Dodaj do ulubionych

Dzieciaki z Zamościa

03.03.23, 19:34
Tragedia jaka wydarzyła się w Zamościu jest dla mnie nie do pojęcia. Coś strasznego.
Rodzice tych dzieciaków co zabili tego chłopaka ponieśli totalną klęskę i porażkę w życiu. Jak można tak wychować młodych ludzi?
Co byście zrobiły gdy by to wyście były na miejscu tych rodziców?
Mnie by się nie chciało żyć, wiedząc że moje dziecko dopuściło się takiego czyny.
Jeszcze była wśród nich dziewczyna, w tej bandzie.
Obserwuj wątek
    • bene_gesserit Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:37
      czarna_sroka napisała:

> Jeszcze była wśród nich dziewczyna, w tej bandzie.

No faktycznie dziwne. Dziewczynki to takie grzeczniejsze są i mniej agresywne z racji płci.
      • kamin Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:41
        No przecież są. Co nie znaczy, że nie są.agresywne w ogóle.
        • bene_gesserit Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:47
          Wiesz, takie wydziiwianie i to dziewczyna! Bo że chłopak to zrozumiałe! sprawia wrażenie, jakby dziewczyna bardziej zawiniła, albo powinna się bardziej wstydzić, albo ma być bardziej winna.
          • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:51
            Prawda? To zupełnie normalne, że chłopak jest mordercą, o czym tu gadać. Ale żeby dziewczynka? Kto to widział
            • ewka.n Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:56
              A to dziewczyna jest tu tak naprawdę pokrzywdzoną. Oni tylko rycersko bronili jej czci:

"Motywem pobicia miały być rzekome pomówienia na temat jednej z zatrzymanych osób (...) 16-letnią dziewczynę, która także uczestniczyła w całym zajściu, a to jej – jak się nieoficjalnie dowiedzieliśmy miały dotyczyć rzekome pomówienia - przesłuchano w charakterze świadka. Po złożeniu wyjaśnień została zwolniona."

lublin.naszemiasto.pl/motywem-mialo-byc-pomowienie-sa-zarzuty-dla-sprawcow/ar/c16-9230731
              • lisciasty_pl Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:40
                ewka.n napisał(a):

> A to dziewczyna jest tu tak naprawdę pokrzywdzoną. Oni tylko rycersko bronili j
                > ej czci:

Jaka pokrzywdzona? Przecież to ona była prowodyrem, napuściła tych trzech na ofiarę.
            • iwoniaw Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:58
              gr.ruuu napisała:

> Prawda? To zupełnie normalne, że chłopak jest mordercą, o czym tu gadać. Ale że
              > by dziewczynka? Kto to widział

No! A nawet jeśli tak w ogóle by się matka powinna chcieć zabić majac fziecko mordercę, to jeszcze przy synu można się zadtanawiać, czy to tak całkiem jej wina, ale córka - no wiadomo! Dziewczynkę na morderczynię wychować?!
              • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:04
                W zasadzie to może powinno się prewencyjnie usuwać męskie płody? Kto by chciał rodzić mordercę
                • krolewska.asma Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:14
                  Nie masz córki nie masz dziecka
                • krolewska.asma Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:30
                  Nie masz córki nie masz dziecka
              • triss_merigold6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:04
                Patrz Zuzanna Maksymiuk.
        • maleficent6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:54
          Nie, nie są. Dziewczynki bywają równie agresywne co chłopcy. Robią równie straszne rzeczy co chłopcy. Dziewczynki bywają również bardzo spokojne, tak samo jak chłopcy. Co to w ogóle za rozumowanie?!
          Banda dzieciaków zrobiła rzecz potworną i płeć nie ma tutaj żadnego znaczenia.
          • panna.nasturcja Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:21
            To nie rozumowanie, to wiedza ze szkoły na temat testosteronu i różnic pomiędzy płciami. Trzeba było nie wagarować.
            • maleficent6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:46
              A to bardzo przepraszam, w kontekście pobicia ze skutkiem śmiertelnym płeć sprawców ma znaczenie. I kluczowe, była tam DZIEWCZYNKA! No bo wiadomo, chłopom się może zdarzyć, bo testosteron...
              • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:02
                maleficent6 napisała:

> A to bardzo przepraszam, w kontekście pobicia ze skutkiem śmiertelnym płeć spra
                > wców ma znaczenie. I kluczowe, była tam DZIEWCZYNKA! No bo wiadomo, chłopom się
                > może zdarzyć, bo testosteron...

Płeć sprawców oczywiście nie ma znaczenia dla sądu czy dla moralnego osądu, ale rzeczywiście kobiety znacznie rzadziej są sprawczyniami przemocy wprost, fizycznie. Za to są świetne w podżeganiu i organizowaniu.
                • maleficent6 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 01:49
                  Oczywiście, że tak. Wystarczy spojrzeć na statystyki. Natomiast w kontekście tego wątku nie ma absolutnie znaczenia, że brała w tym udział dziewczyna. A zostało to podkreślone w sposób, jaki ja odebrałam jako "bardziej winna, bo dziewczynce nie wypada".
                  • milva24 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:42
                    Ona dlatego "bardziej winna" że była prowodyrem tego pobicia chyba.
                    • marzeka11 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:43
                      milva24 napisała:

> Ona dlatego "bardziej winna" że była prowodyrem tego pobicia chyba.

i wychodzi na to, że ci, którzy tego chłopca pobili na śmierć chcieli pokazać, jak są "dzielni" i "stają" w jej obronie.
                      • maleficent6 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:23
                        Czyli bardziej winna, bo biedni chłopcy o bardzo małych rozumkach zrobili tylko to, co im dziewczyna kazała. Mogli jednak podjąć inną decyzję.
                        • milva24 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:31
                          Wiesz, dla mnie ten kto zleca pobicie/zabójstwo jest bardziej winny od opłaconego zbira nie ważne jakiej zlecający jest płci. Ty oczywiście możesz uważać inaczej.
                          • bene_gesserit Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:34
                            Chłopcy mieli ten sam rozum, co dziewczyna. Ona z racji płci nie musi być ani bardziej inteligentna, ani bardziej dojrzała, ani empatyczna.
                            • maleficent6 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:41
                              bene_gesserit napisała:

> Chłopcy mieli ten sam rozum, co dziewczyna. Ona z racji płci nie musi być ani b
                              > ardziej inteligentna, ani bardziej dojrzała, ani empatyczna.
                              >
                              Dokładnie.
                          • maleficent6 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:40
                            milva24 napisała:

> Wiesz, dla mnie ten kto zleca pobicie/zabójstwo jest bardziej winny od opłacone
                            > go zbira nie ważne jakiej zlecający jest płci. Ty oczywiście możesz uważać inac
                            > zej.
                            Ja nie różnicuje na bardziej i mniej winnego. Nie od tego jestem.
                            Nie zgadzam się natomiast na obarczanie większą winą kobiety/dziewczyny tylko ze względu na płeć i tylko do tego się odnoszę.
                            Robimy z chłopców impulsywnych idiotów i później musimy pilnować bezwolnych misiów, bo zawsze jakaś zła kobieta wodzi na pokuszenie. Ci chłopcy mieli wybór, podjęli decyzję, liczę że poniosą konsekwencje. Dziewczyna również.
                        • marzeka11 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:33
                          maleficent6 napisała:

> Czyli bardziej winna, bo biedni chłopcy o bardzo małych rozumkach zrobili tylko
                          > to, co im dziewczyna kazała. Mogli jednak podjąć inną decyzję.

Za długo mam do czynienia z młodzieżą, by nie wiedzieć, jak działa mechanizm "grupy" i jak często ktoś, kogo nie podejrzewalibyśmy o coś, zachowuje się w grupie inaczej.
                          Równie takim "motywującym" do takich działań mógłby być chłopak. Wyszło, że dziewczyna.
        • hanusinamama Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 17:13
          Nie, nie są. Tak się od dziewcyznek wymaga: mają być czyste, uśmiechnięte i grzeczne. Srutu tutu.
          • kamin Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 20:52
            Zajrzyj do statystyk przestępstw z użyciem przemocy i porównaj udział obu płci
      • woman_in_love Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:50
        No dziwne dziwne.

Przecież jednym z powodów tego, że 18-letnich chłopców wcielamy do wojska i każemy im mordować wrogów (natomiast nie wcielamy 18-letnich dziewczynek) jest to, że dziewczynki to takie grzeczniejsze są i mniej agresywne.

I dlatego ta dziewczynka zasługuje teraz na najwyższy wymiar kary, bo jest bardziej zdegenerowana od chłopców.
        • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:55
          Nie wcielamy osiemnastoletnich chłopców do wojska, wróć do teraźniejszości
          • woman_in_love Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:16
            w razie wojny wcielamy

"Obowiązkowi pełnienia służby wojskowej podlegają obywatele polscy, począwszy od dnia, w którym kończą 18. rok życia, do końca roku kalendarzowego, w którym kończą 60 lat, a posiadający stopień podoficerski lub oficerski – 63 lata"
    • szara_w Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:40
      Odkąd o tym usłyszałam, nie mogę do siebie dojść. Dawno nie czułam się tak wstrząśnięta. Świat oszalał....
    • bajgla Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:41
      Lata 90-te wracają...
      • anilorak174 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:49
        To samo pomyślałam.
        • marzeka11 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:51
          W tej historii oprócz barbarzyństwa tych młodych morderców smuci sytuacja matki zabitego chłopca. Czytałam, że niedawno została wdową, a ten chłopiec był jedynakiem sad
          • livia.kalina Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:46
            serio? Ale dramat sad
      • martini_n Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:53
        > Lata 90-te wracają...

Mam wrażenie, że niestety wracają w wielu aspektach.
        Miałeś chamie złoty róg.
    • triss_merigold6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:50
      Wielki come back lat 90-tych.
      • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:52
        Przecież takie przestępstwa nigdy nie zniknęły. Nie są powszechne, ale się zdarzają regularnie
        • iwoniaw Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:00
          gr.ruuu napisała:

> Przecież takie przestępstwa nigdy nie zniknęły. Nie są powszechne, ale się zdar
          > zają regularnie

No otóż. Pewnie, że to przerażająca demoralizacja i barbarzyństwo, ale niestety nigdy nie było czasów bez takich przestępstw.
          • milva24 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:38
            Niestety tak.
          • lauren6 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 09:03
            Ze 2 lata temu 15 latek zamordował młodszą dziewczynkę, bo była z nim w ciąży. Jakoś nikt nie pierdzielił o powrocie lat 90-tych.
        • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:48
          gr.ruuu napisała:

> Przecież takie przestępstwa nigdy nie zniknęły. Nie są powszechne, ale się zdar
          > zają regularnie

No zbrodnie popełniane dla "przyjemności" przez zdemoralizowane typy były i będą. A w latach 90tych mieliśmy po pierwsze rozwój mediów i informacje o przestępstwach na bieżąco, po drugie rozwój przestępczości zorganizowanej, dużo broni na czarnym rynku i dużo kasy do rabowania. Męty się ośmieliły, miały poważną gratyfikację finansową, zaczęły się zbrodnie dla dużej kasy, vide gang obcinaczy palców.
          • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:16
            Ale to zabójstwo nie ma nic wspólnego z mafią czy gangsterka
            • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:28
              Zgadza się, tego typu zbrodnie zawsze były (np. chłopcy na zabawach oprawiający "obcego"). Napisałam dlaczego lata 90te mogą się nam kojarzyć z jakimś nagłym ogólnym zwyrodnialstwem. Niesłusznie.
      • georgia.guidestones Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:28
        triss_merigold6 napisała:

> Wielki come back lat 90-tych.
        come back bylby jakby sprawcy uniknęli jakiejkolwiek odpowiedzialności. zobaczymy, jak to się potoczy.
        • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:39
          georgia.guidestones napisała:

> triss_merigold6 napisała:
          >
          > > Wielki come back lat 90-tych.
          > come back bylby jakby sprawcy uniknęli jakiejkolwiek odpowiedzialności. zobaczy
          > my, jak to się potoczy.

Który sprawca pobicia ze skutkiem śmiertelnym złapany prawie na gorącym uczynku w latach 90tych uniknął kary? Pytam serio, bo nie pamiętam.
        • triss_merigold6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:46
          Kto niemalże przyłapany na pobiciu/zabójstwie, z dowodami bez wątpliwości, uniknął odpowiedzialności?
      • hanusinamama Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:09
        Lata 90 ro nagły rozwój mediów i zaczeto pisac i być głosno o takich przypadkach...które były zawsze.
    • ninanos Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:54
      Nie wiem co bym zrobila, nawet nie potrafie sobie wyobrazic.
      Współczuje bardzo rodzicom zabitego chlopaka.
      • marzeka11 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:23
        ninanos napisała:

> Nie wiem co bym zrobila, nawet nie potrafie sobie wyobrazic.
        > Współczuje bardzo rodzicom zabitego chlopaka.

Matce, została tylko matka, niedawno została też wdową.
    • triss_merigold6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 19:58
      Monika Osińska, Małgorzata Rozumecka, Monika Szymańska lubią to.
    • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:04
      Nie czytałam nic poza wiadomością co zaszło więc ciężko się wypowiadać o rodzicach.
      Dla, nazwijmy to, przeciętnego rodzica byłaby to tragedia, natomiast kwestia czy tu jest rodzic, który w ogóle podejmie jakąś refleksję.
    • tymianek21 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:09
      Dla mnie równie przerażające było zachowanie kolegów którzy stali obok i przyglądali się temu. To mną wstrząsnęło!!!!
      Nikt z tych młodych ludzi nie zareagował kiedy ten katowany chłopak klęczał i błagał o litość.
      Myślałam nie tylko o tych rodzicach morderców ale też o tym co myślą rodzice tych młodych ludzi którzy stali i nie reagowali jak konał ich kolega!!!

• aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:19
        Ktoś tam stał obok czy tylko dziewczyna filmująca zajście, zwolniona potem po przesłuchaniu?
        • tymianek21 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:25
          Przeczytałam w kilku art.o tym że było tam kilka osób. Mówi o tym też mama zamordowanego chłopca że nikt nie wezwał pomocy choć byli obok.
          • georgia.guidestones Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:29
            tymianek21 napisała:

> Przeczytałam w kilku art.o tym że było tam kilka osób. Mówi o tym też mama zamo
            > rdowanego chłopca że nikt nie wezwał pomocy choć byli obok.
            nop ale nie te osoby nie musialy byc jego kolegami, to przecież bylo w centrum sredniej wielkosci miasta. rownie dobrze kilka emerytek moglo przechodzic obok i na pewno mialyby mega ogramne szanse w starciu z grupą nabuzowanych nastolatków.
            • bajgla Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:30
              I nikt nie miał telefonu i nie dało się zadzwonić na policję
              • georgia.guidestones Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:34
                bajgla napisała:

> I nikt nie miał telefonu i nie dało się zadzwonić na policję
                ktos na pewno zadzwonil na nr alarmowy, bo inaczej pogotowie nie przyjechałoby do jeszcze żywego poszkodowanego.
                • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:34
                  - Zgłoszenie o tym tragicznym zdarzeniu otrzymaliśmy we wtorek około godziny 16. Na miejsce przybyła także karetka. Chłopiec był reanimowany, ale niestety zmarł – mówiła nam dwie godziny po zdarzeniu st. asp. Katarzyna Szewczuk, zastępca rzecznika Komendy Miejskiej Policji w Zamościu. -
                  • georgia.guidestones Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:39
                    35wcieniu napisał(a):

> - Zgłoszenie o tym tragicznym zdarzeniu otrzymaliśmy we wtorek około godziny 16
                    > . Na miejsce przybyła także karetka. Chłopiec był reanimowany, ale niestety zma
                    > rł – mówiła nam dwie godziny po zdarzeniu st. asp. Katarzyna Szewczuk, zastępca
                    > rzecznika Komendy Miejskiej Policji w Zamościu. -
                    >
                    no i? dwie godziny po zdarzeniu, to dziennikarze rozmawiali z rzeczniczka policji, o tym co już wczesniej mialo miejsce. nie ma info, kiedy pojawilo sie pogotowie i ile trwala akcja ratunkowa. zapewne jednak miala miejsce przed rozmowa z rzeczniczka.
                    • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:49
                      No i nic. I twierdzę że wniosek jakoby nikt nie wezwał służb jest wyciągnięty z dudy.
                      • georgia.guidestones Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:58
                        35wcieniu napisał(a):

> No i nic. I twierdzę że wniosek jakoby nikt nie wezwał służb jest wyciągnięty z
                        > dudy.
                        >
                        chyba drzewko Ci sie rozjechalo w takim razie.
                        • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 01:02
                          Nie sądzę, wygląda ok, odpisywałam bajgli.
              • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:34
                Przecież wezwano policję i pogotowie.
                • bajgla Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:42
                  Pytanie jak szybko...
                  • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:51
                    Napisałaś że " nikt nie miał telefonu i nie dało się zadzwonić na policję" więc Ci zacytowałam rzeczniczkę, ze słów której wynika że policja i pogotowie zostały wezwane.
                    Skąd mam wiedzieć jak szybko, nie o tym mówię.
                    • bajgla Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 00:54
                      Wyżej jest, że matka ofiary twierdzi, że nikt nie wezwał pomocy...
                      • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 01:01
                        Matka ofiary niespecjalnie ma w tym momencie rozeznanie, a "wyżej jest" to raczej niepewne źródło. No i raczej bym nie podejrzewała że rzeczniczka policji ściemnia informując opinię publiczną że policja i pogotowie zostały wezwane na miejsce.
                        Ile od zdarzenia to się zapewne okaże w śledztwie, ale nakręcanie się że znieczulica i nikt nie wezwał nie ma żadnego sensu.
                        • bajgla Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 01:19
                          Ok zgoda, faktycznie matka w obecnym stanie psychicznym, nawet jeśli ma rozeznanie, może je interpretować w takim kierunku.
      • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:25
        Kto tam niby stal i nie reagował? Napastników było trzech, skąd informacja że byli jacys koledzy, którzy "się przyglądali"?
      • mamamisi2005 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:42
        No wiesz, kiedyś jeszcze w czasach gdy były gimnazja interweniowałam w dość brutalna bójkę. Mało brakowało, a sama bym oberwała. Uratowało mnie, że wyciągnęłam telefon i krzyknęłam, że nagrywam to i wysyłam na policję, co trochę ostudziło bojowy zapał (nic nie nagrałam, zbyt trzęsły mi się ręce). Miejsce: winkel za szkołą, sporo przechodni, środek dnia. NIKT nawet nie zwolnił kroku.
        Po tym doświadczeniu nie wiem, czy ponownie postąpiłabym tak samo. Raczej zadzwoniłabym na policję, choć z innego mojego doświadczenia wiem, że się nie spieszą.
        • tymianek21 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:51
          Mamamisi
          Masz rację że trzeba uważać żeby samemu nie stać się ofiarą. Ja jednak zrozumiałam (może tak nie było) że tam byli jacyś ich kumple. Tego nie rozumiem. Żaden z nich nie krzyknął "już starczy" , nie zaprzestał kaźni kumpla.
          • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:54
            W artykułach była mowa o przechodniach, którzy nie reagowali
            • thank_you Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:35
              Nihil novi sub sole.
    • woman_in_love Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 20:45
      Dzieciaki?

Chyba bandziory. A ich matki i ojcowie nie lepsi.
    • kozica111 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:03
      Raczej nikt z aktorów dramatu nie zakładał takiego finału.Mozę w szkole należy uczyć co może pójść nie tak , jak kopiesz, uderzasz, skaczesz...
      • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:25
        kozica111 napisała:

> Raczej nikt z aktorów dramatu nie zakładał takiego finału.Mozę w szkole należy
        > uczyć co może pójść nie tak , jak kopiesz, uderzasz, skaczesz...

Nauka tak elementarnych rzeczy należy chyba do rodziców..
        • bene_gesserit Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:42
          Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby nauki rodzicielskie skupiały się na tym, że 'jak kogoś skatujesz, to może umrzeć, a ty poniesiesz tego wszelkie konsekwencje.
          To znaczy do pewnego czasu, do mojego pokolenia to było zrozumiałe. Ale napastnikami były dzieciaki, które grają w gry jeszcze zanim nauczyły się sikać na nocniku. Nie chce uderzać w dziaderskie tony, ale przemoc im się opatrzyła i przecież zawsze można sobie doładować energię albo skorzystać z drugiego, trzeciego i piątego życia.
          • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:52
            bene_gesserit napisała:

> Jakoś nie wyobrażam sobie, żeby nauki rodzicielskie skupiały się na tym, że 'ja
            > k kogoś skatujesz, to może umrzeć, a ty poniesiesz tego wszelkie konsekwencje.
            >
            >
            Raczej chyba uczysz szacunku i empatii , zasad...większość dzieci i dorosłych ogarnia takie rzeczy.
        • kozica111 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:00
          Normalnych...tak, nie każdy ma normalnych rodziców sad
      • taki-sobie-nick Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:44
        Moze w szkole należy
        > uczyć co może pójść nie tak , jak kopiesz, uderzasz, skaczesz...

Ale to nie jest szkoła specjalna. Myslę, ze wiedzieli.

• mysiaapysia Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:53
        Że co proszę? 16/17 latek niby nie wie jakie są skutki kopania i bicia? To jakiś absurd!
        Mój syn raz został zaatakowany i uderzony przy wyjściu ze szkoły. Przez dziecko nauczycielki. Było kilku świadków, którzy mogli potwierdzić kto zaatakował. Na wszelki wypadek zażądałam od szkoły nagrania monitoringu no i oczywiscie ukarania sprawcy. Szkoła wypięła się na całą sprawę, odmówiła monitoringu i odpowiedziała, że mój syn fałszywie oskarża niewinne dzieciątko. Brawo. To był ostatni dzień mojego dziecka w tej szkole. Trzeba reagować natychmiast. Żadnego odczekiwania, kolejnych szans itd.
        • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 22:34
          mysiaapysia napisała:

> Trzeba reagować natychmiast. Żadnego odczeki
          > wania, kolejnych szans itd.

Tacy już się nie zmienią. Powinni być do końca życia odizolowani od społeczeństwa. Ja nie wierzę w resocjalizację. To są już świadome osoby. Nie małe dzieci.

• hanusinamama Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 17:16
          Nie to kozica nie wie jakie są skutki picia....
      • triss_merigold6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 22:34
        co może pójść nie tak , jak kopiesz, uderzasz, skaczesz...
        dostajesz punkty/fanty/moce w grze
        • panna.nasturcja Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:24
          Bardzo prosty jest Twój świat.
          • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:31
            Zatrważająco. Chociaż i dość zabawny przez oderwanie.
      • hanusinamama Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 17:15
        Ja pierdole. Nie pij tyl;e Alkohol ci mózg ryje...
    • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 21:31
      Jestem tak wstrząsnieta, że nie moge się pozbierać. Zwłaszcza, że mam teraz koszmarne osobiste doświadczenia z nękanie mojego dziecka przez grupę.
      Po spotkaniu z ich rodzicami twierdzę, że dzieci są wizytówką rodziców. Ich zachowanie wydaje świadectwo.

Gdyby moje dziecko dopuściło się czegoś takiego, to chyba palnelabym sobie w przyslowiowy łeb. To samo mój mąż. Na pewno byśmy nie chronili przed konsekwencjami. Takiego czynu nie da się niczym usprawiedliwić. Ja bym nie umiała zyc z mysla, ze moje dziecko zabiło czlowieka.
      Rodzice odnieśli porażkę życia.
    • daisy Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 22:40
      Nie mogę normalnie oddychać, kiedy o tym myślę. Mam dziecko w tym samym wieku.
      • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:09
        daisy napisała:

> Nie mogę normalnie oddychać, kiedy o tym myślę. Mam dziecko w tym samym wieku.

Czytam komentarze pod artykułami na fb. Ludzie piszą, że dziewczyna zleciła pobicie. Podobno stała i nagrywała. Została wypuszczona, bo jej ojciec jest policjantem/prokuratorem.
        Ta banda miała przydomek czyścicieli. Po całym zdarzeniu śmiali się, że po 3 miesiącach wyjdą.
        Jeśli to prawda to ja już jie wierzę w nic. Aż mi niedobrzeuncertain
        • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:53
          Tak wieść gminna niesie, nie siedzi w Policyjnej Izbie Dziecka bo ma tatusia w policji. Jednak sprawa jest dużego kalibru i raczej się dziewczę nie wywinie.
          • milva24 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:30
            aandzia43 napisała:

> Tak wieść gminna niesie, nie siedzi w Policyjnej Izbie Dziecka bo ma tatusia w
            > policji. Jednak sprawa jest dużego kalibru i raczej się dziewczę nie wywinie.
            >

Też sądzę, że się nie wywinie.
            • rosie Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 21:01
              Nie z takich tarapatów wplywowi rodzice wyciągali swoje dzieci...Ja w sprawiwdliwość nie wierzę w przypadku tej sprawy
              • bene_gesserit Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 21:04
                Całkiem możliwe, że sąd zawiedzie.
                Ale ta historia będzie się za nimi ciągnąć przez resztę życia, tak czy inaczej. Nawet jeśli wyjadą gdzieś daleko. Internet o to zadba.
        • lauren6 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 09:09
          Czytając o tej sprawie byłam zdziwiona, że ta dziewucha nie została zatrzymana. Teraz wszystko jest jasne.
      • triss_merigold6 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:11
        Z tego samego powodu nie wczytywałam się w szczegóły.
    • 1maja1 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:09
      Jak wszyscy jestem wstrzasnieta i nie moge przestac myslec o tym jak bardzo bal sie ten chlopiec w tamtej chwili. On blagal na kolanach o litosc!!!!! Trzeba byc zwyrolem, psychopata, zeby nie przestac bic!!!!
      • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:13
        1maja1 napisała:

> Jak wszyscy jestem wstrzasnieta i nie moge przestac myslec o tym jak bardzo ba
        > l sie ten chlopiec w tamtej chwili. On blagal na kolanach o litosc!!!!! Trzeba
        > byc zwyrolem, psychopata, zeby nie przestac bic!!!!

Ja nie wiem kto tych zwyroli "wychowywał".
        Wolałabym umrzeć, niż takie "coś z siebie wydalić.
        Przepraszam, ale to nie ludzie, nie dzieci, to bestie.
        • 1maja1 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:29
          Oczywiscie, ze bestie! Mam syna 14 letniego i mysl, ze on moglby byc w takiej sytuacji paralizuje!
          Mam nadzieje, ze morderca dostanie te 25 lat!!! A jesli ta dziewucha nie poniesie konsekwencji, to mam nadzieje, ze lokalsi zadbaja o to,zeby sie bala o swoja doope kazdego dnia!!!
          • sophia.87 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 07:31
            Moim zdaniem tu powinna być kara śmierci. Zwyrole są zbędni
            • martini_n Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 08:06
              W cywilizowanym, zachodnim kraju kara śmierci jest nie do zrealizowania, bo to olbrzymie pole do nadużyć i uznaniowosci (kiedy już tak, a kiedy jeszcze nie). A także represji, jeśli robi sie mniej demokratycznie. Jednym słowem, to nie jest takie proste. Czasami szkoda, bo są przypadki tak ewidentne, że szkoda pieniędzy, miejsca w celi i wysiłku na resocjalizację.
              • sophia.87 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 08:27
                Tak, to są właśnie te sytuacje, w których państwo prawa sie nie sprawdza
                • leosia-wspaniala Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 08:50
                  Jakie to szczęście, że nie żyjemy w państwie prawa, prawda?
                  • sophia.87 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 09:17
                    Serio? Przecież zwyrole wciąż żyją i nie zanosi się by mieli dostać karę śmierci
    • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:28
      Jeśli to prawda, a oni się wywiną, to ten świat zasługuje na zagładę.
      • 35wcieniu Re: Dzieciaki z Zamościa 03.03.23, 23:37
        A z takimi teoriami to bym akurat była ostrożna- żadne to źródło a takie opowieści co to "jedna pani drugiej pani" się w zaskakującym tempie rozwijają i w przedziwnych kierunkach. Zresztą na tym screenie widać jak to narasta bo komentarz odlatuje.
        • waleria_bb Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 01:17
          Też bym była ostrożna, tak działa internet i plotki w takich sprawach mnożą się z prędkością światła.
          Sprawa makabryczna.
      • leosia-wspaniala Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 08:52
        Rozumiem, że można było bezkrytycznie wierzyć we wszystko, kiedy internet raczkował, ale dzisiaj? Z takiej makabrycznej sprawy jeszcze robi się sensację uncertain
        • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 09:18
          leosia-wspaniala napisał(a):

> Rozumiem, że można było bezkrytycznie wierzyć we wszystko, kiedy internet raczk
          > ował, ale dzisiaj? Z takiej makabrycznej sprawy jeszcze robi się sensację uncertain

A kto wierzy bezkrytycznie? Jaką sensację? Już jest mataczenie w sprawie. Nagle znika zapis samego pobicia, chociaż działo się to pod samą kamerą. Najlepiej się zamknąć, bo jak opinia publiczna przestanie gadać, to będzie można spokojnie sprawę zamieść pod dywan?

Pierwsze dni są kluczowe dla śledztwa. Wtedy ludzie pod wpływem emocji mówią, wyrywa im się. Potem zaczynają kalkulować. Policja powinna każdą informację sprawdzić. Nawet najbardziej sensacyjną.

Oni siebie nazywali "ekipą sprzatajacą". uncertain

Każdy normalny człowiek będzie reagował wzburzeniem.
          • memphis90 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 09:57
            Co Ty wymyślasz? Plotki powielane przez rówieśników na tiktoku czy czymś podobnym to „wyrywanie się”, które potem będzie skrupulatnie ukrywane?
            • sophia.87 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 10:02
              A skąd wiesz, że to są plotki?
              Akurat wśród rówieśników zwyrole mogli rzeczywiście coś takiego powiedzieć
            • awf-33 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 14:32
              memphis90 napisała:

> Co Ty wymyślasz? Plotki powielane przez rówieśników na tiktoku czy czymś podobn
              > ym to „wyrywanie się”, które potem będzie skrupulatnie ukrywane?
              >

W każdej plotce jest ziarno prawdy. W ogóle widać, że mało wiesz o młodych ludziach. Ja akurat czekam na rozprawę sądową w sprawie gnębienia mojego dziecka, zmawiania się itp.
              Wszystko co padło w pierwszych dniach po wykryciu, to co mówiły dzieciaki - znalazło potwierdzenie w screenach. Poza tym, sprawcy zaczęli sypać i się przyznawać. Nie mieli "plecow" więc się zaczęli bać.

• mysiaapysia Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 14:46
                Trzymam za Ciebie kciuki. Musisz być konsekwentna i stanowcza broniąc swojego dziecka. I nie daj sobie wmówić, że ojej nic strasznego się nie stało, biedniusie dzieciaczki były nie do końca świadome itp. Nie, nie i jeszcze raz nie. Zero tolerancji dla agresji i prześladowań.
                • yadaxad Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:37
                  Ze świadomością może być różnie, nie podważając faktu, że młodzież powinna mieć w głowie niedopuszczalność fizycznej agresji. Ale na filmach tłuką się, tak, że każdy cios powinien być fizycznie eliminujący, jeśli nie śmiertelnie, to uszkodzeniem ciała uniemożliwiającym dalszą aktywność, a się otrzepują po ciosach w głowę, od których szczęka powinna wbić się w mózg, kopnięciach wbijających żebra w płuca itd, atakują dalej jak tygrys i triumfalnie wyskakują przez okno. Mnie się widzi, że tu był taki odpatrzony model wpierd**u.
                  • niemcyy Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:56
                    Chyba nie powiesz, że te gnoje nie wiedziały za bardzo, co robią? Człowiek z w miarę funkcjonującym mózgiem jest w stanie odróżnić film od rzeczywistości. Trzyletniemu dziecku też puszczasz różne bajki, a jednocześnie tłumaczysz, że i dlaczego nie jest dobrym pomysłem ciągnąć prawdziwego kota za ogon.
                    • yadaxad Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:14
                      Myślisz, że w biały dzień, w środku miasta chciały zostać mordercami? To by inaczej załatwiły. Co zupełnie ich zachowania nie usprawiedliwia, ani nie jest okolicznością łagodzącą dla skutku śmiertelnego. I życzę im całożyciowych konsekwencji za przyjemność i miłość do agresji. Ale wzór z filmów akcji w tym widzę i brak świadomości jak kruche jest ludzkie ciało, i że walenie w łeb, kopanie w klatę, byle popchnięcie nie sprawia, że ktoś się otrzepie i ma tylko nauczkę, ale jest martwy, też.
                      • milva24 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:28
                        Też myślę, że wzorowali się na filmach i zabić nie chcieli. Nie zmienia to jednak faktu ze miało miejsce pobicie że skutkiem śmiertelnym i za to powinni odpowiedzieć.
                        • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:26
                          To jest jakieś kuriozum, że kopanie kogoś po głowie nazywa się pobiciem ze skutkiem śmiertelnym a nie zabójstwem. To może strzelenie komuś w głowę nazwiemy postrzałem ze skutkiem śmiertelnym
                      • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:43
                        Też tak myślę. Pamiętam bójki chłopaków z mojej podstawówki - więcej było w tym siłowania, bezładnego przepychania, czasem jakiś cios nie całkiem trafiający do celu. Szybkie zwarcie, upust adrenaliny w mocowaniu się z drugim ciałem, opad agresji i idziemy do domu z podartym fartuchem i z rzadka podbitym okiem.
                        • yadaxad Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:56
                          Myślę, że w filmach nie tylko powinno się robić aferę z przedmiotowo seksualnego traktowania ról kobiet, ale i urealnienia skutków przemocy fizycznej. Niby czemu przyjemność z adrenaliny przy filmach akcji miała by być mniejsza, jeśli bohater jednak nie będzie miał tylko rozciętej wargi po dziesięciu kopach w twarz glanem.
                          • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 17:10
                            yadaxad napisał(a):

> Myślę, że w filmach nie tylko powinno się robić aferę z przedmiotowo seksualneg
                            > o traktowania ról kobiet, ale i urealnienia skutków przemocy fizycznej. Niby cz
                            > emu przyjemność z adrenaliny przy filmach akcji miała by być mniejsza, jeśli b
                            > ohater jednak nie będzie miał tylko rozciętej wargi po dziesięciu kopach w twar
                            > z glanem.

Dokładnie, z przedmiotowego i oderwanego od reala traktowania ludzkiego ciała. Tak jak są starania by połączyć ludziom w głowach kilometry na liczniku i obraz ciał i listę obrażeń po wypadku z tymi kilometrami na liczniku.
                            • milva24 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:33
                              Zgadzam się, ludzie nie mają wyobrazni i to jie tylko młodzi ludzie.
                      • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:20
                        Bzdura, od małego mają gadanie, żeby kaski nosić, bo uderzenie w głowę może zabić a nagle dziubaski nie wiedzą, ojej no jak się kogoś skopie po głowie to on umiera. Biedactwa, biologii nie miały
              • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:04
                > W każdej plotce jest ziarno prawdy.

No nie w każdej, a jeśli już takie ziarno na miarę kradzionych rowerów w okolicach Dworca Warszawskiego z Radia Erewań tongue_out Ale zgadzam się z tobą, że informacje puszczone w pierwszych chwilach po zajściu są bardzo cenne i warte zbadania. Typki w euforii adrenalinowej, jeszcze nieświadomie że pobity człowiek nie żyje a więc że są w czarnej dupie, mogą wygadywać najprzeróżniejsze rzeczy.

W ogóle widać, że mało wiesz o młodych lud
                > ziach. Ja akurat czekam na rozprawę sądową w sprawie gnębienia mojego dziecka,
                > zmawiania się itp.
                > Wszystko co padło w pierwszych dniach po wykryciu, to co mówiły dzieciaki - zna
                > lazło potwierdzenie w screenach. Poza tym, sprawcy zaczęli sypać i się przyznaw
                > ać. Nie mieli "plecow" więc się zaczęli bać.

Życzę powodzenia smile
    • jozefrobotnik Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 10:20
      Ponoć panienka już jest na wolności, tatuś na wysokim stołku. Podejrzewam, że gówniarze nie poniosą żadnej kary.
      • kozica111 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:59
        Powinna być sadzona za bycie "panienką"?Watek obok, do refleksji.
        E-matka słabo...aktoreczki.Głupie panny.
        • jozefrobotnik Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:25
          Powinna być sadzona za nakłanianie do zabójstwa.
        • gr.ruuu Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 19:21
          Kto jest aktoreczką?
          • jozefrobotnik Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 01:02
            Nie wiem czy kozicy odwaliło czy co, ale bredzi.
            To jakaś Twoja rodzina ta patolka małoletnia że tak Ci jej żal? Gówniara nakłaniała do zabójstwa, i uważasz że powinna chodzić wolno??
            • aandzia43 Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 01:10
              Nakłaniała raczej do pobicia, jeśli już.
              • sophia.87 Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 07:00
                Naklaniala do zabójstwa i za to powinna być sądzona z najwyższą surowoscia. Nie zasługuje na życie skoro odebrała je komuś innemu
              • yadaxad Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 10:17
                To, że cała ta 'banda" była na bakier z normalnie socjalizowaną postawą życiową, to ewidentne. Ale w piwnicy, ani w getcie, gdzie normy gangów są etyczną rzeczywistością się nie kształtowali. Marnie to świadczy o wielu dotyczących młodzieży sprawach. Dziewczynę niosła satysfakcja, że ma swoją "męską" opcję dbającą o jej honor-, bez żadnej moralnej refleksji. A ktoś napisał, że córka policjanta. Jak mówi przysłowie, do wychowania dziecka potrzebna cała wieś. Co oni raz na zawsze mają życiowo na karku i sumieniu, to jedna sprawa. A co z tą "wsią" druga.
    • littlesquirrel Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:29
      Bardzo mnie ta sprawa poruszyła i odkąd się o niej dowiedziałam nie potrafię przestać myśleć o tym chłopcu sad Mam nadzieję, że sprawców spotka surowa kara. Z drugiej strony przeraża mnie co będzie gdy taki obecnie 17 latek wyjdzie po tych 25 latach z więzienia ...
      • georgia.guidestones Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:31
        littlesquirrel napisała:

> Bardzo mnie ta sprawa poruszyła i odkąd się o niej dowiedziałam nie potrafię pr
        > zestać myśleć o tym chłopcu sad Mam nadzieję, że sprawców spotka surowa kara. Z
        > drugiej strony przeraża mnie co będzie gdy taki obecnie 17 latek wyjdzie po tyc
        > h 25 latach z więzienia ...
        Zwolnią go po max ośmiu, dziesieciu latach
    • kindaghost Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:49
      Te dzieciaki to z patologicznych rodzin. Niedobrze mi jak o tym mysle. To przerazajace. Biedna rodzina chlopcasad
      • kozica111 Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:57
        wielki dramat
      • yadaxad Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 15:57
        Ale nie tak patologicznych, by trzeba ich było odizolować od rodziców, jak małego autystyka.
    • dwa_kubki_herbaty Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 16:41
      Ale to chłopaka jakieś patusy napadły?
      Przypadkowa ofiara, czy jakiś konflikt?
      • alessa28 Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 10:36
        dwa_kubki_herbaty napisała:

> Ale to chłopaka jakieś patusy napadły?
        > Przypadkowa ofiara, czy jakiś konflikt?

nie oddał im kasy za e-papierosa i ponoc wypowiadal sie niepochlebnie o patusiarze ,ktora zleciła jego pobicie.

• marion.marion Re: Dzieciaki z Zamościa 04.03.23, 20:49
      Jestem bardzo poruszona sprawą. Mam syna w podobnym wieku. Nie wyobrażam sobie żeby ktoś skopał na śmierć moje dziecko i zostawił jak śmiecia ba chodniku. Bardzo żal mi tego chłopaka i jego matki, która straciła jedyne dziecko. Ja chyba nie umiałabym już żyć po czymś takim.
      • jozefrobotnik Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 01:03
        Chyba jest jeszcze jedno dziecko, bo na klepsydrze pisało coś o bracie.
        Pociecha to żadna i tak dla tej matki
      • alessa28 Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 10:36
        marion.marion napisała:

> Jestem bardzo poruszona sprawą. Mam syna w podobnym wieku. Nie wyobrażam sobie
        > żeby ktoś skopał na śmierć moje dziecko i zostawił jak śmiecia ba chodniku. Bar
        > dzo żal mi tego chłopaka i jego matki, która straciła jedyne dziecko. Ja chyba
        > nie umiałabym już żyć po czymś takim.

mial chyba brata -ale kobieta ponoc niedawno stracila tez meza.
        cos okropnego
        • tymianek21 Re: Dzieciaki z Zamościa 05.03.23, 11:01
          Był jedynakiem. Faktycznie jakiś czas temu zmarł jego ojciec.
          • volta2 Re: Dzieciaki z Zamościa 06.03.23, 15:28
            dla matki był jedynakiem, na klepsydrze jest brat, więc pewnie z inną babą.
    • tymianek21 Re: Dzieciaki z Zamościa 06.03.23, 15:14
      Ta dziewczyna również ma postawione zarzuty o pomocnictwo.
      www.rmf24.pl/regiony/lublin/news-zabojstwo-eryka-w-zamosciu-16-latka-takze-z-zarzutem,nId,6637877#crp_state=1
      • tymianek21 Re: Dzieciaki z Zamościa 06.03.23, 16:00
        "Gabriela P. chciała się zemścić na Eryku, który miał rzekomo rozpowiadać o niej plotki. Z racji tego, że ani Daniel G., ani jego kompani nie wiedzieli, jak chłopiec wygląda, to dziewczyna im go wystawiła. Wiedziała, o której kończy zajęcia, gdzie będzie. Wystawiła go na śmierć...

Z odzyskanych wiadomości wynika, że to wszystko było zaplanowane.

– 16-latka usłyszała zarzut pomocnictwa w pobiciu – przekazał "Faktowi" prok. Artur Szykuła z Prokuratury Okręgowej w Zamościu. Prokuratura zwróciła się z wnioskiem do sądu o umieszczenie nastolatki w schronisku dla nieletnich."
        Bardzo się cieszę, że tavdziewczyna poniesie karę!
        • sophia.87 Re: Dzieciaki z Zamościa 06.03.23, 16:10
          Niestety za małą karę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka