Dodaj do ulubionych

aparat słuchowy?

06.01.23, 20:20
czy ktoś z Waszych bliskich nosi? może wiecie skąd piszczenie aparatu? starsza Pani skarży się na piszczenie własniesad
Obserwuj wątek
    • berdebul Re: aparat słuchowy? 06.01.23, 20:25
      Trzeba sprawdzić aparat i uszy. Może być wszystko od zatkanego ucha, przez źle ustawiony aparat, po źle dobraną wkładkę do ucha.
      • panna_lila Re: aparat słuchowy? 06.01.23, 20:53
        dzięki za trop z zatkanym uchem, o tym nie pomyślałam
    • fogito Re: aparat słuchowy? 06.01.23, 22:31
      Apartaty piszcza kiedy wkladka do ucha jest zle dopasowana albo juz stara. Przy ruchach gkowy, albo jak sie źle te wkladke w uchu umiejscowi.
    • moyyra Re: aparat słuchowy? 07.01.23, 19:02
      niektore aparaty piszcza, jak trzeba baterie wymienic
    • extereso Re: aparat słuchowy? 07.01.23, 19:05
      Moja mama ma. Najczęściej chodzi o baterię.
      • fogito Re: aparat słuchowy? 07.01.23, 19:54
        Ale to jest takie pikanie jak bateria wysiada. Piszczenie od czasu to czasu to zle przylegająca wkladka.
        • extereso Re: aparat słuchowy? 07.01.23, 19:56
          Możliwe, tak szczegółowo mama nie mówiła
          • fogito Re: aparat słuchowy? 07.01.23, 23:14
            Czasami zle włożenie wkładki do ucha powoduje piszczenie. U mojej mamy tak często sie zdarza.
    • karotka_plus Re: aparat słuchowy? 07.01.23, 23:23
      Oprócz w/w tropów filtr do aparatu.
      Nie wiem jaki aparat nosi starsza pani, domyślam się, że zauszny. Jeśli tak to sprawdzić tez czy wkładka dobrze tzn odpowiednio głęboko jest włożona do aparatu. Jakby trzeba było wymienić wkładkę to nie trzeba całego aparatu tylko właśnie wkładkę. NFZ to refunduje jakby co. Zależy też ile lat ma aparat. Czy jest dobrze domknięta "szufladka" z baterią?
      Mimo dorosłego wieku ucho ludzkie wewnątrz się zmienia. Jeśli aparat ma wiele lat warto pomyśleć o wymianie wkładki. Czy wkładka jest czysta? Nie zalega woskowina?
      Jeśli do aparat douszny/wewnątrzuszny to sprawdzić czy są filtry z jednej i drugiej strony. Mogły wypaść (a są malutkie) i to też może być przyczyną.
      Mi aparat czasami popiskuje jak się śmieje, rozszczelnia się i słyszę lekki pisk, to wina nie w pełni dopasowanego odlewu.

Przyczyn może być kilka, warto też po weekendzie udać się do salonu/punktu gdzie aparat był kupiony.
      • panna_lila Re: aparat słuchowy? 07.01.23, 23:49
        karotka_plus dzięki za garść info

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka