Dodaj do ulubionych

Golfy kaszmirowe

22.05.23, 22:30
No dobra, nie będę taka.
Marka, w której kupiłam swój jedwabny top, co to wyglądam w nim jak milion dolarów, jednak pod warunkiem, że tylko stoję (o co jednak trudno) wyprzedaje kaszmirowe golfy za 199 zł.
Chyba nie fejk, bo dostałam maila, że towar wysłano. Tzn. firma nie jest fejkiem, ale zastanawiałyśmy się z koleżanką, czy to nie jakiś błąd. Chyba nie, bo wisi kolejny dzień, a golfy mają przyjść jutro.
Obserwuj wątek
    • alfa36 Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:00
      Daj znać, jakie są.
    • mysiulek08 Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:03
      gdzie te golfy???
    • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:06
      Falconeri wrzućcie.
      • konsta-is-me Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:31
        Mi pokazuje 1499 zł....( W klubie)
        • mysiulek08 Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:32
          mi 199 ale moj ulubiony kolor nie ma mojego rrozmiaru 😩
        • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:36
          Trzeba konto zrobić. Screen z teraz, przypadkowo wybrałam kolor i rozmiar.
          • konsta-is-me Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:48
            Nie mogę, bo trwa "aktualizacja strony".
            Chyba wszystkie ematki ruszyły tam 😁
            • ardzuna Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 22:30
              Kusicielka! Nie planowałam teraz zakupu kaszmirowego golfu.
              • bye-bye Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 07:06
                Ani ja, mimo to też kupiłam. Jak owca😁
                • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 11:36
                  A ja akurat szukam od dłuższego czasu kaszmirowych swetrów w dobrej cenie, więc info spadło mi jak z nieba smile Byle wysłali, bo póki co ciągle przetwarzają moje zamówienie.
                  • shellyanna Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:02
                    Właśnie anulowali mi zamówienie
                    • shellyanna Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:03
                      Może to i lepiej, bo doczytałam, ze modelka nosi M, a ja zamówiłam S i L.
                    • daniela34 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 13:44
                      Moje też.
        • brenya78 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 13:46
          Ha ha 1499 za golf, przecena na 199.
          Niezła ściema 😀
    • kaki11 Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:41
      O dzięki! co prawda nie planowałam kupować golfu i nie jestem przekonana do fasonu, ale zamówię- cena rewelacja, w najgorszym wypadku, jak faktycznie nie będzie leżał zwrócę smile
      • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:45
        Nie przymierzałam nawet, ale kiedyś widziałam na sprzedawczyni - polecała ten model, jest dłuższy i ma luźny dół. Chciałam bardzo, ale cena odstraszała (ponad 7 stów za sweter to jakiś kosmos). A tu taka niespodzianka.
        • kaki11 Re: Golfy kaszmirowe 22.05.23, 23:50
          W sumie pokazują, że cena standardowa to prawie 1500zł, tyle bym za sweter nie dała, a 200zł za kaszmir to naprawdę rewelacyjna cena. Tylko właśnie wiem, że na mnie takie różne luźniejsze kroje nie nie zawsze leżą dobrze i czasem się w nich źle czuję więc tu mam obawy. No ale może ten akurat z tych które mi przypasują smile
          • asia.sthm Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 09:41
            > a 200zł za kaszmir to naprawdę rewelacyjna cena.

Super okazja.
            ale to chyba tylko na Polske.
            Sprawdzilam na moj (SE) i niestety obnizka tylko minimalna.
    • slatynka85 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 00:26
      Kupiłam. Jasny wanilia. Zastanawiam się czy nie kupić jeszcze czarnego 😂
      • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 00:38
        Też wzięłam wanilię, czarny i granat.
        Najwyżej zwrócę granat.
        • slatynka85 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 00:46
          Nie wiesz dokąd ta promocja? Bo też myślałam o czarnym lub granacie, z przewagą na czarny
          • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 00:50
            Nie mam pojęcia. W sb w nocy przez przypadek zobaczyłam, nawet nie wiem, od kiedy.
            Nic na maila nie dostałam, w służbowym tel. miałam zakładkę otworzoną i tak się dowiedziałam. Dlatego zastanawiałam się, czy to nie jakiś błąd na stronie, ale chyba nie.
            • slatynka85 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 00:54
              Pokaż jeszcze ten swój top, bo też na kupnie jestem 😁
              • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 00:59
                Już szukam. Aczkolwiek uprzedzam, że jak siadłam, to gniecie się jak wściekły. Gdybym tylko stała, to jest boski.
                • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 01:03
                  Proszę.
                  • lauren6 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 09:19
                    Ja poluję na promocję na te bluzki:
                    www.falconeri.com/pl/product/t-shirt_z_dekoltem_w_%C5%82odk%C4%99_z_jedwabiu_i_modalu-DMM406Q.html?dwvar_DMM406Q_Z_COL_FALCD=8858
    • lauren6 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 09:06
      Kupiłam 4 🤭 Najwyżej zwrócę jeśli kolor mi się nie spodoba.

Dzięki za informację o promocji 😘
    • szarmszejk123 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 09:17
      Kurde,a ja mam chyba uczulenie na kaszmir czy coś, bo po kilku h w kaszmirowym sweterku tam, gdzie dotykał skóry miałam mega podrażnienie, prawie jak poparzenie słoneczne sad
    • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 09:25
      Dzięki wielkie. Też wzięłam 2 i jestem ciekawa co przyjdzie bo cena śmieszna za kaszmir. Chciałam wziąć wanilię jeszcze, ale w międzyczasie znikła, chyba ematki wykupiływink
      • jeste_m_sobie Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:23
        Słuchajcie, chciałam się zarejestrować, by skorzystać z dobrej ceny, i niestety nie daję rady. Komuś się udało?
        • jeste_m_sobie Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:26
          Dziewczyny, które kupiły: czy wcześniej byłyście zarejestrowane w klubie?
          • daniela34 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:29
            Nie byłam, zarejestrowałam się wczoraj, kupiłam 1 na próbę. "Zamówienie przetwarzane." No cóż, zobaczymy co z tego będzie. Na wszelki wypadek wybrałam płatność za pobraniem, gdyby się jednak okazało, że to jakiś błąd z tą promocyjną ceną i anulują mi zamówienie.
          • lauren6 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:36
            Byłam wcześniej zarejestrowana.
          • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:55
            Ja byłam.
        • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:48
          Tak, ja się rejestrowałem dzisiaj i bez problemu, tyle ze mail rejestracyjny od nich przyszedł z 15 minut później, nie od razu.
    • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:55
      A teraz otwiera sie wam strona? Bo u mnie komunikat "bad gateway"
      • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 12:01
        Dobra, działa, ale kaszmirowe golfy od ponad 700 zł.
        • asia.sthm Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 12:08
          > od ponad 700 zł.

tak jak u mnie
        • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 12:10
          Działa, 199 nadal. Choć coraz mniej dostępnych rozmiarów.
          • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 12:25
            Działa faktycznie, wyszłam z golfów, weszłam ponownie i była cena 199 zł. Trzeba sprawdzać, co tam się dodało do koszyka, bo wrzuciłam 3 kolory, patrzę, a mam jeden kolor w dwóch egzemplarzach wink Ale ostatecznie zamówienie złożone, ciekawa jestem, czy zrealizują?
      • elenelda Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 12:27
        kurt.wallander napisała:

> A teraz otwiera sie wam strona? Bo u mnie komunikat "bad gateway"

Przed chwilą zarejestrowałam się i kupiłam
        • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 12:38
          Ja też. Ale musiałam zmienić internet. Mój domowy, nie wiedzieć czemu, nie przepuszcza niektórych adresów.
    • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 11:57
      Moje paczki są już w domu. Kupowałam z koleżanką. Jestem w biurze, więc nic więcej nie napiszę, ale już nie mogę się doczekać końca dnia big_grin
      • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 19:37
        Moje kaszmirki już w nowym domu.
        Granat jest ładny, zostawiam. Waniliowy jest tym kolorem, o który mi chodziło, uff. Ten ciemniejszy, rumowy, byłby za rudy.
        Czarny wiadomo, nawet nie ma co komentować.
        Koleżanka wzięła głęboką zieleń, boski kolor.
        Miękkie, ciepłe, fason luźny.
        Niech Wam się dobrze noszą, bo widzę, że rozmary poznikały w tempie ekspresowym 🤣
        Dodam, że to grupa Calzedonia, nic wspólnego z nimi nie mam, nawet apaszki nie przysłali, bo kwotę miałam, ale w dwóch zamówieniach.
        Co prawda takie perły to ematka zdobywa na lumpach za 35 zeta, ale jakby ktoś tak jak ja takiego farta nie miewał, to łączę się z Wami i niech nam ciepło będzie!
        • en10 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 19:44
          Też złapałam dwa. Dzięki za cynk.
          Na waniliowy się nie załapałam, ale czarny i granatowy w drodze.
          • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 19:48
            On taki bladawy, miałyśmy obawy czy nie za jasny, ale chciałyśmy klasyczny kolor kaszmiru.
            Granat jest bardzo ładny, ciemny, atramentowy. A czarny to wiadomo. Love.
            • extereso Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 19:55
              Mnie się czarny udało zamówić. Dzięki
              • shellyanna Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 19:58
                Mi też 😁 tego e złamanej bieli mi żal.
            • long_week Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 19:56
              A bardzo luźne są? Rozmiarowka zgodna?
              • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:18
                Rozmiarówka zgodna.
                Nie to że wiszą, ale nie opinają ciała.
                Ponieważ czasem i wełna i kaszmir filcują się pod pachami, dla mnie ok.
                • long_week Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:29
                  Dzięki, wzięłam xs a noszę S, jakieś zwisające mi się wydawały. Najwyżej zwrócę, nic na siłę. Zamówiłam trawiasta zieleń.
                  • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:34
                    xs jest minimalnie mniejsze od s, ma trochę rękawy krótsze. Leży ciut lepiej.
                    Koleżanka kupiła sobie i córce, stąd wiem.
                    • daniela34 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:37
                      Fajnie, że piszesz, bo ja właśnie XS zamówiłam.
                      • long_week Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:38
                        Jaki kolor wzięłaś Danielo?
                        • daniela34 Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:42
                          Rumowy i dokupiłam teraz wanilię
                      • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:42
                        Wszystko ok z zamówieniem? Przeszło?
                    • long_week Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:37
                      O, dziękuję. Zobaczymy jak dojdzie, ale chyba im korek zrobilysmy przez zamowieniasmile
                    • shellyanna Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 23:00
                      No i zamówiłam. Jesteście złem.
        • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:15
          Ja wzięłam właśnie ten ciemniejszy beż, bo waniliowego już nie było eski czy emki, a xs trochę nie chciałam brać bo lubię luźniejsze swetry z kaszmiru. Ciekawa jestem czy bardzo rudawy jest🤫
          Fajnie, ze napisałaś i że swetry są ok, czekam z niecierpliwością na kuriera zatem.
        • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 21:26
          Dziękuję za informację o promocji, zamówiłam dwa, mam nadzieję, że przyślą. Żałuję, że nie udało mi się złapać granatowego, lub tego jaśniejszego niebieskiego, bo to takie typowo moje kolory.
    • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 20:19
      Dwa już jadą. Szkoda ze same maluchy zostały, chciałam kupić mamie i babciom !
    • renciarka Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 21:17
      Mało golfów widuję ostatnio w sklepach i online (nawet jesienią i zimą przymało coś), ale wiele lat temu zamówiłam jeden z C&A (albo Clockhouse, nie pamiętam), dopiero niedawno go wyrzuciłam, bo był przymały, zresztą nie mam już rzeczy, które razem z nim nosiłam. Nie do zdarcia był, i nie musiał być nawet kaszmirowy 😉 Zresztą trochę przykro człowiekowi, gdy znajduje super ciuch z 2009 roku, wspaniałej jakości i idealnie wpisujący się w trendy, a musi go wywalić/oddać, bo przytył albo schudł, albo nie ma już z czym tego nosić.
      • wisniowy_sad Re: Golfy kaszmirowe 23.05.23, 21:45
        renciarka napisała:

> Zresztą trochę przykro człowiekowi, gdy znajduje super ciuch z 2009 roku,
        > wspaniałej jakości i idealnie wpisujący się w trendy, a musi go wywalić/oddać,
        > bo przytył albo schudł, albo nie ma już z czym tego nosić.

No ba, ja po szkole (a skończyłam ją nie tak dawno, bo ok. 10 lat temu) wyprzedałam na ówczesnym allegro wszystkie swoje ubrania "szkolne". Ubrania co kilka(naście) dni noszone i prane, więc nie takie nówki. I wiecie, co? Ludzie się o nie bili, choć ceny były nie tak niskie. Teraz sprzedać cokolwiek (chociażby dosłownie za bezcen) jest bardzo trudno, bo na każdej ulicy są sklepy odzieżowe i nastąpił ogromny przesyt.
        • nelamela Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 08:12
          Dziękuję za informację. Udało mi się dorwać biały.Tylko taki był.Zobaczymy jak przyjdzie.Pozdrawiam.
          • baatexja Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:02
            Moje wczorajsze dwa zamówienia zostały anulowane "na moją prośbę".
            • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:09
              I mnie anulowali sad Niby z powodu wyczerpania towaru.
            • shellyanna Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:10
              Moje tak samo.
            • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:11
              No nie, dziewczyny! Moje zamowienie tez zostało właśnie anulowane, niby to na moja prośbę! Zrobiłam później jeszcze jedno zamowienie i tez się spodziewam, ze anulują…
              Widać taki mieli wczoraj zbyt na te golfy, ze doszli do wniosku, ze za tanio poszły…
              • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:15
                Chociaż tak patrzę ze to późniejsze anulowali. Popołudniowe.
                • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:24
                  No i duda. Wcześniejsze tez anulowali z powodu braków magazynowych sad
                  • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:47
                    Moje tez anulowane.
                    • jeste_m_sobie Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 20:32
                      Moje też anulowane. "Na moją prośbę"! Właśnie piszę mail pełen oburzenia, rozumiem, że zainteresowanie ich przerosło, ale to zwykła bezczelność i kłamstwo.
                      • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 20:43
                        Ja próbowałam usunąć u nich konto, ale 3 razy komunikat, żeby spróbować później, coś tu jest nie tak
                        • majaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 11:48
                          Napisałam do nich na czacie w tej sprawie. Pani poprosiła o printscreena i napisała, że to jakiś błąd systemowy i przekaże sprawę do odpowiedniego działu oraz powiadomi mailowo o usunięciu konta. Zobaczymy, jak to pójdzie.
    • atenette Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:17
      Dostałam maila, że zamówienie zostało anulowane z powodu braków magazynowych i pieniądze zostaną zwrócone..
      • extereso Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 14:41
        I ja
        • lauren6 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:01
          To ja nawet maila nie dostałam, tylko zwrot pieniędzy na konto.

Mam jeszcze drugie zamówienie na 2 swetry. Ciekawe czy to też anulują.
    • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:22
      Jakby ktos jednak dostał swoje zamówienie, ale chciał coś zwrócić, to niech da znać, chętnie odkupię L i M.
      • kurt.wallander Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:23
        Chociaż ematki pewnie same s-ki i xs-ki brały.....
        • nenia1 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 20:22
          kurt.wallander napisała:

> Chociaż ematki pewnie same s-ki i xs-ki brały.....

że też wam się nie nudzi...
          • majenkirr Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 20:41
            To akurat była słuszna uwaga wink.
    • fotokasia Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 12:57
      Miał być pierwszy w życiu kaszmir w mojej garderowbie (tak, skusiłam się na tę ofertę), no i też anulowane sad
    • slatynka85 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 13:17
      Mój właśnie pojawił się jako przygotowywana przesyłka w paczkomacie! Kurde szkoda, że tylko jeden kupiłam!
      • extereso Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 14:41
        Masz fuksa
      • lauren6 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 15:44
        A ja właśnie dostałam zwrot pieniędzy na konto 😡
        • pitupitt Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 15:53
          A bo żeście się wszystkie rzuciły jak szczerbaty na suchary... Albo faktycznie wyczyściłyscie magazyny, albo sprzedawca zobaczył nagłe poruszenie i "zapasy się skończyły"...
          • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 23:30
            Tak było. Nic się nie działo z tymi golfami, a jak wrzuciłam post, to rozmiary, a potem kolory dosłownie znikały w oczach 😂
    • pitupitt Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 15:50
      Ciekawi mnie, na ile ten kaszmir faktycznie jest kaszmirem... Jakiś czas temu trafiłam na golf Polo RL, który wg metek miał być w 100% kaszmirowy. Metki się zgadzały z oryginałem, logo ok, wszystko na pierwszy i drugi rzut oka w porządku. Jednak próba ognia jasno pokazała, że to poliester. Stąd moje wątpliwości.
      • fotokasia Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:04
        Poczytałam o tej próbie ognia i ciekawa jestem, czy faktycznie kupione w tej promocji swetry są kaszmirowe. Jak w praktyce wykonać taką próbę? Skąd wyciągnąć nitki, ile tego materiału do spalenia? 5 cm wystarczy?
        • fotokasia Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:10
          Ok, dooglądałam na filmikach, że wystaczy takie zmechacenia zebrać, jak po golarce do tkanin.
        • pitupitt Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:33
          Ja zebrałam z powierzchni swetra za pomocą golarki trochę puszki, spokojnie wystarczyło.
          • fotokasia Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:43
            Dokładnie, zobaczyłam na tik toku instrukcje )
      • mysiulek08 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 17:27
        mialam tak z jedwabna koldra z esprit, wypelnienie 100% jedwab, ale poszewki mam europejskie a koldra byla w rozmiarze lokalnym czyli dlugosc 240 wiedzialam, ze ja bede skracac i przy przerobce wyszlo, ze w srodku jedwabiu to jest tyle co przyslowiowy kot naplakal i wypelnienie nijak sie mialo do zawieszki z probka

oczywiscie reklamacji uznac nie chcieli 'bo to 100%' jedwab wiec sprawa oparla sie o rzecznika spraw konsumenta, tu tez sie probowali sie wykpic, dopiero pismo prawnika z agnecji konsumenckiej, ze sprawa jest kierowana do sadu pomoglo, oddali kase, koldry nie chcieli
    • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 15:51
      Dziewczyny, bardzo mi przykro, że anulowano Wam zamówienia uncertain
      Manufaktura nie wytrzymała najazdu ematki crying
      Tak jak pisałam wczoraj, dostałam wszystko. Łącznie z koleżanką zamówiłyśmy 8 szt. w dwóch zamówieniach, 2 paczki przyszły, 0 problemów.
      Mam nadzieję, że choć część z Was dostanie sweterki.
      Szkoda, że nie wszystkie.
    • eliszka25 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:41
      Dobra, muszę to w końcu napisać!

Za każdym razem tytuł twojego wątku czytam jako gofry kaszmirowe. Nie mam pojęcia skąd mi się te gofry wzięły, ale za pierwszym razem weszłam w wątek z nadzieją na przepis na gofry 🤣
      • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:53
        Gofry tylko wg przepisu Michela Roux! Tak samo jak naleśniki.
      • bulzemba Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 13:36
        Nie ty jedna.
    • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:44
      Nie tylko emamy nacięły się na tych golfikach z kaszmiru, bo pojawiła się opinia - być może- etaty.
      Może ten pan ma w sumie rację z próba wyłudzenia danych osobowych, bo faktycznie przecena aż o 87 procent wydaje się niedorzeczna. 200 zł za 100 procent kaszmir to rzeczywiście jak darmo i można się było spodziewać, ze haczyk chwyci.

Cytuję pana klienta: „Opinia dotyczy internetowego firmy Falconeri: wrzucają w promocyjnych cenach towar, którego nie posiadają, a następnie zamówienie zostaje anulowane. Czy cała operacja skierowana jest na potrzeby wyłudzenia danych osobowych i zbudowania sobie w ten sposób bazy klientów ? Jeśli tak, to bardzo niefajna praktyka i ode mnie czerwona kartka za coś takiego. Nie polecam !”
      • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 16:52
        Mam konta lojalnościowe w dziesiątkach sklepów, począwszy od biedry i Deichmanna. Jeśli zakładam konto w sklepie, a potem nie chcę korzystać, po prostu się wypisuję, jedno albo dwa kliknięcia. Nie ma potrzeby tworzenia teorii spiskowych.
        Pewnie nie posiadali aż tyle, to niestety się zdarza. W innych sklepach też nie raz anulowano mi zamówienie, nawet tuż przed wysyłką. Ale na pewno w tej cenie golfy były, jak pisałam, sama kupiłam 8 szt.
        • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 17:04
          Szczerze mówiąc bardzo dużo kupuję w internecie i jeszcze nigdy w dużym sklepie mi zamówienia nie anulowano. No może na Allegro, ale i to nie pisząc mi , ze anulowano na moja prośbę niby.
          Po prostu mnie to dziwi a faktem jest ze niektórym bazy klientów są potrzebne i ze namiarami się po prostu handluje. Co z tego, ze się wypiszę, skoro moje dane i tak ktoś cały czas ma. Do swoich celów.
          Nie znam polityki tej firmy F i nigdy u nich niczego wcześniej nie kupiłam, ale dziwi mnie, ze nie panują nad sprzedażą. Zalando, Answear czy Mytheresa itd jakoś mogą a i przecen o ponad 80 procent nie robią. Ale ok, wszystko jest możliwe, ja na tym nie straciłam bo i tak zamówiłam za pobraniem.
          • lauren6 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 20:07
            Zalando jak najbardziej anulowało mi kiedyś zamówienie. Po prostu w przypadku tak dużych sklepów internetowych dane ze sprzedaży nie są synchronizowane na bieżąco, tylko spływają po chwili i bywa, że w tym czasie dwie osoby kupią to samo. Sklepy biorą to ryzyko na klatę, bo w przeciwnym wypadku strona sklepu działałaby bardzo wolno.

Danych nie musiał nikt ode mnie wyłudzać, bo odkąd robię zakupy w Falconeri mam tam założoną kartę.
            • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 23:08
              Kiedyś Limango anulowało mi po x tygodniach, tuż przed wysyłką (a wiadomo, ile się czeka, aż się kampania zakończy). Ostatnio kupiłam na Allegro menzurki określonej marki - nikt nie miał, nawet producent. Po czym się okazało, że oni też nie mieli, ale uzupełnili stany czymś podobnym i to wysyłali.
              Wólczanka miała koszulę - w opisie 100% bawełna, przyszła mieszanka bawełny i wiskozy (chyba 60%).
              Gobi Cashmere pomylił się kiedyś w cenach (na ematce przeczytałam, ale mam kilka swetrów, markę znałam wcześniej) - nie wzięli na klatę, anulowali zamówienia od razu.
              To tak na szybko.
              Nie pamiętam, jakie moje dane ma Falconeri, pewnie imię, nazwisko, adres, mail i telefon. Jeszcze data urodzenia, bo pamiętam, że dostałam kupon urodzinowy. Nawet skorzystałam.
              Czyli standardowy zestaw wymagany do kart lojalnościowych, kont w teatrach, poczcie mailowej etc.
              Kartę tam mam, nic nie musieli wyłudzać.
              Koleżanka kupiła 3 golfy, mają być jutro (dostała maila, że wysłane). Ja swoje 8 dostałam. Zresztą czekałam na info o wysyłce, zanim napisałam post. Także nie bank nie była to ściema.
              Nikt nie jest w stanie powiedzieć, ile ematek złożyło zamówienia, ale w tym wątku widzę nicki, których nie znałam - nie jest więc dziwne, że nie wytrzymali oblężenia. To nie jest Zara czy H&M.
              Mam nadzieję, że jak najwięcej dziewczyn otrzyma golfy. Ale kto to będzie, to pewnie loteria.
        • jeste_m_sobie Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 06:41
          Ależ posiadali, posiadali. Rozmiary i kolory zamówione przeze mnie i anulowane nadal wiszą na stronie, tyle że w innej cenie. Rozważam złożenia zawiadomienia o przestępstwie wyłudzenia danych osobowych.
          • atenette Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 06:45
            Właśnie otóż to - golfy nadal są na stronie.
            • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 07:15
              Właśnie to jest niefajne, maja te golfy, żadnych braków magazynowych, nic. Tylko ceny około 1400 zdaje się.
              Ok, ja wszystko rozumiem, tylko po co te maile o wyczerpaniu stanów magazynowych i co gorsza o tym, ze anulowali na prośbę kupującego.

Nie wiem czy ktoś się ràbnął z ceną 199 zł ale wisiało to jeszcze do wczoraj wiec dziwna sprawa.
          • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 08:01
            Ale to nie są te golfy! Te na stronie mają ściągacz na dole i są bardziej przylegające do ciała.
            Te, które zamawiałyśmy, są dłuższe, mają rozciecia i luźniejszy fason.
            • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 08:07
              A faktycznie, pojawiły się. Wczoraj wieczorem sprawdzałam, to nie było w ogóle.
              • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 08:23
                Ja sprawdzałam wczoraj 16-17, mieli zielone w cenie 199. A dzisiaj magicznie wszystkie powróciły a pełną cenę lub z niedużą obniżką w klubie.
                Kropko, jesteś w innej sytuacji , bo dostałaś golfy, dziewczyny którym anulowano zamowienie podając absurdalne powody maja prawo czuć się conajmniej trochę rozczarowane, może nawet oszukane.
                • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 08:58
                  Tak, dziś faktycznie są. Wczoraj wieczorem nie było nic.
                  Ależ ja rozumiem rozczarowanie i wkurzenie, skoro towar jest, powinien być wysłany.
                  • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 09:41
                    Ja chciałabym usunąć konto i nie mogę, ponieważ strona odrzuca formularz od dwóch dni. Czy udało wam się tam skasować dane ??
                    • marta.graca Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 10:45
                      Pisz do nich, że żądasz usunięcia twoich danych i jak nie zaprzestaną ich przetwarzania, to zawiadamiasz UODO. Jak znajdziesz mail, to do wiadomości ich IOD.
                      • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 12:10
                        Ok, nie znałam ich wcześniej, wiec tą akcją udało im się sobie zrobić dobrą reklamę ( nie ważne jak mówią, byle mówili) ale z pewnością nazwa będzie mi się zawsze źle kojarzyć , dzięki !
      • nenia1 Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 20:25
        vanillapumpkin napisała:

> Nie tylko emamy nacięły się na tych golfikach z kaszmiru, bo pojawiła się opini
        > a - być może- etaty.
        > Może ten pan ma w sumie rację z próba wyłudzenia danych osobowych, bo faktyczni
        > e przecena aż o 87 procent wydaje się niedorzeczna. 200 zł za 100 procent kaszm
        > ir to rzeczywiście jak darmo i można się było spodziewać, ze haczyk chwyci.

nie wiem co to było, ale z założenia nie kupuję na takich przecenach. Dokładnie,
        cena była niedorzeczna, jeśli to faktycznie kaszmir, a jak cena niedorzeczna, wtedy zawsze coś niezbyt fajnego za tym stoi.
        • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 24.05.23, 23:17
          Mam od nich sweter kaszmirowy z dekoltem w serek, kolor głęboka zieleń. Jedwabny top.
          Mają sklep w GalMoku. Byłam. Należą do grupy Calzedonia.
          Nie zgłębiałam ich polityki cenowej, ale chyba skupiają się na czymś a la klub - cena wyjściowa jest z kosmosu, ale dla posiadaczy konta jest znacznie niższa, choć nadal z kosmosu.
          Gdy zobaczyłam 199 zł za golf, zamówiłam dla siebie i koleżanki. Dla niej w ciemno, bo była 1 w nocy. Rano cena nadal wisiała. Dokupiłyśmy więc inne kolory. Nadal wydawało mi się, że to błąd i anulują, tak jak kiedyś zrobiło Gobi Casmere. Nie anulowali. Dopiero, gdy miałam potwierdzenie na mailu, że oba zamówienia wysłane, dałam cynk na ematce.
          Co tutaj jest niefajnego?
        • swinka-morska Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 00:43
          nenia1 napisała:

> vanillapumpkin napisała:
          >
          > > Nie tylko emamy nacięły się na tych golfikach z kaszmiru, bo pojawiła się
          > opini
          > > a - być może- etaty.
          > > Może ten pan ma w sumie rację z próba wyłudzenia danych osobowych, bo fak
          > tyczni
          > > e przecena aż o 87 procent wydaje się niedorzeczna. 200 zł za 100 procent
          > kaszm
          > > ir to rzeczywiście jak darmo i można się było spodziewać, ze haczyk chwyc
          > i.
          >
          > nie wiem co to było, ale z założenia nie kupuję na takich przecenach. Dokładnie
          > ,
          > cena była niedorzeczna, jeśli to faktycznie kaszmir, a jak cena niedorzeczna, w
          > tedy zawsze coś niezbyt fajnego za tym stoi.

Ta wielka "niefajna" rzecz to zapewne pomyłka w cene swetra. Zakładam, że powinien kosztować 1099 a obsługa sklepu internetowego wstukała 199. Bardziej opłaca się anulować zamówienia niż sprzedać ze stratą. Najwyraźniej do pewnego momentu sklep nie zorientował się w sytuacji, bo wcześniejsze zamówienia zostały wsyłane, a późniejsze - anulowane.
          Ja, na ten przykład, czekam właśnie na dostawę swetra beżowego (dostałam maila, że zamówienie wysłane), ale niestety zamówienie na sweter granatowy (które złożyłam dzień później) zostało anulowane.
          • bzdety2019 Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 10:45
            Też tak myślę. Mąż kiedyś kupił laptop w sklepie internetowym za nieprzyzwoicie niską cenę, ktoś zapomniał dodać jednej cyferki, chcieli anulować zamówienie, ale towar był, został opłacony, ich pomyłka ich strata. Komputer dostaliśmy.

W sumie ta cena 199 też nie jest jakaś wyjątkowa. W Tkmaxx udało mi się kiedyś upolować dwa swetry w przedziale 250-350 (więc tylko 100-150 zł więcej) z kaszmiru ale firmy Allude, to faktycznie firma, która ma dobrej jakości kaszmir
          • nenia1 Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 14:07
            swinka-morska napisała:

> Ta wielka "niefajna" rzecz to zapewne pomyłka w cene swetra.

dla mnie to wystarczające niefajne, żeby na tym nie bazować.
      • swinka-morska Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 00:46
        vanillapumpkin napisała:

> Nie tylko emamy nacięły się na tych golfikach z kaszmiru, bo pojawiła się opini
        > a - być może- etaty.
        > Może ten pan ma w sumie rację z próba wyłudzenia danych osobowych, bo faktyczni
        > e przecena aż o 87 procent wydaje się niedorzeczna. 200 zł za 100 procent kaszm
        > ir to rzeczywiście jak darmo i można się było spodziewać, ze haczyk chwyci.
        >
        > Cytuję pana klienta: „Opinia dotyczy internetowego firmy Falconeri: wrzucają w
        > promocyjnych cenach towar, którego nie posiadają, a następnie zamówienie zostaj
        > e anulowane. Czy cała operacja skierowana jest na potrzeby wyłudzenia danych os
        > obowych i zbudowania sobie w ten sposób bazy klientów ? Jeśli tak, to bardzo ni
        > efajna praktyka i ode mnie czerwona kartka za coś takiego. Nie polecam !”

Ach, te cenne jak diamenty podstawowe dane osobowe randomowych klientów z netu!
        Myślisz, że opłaca się firmie "zapłacić" około 800 zł za jeden rekord w bazie? I to rekord o zupełnie nieznanej wartości? Albo nawet gorzej - firma miałaby zapłacić krocie za pozyskanie rekordów od randomowych klientów, którzy są zainteresowani swetrami za 200 zł w chwili gdy firma sprzedaje swetry za 1200 zł?
        • panna.nasturcja Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 05:05
          Ale firma nie zapłaciła 800 zł bo większość swetrów nie została przeciez wysłana.
          Nie mówię, ze coś tu jest nie tak, ale gdyby było to żadnego 800 zł tu nie ma.
        • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 07:21
          Nie wiem. Faktem jest, ze znam takie sklepy jak choćby Velpa, w których kupiłam jedna rzecz lata temu, a regularnie spamuje mi na mail i co gorsza na telefon i to tak sprytnie ze nie mogę zablokować numeru, bo go nie podają.
          I rzeczywiście, jak pisze Nasturcja, oni za nic nie zapłacili, dane dostali gratis.
          A w Calzy to ja akurat chyba mam konto.
          • jeste_m_sobie Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 07:24
            To jest bardzo, bardzo nieuczciwe postępowanie. Uważam, że należy nagłośnić tę sytuację. Błędy się zdarzają każdemu, wiadomo, ale należy ponieść ich konsekwencje, a nie przerzucać je w taki fatalny sposób na klienta. Nie wyobrażam sobie podobnej akcji w wykonaniu H&M czy Reserved, chociaż te firmy nie próbują uchodzić za ekskluzywne, ekologicznie świadome i tak dalej. A ta firma nie działa charytatywnie, jak mi się wydaje. Świadczy o tym choćby skala różnicy między cenami pierwotnymi i promocyjnymi (nie tylko tymi ostatnio).
            • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 07:55
              Nie bardzo wiem, co chesz nagłaśniać, ale oczywiście możesz.
              Dużo swetrów zostało dostarczonych. Obserwowałam stronę i sukcesywnie kończyły się najpierw rozmiary, potem kolory. Pewnie ta cena to był błąd, ale dokąd mieli stany magazynowe, to zamówienia realizowali.
              Nie jest to ani pierwsza, ani ostatnia firma, która anulowała wysyłki.
              A i w Reserved i w H&M w czasie wyprzedaży zdarza się, że czegoś nie doślą, a potem już nie ma na stanie i zwracają kasę.
              • jeste_m_sobie Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 11:30
                Kropkoo, ale sklep nie może tak działać, że realizuje "dużo" zamówień, tylko wszystkie zamówienia, skoro je już przyjął i ma towar. Absolutnie nie mam do Ciebie pretensji, nie odbierz tak proszę moich maili. Niezależnie od finału sprawy jestem Ci wdzięczna za informację na forum. To miłe i takie ciepłe, że chciało Ci się tym podzielić. Natomiast do firmy mam pretensje, uważam, że uzasadnione i to zupełnie insza inszość.
                • bye-bye Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 11:36
                  Nie jestem typem pieniacza, ale wg mnie to nieuczciwe. Maja towar a do mnie (i nie tylko do mnie) napisali, że anulują na moją prośbę.
                  To jest skandaliczne.
            • szafireczek Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 10:30
              To nie jest firma, która próbuje uchodzić...tylko tak działa, właśnie z tego powodu ceny są znacząco wyższe, bo np. do barwienia wełny używają barwników ziołowych. Poza tym cena kaszmiru jest uzależniona od grubości i ilości nitek w splocie - zresztą w każdej firmie tak jest. Grubszy kaszmir jest droższy.
              W PL często są promocje dla klientów zarejestrowanych, oczywiście, jak to bywa, jak tylko weszli do PL, to oferty były znacząco kuszące. To że jest promocja na partię odzieży to też nic nowego - kody produkcji są na metkach. Nowa partia - cena standardowa, końcówki starej, np. promocyjna i nie ma to nic wspólnego z "wyłudzaniem"smile i nie ma sensu snuć takich teorii.

Ponieważ tu jest dużo miłośniczek podróży do Włoch, to jak któraś będzie w Weronie, czy w pobliżu, to oni tam mają zakłady produkcyjne i sklep przyzakładowy z cenami ogromnie promocyjnymismile

Poza tym, pod Rzymem (tak +/- 25 km) w Centrum outletowym Castel Romano też mają sklep - w okresie wyprzedaży - ceny też są bardzo atrakcyjne.
              • jeste_m_sobie Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 10:45
                Ta sytuacja nosi znamiona oszustwa przede wszystkim dlatego, że napisano mi ( innym osobom), że zamówienie jest anulowane "na moją prośbę". Serio?! To po prostu ordynarne kłamstwo. Wcześniej nie tylko dodałam produkty do koszyka i zapłaciłam za zamówienie, ale otrzymałam potwierdzenie przyjęcia zgłoszenia z jego numerem. Przy promocyjnej cenie golfów nie było żadnej informacji o ograniczonej dostępności, o tym, że tylko pewna partia jest w promocyjnej cenie itp. Zresztą widać, że firma niewiele sobie robi nie tylko ze zwykłej ludzkiej uczciwości, ale też z przepisów, bo nigdzie nie ma informacji o najniższej cenie z ostatnich 30 dni, choć jest to już od jakiegoś czasu obowiązkowe.
                Może więc traktują etycznie kozy, ale na pewno nie ludzi.
                • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 10:52
                  jeste_m_sobie napisał(a):

Przy promocyjnej cenie golfów nie było żadnej informacji o ograniczonej
                  > dostępności, o tym, że tylko pewna partia jest w promocyjnej cenie itp. Zresztą
                  > widać, że firma niewiele sobie robi nie tylko ze zwykłej ludzkiej uczciwości,
                  > ale też z przepisów, bo nigdzie nie ma informacji o najniższej cenie z ostatnic
                  > h 30 dni, choć jest to obowiązkowe

Właśnie.
                  • szafireczek Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 11:02
                    smile aż zajrzałam na stronę, bo ja kupuję wyłącznie stacjonarnie - lubię mieć oko na towarwink - i jak najbardziej jest cena z ostatnich 30 dni - cała tabela na samym dole stronysmilesmilesmile

Pewnie, jak poczytacie regulamin i szczegóły, to i reszta się znajdzie, więc ostrożnie bym podchodziła do sprawy - ale rozgoryczenie, jak najbardziej rozumiem!
                    • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 11:12
                      Nie widzę żadnej tabeli, patrzę z telefonu. Tylko widzę cenę regularną i w klubie.
                      • vanillapumpkin Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 11:24
                        A nie, sorki. Tabelka jest. Tyle ze żaden, ŻADEN artykuł nie ma w niej najniższej ceny z ostatnich 30 dni równej 199.
                        Zatem to pic na wodę.
                        • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 13:58
                          Bo prawdopodobnie był to błąd na stronie.
                          • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 14:13
                            Lub „błąd”. A baza danych spuchła gratis.
                            • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 16:04
                              Ale wiesz, naprawdę nie było przymusu ani zakupu golfu za 199 zł, ani zakładania konta.
                              Zachowujesz się jakbyś podała nr dowodu, pesel, kartę z pinem i cvv oraz udostępniła dostęp do telefonu.
                              To tylko sweter.
                              • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 16:09
                                Oczywiście, że nie było przymusu, była tylko reklama na forum.

Poszło sporo danych do zakupu jakby nie było - zwłaszcza u forumek, które płaciły kartą lub przelewem.

Bardzo dziwna sytuacja.
                                • kropkaa Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 16:23
                                  Bardzo dziwne, bardzo.

Nie poszło nic więcej niż przy zakupach w innych sklepach internetowych. Można było wybrać płatność przy odbiorze.
                                  Jeśli uważasz, że to była reklama i jej uległaś, sprzedająć tyle informacji o sobie, zastanów się, czy zbyt łatwo nie ulegasz wpływom.
                                  Jeszcze raz powtarzam - to tylko golfy. A ty zachowujesz się jak pieniaczka, bo nie udało ci się kupić sweterka.
                                  Niestety, tak się zdarza.
                                  • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 18:08
                                    Tak, oczywiście będę teraz bardziej zwracać uwagę na forumowy szeptany marketing.

Inwektywy zostaw dla szefa.

• asia.sthm Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 19:20
                                      Nella nie czepiaj sie Kropkii, usiadz napij sie wody czy czegos i daj spokoj.

Milo, ze sie podzielila odkryciem, czesc emam ma teraz eksluzywne swetry, a czesc sie tylko rozochocila.
                                      Moim zdaniem wspaniala forumowa akcja big_grin chociaz bez swetra jestem, nadal zadowolona.
                                      • nellamari Re: Golfy kaszmirowe 25.05.23, 19:39
                                        Ja się nie czepiam kropki, tylko polityki sklepu. Poza „błędem” z ceną, jest tez „błąd” w anulowaniu zamówienia „na moją prośbę” i „błąd” w usunięciu danych. Za to newsletter przychodzi bezbłędnie.