fandorina 14.12.22, 17:56 Od dziś nowa polska produkcja na Netflixie, jestem ciekawa, bardzo lubię Popławską .Na Filmweb nie ma jeszcze opinii, oglądał już ktoś? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ladymercury Re: Serial "Brokat" Netflix 14.12.22, 19:40 Na portalu gazety dobra recenzja Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Serial "Brokat" Netflix 14.12.22, 19:42 Zaraz odpalam, mam nadzieję że nie będą to takie nudy jak Gang zielonej rękawiczki 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
fandorina Re: Serial "Brokat" Netflix 14.12.22, 19:58 To czekam na pierwsze wrażenia ja odpalę dopiero jutro. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Serial "Brokat" Netflix 14.12.22, 20:15 Na filmwebie zjechali równo, bardzo zgodnie. Na pocieszenie dodam, że "tylko" scenariusz. Aktorstwo, zdjęcia, plenery itd. się podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Serial "Brokat" Netflix 14.12.22, 20:22 Ciekawa jestem, jak to wypadnie w porównaniu z serialem "Motyw", którego akcja niekiedy dzieje się w Gdańsku czy Gdyni lat 80. Tamten klimat bardzo mi się podobał. Odpowiedz Link Zgłoś
maszyna_trurla_08 Re: Serial "Brokat" Netflix 14.12.22, 20:27 Ja oglądam właśnie, plenery super, muzyka fajna, ale scenariuszowo słabe, drętwy jakiś i bez sensu, chociaż aktorzy całkiem ok... ogólnie zakwalifikowałabym to jako impresję jak mlodzi ludzie wyobrażają sobie lata siedemdziesiąte 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
gryzelda71 Re: Serial "Brokat" Netflix 15.12.22, 13:37 Film o losach pań które świadomie uprawiają seks za pieniądze. I nie ma na ich drodze żadnych, ale to żadnych przeszkód. Ew dzieciak z babcia wyjedzie..Bardzo nieprawdziwy. Odpowiedz Link Zgłoś
biala_ladecka Re: Serial "Brokat" Netflix 15.12.22, 13:44 Zupełnie o niczym. BMW u drobnego cinkciarza lekko mnie rozbawiło. Poddałam się po dwóch odcinkach, a chwilowo ze względu na covid wybredna nie jestem. Przełknęłam nawet Kucharkę z Castamar. Odpowiedz Link Zgłoś
aagnes Re: Serial "Brokat" Netflix 15.12.22, 13:44 Zabawa w przebieranki, myślą ze jak pomalują paznokcie na perłowo to juz mamy gierka. nie wiem dlaczego u nas jak nakreca film z jakiejkolwiek epoki to aktorzy wyglądają jak przebierańcy na balu w podstawówce. szkoda czasu Odpowiedz Link Zgłoś
pasquda77 Re: Serial "Brokat" Netflix 15.12.22, 13:49 Odpuściłam oglądanie tego wiekopomnego dzieła w połowie drugiego odcinka, nie i jeszcze raz nie, nudy na pudy Odpowiedz Link Zgłoś
barbibarbi Re: Serial "Brokat" Netflix 16.12.22, 10:31 Też porzuciłam w połowie drugiego odcinka, ten serial to jakieś nieporozumienie, zresztą prawie wszystkie współczesne polskie seriale mają ten sam denny poziom i dziwną irytującą manierę. Cycki, seks, przekleństwa to główny składnik serialu, brak nakreślenia psychologicznego postaci, wszystkie te mewki/prostututki czy tam kobiety biznesu, są takie same, różnią się tylko wyglądem. Kuriozalne odniesienie do lat 70 tych, nieudaczne i bez przygotowania, nic się nie zgadza, w siermiężnym PRL nagle piękne wystylizowane wnętrza, połyskujące materiały, drogie drinki i piękne widoczki? Można by pomylić z południem Francji a nie z polskim wybrzeżem, moda nie taka była, język był nie taki, nawet imiona się nie zgadzają, chłopczyk Józek w 1976 roku? Naprawdę? Józek to mógł być wujek chłopca, a on sam może Marek, Piotrek, Darek. Rozczarowujące, naprawdę, w dzisiejszym świecie gdzie jest dostęp do wszelakich informacji zrobić taki chłam, taką miernotę? Blehh Odpowiedz Link Zgłoś
nowaczek12345 Re: Serial "Brokat" Netflix 15.12.22, 14:05 Z całym szacunkiem, ale współczesne polskie seriale są tragiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Serial "Brokat" Netflix 16.12.22, 10:46 > Z całym szacunkiem, ale współczesne polskie seriale są tragiczne. Ale tak wszystkie? Mnie się wiele polskich seriali podobało. Nie mówię, że to jakieś ideały, ale na pewno nie są tragiczne. Za dobre uważam na przykład: Pitbull, Belfer cz. 1 (cz. 2 mniej), Motyw, Wielka woda, Krew z krwi, Odwróceni i Odwróceni - ojcowie i córki, Gang zielonej rękawiczki, Gry rodzinne. Nie oglądałam, ale niektórym bardzo się podobały: Czas honoru, Rojst. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Serial "Brokat" Netflix 18.12.22, 15:30 Porzucilam po 3 odcinku - zupełnie o niczym, absolutnie bzdurne dialogi i scenariusz jak impresja z pocztówek (raczej nie polskich lat siedemdziesiątych) - może stworzony po to, żeby pooglądać kobiece ciała (ale od tego są inne filmy i kanały) pod pretekstem sztuki -można zobaczyć kwadransik, żeby ocenić przestrzenie nakręcone jak na instagrama (ciągle powtarzające się i te same) - wydmuszka, jak 95% netflixa. Odpowiedz Link Zgłoś
claudel6 Re: Serial "Brokat" Netflix 19.12.22, 22:37 co za bezsensowny snuj. a ta cała Marysia - co za denna postać. mokry sen scenarzysty o puszczającej się bezpruderyjnej młódce. Odpowiedz Link Zgłoś
mdro Re: Serial "Brokat" Netflix 19.12.22, 22:44 Nie oglądałam (nie mam Netfliksa), ale dziwi mnie, że scenografowie/kostiumolodzy się nie popisali - przecież z tego okresu mają gotowce, jak wyglądał ówczesny high life - wystarczy np. "07 zgłoś się" obejrzeć albo niektóre wnętrza ze "Zmienników", "Och Karol" też może być niezłą inspiracją. Naprawdę luksus w PRL był przaśny i paździerzowy... Odpowiedz Link Zgłoś
damartyn Re: Serial "Brokat" Netflix 19.12.22, 23:06 Doszłam do piątego odcinka i nie mogę zrozumieć jak można zdobyć pieniądze na nakręcenie czegoś tak marnego. Prostytucja z ambicjami kina artystycznego z dobrotliwymi ubekami w tle. Koszmar. Odpowiedz Link Zgłoś
noname2021 Re: Serial "Brokat" Netflix 24.01.23, 00:05 omg co za szmira. i jak zwykle w polskiej "produkcji" - gola dupa musi byc w pierwszej sekundzie cale to "dzielo" stworzone przez i dla oblechow. A juz glowna aktorka? z wielkim nochem i sylwetka chudej szkapy jako wzorzec pieknosci rozbraja. i te pierdol..enie co 10 minut - tragedia. i jak jesszcze w zwolnionym tempie hahahahaha. kto to wymysla?? i za to placi??? Odpowiedz Link Zgłoś
volta2 Re: Serial "Brokat" Netflix 24.01.23, 00:26 wyborczej się podoba, bo leci na fali promowania sexworkingu serial straszny, beznadziejny, a jak ktoś wyżej, byłam na zwolnieniu i miałam czas, nie dałam jednak rady tego obejrzeć. zero fabuły, nic mnie nie przekonało, by śledzić losy bohaterek. co ostatnio wybiorę, to po jednym, dwóch odcinakach przestaję, szkoda czasu i nie ma mojej zgody na robienie ze mnie konsumentki - idiotki. ostatnio nie mam szczęścia, co nie zacznę oglądać, to jak z tym brokatem - odcinek dwa i kosz. nie tylko polskie produkcje ale nasze przodują w morzu tej beznadziei. Odpowiedz Link Zgłoś