Dodaj do ulubionych

Biała łazienka

• koronka2012 Re: Biała łazienka 13.11.22, 01:19
      Biała do tego siwe kafelki na podłogę. Nie jestem przekonana co do białej podłogi, ale co kto lubi
    • chebellacosa92 Re: Biała łazienka 13.11.22, 04:21
      Łazienki mam kolorowe - jedna jasnozielona, druga różowa- to moja, a trzecia błękitna. Najwięcej problemu miałam z płytkami na podłogę do mojej różowej, w końcu udało mi się dostać wymarzony kolor, kiedy byłam na wakacjach we Włoszech. W domu kocham kolor, zresztą nie tylko w domu, nie cierpię bieli, szarości, czerni.
      • princy-mincy Re: Biała łazienka 13.11.22, 09:40
        Pokażesz zdjęcia?
    • mia_mia Re: Biała łazienka 13.11.22, 08:52
      Moja mama ma białą łazienkę czy raczej cały pokój kąpielowy, piękne to wygląda, płytki są białe i białe w jakiś biały wzorek, w oknach, bo są dwa wielkie, szare zasłony i srebrne dodatki, szafki też białe, choć akurat wybór akurat takich jakie wybrała nie był akurat najlepszy. Zawsze jak w niej jestem chce mi się zrobić remont w moich😉
    • kamin Re: Biała łazienka 13.11.22, 09:16
      Ja bym przemyślała jeszcze kwestię białej łazienki. Kilka lat temu była moda na biel we wnętrzach i chwilami trudno było nawet kupić coś sensownego w innym kolorze do wyposażenia domu. Teraz te wszystkie białe pomieszczenia zaczynają być strasznie niemodne i niezgodne z trendami, coś jak meble wenge+ brzoskwiniowe ściany, które też kiedyś wszędzie się widziało.
      Ja wiem, że komuś się może zwyczajnie biel podobać i nie zwraca uwagi na trendy. Ale płytki ścienne i podłogowe jednak się kładzie na lata, lepiej chyba zainwestować w coś neutralnego, co nie będzie od razu sugerować, że łazienka była ostatni raz remontowana w latach 2010-2015.
      • dominika9933 Re: Biała łazienka 13.11.22, 12:24
        Jak komuś się biel podoba, a nie zwraca uwagę na mody, wenge nigdy mi się nie podobało, o beżach i brzoskwini nie wspomnę, to się podoba i nie nudzi. Mam bardzo biało w mieszkaniu i kocham miłością wielką. W kuchni z niebieskimi motywami, bardzo podobne tematy do Danieli niebieskoścismile, dębowym blatem, w łazience z kolorem. Mam tak od trzydziestu lat prawie
        • kamin Re: Biała łazienka 14.11.22, 20:58
          Z modą jest tak, że najpierw się (prawie)wszystkim podobało wenge, później (prawie) wszystkim podobała się biel .
          Pytanie na ile autorka faktycznie lubi białe pomieszczenia, a na ile wieloletnia moda i bardzo ograniczona liczba innych opcji wpłynęła na jej decyzję.
          • miki.20105 Re: Biała łazienka 14.11.22, 21:11
            Mam biała kuchnie od 4 lat i jestem zadowolona. Tylko niektóre płytki ścienne sa kolorowe żeby rozweselić wnętrze. Łazienka która chce remontować obecnie jest njebiesko szara i ma 20 lat. Łazienka co prawda ma 9 m.kw. I jest prostokątna ale przez cała jej długość jest skos bez okien dachowych. Dość ciemna przez to się wydaje dlatego pomysł by płytki były białe z połyskiem.
            • princy-mincy Re: Biała łazienka 15.11.22, 07:52
              Białe lepsze są pół mat niż połysk. Na połysku będzie widać każda krople wody.
              • niennte Re: Biała łazienka 15.11.22, 15:29
                princy-mincy napisała:

> Białe lepsze są pół mat niż połysk. Na połysku będzie widać każda krople wody.

A mat ciężej domyć.
                • princy-mincy Re: Biała łazienka 15.11.22, 16:11
                  Mam juz poltora roku i zmywa sie dobrze- na scianie, nie na podlodze.
              • slonko1335 Re: Biała łazienka 15.11.22, 15:40
                Mialam matowa białą podłogę, widać kazda kropelkę, paproszek odcisk. Tragedia...
                • zwyczajnamatka Re: Biała łazienka 15.11.22, 15:48
                  A mówią, że nie ma niczego gorszego od białej podłogi w połysku.
                  • slonko1335 Re: Biała łazienka 15.11.22, 16:38
                    Podejrzewam, że każda białą podłoga to porażka ale nie mam porównania z połyskiem, może byłoby jeszcze gorzej chociaż nie wiem czy to mozliwewink
                  • miki.20105 Re: Biała łazienka 15.11.22, 16:39
                    A ja mam w kuchni i nie narzekam
                • princy-mincy Re: Biała łazienka 15.11.22, 16:12
                  Dla mnie w ogole biala podloga odpada.
                  Sama mam biala lazienke przelamana plytkami drewnopodobnymi (podloga, pasek miedzy blatem a lustrem, jedna z dwoch scian pod prysznicem, wanna)
                • mikams75 Re: Biała łazienka 15.11.22, 16:32
                  tez kiedys mialam, na gladkiej znac wszystko, wystarczyla kropla wody i niewiadomo skad byly brudne slady. No ale na forum sie dowiedzialam, ze pewnie jestem brudasem i ciemna podloge trzeba myc tak samo czesto jak biala, tylko na bialej bardziej brud widac. Niestety zeby nie wiem ile myc podlogi to sterylnie nigdy nie bedzie i biala bedzie wygladac na brudna, bo wystarczy chlapnac krople i w nia wdepnac zeby byly brudne slady.
    • princy-mincy Re: Biała łazienka 13.11.22, 09:17
      Ja mam biała łazienkę przełamana płytkami imitującymi drewno.
      Cała biała lazienka może być przytłaczająca.
    • 1maja1 Re: Biała łazienka 13.11.22, 17:36
      My tez jestesmy tuz przed remontem lazienki, na sciane wokol wanny i nad umywalka beda zwykle biale plytki metro, a na podlodze mozaike.

www.tileshop.com/products/energy-hex-white-porcelain-mosaic-wall-tile-1.5-in.-681427
    • stara-a-naiwna Re: Biała łazienka 13.11.22, 17:55
      napisze to co niektórzy tutaj...

przemyśl raz jeszcze białą podłogę...
      • stara-a-naiwna Re: Biała łazienka 14.11.22, 18:29
        A! nie napiosałam

mam białą azienkę 20 letnią
        biały zawsze się obroni i wygąda "zwyczajnie" - na pewno nie na 20 letnią wink

w kuchni miałam białą podłogę i NIGDY WIĘCEJ była brudna od samego patrzenia
        białe kafle na ścianie - tak
        białą pdłoga - NIE!
    • slonko1335 Re: Biała łazienka 13.11.22, 18:56
      Jezu w styczniu robiliśmy remont i pozbyliśmy się białych płytek z łazienki i toalety. To był koszmar.
      • slonko1335 Re: Biała łazienka 15.11.22, 16:39
        Oczywiście pisze o płytkach podłogowych.
        Ściany dalej w kibelku mamy częściowo białe.
    • littlesquirrel Re: Biała łazienka 13.11.22, 20:15
      A może coś takiego?

• miki.20105 Re: Biała łazienka 13.11.22, 20:30
        Ładna ale na parterze domu już mam biało czarna łazienkę. Na pietrze chciałam białą
    • laluna82 Re: Biała łazienka 13.11.22, 20:33
      Miałam białą przez ostatnie 13 lat. Była bardzo elegancka itd. Nienawidziłam jej. Może ze 2 h po sprzątnięciu byla "czysta" a tak, to każdy paproszek, włosek, WSZYSTKO widoczne.
      Ładna i czysta była tylko jak nikt do niej nie wchodził uncertain
      Właśnie ją zmieniam, ufff nigdy więcej.
      • steel.tape Re: Biała łazienka 14.11.22, 20:28
        rzuć hasło na pinterest biała łazienka.
        jelsi masz fb to tam tez jest parę grupe wnetrzarskich.
        kiedyś miałam biała łazienke- po roku skuta.tak sie nie dało zyćwink))
    • chlodne_dlonie Re: Biała łazienka 14.11.22, 21:23
      Mam białą - kafelki 10 x10 cm, wysokości różnej, tzn. nad wanną narożną najwyżej, ale nie do sufitu, reszta pomieszczenia niżej. Nad ostatnim rządkiem białych, pasek z mozaiki (Jasba) w kolorach morza, biegnie dookoła łazienki i okala lustro - duże, 3/4 krótszej ściany. Meble białe, lśniące, uchwyty, dodatki itp. w srebrnym kolorze. Podłoga w kaflach też z Jasby, 20 x 20, ciemnoniebieskich (jeden z kolorów mozaiki na ścianach).
      Od 21 lat mi się nie znudziła smile
    • greatbarrierreef Re: Biała łazienka 15.11.22, 15:24
      W jednej ciepła biel na ścianach i płytki o wzorze dębu na podłodze, w drugiej zimna biel na ścianach, a na podłodze szarość.
      • zwyczajnamatka Re: Biała łazienka 15.11.22, 15:53
        greatbarrierreef napisała:

> W jednej ciepła biel na ścianach i płytki o wzorze dębu na podłodze,

Opisujesz moją łazienkę big_grin
        Do tego mam miedzianą armaturę i miedzianą listwę dekoracyjną puszczoną dookoła. Jest bardzo przytulnie i ciepło, trochę retro dzięki tej miedzi. Do tego białe szafki i drewnopodobne blaty.
        Mosiądz czy złoto nie podoba mi się, ale w miedzi się zakochałam. Urządzałam łazienkę pod armaturębig_grin
    • maly_fiolek Re: Biała łazienka 15.11.22, 15:39
      Łazienkę mam w marmurkowy wzorek. I chwalę sobie, bo nie widać plam po byle kropli wody smile
    • feiticeira Re: Biała łazienka 15.11.22, 16:55
      Ja miałam białe kafelki na ścianach, a na podłodze imitację drewna w kolorze brzoza, bardzo jasne, lekko beżowe.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka