Dodaj do ulubionych

Laser, taśmy czy operacja

04.01.23, 20:56
Leczenie nietrzymania pociążowego może być zabiegiem albo operacyjnie. Zabieg szybszy, operacja chyba daje trwalszy efekt.
Czy macie jakieś doświadczenia w tym zakresie? Dawno temu babcia miała operację, ale primo to było dawno, a secundo babcia była już starsza, bliżej 70.
Tu chodzi o zabieg albo operację po 40. Rozmowa z lekarzem nic nie wniosła.
Obserwuj wątek
    • bazia_morska Re: Laser, taśmy czy operacja 04.01.23, 21:16
      Mam info z "pierwszej ręki", szkoda kasy na laser. Jak chcesz namiary na klinike to daj @
      • kozaki_za_kolano Re: Laser, taśmy czy operacja 04.01.23, 21:52
        Laser wychodzi najtaniej. Nie szukam konkretnej kliniki, tylko inf o skuteczności, powikładaniach, rekonwalescencji
        • bazia_morska Re: Laser, taśmy czy operacja 04.01.23, 21:55
          Skutecznosc lasera jest o wiele mniejsza od operacji, powikłań u pacjentki brak.
          • kozaki_za_kolano Re: Laser, taśmy czy operacja 04.01.23, 21:57
            Ale miała najpierw laser, potem operację?
            • bazia_morska Re: Laser, taśmy czy operacja 05.01.23, 07:21
              Si. 3x laser, potem nóż.
    • ocwiejka Re: Laser, taśmy czy operacja 04.01.23, 22:08
      Miałam operację 10 lat temu
      Polegała na wszyciu opaski
      Już zapomniałam o problemie
      • kozaki_za_kolano Re: Laser, taśmy czy operacja 04.01.23, 22:54
        O fajnie, to opowiedz coś więcej. Ile dni w szpitalu i kiedy jest poprawa? Czy całkowita, czy tylko trochę lepiej?
        • ocwiejka Re: Laser, taśmy czy operacja 05.01.23, 04:29
          W szpitalu byłam dwa dni. Na drugi dzień po zabiegu wyszłam. Po tygodniu zdjęli mi szwy.
          Właściwie poprawa była od razu i działa do tej pory. Już zdążyłam zapomnieć jak mi popuszczanie utrudniało życie.
          Tylko tak jak piszę to było ponad 10 lat temu i mogło się coś zmienić w kwestii organizacji.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka