thea19 Re: Po co macie dzieci 29.12.22, 22:17 żeby z nadmiaru czasu i pieniędzy mi się w dudzie nie poprzewracało Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Po co macie dzieci 29.12.22, 22:19 wpadłam. Na szczęście tylko raz. Niestety - o raz za dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 08:48 bulzemba napisała: > wpadłam. > > Na szczęście tylko raz. Niestety - o raz za dużo. Jeśli rzeczywiście nie chciałaś dziecka i wpadłaś to, sorry za brutalność, nie lepiej było usunąć ciążę? Odpowiedz Link Zgłoś
bulzemba Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 08:58 Byłam na etapie motyli w brzuchu. Nie myślałam. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 00:37 A moze to dzieci to zwykly skutek uboczny seksu?.... zdarzaja sie po prostu tym nieuwazajacym. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 13:41 engine8t napisał: > A moze to dzieci to zwykly skutek uboczny seksu?.... zdarzaja sie po prostu ty > m nieuwazajacym. Na taki skutek uniczny seksu, jeśli się nie chce dziecka jest aborcja. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 20:32 No tak bo by sie jeszcze jakis tam paskudek urodzil Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 20:35 Gorzej jak się urodzi taki engine. Widzisz dziadku, ja zakładam że dzieci powinny rodzić się CHCIANE. Można stosować antykoncepcję a jeśli ta zawiedzie a kobieta NIE CHCE CIĄŻY to ją usuwa. I tyle. A ty się nie wypowiadaj żłobie bi w ciąży nigdy nie będziesz Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 20:58 A to "chcenie " czy "niechcenie" od kiedy sie zaczyna i kiedy konczy? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta1010 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 08:14 zeby sie umartwiać i mieć dużo problemów Odpowiedz Link Zgłoś
la_mujer75 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 08:43 Pisałam wiele razy- nie posiadałam za bardzo instynktu macierzyńskiego, ale miałam wdrukowane, że "trzeba mieć dzieci" i mąż bardzo chciał. Wydawalo mi się, że świat zmierza w dobrą strone. I podejrzewam, że w głębi duszy uważałąm, że będę miała wyjątkowo piękne i genialne dzieci Pomyliłam się w każdym punkcie! Jedynie nie spodziewałam się, że można kogos tak bezwarunkowo pokochać, tak mocno. Jestem bardzo racjonalna, a dzieci pokazały mi, że nie do końca Odpowiedz Link Zgłoś
jowita771 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 09:41 Po to, co wszyscy, żeby miał mi kto podać szklankę wody na starość 😀😀😀 Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 17:07 mid.week napisała: > Żeby szklanki z wodą nosiło lepiej zainwestowac w Samobiezny Podawacz Wody/Herbaty na Starosc Odpowiedz Link Zgłoś
lilia.z.doliny Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 09:51 Jak to napisala ostatnio jedna z forumek: żeby mieć kogo zjeść, jak się rozbijemy samolotem w Andach. Cudne! ( która?)) Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 09:57 Kocham moje dziecko nad życie, ale dzisiaj też się nad tym zastanawiam. To było mega samolubne i nieracjonalne. No ale jak ktoś bardzo chce mieć dziecko, to nie myśli takimi kategoriami, a potem się wk.urwia, że swiat taki yebniety. Chciałabym mieć swoja wyspę 😃😉, azyl, dużą rodzinę i przyjaciół na tej wyspie. I mieć wdupie wszystkich pozostałych. Odpowiedz Link Zgłoś
dybusia Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:07 Mam dzieci po to ,że w wieku ponad czterdzieści lat kiedy życie się już kończy i nic mnie nowego nie czeka móc młodość i radość życia przeżywać dzięki nim. Odpowiedz Link Zgłoś
arabelax Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:13 Smutne, ze według Ciebie zycie kończy sie po 40. Polecam przestawienie w glowie, bo to nie jest dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
dybusia Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:20 Bo to prawda , to jest moje zdanie wynikające z doświadczenie i obserwacji.Mogę taki mieć i jak się zastanowić to wiele osób przyzna rację. Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:18 A ile masz obecnie? Zapytuję szukając całunu na all w takim razie Odpowiedz Link Zgłoś
dybusia Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:21 50 ale od 10 to już pozamiatane we wszystkich dziedzinach Odpowiedz Link Zgłoś
thea19 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:58 To ja mam 41 i przeżywam drugą młodość ale własną. Absolutnie nie czuje, że umieram. Wyglądam bardzo dobrze, młodziej niż PESEL wskazuje, jak rasowa ematka, kondycja fizyczną bdb, psychiczna poprawiona, nowy etap życia zaczynam i nie ma nic wspólnego z emeryturą czy umieraniem. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 12:06 Daj spokoj, w wieku 40 lat nic u dzisiejszej kobiety nie jest pozamiatane. Ani 50-ciu. Pisz nam tu co cie boli. Odpowiedz Link Zgłoś
no_name33 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:24 dybusia napisała: > Mam dzieci po to ,że w wieku ponad czterdzieści lat kiedy życie się już kończy > i nic mnie nowego nie czeka móc młodość i radość życia przeżywać dzięki nim. Straszne to co napisałaś 🥺 Odpowiedz Link Zgłoś
littlesquirrel Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 13:12 dybusia napisała: > Mam dzieci po to ,że w wieku ponad czterdzieści lat kiedy życie się już kończy > i nic mnie nowego nie czeka móc młodość i radość życia przeżywać dzięki nim. A kiedy ich decyzje i wybory życiowe będą inne niż twoje? Będziesz im dawać złote rady i nie pozwalać na własne zdanie? Moja mama też chciała przeżywać swoje życie dzięki mnie. To się nie sprawdza. Odpowiedz Link Zgłoś
paskudek1 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 13:40 dybusia napisała: > Mam dzieci po to ,że w wieku ponad czterdzieści lat kiedy życie się już kończy > i nic mnie nowego nie czeka móc młodość i radość życia przeżywać dzięki nim. Cóż, trzeba mieć ps9bowsc i mózg ameby żeby nie znaleźć sobie SWOICH WŁASNYCH zainteresowań w ciągu życia tylko wisieć na dzieciach. Odpowiedz Link Zgłoś
gr.ruuu Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 16:52 Mam 39 lat, nic nie jest pozamiatane, ale faktycznie, ząbkowania, raczkowania i pierwszych słów to bym raczej sama z siebie teraz nie przerabiała Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Po co macie dzieci 31.12.22, 19:30 W nowym roku kończę 40 a też mi się nic nie kończy, raczej dopiero zaczyna Odpowiedz Link Zgłoś
tt-tka Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 17:05 dybusia napisała: > Mam dzieci po to ,że w wieku ponad czterdzieści lat kiedy życie się już kończy > i nic mnie nowego nie czeka móc młodość i radość życia przeżywać dzięki nim. Cholera, czterdziestka dawno przewalona i nawet nie zauwazylam, ze zycie juz mi sie konczy czy moze nawet skonczylo... to wszystko, co mam nowe i radosne przezywam bezprawnie ? no trudno. Nie zamierzam przestac. Odpowiedz Link Zgłoś
cosmetic.wipes Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 10:24 Do podania szklanki piwa na starość. Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 11:25 Żeby przekonać się co to ta bezgraniczna miłość i czy naprawdę istnieje. Odpowiedz Link Zgłoś
boogiecat Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 12:04 O, ja sie przekonalam ze istnieje i zajebiscie boli lol Odpowiedz Link Zgłoś
trampki_w_kwiatki Re: Po co macie dzieci 31.12.22, 19:31 boogiecat napisała: > O, ja sie przekonalam ze istnieje i zajebiscie boli lol Czemu boli? Córka mnie kocha potężnie, ja ją także. Codziennie powtarzamy to sobie setki razy, do znudzenia Ale czemu boli? Odpowiedz Link Zgłoś
marinella Re: Po co macie dzieci 01.01.23, 09:26 Bo w tym wypadku bezgraniczne rymuje się z bezcenne, no a bezcenne trzeba mieć ciągle na ( emocjonalnym) oku. Boli jakieś takie niedookreślone przerażenie, ze można zepsuć lub stracić i nie da się wymienić na nowe. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 21:04 Czyli delikatnie mowiac "zeby chlopa zatrzymac przy sobie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
littlesquirrel Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 13:02 Sprawa instynktu, impulsu, spotkania na swej drodze mężczyzny, z którym chciało się zbudować rodzinę i trochę też tego, że jak nie będzie ich teraz to później mogę żałować, że nie spróbowałam, choć czasem też się zastanawiam czy nie była to samolubna decyzja. To prawda, świat jest okrutny, życie potrafi dać w kość, a dzieciństwo marnuje nudna szkoła. Mam jednak głęboką nadzieję, że dla moich dzieci los będzie łaskawy i wycisną życie jak cytrynę. Absolutnie nie w zamian za szklankę wody na starość. Niech korzystają z życia, nie zamierzam ich zamęczać swoimi problemami i ciągnąć na smyczy. Odpowiedz Link Zgłoś
littlesquirrel Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 13:46 I gdy patrzę wokoło, cieszę się, że ta presja na dzieci się skończyła i każda kobieta ma prawo sama decydować czy chce mieć dzieci i czy jedno czy więcej. W moim pokoleniu, gdy zbliżała się magiczna cyfra wszędzie pojawiały się pytania "kiedy dziecko?", "no a gdzie dziecko?", "jesteś już w ciąży?" albo bardziej niegrzeczne typu "czy chcesz, aby koledzy twoich dzieci mówiły, że przyszła ich babcia, gdy pojawisz się u nich w szkole?" i to nie tylko o tych najbliższych osób, ale na takie bezpośrednie komentarze pozwalały sobie koleżanki z pracy czy sąsiadki z bloku. Później doszły jeszcze "tylko jedno? jedynak? będzie samolubem". Były też teksty o tej szklance na starość. Macierzyństwo nie jest usłane różami, nikt nie daje nikomu gwarancji, że będzie łatwo i radośnie. Nie każda kobieta musi chcieć mieć dziecko i absolutnie nie powinna z tego powodu czuć się gorsza. Nie każda musi posiadać instynkt macierzyński, a życie można przeżyć szczęśliwie nigdy nie stając się matką. Dzieci nie są też gwarancją spokojnej starości. Nic nie możesz od nich wymagać i niczego im zabraniać. Mają mieć swoje własne życie i przeżyć je tak jak chcą. Nic nie są nikomu winne, bo nie przyszły na tej świat z własnej woli. Przede wszystkim powinny być chciane i kochane i móc iść przez życie własną drogą. Odpowiedz Link Zgłoś
asia.sthm Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 14:05 > Przede wszystkim powinny być chciane i kochane i móc iść przez życie własną drogą. Moim najwiekszym marzeniem jest wlasnie to zeby rodzily sie tylko dzieci chciane. Odpowiedz Link Zgłoś
mae224 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 13:49 żeby nie zasuszyć drzewa genealogicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
jammer1974 Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 13:49 Biologia. Biologii nie przeskoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 21:03 No to zapytaj tych co mowia ze jest 56 plci... Odpowiedz Link Zgłoś
geoardzica_z_mlodymi Re: Po co macie dzieci 31.12.22, 14:48 W przypadku kilkorga, z ciekawości, żeby zobaczyć jaka różnorodność tkwi w naszych genach🤔 Odpowiedz Link Zgłoś
zerlinda Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 14:54 Oczywiście do szklanki wody, a co? Odpowiedz Link Zgłoś
bazia_morska Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 17:55 A kto mi poda szklankę wody na starość??? Odpowiedz Link Zgłoś
engine8t Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 21:02 www.biomedical.pl/zdrowie/robot-asimo-coraz-bardziej-idealny-i-moze-podac-ci-nawet-szklanke-wody-a3919.html Zaloze sie ze koszt mniejszy niz wychowanie dziecka Odpowiedz Link Zgłoś
gdanskamarylka Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 20:14 Żeby nie mieć w życiu za lekko Odpowiedz Link Zgłoś
solarpowerprincess Re: Po co macie dzieci 30.12.22, 20:58 Po nic. Tak sobie. Bez powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
sela.vi Re: Po co macie dzieci 01.01.23, 09:35 Bo jesteśmy przede wszystkim ssakami i biologia wygrywa z logicznym myśleniem. Odpowiedz Link Zgłoś
elenelda Re: Po co macie dzieci 01.01.23, 10:39 1. W pierwszym etapie służą do lansowania się z drogim wózkiem 2. Później przynoszą pilot do telewizora 3. Jeszcze później wyprowadzają psa na spacer i sprzątają kotu kuwetę 4. Podają piwo 5. Kupują piwo i inne używki 6. Podają szklankę wody Odpowiedz Link Zgłoś
sela.vi Re: Po co macie dzieci 01.01.23, 11:13 1. Nie stać mnie na drogi wózek 2. Miałabym wyrzuty sumienia, że wykorzystuję 3. Jeśli pies duży i silny to ryzyko utraty kontroli ( a mój jamniczek to już w ogóle pociągnąłby dziecko w las ) 4. Patrz punkt 2 5. Nie skorzystałabym bo nie piję i nie używam 6. Patrz punkt 2 i 4 Odpowiedz Link Zgłoś