Dodaj do ulubionych

Chorwacja -Drvenik

04.06.23, 19:09
Mam możliwość spędzenia tam wakacji. Troszkę się waham. Była któraś z Was w tej miejscowości? Ładnie tam? Polecacie czy raczej odradzacie? I uprzedzam nie mam możliwości zmiany miejscowości.
Obserwuj wątek
    • beata985 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 19:38
      Jedz...tam zawsze warto, jest gdzie pochodzić jeżeli znudzi ci się leżenie na plaży, i w góry, i wzdłuż morza, po drodze cudowne plaży,yczki
      Można zrobić wypad na hvar...tyle, że tylko do sucuraj...do hvar potrzeba przejechać całą wyspę, i pozdrow odemnie zaostrog...I już Ci zazdroszczę 😉
    • heca7 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 20:04
      Drvenik to miejsce, z którego regularnie a wręcz wahadłowo wypływają w sezonie promy na Hvar wink
      Więc oczywiście w samym centrum w sezonie ciągnie się niekończąca kolejka samochodów. Nie jest to jakoś bardzo uciążliwe o ile nie mieszka się tuż nad tą kolejką tongue_out Ludzi w związku z tym dużo, wszędzie rodziny z dziećmi- turyści stali i ci czekający na prom co wysiedli. Plaża miejska w samym centrum, wąska i zatłoczona. Ale można odejść dalej lub plażować na skałkach. Warto przepłynąć się na Hvar. Jak macie więcej samozaparcia to samochodem i dalej pojechać aż do miasta Hvar. Jeśli mniej to można pieszo (bez auta) tylko do Sucuraju- nie jest to jednak szczyt miastowej urody big_grin I raczej na króciutkie zwiedzanie.
      Zależy co lubicie, dla mnie było tam za głośno i za tłoczno. Ale samo miejsce nie jest brzydkie i myślę, że można fajnie spędzić urlop.
      • beata985 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 20:19
        Wszystko prawda, ja wprawdzie jeżdżę we wrześniu to takich tłumów nie ma i tu wypowiadam się ze swojego punktu widzenia a z drwejika w stronę zaostrogu takie plaże..cudownie...jeszcze tylko 103 dni..
        Można iść w góry...opuszczone wioski, kawał historii...twierdza nad drvenikiem, zaraz wies w zaostrogu, starą podaca...z drwenika do podacy wzdłuż morza promenadą
        • heca7 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 20:30
          Jak tak patrzę to muszę w przyszłym roku gdzieś wepchnąć choć tydzień w Cro wink
          • beata985 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 20:35
            Ja we wrześniu planuje na 3 tygodnie...mogę Cię na kilka dni przygarnąc
            • heca7 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 21:43
              beata985 napisała:

> Ja we wrześniu planuje na 3 tygodnie...mogę Cię na kilka dni przygarnąc
              >

Dziękuję, to miłe smile Niestety nie dam rady. Lecę do Grecji we wrześniu, po raz pierwszy samolotem wink
              • beata985 Re: Chorwacja -Drvenik 05.06.23, 08:06
                O super...mnie niestety samolot przeraża..jak dotąd nie mam odwagi...pozostaje jedynie drogą lądowa..😣🤷‍♀️
                • heca7 Re: Chorwacja -Drvenik 05.06.23, 09:27
                  beata985 napisała:

> O super...mnie niestety samolot przeraża..jak dotąd nie mam odwagi...pozostaje
                  > jedynie drogą lądowa..😣🤷‍♀️
                  >

Mnie też przeraża ale... mój 85 letni ojciec w tym roku, przede mną leci! Też pierwszy raz więc muszę być dzielna wink On leci w sierpniu do Sarajewa zobaczyć się z siostrą cioteczną, z którą nie widzieli się 30 lat... Siostra ma 84 więc tu nie ma co odkładać wyjazdu...Oczywiście nie sam, razem z nim będzie mój syn, który jest "oblatany" choć nie w tym kierunku i zaopiekuje się dziadkiem wink
                  • beata985 Re: Chorwacja -Drvenik 05.06.23, 12:53
                    heca7 napisała:

> beata985 napisała:
                    >
                    > > O super...mnie niestety samolot przeraża..jak dotąd nie mam odwagi...pozo
                    > staje
                    > > jedynie drogą lądowa..😣🤷‍♀️
                    > >
                    >
                    > Mnie też przeraża ale... mój 85 letni ojciec w tym roku, przede mną leci! Też p
                    > ierwszy raz więc muszę być dzielna wink On leci w sierpniu do Sarajewa zobaczyć s
                    > ię z siostrą cioteczną, z którą nie widzieli się 30 lat... Siostra ma 84 więc t
                    > u nie ma co odkładać wyjazdu...Oczywiście nie sam, razem z nim będzie mój syn,
                    > który jest "oblatany" choć nie w tym kierunku i zaopiekuje się dziadkiem wink
                    >
                    >

Ojej..to czyli jeszcze jest dla mnie szansa
                    A sarajewo, też mam w planach zobaczyć tylko muszę znaleźć jakąś wycieczkę, narazie dojechaliśmy tylko do mostaru...
                    • heca7 Re: Chorwacja -Drvenik 05.06.23, 13:01
                      Z Mostaru oczywiście przyciągnęłam lampkę nocną wink Ale tłumy były niemiłosierne, szczególnie na moście. I gorąco. Myśmy samochodem dotarli na Thassos wink Z trójką dzieci. Da się. A jakbyście chcieli dalej pojechać to Albania też jest warta obejrzenia.
      • biala_ladecka Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 21:14
        Plynelam z Hvaru do Drvenik w sierpniu i bylo dosc sennie, rzeklabym prownicjonalnie. Kolejki aut z pewnoscia nie bylo, a i sam prom malutki. Mi sie akurat ten fragment wybrzeza jakos szczegolnie nie spodobal, ale majac do wyboru byc, a nie byc odpowiedz moze byc tylko jedna big_grin
    • rikitikibu Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 21:02
      O dziękuję Wam. A, że jesteście w temacie zapytam (przyszłościowo😀) jakby wybierać między miejscowościami Gradac a Trogir to co polecacie bardziej ?
      • beata985 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 21:08
        Jeżeli o mnie chodzi wybrałabym najmniejszą klimaþczna miescinkę, omis makarska split...zobaczyć i uciekać...no ale każdy lubi co innego
        Z tych które wymieniłaś..baska voda, tucepi, zaostrog...😍...jeżeli możesz w drugą stronę to bardzo chwalą sobie primosten
        • biala_ladecka Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 21:15
          Primosten jest super!
      • heca7 Re: Chorwacja -Drvenik 04.06.23, 21:48
        Duże miejscowości to jak Władysławowo w sezonie wink Zobaczyć (Makarską, Omiś, Split warto) i uciec. Szczególnie, że np w Makarskiej nie ma ładnej plaży (właściwie nie ma żadnej sensownej plaży).
        My byliśmy w Igrane, małe ale stromo wszędzie. Za to widoki z okien fantastyczne wink
        A w Baśce spotkasz mnóstwo Polaków.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka