Dodaj do ulubionych

Doopa zbita

26.01.23, 09:02
Pi*#&鈧琻a pogoda馃槨 gdzie jest normalna, holenderska zima, 10stopni i kwiatki, ja si臋 pytam??

Jest pi臋kna go艂oled藕, ludzie przemieszczaj膮 si臋 od latarni do latarni, od znaku do znaku,od drzewa do drzewa a gdzie si臋 da,chodz膮 trawnikami. Uda艂o mi si臋 odprowadzi膰 dziecko do szko艂y,na ostatni膮 chwil臋, ale bez strat w ludziach. Wroci艂am i wzie艂am psa, z my艣l膮, 偶e w lesie 艣lisko nie jest, a blisko, to jako艣 dojdziemy te 100 metr贸w.
Nie doszli艣my, dwa metry od domu jeb#*m jak d艂uga, dupsko zbite,偶e ani siedzie膰 ani chodzi膰 馃槴 jeszcze durny kundel my艣la艂, 偶e ja si臋 tak bawi臋 i sobie na mnie -le偶膮c膮 w bulu i rzalu -wskoczy艂 馃檮
Ojojajcie, bardzo prosz臋. 馃槴
Obserwuj w膮tek
    • nangaparbat3 Re: Doopa zbita 26.01.23, 09:12
      Kiedy艣 stlulam dup臋 na 艂y偶wach, szybko jecha艂am, kto艣 mnie niechc膮cy podci膮艂, wylecia艂am do g贸ry z wyprostowanymi jak do siedzenia na pod艂odze nogami i opadlam, wi臋c ja Ci szczerze wsp贸艂czuj臋, znam ten b贸l.
    • daniela34 Re: Doopa zbita 26.01.23, 09:15
      Jojam i jednocze艣nie trzymam kciuki, 偶eby Wasza pogoda nie przysz艂a do nas, bo musz臋 w weekend pojecha膰 w tras臋 samochodem i wola艂abym bez atrakcji typu go艂oled藕.
      • ajaksiowa Re: Doopa zbita 26.01.23, 09:19
        Te藕 ojojam 馃槶馃憤馃憤馃憤
    • ardiss1 Re: Doopa zbita 26.01.23, 09:18
      bardzo wsp贸艂czuj臋 i jojaaaammm! biedna Ty i Twoja pupa!
      p.s. ale parskn臋艂am 艣miechem na to ze pieso my艣la艂 ze zabawasmile)))
    • primosort Re: Doopa zbita 26.01.23, 09:19
      Zima najcieplejsza od lat.
    • te_de_ka Re: Doopa zbita 26.01.23, 09:34
      Mozemy konkurowa膰, Tw贸j piesio zrobi艂 sobie zabaw臋 na lodzie a mnie kiedy艣 pieseczek podci膮艂 niespodziewanie od tylu, kolana si臋 pode mn膮 doslownie z艂ama艂y i pierdykn臋艂am centralnie w b艂otnist膮 ka艂u偶臋 - w listopadzie, zeby nie by艂o, ze latem. B艂oto zamotryzowa艂o uderzenie, nawet wlosy pid czapk膮 mialam mokre. Zanim do mojego m贸zgu doar艂a informacja, ze znajduj臋 si臋 yetaz w pozycji horyzontalnej w mokrej brei, piesio zacz膮艂 radosnie po mnie skaka膰, bo on ubzura艂 sobie, ze poli偶e mi twarz. Na le偶膮co nie potrafi艂am sie od niego op臋dzi膰, zanim w艂a艣ciciel dobieg艂 i go odciagn膮艂 - 30 kilo radosnego szale艅stwa, ja poczu艂am, ze jest mi potwornie zimno. Wsta艂am ociekaj膮c b艂otem i posz艂am do domu. Blisko mia艂am, ale przez mocno ucz臋szczane skrzyzowanie z przystankiem autobusowym, g贸wno mnie obchodzi艂o, co sobie ludzie pomysl膮 na widok ubloconej baby. Zeby bylo 艣miesznie obok mnie szed艂 m贸j pies - wyj膮tkowo czysty, bo nie zd膮偶y艂 sie ub艂oci膰 na spacerze.
      Tak wi臋c jojam z calego serca, ko艣膰 ogonow膮 tez sobie kiedy艣 obi艂a.m.
      • szarmszejk123 Re: Doopa zbita 26.01.23, 09:53
        Musieli艣cie fajnie wygl膮da膰 馃槀 pies czysty a pa艅cia ociekaj膮ca b艂otem 馃榿
    • alpepe Re: Doopa zbita 26.01.23, 10:00
      Bo jak jest go艂oled藕, to si臋 chodzi, jakby si臋 zaraz mia艂o popu艣ci膰, na lekko ugi臋tych nogach. Ale to na przysz艂o艣膰, p贸ki co, wsp贸艂czuj臋, u mnie ca艂y czas pogoda na plusie, jaki l贸d, jaki 艣nieg?
    • rosapulchra-0 Re: Doopa zbita 26.01.23, 10:08
      Wsp贸艂czuj臋.
      Niech ok艂ady z pirsi zrobi 馃槈
    • faustine Re: Doopa zbita 26.01.23, 10:21
      Oj tam, oj tam. Mieszkasz w pi臋knej Holandii i marudzisz馃榾 Swoj膮 drog膮, jestem ciekawa, czy uda艂o Ci si臋 " objecha膰" wszystkie te pi臋kne miejsca, miasta i miasteczka. Zazdroszcz臋 bardzo, 偶e masz to wszystko na wyciagni臋cie r臋ki. Pozdrawiam馃榾
    • arthwen Re: Doopa zbita 26.01.23, 10:24
      Ojojam, ojojam.

A co do psa, to m贸j kot dzi艣 stwierdzi艂, 偶e on mi pomo偶e w 膰wiczeniu mi臋艣ni brzucha i si臋 na mnie uwali, ca艂ym 10-kilogramowym sob膮.
      • yuka12 Re: Doopa zbita 26.01.23, 10:34
        O co chodzi? Mia艂a艣 膰wiczenia z ci臋偶arkiem 馃榿
        • arthwen Re: Doopa zbita 26.01.23, 14:57
          Nie by艂am gotowa na 膰wiczenie z takim obci膮偶eniem wink
    • yuka12 Re: Doopa zbita 26.01.23, 10:36
      Ojjjjojojoj!
      Zdrowiej. Obita ko艣膰 ogonowa boli. By艂am tam, le偶a艂am i cierpia艂am 馃榾.
    • primula.alpicola Re: Doopa zbita 26.01.23, 10:43
      Ojojoj.
      Nie widzia艂am s艂o艅ca od tygodni. Mam do艣膰, serio.
    • snakelilith Re: Doopa zbita 26.01.23, 12:07
      Swego czasu, znaczy w po艂owie grudnia, jak pogoda niespodziewanie dla tego regionu 艣wiata spad艂a przej艣ciowo sporo poni偶ej zera, to niemiecki Bild wypu艣ci艂 filmik pouczaj膮cy o najkorzystniejszym sposobie poruszania si臋 w takich warunkach na przyk艂adzie....... pingwina. Najpierw si臋 艣mia艂am, potem wypr贸bowa艂am i oceni艂am jako przydatne. Zgrabnie si臋 przy tym jednak nie wygl膮da. big_grin
    • kocynder Re: Doopa zbita 26.01.23, 12:30
      Ojojojojam.
      A co do ps贸w - to, niestety, zwykle uwa偶aj膮 takie akcje za super - rozrywk臋.
    • majenkirr Re: Doopa zbita 26.01.23, 12:45
      Ojoj, dupsko to potrafi bolec. Pies Ci臋 ratowa艂, nie ze si臋 bawi艂....wink
    • bi_scotti Re: Doopa zbita 26.01.23, 14:23
      Pupy zal ale na zime prosze nie narzekac - jest calkiem OK - po jeziorach da sie juz jezdzic jak nalezy smile Cheers.
    • milin94 Re: Doopa zbita 26.01.23, 14:31
      Ojojojojojoj, ojojojoj. Winka sobie w celu przeciwb贸lowym wieczorem nalej.
    • krwawy.lolo Re: Doopa zbita 26.01.23, 14:32
      Chichy chichami ale, jak Ci b贸l dupy do jutra nie zel偶eje, to do lekarza. To mo偶e by膰 jakie艣 p臋kni臋cie, czy nawet z艂amanie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj si臋

Nakarm Pajacyka