summerland
30.04.23, 14:26
Muszę się wybrać do fryzjera a nie mam swojego i nie wiem robić. Jak szukać? Chodzić po zakładach, sprawdzać, umawiać się i potem ewentualnie odwoływać? Przyznam się, że nie lubię chodzić do fryzjera, jakoś nigdy nie byłam zadowolona i dlatego chodze tylko od wielkiego dzwonu.
Mam parę wymagań, np nie lubię jak sie siedzi u fryzjera jak na wystawie. Lub nawet u samego fryzjera jak klienci siedza czekają na swoją kolejkę i też się jest na widoku.
Inna sprawa to umiejętności fryzjerskie ale tego nie da się wcześniej sprawdzć. Mam włosy problematyczne i niewiele da się z nich zrobic. Dobry fryzjer powinien poświęcić im więcej uwagi/pracy, tak mysle. Nie trafiłam na takiego, przeważnie szybko się uwijają, nie przywiązując uwagi do detali. Ktoś mi kiedyś polecał, jakiegos męskiego fryzjera, bo jest bardzo dokładny i dobrze strzyże ale jakoś tak mi było mi glupio i nie poszłam.
Szukałam też zdjec jakiejs fryzury, która by mi się spodobala i moglabym pokazać jako wzór ale jak na złość nie mogę znaleźć. Cos zbliżonego znalazlam ale jest tylko przód pokazany. Cos na kształt boba sobie wymyslilam ale nie chce zbyt krotko z tylu. Nie wiem czy to się da zrobić z moimi włosami bo z przodu mam krótsze.
Doradźcie coś prosze bo nie wiem co robic. Moze macie jakieś zdjęcia na średniego boba.