kozaki_za_kolano 07.04.23, 20:39 Dziś widziałam grube pąki na kasztanowcu. Drzewko na podwórku już ma różowe kwiaty (wiśnia?). Forsycja cała żółciutka. Nie umiem wklejać zdjęć, ale to naprawdę wiosna Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
turbinkamalinka Re: Wiosna! 07.04.23, 21:55 mia_mia napisał(a): > U nas dziś śnieg padał🤦🏼♀️ ja dzis widziałam pogodę z okolic Krakowa i tam śniegu więcej niż na Boże Narodzenie Odpowiedz Link Zgłoś
arthwen Re: Wiosna! 08.04.23, 00:23 Śniegu to nie ma, stopił się, bo było lekko na plusie, ale przedwczoraj w nocy było -6, wczoraj pół dnia padała śniegowa ciapa, a dziś przy +2 siąpił deszcz ze śniegową ciapą na przemian. Odpowiedz Link Zgłoś
mamtrzykotyidwato5 Re: Wiosna! 07.04.23, 20:44 U mnie morela kwitnie od 4 dni, tylko że od 4 dni cały czas mży i żadne pszczoły nie latają, więc moreli będzie okrągłe zero. Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wiosna! 07.04.23, 23:40 Zaraz trzmiele ruszą one się zimna nie boją Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wiosna! 14.04.23, 17:56 U mnie od drzewek gęstych od białych kwiatów dobiega taki jednostajne zabawne mruczenie bzyczenie. Trzmiele też już są. Widziałam. Pogoda piękna kolejny dzień, a mi smutno bez sensu. Wiosnę bardzo lubię więc sobie znowu poczytam i pooglądam, żeby dobry humor wrócił. Odpowiedz Link Zgłoś
aamarzena Re: Wiosna! 07.04.23, 20:57 U mnie pąki i kwiaty na drzewach i śnieg Mam nadzieję, że drzewom nie zaszkodzi Odpowiedz Link Zgłoś
turbinkamalinka Re: Wiosna! 07.04.23, 21:56 Ja dziś w domu ogłosiłam oficjalny początek wiosny, bo podobno temperatury w dzień mają nie spadać poniżej 10 stopni Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wiosna! 07.04.23, 23:38 U mnie wiosna z przerwami na powroty zimy od końca stycznia. Krokusy botaniczne już przekwitło, przebiśniegi się jeszcze gdzieniegdzie trzymają, w styczniu mi zakwitną skłaniać wiosenną taki skalniaczek poduszkowy, kwitną zonkile i cebulice syberyjskie i Bergenie A ciemierniki już od grudnia Pozatym kwitnie forsycja i pigwowiec japoński a krzaki mają już nawet małe listeczki ale ja południowy zachód Polski Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wiosna! 07.04.23, 23:46 U nas w tym toku to chyba będzie tylko zima. Dzisiaj znów śnieg padał 😫 Odpowiedz Link Zgłoś
babcia47 Re: Wiosna! 08.04.23, 00:30 I po co było choinkę rozbierać? Teraz by wystarczyło pisanki powiesić 😉 Odpowiedz Link Zgłoś
eliszka25 Re: Wiosna! 08.04.23, 01:32 Nic straconego. Mam świerk przed domem, mogę obwiesić pisankami 😁 Odpowiedz Link Zgłoś
mebloscianka_dziadka_franka Re: Wiosna! 08.04.23, 09:26 Mam nadzieję, bo już mam serdecznie dość tego "przeplatania" zimy... Jutro już ma być u mnie 10 stopni! ;P Odpowiedz Link Zgłoś
leyla76 Re: Wiosna! 08.04.23, 15:09 U mnie dzisiaj ok 13 stopni. Pięknie kwitnie czereśnia, trawa w ogrodzie przypomina łąkę. Więcej w niej stokrotek niż trawy. Odpowiedz Link Zgłoś
leosia-wspaniala Re: Wiosna! 08.04.23, 15:14 Forsycje od dawna żółciutkie, pączki na krzewach, zielona trawa... tylko zimno i pochmurnie. Duda, nie wiosna. Odpowiedz Link Zgłoś
sandy_cheeks Re: Wiosna! 09.04.23, 15:58 Właśnie wróciliśmy znad Biebrzy i Narwi. Wody jest aż nadto, wiosenny spacer w deszczu zaliczony 🙃 Odpowiedz Link Zgłoś
igge Re: Wiosna! 09.04.23, 22:14 I wierzby. Uwielbiam wierzbowe zwisające gałązki wiosną najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi.only Re: Wiosna! 16.04.23, 15:43 Dziś wiosna taka... że oszaleć można! 😍😍😍 Odpowiedz Link Zgłoś