ja mam chłopa z second handu, ale mnie poznał już po rozwodzie 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
azalee Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:49 borsuczyca.klusek napisała: > ale mnie poznał już po rozwodzie 🙄 To jest detal, ktory nie ma zadnego znaczenia (patrz Janachowska) Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:52 To spójrz na poniżej zamieszczona focie uzebienia Pauli. Chcesz by te ząbki wgryzly Ci się w tętniczki? 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:56 Widziałaś moje pazury? 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:08 Nie ☺ Ale z całym szacunkiem, z petarda nie masz szans. Nawet Hannibal Lecter dałby sobie spokój ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:16 Ja to się stało, że cię ominęły zdjęcia moich pazów? 😳 Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:23 Moj ssak usprawiedliwia wszystko 😍 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:05 borsuczyca.klusek napisała: > Ja to się stało, że cię ominęły zdjęcia moich pazów? 😳 > Bardzo dawno nie pokazywałaś. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:12 piataziuta napisała: > borsuczyca.klusek napisała: > > > Ja to się stało, że cię ominęły zdjęcia moich pazów? 😳 > > > > Bardzo dawno nie pokazywałaś. Bo ostatnio mam krótkie, więc z czym do ludzi 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:19 o mamo, jakie skromniutkie! normalnie, jeszcze trochę i będą jak moje! 🤣 ale wiesz jak mi wzruszyć serce = sztangietka ;D będę czekała na sylwestrowo-świąteczne pazowe odpały wiem, że nie zawiedziesz Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:38 Nie muszę czekać do Sylwestra 🙄 Tu masz ten sam lakier z bajerami i matowym wykończeniem. Niestety bez hantla, ale za to z leopardem 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:02 borsuczyca.klusek napisała: > Widziałaś moje pazury? 🙄 > Czy mogłybyście ze Smaszczówną wystąpić w klatce? Za coś takiego nawet bym zapłaciła...może być na cele charytatywne Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:17 heca7 napisała: > Czy mogłybyście ze Smaszczówną wystąpić w klatce? Za coś takiego nawet bym zapł > aciła...może być na cele charytatywne > Chromolić cele charytatywne. Za konkretną kasę mogę wystąpić 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:54 borsuczyca.klusek napisała: > Ja mam chłopa z second handu, ale mnie poznał już po rozwodzie 🙄 A Paula na to: DOBRA, DOBRA, WSZYSTKIE NAGLE "POZNAŁ MNIE PO ROZWODZIE" > Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:47 Nie ma znaczenia. Czy okazujesz eksi stosowny szacunek i podleglosc pomieszaną z głębokim unizeniem? Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:56 Ja mam! W dodatku bezczelnie wcale nie pytam o pozwolenie kiedy kupuję ciuchy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
maleficent6 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:08 sophia.87 napisała: > Ciekawe która tutaj ma misia z odzysku 😀 Ja mam! Ja! I nawet eksie poznałam. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:34 Ja mam z wielokrotnego recyclingu, do tego strzeliłam sobie trzy dzidziusie! Petardo przybywaj! Mam za sobą lata sparingów, jestem gotowa. Odpowiedz Link Zgłoś
sophia.87 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:08 Paula by Ci się wgryzla w tętniczki zanim byś mrugnela ☺ Nie ryzykuj, masz troje małych dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 19:19 Ja jestem zaprawiona w boju, mnie byle co nie rusza 😁 Choć przyznam, że jak czytam te odpały to ex mojego faceta zaczyna mi się wydawać zrównoważoną osobą Odpowiedz Link Zgłoś
aniani7 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:17 A ja nie miałam złudzeń, że to dopiero początek. Szalona Paulina złapała wiatr w żagle i rozprawi się teraz ze wszystkimi rozpustnicami, które śmiały ją kiedykolwiek skrytykować. Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:29 daniela34 napisała: > Mówiąc szczerze, byłam przekonana, że już się wyciszy, ale nie, pani Paulina ni > e powiedziała jeszcze ostatniego słowa. ..a ona nie miała gdzieś za granicę przypadkiem wyjechać..? Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:57 chlodne_dlonie napisała: > > ..a ona nie miała gdzieś za granicę przypadkiem wyjechać..? Może już wróciła, petarda szybko śmiga > Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:12 Alee o sso chodzi? Bo ja ostatnio nie śledzę pudli, tylko tu siedzę. Mam jednak ig i obserwuję tam Ize, jakis list otwarty wrzucila, o jakiejś Paulinie ktorej nie znam. Ze ta Paina ją obsmarowala gdzies, ze sobie pyknela dziecko z milionerem a sama pytala czy jrj mąż ma jakichś kolegów. No to niefajnie, ale szczegolow nie znam. ps a na obiad będzie chlopski garnek. Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:19 Mięso/kiełbasa, ziemniaki, cebula, papryka gotowane w jednym garnku, chyba w sosie pomidorowym. Dobre, oczywiście jeśli to to o czym mówię Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:39 Tak to to. O, z fasolą nigdy nie robilam Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:22 www.kwestiasmaku.com/przepis/chlopski-garnek-z-ziemniakami Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:30 Często robię takie, tylko zamiast ziemniaków, fasola. Odpowiedz Link Zgłoś
afro.ninja Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:08 To chyba wtedy jest fasolka p bretonsku?! Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:11 w sensie - u mnie dania składają się z tego co jest akurat w lodówce, za każdym są trochę inne i prawie nigdy z przepisu - czasami się tak po prostu złoży, że przypominają jakieś konkretne dania Odpowiedz Link Zgłoś
chlodne_dlonie Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 18:32 ..uwielbiam te off-topy kulinarne!! LOL Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 15:17 A ten bulion to gotujesz osobno? Czy moze masz zamrozony lub z kostki? Serio pytam, bo mnei w tych przepisach niby jednogarnkowych rozwala takie x ml bulionu Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:20 Jeśli to do mnie pytanie, to ja do tego typu dań nie używam bulionu, bo nie korzystam z kostek, mrozić mi się nie chce, a zawekowany bulion własny mam bardzo rzadko w lodówce. W przepisie na chłopski garnek z ziemniakami, bulionu bym więc nie dodała, za to dodałabym czosnek, dużo więcej passaty pomidorowej (zamiast pół szklanki, dwie puszki pomidorów, albo 500ml przecieru), więcej papryki, pewnie cukinię (bo lubię ją w takich daniach) i więcej przypraw (kmin rzymski, szczyptę kurkumy, zioła prowansalskie, chilli, może mielone ziarna kolendry), łyżeczkę octu winnego i podlałabym wodą (nie dużo). Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:26 Dzieki! ja wlasnie tez kostek nie uzywam, jesli gotujemy bulion to zuzywamy go na biezaco. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 16:42 Ten "bulion" w przepisach, to eufemizm na kostki. Aczkolwiek, są tu takie kuchenne forumowe cwaniaczki, co faktycznie mrożą sobie bulion na zapas. Jeśli kiedyś jeszcze będę miała lockdown, to może też zamrożę. Kwestia tylko, czy mrożony bulion faktycznie pomoże takiemu daniu...🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
aghula Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 11:52 U mnie bulion zamrożony zawsze jest poczułam się jak perfekcyjna pani domu Gotuję, zazwyczaj część zjadamy w formie rosołu, być może następnego dnia pomidorowa lub ogórkowa (podstawa u nas w domu), a resztę mrożę - zawsze co najmniej półtora litra do zamrażarki pójdzie. Właśnie teraz zużyłam do risotto - muszę nagotować bulionu znaczy się I jutro pewnie będzie stricte do mrożenia, bo zupy nie planuję (tylko gęsie odnóża) Odpowiedz Link Zgłoś
daniela34 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 11:57 U mnie może nie zawsze, ale prawie zawsze jest jakiś bulion, niekoniecznie mięsny, może być warzywny. A jak nie ma bulionu w zamrażalniku, to jest w garnku, świeży nie jest to kwestia perfekcji tylko niechęci do marnowania jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
heca7 Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 13:40 Rosół zawsze zamrażam. W niewielkich ilościach. Często ostatni raz zagotowuję to co zostało w garnku, odparowuję dość mocno i po ostudzeniu zlewam do małych kwadratowych pojemniczków. To idealne dla mnie rozwiązanie- bo mogę do jakiejś innej potrawy w zależności od smaku wrzucić jeden albo dwa takie pojemniki. Takie pseudo podróby kostek rosołowych No i właśnie nie marnuje się i może być długo przechowywany w zamrażarce. Odpowiedz Link Zgłoś
princy-mincy Re: Smaszcz-Janachowska 10.11.22, 14:06 U mnie 2 dni i rosolu nie ma, syn jest wyjatkowym rosolozerca. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:17 Ponis pod jakim kamieniem siedziałaś, że ominęła cię krucjata pani Smaszzzzcz 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:40 No gadam ci, ostatnio ni pudla ni huhu. Ograniczylam tez portale informacyjne, a tv to nie włączam od niewiadomo kiedy Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:49 Ale nawet na ematce było już nawet ze cztery wątki o niej 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
ponis1990 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 17:13 Omijałam z premedytacją wątki o Kurzopkach. Ale dobra, wstępnie se nadrobiłam kto jest kim, mogę popcorn robić i zasiąść Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:23 borsuczyca.klusek napisała: > Moim zdaniem to jest drama dekady. Nie pamiętam niczego podobnego 😳 > I jest szansa na nowe odcinki! Ona nie zbastuje, a ofiary będą się odwijać Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:30 Ja myślę, że się Balbinka już więcej nie otworzy, na rzecz pozwu - i to by było na tyle naszych uciech. A ja dalej nie wiem jak żyć i co na obiad. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:31 Zamów se pizzę a nie tu będziesz marudzić 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:41 Dawaj co masz w lodówce, my Ci wymyslimy wyżerkę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:48 rozmroziłam 500g mielonego z indyka, więc na pewno muszę przerobić kawałek cukinii, kawałek kalafiora, ostre papryczki, papryczki padron, cebula czosnek, ziemniaki, pomidory, cykorię, parmezan, chorizo, feta, tofu, ze trzy jajka, jalapeno w szafce zapasy fasoli, pomidorów, kasze, ryże, płaty do lazanii itd Odpowiedz Link Zgłoś
nowyczlowiekforumu Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:51 Ja bym zrobiła spaghetti, Albo zapiekankę z mięsem mielonym Odpowiedz Link Zgłoś
annaboleyn Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:51 To akurat na leczo z mięskiem będzie. Lasagne też ładna z tego wyjdzie, ale mnie się w lasagne nie chce bawić, może Tobie się zechce Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:57 ale biegać czy sala??? dobra idę biegać, może mi się w mózg od tuptania wyrówna Odpowiedz Link Zgłoś
triismegistos Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 14:00 Zrobiłabym jakieś curry z pulpetamy. Odpowiedz Link Zgłoś
martishia7 Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:12 Ej, ale bez linków albo streszczenia to się nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Smaszcz-Janachowska 08.11.22, 13:17 martishia7 napisała: > Ej, ale bez linków albo streszczenia to się nie liczy. Też tak uważam, aż musiałam sobie sama poszukać Otóż Janachowska (pierwsze słyszę) i Pavlović (słyszałam, to ta od oceniania tancerzy) uważają, że pani Smaszcz powinna odpuścić i nie wracać do przeszłości. A ona im na to odrzekła, że nie im osądzać, bo nie są święte, jako że obie wyszły za rozwodników. Odpowiedz Link Zgłoś