Dodaj do ulubionych

P. Ikonowicz odjechał

14.03.23, 00:50
www.plotek.pl/plotek/7,111485,29554346,sprawa-dla-reportera-studentka-wyrzucona-po-22-latach-studiow.html
Kobieta 20 lat studiuje medycynę, wywalają ją na ostatnim roku, a ten mózg twierdzi, że skoro ona się potrafi zająć chorym ojcem, to powinna zostać lekarzem. I że się izba lekarska na nią uwzięła na pewno, ze to spisek 🤣
Obserwuj wątek
    • minerallna Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 01:13
      Ikonowiczowi to już dawno mózg odjechał. Żenujący typ.
    • borsuczyca.klusek Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 02:08
      Ikonowicz to odjechał już gdzieś tak pod koniec lat 90' 🙄
      • amast Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 03:20
        Może to rodzinne. Siostra też miewa niezłe odpały, tylko inaczej smile
        • lilia.z.doliny Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 12:04
          No big_grin
          Dobra zawodniczka
          • borsuczyca.klusek Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 12:46
            Ale jakby na to nie patrzeć mniej szkodliwa 🙄
    • marta.graca Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 06:35
      Pomogli jej tak, jak temu współczesnemu Ikarowi wink
    • martini_n Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 07:50
      Ale że dopiero dzisiaj odjechał?
    • iwles Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 08:43

Ano odjechał, nie pierwszy raz.
    • lauren6 Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 08:43
      W zeszłym tygodniu mąż oglądał TVN24 i do programu zaproszono razem Ryszarda Petru i Piorta Ikonowicza. Siadam i mówię: zostanę to obejrzeć, bo szykuje się niezła gównoburza. Nie myliłam się.
      Poza tym miałam autentyczne obawy, że w trakcie programu Ikonowicz dostanie zawału serca. Nie wygląda zdrowo uncertain
    • netlii Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 12:21
      O matulu...
      Uporczywe lansowanie go jako przedstawiciela szeroko rozumianej strony społecznej to prosta metoda by ją skompromitować. Nie każdemu do przekonania wystarczy bowiem wpędzanie w poczucie winy wsparte darciem mordy dla zaakcentowania powagi sytuacji.
      A lata jako głos ekspercki wszędzie od "Państwo w państwie" po "Sprawa dla reportera".
      Celebryta społeczny.
      • better.call.kim Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 12:33
        Chyba patocelebryta, który totalnie nie potrafi zrozumieć, że opowiadanie się po stronie zwykłych kanciarzy i pasożytów szkodzi naprawdę potrzebującym.
        • lauren6 Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 13:03
          Reprezentuje poglądy ludzi na lewo od Razem.
          Warto zdawać sobie sprawę, że istnieją ludzie, dla których osoba z kredytem mieszkaniowym pod korek to bogacz, któremu nie należy się żadna pomoc od państwa, bo prawdziwie ubogie osoby zasługujące na socjal nie mają zdolności kredytowej.
          • marta.graca Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 13:14
            A jaką wg ciebie pomoc od państwa powinna taka osoba otrzymywać, przy założeniu że jest zdrowa i zdolna do pracy?
            • netlii Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 13:51
              Z tego co zrozumiałam lauren nie przedstawiła swojego punktu widzenia tylko zaprezentowała stosunki społeczne wg interpretacji Ikonowicza.
              Bo ja również pamiętam jego wpis na FB na sto tysięcy słów kilka lat wstecz, który można byłoby uprościć: nie miałem pieniędzy, chciałem pożyczyć od znajomego, ale on miał na lokacie i zrywając straciłby odsetki i jaki to kapitalizm jest patologiczny bo jeden ma i się nie podzieli a drugi nie ma i mieć nie będzie.
            • lauren6 Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 15:22
              > A jaką wg ciebie pomoc od państwa powinna taka osoba otrzymywać

Twój podstawowy błąd polega na tym, że zakładasz jakąś pomoc bogaczom z kredytami.
              Pomyśl raczej co można bogaczom odebrać (500+, ulgę podatkową na dzieci itd) by było więcej pieniędzy dla prawdziwie biednych (czyli dla szlachty, która nie pracuje).
              • marta.graca Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 15:38
                Wychodzi na to, że jestem prawdziwym krezusem, bo nie mając dzieci nie otrzymuję żadnych świadczeń i ulg.
    • taje Re: P. Ikonowicz odjechał 14.03.23, 16:07
      Jeżeli już to pretensje trzeba mieć do uniwersytetu, który ją tam 22 lata trzymał. Dawno temu trzeba było to ukrócić. Ciekawe, ile lat płaciła czesne (to były studia płatne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka