borsuczyca.klusek 04.03.23, 19:40 Tak chodzi o paznokcie. Robię już je dwie godziny a dopiero jedna ręka gotowa 😒 Tak mam lepsze i ważniejsze rzeczy do roboty i mogłam w tym czasie zrobić coś pożytecznego 🙄 Ale nie zrobiłam 🤷♀️ Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
joana012 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 19:48 Z tego też powodu nie robię, nie chodzę na robienie bo szkoda mi czasu i nie mam cierpliwości Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:35 Piszesz na telefonie dwoma łapami? 🤨 Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:14 Ja piszę jednym, ale większość znanych mi ludzi pisze dwoma kciukami. Pojęcia nie mam, jak oni to robią, pewnie Bywalec do nich należy. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:15 Ja wskazującym prawym albo środkowym prawym. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_i_p Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:30 Ja też, ale to podobno odpowiednik pisania dwoma wskazującymi na klawiaturze Odpowiedz Link Zgłoś
szarmszejk123 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 19:53 Ja dziś byłam trzy godziny w sali zabaw. To już bym wolała paznokcie robić:p Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Moje opus magnum 04.03.23, 19:55 A ja osiem godzin w pracy. Ale wolę pracę. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Moje opus magnum 09.05.23, 01:37 szarmszejk123 napisał(a): > Ja dziś byłam trzy godziny w sali zabaw. To już bym wolała paznokcie robić:p Ja dziś miałam dzień sponsorowany przez słowo "NIE". I tam mój syn nie chciał śniadania, ale jednak chciał. Nie chciał na huśtawkę, ale później nie chciał z niej zejść. Nie chciał obiadu, ale może jednak... Nie chciał iść z tatą, ale "TATO NIE ZOSTAWIAJ MNIE". Było jeszcze z 1000 NIE. Na konie nie położę się, choćbyś mnie do łóżka przywiązała, ale położę głowę na minutę. Też wolałabym paznokcie + fryzer Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:07 Zdjęcia w poście poniżej 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Moje opus magnum 04.03.23, 22:54 Widzę "post" a myślę "wątek". Muszę odstawić nasenne. Odpowiedz Link Zgłoś
kamin Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:27 Ja gorzej. Przeczytałam "muszę odstawić nasienie" Odpowiedz Link Zgłoś
beneficia Re: Moje opus magnum 09.05.23, 19:27 Ja też, i przez sekundę zastanawiałam sie, czy chodzi o nasienie (ale niby czemu?!) czy o zioło Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:31 Prawie trzy godziny 😭 Zdjęcia dla chętnych w drugim poście 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:34 Jeszcze na domiar złego problemy techniczne z dodaniem zdjęć 😡 Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:20 > coz - masz bardzo ładne ręce... To samo pomyślałam. Ręce ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
niemcyy Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:43 Uzupełnię mało dyplomatycznie, ale na temat wątku: spaprane okropnymi paznokciami. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:42 Ojej. Ta kompozycja kolorystyczna jest naprawdę ładna, ale paznokcie wydają się bardzo krzywe i długie... Gdyby były krótsze, wyglądałoby na pewno ciekawiej i bardziej naturalnie. Ale ja się nie znam. Odpowiedz Link Zgłoś
kurt.wallander Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:24 daisy napisała: . Gdyby były krótsze, wyglądałoby na pewno ciekawiej i > bardziej naturalnie. To raczej nie miało wyglądać naturalnie.... Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:43 Lubię piękne paznokcie; Twoje zazwyczaj są zachwycające. Masz ładne dłonie. Ale te akurat, wybacz, wyglądają - IMO - jakbyś zaczęła umierać od paznokci począwszy 🤭😋 Podziwiam umiejętności, talent i samozaparcie, anyway 😘 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:52 Boga bym raczej wolała w to nie mieszać 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
aqua48 Re: Moje opus magnum 09.05.23, 17:39 primula.alpicola napisała: > O boże w niebiesiech. W niebiesiech to był jedynie kciuk, i to tylko na chwilę. Reszta wyszła prosto z piekła Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:50 piekło PŁONIE! a tak poza tym, wszystko ok? bardzo imponujące! (doceniam zwłaszcza ten wtręt niewinnego błękitu w jednym pazie) ale ja wciąż, niezmiennie, pozostanę największą fanką gwiaździstego/kosmicznego nieba Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:53 Niebieski akcent jest we wszystkich tylko nie potrafię zrobić dobrego zdjęcia 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Moje opus magnum 04.03.23, 21:05 niebo spala się w złotym ogniu i rozlewa się morzem krwi! moim zdaniem, środki wyrazu dobrałaś perfekcyjnie! czy przypadkiem tak wyszło? (wątpię) Odpowiedz Link Zgłoś
lalkaika Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:52 Jak w filmie horror o porwanych nastolatkach. HELP łatwiej wydrapać na tych cegłach. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:57 Zdecydowanie wolę moje, robione 10 minut (wiem, że trochę niechlujnie). Odpowiedz Link Zgłoś
mama-ola Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:21 > Zdecydowanie wolę moje, robione 10 minut (wiem, że trochę niechlujnie). Takie też sobie robię. Mój ulubiony kolor, akuratna długość. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:25 Odkryłam go właśnie ponownie po latach. Zazwyczaj mam bardzo jasne, bo jak odprysnie, to nie widać. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:21 Fajny kolor, u mnie taki śliwkowy. Mnie dziś córka paznokcie malowała, kimałam sobie rano i dałam się podejść, wyraziłam zgodę nie bardzo wiedząc na co mam wściekle różowe Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:24 Moja szefowa uwielbia Watersa Melon z Essie. Też fajny. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:25 Water, nie Watersa, ach ten smartfon... Odpowiedz Link Zgłoś
furiatka_wariatka Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:58 Nie ogarniam jak można funkcjonować z takimi paznokciami Odpowiedz Link Zgłoś
bywalec.hoteli Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:10 furiatka_wariatka napisał(a): > Nie ogarniam jak można funkcjonować z takimi paznokciami Jak się np podcierać? Odpowiedz Link Zgłoś
tilijka123 Re: Moje opus magnum 09.05.23, 16:23 bywalec.hoteli napisał: > furiatka_wariatka napisał(a): > > > Nie ogarniam jak można funkcjonować z takimi paznokciami > > Jak się np podcierać? Bardziej bałabym się o przypadkową utratę oka. Odpowiedz Link Zgłoś
emateczka Re: Moje opus magnum 04.03.23, 21:48 Oops... Wydają się krzywe, zwłaszcza na ostatnim zdjęciu. Ale ręce masz piękne! Odpowiedz Link Zgłoś
krolewska.asma Re: Moje opus magnum 05.03.23, 14:33 Gdzie się pracuje mając takie paznokcie??? Nie pytam złośliwie ale z ciekawości jaka praca pozwala na nie używanie rąk? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 05.03.23, 14:45 Sprzedaję na OLX bąki w słoikach 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
skyee Re: Moje opus magnum 05.03.23, 14:39 A ja to się zawsze zastanawiam, ile brudu jest pod takimi paznokciami… Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 14:49 Im dłuższe, tym brud mniej wchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:18 Ale masz ładne dłonie i długie palce! Moja mama takie ma, a ja krótkie paluchy po tatusiu Umiejętności artystyczne podziwiam, długość paznokci to nie moja bajka. A czas, cóż, czy gdybyś umyła podłogi, czy obejrzała serial to jakaś duża różnica by była? Widocznie ten czas miałaś. Ja tam dziś się wylegiwałam w wyrku do śniadanka i po śniadanku niemal do obiadku, nikt na tym nie ucierpiał, a ja wypoczęłam. Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Moje opus magnum 09.05.23, 02:59 borsuczyca.klusek napisała: > Jeszcze na domiar złego problemy techniczne z dodaniem zdjęć 😡 > No jednak nie. Długie paznokcie mnie brzydzą. Nie wiem dlaczego. Ale podziwiam, bo w cholerę pracy musiałaś w to włożyć. I jeszcze jedna rzecz. Tu trzeba talentu. Ja go mogę nie doceniać, ale jest potrzebny. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:07 Mój mąż Stary Borsuk pewnie skwituje to podobnie jak wróci z roboty 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
milva24 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 10:55 Ważne że Tobie sprawia to przyjemność Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 10:59 A macie Borsuczęta, jeśli mogę zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
memphis90 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 20:47 No weź, Borsuk się jeszcze nie odważył podejśc odpowiednio blisko! Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Moje opus magnum 09.05.23, 03:01 memphis90 napisała: > No weź, Borsuk się jeszcze nie odważył podejśc odpowiednio blisko! > Chcedz powiedzieć, że jest ostatnią ocalałą dziewicą? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 09.05.23, 15:48 turbinkamalinka napisała: > memphis90 napisała: > > > No weź, Borsuk się jeszcze nie odważył podejśc odpowiednio blisko! > > > Chcedz powiedzieć, że jest ostatnią ocalałą dziewicą? Niewiele brakowało a rzeczywiście bym się ostała 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Moje opus magnum 10.05.23, 13:35 A już widze że to hybryda na żelu Też sie kiedyś w to bawiłam ale szlag mnie trafiał bo naprawde trzeba sie narobić żeby to dobrze wyglądało. Takich szlaczków nigdy nie robiłam tylko jednokolorowe bobym chyba cały dzień przy pazurach spędziła Teraz robię tylko i wyłącznie samą hybryde na krótkich pznokciach, z przerwami na manicure japoński Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:55 Sobota, wieczór. Co niby miałabyś robić? Uważam, że to bardzo dobrze spędzony czas 🙂 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:57 Powinna zrobić pranie i odkurzyć 🙄 Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 20:58 Ja oglądam ponownie "24" na kompie. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Moje opus magnum 04.03.23, 21:03 Ale jak w ogóle możesz pisać na emamie z takimi paznokciami?? na telefonie albo na kompie?? W ogóle się da czy musisz jakoś dyktować? Odpowiedz Link Zgłoś
7katipo Re: Moje opus magnum 04.03.23, 22:49 Nie wolno odkurzać wieczorem. To niezdrowe, niemoralne i przeszkadza sąsiadom Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Moje opus magnum 09.05.23, 03:02 borsuczyca.klusek napisała: > Powinna zrobić pranie i odkurzyć 🙄 > No jak z takimi paznokciami Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 22:29 Jaj zrobić takie cieniowanie i brokat? Mam krótkie, ale też lubię malować, do tej pory malowałam tylko na jeden kolor, ale jak patrzę na twoje, to mam ochotę się pobawić. Są jakieś fajne tutoriale, godne polecenia? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 22:47 Ciapiesz kilka kolorów (w tym brokatowe) na plastikową lub gumową powierzchnię. Ja mam specjalną matę, ale równie dobrze można użyć kuchennego woreczka czy czekogolwiek innego. Małym pędzelkiem lub wykałaczką merdasz w lakierze aż do uzyskania porządnego wzoru. Czekasz aż wyschnie a następnie całość malujesz topcoatem i znowu czekasz aż wyschnie (byle nie za bardzo) I teraz najtrudniejsze - odrywasz cały płatek lakieru i małymi nożyczkami dopasowujesz kształt. Jeden paznokieć malujesz lakierem - może być bezbarwny i przyklejasz wzór. Teraz trzeba tylko dociąć co wystaje i uformować całość by się trzymała kupy. Dobrze mieć porządne radełko do tego. Następnie małym pędzelkiem z acetonem "przytapiasz" wszystkie brzegi i robisz porządek przy skórkach. Na koniec gruba wartwa top coata - nie zapomnij zalać czubka. To chyba wszystko. Czy ktoś się zmęczył od samego czytania? 😒 Odpowiedz Link Zgłoś
pani_tau Re: Moje opus magnum 04.03.23, 22:53 borsuczyca.klusek napisała: > > Czy ktoś się zmęczył od samego czytania? 😒 > Ja. Ledwo żyję. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy Re: Moje opus magnum 04.03.23, 22:58 Toż to prawdziwe rzemiosło. Myślałam, że sobie radośnie maźgasz po paznokciach i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 22:58 Ło paaaani, no aż takiej gimnastyki to się nie spodziewałam, ale tym bardziej mnie kusi, żeby zrobić. Dzięki za tak dokładne wyjaśnienia ❤ Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:02 Gdy pierwszy raz się na to porwałam, zrobiłam tylko dwa akcent nails. Możesz zacząć nawet od jednego, wtedy nie powinno długo zejść. Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:03 A nie da się tego mieszania kolorów zrobić bezpośrednio na paznokciu zamiast na plastiku i potem naklejać? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:06 Można spróbować. Tylko wtedy dobrze zabezpieczyć brzegi płynnym silikonem. Osobiście nie lubię tego dziadostwa i unikam jak mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
migafka357 Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:10 Ja i tak brzegi zawsze myję zmywaczem po wszystkim, bo coś tam zawsze mi lekko wylezie. To może takie zwykłe mycie patyczkiem do uszu wystarczy? Czy musi być silikon? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:17 Powinno wystarczyć. Tylko nie dawaj za dużo lakieru. Lepiej małe kropelki, żeby wszystko nie spłynęło. Następnym razem też tak spróbuję. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:07 borsuczyca.klusek napisała: ) > Czy ktoś się zmęczył od samego czytania? 😒 > Prawie umarłam Wyobraziłam sobie, jak rzucam tym wszystkim o ścianę. Odpowiedz Link Zgłoś
piataziuta Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:02 borsuczyca.klusek napisała: > Ciapiesz kilka kolorów (w tym brokatowe) na plastikową lub gumową powierzchnię. > Ja mam specjalną matę, ale równie dobrze można użyć kuchennego woreczka czy cz > ekogolwiek innego. > Małym pędzelkiem lub wykałaczką merdasz w lakierze aż do uzyskania porządnego w > zoru. > Czekasz aż wyschnie a następnie całość malujesz topcoatem i znowu czekasz aż wy > schnie (byle nie za bardzo) > I teraz najtrudniejsze - odrywasz cały płatek lakieru i małymi nożyczkami dopas > owujesz kształt. Jeden paznokieć malujesz lakierem - może być bezbarwny i przyk > lejasz wzór. Teraz trzeba tylko dociąć co wystaje i uformować całość by się trz > ymała kupy. Dobrze mieć porządne radełko do tego. Następnie małym pędzelkiem z > acetonem "przytapiasz" wszystkie brzegi i robisz porządek przy skórkach. Na kon > iec gruba wartwa top coata - nie zapomnij zalać czubka. To chyba wszystko. O kurfa. > Czy ktoś się zmęczył od samego czytania? 😒 Ja nie. To jest sztuka, tylko jak widać bardzo, bardzo niszowa. Odpowiedz Link Zgłoś
po_godzinach_11 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:05 piataziuta napisała: > > Czy ktoś się zmęczył od samego czytania? 😒 > > > Ja nie. To jest sztuka, tylko jak widać bardzo, bardzo niszowa. Co tam sztuka. 10 sztuk tak jak 10 palców u rąk! Odpowiedz Link Zgłoś
ga-ti Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:13 Widziałam takie cuda w internecie, ale nie że ktoś robił to sobie sam na własnych paznokciach. Szacun! Już teraz wiem, po co w tych zestawach do paznokci te wszystkie cudeńka maleńkie, bo ja to tylko obcinarki i pilniczka używam Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 04.03.23, 23:35 Jeszcze na koniec dnia internet mi taki artykuł wypluł 😂 www.papilot.pl/uroda/paznokcie/62473/dlugosc-ksztalt-i-kolor-paznokci-a-osobowosc-kobiety Jestem final bossem 😎 Odpowiedz Link Zgłoś
bi_scotti Re: Moje opus magnum 05.03.23, 03:11 A biegac tez lubisz? To be honest, po FGJ, paznokcie zadnej kobiety nie sa juz w stanie ani mnie zachwycic, ani przerazic BTW 2 x 2 hrs w weekend na funny hobby to raczej normalka Cheers. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:35 Przynajmniej widać, że pani Florence nie miała OCD. Mnie by do szału doprowadziły te dwa krótsze kuśpity 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:40 Co to OCD? I dlaczego one się tak zawijają? To normalne od pewnej długości? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:49 Tak to normalne. Większość naturalnych paznokci w ten sposób rośnie. Czasem się nawet zdarza, że kciuk zawija się w kółko. Widziałam coś takiego, ale nie polecam googlać 😉 A OCD to zaburzenie obsesyjno kompulsywne. Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 13:00 Mnie wystarczy, że widziałam zapuszczone paznokcie na takich genetycznie skróconych kciukach. Paznokieć trzy razy szerszy niż dłuższy w sumie nie wiem, co przy takiej wadzie dobrze wygląda. Odpowiedz Link Zgłoś
primula.alpicola Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:38 Jezu. Nie uprzedziłaś, jak Borsuczyca! Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:18 A wiecie, że nasza młodsza namiętnie maluję ojcu u stóp. Nie wiem, czemu on jej na to pozwala 😳. Ja się cieszę, że się ode mnie odczepiła. Odpowiedz Link Zgłoś
mabel_mora Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:29 Borsuczyco, a nie łatwiej było by zrobić tego z wody? pewnie wiesz o co chodzi www.youtube.com/watch?v=dqK0af51QYI Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:40 Water marble. Kiedyś na pewno spróbuję, ale z tego co wiem nawet zawodowe paznokciary klną ten sposób na czym świat stoi. Dużo pierdzielenia, dużo bałaganu a efekt niepewny. Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:22 Ja w taki sposób malowałam pisanki 😁. Wychodziły bardzo ładne! Odpowiedz Link Zgłoś
malaperspektywa Re: Moje opus magnum 05.03.23, 11:39 Przecież robisz coś pożytecznego. Upiększasz świat 😀 Odpowiedz Link Zgłoś
melisananosferatu Re: Moje opus magnum 05.03.23, 12:54 Twoje paznokcie sa wyrazem wiary w wolnosc jednostki. Podziwiam bardzo piekne dlonie i zdolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
simply_z Re: Moje opus magnum 05.03.23, 14:09 masz ładne dłonie, mam trochę podobne, choć chyba nie tak długie palce. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Moje opus magnum 05.03.23, 15:52 Tak jak pewien marszałek jest uzależniony od wąchania kleju. Tak najwyraźniej ty jesteś uzależniona od wąchania lakieru. Przykro mi, ale ktoś to musiał w końcu powiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
woman_in_love Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:08 a ja nie i zakładam maseczkę w salonie kosmetycznym Odpowiedz Link Zgłoś
ayelen40 Re: Moje opus magnum 05.03.23, 16:17 Nigdy tam nie byłam. Jak potrzebowałam coś doglebniejszego, to szłam do dermatologa. Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 08.05.23, 23:07 Mały update dla ciekawych. Korzystając z nadmiaru wolnego czasu dopracowałam technikę zdobienia pazów. Kilka dni myślałam jak to zrobić, żeby zaoszczędzić czas i nie narobić za dużo bałaganu. Wykorzystałam zużyty blister po tabletkach jako paletkę malarską i wlałam do dołków kilka kropel wybranych wcześniej kolorów. Pędzelkiem standardowej wielkości nakładałam od dołu kolory tworząc warstwy a później mniejszym do zdobień dopracowywałam sam design rozprowadzając mniejsze maziaje. Ważne trzeba użyć świeżych i mocno napigmentowanych lakierów. Jako bazę dajemy najjaśniejszy kolor i na nim pracujemy. Gotowy wzór zabezpieczamy topem, ale to wiadomo. Całość zajęła mi około pół godziny, więc w porównaniu do metody "naklejkowej" postęp jest znaczący. O dziwo nie miałam też zbyt dużych problemów z pomalowaniem prawej ręki. Ogólnie polecam😊 Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 08.05.23, 23:13 Jeszcze mój warsztat pracy. Może któraś ematka się zainspiruje 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
znowu.to.samo Re: Moje opus magnum 10.05.23, 13:29 Dlatego już te hybrydy mnie wcurwiają. Ładne ale pracochłonne to jest, trzeba sie przyłożyć żeby dobrze wyglądały, bo jak nie to lipa Robisz samą hybrydę czy jeszcze żel? Odpowiedz Link Zgłoś
borsuczyca.klusek Re: Moje opus magnum 10.05.23, 13:52 To zwykły lakier na naturalnym paznokciu. Nigdy nie miałam potrzeby robić hybryd i żeli, nie mam z tym doświadczenia. Chociaż czasem hybryda kusi ze względu na możliwości zdobień. Odpowiedz Link Zgłoś