Dodaj do ulubionych

Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis!

11.04.23, 16:27
SKŁADNIKI NA CHLEB GLAPIŃSKIEGO ZA 2,99 ZŁ:
- ZBOŻE TECHNICZNE
- SÓL DROGOWA
- WODA Z ODRY
(przepisem podzielił się nieoceniony Tygodnik NIE)

Kontekst:
zboże z Ukrainy przeznaczone do zutylizowania zostało sprowadzone do Polski i sprzedane jako polskie spożywcze największym producentom mąki w kraju. Wirtualna Polska ustaliła listę firm sprowadzających zboże z Ukrainy. Na liście są m.in. Cedrob (spółka pod kontrolą PIS), Wipasz (spółka pod kontrolą PIS), Elewarr (spółka pod kontrolą PIS)
Jest pięknie w Polsce!

Link dla ciekawych
Obserwuj wątek
    • pasquda77 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 16:30
      Jak tam drogie emamy głosujące na PiS, smakuje wam trujący chleb ze zboża technicznego?
      • no_name33 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 16:37
        Najważniejsze, że będzie 700+ i nowy bon turystyczny.
        Wszak dzieci mogą się potruc albo zachorować na raka. Najwazniejsze, że pojadą na wakacje!
        • kamin Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:29
          Jaki nowy bon turystyczny? Ten z żartu na prima aprilis?
          • no_name33 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 08:56
            kamin napisał(a):

> Jaki nowy bon turystyczny? Ten z żartu na prima aprilis?

Ten, ten. Przeczytaj wypowiedzi.
      • alicia033 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 17:11
        pasquda77 napisała:

> Jak tam drogie emamy głosujące na PiS, smakuje wam trujący chleb ze zboża techn
        > icznego?

ojtam, ojtam. Ich piekarnia jest fajna i na pewno nie korzysta z mąki z takiego zboża! wink)
        • paskudek1 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 08:52
          alicia033 napisała:

> pasquda77 napisała:
          >
          > > Jak tam drogie emamy głosujące na PiS, smakuje wam trujący chleb ze zboża
          > techn
          > > icznego?
          >
          > ojtam, ojtam. Ich piekarnia jest fajna i na pewno nie korzysta z mąki z takiego
          > zboża! wink)
          >
          >
          >
          Poza tym zboże techniczne, pani kochana oni nam chcą ROBAKI dać do żarcia. To dopiero świństwo.
    • alpepe Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 16:35
      Popatrz Europo, jak pięknie można ż(r)yć!
    • niemcyy Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 17:11
      Smacznego. Wazne, ze w sobote bylo sie z koszyczkiem. Ksiadz poswieci to nie zaszkodzi.
    • elenelda Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 20:22
      gdanskamarylka napisała:

Na liście s
      > ą m.in. Cedrob (spółka pod kontrolą PIS), Wipasz (spółka pod kontrolą PIS), Ele
      > warr (spółka pod kontrolą PIS)
      > Jest pięknie w Polsce!

Cedrob, Wipasz i Elewarr to nie producenci mąki, tylko mięsa drobiowego i pasz dla zwierząt.

• niemcyy Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 20:56
        www.rp.pl/polityka/art38291921-zboze-z-ukrainy-oszukane-polskie-mlyny
      • gdanskamarylka Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:10
        elenelda napisała:

> gdanskamarylka napisała:
        >
        > Na liście s
        > > ą m.in. Cedrob (spółka pod kontrolą PIS), Wipasz (spółka pod kontrolą PIS
        > ), Ele
        > > warr (spółka pod kontrolą PIS)
        > > Jest pięknie w Polsce!
        >
        > Cedrob, Wipasz i Elewarr to nie producenci mąki, tylko mięsa drobiowego i pasz
        > dla zwierząt.
        >

Nie napisałam, że to są firmy, które produkują mąkę. Nawet jeśli te zdania ci się tak skleiły jako ciągłość komunikatu... No i fakt pozostaje faktem - mięsko zwierzątek karmionych syfem nie jest zdrowe.

Chciałam też podkleić link z Rzepy, ale już to zostało zrobione. Ja tylko wkleję malutki cytat: Śledztwo o oszustwo wielkich rozmiarów wszczęła Prokuratura Okręgowa w Zamościu po zawiadomieniu Wojewódzkiego Inspektoratu Jakości Handlowej Artykułów Rolno-Spożywczych w Lublinie. Pokrzywdzonymi są trzy firmy z grupy największych krajowych młynarni, które kupiły pszenicę deklarowaną jako polska od firm pod Hrubieszowem. A naprawdę sprzedano im ukraińskie zboże, które wjechało do Polski jako techniczne, więc przeznaczone do spalenia lub na pellet. Prokuratura zabroniła nam ujawnienia nazw firm „z uwagi na dobro prowadzonego śledztwa i ochronę pokrzywdzonych”. Wiemy, że jedna z nich nie użyła go do produkcji mąki.
        • alicia033 [...] 11.04.23, 21:25
          Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
          • babcia47 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:52
            Czy poza inwektywami potrafisz wydać z siebie jakiś konkretny argument lub informację? Z interii się urwałas czy co?
          • gdanskamarylka Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:57
            To jasne, że jestem za głupia, żeby zrozumieć, czemu Polacy się godzą na takie grube przekręty, czemu nie przeszkadza im jedzenie rzeczy, które do jedzenia nie są przeznaczone, czemu nie mają problemu z tym, że ktoś rozpętuje aferę o rzekome jedzenie robaków, a potem traktuje Polaków gorzej niż robakożerców. Jak partia powie, żeby jeść kupę, bo miliony much nie mogą się mylić, to znajdzie spory poklask. Domyślam się, że i dla ciebie byłby to rarytas, skoro nie wkurza cię robienie wałków w najbardziej podstawowych produktach żywnościowych.

Do zrozumienia tego wszystkiego, o czym napisałam, zapewne potrzeba intelektu wyborcy PiS-u, a do tego mi daleko. Ale jakoś nie jest mi z tym faktem źle smile
      • babcia47 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:46
        Tak to producent pasz ale nikt nie zabroni tej firmie jeżeli mieści się to w pkd handlować zbożem gdy wyczuje interes. Nawiasem mówiąc prezes powiązany z Pionkiem
        • gdanskamarylka Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 22:00
          babcia47 napisała:

> Tak to producent pasz ale nikt nie zabroni tej firmie jeżeli mieści się to w pk
          > d handlować zbożem gdy wyczuje interes. Nawiasem mówiąc prezes powiązany z Pion
          > kiem
          >

A biorąc pod uwagę powiązania, to pewnie i PKD niepotrzebne wink Nie takie lody się kręci w tym towarzystwie.
      • mava1 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 08:49
        >Cedrob, Wipasz i Elewarr to nie producenci mąki, tylko mięsa drobiowego i pasz dla zwierząt.

i co z tego? to nie znaczy, ze nie moga zboża kupic i sprzedac innej firmie jesli tylko jakis pisuar, stojący na czele, zwietrzy interesik.
        Handlarz bronia tez raczej nie specjalizował sie w medycynie a jednak kupił/sprzedał respiratory (też do dudy) i zrobił przekręt swojego zycia (i tzw. śmierci)
        Kowalczyk tez nie ma pojecia o rolnictwie albowiem jest nauczycielem matematyki, a jednak był ministrem rolnictwa. też do dudy, w związku z tym.
        Oni wszyscy sa do dudy, jednak są mistrzami w węszeniu przekrętów i robieniu kasy, kombinowaniu i wyciaganiu pieniedzy z kieszeni Polaków, którzy pracuja na ich wielomilionowe konta, za miske ryzu.
    • rb_111222333 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 20:32
      Świetny przepis, chociaż dobitnie pokazuje jak jest źle
    • abidja Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:35
      A co to jest zboze techniczne?
      • alicia033 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:41
        abidja napisała:

> A co to jest zboze techniczne?

czego, inteligentna inaczej, nie zrozumiałaś z wyrażenia "przeznaczone do zutylizowania"?
        • babcia47 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 21:49
          Czemu nieudpowiesz zamiast obrażać? Zboże techniczne służy do 2ykorzystania w przemyśle jako polprodukt lub wykorzystania jako paliwo. W przemyśle dla pozyskania substancji w nim zawartych A nie jako np pasza dla zwierząt.
          • alicia033 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 11.04.23, 22:03
            jakby to eufemistycznie określić...
            Możesz sobie przybić piątkę z morawieckim, który też "nie łapie" dlaczego czepiają się o jego wczorajsze posty ze zdjęciami trupów. Morawieckiemu przynajmniej za to płacą, a ty, cóż... w najlepszym przypadku robisz tu za pissuarową pożyteczną idiotkę za darmo.
            • mava1 Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 15:21
              >Morawieckiemu przynajmniej za to płacą, a ty, cóż... w najlepszym przypadku robisz tu za pissuarową pożyteczną idiotkę za darmo.

ale że co??? jak pamietam stałas zawsze za pissuarem, broniac ich własnom piersiom.
              Odmieniło ci sie? kasy zabrakło na pissuarowy chlebek?
        • abidja Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 08:33
          alicia033 napisała:

> abidja napisała:
          >
          > > A co to jest zboze techniczne?
          >
          > czego, inteligentna inaczej, nie zrozumiałaś z wyrażenia "przeznaczone do zutyl
          > izowania"?
          >
          >

Rozumiem,ze ty jestes ta ktora głosuje własciwie i ma wlasciwe poglady. No coz, gratuluje tej wlasciwej partii jego wyborczyni.
          I zbadaj tarczyce .
    • kochamruskieileniwe Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 12:43
      Jedno mi sie nie zgadza w tym przepisie, ale ja lubię precyzję wink

sól drogowa..
      dziennikzachodni.pl/trujaca-sol-drogowa-wszyscy-ja-jedlismy-lista-zakladow/ar/783924

To pokazuje jedno. Cwaniaków nigdy nie brakuje.
      <rzygi>
      • kochamruskieileniwe Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 12:44
        i nie wyszła mi emotka sad
      • abidja Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 12:47
        kochamruskieileniwe napisała:

> Jedno mi sie nie zgadza w tym przepisie, ale ja lubię precyzję wink
        >
        > sól drogowa..
        > dziennikzachodni.pl/trujaca-sol-drogowa-wszyscy-ja-jedlismy-lista-zakladow/ar/783924
        >
        > To pokazuje jedno. Cwaniaków nigdy nie brakuje.
        > <rzygi>

Tez mam wrazenie,ze to wszystko juz bylo i k.r.wa. dalej trwa. Cwaniaki sa wszedzie.
    • nammkha Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 12:52
      Świetny przepis! Tyle, że wyborcy PiS go nie przeczytają. W Święta oglądałam niestety TV PiS i tam wszystko ładnie, pięknie- rolnicy nie protestują... a Polska to kraj miodem i mlekiem płynący. Potęga normalnie. Płakać się chce.
    • anorektycznazdzira Re: Chleb Glapińskiego - sprawdzony przepis! 12.04.23, 15:13
      Niemcy nam zazdroszczą!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka