Dodaj do ulubionych

Trolle na forum

04.03.23, 17:49
W związku z ich dzisiejszą działalnością skończyła mi się cierpliwość.
Wiadomo, że na forum są ruskie i pisowskie trolle. Mnie ich wystepy nie bawią i myślę, że nie jestem tu sama. Stałe forumki, czy zgłaszalyscie kiedyś te nicki? Jeśli tak, to czy bezpośrednio do moderacji, czy na forum o forum?
Komentarze pod artykułami na gazeta.pl przestałam czytać już jakiś czas temu, moim zdaniem Gazeta powinna pójść śladem Onetu. Ale na forum chcialabym czasami popisać bez odruchu wymiotnego.
Obserwuj wątek
    • runny.babbit Re: Trolle na forum 04.03.23, 17:52
      Jest widownia to są aktorzy i przedstawienie trwa. Ignor i wygasić. Czasami jednej czwartej wątku nie widzę, ale warto.
      • memphis90 Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:43
        Oni to produkują hurtowo, nie zwracając uwagi na „widownię” czy jej brak. Jeśli wygaszasz i nie widzisz - nie możesz zgłaszać i te pomyje nie są usuwane.
        • runny.babbit Re: Trolle na forum 04.03.23, 20:02
          Ale i tak nie są. Po co wdawać się w długie dyskusje z trollami, ja się pytam? To je tylko nobilituje. Oni zdania i tak nie zmienią. Za to każda dyskusja do której dołączają , a pożyteczne idiotki wdają się z nimi w kolejny jałowy ping pong, umiera śmiercią naturalną.
    • chococaffe Re: Trolle na forum 04.03.23, 17:56
      Zgłaszałam do admina. Otrzymałam odpowiedź, że kazdy może głosić swoje poglady
      • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 17:58
        Poglady? Aha. Ciekawe jaką definicję trollingu ma admin.
        • chococaffe Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:00
          Nie mam pojecia. Rozmowa jak z botem
          • runny.babbit Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:10
            Ale przepraszam bardzo, czego się spodziewacie? Agorę interesuje wyłącznie by był ruch na stronach. Trolle, clickbaity, szitowe artykuły, wszystko po to by się klikało. Wzbudzanie emocji. Trzeba to ignorować. To jedyny sposób. Chodzi im o uwagę, więc nie dawajcie im jej.
            • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:33
              Onet jakoś wywalił opcję komentowania, a chyba im też zależy na klikalności.
              • runny.babbit Re: Trolle na forum 04.03.23, 20:04
                Aha, a gazeta i wyborcza to tak z troski o wolność słowa niby pozwalają na trollowanie komentarzy? Nie sądzę. I nie widzę powodu dla którego normalni ludzie mogą komentować, tylko dlatego że moderacja nie reaguje.
                • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 20:17
                  Chyba nie zrozumiałam.
                  Uważam że gazeta.pl powinna zablokować możliwość komentowania pod swoimk artykułami, a te trzy osoby na krzyż, które tam obsługują rzucić na forum. Chociaż nie sądzę żeby to brak rąk do pracy był problemem.
                  • runny.babbit Re: Trolle na forum 05.03.23, 10:12
                    A ja uważam, że możliwość komentowania jest na tyle fajna, że zamiast wyłączać ją całkowicie należy uruchomić moderację. W tej moderacja nie istnieje.
                    • martini_n Re: Trolle na forum 05.03.23, 10:28
                      > A ja uważam, że możliwość komentowania jest na tyle fajna, że zamiast wyłączać
                      > ją całkowicie należy uruchomić moderację. W tej moderacja nie istnieje.

Na wyborcza.pl, gdzie komentarze są tylko dla zalogowanych abonentów, nie ma takiego ścieku, chociaż trolle się zdarzają.
                      • runny.babbit Re: Trolle na forum 05.03.23, 11:16
                        Trolle zdecydowanie też tam są ( na wyborczej) tyle że nie tak wulgarne. Ale treść pozostaje. Inne pytanie to kogo uznajemy za trolla? Każdy chyba spotkał osobę, która po prostu ma taki charakter, że jest zacietrzewiona, o ciasnych horyzontach, agresywna, "głupio - mądra", o wstecznych poglądach etc. A nikt jej nie za to nie płaci. Uwielbia jątrzyć dla własnej przyjemności.
                        • martini_n Re: Trolle na forum 05.03.23, 11:25
                          Tak, na szybko przychodzą mi do głowy dwie forumki o takim temperamencie, które jednak trudno nazwać trollami. Wydaje mi się to względnie łatwe do rozróżnienia, są sygnały wskazujące na trolling. Metoda kopiuj-wklej, słowa kluczowe, fiksowanie się na danych tematach lub wręcz uaktywnianie się przy okazji pewnych tematów. Bardziej finezyjnie - prowadzenie dyskusji w stylu "ja tylko pytam" lub "tak, ale", tutaj przyklad aborcji w której temacie stałe forumki bez sensu wdają sie w kilometrowe dyskusje o człowieczeństwie płodu z trollami udającymi bardziej konserwatywne forumki. A mniej finezyjnie - ruskie trolle z brakami w języku polskim.
                          • simply_z Re: Trolle na forum 05.03.23, 13:58
                            To, że ktoś jest sceptyczny w stosunku do covidozy lub wchodnich bracio-gości, nie znaczy, że jest trollem. Nie przesadzajmy.
                            • martini_n Re: Trolle na forum 05.03.23, 15:34
                              Nie piszę o ludziach, którym nie podobały się np. chaotyczne metody walki z covid czy sposób organizacji pomocy Ukraińcom.
                              Ale masz rację, wśród "sceptyków" są nie tylko trolle, ale też pożyteczni idioci i osoby lękowe podatne na teorię spiskowe.
                            • dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:36
                              simply_z napisała:

> To, że ktoś jest sceptyczny w stosunku do covidozy lub wchodnich bracio-gości,
                              > nie znaczy, że jest trollem. Nie przesadzajmy.

Trollem zostaje każdy kto głosi cokolwiek odmiennego od obowiązującej oficjalnej "narracji".
                              • martini_n Re: Trolle na forum 07.03.23, 06:39
                                W sytuacji, kiedy fofum jest tak zasrane trollami rzeczywiście bywa różnie.
      • chococaffe Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:00
        p.s. i sorry, agora wbrew temu co klepią trolle nie ma 'cenzury". Przypominam, że kiedyś BBC nie wpuszczała do siebie Mosleya. I wyszło to Wielkiej Brytanii na dobre.

Nie wiem jakie sa kompetencje moderacji a jakie admina, ale to do czego dopuszczają na forum to skandal.
        • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:08
          Moim zdaniem Gazeta.pl oraz forum nie mają żadnej moderacji, przynajmniej tak to wygląda. uncertain
          • marzeka11 Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:11
            martini_n napisała:

> Moim zdaniem Gazeta.pl oraz forum nie mają żadnej moderacji, przynajmniej tak t
            > o wygląda. uncertain

Od dawna nie czytam wpisów pod tekstami w necie z takich właśnie powodów. tych, których nie chcę czytać/ oglądać na tym forum, wyciszyłam. Może tędy droga.
        • alicia033 Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:10
          chococaffe napisała:

> p.s. i sorry, agora wbrew temu co klepią trolle nie ma 'cenzury".

bułahahahahhahahahhahahahahahahaha
          Oczywiście, że ma.
          Pewnej branży, wszędzie, poza twoim nadwiślańskim rajem, będąca odnawialnym źródłem energii (i z grubymi dopłatami do przejścia na jej źródło, zamiast na lansowany na łamach wybiórczej gaz, do 2022 wyłącznie ruskiej tu proweniencji), agora s.a. odmawia zamieszczania nawet płatnych ogłoszeń.
          Jakby co, to posiadam dostęp do ich pisemnych odmów.
          • snajper55 Re: Trolle na forum 05.03.23, 02:54
            alicia033 napisała:

> agora s.a. odmawia zamieszczania nawet płatnych ogłoszeń.
            > Jakby co, to posiadam dostęp do ich pisemnych odmów.

No i chwała jej za to. Nie mam ochoty znajdować w przestrzeni, w której bywam ogłoszeń homeopatów, irydologów czy organizacji "STOP NOP" lub Ruch Narodowy.

S.
      • hanusinamama Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:02
        Ja podobnie. Wygasiłam. Nie ma widowni to samoistnie znikają.
        Dzisiaj do wygasoznych dołączyła kozica ze swoim pijackim bełkotem
      • kotletymielone5 Re: Trolle na forum 05.03.23, 01:48
        chococaffe napisała:

> Zgłaszałam do admina. Otrzymałam odpowiedź, że kazdy może głosić swoje poglady - co za skandal!!! Jak to? jakaś j.... "wolność słowa"?
        >
        • chococaffe Re: Trolle na forum 05.03.23, 06:58
          kotlecie..mówisz wolność słowa? Cieszę się, ze w końcu zrozumiałeś, że prawo karzące za obrazę uczuć religijnych jest złe.
      • lauren6 Re: Trolle na forum 05.03.23, 09:55
        > kazdy może głosić swoje poglady

Nie może. Moje poglądy, że pewna forumka jest kretynką (podejrzewam, że większość forum podziela ten pogląd) zostały skasowane.

Tylko rosyjska propaganda ma na tym forum przywilej jako akceptowalne poglądy.

Akceptowalnym poglądem jest również podważanie człowieczeństwa kobiet i podważanie ich praw o decydowaniu o własnym zdrowiu i życiu.

Ta tolerancja bardzo dużo mówi co moderacja ma w głowie.
      • sumire Re: Trolle na forum 05.03.23, 10:12
        Ta. Czyli mogę głosić pogląd, że administracja to tępe uje? Bo wynika, że tak. Interesujące w ogóle, że szkalowanie albo publikowanie danych osobowych, by kogoś zdyskredytować, to po prostu "pogląd". Ciekawam, czy na przykład pogróżki też?

A zresztą... Po tym, jak dwie forumki radośnie sobie przez cały dzień dyskutowały o mojej rzekomej przeszłości w branży usług seksualnych i rechotały z mego wydumanego qrestwa jak głupie do sera, i dopiero poniewczasie ktoś łaskawie się zorientował, że to może nie jest do końca okej, to mnie już nic nie zdziwi.
      • dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:07
        chococaffe napisała:

> Zgłaszałam do admina. Otrzymałam odpowiedź, że kazdy może głosić swoje poglady

Taka sama prawda jak to, że Franz miał strzelać do papieża
        • dramatika Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:21
          dyzurny_troll_forum napisała:

Wszelki duch!
          • dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:38
            dramatika napisał(a):

> dyzurny_troll_forum napisała:
            >
            >
            > Wszelki duch!

Niech będzie pochwalony...
    • pepsi.only Re: Trolle na forum 04.03.23, 17:58
      Zgłaszam,
      i klikam na kosz

jesienią wybory, będzie ostro uncertain
    • bywalec.hoteli Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:03
      Które trolle i które wpisy? Przykłady?
      • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:07
        A tobie jak zwykle trzeba przynieść pod nos, pokazać paluszkiem i jeszcze rozrysować?
        • bywalec.hoteli [...] 04.03.23, 18:09
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:15
            A to mój problem czy twój? Nie musisz odpowiadać.
            • bywalec.hoteli Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:17
              Widzę ze masz jakis problem sama ze sobą.
              • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:24
                A ty co najmniej ze wzrokiem.
                • demodee Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:23
                  Ja też bym poprosiła o podanie przykładu trollowania na ematce. Zgodnie z definicją wikipedii:

pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie

Bo tak, to nie wiadomo, o czym jest wątek.

• krolewska.asma [...] 04.03.23, 19:42
                    • iwles Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:56
                      krolewska.asma napisała:

> To najbogatsze trolle na Forum bo opłacane w euro wiadomo

A ty jaką walutę posiadasz w swoim portfelu?
                      Nie euro ? 🤣

• georgia.guidestones Re: Trolle na forum 06.03.23, 13:13
                    demodee napisała:

> Ja też bym poprosiła o podanie przykładu trollowania na ematce. Zgodnie z defin
                    > icją wikipedii:
                    >
                    > pl.wikipedia.org/wiki/Trollowanie
                    >
                    > Bo tak, to nie wiadomo, o czym jest wątek.
                    >
                    wpisz w wyszukiwarke swoj nick
      • rosapulchra-0 Re: Trolle na forum 04.03.23, 23:45
        bywalec sam jesteś trollem do wyrzucenia z forum. Dostajesz długie bany za swoje trollowanie i piszesz pod nowymi nieckami, jak ostatnio byłeś biały hienio.
        • danaide2.0 Re: Trolle na forum 05.03.23, 09:12
          O to, to. Wyzywanie ludzi od trolli powoduje, że zjawisko się rozmyło. Co z tego, że ktoś opisuje teoretyczny, ale ciekawy "przypadek z życia wzięty"? Prawdziwych od forumek ematka już nie dostanie po tym jak im je potem wyrzyguje.

Nicka można zmienić. Ja zmieniłam po pojeździe po mnie za w sumie pierdołę. Tak, skrytykowaną marchewkę czy pietruszkę (feedback na życzenie zainteresowanej, bo początkowo milczałam próbując w myślach skompletować menu na najbliższe dni - miałam ograniczoną mobilność od kilku tygodni i brakowało mi jedzenia w domu). No wybaczcie, są duuużo gorsze zbrodnie, więc wróciłam i mam w dudzie. Skoro regulamin tego nie zabrania pisanie pod innym, ale jednym nickiem o trollowaniu chyba nie świadczy.

Ja tam nie mam mocy przerobowych na wnikanie kto troll, kto nie. W wątkach okołopolitycznych się właściwie nie udzielam.
    • chicarica Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:22
      Gorąco polecam powygaszać sobie.
    • damartyn Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:24
      Mnie bardziej zastanawia dlaczego ludzie się ciagle na to łapią?
      Czytam post i widzę na co jest nastawiony. Sprawdzam nicka- pierwszy wpis, do tego nick z cyferkami, co już jest pewną wskazówką, a forumki dawaj w dyskusję.
      Zgłaszam moderacji- raczej bez żadnego skutku, pozostaje więc jedno - nie czytać i nie odpisywać czyli nie karmić trolla.
      Prawdziwe dyskusje polityczne mi nie przeszkadzają. Nie mam uprzedzeń do żadnej strony -czy z lewa, czy z prawa , czy środka.
      • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:31
        Tak, wdawanie się w normalną dyskusje z trollem jest zdumiewające, nawet bardziej, jeśli troll to już znana postać. Nawet jeśli nie prezentuje takiego dna jak dzisiaj, to wielopostowe tłumaczenie trollowi świata potrafi zepsuć nawet sensowny wątek.
        • pani_tau Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:38
          Przecież sama tu dyskutujesz z jakimś trollem.
          • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:44
            Bywalec? No w sumie, może on też troll.
        • 35wcieniu Re: Trolle na forum 04.03.23, 18:53
          Poniżej gadasz z kimś kogo wpisów nie widzę więc ani chybi któryś ze znanych trolli.
    • kropkacom Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:19
      Trollowanie, jako takie, jest dozwolone na forum. Bardzo mnie więc śmieszy zarzut, że to forum nie ma tolerancji dla różnych wypowiedzi. Jest ogromna. Też dla trolli. No przecież wciąż animują to forum. Ciągle w ten sam sposób. Moderacja działa tak, że prędzej wytnie za link bez tekstu w poście niż za psucie krwi forumkom. Tak jest. Owszem, jak dany nick powoduje usuwanie postów lub sam jest usuwany do dostanie w końcu bana.
      • alicia033 [...] 04.03.23, 19:24
        • kropkacom Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:47
          He he... Taka agresja słowna jest już dyskusyjna i może nawet powodować usunięcie posta. Chociaż czytałam o sobie o wiele gorsze teksty na tym forum. Sama to, że tu piszesz świadczy, że jest dozwolone.
      • sumire Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:41
        Tak, tylko czym innym jest trollolo o pasierbicy czy obiedzie na czterdzieści osób po przebiegnięciu maratonu, a czym innym są te same nicki, które pojawiają się w każdym wątku na ściśle określone tematy - aborcji, seksualności, pedofilii i przemocy domowej i seksualnej tylko po to, by te wątki rozpyerdolić, co w końcu im się zawsze udaje. I to nie powinno być w ogóle tolerowane, ale moderacja to robi. I jestem pewna, że ten wątek też wyleci prędzej niż wyrzygi tępego incela udającego samotną matkę albo tego imbecyla ze zmywaka. I nieważne, że forumki od lat regularnie te posty zgłaszają. Wolność słowa to jedno, ale łaskawe przymykanie oka na ewidentną, grubo ciosaną agitkę i atakowanie lub popieranie atakowania ofiar przemocy to jest przesada.
        • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:49
          Dodajmy też trolle antyukraińskie oraz "covid to spiseg", z resztą często to te same, w istocie proruskie trolle. Też pojawiają się automatycznie.
          Za to tutaj mamy trolla ze słowami kluczowymi: Tusk, Trzaskowski i PO. Wiadomo, ze chodzi nie o agitke, bo tutaj sukcesów nie bedzie, ale o rozwalenie wątków trollingiem.
        • demodee Re: Trolle na forum 04.03.23, 20:05
          > te same nicki, które pojawiają się w każdym wątku na ściśle określone tematy - aborcji, seksualności, pedofilii i przemocy domowej i seksualnej

Wypowiem się, bo też mnie na tym forum wyzywają od trolli.

To raczej oczywiste, ze dyskutanci piszą na tematy,które ich interesują i na które mają coś do powiedzenia, albo chcą się czegoś dowiedzieć, więc zadają pytania (na tym forum niewybaczalne!).

> tylko po to, by te wątki rozpyerdolić, co w końcu im się zawsze udaje.

To tylko świadczy o tym, że osoba zakładająca wątek z tezą jest słaba merytorycznie.
    • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:27
      Tak, nawet tutaj przylazło tałatajstwo i usiłuje "dyskutować".
    • suki-z-godzin Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:50
      Trolle robią ruch.
      Ruch robi odsłony reklam.
      Odsłony reklam robią pieniążki.
      Wczoraj się urodziłaś?
      • kropkacom Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:54
        Bądźmy szczerzy. To forum to już pewny ewenement. Nie wiadomo jak długo będzie eis gazecie opłacał.
      • martini_n Re: Trolle na forum 04.03.23, 19:54
        Po raz trzeci w tym wątku podaje, chlubny w tym aspekcie, przykład Onetu.
        Wyborcza też ogarnęła komentarze tylko dla prenumeratorów.
        Można? Można.
        A jeśli chodzi o forum emama, to akurat rekordów wpisów nie biją wątki w których srają trolle, tylko takie, gdzie jest chodliwy temat, tudzież rozszaleje się jakaś stała forumka.
        • danaide2.0 Re: Trolle na forum 05.03.23, 09:20
          Cóż, widać Onet ma interesujące treści.
          A ematka?
          Co na obiad? Co na wesele? Dziecko się nie słucha!
          Treści dla koneserów. I zasiedziałych. I psiapsi.
          Pojazd personalny po princess, bo wstawiła tancerkę wśród flamingów.
          Lepiej nie będzie. Posty z problemem z rzadka i tylko pod nickiem "jednorazowym". A może to znów troll?
        • runny.babbit Re: Trolle na forum 05.03.23, 10:17
          Najwyraźniej Onet i gazeta są nieporównywalne. Właściciel pewnie wie lepiej, czy ta opcja mu się opłaca czy nie. Być może Onet bez komentarzy się broni sam, a gazeta bez komentatorów się nie utrzyma. Bo nie podejrzewam, żeby różne podejście wynikało z większej lub mniejszej szlachetności.
          • martini_n Re: Trolle na forum 05.03.23, 10:34
            No właśnie ciekawa jestem z czego to wynika, bo gazeta.pl i Onet są podobne - trochę sensownej publicystyki, troche newsów, trochę o dupie Maryni. No chyba, ze gazeta.pl już spisana na straty, bo od poważnych tematów ma być tylko wyborcza.pl.
            • runny.babbit Re: Trolle na forum 05.03.23, 11:08
              Imo gazeta jest jednak bardziej brukowcem. Onet, mimo wszystko, od czasu do czasu publikuje naprawdę dobre artykuły.
            • suki-z-godzin Re: Trolle na forum 05.03.23, 11:42
              Onet praktycznie nie działa już bez adblocka a jego tytuły to jeden wielki clickbajt. To i kasa im się zgadza.
              • suki-z-godzin Re: Trolle na forum 05.03.23, 11:43
                Nie działa Z ADBLOCKIEM
            • al_sahra Re: Trolle na forum 05.03.23, 16:16
              martini_n napisała:

> No chyba, z
              > e gazeta.pl już spisana na straty, bo od poważnych tematów ma być tylko wyborcz
              > a.pl.

Gazeta.pl to już od dawna tabloid. Poziom tematów jak również "dziennikarstwa" fatalny.
              • princesswhitewolf Re: Trolle na forum 18.03.23, 12:11
                wreszcie ktos to powiedzial glosno
                • simply_z Re: Trolle na forum 18.03.23, 13:13
                  🤔
        • borsuczyca.klusek Re: Trolle na forum 05.03.23, 12:40
          Osobiście prawie przestałam zaglądać na Onet gdy wyłączyli komentarze. Czasem kliknę jak ktoś jakiś artykuł podlinkuje na ematce.
          Poza tym największym w zasadzie nie moderowanym szambem i tak jest Twitter.
          • chococaffe Re: Trolle na forum 05.03.23, 12:42
            Poza tym największym w zasadzie nie moderowanym szambem i tak jest Twitter.

zgadzam się.
    • borsuczyca.klusek Re: Trolle na forum 05.03.23, 01:36
      Dzisiaj przypełzły nawet takie dawno nie widziane albo grasujące na co dzień na innych forach.
      • martini_n Re: Trolle na forum 05.03.23, 07:40
        > Dzisiaj przypełzły nawet takie dawno nie widziane albo grasujące na co dzień na innych forach.

Czyli nie tylko na ematce moderacja taka łaskawa?
        • borsuczyca.klusek Re: Trolle na forum 05.03.23, 12:44
          Jednego to kojarzę tylko ze stałej obecności na Oślej.
      • dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:45
        borsuczyca.klusek napisała:

> Dzisiaj przypełzły nawet takie dawno nie widziane

Przypełzłem dopiero jutro...
        • princesswhitewolf Re: Trolle na forum 18.03.23, 21:50
          >Przypełzłem dopiero jutro...

😂
    • lodomeria Re: Trolle na forum 05.03.23, 07:18
      Niestety tylko wygaszanie i niewdawanie się w dyskusje może przyniesć jakis/kiedys efekt.
      Aczkolwiek raczej pogodziłam się z tym, że forum po prostu kiedys zdechnie od tego, że administracji nie przeszkadza, kto nabija statystyki.

Ja wygaszam.
      I wygasiłam też nicki, które zbyt żarliwie dyskutują z trollami.

PS. Czy istnieje jakis limit na przyjacił/nieprzyjaciół w ustawieniach forum?
      • riki_i Re: Trolle na forum 05.03.23, 08:52
        Wincyj bana , wincyj bana!
      • lauren6 Re: Trolle na forum 05.03.23, 11:05
        > wygasiłam też nicki, które zbyt żarliwie dyskutują z trollami

Też to rozważam. Szkoda, bo ogólnie to sensowne dziewczyny, ale mam dosyć czytania cytowanych przez nie wysrywów. Ile razy można pisać, żeby nie cytowały np. dramatika? Wydaje im się, że robią dobrze, a tymczasem same przyczyniają się do rozprzestrzeniania rosyjskiej propagandy.
        • simply_z Re: Trolle na forum 05.03.23, 15:03
          kwestia moderacji.
      • al_sahra Re: Trolle na forum 05.03.23, 16:12
        lodomeria napisała:

> Ja wygaszam.

Same here. Wygaszam trzy kategorie: trolle, chamów i nieuleczalnych idiotów (czasami to jest 3 w 1). I jeśli ktoś wpadnie na moją czarną listę, to już nigdy nie odpowiadam temu nickowi ani nie wpisuję się w założonych przez niego wątkach (chociaż ostatnio pogwałciłam tę zasadę, ale to przez gapiostwo).

> I wygasiłam też nicki, które zbyt żarliwie dyskutują z trollami.

Do tego jeszcze nie doszłam, bo w ten sposób musiałabym wygasić większość forum. Bardzo dużo osób (skądinąd rozsądnych) musi, bo się udusi.
        • lodomeria Re: Trolle na forum 05.03.23, 21:58
          Haha, no większosci forum nie wygasiłam (choć dotarłam do limitu powyżej którego już nie można dodawać nowych nicków).
          Głównie to chodziło mi o osoby, które cytują (i to jeszcze całe wpisy) najgorsze trolle oraz te, które twierdzą, że to ich dziejowa misja dyskutować z trollami, bo przecież nie można zostawiać och prowokacji zostawiać nieodpowiedzianych i które rzadko kiedy udzielają się w 'normalnych' wątkach.
          Przy czym - czasem podpatrzenie z czym trolle przyszły na forum to jak szczepionka na to, co może człowieka spotkać w realu.
    • jowita771 Re: Trolle na forum 05.03.23, 17:24
      Ja się dziwię tym, którzy odpisują trollom. Zamiast wygasić różne dramatiki i tym podobne, to dyskutują, jakby było z kim.
      • lodomeria Re: Trolle na forum 05.03.23, 21:42
        I jeszcze do tego cytują...
    • szorstkawelna Re: Trolle na forum 06.03.23, 16:23
      Również jestem zdania, że najlepiej rozmawia się z samym sobą wink
      A bardziej serio, staram się omijać posty osób, których bardzo nie lubię.
      Radzę się mniej angażować, bo odruch wymiotny z powodu forum, pachnie chorobliwym przeżywaniem internetowego "życia".
      • martini_n Re: Trolle na forum 06.03.23, 21:19
        Polecam ci rozmawianie z samym sobą. Zwłaszcza, że już kojarzę twój nick. smile
        • szorstkawelna Re: Trolle na forum 06.03.23, 21:49
          Zdarza mi się mówić do siebie w sklepie, ale nie wiem czy można to nazwać rozmową wink
          Bez różnorodności opinii, forum staje się nudne i zdechnie jak wszystkie fora TWA.
          Nie każdy bijący w inny bęben niż Ty, jest trollem.
          Bywam (z przerwami) na forach GW od 2001 roku i po raz pierwszy ktoś (Ty) mi zasugerował, że ktoś mi płaci. W zasadzie tylko dlatego, że nie zgodziłam się z Twoim zdaniem, co mówi więcej o Tobie niż o mnie...
          Piszesz z taką gorliwością, że można Cię podejrzewać o coś na kształt fanatyzmu.
          A może to TOBIE ktoś płaci?!

Ten cytat pasuje do tego co myślę o nadmiernie pobudzonych aktywistkach. Nie wiem jeszcze czy do nich należysz, ale na pewno jesteś na dobrej drodze.

"Kiedy słyszę, jak ktoś w dobrej wierze mówi o ideałach, o przyszłości, o filozofii, jak mówi "my" z jakimś odcieniem pewności, jak powołuje się na "innych" i uważa się za wyraziciela ich pragnien - to wystarczy, bym uznał go za wroga"
          • martini_n Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:06
            Przecież nie napisałam, że ktoś ci płaci. smile
            Przecież napisałam, po czym poznaję trolla i że to nie jest każdy, kto ma inne zdanie.
            To ciekawe, że walnęłaś elaborat w odpowiedzi na moje jedno zdanie.
            • szorstkawelna Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:13
              Napisałaś "rozmywaj, rozmywaj, bo nie zapłacą" - to chyba to samo?
              • martini_n Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:18
                Ale przyjęłam do wiadomości, że ty tak za darmo i sama z siebie. To może rzeczywiście lepiej mówić do siebie?
          • alex_vause35 Re: Trolle na forum 18.03.23, 12:31
            Pewne opinie nie powinny jednakowoż być tolerowane, a nawet słuchane, przez cywilizowanego człowieka. I brak tolerancji dla nich nie ma nic wspólnego z tłumieniem różnorodności.
      • dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 06.03.23, 22:47
        szorstkawelna napisała:

> Również jestem zdania, że najlepiej rozmawia się z samym sobą wink

Nie wiem czy najlepiej rozmawia, ale poziom zrozumienia oraz wzajemnej akceptacji jest w tych dialogach dość wysoki...
    • bywalec.hoteli Re: Trolle na forum 06.03.23, 20:48
      Ten wątek jest o niczym, tak martini ponarzekać sobie chciała, bo nie ma przykładów.
    • irma223 Re: Trolle na forum 18.03.23, 13:26
      Ja zgłaszałam poszczególne posty, nie zglaszałam nigdy nicków.
      Jaki to ma sens, skoro troll wraca pod pod nowym nickiem?
      Widzę, że niektóre posty są kasowane, ale raczej te z wieczorno-nocnych osobistych kłótni pomiędzy forumkami/forumowiczami, a nie w związku z politycznym trollingiem.
      • babcia47 Re: Trolle na forum 20.03.23, 18:01
        Mi osobiście najbardziej się " podoba" widok usuniętego wpisu zgłoszonego przez jakąś forumkę A pod nim widnieje jak byķ odpowiedź innej z zacutowaną treścią usuniętego wpisu. Normalnie cudne
        • rosapulchra-0 Re: Trolle na forum 20.03.23, 18:12
          Nagminne niestety.
    • konsta-is-me Re: Trolle na forum 18.03.23, 13:59
      Czyli zróbmy cenzurę, bo martini ma "jedynie słuszne" poglądy na pewne tematy i jak zwykle ,każdy z inną opinia to (ruski)troll.
      Och, niektórzy nie mogą pogodzić się brakiem dyktatury i wolnością pisania tego co się chce.
      Potem ździwko,że oskarżają nas o naruszanie wartości demokratycznych.

• dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 18.03.23, 15:48
        konsta-is-me napisała:

> Czyli zróbmy cenzurę,

Przecież na forumie cenzura jest od lat!
        A ostatnimi czasy to przekracza nawet to co było za PRLu - wtedy od decyzji cenzora istniało odwołanie. Tutaj post znika bez śladu i koniec.
        • bywalec.hoteli Re: Trolle na forum 19.03.23, 18:53
          dyzurny_troll_forum napisała:

> Przecież na forumie cenzura jest od lat!
          > A ostatnimi czasy to przekracza nawet to co było za PRLu - wtedy od decyzji cen
          > zora istniało odwołanie. Tutaj post znika bez śladu i koniec.

Dokładnie tak tutaj jest. Cenzura i to wybitna.
          • princesswhitewolf Re: Trolle na forum 20.03.23, 17:16
            Nie tylko cenzura ale i modka ( moze modki, nie wiem, jedna na pewno tak) same trolluja na innych nickach. I wybieraja bardzo selektywnie czyje obrazliwe slowa wyrzucic czyje zatrzymac idax wg sympatii.
      • martini_n Re: Trolle na forum 19.03.23, 13:37
        Ależ nie będzie żadnej cenzury ani "cenzury", moderacja ma wywalone. Możecie pławić się w trollerstwie aż forum zdechnie jak już kilka innych przed nim.
        • konsta-is-me Re: Trolle na forum 20.03.23, 18:24
          Załóż własne forum, gdzie będą dozwolone wyłącznie poglądy na jakie TY łaskawie pozwolisz i po krzyku.
          Zobaczymy jak długo przeżyje 😁
          • martini_n Re: Trolle na forum 20.03.23, 18:59
            Trolling to nie są poglądy, niemoto.
    • woman_in_love Re: Trolle na forum 18.03.23, 14:51
      Wiadomo, że na forum są ruskie i pisowskie trolle.

Obrażam się*. Jak można było zapomnieć o takim uroczym trollu tradycyjnym, bez którego to forum dawno by umarło.

* w ramach obrazy będę teraz sra* postami 2x więcej

• dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 18.03.23, 15:51
        woman_in_love napisała:

> Wiadomo, że na forum są ruskie i pisowskie trolle.
        >
        > Obrażam się*.

Dopiero teraz?

> Jak można było zapomnieć o takim uroczym trollu tradycyjnym, bez
        > którego to forum dawno by umarło.

Tak... trolle tradycyjne, ruskie trolle, trolle pisowskie, trolle obyczajowe, zwyczajne trolle, z pięć forumek, ze trzy forumy* oraz moderacja. To obecny skład tego foruma.

* jeżeli bywalec to tez troll to wtedy tylko dwa...
      • dyzurny_troll_forum Re: Trolle na forum 18.03.23, 16:26
        ooo zobacz woman...

...skasowali ci jednego zwykłego idiotę wink))))

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka