Dodaj do ulubionych

Jeść na siłę?

15.05.23, 21:21
Obecnie jem około 1200 kcal dziennie.
Więcej w siebie nie jestem w stanie wcisnąć. Objętościowo jest tego sporo bo to głownie warzywa, chude mięso i ryby oraz miękkie owoce w stylu truskawki, borówki, maliny.Do tego chude wyroby z mleka.
Spalanie kcal z aktywności to 600 - 800kcal dziennie. Do tego PPM więc jestem w sporym deficycie.
Jeść na siłę ?
Obserwuj wątek
    • szara.myszka.555 Re: Jeść na siłę? 15.05.23, 21:26
      "Jeść na siłę?"

Jeśli nie masz ostrej niedowagi lub/i zdiagnozowanych niedoborów - nie, po co?
      Apetyt Ci wróci prędzej czy później.
    • ggrr.ruu Re: Jeść na siłę? 15.05.23, 21:42
      Przejdź na posiłki bardziej gęste kalorycznie to nie będziesz musiała jeść na siłę
    • primula.alpicola Re: Jeść na siłę? 15.05.23, 21:44
      A co ci dolega, że masz taki słaby apetyt?
    • pepsi.only Re: Jeść na siłę? 15.05.23, 21:46
      Nie wciskaj, zjedz kilka orzechów do posiłku, albo popij sokiem owocowym.
      I mimochodem dostarczasz kalorii.
    • brenya78 Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 04:51
      Przejdź na normalne jedzenie, a nie chude zamienniki to będziesz miała prawidłowy bilans kalorii.
    • gorzka.gorycz Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 05:45
      Uwielbiam takie bredzenie, ojej, jem trzy listki sałaty i jestem taaaka najedzona.
      • obrus_w_paski Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 06:11
        Niektórzy w stresie w ogólne bie czuja głodu
      • kazimierav Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:09
        big_grin
      • figa_z_makiem99 Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:25
        Kiedy mam duży stres, też tracę apetyt i zmuszam się do jedzenia. Od zawsze tak mam. Nie lubię chipsów, lodów, batoników itp. Co w tym dziwnego?
        • obrus_w_paski Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:40
          Ja w stresie w ogóle nie odczuwam łaknienia, zdarza mi się nie jeść przez cały dzień i nawet tego nie zauważyć, zawsze wtedy tracę kilka kg
          • m_incubo Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:48
            Tak, ja też, ale w ogóle nie o to chodzi w przypadku "jem kalorycznie mało, ale objętościowo sporo, bo warzywa".
            Jeśli w stresie odcina ci głód, to nie zjesz wielkiej michy warzyw na parze, bo mają mało kalorii, tylko nie zjesz niczego, czego objętościowo jest dużo.
          • figa_z_makiem99 Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:48
            Dokladnie, dla mnie kosmosem jest obżeranie się w takich chwilach, mam wtedy zaciśnięty żołądek.
        • m_incubo Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:48
          No ale michy sałaty też nie zjesz.
    • mikams75 Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:05
      Jesli chudniesz mimo iz nie planowalas, to zwiekszyc troche kalorycznosc posilkow, co nie oznacza, ze masz jesc na sile. Jesli nie chudniesz, to zapewne jesz wystarczajaco a tylko ci sie wydaje, ze jesz niewiele.
    • kazimierav Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 08:17
      Zaczęłaś sporty uprawiać wyczynowo, że spalasz 600-800kcal z aktywności?
      Bo chodząc na bieżni twoim tempem, trzeba by iść ze 4 godziny, żeby tyle spalić.
    • 1matka-polka Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 09:39
      A co na to twoj psychiatra?
    • suki-z-godzin Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 10:34
      iść do lekarza i zapytać, co powie na dopełnianie diety nutridrinkami
      • m_incubo Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 17:30
        A nie lepiej dopełnić dietę normalnym żarciem?
        • suki-z-godzin Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 18:05
          m_incubo napisała:

> A nie lepiej dopełnić dietę normalnym żarciem?
          >

jako osoba borykająca się od lat z ED mam takie doświadczenie, że kiedy przychodzi faza, że wszystko w lodówce wydaje się ohydne i niejadalne i prędzej zgnije, niż zostanie zjedzone, to już lepiej wypić nutridrinka niż żywić się samym światłem wink
          do nabijania kalorii doskonałe są tez koktajle, kiedy każde śniadanie wydaje mi się zmierzłe, pakuję do blendera banana, białko, olej lniany, rukolę, masło orzechowe, płatki owsiane itd., i mam posiłek z dobrym stosunkiem białek, węgli i tłuszczy, który jakoś tam przechodzi przez gardło.
    • eriu Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 13:11
      A dlaczego nie jesz tłustych mlecznych wyrobów? Czemu jesz głównie objętościowo truskawki? Czemu nie jesz węglowodanów jak kasze? To już zalatuje zaburzeniami odżywiania na zasadzie „muszę jeść zdrowo” więc głodzę organizm. Najpierw do dietetyka. A jak nie poprawisz diety z dietetykiem to do specjalisty zaburzeń odżywiania, bo to ortoreksją pachnie.
    • bei Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 16:42
      No i nocnie również spalasz, samo spanie to 60 kcal na godzinę, gorąca kąpiel w wannie-spalisz tyle co podczas truchtu.
    • pyza-wedrowniczka Re: Jeść na siłę? 16.05.23, 16:51
      Nie jeść na siłę, tylko jeść produkty, które dostarczą więcej energii. Czyli zamiast chudego nabiału pełnotłusty, zamiast chudego mięsa takie z odrobiną tłuszczu (w ogóle tłuszcz jest zdrowy i potrzebny), do sałatki z warzywami dorzuć orzechy itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka