homohominilupus 28.02.23, 10:39 Któraś czytala? Jestem w połowie i chyba odpuszczę. Kult waginy, samomiłość i jakieś nawiedzone baby w roli rozmowczyń/ ekspertek. No chyba jednak nie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alpepe Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 10:46 To ta matka tej Oli z gazeta.pl? Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:05 Zupełnie nie wiem o kogo chodzi Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:22 O kurdę, myślałam, że wszyscy kojarzą tandem mama-córa Długołęckie. Mnie to działało niesamowicie na nerwy, i artykuły córki były bardzo krytykowane przez internautów w komentarzach. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:40 Eee one chyba nie są rodziną, tzn matką i córką. Ale tak, teksty OD to był zawsze kabaret! Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 12:00 No nie mów, że google zamarzło. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 12:10 Może być, Olę wygooglałam i wychodzi ze redaktorka, chociaż jest też projektantka mody i wielbicielka sztuki francuskiej pod tym nazwiskiem, ale jaki tandem? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 12:02 Nie wiem, czy mama Oli to Alicja, ale były jak najbardziej dwuitrzypokoleniowe mejkapy i stylizacje, na pewno kiedyś było coś też z babcią. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 10:47 Kupiłam, tak, i nie przebrnęłam nawet przez pierwszy rozdział. Stwierdziłam że jestem na ten przekaz za młoda o jakieś 20 lat. A może nigdy nie dorosnę. Dałam znajomej, bo okazała zainteresowanie. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:07 Ja nie wiem czy to jest kwestia wieku no ale spodziewałam się przeczytać o czymś innym niż technikach masturbacji i głębokich myśli w stylu Paulo Coelho 🤢 Znajomej się podobało? Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:16 A nie wiem🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:11 Takie książki ogólnie chyba są dla wąskiej grupy. Albo jesteś za stara, albo za młoda, albo zwyczajnie nie odczuwasz potrzeby zgłębiania tematu. Mają "hype" odkrywczych i zmieniających życie, a później wychodzi jak wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:14 To znaczy jak wychodzi? 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:18 No tak jak napisałam. Okazuje się że jest dla bardzo wąskiego grona. Ale na plus że temu wąskiemu gronu się wtedy zwykle podobają. Odpowiedz Link Zgłoś
black_magic_women Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:42 A przy okazji. Co sadzicie o "Czułej przewodniczce"? Ja nie dałam rady, chociaż tak zachwalana, zmieniającą życie etc. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:46 Jeśli książka jest określana jako 'zmieniająca zycie' to wiem że jej do ręki nie wezmę. Podobnie jak film czy literatura tylko dla kobiet itp, to jest dla mnie antyreklama. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:47 Mniej więcej to co napisałam wyżej, to też rzecz z podobnej kategorii. Przy czym zaznaczam że nie czytałam całości. Odpowiedz Link Zgłoś
35wcieniu Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:52 Aha, ale polecam wyrywkowe czytanie cytatów, lata po internetach od groma. Tak, wiem że wyjęte z kontekstu, ble, ble, ale przezabawne. "Ta książka jest o tym, że choćbyśmy daleko od siebie samych odeszły, możemy znaleźć drogę powrotną." A kiedy czegoś pragniesz cały wszechświat ci kibicuje, normalna sprawa, już to wiemy od pana na C. Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 11:59 No, Paulo Coelho jak żywy. Dobry kebab pali 2 razy i tym podobna głębia Odpowiedz Link Zgłoś
homohominilupus Re: Przypływ Alicji Długołęckiej 28.02.23, 12:01 Natomiast taka Marta Frej do mnie przemawia i IMHO więcej dobrego dla kobiet robi jej twórczość niż te okolowaginalne wypociny p Alicji. Odpowiedz Link Zgłoś