sarabi1 08.11.04, 13:33 kupilam mikrofale glownie po to by szybko odgrzewac jedzenie i do odmrazania.Ale podobno mozna w niej przyrzadzac niektore potrawy.Wiecie cos na tan temat?Do czego wy uzywacie mikrofali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pannajoanna Re: Co z mikrofali? 08.11.04, 14:54 Mieso powinno rozmrazac sie przekladajac je z zamrazarki do lodowki - zachowuje wtedy odpowiednia soczystosc. Niestety trwa to dosc dlugo. Mozna tez miese po prostu wyjac z zamrazarki i rozmrazac w temperaturze pokojowej. Nie polecam natomiast rozmrazania w mikroweli. Mieso sie wysusza, traci smak i pokrywa sie takim nalotem. Ja w mikroweli robie tylko popcorn (w torebkach, maslany - pycha ) Pozdrawiam pannajoanna Odpowiedz Link Zgłoś
vievioora Re: Co z mikrofali? 08.11.04, 15:56 hej, jest taka książka kucharska "mikrofalówka na codzień" wydana przez Wiedzę i Życie - dostałam ją w prezencie może rok temu. Zawiera mnóstwo przepisów na jedzonko od najprostszych po ciasta + mnóstwo informacji o poszczególnych rodzajach produktów i ich "zachowaniu" w mikroweli. Co prawda nie korzystam z niej często, ale kilka przepisów, które wypróbowałam było OK. NAjbardziej utkwiła mi w pamięci zupa pomidorowa z pesto A rozmrażania mięsa też nie polecam. Natomiast gotowych dań już tak. pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
mamusiamaciusia Re: Co z mikrofali? 09.11.04, 10:31 ja robię banany (wyjmuję ze skórki na miseczkę, dodaję troszkę miodu i wstawiam na 1 min.) i jabłka (odcinam górę jabłka, nakładam troszkę powideł i wstawiam do mikrofali). innych potraw nie robię, choć mam też książkę kucharską. A za to dużo odgrzewam i odmrażam. Odpowiedz Link Zgłoś
ewa2233 Re: Co z mikrofali? 09.11.04, 10:59 Odgrzewam i odmrażam. Staram się nie odgrzewać ziemniaków, bo "dziwnie" smakują. ------------------------------------------------------ çççççççççççççççççççççĂçççççç Odpowiedz Link Zgłoś