princesswhitewolf 25.12.22, 14:10 Czy jest cos takiego jak Amazon Alexa/ Echo s polskiej wersji? Usiluje wejsc na polskiego Amazon ale wywala mnie na UK strone. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sueellen Re: Amazon Alexa 25.12.22, 14:23 Alexa chyba nadal nie mówi po polsku... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Amazon Alexa 25.12.22, 15:20 Aa szkoda. Wlasnie o to mi chodzilo. Moja mama ma urodziny w pierwszej polowie stycznia i chcialam polska wersje ale coz. Kupie zatem po angielsku gadajaca Odpowiedz Link Zgłoś
klementyna156 Re: Amazon Alexa 25.12.22, 18:26 Właśnie sprezentowałam pod choinkę dwóm osobom Alexę, niestety nie mówi po polsku (jeszcze), ale i tak nieźle się bawimy, gadając z nią Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Amazon Alexa 25.12.22, 20:14 W sumie dziwne bo juz Amazon Polska jest Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Amazon Alexa 26.12.22, 20:27 Nie wiem czy wiesz ale software do Amazon Alexa powstaje w Polsce. Amazon kupił firmę z gdańska robiąca soft do czytania tekstu Ivona. To ze Amazon Polska jest nie ma znaczenia, ta firma nie jest tutaj na szczescie zbyt popularna Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Amazon Alexa 26.12.22, 20:42 No i ciekawe jak mozna sprezentowac sama Aexe? Alexa przeciez to oprogramwoanie a pracuje np w urzedzniu/glsniku Amazona zwanym Echo oraz w samchodach... No i amazon nawet sie za bardzo nie wykrecal jak ich posadzono ze to caly czas sluch i zapisuje co sie dziej w domu? no bo jak mowi oni musz aby wylapac wywolanie "alexa" i reqgowac na to pytamy.. A to ze rejestruje wszytko? No ponic wymazuja kto to mowi a reszta sluzy to poprawy rozpoznawalnsci glosu.. Mam Echo od kilku lat i co ciekawe ze byly dziwne zbiegi olokicznosci dostawania reklam zwiazanych z tresci anszyd domowych rozmow.. Moje podsluchy wylaczone z gnazdka i uzywane tylko czasami jako glosnik na zewnatrz gdzie alexa moze sobie sluchac ptaszkow... i wtedy dostajemy reklamy karmy dla ptakow LOL Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Amazon Alexa 26.12.22, 21:18 podobno są wibratory podłączane pod wifi które nagrywają odgłosy użytkowniczek i trafiają do chmury 😂 Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Amazon Alexa 26.12.22, 22:58 Engine pytalam o Alexa/Echo po polsku. W setting masz Privacy a tam mozesz wyłączyć wszelakie podsłuchiwanie czyli nagrywanie jesli masz tak tajemnicze zycie. To sie robi zaraz po zainstalowaniu apki na telefonie. Od lat wiadomo. A poczytaj w necie. Ja mam 4 urządzenia z Alexa: Nextbase w samochodzie, w kuchni jeden, kolo wyra jeden i w pokoju dziecka Alexa kids. Kilka Smart systemow powiazanych Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Amazon Alexa 26.12.22, 23:37 No i miej sobie....Pewnie masz i FB i uzywasz Googla do wyszukiwania etc dzieki temu ze ty to masz to oni je oferuja za darmo wszedzie... I jak myslisz skad kase robia jak nie z TWOICH danych? OMG ..... i ty wierzysz ze mozna to wylaczyc? O tak jest nawet guzik na czubku ktory to wylacza - tak sie przynajmniej nam zdaje. Tak samo jak nie wierzymy ze TV z internetem nas nie podosluchuje... pewnie ze nie wtedy jak mu sie nie chce. To tak jakmozewsz wyaczyc w smartphone lokalizacje... LOL a sie okazuje ze nwet hak zypelnie smartphone wylaczysz to oni tak wiedz gdzie jestes, ba moga slyszec co mowisz... Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Amazon Alexa 27.12.22, 00:35 Wow ty to musisz miec bardzo " barwne" zycie skoro nawet Google nie uzywasz bo cie " namierza". Kasy z moich danych jakos nie robia bo rzadko dostaje spam i nikt mi nic na sile nie wciska. W Google mozesz wylaczyc i wyczyscic historie w Privacy a nie musisz miec smartfona bo kazdy nawet najstarszy model telefonu jest namierzalny przez policje przez SIM karte wystarczy ze telefon ma GPS... A tak swoja droga przypominalo mi sie Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Amazon Alexa 27.12.22, 18:46 No coz... A widzlas kiedys aby ktos sprzedawal golabki w takich sloikach? Juz pomijam jak je tam upchac ale jak wyciagnac? Jako kobieta znajaca sie na takich rzeczach powiedz czy ma to sens czy tez widac ze to "meska" robota? LOL Odpowiedz Link Zgłoś
princesswhitewolf Re: Amazon Alexa 27.12.22, 19:37 On nie kupik on wykradl przeciez! Mysle ze niedoceniasz kobiet a przeceniasz teorie spiskowe. Odpowiedz Link Zgłoś
kk345 Re: Amazon Alexa 27.12.22, 20:35 >No coz... A widzlas kiedys aby ktos sprzedawal golabki w takich sloikach? W czym według dziadka sprzedaje się gołąbki? W papierowych torbach? Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec2023 Re: Amazon Alexa 26.12.22, 22:04 do czytania ale i rozpoznawania mowy Odpowiedz Link Zgłoś