Dodaj do ulubionych

Śniegowce SOREL-rozmiarowka

22.12.22, 16:11
Pytanie do użytkowniczek
Szukam śniegowców o śniegowcach Sorel dużo dobrego czytam
Zastanawiam się tylko co z rozmiarówką? Jeśli wierzyć opisom w esklepach to powinnam zamówić 39 ,na codzień chodząc w rozmiarze 38
Rzeczywiście potwierdzicie,ze rozmiarówka jest zaniżona ?
A przy okazji czy faktycznie to są dobre , nieprzemijające buty? Warto?
Obserwuj wątek
    • taje Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 16:16
      Mam jasne śniegowce Sorela już 13 lat i wyglądają jak nowe. Może nie były jakoś szczególnie intensywnie eksploatowane (rzadko jeżdżę na narty) no ale 13 lat zobowiązuje.

Noszę 36 albo 37 (zależy od marki, obecnie częściej 37), kupiłam 37 i były bardzo wygodne.
    • pasquda77 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 16:16
      Mój rozmiar stopy to 38 -24,5 cm.Sorele mam 39 i są idealne, moje są zaimpregnowane, nie przemakają, noszę swoje już drugi sezon, nic się z nimi nie dzieje, polecam.
      • pasquda77 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 16:18
        O te mam
        • pasquda77 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 16:18
          Za szybko 😂
    • saszanasza Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 16:40
      Niedawno kupowałam. Noszę 37 po opiniach wzięłam 38 i rzeczywiście są dobre. 37 byłyby za małe
      • saszanasza Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 16:42
        saszanasza napisała:

> Niedawno kupowałam. Noszę 37 po opiniach wzięłam 38 i rzeczywiście są dobre. 37
        > byłyby za małe
        >

Aaaa, jestem z nich bardzo zadowolona, wygląd oceniam na średni, cóż to śniegowce, wygoda i funkcjonalność super. Są ciepłe, łateo utrzymać je w czystości, nie wchłaniają syfu.
        • lewababa Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 17:06
          o te mi się bardzo podobają- tylko czy obu na pewno to dobre rozwiązanie na mokry snieg? ten zamsz nie przemaka? szukam czegoś na taką śniegową breję oraz na duże śniegi
          • saszanasza Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 19:35
            lewababa napisała:

> o te mi się bardzo podobają- tylko czy obu na pewno to dobre rozwiązanie na mok
            > ry snieg? ten zamsz nie przemaka? szukam czegoś na taką śniegową breję oraz na
            > duże śniegi
            Nie, nie przemaka. Brodziłam specjalnie w śniegu po kostki, wprawdzie nie jakoś długo ale wchodziłam celowo w zaspy w celu sprawdzenia. Ten zamsz mi się w ogóle nie brudzi. Te buty powyżej podeszwy są dodatkowo zabezpieczone takim gumowym „czymś”.
            Mam ten model:
          • pasquda77 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 20:21
            lewababa napisała:

> o te mi się bardzo podobają- tylko czy obu na pewno to dobre rozwiązanie na mok
            > ry snieg? ten zamsz nie przemaka? szukam czegoś na taką śniegową breję oraz na
            > duże śniegi
            Jeśli pytanie było do mnie, to raz na jakiś czas psikam impregnatem i nogi suche, nigdy nie przemokły.
        • lewababa Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 17:06
          a jaki masz model?
    • mikams75 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 18:57
      to chyba zalezy od modelu, moja corka miala te:
      www.eschuhe.de/media/catalog/product/cache/image/650x650/0/0/0000199855177_1__ai.jpg
      i one byly duze a ja mam cos takiego:
      cdn1.bigcommerce.com/server1000/4d17b/products/10680/images/34124/sorel-women-tivoli_2_suede-black-nl2089_010__49342.1474047613.1280.1280.jpg?c=2
      i mam wieksze, tzn. zazwczaj musze wybierac pomiedzy dwoma rozmiarami w zaleznosci od kroju i sorele mimi iz sa szerokie, to mam te wieksze.
      Jakosciowo sa dobre ale jesli chodzi o utrzymanie ciepla, to columbie byly lepsze.
    • b-b1 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 20:19
      Mam kilka lat- niezniszczalne, ciepłe, nieprzemakalne. Zamów 39-beda idealne.
    • noname2021 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 20:25
      Sorele zimowe sa raczej szersze i wieksze - wiec ja bym nie zamawila wiekszego numeru.

sama mam ten sam rozmiar, i sa ok - wieksze bylyby zdecydowanie za duze
      • saszanasza Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 22.12.22, 20:47
        noname2021 napisała:

> Sorele zimowe sa raczej szersze i wieksze - wiec ja bym nie zamawila wiekszego
        > numeru.
        >
        > sama mam ten sam rozmiar, i sa ok - wieksze bylyby zdecydowanie za duze

No nie wiem. Moja 14 latka ma wyjątkowo chude stopy. Nosi rozmiar 38 i pomimo tego, że rzeczywiście te buty są wystarczająco szerokie (mam szerszą stopę od niej), przymierzyła je (moje w rozm. 38) i stwierdziła że za małe.Być może zależy od modelu.
        • lewababa Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 28.12.22, 08:50
          kupiłam - ostatecznie okazało się, że 39 zdecydowanie jest za duże - przymierzałam 3 różne fasony
          38 idealnie - wyglądają fajnie i są wygodne -o ile można to stwierdzić po godzinnym spacerowaniu po domuwink
          i udało mi się za naprawdę dobrą cenę 295 zł- mam nadzieję, ze będą to buty na dobrych kilka lat
          • pasquda77 Re: Śniegowce SOREL-rozmiarowka 28.12.22, 09:54
            Bez zdjęcia się nie liczy 😉

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka