Dodaj do ulubionych

Wojsko pytanie nr 2

21.12.22, 14:44
Pytanie teoretyczne już nie z życia.Co z poborem obojga rodziców do wojska? Bo są np lekarzami.Co wtedy z dziećmi, które nie mogą liczyć na opiekę dalszej rodziny bo np nie ma dziadków albo rodzina odmawia opieki.Podzczs pracy rodzice posiłkowali się nianią.Ale raczej ciężko opiekunce zostawić dziecko na miesiąc ćwiczeń.Tak wiem.Można odwołanie niby napisać ale można też na idiotów urzędników trafić i nie uwzględniają.Co wtedy? Dzieci do domu dziecka pójdą na ten czas?
Obserwuj wątek
    • 35wcieniu Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 14:50
      Jak się mieszczą to opieka społeczna idzie upychać do okna życia. Jaki nie to znaczy że są na tyle duże żeby same zadbały o siebie.
    • sueellen Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 15:15
      Bez przesady. Pewnie będzie lista wyjątków typu samotny rodzic, osoba mająca pod opieką osoby niepełnosprawne, chorych itd. Ja rozumiem, że ludzie się boją, robi się nerwowo, ale jeśli wezmą do wojska jedynego żywiciela rodziny z żoną chora na raka i dzieckiem z porażeniem mózgowym, od razu media podchwycą i zrobią aferę. Przecież tylko na to czekają by taka sytuacja zaistniała. Ja wiem, że urzędnicy są czasem mało lotni, ale żeby sobie głowę pod topór brukowców kłaść to tylko wyjątkowi idioci by próbowali.
      • 3fanta Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 15:49
        Bo właśnie już tak było a potem ludzie to w Uwadze oglądali.Ale zanim się sprawą rozwiąże to jest trauma i nerwy.Nawet jak racja po naszej stronie.
        • wapaha Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 15:54
          srali nie ogladali
          przestan trollować
          • 3fanta Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 16:36
            Przecież pisałam, że pytanie teoretyczne.Słowo trollowanie jest zdecydowanie nadużywane
    • bistian Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 15:55
      3fanta napisała:

> Można odwołanie niby napisać ale można też na idiotów urzędników
      > trafić i nie uwzględniają.Co wtedy? Dzieci do domu dziecka pójdą na ten czas?

Pewno pójdą na przeszkolenie w innych terminach
    • mia_mia Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 16:00
      Znasz kogoś kogo trzymali dłużej niż kilka dni? Znam wielu, ale to bardzo wielu lekarzy, wszyscy śpią spokojnie😀
    • turbinkamalinka Re: Wojsko pytanie nr 2 21.12.22, 17:45
      Nie mam pojęcia jak byłoby gdyby... Ale teoretycznie ojciec jest ginekologiem, a matka chirurgiem, to bardziej przydatna dla rannych jest matka. Nie zabiorą obydwóch rodziców. Podejrzewam że będą brali pod uwagę przydatność. Jeśli obydwoje rodzice są chirurgami, to pewnie powołają ojca, bo matka jest tylko jedna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka