aamarzena Re: Projekt domu 13.11.22, 21:35 W sypialni masz okna tylko na krótszej ścianie- będzie ciemno przy drzwiach, w gabinecie jeszcze ciemniej i Czu nie masz okna na długiej ścianie salon-kuchnia? Wejść do kuchni powinno być tez z korytarza, a q ogóle korytarz będzie długa kiszka. Brak miejsca na buty i kurtki, kotłowni, pralnia i garderoba mogłyby być większe, spizarnia tez doopy nie urywa przy tym metrażu. Wziąłeś projekt domku 60m2 i powiększyłeś tylko pokoje x 4, resztę zostawiając jak byla czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 13.11.22, 21:43 To okna na wschód. A co do wejścia do kuchni - po co osobne wejście do kuchni skoro zaraz obok jest wejście do salonu który jest połączony z kuchnią? Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Projekt domu 13.11.22, 21:48 tanebo001 napisał: > To okna na wschód. A co do wejścia do kuchni - po co osobne wejście do kuchni s > koro zaraz obok jest wejście do salonu który jest połączony z kuchnią? > I przez ten salon będziesz wnosił zapasy do spiżarni? 🤦♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 13.11.22, 21:52 Nie wejdę przez drzwi obok do kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Projekt domu 13.11.22, 21:54 tanebo001 napisał: > Nie wejdę przez drzwi obok do kuchni. > 1. Szanuj interpunkcję, nie wyjdziesz na głupka 2. Uwierz, że pewne powszechne rozwiązania architektoniczne nie są powszechne wskutek przypadkowej pomyłki, tylko mają zasadną przyczynę Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 13.11.22, 21:51 daj osobne drzwi do kuchni z zewnatrz, wbrew pozorom to bardzo wygodne Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Projekt domu 13.11.22, 22:00 ichi51e napisała: > daj osobne drzwi do kuchni z zewnatrz, wbrew pozorom to bardzo wygodne > Dla osób, które przynoszą jedzenie z zewnątrz i je przetwarzają w kuchni. Jak ktoś przynosi gotowce od drzwi do salonu i piwo z kuchni do salonu to zbyteczne rozwiązanie. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 10:26 Zeby wejść swobodnie w brudnych buciorach zostawiając zakupy w spizarni/kuchni, a nie depcząc perskich dywanów w salonie. Albo jak będziesz w kuchni to nie musisz oblatywac salonu, żeby odebrać paczkę od kuriera. Buduje dom ok 150m2 powierzchni mieszkalnej i mam dwa wejscia do kuchni - od przedpokoju (szerokości drzwi) i od salono-jadalni (szerokie przejscie). Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 14.11.22, 10:31 Nie da się zaprojektować tak domu, żeby do wejścia po odbiór paczki od kuriera z każdego pomieszczenia mieć krok. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 11:05 Oczywiscie, że się nie da, ale akurat dobry dostęp do kuchni jest bardzo wygodny. Głównie ze względu na wnoszenie zakupów. Inna sprawa to np możliwość dostania się po szklankę wody bez konieczności przechodzenia przez salon. Mogę siedzieć sobie w salonie oglądając dajac tv czy czytając książkę, a horda dzieciaków, które przyszly w odwiedziny do moich nie będzie mi się przewalać nad glowa. Albo ja mam gości, a rozmemłana, chora córka nie będzie się krępować przejść w piżamie po bułkę czy zupe. I inne podobne sytuacje. Dom jest duży, jest możliwość zastosowania wygodnych rozwiązań, to czemu z tego nie skorzystać? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 14.11.22, 19:39 Ale po co skoro kuchnia jest otwarta? Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Projekt domu 14.11.22, 12:41 Ale w przypadku niektórych pomieszczeń jest bardziej prawdopodobne, że akurat z nich będziesz wychodzić do kuriera. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 14.11.22, 12:56 I że kuchnia? Ja wiem ze te jego projekty to element rozrywkowy, coś jak haha bywalca, ale uwagi za daleko do wejścia to czepianie się. Są projekty małych domów z kuchnią usytuowana tak , że trzeba przejsc przez salon z siatami, ale ludziom którzy taki wybrali nie przeszkadza to. Bo raczej nie zaopatrują spizarni na pandemiczne lokdałny jednocześnie wydając przyjęcia. Dom nalezy dobrać do własnego życia. Taki prawdziwy, nie te rysunki dla zabawy forum. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 13:48 W małym domu nic nie jest daleko od wejścia, bo wynika to z powierzchni. Poza tym projekty domów mniejszych, jak i większych, bywają lepsze i gorsze. Brak przejściach z korytarza do kuchni to nie czepianie się, a cenna uwaga co do funkcjonalności domu. Szczególnie, że aby wejść do kuchni trzeba tu obejść dookoła inne pomieszczenia. A zakupy, cóż... Dziś facet jest sam, jutro kupi dwa duże psy i postanowi je karmić barfem. Tygodniowe zakupy to będzie kilkanaście kg miesa dla pupilków i jakieś drobiazgi dla pana 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 14.11.22, 13:56 Gdybym na poważnie brała sugestie ematek, to do tej pory szukałabym działki, nie wspomnę o projekcie. Sle na szczęście to dom dla mnie i mojej rodziny. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Projekt domu 14.11.22, 16:14 do mojej kuchni wchodzi się przez salon i znam wiele takich domów. Dało się zrobić wejście z korytarza ale to zabiera sporo ciągu roboczego. Nie jest to uciążliwe. Spiżarnię mam gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 14.11.22, 19:42 Ale zauważ że salon jest dalej za jadalnią Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 14.11.22, 19:54 Tenebo, czy ten dom moze być z basenem? Miałabym dla Ciebie pewna propozycje ale nie wiem czy się nie obrazisz. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 14.11.22, 20:07 tanebo001 napisał: > Boję się > Daj spokój. Projektu domu? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Projekt domu 13.11.22, 21:57 dam ci protipa: zrób dodatkowe drzwi do spiżarki z korytarza oraz zapytam: gdzie garaż? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 13.11.22, 22:02 pewnie żeby już żadnych półek tam się nie dało wstawić... Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Projekt domu 14.11.22, 16:49 wejscie do spizarni moze otwierac sie na korytarz oraz na kuchnie. wtedy zostanie jeszcze miejsce na półki Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Projekt domu 15.11.22, 10:39 Chyba na tych drzwiach sobie półki zamontujesz. Przyznaj, że nawet w Simsy ci nie szło... Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 13.11.22, 22:13 Ale gdzie? Przy wejściu powinna być mała garderoba i wc. A jeszcze trzeba tam upakować wejście do kuchni i wejście do spiżarni. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 10:28 Małą garderobę i WC umieść na ścianie z gabinetem. Jak zabierzesz kilka metrów z tej hali to nawet nikt nie zauważy 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Projekt domu 13.11.22, 22:53 No nareszcie! Brakowało mi tych twoich domów. Znaczy, wracasz do formy Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Projekt domu 14.11.22, 10:13 Jesli taras jest na poludnie, to wiekszosc okien jest na wschod. Troche bieda ale z drugiej strony ma to ekologiczny sens, biorąc pod uwagę ocieplanie klimatu. Odpowiedz Link Zgłoś
enigma81 Re: Projekt domu 14.11.22, 10:29 Ten "projekt" jest tak zły, że nawet nie wiem od czego zacząć.. Ty chyba też nie wiesz. Najpierw powinieneś się dowiedzieć, co w ogóle można na twojej działce zbudować a później powinieneś określić precyzyjnie czego potrzebujesz w domu. Wiadomo, że singiel ma inne potrzeby niż rodzina 2+3, pracujący na HO inne niż normalnie jeżdżący do pracy etc. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Projekt domu 14.11.22, 11:25 Funkcje niezle. A jak masz strony świata? Gdzie ogród? Proporcje skopane totalnie, absurdalnie mała toaleta / spiżarnia / pralnia / garderoba. Popraw proporcje i będzie ok. Odpowiedz Link Zgłoś
mamkotanagoracymdachu Re: Projekt domu 14.11.22, 11:28 A, i gdzie jest garaż? Będziesz zakupy nosić głównym wejściem, przez przedpokUj i kuchnie do spiżarni? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 14.11.22, 19:27 Ematka to ma zaszłości z XiX wieku. Wtedy też do każdego pokoju były dwoje drzwi - większe dla szlachty i mniejsze dla służby... Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 23:30 Ty za to takiś nowoczesny, że PC będziesz trzymal w salonie, a rekuperator w przedpokUju 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
m_incubo Re: Projekt domu 14.11.22, 12:30 Projekt świetny! Nie słuchaj forumowych zazdrośnic! 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
dr.amy.farrah.fowler Re: Projekt domu 14.11.22, 12:35 1. Wejście do kuchni przez salon, paradne. Np. z zakupami. Chyba że planujesz wrzucać je przez okna! 2. Bez wiatrołapu? W Polsce?! 3. W przedpokoju nie ma miejsca nawet na szafkę na buty czy wieszak na wierzchnie okrycia, nie mówiąc o jakieś komodzie czy czymkolwiek do odłożenia kluczy czy komórki. 4. Wejście do łazienki przez takie labirynty to fajny pomysł, jak tych łazienek ma się ze 4. 5. W spiżarni cokolwiek zmieści się tylko na ścianie naprzeciwko drzwi, sens ma to zerowy. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Projekt domu 14.11.22, 13:11 Pralnia i spiżarnia bez okien i malutkie, fatalnie. Kiszka przedpokój. W sypialni na jednej ścianie troje drzwi obok siebie - paskudnie. Gabinet i sypialnia za wielkie, można wykroić z nich obu całkiem zgrabny pokój gościnny z łazienką i garderobą. Salon za daleko od wejścia i naprzeciw pralni ? W sumie projekt do wielkiej bani. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Projekt domu 14.11.22, 16:30 okno nie służy do wentylacji. Do wentylacji jest wentylacja. Odpowiedz Link Zgłoś
ta Re: Projekt domu 14.11.22, 16:40 thea19 napisała: > po co okno w spiżarni i pralni? Dla naturalnej wentylacji. Nie ma wiele gorszego od tych zatęchłych pomieszczeń. W starym, dobrym budownictwie te pomieszczenia zawsze miały mniejsze, czy większe okna. Mimo tego, że teraz pierze się w pralkach automatycznych, pralnie nadal mają podwyższoną wilgotność. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Projekt domu 14.11.22, 18:07 to ma być nowoczesny dom z systemami a nie stara lepianka Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 18:23 Ciekawe jakimi systemami, rekuperator będzie w salonie trzymal? A okno przydaje się choćby dla światła dziennego, a w spizarce dzięki rozszczelnieniu okna można obniżyć temperaturę Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Projekt domu 14.11.22, 18:34 pomijamy już bezsensowność projektu tanebo. On pompę ciepła też na zewnątrz chce trzymać. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 14.11.22, 18:43 W spizarni zbedne światło dzienne. Mam bez okna bez ogrzewania za to z wentylacja. Sprawdza się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 19:28 A ja znam domy z małym okienkiem w spizarni i sprawdza się znakomicie. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 14.11.22, 19:37 Spiżarnia to zdaje się nie powinna mieć okien - światło może degradować niektóre produkty - na przykład wino. A po drugie - co wy chcecie zmieścić w tej spiżarni? Zapasy na rok? A po trzecie - prawdziwa spiżarnia będzie na zewnątrz - coś takiego a duża pralnia? Po co skoro dziś pralnia to miejsce na pralkę i suszarkę. Odpowiedz Link Zgłoś
jeziorowa Re: Projekt domu 14.11.22, 20:05 tanebo001 napisał: Po co skoro > dziś pralnia to miejsce na pralkę i suszarkę. > A prasować będziesz w salonie albo w gabinecie🤪 Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 14.11.22, 20:15 W salonie. Lubię przy tym oglądać telewizję lub słuchać soundtrack do Conana. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 14.11.22, 20:10 piwnice na winko to ty już lepiej zrób w piwnicy. Swoją droga - jaki dach przewidziałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Projekt domu 14.11.22, 23:27 >prawdziwa spiżarnia będzie na zewnątrz - coś takiego Cudowna koncepcja, w sumie to wc też zrób na zewnątrz, przodkowie tak żyli, a przodkowie nie mogą się mylić. W ogóle jak najwięcej funkcji domu wywal na zewnątrz, masz już garaż, piwniczkę, piec, schody, wyekspediuj do ogrodu jeszcze kuchnię (idea kuchni letniej nie powinna się marnować), będziesz dygał deszcz, nie deszcz, mróz nie mróz, to podobno zdrowo- po każdy słoik dżemu i zapas ziemniaków. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 14.11.22, 23:28 Wino się trzyma w piwnicy, a spizarce robi się malutkie okno od północy na przykład, a nie czterometrowego hs-a od południa, więc co takiego ci sie zepsuje od tego światła? Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 15.11.22, 08:29 I cały projekt kombinuje się tak, żeby okienko w spizarni wychodzilo na północ..... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Projekt domu 15.11.22, 08:35 gryzelda71 napisała: > I cały projekt kombinuje się tak, żeby okienko w spizarni wychodzilo na północ. > .... Zazwyczaj samo tak wychodzi, jesli salon jest na poludnie. 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 09:38 Jaki standard ematki? Przejrzyj sobie katalog projektow dowolnego biura i przy każdym projekcie zazwyczaj okreslone jest usutuowanie domu względem kierunków świata. I to nie jest nowy wymysl. Wychowałam się na osiedlu zbudowanym w większości za prl i plany domków były dopasowane do tych właśnie standardów. Jeśli ulica biegła wsch-zach, to domy po jednej stronie miały salony od ogrodu, po drugiej salony z oknami wychodzącymi na ulicę. Oczywiście budując sama możesz sobie postawić dom z salonem na północ i kuchnia na południe, twoja sprawa. Natomiast nie jest to ogólnie przyjęty standard i każdy architekt co to powie. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 15.11.22, 10:01 to bardzo zależy gdzie ten dom stawiasz. Inaczej się buduje na pod europy inaczej na polnocy Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 10:06 W wątku rozmawiamy o Polsce, a nie chatkach na wodzie na Malwdiwach Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 15.11.22, 10:48 Podziwiam.ludzi, którzy stawiaj dom, z salonem od południa i jednocześnie drogi. A potem kombinują jak to odsłonić od słońca i drogi właśnie. Ech.... Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Projekt domu 15.11.22, 13:55 gryzelda71 napisała: > Podziwiam.ludzi, którzy stawiaj dom, z salonem od południa i jednocześnie drogi Nie pamietam, kiedy widzialam takie cos. Zazwyczaj ludzie celuja w wystawe poludniowa a jak nie moga, to stawiaja standardowy dom wejściem do drogi, czyli maja salon na północ albo na zachód... Myślę, ze salon na zachód to najgorszy wybór. Aczkolwiek zawsze mozna sobie posadzic drzewa w strategicznych miejscach, ale drzewa wiadomo, gubią liście, jest bałagan, pająki, pszczoły, czy tam osy, inne robactwo, lepiej się gotować w chałupie albo pozaslaniac okna, zeby slonce nie raziło.. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 15.11.22, 14:20 owszem ale np tez inaczej będziesz ustawić w gorach i inaczej nad morzem. nie ma jednej sugesti typu: najlepsze północ-południe! Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Projekt domu 15.11.22, 15:00 "nie ma jednej sugesti typu: najlepsze północ-południe!" Dzialki z ogrodem od poludnia sa drozsze a projekty standardowe ustawiaja salon od południa/południowego-wschodu, sypialnie od pn/wschodu, gospodarcze od pn/zachodu. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Projekt domu 15.11.22, 13:50 gryzelda71 napisała: > Powaznie? Kolejny standard ematki? Nie, standard projektowania w krajach, w umiarkowanej strefie klimatycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 15.11.22, 14:12 Po co tak ustawiać dom, zeby narzekać na gorąc, kurz, i ludzkie zerknięcia. Standardy standardami, ale zdziebo pomyślunku czasem by się przydała. I akurat widuje takie domy. Wejście niewidoczne, za to leżaki i salony od.strony ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Projekt domu 15.11.22, 14:57 To o czym piszesz, to nie jest standard. Juz mi sie znudzila rozmowa z toba, widac, ze nie masz pojecia o czym piszesz. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 15:14 A co za różnica, czy taras jest z przodu, z boku czy z tyłu, jeśli dom znajduje się na malutkiej działce w mieście, przy malo ruchliwej, ślepej uliczce. I tak masz sąsiadów dookoła, i tak ludzie sadzą krzewy, tuje lub oslaniaja się w inny sposób. Co za różnica czy z przodu, czy z tyłu, jak i tak okna sąsiada masz kilka metrów dalej. Dom stawia się tak, żeby nie mieć ciemnicy zima, a wiosna posiedziec w słońcu. Z kolei ktoś, kto ma hektar działki pod lasem może sobie leżaki i tarasy robić nawet dookoła domu, a dom posadowić tak, żeby mu wścibscy nie zaglądali co tam smaży na grillu. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 15.11.22, 17:26 Tak kawa na tarasie od południa. Inavzej si3 nie liczy. Piękne macie te swoje domy. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 19:39 We wrześniu cudownie jest na tarasie od południa. Zakazu posiadania tarasów, altan i podcieni od dowolnej strony nie ma. Tak jak i sadzenia zieleni blisko domu zamiast robienia patelni obdarzonej tujami. Smutne masz wyobrażenie domu innego niż twój jedyny słuszny, jako miejsca wiecznej udręki. Pochwal się swoim planem skoro taki idealny, może inni skorzystają. Odpowiedz Link Zgłoś
1matka-polka Re: Projekt domu 15.11.22, 20:09 gryzelda71 napisała: > Tak kawa na tarasie od południa. Inavzej si3 nie liczy. Piękne macie te swoje d > omy. Ja mam taras zadaszony. Taras bez cienia to dla mnie absurd. Mam cos takiego: Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 23:34 Dokładnie Zadaszony taras to super sprawa. Można siedzieć w cieply deszczowy dzień z kawką albo laptopem, poduch na meblach nie trzeba zbierać codziennie i tak dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
conena Re: Projekt domu 14.11.22, 13:16 daj więcej przedpokuju, projekt wytrzyma. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Projekt domu 14.11.22, 13:35 Powklejales cos w paincie na obcojęzycznym (zapomniałeś o kitchen) rzucie i nazywasz to projektem? I gdzie jest BUKIECIARNIA się pytam. 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Projekt domu 14.11.22, 14:17 O co chodzi z bukieciarnią ? I co to takiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 14.11.22, 14:59 w poprzednim projekcie wakodajca uwglednil pomieszczenie o nazwie "bukieciarnia" mial tam zdaje się kompozycje kwiatowe układać. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 14.11.22, 15:14 cojapaczem napisała: > kto te bukiety ma robic? Tenebo. Dla ematek Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Projekt domu 14.11.22, 15:59 A są już jakieś zapisy czy inna kolejka po te bukiety? Jak nie, to jestem pierwsza 🙋♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 14.11.22, 18:51 Jeszcze nie. Póki co są nieśmiałe próby wygospodarowania pomieszczenia na forumowe pijama party. Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 14.11.22, 19:04 stawiam ze ta gejsza co będzie mieszkać w piwnicy bez schodów. W sumie wszystko zaczyna się składać - pewnie jej tam przeniósł bukoeciarnie żeby nie było problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Projekt domu 14.11.22, 23:19 Ciekawe, kogo będzie trzymał w tej zewnętrznej piwniczce? Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 14.11.22, 23:27 Ale po co? Zajmowałabyś tylko miejsce potrzebne na kapustę i ogórki. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 15.11.22, 10:27 Może kolegów z forum? Eh, rozmarzyłam się Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Projekt domu 16.11.22, 00:45 Tylko jak znam tanebo, to obszerna piwniczka bedzie miała powierzchnię 1,5X2 m, więc koledzy wejdą ciasno upchani i wyłącznie na stojąco Odpowiedz Link Zgłoś
latarnia_umarlych Re: Projekt domu 15.11.22, 10:12 Wejście do kuchni przez salon to tak rażąca bezmyślność, że nawet nie chce mi się patrzeć na resztę. Pewnie równie absurdalną. Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Projekt domu 15.11.22, 11:05 Natomiast kuchnia otwarta na salon to cos wspaniałego. Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 15.11.22, 15:24 Drogie panie! Nowy projekt! Do dzieła! A tak was sobie wyobrażam Monty Python - Ukamienowanie (Żywot Briana) PL Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 19:42 tanebo001 napisał: > Drogie panie! Nowy projekt! Do dzieła! A tak was sobie wyobrażam No sam chciałeś Co do projektu to ciąg czekam na te bukieciarnie. BTW sprawdz sobie cenę tego 6-metrowego okna HST nim sobie takie zaprojektujesz Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 19:55 A pokój do grania? A może znajdziesz sobie inne hobby Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 15.11.22, 20:01 Game room powstał tylko dlatego że mam na niego kosmiczny pomysł i żal się z nim żegnać. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 20:48 Moze nie ma wyobraźni przestrzennej. A poza tym ja te projekty odbieram jako taka doroczna grę forumowa Odpowiedz Link Zgłoś
tanebo001 Re: Projekt domu 15.11.22, 22:52 I tyle? Zero komentarzy? Dziewczyny, nie przerywa się tak nagle gry przedwstępnej w bdsm... Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 15.11.22, 23:23 tanebo001 napisał: > I tyle? Zero komentarzy? Dziewczyny, nie przerywa się tak nagle gry przedwstępn > ej w bdsm... Nuuudny ten projekt. Nie ma kluczowych pomieszczeń, windy, schodów, większość pokoi ma drzwi i okna. Jestem na nie 👎 Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 15.11.22, 23:40 No cos ty, garderoba w korytarzu jest fajna. Taka nie za duża, wielkości szafy, za to z wąskimi drzwiami. W sam raz, żeby nic tam nie zmieścić. Kiszkowaty korytarz. Jak się otworzy drzwi do salonu, to ciężko będzie przejść. Tanebo uparcie będzie wrzucał zakupy oknem do kuchni, bo z więcej niż jedna siatka nie zmiesci się między sciana korytarza, a otwartymi drzwiami 😅 Ale co do sedna zgadzam się. Tanebo, stać cie na więcej. Schron chociaż dobuduj albo coś. Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 16.11.22, 00:06 No dobra, odrobinę ratuje sytuację ciąg komunikacyjny, zwłaszcza wizja wrzucania siatek przez kuchenne okno, no ale i tak jestem rozczarowana. Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Projekt domu 16.11.22, 11:00 Wiesz co to wiatrołap ? Włazisz do domu i co dalej ? Gdzie odkładasz siaty, torebke, plecak parasol? Gdzie zdejmujesz kurtkę czapkę rekawiczki gumiaki ??? Odpowiedz Link Zgłoś
ichi51e Re: Projekt domu 16.11.22, 00:34 okno w sypialni. Może warto podjąć konsekwentna decyzje w która stronę ma się otwierac? Ja bym tam dała okno na cała sciane. co się będziesz szczupła - teraz wszyscy tak robią. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 16.11.22, 00:55 Ja te twoje domy wyobrazam sobie raczej jak na tych zdjęciach. Łap inspiracje 😛 Odpowiedz Link Zgłoś
cojapaczem Re: Projekt domu 16.11.22, 11:02 AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 16.11.22, 00:43 Tam da przecież dwa okna. Jedno się otwiera do środka, a drugie na zewnątrz. I jedno wchodzi w kolizję z drzwiami do łazienki. Tak samo drzwi do łazienki i drzwi wejściowe. Odpowiedz Link Zgłoś
iwoniaw Re: Projekt domu 16.11.22, 06:51 aamarzena napisała: > Tam da przecież dwa okna. Jedno się otwiera do środka, a drugie na zewnątrz. I > jedno wchodzi w kolizję z drzwiami do łazienki. Tak samo drzwi do łazienki i dr > zwi wejściowe. No ale doceń, że specjalnie zaprojektowano to okno otwierajace się do wewnątrz - wszystkie inne w chałupie na zewnątrz, ale przecież nie tam, gdzie takie rozwiązanie przynajmniej umożliwiałoby jednoczesne otwarcie okna i drzwi 🤣 Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Projekt domu 16.11.22, 08:18 Doceniam, doceniam. Mało tego. Widzę też korzyści instalowania okien na odwrót niż standardowo. Dzięki temu łatwiej będzie wrzucać zakupy do kuchni, bo okno można otworzyć z zewnątrz i nie trzeba nawet wchodzić do domu w tym celu. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Projekt domu 16.11.22, 00:51 Tyle zmian, a nadal nie ma gdzie odwiesić kurtki i zdjąć butów zaraz po wejściu do domu, trzeba biec na koniec korytarza... Odpowiedz Link Zgłoś
raphidophora_tetrasperma Re: Projekt domu 20.11.22, 20:55 Dobrze się zapowiada ale słabo widać. Odpowiedz Link Zgłoś